Начало Контекст Овощарите от Дунавския регион отчитат лоша година откъм добив и цени, и настояват за облекчен режим за сондажи
4648
Икономика

Овощарите от Дунавския регион отчитат лоша година откъм добив и цени, и настояват за облекчен режим за сондажи

Годината беше сушава с ниски добиви и лошо качество на продукцията.Той добави, че тъй като "Напоителни системи" не работят в региона, на практика "всеки сам се справя със сушата".

| 16 Октомври 2024, 16:14 ч.
Овощарите от Дунавския регион отчитат лоша година откъм добив и цени, и настояват за облекчен режим за сондажи
Овощарите от Дунавския регион отчитат лоша година откъм добив и цени, и настояват за облекчен режим за сондажи
Снимка © БТА

Годината беше сушава с ниски добиви и лошо качество на продукцията. Това коментира председателят на Управителния съвет на сдружение "Съюз на дунавските овощари" Николай Колев. 

Потушени са 46 пожара в страната през изминалото денонощие. Това съобщиха на сайта си от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (ГДПБЗН). Екипите на пожарната са реагирали на 77 сигнала за произшествия.

При пожарите няма загинали и пострадали.

С преки материални щети са възникнали 13 пожара, от които седем са били в жилищни сгради. Без нанесени материални щети са 33 пожара.

За изминалите 24 часа са извършени 25 спасителни дейности и помощни операции, от които две при катастрофи.

В много случаи общини, които в продължение на години страдат от безводие, не правят достатъчно, за да разрешат проблемите с липсата на вода. Това каза пред журналисти в Бургас министърът на околната среда и водите Петър Димитров. Той посочи като пример държавната програма за финансиране на общински проекти за периода 2024 – 2026 г., към която почти липсват подадени проекти, свързани с водоснабдяването и канализацията. 

“Учудват ме местните властите, които имат дългогодишни проблеми, свързани с водите, но не участват по програми за обновяване на инфраструктурата. Нужно е по-отговорно отношение от тяхна страна. Има огромен проблем с безводието в страната. Проблемът не засяга само малките населени места“, каза Димитров. Той добави, че в Перник например загубите на вода надхвърлят 80 на сто, градът често се сблъсква с режим на водата, но действия не са предпр

Вчера лек автомобил е бил повреден в Монтана, като неизвестни лица са забили дълбоко две кирки в двигателя и до него през предния капак. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана.

Автомобилът е собственост на 28-годишен мъж от Монтана и е бил паркиран близо до дома му. По случая е образувано досъдебно производство, изяснява се размерът на нанесените щети.

В 2:44 часа тази нощ в Берковица е бил разбит прозорец на къща. Сигналът е получен от собственика на дома, а при пристигането на място полицаите са открили камъни в хола на потърпевшия, с които е извършено нападението. Случаят се разследва, изясняват се щетите.

От полицейската дирекция в Монтана съобщиха , че случаите със забиване на кирки в автомобили и чупене на прозорци не са новост за региона, като такива са регистрирани в последните години. Най-често за саморазправи са извършвани палежи на н

Нова местност за отдих и спорт откриха във великотърновското село Самоводене. Тя е част от програмата на общината „Местни инициативи“, съобщиха от нейния пресцентър.

Кметът на Велико Търново Даниел Панов подчерта, че проектът обединява усилията на кметството в Самоводене, Народно читалище „Извор-1873“ и местните жители. През тази година бюджетът на програмата е 650 хиляди лева, а целта е да се облагородят населените места в общината по предложение на местните общности.

В ход е проект и за мултифункционално спортно игрище в пространството около читалището, каза Панов и увери, че ще бъде осигурено финансиране. Кметът на населеното място Валентин Къндев и председателят на читалищното настоятелство Владимир Николов посочиха, че това е поредна придобивка за селото, постигната с общи усилия.

Новият кът за отдих е разположен в парк „Отец Паи

Намален брой на загинали и ранени при катастрофи от началото на година досега спрямо същия период на 2023 г. отчете на брифинг днес главен инспектор Тодор Мишинев, началник на „Пътна полиция“ към Областната дирекция на МВР в Ямбол. Паралелно с това за регион Ямбол се регистрира значителен ръст на установените нарушения, като издадените актове и фишове са с 11 000 повече спрямо миналогодишния период.

