Начало Контекст Национален форум на специалистите по здравни грижи ще се състои на 25 и 26 октомври в Шумен
4387
България

Национален форум на специалистите по здравни грижи ще се състои на 25 и 26 октомври в Шумен

Национален форум на специалистите по здравни грижи и постерна секция за медицински специалисти и студенти ще има на 25 и 26 октомври в Шумен, съобщи ст. акушерка Веска Райчева.Тази година форумът е на тема "Здравните грижи днес политики, обществени нагласи, отговорност".

| 16 Октомври 2024, 15:01 ч.
Национален форум на специалистите по здравни грижи ще се състои на 25 и 26 октомври в Шумен
Национален форум на специалистите по здравни грижи ще се състои на 25 и 26 октомври в Шумен
Снимка © БТА

Национален форум на специалистите по здравни грижи и постерна секция за медицински специалисти и студенти ще има на 25 и 26 октомври в Шумен, съобщи ст. акушерка Веска Райчева. Тази година форумът е на тема "Здравните грижи днес политики, обществени нагласи, отговорност".

Председателят на Постоянната комисия „Култура, вероизповедания и етнически въпроси“ към Общински съвет в град Добрич архитект Надежда Пампорова покани гражданите на областния град на среща във връзка с обсъждането на новия правилник на програма „Култура“. 

Срещата ще се проведе на 18 октомври в Община град Добрич.

“Вашето мнение е от изключителна важност за мен, защото заедно правим нашия град по-добро място за култура и творчество. За да бъда сигурна, че този правилник ще насърчава развитието на културата в Добрич, ще дава равен шанс на всички участници, ще управлява финансовите средства на общината разумно и ще подкрепя таланта на малки и големи артисти ви каня да обсъдим всички предложения и преценим тяхната актуалност и полезност за нашия град”, сподели пред медиите арх. Пампорова.

От 21 септември до 24 октомври 2024 г.

ВиК дружеството в Сливен е възложило изготвяне на идеен проект за реконструкция на вътрешната водопроводна мрежа на село Крушаре, съобщиха от пресцентъра на Община Сливен.

От общинската администрация са уведомили с писмо кмета на селото Димо Станков, който заедно с жители на селото, на 4 октомври участваха в среща с кмета Стефан Радев и управителя на водопреносното дружество инж. Пламен Трифонов. На нея стана известно, че водопреносната мрежа на територията на селото е остаряла, авариите водят до чести спирания на водата, както и до нарушаване на пътната инфраструктура.

Както информирахме,  участниците в срещата предупредиха, че ще блокират пътя Сливен - Ямбол, ако не бъдат взети мерки.

По информация на ВиК - Сливен вече е поставен регулатор на налягане, след което е регистрирана само една авария, която е отстранена. От ВиК са се ангажирали пред кмета Стефан

Подготвили сме нормативната база за начало на Подхода „Водено от общностите местно развитие“ и през настоящия програмен период, качен е за обществено обсъждане и полагаме усилия да започне час по скоро. За нас едни от най-важните проекти са инвестициите за населените места. Това каза на пленарна сесия от Годишната среща на местните власти в к.к. „Албена“ заместник-министърът на земеделието и храните д-р Лозана Василева. 

Тя посочи, че един от първите приеми, които ще започнат през този програмен период, е този по т.нар. „Общински мерки“. „Работим по нормативната уредба и критериите за подбор. Новото е, че ще има средства за всяка община. Разработихме справедлива методика, чрез която определихме справедлив бюджет за всяка една община. По този начин даваме възможност общините сами да приоритизират проектите си и да определят какво мо

Безпроблемно протича подготовката на предстоящите избори за Народно събрание на територията на Германия, съобщи посланик Григор Порожанов по време на срещата на служебния министър-председател Димитър Главчев с екипа на посолството на България в Берлин. Това съобщават от Министерския съвет на фейсбук страницата си.

На предстоящите на 27 октомври избори в Берлин ще бъдат отворени пет секции. Общо за Германия образуваните секции са 66. Посланик Порожанов акцентира върху експертността и опита на служителите в посолството ни, което позволява изборният процес да се администрира бързо и оптимално, съобразно също така с изискванията на страната домакин.

