Начало Сфера Петнадесет са загинали при 149 катастрофи в Шуменско миналата година; има ръст на произшествията, ранените и загиналите
4955
България

Петнадесет са загинали при 149 катастрофи в Шуменско миналата година; има ръст на произшествията, ранените и загиналите

Общо 149 тежки пътнотранспортни произшествия (ПТП) са регистрирани в Шуменско през 2023 година, при които са ранени 175 и са загинали 15 души. В сравнение с 2022 г. броят на произшествията нараства с 23,1 процента, а на ранените и загиналите, съответно с 27,7 и 36,4 на сто. Това съобщиха от Отдел „Статистически изследвания“ в Шумен на Териториалното статистическо бюро – Североизток.Тежки пътнотранспортни произшествия през миналата година са регистрирани във всички общини на областта, като тяхната концентрация е най-голяма в Шумен - 92 произшествия, с шест загинали и 115 ранени.

| 16 Октомври 2024, 17:01 ч.
Петнадесет са загинали при 149 катастрофи в Шуменско миналата година; има ръст на произшествията, ранените и загиналите
Петнадесет са загинали при 149 катастрофи в Шуменско миналата година; има ръст на произшествията, ранените и загиналите
Снимка © БТА

Общо 149 тежки пътнотранспортни произшествия (ПТП) са регистрирани в Шуменско през 2023 година, при които са ранени 175 и са загинали 15 души. В сравнение с 2022 г. броят на произшествията нараства с 23,1 процента, а на ранените и загиналите, съответно с 27,7 и 36,4 на сто. Това съобщиха от Отдел „Статистически изследвания“ в Шумен на Териториалното статистическо бюро – Североизток.

Добри са условията за туризъм по планините, но желаещите да се разходят трябва да се съобразят с по-ниските температури, съобщиха от Планинската спасителна служба (ПСС) на Българския Червен кръст (БЧК).

Сутрин температурите са 1 – 2 градуса, а в по-високите части те са отрицателни, допълват от ПСС. По билата е ветровито, има разкъсана облачност, а в Стара планина е слънчево.

Планинските спасители препоръчват да се обърне внимание на екипировката и маршрутите да се обмислят добре, тъй като заради ниските температури терените са мокри и може да се стигне до инциденти.

В планините ще има променлива облачност, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология. Ще духа до умерен, а по най-високите върхове на Рила и Пирин временно силен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде 10°-11°, на 2000 метра - около

Много е важно да покажем България и нейното ключово място и роля в изключително важните постижения, изследвания на функцията на мозъка, на болестите и превенцията, които са новият съвременен бич за нашите поколения. Това коментира българският еврокомисар Илиана Иванова, чийто ресор са иновациите, научните изследвания, културата, образованието и младежта, преди началото на поредната сесия на 24-ия Европейски конгрес по неврохирургия. Форумът започна в неделя в София. 

Очаквам да видя една сериозна дискусия за настоящите и бъдещи предизвикателства пред неврохирургията, изтъкна еврокомисарят. Искам да уверя всички участници, че могат да продължат да разчитат на изключително сериозното отношение и оценка на Европейския съюз (ЕС) за тези изследвания, подчерта Илиана Иванова.

Новата Еврокомисия предстои да встъпи, председателят Урсула фон дер Лайен обяви, че иновац

Общо 1 300 бюлетини ще бъдат отпечатани и доставени в четвъртък за предстоящите частични местни избори за кмет на с. Бистрица, община Дупница, които ще се произведат на 20 октомври, каза председателят на Общинската избирателна комисия Мария Чомакова. В четвъртък ще бъдат доставени и двете машини за гласуване.

Секциите в селото ще бъдат две, а броят на избирателите е около 1200.

Кандидатът за кмет е само един. До предсрочния вот се стигна, след като се оказало, че избраният за кмет преди година кандидат не е отписал регистрацията си в две фирми, чийто собственик е.

На предишните местни избори са гласували близо 740 души.

Подготовката за вота върви нормално и без проблеми, каза още Мария Чомакова.

 

Движението в тръбата за Кулата на тунел „Железница“ на автомагистрала „Струма“ от 97 км до 105 км се ограничава от 8:00 ч. до 18:00 ч. днес за профилактика на осветлението. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура".  Трафикът в посока Кулата ще преминава по обходен маршрут - през пътен възел „Благоевград-юг“ при 97-ми км на магистралата автомобилите ще се пренасочват по път I-1 София – Кулата. 