Тежките пътнотранспортни нарушения през настоящата година от януари досега са общо 38, което с 21 случая по-малко спрямо същия период на 2023, посочи гл. инспектор Мишинев. Загинали при катастрофи през 2024 до момента са седем души, като последните две жертви са от началото на октомври. Спрямо периода януари-средата на октомври 2023 г. броят на загиналите в Ямболско е с трима души по-малко. Спад има и в броя на ранените – за 2024 г. досега те са 44, а за същия пери

Той добави, че тъй като "Напоителни системи" не работят в региона, на практика "всеки сам се справя със сушата". 

"Трябва да има национална стратегия за напояването и облекчен режим за разрешителните за сондажите. В региони като нашия без напояване е невъзможно да се развива овощарство и зеленчукопроизводство", каза още Колев. 

Той заяви, че и малкото останали фабрики от преработващата промишленост са изкупували продукцията им на ниска себестойност. 

Браншът предстои да се събере за седми път на изложение "Дунавски овощари" в Русе в средата на следващия месец. Колев заяви, че очаква над 500 производители от този сектор от региона и дори от съседни области да се съберат на 16 ноември в зала "Арена Русе". Отправена е покана и към министъра на земеделието и храните, с чиято подкрепа се организира изложението. 

"Искаме да дадем платформа на нашите изложители да покажат плодовете на своя труд", каза още Колев. 

Окръжният съд в Пазарджик остави в ареста общинския съветник Сашо Ангелов. Съдия по делото беше Александър Александров.

"Аз съм пастор. Аз съм един човек, който кара хората да пращат децата си на училище. Не съм пипвал цигара, още повече дрога. Аз проповядвам на миряните да не лъжем и крадем", каза той. "Библията ми казва да се покорявам на властите", допълни Ангелов.  

Припомняме, че Районният съд в Пазарджик наложи постоянна мярка "задържане под стража" на общинския съветник Сашо Ангелов, който бе задържан на 8 октомври при специализирана полицейска акция в пазарджишкия квартал "Изток" с основен акцент противодействие на престъпленията срещу избирателните права на гражданите.

Докато течеше заседанието, пред Съдебната палата в Пазарджик привърженици на Ангелов от евегенгелистката църква се събраха на протест с искане за освобождането му. 

Са

През нощта над по-голямата част от страната ще бъде предимно ясно и почти тихо. По-значителна средна и висока облачност ще има над северните райони. В южните части на страната в отделни котловини и поречия сутринта временно ще има намалена видимост. Това съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). В котловините най-ниските температури се очакват между 3° и 6°, но минималните в повечето места ще са между 6° и 11°, за София - около 6°.

Атмосферното налягане е малко по-високо от средното за месеца. Слабо ще се понижи и ще бъде около средната стойност.

Утре ще бъде предимно слънчево. От запад на изток ще има временни увеличения на средната и висока облачност. Ще духа слаб, в Дунавската равнина и Горнотракийската низина и умерен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще бъдат между 19° и 24°, в София - около

Деветима са вече задържаните в полицейската акция срещу изборната търговия в област Хасково, която започна в 7:00 часа тази сутрин, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР (ОДМВР) в Хасково.

Половин час след началото на операцията арестуваните бяха петима, като открити бяха и списъци с избиратели в Хасково. Допълнително списък с имена е намерен и в Любимец, където са иззети и над 15 600 лева.

Към 12:00 часа проверените рискови обекти, места и адреси са 27, а профилактираните лица от криминалния контингент - 37. Обект на инспекциите са били и 46 заложни къщи. Съставени са три предупредителни протокола, задържано е обявено за общодържавно издирване лице, допълват от ОДМВР.

Образуваните преписки за купуване на гласове са три, а досъдебните производства - пет.

