Начало Сфера Общо четирима са задържани за различни престъпления по време на днешната специализирана полицейска операция в Ловешка област
4842
България

Общо четирима са задържани за различни престъпления по време на днешната специализирана полицейска операция в Ловешка област

Общо четирима души са задържани за различни престъпления по време на днешната специализирана полицейска операция в Ловешка област.Образувани са четири досъдебни производства, съобщи говорителят на областната дирекция на МВР в Ловеч Габриела Тодорова.

| 16 Октомври 2024, 15:02 ч.
Общо четирима са задържани за различни престъпления по време на днешната специализирана полицейска операция в Ловешка област
Общо четирима са задържани за различни престъпления по време на днешната специализирана полицейска операция в Ловешка област
Снимка © БТА

Общо четирима души са задържани за различни престъпления по време на днешната специализирана полицейска операция в Ловешка област. Образувани са четири досъдебни производства, съобщи говорителят на областната дирекция на МВР в Ловеч Габриела Тодорова.

С 355-метров тиквеник Севлиево посрещна хиляди гости за празниците на града, които са посветени на Петковден. За седмица Севлиево се превръща в столица на тиквата и в център на различни инициативи, свързани с емблематичния за района плод.

В празничната събота Краси Радков забавлява публиката на сцената на Празника на тиквата. Изявиха се местни таланти и певчески групи, а хилядите събрали се на площада пред общинската администрация се хванаха на голямото севлиевско хоро.

По-рано шеф Ради Стамболов показа уменията си по правене на йогурт сладолед с тиква, като произведенията му бяха опитани от желаещите посетители.

По традиция за празника на Севлиево местните кулинари и ресторантьори обединяват усилия, за да зарадват гостите и гражданите на общината с 355-метров тиквеник. Тази година с безвъзмезден труд и дарени от тях продукти те успяха да почерпят всички гост

Общо 16 катастрофи, без жертви и пострадали, са станали през изминалата седмица в Пернишка област. Това отчете на брифинг пред журналисти началникът на сектор "Пътна полиция" към Областната дирекция (ОД) на МВР в Перник главен инспектор Георги Василев.  

Той уточни, че пътнотранспортната обстановка в областта е била спокойна. През изминалата седмица са проверени 385 пътни превозни средства, както и 402 души. Съставени са 136 акта по Закона за движение по пътищата, наложени са и 205 броя глоби с фиш.  

Началникът на "Пътна полиция" коментира, че са отработени 54 преписки. Работи се и по една дисциплината проверка. Връчените електронни фишове на водачи са 103 броя, а направените снимки с автоматични средства за контрол на скоростта в региона са 370. 

От полицията в Перник припомниха, че предстои провеждането на традиционната акция "Зима". Във връ

Митническите служители на граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) "Капитан Андреево" откриха и задържаха 100 000 къса (5000 кутии) контрабандни цигари при проверка на товарен автомобил, влизащ в страната от Турция. Това съобщиха от звеното на Агенция „Митници“ в Свиленград.

На 15 октомври в 02:17 часа на пункта пристига влекач с полуремарке с турска регистрация. Водачът – турски гражданин, представя документи за превозваната групажна стока от Турция през България за Франция. По метода „анализ на риска“ камионът е селектиран за щателна митническа проверка, включително с рентген, при която са отбелязани необичайни плътности в товарното помещение.

При последвалия физически контрол сред декларираната стока са открити чували, пълни с кутии цигари. Установени са 100 000 къса (5000 кутии) цигари от две марки с турски бандерол. Недеклариранит

Програма с терапевтични сесии с фокус върху психичното здраве на журналистите е предвидена в рамките на конференцията „Sofia Talks Media: Устойчиви на кризи“. Това съобщават от Асоциацията на европейските журналисти в България (АЕЖ-България).

Събитието ще се състои на 29 октомври във Френския институт, като посетителите ще имат право да кандидатстват за терапевтичните сесии.

„Програмата е предназначена за журналисти, тъй като знаем колко стресираща е професията и че на психичното здраве на репортерите и редакторите често остава на заден план. Повечето от нас сме изпитвали или познаваме колеги, които имат симптоми на прегаряне, тревожност, депресия или дори посттравматично стресово разстройство“, посочват от АЕЖ-България.

По думите им сесиите ще са насочени към развиване на умения за справяне със стреса, управление на емоциите и укрепване на

Днес главен инспектор Йордан Данов бе представен пред състава на Второ районно управление (РУ) от старши комисар Милчо Милчов – директор на Областната дирекция (ОД)  на МВР в Перник, съобщиха от пресцентъра на полицията в Перник.  