Необходимо е шофьорите да се движат с повишено внимание и да следват стриктно пътната сигнализация, отбелязват от АПИ. Оттам апелират шофьорите да спазват правилата за движение и да не предприемат рискови изпреварвания, с които застрашават безопасността на всички останали пътуващи. Да не се използват аварийните ленти по автомагистралите за по-бързо придвижване при натоварен трафик. По този начин се възпрепятства пре

Тежки пътнотранспортни произшествия през миналата година са регистрирани във всички общини на областта, като тяхната концентрация е най-голяма в Шумен - 92 произшествия, с шест загинали и 115 ранени. Пътнотранспортни произшествия със загинали са регистрирани в още пет общини на областта - Нови пазар, Велики Преслав, Венец, Каспичан и Смядово. 

В област Шумен по-голямата част от тежките пътнотранспортни произшествия през 2023 г. са регистрирани в границите на населените места – 61,7 процента, при които един е загинал, а 98 са ранени. 

Най-много тежки произшествия през 2023 г. са станали през месеците юли и август - по 13,4 процента, както и през септември и декември - по 10,1 на сто от пътнотранспортните произшествия за годината, а най-малко – през ноември и март, съответно 4 и 4,7 на сто от общия брой ПТП за годината. Най-много са загинали през месеците май и октомври - 20 процента от общия брой на загубилите живота си на пътя.

От седемте дни в седмицата в област Шумен през миналата година най-много тежки пътни произшествия са регистрирани в понеделник - 31, или 20,8 процента от общия брой произшествия. В този ден от седмицата при катастрофи са загинали трима и са ранени 32-ма. 

Област Шумен е на шестнадесето място по брой тежки пътнотранспортни произшествия и загинали сред 28-те области в страната през м.г.. В негативната класация областта е на двадесето място по брой ранени. 

Нужно е възнагражденията на общинските съветници да бъдат ясно регламентирани, а не да бъдат до определен процент от заплатите на администрацията, каза Златко Живков, член на Управителния съвет (УС) на Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ) и кмет на Монтана, по време на дискусия, посветена на развитието на капацитета на Общинските съвети като политически органи на местното самоуправление. Разговорът е в рамките на Годишната среща на местните власти, която се провежда в к.к. "Албена", и организирана от НСОРБ.

По думите на Живков, ако има ясен регламент за възнагражденията на съветниците, няма да се стига до неудобни ситуации при гласуването им нито за самите тях, нито за кметовете. Той припомни, че в страната са избрани 5053 съветници, а парите за заплатите им не се осигуряват от държавата, а от местните приходи.

Живков коментира още, че една от

На тази извънредна сесия няма да присъствам и няма да се подпиша, защото тя има изцяло предизборен характер. Това заяви общинският съветник от групата на "БСП за България" Ваня Григорова пред журналисти по повод извънредното заседание на Столичния общински съвет (СОС) днес. 

По думите тази извънредна сесия не предлага решения на проблемите, които са реални. Единственият доклад, които предлага решение, беше предложен от мен и подписан от Иван Таков и Екатерина Йорданова. Той е за гарантиране на средствата на допълнителните възнаграждения за транспортните работници, но не беше подкрепен от останалите вносители за провеждането на извънредна сесия, обясни Григорова. 

Според нея партийните формации трябва да се научат, че предизборните кампании са, за да покажат на избирателите как могат да се решават проблемите, а не да използват проблемите за предизборна кампания

Пациенти с лупус се включиха в изложба под надслов „Лупус: Животът е повече от болестта“, която бе открита в столичния "Мегапарк". Фотографиите, част от изложбата, представят пациенти, диагностицирани с лупус - автоимунно заболяване, което засяга опорно-двигателния апарат и съединителната тъкан. В България  засегнатите с това рядко заболяване са около четири хиляди души. Боряна Ботева, председател на Организацията на пациентите с ревматологични заболявания, заяви при откриването, че с изложбата искат да покажат, че заболяването  всъщност не слага край на живота и може да ни научи на нови неща, да живеем пълноценно, да имаме нови приятели и нови възможности пред нас. 

Антониа Ташева, която е едно от лицата на изложбата, разказва, че участва в нея, за да докаже на всички жени, диагностицирани с болестта, че могат да имат деца. 

Проф. Добросл

Двама мъже са задържани за шофиране под въздействието на наркотици, единият е употребил и алкохол, съобщиха от Областната дирекция на МВР – Видин в информационния бюлетин.