 

Община Велико Търново вече е с нов официален интернет портал – www.veliko-tarnovo.bg, съобщиха от пресцентъра на общинската администрация. Новият портал е с обновена визия и широк набор от функционалности. Богатото информационно съдържание, предоставяно от Общината, е организирано в нови раздели, които помагат за по-лесно и достъпно намиране на необходимата информация, посредством визия, ориентирана към потребителите. 

Проектът е ключов приоритет и е част от предприетите инициативи на Община Велико Търново за прозрачност в общинското управление, с непрекъснат процес на развитие, подобряване и усъвършенстване на технологичната и организационна основа, с активно участие на гражданското общество, допълват от администрацията. 

Новата платформа представя единна точка за достъп до ключови инициативи, новини, проекти, инвестиционно портфолио, културен афиш и важ

Общо 195 стоманобетонни панела, всеки от които с размери 2,48 метра на 4,40 метра и тегло 5,6 тона, са изработени от началото на основния ремонт на Дунав мост при Русе, който започна на 10-и юли тази година. Това съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ). 

Ремонтът на моста е в отсечка с дължина от над 400 метра в платното в посока България, като строително-монтажните дейности се изпълняват по утвърдения график.

От АПИ съобщават още, че през последната седмица са демонтирани 24 панела или общо 174 от началото на строително-монтажните работи. Монтирани са 22 нови, като общият им брой достига 155. 

В участък с дължина около 240 метра е завършен монтажът на корнизни панели, които служат за оформяне на тротоарния край на пътните стоманобетонни панели. Направени са и отворите за монтажа на мостовите отводнители. 

Работи се и по реставрацият

Екипът на "Съюз на дунавските овощари" е амбициран тази година да представи цялата верига на стойността - от производителя до потребителя, от точката на засяване до точката на продажба. Затова в отделна секция ще бъдат изложени торове и препарати за растителна защита, посадъчен материал, специализирана техника и оборудване за градината, системи за капково напояване, производители на амбалаж, компании за сервиз и поддръжка, банки, застрахователи, агро консултации. Предвидена е възможност за срещи за обмяна на опит и добри практики между заетите в бранша, както и представяне на научни новости и полезна информация за сектора от презентационната сесия със специално подбрани теми от водещи лектори в областта. 

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Минус 4 градуса е измерената температура тази сутрин в Чепеларе
Първото застудяване тази есен вече е факт, съобщи дежурният в метеорологичната станция на връх Рожен. Най-ниската температура е измерена в Чепеларе – минус 4 градуса, а на Р ...
Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете
Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете, съобщиха от общинския пресцентър. Услугата е част от стремежа на общината да насърч ...
Митничари задържаха 100 000 къса контрабандни цигари в турски камион на "Капитан Андреево"
Митническите служители на граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) "Капитан Андреево" откриха и задържаха 100 000 къса (5000 кутии) контрабандни цигари при проверка на товаре ...
Военноморските сили получиха два нови автономни дистанционно управляеми подводни апарата по програма на Министерството на отбраната на САЩ
В Хидрографска служба на Военноморските сили бяха получени два нови автономни дистанционно управляеми подводни апарата UUV„Teledyne Gavia“. Придобивката се осъществява ...
С отварянето на кръстовището на бул. "Черни връх" и бул. "Тодор Каблешков" намаляваме задръстванията в тази част на града, написа Васил Терзиев
Днес отворихме новото кръстовище на бул. "Черни връх" и бул. "Тодор Каблешков". Така намаляваме задръствания в тази част на града, написа кметът на София Васил Терзиев в профила си ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Започва изпълнението на втората фаза от проекта за подобряване на качеството на въздуха в Община Пловдив
Започва изпълнението на фаза 2 от проекта за подобряване на качеството на атмосферния въздух в Община Пловдив чрез намаляване на емисиите от фини прахови частици от битовото отопле ...
Прогноза за времето на 19 Октомври (Събота) и следващите дни
През нощта ще бъде ясно, в Източна България ще духа слаб вятър от изток-североизток, на запад ще е почти тихо, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). ...
Минус 4 градуса е измерената температура тази сутрин в Чепеларе
Първото застудяване тази есен вече е факт, съобщи дежурният в метеорологичната станция на връх Рожен. Най-ниската температура е измерена в Чепеларе – минус 4 градуса, а на Р ...
Втора овцеферма със зараза от шарка е установена в хасковското село Узунджово в рамките на два дни, съобщиха от БАБХ
Втора ферма със заразени с шарка овце е констатирана в рамките на два дни в хасковското село Узунджово, съобщиха на официалната си страница от Българската агенция по безопасност на ...
Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете
Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете, съобщиха от общинския пресцентър. Услугата е част от стремежа на общината да насърч ...
Тикер в 11:52 ч.
Започва изпълнението на фаза 2 от проекта за подобряване на качеството на атмосф ...
Начало Контекст
4648
Икономика