Оттам поясниха, че той е временно преназначен със заповед на служебния министър на вътрешните работи Атанас Илков.

Йордан Данов е роден през 1987 г., в гр. София. Завършил е Академията на МВР факултет „Полиция“ през 2010 г. Същата година е назначен на длъжност “Разузнавач“ в Трето РУ при Столична дирекция на вътрешните работи (СДВР). Целият му трудов стаж до момента е преминал в Криминална и Икономическа полиция, като последователно е заемал различни изпълнителски и ръководни длъжности в СДВР, Трето и Шесто РУ в столицата. През 2015 г. е назначен като началник на група към отдел „Противодействие на

Акцията е насочена основно към предотвратяване и пресичане на евентуални престъпления против политическите права на гражданите и противодействие на битовата престъпност в малките населени места.

Операцията е започнала в 10:00 часа и ще продължи до 18:00 часа. В нея са включени служители на криминална, икономическа, охранителна и пътна полиция, експерти от научно-техническата лаборатория и разследващи полицаи. Участва също и Зоналното жандармерийско управление Плевен. 

Част от акцията се организира в тетевенското село Български извор.

„В рамките на операцията се извършват проверки по адреси, магазини, ресторанти за купуване и продаване на гласове. Към настоящия момент сме извършили проверка на един адрес, на който сме установили притежание на наркотични вещества. Имаме едно задържано лице“, каза главен инспектор Илия Нешев, началник на Районно управление – Тетевен .

През село Български извор минава главният път София – Варна. Именно в този район в неделя при пътен инцидент загина 14-годишно момче. Участъкът се характеризира с интензивен трафик, затова при днешната акция има изградени два контролно-пропускателни пункта – на входа на село Български извор в посока Варна – София и на разклона за селата Градежница и Глогово.

Нисък е интересът към безплатните скринингови прегледи за злокачествени новообразувания на маточната шийка в Комплексния онкологичен център (КОЦ) в Русе. А те са много важни, защото превенцията спасява, каза управителят на КОЦ д-р Камен Кожухаров. 

Той обясни, че прегледът не е толкова сложен и обхваща както здравноосигурени, така и здравнонеосигурени жени на възраст от 20 до 49 г. включително.

Кампанията продължава до 30 ноември тази година. Консултациите се правят от акушер-гинеколог от онкодиспансера в града. Прегледът включва взимане и изпращане на материал за цитонамазка, както и разчитане на резултата от специалист.

Председателят на Общинския съвет в Смолян Димитър Кацаров е изготвил нов Правилник за отличията на Общината. Кацаров каза, че проектът вече е обявен за обществена консултация. В едномесечен срок всеки гражданин може да депозира писмени предложения, да излага мнения и препоръки по проекта.

Сега действащият правилник на Общината е от 1997 година. Кацаров посочи, че за този дълъг период от време са настъпили множество промени в обществено-политическия живот и той не отговаря на съвременните реалности. Новият нормативен документ е адаптиран за нашите условия и отговаря напълно за Община Смолян, каза председателят на Общинския съвет. 

„27 години има само една поправка в стария правилник през 2002 г.– въведена е награда за мир. Само този мотив е достатъчен, за да се направи нов правилник. Споделят ми жители на Смолян, че е много опростена процедурата за присъ

Медицинска беседа по повод Световния ден за борба с остеопорозата ще се състои в Търговище. В открит разговор с гражданите специалист ортопед, кинезитерапевт и медицинска сестра ще изложат добре познати и малко известни факти, свързани със заболяването. Ще представят и насоки и съвети, които всеки би могъл да приложи в ежедневието си, за да остане максимално дълго подвижен и без болка, независимо от възрастта.

Домакин на информационното събитие е Регионалната библиотека „Петър Стъпов“ – Търговище. Във фоайето на втория етаж на културната институция пред заинтересованите от темата граждани ще излязат ортопедът д-р Тихомир Папуров, кинезитерапевтът Весела Кръстева и медицинската сестра Елеонора Стефанова. Срещата ще бъде утре от 17:30 часа.

През 2000 г. остеопорозата бе определена от Световната здравна организация като третото социално значимо заболяване

Национален тест на системата BG-Alert ще се проведе днес. В продължение на половин час – от 13:00 до 13:30 часа, ще бъде извършена проверка на функционирането на всички компоненти на системата, съобщиха от МВР.