Днес започна участието на премиера Димитър Главчев в Срещата на върха в рамките на "Берлинския процес". Това е десетата поред среща във формат ръководители на държавите от Западните Балкани и на страните партньорите от иници

Специалисти от асоциация „Жени без остеопороза” и Регионалната здравна инспекция (РЗИ) в Разград разясняват как да запазим костите си здрави. Информационно-скрининговата кампания под тазгодишното мото „Кажете „не“ на чупливите кости“ е по повод Световния ден за борба с остеопорозата, който се отбелязва на 20 октомври. Инициативата се осъществява под егидата на Международната фондация по остеопороза. 

В рамките на кампанията, която ще продължи до края на работния ден днес, лично председателят на Асоциацията „Жени без остеопороза“ Ая Лилова ще извърши изследване на костната плътност. Лилова обясни, че посетителите попълват тест на Международната фондация по остеопороза, чрез който определят личните си рискови фактори. Тестът съдържа 10 въпроса и ако има положителен отговор, това е наличие на рисков фактор. „При наличие н

В първия ден има регистрация на участниците, официално откриване в хотел "Шумен", пленарен доклан, презентация на фирма и постерна сесия. На следващия ден върви научна част с теми в две секции: "Общи и специални сестрински грижи" и "Общи и специални акушерски грижи", каза още Райчева.

Двеста двадесет и девет участници са се регистрирали за форума, от тях 32-ма са студенти. Ще има 15 представени постера, общо 31 теми ще бъдат презентирани в този Национален форум, добави Райчева. Тя допълни, че във форума ще има участници от Стара Загора, Добрич, Русе, Силистра, Шумен, Велико Търново, Бургас, Враца, Варна, Плевен, Монтана, а студентите са от университетските градове.

Националният форум на специалистите по здравни грижи е ежегоден, провежда се за осемнадесети път, със съдействието на Регионалната колегия на Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи и Филиал Шумен на Медицинския университет „Проф. д-р Параскев Стоянов", под научното ръководство на проф. Соня Тончева. Традиция е сборник с докладите и темите във форума да се публикува в електронното издание на Медицински университет - Варна, отбеляза Райчева.

Както съобщихме, церемония по дипломиране на абсолвентите на шуменския филиал към Медицинския университет „Проф. д-р Параскев Стоянов" се проведе в зала „Арена Шумен“. Дипломите си за висше образование получиха общо 47 души със специалности „Акушерка“ и „Медицинска сестра“. Те положиха клетва в присъствието на академичното ръководство на висшето училище.

Фондация "Гален Темелков" организира двудневен Национален форум на студентите и специализантите по медицина и природни науки през септември. Той се проведе във Филиал - Шумен на Медицинския университет.

Шипка се възстанови след опустошителната градушка от 13 юни благодарение на това, че сме обединени и благодарение на всички, които доброволно помогнаха. Това заяви кметът на града Василка Панайотова по време на среща с журналисти в Националния пресклуб в града. На срещата присъства и Славка Самарска, изпълнителен директор на Медийна група (МГ) „Вис Виталис“, които осъществиха мащабната дарителска кампания „В помощ на Шипка“. 

По думите на Панайотова щетите след природното бедствие в града са на стойност милиони, а незасегната къща в Шипка не е имало. „Домакинствата успяха да се възстановят благодарение на собствени усилия и на подкрепа от дарители и доброволци“, коментира тя и посочи, че над 300 са били доброволците, които са се включили с материална помощ или с труд.

Едно от най-впечатляващите неща, които постигна кампанията &bdq

Музеят на авиацията в Крумово, филиал на Военноисторическия музей, празнува 16 октомври - Ден на българската на авиация и празник на Военновъздушните сили, със специална програма, посветена на историята на българската авиация.

Този ден се отбелязва от 1963 година и е свързан с първия боен разузнавателен полет, който се провежда по време на Балканската война на 16 октомври 1912 година, извършен от поручиците Радул Милков и Продан Таракчиев със самолет "Албатрос" Л2 в района на Одрин. С този полет се поставя началото на българската бойна авиация по време на Балканската война, каза Рада Банялиева, директор на Музея на авиацията.

Днес посетителите имат възможност да разгледат новата фотодокументална изложба „С крилата на противника. Трофейните самолети на България (1915 – 1918)“. Тя разказва за някои от над 20-те противникови аероплана, свалени или кацнали

Менопаузата е прекрасен период в живота на една жена и бих посъветвал дамите да не се плашат от него. Това каза началникът на Акушеро-гинекологично отделение в Многопрофилната болница за активно лечение „Св. Иван Рилски“ в Козлодуй д-р Иван Башлиев по повод днешния Световен ден на менопаузата. 