Овощарите от Дунавския регион отчитат лоша година откъм добив и цени, и настояват за облекчен режим за сондажи

Годината беше сушава с ниски добиви и лошо качество на продукцията.Той добави, че тъй като "Напоителни системи" не работят в региона, на практика "всеки сам се справя със сушата".

| 16 Октомври 2024, 16:14 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Овощарите от Дунавския регион отчитат лоша година откъм добив и цени, и настояват за облекчен режим за сондажи
Овощарите от Дунавския регион отчитат лоша година откъм добив и цени, и настояват за облекчен режим за сондажи
Снимка © БТА

Годината беше сушава с ниски добиви и лошо качество на продукцията. Това коментира председателят на Управителния съвет на сдружение "Съюз на дунавските овощари" Николай Колев. 

Потушени са 46 пожара в страната през изминалото денонощие. Това съобщиха на сайта си от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (ГДПБЗН). Екипите на пожарната са реагирали на 77 сигнала за произшествия.

При пожарите няма загинали и пострадали.

С преки материални щети са възникнали 13 пожара, от които седем са били в жилищни сгради. Без нанесени материални щети са 33 пожара.

За изминалите 24 часа са извършени 25 спасителни дейности и помощни операции, от които две при катастрофи.

В много случаи общини, които в продължение на години страдат от безводие, не правят достатъчно, за да разрешат проблемите с липсата на вода. Това каза пред журналисти в Бургас министърът на околната среда и водите Петър Димитров. Той посочи като пример държавната програма за финансиране на общински проекти за периода 2024 – 2026 г., към която почти липсват подадени проекти, свързани с водоснабдяването и канализацията. 

“Учудват ме местните властите, които имат дългогодишни проблеми, свързани с водите, но не участват по програми за обновяване на инфраструктурата. Нужно е по-отговорно отношение от тяхна страна. Има огромен проблем с безводието в страната. Проблемът не засяга само малките населени места“, каза Димитров. Той добави, че в Перник например загубите на вода надхвърлят 80 на сто, градът често се сблъсква с режим на водата, но действия не са предпр

Вчера лек автомобил е бил повреден в Монтана, като неизвестни лица са забили дълбоко две кирки в двигателя и до него през предния капак. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана.

Автомобилът е собственост на 28-годишен мъж от Монтана и е бил паркиран близо до дома му. По случая е образувано досъдебно производство, изяснява се размерът на нанесените щети.

В 2:44 часа тази нощ в Берковица е бил разбит прозорец на къща. Сигналът е получен от собственика на дома, а при пристигането на място полицаите са открили камъни в хола на потърпевшия, с които е извършено нападението. Случаят се разследва, изясняват се щетите.

От полицейската дирекция в Монтана съобщиха , че случаите със забиване на кирки в автомобили и чупене на прозорци не са новост за региона, като такива са регистрирани в последните години. Най-често за саморазправи са извършвани палежи на н

Нова местност за отдих и спорт откриха във великотърновското село Самоводене. Тя е част от програмата на общината „Местни инициативи“, съобщиха от нейния пресцентър.

Кметът на Велико Търново Даниел Панов подчерта, че проектът обединява усилията на кметството в Самоводене, Народно читалище „Извор-1873“ и местните жители. През тази година бюджетът на програмата е 650 хиляди лева, а целта е да се облагородят населените места в общината по предложение на местните общности.