Видинчанин на 43 г., шофирал лек автомобил, е спрян вчера за проверка на ул. „Преславска“ в областния град. При тестване с техническо средство пробата на водача реагирала положително на  метадон. Мъжът е дал и проби за изследване в Центъра за спешна медицинска помощ. 

Снощи около 22:00 ч. в с. Медовница униформени служители спрели за проверка 48-годишен мъж от Враца. При тестване с дрегер пробата на водача отчела 2,28 промила алкохол, а пробата с техническо средство индикирала положително на амфетамин. 

И по двата случая са образувани досъдебни производства, уточниха от полицията.

По данни на сектора „Пътна полиция“ Видин от 7 до 13 октомври пр

Общо 23-ма души са ранени при 17 тежки катастрофи в страната през последното денонощие, съобщиха от МВР на сайта си. 

В София са регистрирани три тежки и 35 леки пътнотранспортни произшествия, при които има трима пострадали.

От началото на месеца са станали 335 катастрофи с 22-ма загинали и 412 ранени.

От началото на годината са регистрирани 5746 пътнотранспортни произшествия, при които живота си са загубили 361 души, а пострадалите са 7233-ма.

В сравнение с 2022 г. пътнотранспортната обстановка в областта е влошена. Тежките произшествия са с 28 повече, с четирима загинали и 38 ранени участници в движението, съобщиха в началото на годината от Областната дирекция (ОД) на МВР в Шумен при отчета за дейността си за миналата година. 

Полицията в Шумен работи за подобряване на пътната безопасност и чрез филми, каза в интервю говорителят на полицията в областния град Ася Йорданова. Наскоро ОД на МВР изготви и филм с цел превенция от домашното насилие, отчитайки ръст от около 86 процента на този вид престъпления спрямо м.г.

Нова превантивната програма на ОД на МВР - „Детско полицейско управление“, започна в областта на 1 октомври. 

На 29 юни миналата година Областната дирекция на МВР  бе отличена за принос за подобряване на безопасността на движението по пътищата. При връчването на първите годишни награди за пътна безопасност на церемония в Националния пресклуб на , отличието бе присъдено за усилията, които екипът на дирекцията полага за повишаване на обществената информираност и чувствителност по темата и превенция на пътнотранспортния травматизъм.

 

 

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
В МВР са получени близо 200 сигнала за купуване на гласове, съобщи министър Атанас Илков
В МВР са получени близо 200 сигнала за купуване на гласове, а образуваните досъдебни производства за престъпления против политическите права на гражданите са 70, показват данните, ...
Нова директива ще хармонизира правилата за фалити на фирмите, каза евродепутатът Емил Радев
По думите му причината е, че в отделните държави членки правилата са много различни. Някъде такова производство приключва за 6 месеца, в други страни продължават по 7-8 години, обя ...
Около 700 служители от МВР в Пазарджик ще са ангажирани с изборния процес
Около 700 са служителите от структурни звена на МВР в област Пазарджик, които са ангажирани с изборния процес. Това стана ясно на работна среща с ръководители на държавни институци ...
Специализирана полицейска операция за противодействие на престъпления, свързани с нарушения на изборното законодателство, се провежда в Гълъбово и Стара Загора
На територията на Областна дирекция на МВР – Стара Загора днес се провеждат активни полицейски действия в Районните управления в Гълъбово, както и Първо и Второ Районни управ ...
Полицаи задържаха употребил алкохол водач без шофьорска книжка, който опитал да избегне проверка в Шумен
Задържан е употребил алкохол водач без шофьорска книжка, който опитал да избегне полицейска проверка, съобщиха от Областната дирекция (ОД) на МВР в Шумен.  Малко след 00:30 ча ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Конгрес за усложненията в естетичната дерматология започна в София
Трети конгрес по естетична дерматология с международно участие започна днес в столицата. Форумът продължава три дни - от 18 до 20 октомври, с акцент върху усложненията в естетичнат ...
В МВР са получени близо 200 сигнала за купуване на гласове, съобщи министър Атанас Илков
В МВР са получени близо 200 сигнала за купуване на гласове, а образуваните досъдебни производства за престъпления против политическите права на гражданите са 70, показват данните, ...
Предстои последният етап на сертифициране на Щаба на регионално командване на специални операции с Румъния, съобщи генерал-майор Явор Матеев
От понеделник предстои да преминем последният етап на сертифициране на Щаба на регионално командване на специални операции с Румъния. Това съобщи пред журналисти генерал-майор Явор ...
Главни прокурори обмислят всеобхватен инструмент за проследяване, блокиране и конфискация на активи, придобити по криминален път
В последните години се забелязва тенденция за повишаване на организираността при трафика на мигранти, контрабандата на наркотици, извършването на измами и други видове престъпления ...
Двама мъже са установени от полицията за ден в Русенско да шофират автомобили след употреба на наркотици
Двама мъже са установени от полицията за ден в Русенско да шофират автомобили след употреба на наркотици. Това съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР в Русе Даниела Малче ...
Тикер в 14:26 ч.
Трети конгрес по естетична дерматология с международно участие започна днес в ст ...
Начало Сфера
4955
България