Д-р Башлиев напомни, че е важно всяка жена на възраст след 45 години да прави периодични профилактични прегледи и състоянието да се следи от лекар. 

Той обясни, че в годините назад е имало периоди, в които водещи гинеколози са отричали хормоналната терапия, използвана за менопаузата. „Имаше време, в което се залиташе по билки, корени, цветя и други природни лечения, но напоследък от лекарското съсловие осъзнаха, че вече има много модерни и щадящи терапии, основани на хормони, благодарение на които жените водят пълноценен живот“, допълни специали

Близо два тона пластмасови капачки бяха предадени в Търговище за благотворителна кауза. Въпреки дъждовния и мрачен ден в събота гражданите на региона подкрепиха активно кампанията „Капачки за бъдеще“, каза регионалният координатор за Търговище Ливий Катан.

След като предаде на фирма за рециклиране събраните в есенната инициатива количества, Катан отчете, че всъщност Търговище се включва в националната кампания с общо 1980 кг пластмасови капачки и 240 кг алуминиеви кенчета. Традиционно големи количества даряват детски и учебни заведения. Като положителен той оценява и личния ангажимент на подрастващите. Коментира, че родители и учители водят деца при кампанийното предаване на събраните капачки, учейки ги от една страна на опазване на околната среда, а от друга – на отговорно гражданско поведение и взаимопомощ.

Очаква се масова акция за предаване на капа

През 2025 година общините ще могат да кандидатстват с проекти за изграждане на площадки за отпадъци за повторна употреба. Това съобщи днес ръководителят на Управителния орган на програма „Околна среда“ Галина Симеонова по време на дискусия в рамките на Годишната среща на местните власти, която се провежда в куоррта „Албена“. Тя уточни, че процедурата би трябвало да бъде отворена към края на март. Бюджетът й ще бъде 144 милиона лева, но финансирането ще бъде на конкурентен принцип, а не за всички.

Симеонова прикани общините да бъдат по-активни с представянето на проекти за изграждане на инфраструктура за биоразградимите отпадъци, които да бъдат отделяни от общия поток на боклука. Тя припомни, че по този начин смесеният отпадък намалява с между 20 и 25 на сто. Тъй като общините не са достатъчно активни и не са постъпили достатъчно предложения, сега отново

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Минус 4 градуса е измерената температура тази сутрин в Чепеларе
Първото застудяване тази есен вече е факт, съобщи дежурният в метеорологичната станция на връх Рожен. Най-ниската температура е измерена в Чепеларе – минус 4 градуса, а на Р ...
Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете
Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете, съобщиха от общинския пресцентър. Услугата е част от стремежа на общината да насърч ...
Митничари задържаха 100 000 къса контрабандни цигари в турски камион на "Капитан Андреево"
Митническите служители на граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) "Капитан Андреево" откриха и задържаха 100 000 къса (5000 кутии) контрабандни цигари при проверка на товаре ...
Военноморските сили получиха два нови автономни дистанционно управляеми подводни апарата по програма на Министерството на отбраната на САЩ
В Хидрографска служба на Военноморските сили бяха получени два нови автономни дистанционно управляеми подводни апарата UUV„Teledyne Gavia“. Придобивката се осъществява ...
С отварянето на кръстовището на бул. "Черни връх" и бул. "Тодор Каблешков" намаляваме задръстванията в тази част на града, написа Васил Терзиев
Днес отворихме новото кръстовище на бул. "Черни връх" и бул. "Тодор Каблешков". Така намаляваме задръствания в тази част на града, написа кметът на София Васил Терзиев в профила си ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Започва изпълнението на втората фаза от проекта за подобряване на качеството на въздуха в Община Пловдив
Започва изпълнението на фаза 2 от проекта за подобряване на качеството на атмосферния въздух в Община Пловдив чрез намаляване на емисиите от фини прахови частици от битовото отопле ...
Прогноза за времето на 19 Октомври (Събота) и следващите дни
През нощта ще бъде ясно, в Източна България ще духа слаб вятър от изток-североизток, на запад ще е почти тихо, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). ...
Минус 4 градуса е измерената температура тази сутрин в Чепеларе
Първото застудяване тази есен вече е факт, съобщи дежурният в метеорологичната станция на връх Рожен. Най-ниската температура е измерена в Чепеларе – минус 4 градуса, а на Р ...
Втора овцеферма със зараза от шарка е установена в хасковското село Узунджово в рамките на два дни, съобщиха от БАБХ
Втора ферма със заразени с шарка овце е констатирана в рамките на два дни в хасковското село Узунджово, съобщиха на официалната си страница от Българската агенция по безопасност на ...
Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете
Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете, съобщиха от общинския пресцентър. Услугата е част от стремежа на общината да насърч ...
Тикер в 11:47 ч.
Започва изпълнението на фаза 2 от проекта за подобряване на качеството на атмосф ...
Начало Контекст
4387
България