В ход е проект и за мултифункционално спортно игрище в пространството около читалището, каза Панов и увери, че ще бъде осигурено финансиране. Кметът на населеното място Валентин Къндев и председателят на читалищното настоятелство Владимир Николов посочиха, че това е поредна придобивка за селото, постигната с общи усилия.

Новият кът за отдих е разположен в парк „Отец Паи

Намален брой на загинали и ранени при катастрофи от началото на година досега спрямо същия период на 2023 г. отчете на брифинг днес главен инспектор Тодор Мишинев, началник на „Пътна полиция“ към Областната дирекция на МВР в Ямбол. Паралелно с това за регион Ямбол се регистрира значителен ръст на установените нарушения, като издадените актове и фишове са с 11 000 повече спрямо миналогодишния период.

Тежките пътнотранспортни нарушения през настоящата година от януари досега са общо 38, което с 21 случая по-малко спрямо същия период на 2023, посочи гл. инспектор Мишинев. Загинали при катастрофи през 2024 до момента са седем души, като последните две жертви са от началото на октомври. Спрямо периода януари-средата на октомври 2023 г. броят на загиналите в Ямболско е с трима души по-малко. Спад има и в броя на ранените – за 2024 г. досега те са 44, а за същия пери

Той добави, че тъй като "Напоителни системи" не работят в региона, на практика "всеки сам се справя със сушата". 

"Трябва да има национална стратегия за напояването и облекчен режим за разрешителните за сондажите. В региони като нашия без напояване е невъзможно да се развива овощарство и зеленчукопроизводство", каза още Колев. 

Той заяви, че и малкото останали фабрики от преработващата промишленост са изкупували продукцията им на ниска себестойност. 

Браншът предстои да се събере за седми път на изложение "Дунавски овощари" в Русе в средата на следващия месец. Колев заяви, че очаква над 500 производители от този сектор от региона и дори от съседни области да се съберат на 16 ноември в зала "Арена Русе". Отправена е покана и към министъра на земеделието и храните, с чиято подкрепа се организира изложението. 

"Искаме да дадем платформа на нашите изложители да покажат плодовете на своя труд", каза още Колев. 

Окръжният съд в Пазарджик остави в ареста общинския съветник Сашо Ангелов. Съдия по делото беше Александър Александров.

"Аз съм пастор. Аз съм един човек, който кара хората да пращат децата си на училище. Не съм пипвал цигара, още повече дрога. Аз проповядвам на миряните да не лъжем и крадем", каза той. "Библията ми казва да се покорявам на властите", допълни Ангелов.  

Припомняме, че Районният съд в Пазарджик наложи постоянна мярка "задържане под стража" на общинския съветник Сашо Ангелов, който бе задържан на 8 октомври при специализирана полицейска акция в пазарджишкия квартал "Изток" с основен акцент противодействие на престъпленията срещу избирателните права на гражданите.

Докато течеше заседанието, пред Съдебната палата в Пазарджик привърженици на Ангелов от евегенгелистката църква се събраха на протест с искане за освобождането му. 

Са

През нощта над по-голямата част от страната ще бъде предимно ясно и почти тихо. По-значителна средна и висока облачност ще има над северните райони. В южните части на страната в отделни котловини и поречия сутринта временно ще има намалена видимост. Това съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). В котловините най-ниските температури се очакват между 3° и 6°, но минималните в повечето места ще са между 6° и 11°, за София - около 6°.

Атмосферното налягане е малко по-високо от средното за месеца. Слабо ще се понижи и ще бъде около средната стойност.

Утре ще бъде предимно слънчево. От запад на изток ще има временни увеличения на средната и висока облачност. Ще духа слаб, в Дунавската равнина и Горнотракийската низина и умерен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще бъдат между 19° и 24°, в София - около

Деветима са вече задържаните в полицейската акция срещу изборната търговия в област Хасково, която започна в 7:00 часа тази сутрин, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР (ОДМВР) в Хасково.

Половин час след началото на операцията арестуваните бяха петима, като открити бяха и списъци с избиратели в Хасково. Допълнително списък с имена е намерен и в Любимец, където са иззети и над 15 600 лева.