Чрез системата BG-Alert ще бъде разпространено съобщение до крайни мобилни устройства на гражданите на територията на цялата страна, съдържащо текст на български и английски език. Получаването на съобщението ще бъде еднократно, съпроводено от специфичен звук и/или вибрация.

Тестовите съобщения от BG-Alert подлежат на управление и могат да бъдат активирани/деактивирани от потребителите. Подробна информация за настройка на Вашето устройство може да намерите тук.

Началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов ще участва в заседание на Военния комитет на Европейския съюз, което започва днес в Будапеща, Унгария. Форумът се провежда в рамките на унгарското ротационно председателство на Съвета на ЕС, съобщиха от Министерството на отбраната. 

По време на заседанието ще бъдат обсъдени въпроси, свързани с изпълнението на стратегическите цели на Европейския съюз в областта на отбраната и други актуални теми от дневния ред на Общата политика за сигурност и отбрана, произтичащи от динамичната обстановка по сигурността. 

На третия ден от мероприятието, 16 октомври, началниците на отбраната ще присъстват на Деня за високопоставени гости на многонационалното учение  „BRAVE WARRIOR 2024“. Въоръжените сили на Република България участват в учението с формирования от Военновъздушните сили, един транспортен самолет C-27J С

„Пътят е натоварен. Трафикът през почивните дни е в размер на около 30 хиляди водача. Участъкът е обезопасен със знаково стопанство, дори в рамките на самото село има поставени пътни неравности, т.нар. легнали полицаи. На изхода и на входа на селото има поставен знак за висока концентрация на пътнотранспортни произшествия. Имаме и полицейски участък в Български извор със служители, които са тук. Каквото от нас зависи, ние осигуряваме съответното присъствие и превантивните мерки“, добави главен инспектор Нешев.

От полицията съобщиха, че до 13:30 часа по време на операцията в областта са проверени 25 търговски обекта и заложни къщи, извършена е проверка на 358 души и 315 моторни превозни средства. За установени нарушения по Закона за движение по пътищата са съставени 13 акта и 40 глоби с фиш. От имоти в село Български извор и Луковит полицаите са иззели вещества, които при тестване с полеви наркотест са реагирали на канабис.

Специализираните полицейски операции продължават до изборния ден в цялата страна.

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Община Стара Загора ще си сътрудничи с технологичен стартъп в подкрепа на бизнеса и заетостта на хората от региона
Община Стара Загора ще си сътрудничи с технологичния стартъп VibeJobs в подкрепа на бизнеса и заетостта на хората от региона. Това обяви на пресконференция днес заместник-кметът Ра ...
Присъствените обучения на членовете на секционни избирателни комисии в област Ямбол започват идната седмица
Присъствените обучения на членовете на секционни избирателни комисии в област Ямбол започват идната седмица. За петте общини в региона те ще се състоят от 21 до 23 октомври. Това к ...
В Габрово пристигнаха бюлетините за предстоящите избори, съобщиха от Областната администрация
В Габрово пристигнаха 98 хил. броя бюлетини за предстоящите предсрочни парламентарни избори. Това съобщиха във Фейсбук от Областната администрация в Габрово.  Товарът е бил съ ...
До няколко дни ще започне поетапното пускане на парното в Перник, съобщиха от топлофикационното дружество
От 21 октомври ще започне поетапното пускане на отоплението в Перник, съобщават от „Топлофикация – Перник“. Във връзка с очакваното понижение на среднодневните те ...
Отвориха за кандидатстване процедура "За по-добро бъдеще" за предоставяне на пакети с продукти за новородени
Отворена за кандидатстване е процедура за директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ „За по-добро бъдеще“ по Програма „Храни и основно материално подпо ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Конгрес за усложненията в естетичната дерматология започна в София
Трети конгрес по естетична дерматология с международно участие започна днес в столицата. Форумът продължава три дни - от 18 до 20 октомври, с акцент върху усложненията в естетичнат ...
В МВР са получени близо 200 сигнала за купуване на гласове, съобщи министър Атанас Илков
В МВР са получени близо 200 сигнала за купуване на гласове, а образуваните досъдебни производства за престъпления против политическите права на гражданите са 70, показват данните, ...
Предстои последният етап на сертифициране на Щаба на регионално командване на специални операции с Румъния, съобщи генерал-майор Явор Матеев
От понеделник предстои да преминем последният етап на сертифициране на Щаба на регионално командване на специални операции с Румъния. Това съобщи пред журналисти генерал-майор Явор ...
Главни прокурори обмислят всеобхватен инструмент за проследяване, блокиране и конфискация на активи, придобити по криминален път
В последните години се забелязва тенденция за повишаване на организираността при трафика на мигранти, контрабандата на наркотици, извършването на измами и други видове престъпления ...
Двама мъже са установени от полицията за ден в Русенско да шофират автомобили след употреба на наркотици
Двама мъже са установени от полицията за ден в Русенско да шофират автомобили след употреба на наркотици. Това съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР в Русе Даниела Малче ...
Тикер в 14:27 ч.
Трети конгрес по естетична дерматология с международно участие започна днес в ст ...
Начало Сфера
4842
България