Национален форум на специалистите по здравни грижи ще се състои на 25 и 26 октомври в Шумен

Национален форум на специалистите по здравни грижи и постерна секция за медицински специалисти и студенти ще има на 25 и 26 октомври в Шумен, съобщи ст. акушерка Веска Райчева.Тази година форумът е на тема "Здравните грижи днес политики, обществени нагласи, отговорност".

| 16 Октомври 2024, 15:01 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Национален форум на специалистите по здравни грижи ще се състои на 25 и 26 октомври в Шумен
Национален форум на специалистите по здравни грижи ще се състои на 25 и 26 октомври в Шумен
Снимка © БТА

Национален форум на специалистите по здравни грижи и постерна секция за медицински специалисти и студенти ще има на 25 и 26 октомври в Шумен, съобщи ст. акушерка Веска Райчева. Тази година форумът е на тема "Здравните грижи днес политики, обществени нагласи, отговорност".

Председателят на Постоянната комисия „Култура, вероизповедания и етнически въпроси“ към Общински съвет в град Добрич архитект Надежда Пампорова покани гражданите на областния град на среща във връзка с обсъждането на новия правилник на програма „Култура“. 

Срещата ще се проведе на 18 октомври в Община град Добрич.

“Вашето мнение е от изключителна важност за мен, защото заедно правим нашия град по-добро място за култура и творчество. За да бъда сигурна, че този правилник ще насърчава развитието на културата в Добрич, ще дава равен шанс на всички участници, ще управлява финансовите средства на общината разумно и ще подкрепя таланта на малки и големи артисти ви каня да обсъдим всички предложения и преценим тяхната актуалност и полезност за нашия град”, сподели пред медиите арх. Пампорова.

От 21 септември до 24 октомври 2024 г.

ВиК дружеството в Сливен е възложило изготвяне на идеен проект за реконструкция на вътрешната водопроводна мрежа на село Крушаре, съобщиха от пресцентъра на Община Сливен.

От общинската администрация са уведомили с писмо кмета на селото Димо Станков, който заедно с жители на селото, на 4 октомври участваха в среща с кмета Стефан Радев и управителя на водопреносното дружество инж. Пламен Трифонов. На нея стана известно, че водопреносната мрежа на територията на селото е остаряла, авариите водят до чести спирания на водата, както и до нарушаване на пътната инфраструктура.

Както информирахме,  участниците в срещата предупредиха, че ще блокират пътя Сливен - Ямбол, ако не бъдат взети мерки.

По информация на ВиК - Сливен вече е поставен регулатор на налягане, след което е регистрирана само една авария, която е отстранена. От ВиК са се ангажирали пред кмета Стефан

Подготвили сме нормативната база за начало на Подхода „Водено от общностите местно развитие“ и през настоящия програмен период, качен е за обществено обсъждане и полагаме усилия да започне час по скоро. За нас едни от най-важните проекти са инвестициите за населените места. Това каза на пленарна сесия от Годишната среща на местните власти в к.к. „Албена“ заместник-министърът на земеделието и храните д-р Лозана Василева. 

Тя посочи, че един от първите приеми, които ще започнат през този програмен период, е този по т.нар. „Общински мерки“. „Работим по нормативната уредба и критериите за подбор. Новото е, че ще има средства за всяка община. Разработихме справедлива методика, чрез която определихме справедлив бюджет за всяка една община. По този начин даваме възможност общините сами да приоритизират проектите си и да определят какво мо

Безпроблемно протича подготовката на предстоящите избори за Народно събрание на територията на Германия, съобщи посланик Григор Порожанов по време на срещата на служебния министър-председател Димитър Главчев с екипа на посолството на България в Берлин. Това съобщават от Министерския съвет на фейсбук страницата си.