Петнадесет са загинали при 149 катастрофи в Шуменско миналата година; има ръст на произшествията, ранените и загиналите

Общо 149 тежки пътнотранспортни произшествия (ПТП) са регистрирани в Шуменско през 2023 година, при които са ранени 175 и са загинали 15 души. В сравнение с 2022 г. броят на произшествията нараства с 23,1 процента, а на ранените и загиналите, съответно с 27,7 и 36,4 на сто. Това съобщиха от Отдел „Статистически изследвания“ в Шумен на Териториалното статистическо бюро – Североизток.Тежки пътнотранспортни произшествия през миналата година са регистрирани във всички общини на областта, като тяхната концентрация е най-голяма в Шумен - 92 произшествия, с шест загинали и 115 ранени.

| 16 Октомври 2024, 17:01 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Петнадесет са загинали при 149 катастрофи в Шуменско миналата година; има ръст на произшествията, ранените и загиналите
Петнадесет са загинали при 149 катастрофи в Шуменско миналата година; има ръст на произшествията, ранените и загиналите
Снимка © БТА

Общо 149 тежки пътнотранспортни произшествия (ПТП) са регистрирани в Шуменско през 2023 година, при които са ранени 175 и са загинали 15 души. В сравнение с 2022 г. броят на произшествията нараства с 23,1 процента, а на ранените и загиналите, съответно с 27,7 и 36,4 на сто. Това съобщиха от Отдел „Статистически изследвания“ в Шумен на Териториалното статистическо бюро – Североизток.

Добри са условията за туризъм по планините, но желаещите да се разходят трябва да се съобразят с по-ниските температури, съобщиха от Планинската спасителна служба (ПСС) на Българския Червен кръст (БЧК).

Сутрин температурите са 1 – 2 градуса, а в по-високите части те са отрицателни, допълват от ПСС. По билата е ветровито, има разкъсана облачност, а в Стара планина е слънчево.

Планинските спасители препоръчват да се обърне внимание на екипировката и маршрутите да се обмислят добре, тъй като заради ниските температури терените са мокри и може да се стигне до инциденти.

В планините ще има променлива облачност, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология. Ще духа до умерен, а по най-високите върхове на Рила и Пирин временно силен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде 10°-11°, на 2000 метра - около

Много е важно да покажем България и нейното ключово място и роля в изключително важните постижения, изследвания на функцията на мозъка, на болестите и превенцията, които са новият съвременен бич за нашите поколения. Това коментира българският еврокомисар Илиана Иванова, чийто ресор са иновациите, научните изследвания, културата, образованието и младежта, преди началото на поредната сесия на 24-ия Европейски конгрес по неврохирургия. Форумът започна в неделя в София. 

Очаквам да видя една сериозна дискусия за настоящите и бъдещи предизвикателства пред неврохирургията, изтъкна еврокомисарят. Искам да уверя всички участници, че могат да продължат да разчитат на изключително сериозното отношение и оценка на Европейския съюз (ЕС) за тези изследвания, подчерта Илиана Иванова.

Новата Еврокомисия предстои да встъпи, председателят Урсула фон дер Лайен обяви, че иновац

Общо 1 300 бюлетини ще бъдат отпечатани и доставени в четвъртък за предстоящите частични местни избори за кмет на с. Бистрица, община Дупница, които ще се произведат на 20 октомври, каза председателят на Общинската избирателна комисия Мария Чомакова. В четвъртък ще бъдат доставени и двете машини за гласуване.

Секциите в селото ще бъдат две, а броят на избирателите е около 1200.