Общо четирима са задържани за различни престъпления по време на днешната специализирана полицейска операция в Ловешка област

Общо четирима души са задържани за различни престъпления по време на днешната специализирана полицейска операция в Ловешка област.Образувани са четири досъдебни производства, съобщи говорителят на областната дирекция на МВР в Ловеч Габриела Тодорова.

| 16 Октомври 2024, 15:02 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Общо четирима са задържани за различни престъпления по време на днешната специализирана полицейска операция в Ловешка област
Общо четирима са задържани за различни престъпления по време на днешната специализирана полицейска операция в Ловешка област
Снимка © БТА

Общо четирима души са задържани за различни престъпления по време на днешната специализирана полицейска операция в Ловешка област. Образувани са четири досъдебни производства, съобщи говорителят на областната дирекция на МВР в Ловеч Габриела Тодорова.

С 355-метров тиквеник Севлиево посрещна хиляди гости за празниците на града, които са посветени на Петковден. За седмица Севлиево се превръща в столица на тиквата и в център на различни инициативи, свързани с емблематичния за района плод.

В празничната събота Краси Радков забавлява публиката на сцената на Празника на тиквата. Изявиха се местни таланти и певчески групи, а хилядите събрали се на площада пред общинската администрация се хванаха на голямото севлиевско хоро.

По-рано шеф Ради Стамболов показа уменията си по правене на йогурт сладолед с тиква, като произведенията му бяха опитани от желаещите посетители.

По традиция за празника на Севлиево местните кулинари и ресторантьори обединяват усилия, за да зарадват гостите и гражданите на общината с 355-метров тиквеник. Тази година с безвъзмезден труд и дарени от тях продукти те успяха да почерпят всички гост

Общо 16 катастрофи, без жертви и пострадали, са станали през изминалата седмица в Пернишка област. Това отчете на брифинг пред журналисти началникът на сектор "Пътна полиция" към Областната дирекция (ОД) на МВР в Перник главен инспектор Георги Василев.  

Той уточни, че пътнотранспортната обстановка в областта е била спокойна. През изминалата седмица са проверени 385 пътни превозни средства, както и 402 души. Съставени са 136 акта по Закона за движение по пътищата, наложени са и 205 броя глоби с фиш.  

Началникът на "Пътна полиция" коментира, че са отработени 54 преписки. Работи се и по една дисциплината проверка. Връчените електронни фишове на водачи са 103 броя, а направените снимки с автоматични средства за контрол на скоростта в региона са 370. 

От полицията в Перник припомниха, че предстои провеждането на традиционната акция "Зима". Във връ

Митническите служители на граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) "Капитан Андреево" откриха и задържаха 100 000 къса (5000 кутии) контрабандни цигари при проверка на товарен автомобил, влизащ в страната от Турция. Това съобщиха от звеното на Агенция „Митници“ в Свиленград.

На 15 октомври в 02:17 часа на пункта пристига влекач с полуремарке с турска регистрация. Водачът – турски гражданин, представя документи за превозваната групажна стока от Турция през България за Франция. По метода „анализ на риска“ камионът е селектиран за щателна митническа проверка, включително с рентген, при която са отбелязани необичайни плътности в товарното помещение.

При последвалия физически контрол сред декларираната стока са открити чували, пълни с кутии цигари. Установени са 100 000 къса (5000 кутии) цигари от две марки с турски бандерол. Недеклариранит

Програма с терапевтични сесии с фокус върху психичното здраве на журналистите е предвидена в рамките на конференцията „Sofia Talks Media: Устойчиви на кризи“. Това съобщават от Асоциацията на европейските журналисти в България (АЕЖ-България).

Събитието ще се състои на 29 октомври във Френския институт, като посетителите ще имат право да кандидатстват за терапевтичните сесии.