Към 12:00 часа проверените рискови обекти, места и адреси са 27, а профилактираните лица от криминалния контингент - 37. Обект на инспекциите са били и 46 заложни къщи. Съставени са три предупредителни протокола, задържано е обявено за общодържавно издирване лице, допълват от ОДМВР.

Образуваните преписки за купуване на гласове са три, а досъдебните производства - пет.

 

Община Велико Търново вече е с нов официален интернет портал – www.veliko-tarnovo.bg, съобщиха от пресцентъра на общинската администрация. Новият портал е с обновена визия и широк набор от функционалности. Богатото информационно съдържание, предоставяно от Общината, е организирано в нови раздели, които помагат за по-лесно и достъпно намиране на необходимата информация, посредством визия, ориентирана към потребителите. 

Проектът е ключов приоритет и е част от предприетите инициативи на Община Велико Търново за прозрачност в общинското управление, с непрекъснат процес на развитие, подобряване и усъвършенстване на технологичната и организационна основа, с активно участие на гражданското общество, допълват от администрацията. 

Новата платформа представя единна точка за достъп до ключови инициативи, новини, проекти, инвестиционно портфолио, културен афиш и важ

Общо 195 стоманобетонни панела, всеки от които с размери 2,48 метра на 4,40 метра и тегло 5,6 тона, са изработени от началото на основния ремонт на Дунав мост при Русе, който започна на 10-и юли тази година. Това съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ). 

Ремонтът на моста е в отсечка с дължина от над 400 метра в платното в посока България, като строително-монтажните дейности се изпълняват по утвърдения график.

От АПИ съобщават още, че през последната седмица са демонтирани 24 панела или общо 174 от началото на строително-монтажните работи. Монтирани са 22 нови, като общият им брой достига 155. 

В участък с дължина около 240 метра е завършен монтажът на корнизни панели, които служат за оформяне на тротоарния край на пътните стоманобетонни панели. Направени са и отворите за монтажа на мостовите отводнители. 

Работи се и по реставрацият

Екипът на "Съюз на дунавските овощари" е амбициран тази година да представи цялата верига на стойността - от производителя до потребителя, от точката на засяване до точката на продажба. Затова в отделна секция ще бъдат изложени торове и препарати за растителна защита, посадъчен материал, специализирана техника и оборудване за градината, системи за капково напояване, производители на амбалаж, компании за сервиз и поддръжка, банки, застрахователи, агро консултации. Предвидена е възможност за срещи за обмяна на опит и добри практики между заетите в бранша, както и представяне на научни новости и полезна информация за сектора от презентационната сесия със специално подбрани теми от водещи лектори в областта. 

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Минус 4 градуса е измерената температура тази сутрин в Чепеларе
Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете
Митничари задържаха 100 000 къса контрабандни цигари в турски камион на "Капитан Андреево"
Военноморските сили получиха два нови автономни дистанционно управляеми подводни апарата по програма на Министерството на отбраната на САЩ
С отварянето на кръстовището на бул. "Черни връх" и бул. "Тодор Каблешков" намаляваме задръстванията в тази част на града, написа Васил Терзиев
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Октомври
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Основна линия
Започва изпълнението на втората фаза от проекта за подобряване на качеството на въздуха в Община Пловдив
Сфера
Прогноза за времето на 19 Октомври (Събота) и следващите дни
Контекст
Минус 4 градуса е измерената температура тази сутрин в Чепеларе
Местен фокус
Втора овцеферма със зараза от шарка е установена в хасковското село Узунджово в рамките на два дни, съобщиха от БАБХ
Контекст
Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете
Контекст
Митничари задържаха 100 000 къса контрабандни цигари в турски камион на "Капитан Андреево"
На преден план
Д-р Вилхелм Елисеев и д-р Пламена Вълчева бяха наградени от регионалната колегия на Българския лекарски съюз във Видин
Основна линия
При операция на полицията в Монтанско за ден са разкрити 14 престъпления
На преден план
В Търговище започва мащабен ремонт на спортната зала „Иван Ангелов“
Основна линия
Как улична котка стана космонавт преди 61 години
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.