На предстоящите на 27 октомври избори в Берлин ще бъдат отворени пет секции. Общо за Германия образуваните секции са 66. Посланик Порожанов акцентира върху експертността и опита на служителите в посолството ни, което позволява изборният процес да се администрира бързо и оптимално, съобразно също така с изискванията на страната домакин.

Днес започна участието на премиера Димитър Главчев в Срещата на върха в рамките на "Берлинския процес". Това е десетата поред среща във формат ръководители на държавите от Западните Балкани и на страните партньорите от иници

Специалисти от асоциация „Жени без остеопороза” и Регионалната здравна инспекция (РЗИ) в Разград разясняват как да запазим костите си здрави. Информационно-скрининговата кампания под тазгодишното мото „Кажете „не“ на чупливите кости“ е по повод Световния ден за борба с остеопорозата, който се отбелязва на 20 октомври. Инициативата се осъществява под егидата на Международната фондация по остеопороза. 

В рамките на кампанията, която ще продължи до края на работния ден днес, лично председателят на Асоциацията „Жени без остеопороза“ Ая Лилова ще извърши изследване на костната плътност. Лилова обясни, че посетителите попълват тест на Международната фондация по остеопороза, чрез който определят личните си рискови фактори. Тестът съдържа 10 въпроса и ако има положителен отговор, това е наличие на рисков фактор. „При наличие н

В първия ден има регистрация на участниците, официално откриване в хотел "Шумен", пленарен доклан, презентация на фирма и постерна сесия. На следващия ден върви научна част с теми в две секции: "Общи и специални сестрински грижи" и "Общи и специални акушерски грижи", каза още Райчева.

Двеста двадесет и девет участници са се регистрирали за форума, от тях 32-ма са студенти. Ще има 15 представени постера, общо 31 теми ще бъдат презентирани в този Национален форум, добави Райчева. Тя допълни, че във форума ще има участници от Стара Загора, Добрич, Русе, Силистра, Шумен, Велико Търново, Бургас, Враца, Варна, Плевен, Монтана, а студентите са от университетските градове.

Националният форум на специалистите по здравни грижи е ежегоден, провежда се за осемнадесети път, със съдействието на Регионалната колегия на Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи и Филиал Шумен на Медицинския университет „Проф. д-р Параскев Стоянов", под научното ръководство на проф. Соня Тончева. Традиция е сборник с докладите и темите във форума да се публикува в електронното издание на Медицински университет - Варна, отбеляза Райчева.

Както съобщихме, церемония по дипломиране на абсолвентите на шуменския филиал към Медицинския университет „Проф. д-р Параскев Стоянов" се проведе в зала „Арена Шумен“. Дипломите си за висше образование получиха общо 47 души със специалности „Акушерка“ и „Медицинска сестра“. Те положиха клетва в присъствието на академичното ръководство на висшето училище.

Фондация "Гален Темелков" организира двудневен Национален форум на студентите и специализантите по медицина и природни науки през септември. Той се проведе във Филиал - Шумен на Медицинския университет.

Шипка се възстанови след опустошителната градушка от 13 юни благодарение на това, че сме обединени и благодарение на всички, които доброволно помогнаха. Това заяви кметът на града Василка Панайотова по време на среща с журналисти в Националния пресклуб в града. На срещата присъства и Славка Самарска, изпълнителен директор на Медийна група (МГ) „Вис Виталис“, които осъществиха мащабната дарителска кампания „В помощ на Шипка“. 

По думите на Панайотова щетите след природното бедствие в града са на стойност милиони, а незасегната къща в Шипка не е имало. „Домакинствата успяха да се възстановят благодарение на собствени усилия и на подкрепа от дарители и доброволци“, коментира тя и посочи, че над 300 са били доброволците, които са се включили с материална помощ или с труд.

Едно от най-впечатляващите неща, които постигна кампанията &bdq

Музеят на авиацията в Крумово, филиал на Военноисторическия музей, празнува 16 октомври - Ден на българската на авиация и празник на Военновъздушните сили, със специална програма, посветена на историята на българската авиация.

Този ден се отбелязва от 1963 година и е свързан с първия боен разузнавателен полет, който се провежда по време на Балканската война на 16 октомври 1912 година, извършен от поручиците Радул Милков и Продан Таракчиев със самолет "Албатрос" Л2 в района на Одрин. С този полет се поставя началото на българската бойна авиация по време на Балканската война, каза Рада Банялиева, директор на Музея на авиацията.