„Програмата е предназначена за журналисти, тъй като знаем колко стресираща е професията и че на психичното здраве на репортерите и редакторите често остава на заден план. Повечето от нас сме изпитвали или познаваме колеги, които имат симптоми на прегаряне, тревожност, депресия или дори посттравматично стресово разстройство“, посочват от АЕЖ-България.

По думите им сесиите ще са насочени към развиване на умения за справяне със стреса, управление на емоциите и укрепване на

Днес главен инспектор Йордан Данов бе представен пред състава на Второ районно управление (РУ) от старши комисар Милчо Милчов – директор на Областната дирекция (ОД)  на МВР в Перник, съобщиха от пресцентъра на полицията в Перник.  

Оттам поясниха, че той е временно преназначен със заповед на служебния министър на вътрешните работи Атанас Илков.

Йордан Данов е роден през 1987 г., в гр. София. Завършил е Академията на МВР факултет „Полиция“ през 2010 г. Същата година е назначен на длъжност “Разузнавач“ в Трето РУ при Столична дирекция на вътрешните работи (СДВР). Целият му трудов стаж до момента е преминал в Криминална и Икономическа полиция, като последователно е заемал различни изпълнителски и ръководни длъжности в СДВР, Трето и Шесто РУ в столицата. През 2015 г. е назначен като началник на група към отдел „Противодействие на

Акцията е насочена основно към предотвратяване и пресичане на евентуални престъпления против политическите права на гражданите и противодействие на битовата престъпност в малките населени места.

Операцията е започнала в 10:00 часа и ще продължи до 18:00 часа. В нея са включени служители на криминална, икономическа, охранителна и пътна полиция, експерти от научно-техническата лаборатория и разследващи полицаи. Участва също и Зоналното жандармерийско управление Плевен. 

Част от акцията се организира в тетевенското село Български извор.

„В рамките на операцията се извършват проверки по адреси, магазини, ресторанти за купуване и продаване на гласове. Към настоящия момент сме извършили проверка на един адрес, на който сме установили притежание на наркотични вещества. Имаме едно задържано лице“, каза главен инспектор Илия Нешев, началник на Районно управление – Тетевен .

През село Български извор минава главният път София – Варна. Именно в този район в неделя при пътен инцидент загина 14-годишно момче. Участъкът се характеризира с интензивен трафик, затова при днешната акция има изградени два контролно-пропускателни пункта – на входа на село Български извор в посока Варна – София и на разклона за селата Градежница и Глогово.

Нисък е интересът към безплатните скринингови прегледи за злокачествени новообразувания на маточната шийка в Комплексния онкологичен център (КОЦ) в Русе. А те са много важни, защото превенцията спасява, каза управителят на КОЦ д-р Камен Кожухаров. 

Той обясни, че прегледът не е толкова сложен и обхваща както здравноосигурени, така и здравнонеосигурени жени на възраст от 20 до 49 г. включително.

Кампанията продължава до 30 ноември тази година. Консултациите се правят от акушер-гинеколог от онкодиспансера в града. Прегледът включва взимане и изпращане на материал за цитонамазка, както и разчитане на резултата от специалист.

Председателят на Общинския съвет в Смолян Димитър Кацаров е изготвил нов Правилник за отличията на Общината. Кацаров каза, че проектът вече е обявен за обществена консултация. В едномесечен срок всеки гражданин може да депозира писмени предложения, да излага мнения и препоръки по проекта.

Сега действащият правилник на Общината е от 1997 година. Кацаров посочи, че за този дълъг период от време са настъпили множество промени в обществено-политическия живот и той не отговаря на съвременните реалности. Новият нормативен документ е адаптиран за нашите условия и отговаря напълно за Община Смолян, каза председателят на Общинския съвет. 

„27 години има само една поправка в стария правилник през 2002 г.– въведена е награда за мир. Само този мотив е достатъчен, за да се направи нов правилник. Споделят ми жители на Смолян, че е много опростена процедурата за присъ

Медицинска беседа по повод Световния ден за борба с остеопорозата ще се състои в Търговище. В открит разговор с гражданите специалист ортопед, кинезитерапевт и медицинска сестра ще изложат добре познати и малко известни факти, свързани със заболяването. Ще представят и насоки и съвети, които всеки би могъл да приложи в ежедневието си, за да остане максимално дълго подвижен и без болка, независимо от възрастта.

Домакин на информационното събитие е Регионалната библиотека „Петър Стъпов“ – Търговище. Във фоайето на втория етаж на културната институция пред заинтересованите от темата граждани ще излязат ортопедът д-р Тихомир Папуров, кинезитерапевтът Весела Кръстева и медицинската сестра Елеонора Стефанова. Срещата ще бъде утре от 17:30 часа.

През 2000 г. остеопорозата бе определена от Световната здравна организация като третото социално значимо заболяване

Национален тест на системата BG-Alert ще се проведе днес. В продължение на половин час – от 13:00 до 13:30 часа, ще бъде извършена проверка на функционирането на всички компоненти на системата, съобщиха от МВР.

Чрез системата BG-Alert ще бъде разпространено съобщение до крайни мобилни устройства на гражданите на територията на цялата страна, съдържащо текст на български и английски език. Получаването на съобщението ще бъде еднократно, съпроводено от специфичен звук и/или вибрация.

Тестовите съобщения от BG-Alert подлежат на управление и могат да бъдат активирани/деактивирани от потребителите. Подробна информация за настройка на Вашето устройство може да намерите тук.

Началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов ще участва в заседание на Военния комитет на Европейския съюз, което започва днес в Будапеща, Унгария. Форумът се провежда в рамките на унгарското ротационно председателство на Съвета на ЕС, съобщиха от Министерството на отбраната. 

По време на заседанието ще бъдат обсъдени въпроси, свързани с изпълнението на стратегическите цели на Европейския съюз в областта на отбраната и други актуални теми от дневния ред на Общата политика за сигурност и отбрана, произтичащи от динамичната обстановка по сигурността. 

На третия ден от мероприятието, 16 октомври, началниците на отбраната ще присъстват на Деня за високопоставени гости на многонационалното учение  „BRAVE WARRIOR 2024“. Въоръжените сили на Република България участват в учението с формирования от Военновъздушните сили, един транспортен самолет C-27J С

„Пътят е натоварен. Трафикът през почивните дни е в размер на около 30 хиляди водача. Участъкът е обезопасен със знаково стопанство, дори в рамките на самото село има поставени пътни неравности, т.нар. легнали полицаи. На изхода и на входа на селото има поставен знак за висока концентрация на пътнотранспортни произшествия. Имаме и полицейски участък в Български извор със служители, които са тук. Каквото от нас зависи, ние осигуряваме съответното присъствие и превантивните мерки“, добави главен инспектор Нешев.

От полицията съобщиха, че до 13:30 часа по време на операцията в областта са проверени 25 търговски обекта и заложни къщи, извършена е проверка на 358 души и 315 моторни превозни средства. За установени нарушения по Закона за движение по пътищата са съставени 13 акта и 40 глоби с фиш. От имоти в село Български извор и Луковит полицаите са иззели вещества, които при тестване с полеви наркотест са реагирали на канабис.

Специализираните полицейски операции продължават до изборния ден в цялата страна.

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Община Стара Загора ще си сътрудничи с технологичен стартъп в подкрепа на бизнеса и заетостта на хората от региона
Присъствените обучения на членовете на секционни избирателни комисии в област Ямбол започват идната седмица
В Габрово пристигнаха бюлетините за предстоящите избори, съобщиха от Областната администрация
До няколко дни ще започне поетапното пускане на парното в Перник, съобщиха от топлофикационното дружество
Отвориха за кандидатстване процедура "За по-добро бъдеще" за предоставяне на пакети с продукти за новородени
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Октомври
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Местен фокус
Конгрес за усложненията в естетичната дерматология започна в София
Контекст
В МВР са получени близо 200 сигнала за купуване на гласове, съобщи министър Атанас Илков
Сфера
Предстои последният етап на сертифициране на Щаба на регионално командване на специални операции с Румъния, съобщи генерал-майор Явор Матеев
Основна линия
Главни прокурори обмислят всеобхватен инструмент за проследяване, блокиране и конфискация на активи, придобити по криминален път
Основна линия
Двама мъже са установени от полицията за ден в Русенско да шофират автомобили след употреба на наркотици
Местен фокус
Земеделският министър д-р Георги Тахов откри петия национален събор "Млечният път на България през вековете" в Луковит
Сфера
Седем млади лекари получиха грамоти от лекарската колегия във Видин
В детайли
Община Стара Загора ще си сътрудничи с технологичен стартъп в подкрепа на бизнеса и заетостта на хората от региона
Основна линия
Трима души са обвинени за причинени телесни повреди след разследване на полицията в Самоков
В детайли
Присъствените обучения на членовете на секционни избирателни комисии в област Ямбол започват идната седмица
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.