Днес посетителите имат възможност да разгледат новата фотодокументална изложба „С крилата на противника. Трофейните самолети на България (1915 – 1918)“. Тя разказва за някои от над 20-те противникови аероплана, свалени или кацнали

Менопаузата е прекрасен период в живота на една жена и бих посъветвал дамите да не се плашат от него. Това каза началникът на Акушеро-гинекологично отделение в Многопрофилната болница за активно лечение „Св. Иван Рилски“ в Козлодуй д-р Иван Башлиев по повод днешния Световен ден на менопаузата. 

Д-р Башлиев напомни, че е важно всяка жена на възраст след 45 години да прави периодични профилактични прегледи и състоянието да се следи от лекар. 

Той обясни, че в годините назад е имало периоди, в които водещи гинеколози са отричали хормоналната терапия, използвана за менопаузата. „Имаше време, в което се залиташе по билки, корени, цветя и други природни лечения, но напоследък от лекарското съсловие осъзнаха, че вече има много модерни и щадящи терапии, основани на хормони, благодарение на които жените водят пълноценен живот“, допълни специали

Близо два тона пластмасови капачки бяха предадени в Търговище за благотворителна кауза. Въпреки дъждовния и мрачен ден в събота гражданите на региона подкрепиха активно кампанията „Капачки за бъдеще“, каза регионалният координатор за Търговище Ливий Катан.

След като предаде на фирма за рециклиране събраните в есенната инициатива количества, Катан отчете, че всъщност Търговище се включва в националната кампания с общо 1980 кг пластмасови капачки и 240 кг алуминиеви кенчета. Традиционно големи количества даряват детски и учебни заведения. Като положителен той оценява и личния ангажимент на подрастващите. Коментира, че родители и учители водят деца при кампанийното предаване на събраните капачки, учейки ги от една страна на опазване на околната среда, а от друга – на отговорно гражданско поведение и взаимопомощ.

Очаква се масова акция за предаване на капа

През 2025 година общините ще могат да кандидатстват с проекти за изграждане на площадки за отпадъци за повторна употреба. Това съобщи днес ръководителят на Управителния орган на програма „Околна среда“ Галина Симеонова по време на дискусия в рамките на Годишната среща на местните власти, която се провежда в куоррта „Албена“. Тя уточни, че процедурата би трябвало да бъде отворена към края на март. Бюджетът й ще бъде 144 милиона лева, но финансирането ще бъде на конкурентен принцип, а не за всички.

Симеонова прикани общините да бъдат по-активни с представянето на проекти за изграждане на инфраструктура за биоразградимите отпадъци, които да бъдат отделяни от общия поток на боклука. Тя припомни, че по този начин смесеният отпадък намалява с между 20 и 25 на сто. Тъй като общините не са достатъчно активни и не са постъпили достатъчно предложения, сега отново

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Минус 4 градуса е измерената температура тази сутрин в Чепеларе
Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете
Митничари задържаха 100 000 къса контрабандни цигари в турски камион на "Капитан Андреево"
Военноморските сили получиха два нови автономни дистанционно управляеми подводни апарата по програма на Министерството на отбраната на САЩ
С отварянето на кръстовището на бул. "Черни връх" и бул. "Тодор Каблешков" намаляваме задръстванията в тази част на града, написа Васил Терзиев
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Октомври
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Основна линия
Започва изпълнението на втората фаза от проекта за подобряване на качеството на въздуха в Община Пловдив
Сфера
Прогноза за времето на 19 Октомври (Събота) и следващите дни
Контекст
Минус 4 градуса е измерената температура тази сутрин в Чепеларе
Местен фокус
Втора овцеферма със зараза от шарка е установена в хасковското село Узунджово в рамките на два дни, съобщиха от БАБХ
Контекст
Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете
Контекст
Митничари задържаха 100 000 къса контрабандни цигари в турски камион на "Капитан Андреево"
На преден план
Д-р Вилхелм Елисеев и д-р Пламена Вълчева бяха наградени от регионалната колегия на Българския лекарски съюз във Видин
Основна линия
При операция на полицията в Монтанско за ден са разкрити 14 престъпления
На преден план
В Търговище започва мащабен ремонт на спортната зала „Иван Ангелов“
Основна линия
Как улична котка стана космонавт преди 61 години
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.