Кандидатът за кмет е само един. До предсрочния вот се стигна, след като се оказало, че избраният за кмет преди година кандидат не е отписал регистрацията си в две фирми, чийто собственик е.

На предишните местни избори са гласували близо 740 души.

Подготовката за вота върви нормално и без проблеми, каза още Мария Чомакова.

 

Движението в тръбата за Кулата на тунел „Железница“ на автомагистрала „Струма“ от 97 км до 105 км се ограничава от 8:00 ч. до 18:00 ч. днес за профилактика на осветлението. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура".  Трафикът в посока Кулата ще преминава по обходен маршрут - през пътен възел „Благоевград-юг“ при 97-ми км на магистралата автомобилите ще се пренасочват по път I-1 София – Кулата. 

Необходимо е шофьорите да се движат с повишено внимание и да следват стриктно пътната сигнализация, отбелязват от АПИ. Оттам апелират шофьорите да спазват правилата за движение и да не предприемат рискови изпреварвания, с които застрашават безопасността на всички останали пътуващи. Да не се използват аварийните ленти по автомагистралите за по-бързо придвижване при натоварен трафик. По този начин се възпрепятства пре

Тежки пътнотранспортни произшествия през миналата година са регистрирани във всички общини на областта, като тяхната концентрация е най-голяма в Шумен - 92 произшествия, с шест загинали и 115 ранени. Пътнотранспортни произшествия със загинали са регистрирани в още пет общини на областта - Нови пазар, Велики Преслав, Венец, Каспичан и Смядово. 

В област Шумен по-голямата част от тежките пътнотранспортни произшествия през 2023 г. са регистрирани в границите на населените места – 61,7 процента, при които един е загинал, а 98 са ранени. 

Най-много тежки произшествия през 2023 г. са станали през месеците юли и август - по 13,4 процента, както и през септември и декември - по 10,1 на сто от пътнотранспортните произшествия за годината, а най-малко – през ноември и март, съответно 4 и 4,7 на сто от общия брой ПТП за годината. Най-много са загинали през месеците май и октомври - 20 процента от общия брой на загубилите живота си на пътя.

От седемте дни в седмицата в област Шумен през миналата година най-много тежки пътни произшествия са регистрирани в понеделник - 31, или 20,8 процента от общия брой произшествия. В този ден от седмицата при катастрофи са загинали трима и са ранени 32-ма. 

Област Шумен е на шестнадесето място по брой тежки пътнотранспортни произшествия и загинали сред 28-те области в страната през м.г.. В негативната класация областта е на двадесето място по брой ранени. 

Нужно е възнагражденията на общинските съветници да бъдат ясно регламентирани, а не да бъдат до определен процент от заплатите на администрацията, каза Златко Живков, член на Управителния съвет (УС) на Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ) и кмет на Монтана, по време на дискусия, посветена на развитието на капацитета на Общинските съвети като политически органи на местното самоуправление. Разговорът е в рамките на Годишната среща на местните власти, която се провежда в к.к. "Албена", и организирана от НСОРБ.

По думите на Живков, ако има ясен регламент за възнагражденията на съветниците, няма да се стига до неудобни ситуации при гласуването им нито за самите тях, нито за кметовете. Той припомни, че в страната са избрани 5053 съветници, а парите за заплатите им не се осигуряват от държавата, а от местните приходи.

Живков коментира още, че една от

На тази извънредна сесия няма да присъствам и няма да се подпиша, защото тя има изцяло предизборен характер. Това заяви общинският съветник от групата на "БСП за България" Ваня Григорова пред журналисти по повод извънредното заседание на Столичния общински съвет (СОС) днес. 

По думите тази извънредна сесия не предлага решения на проблемите, които са реални. Единственият доклад, които предлага решение, беше предложен от мен и подписан от Иван Таков и Екатерина Йорданова. Той е за гарантиране на средствата на допълнителните възнаграждения за транспортните работници, но не беше подкрепен от останалите вносители за провеждането на извънредна сесия, обясни Григорова. 

Според нея партийните формации трябва да се научат, че предизборните кампании са, за да покажат на избирателите как могат да се решават проблемите, а не да използват проблемите за предизборна кампания

Пациенти с лупус се включиха в изложба под надслов „Лупус: Животът е повече от болестта“, която бе открита в столичния "Мегапарк". Фотографиите, част от изложбата, представят пациенти, диагностицирани с лупус - автоимунно заболяване, което засяга опорно-двигателния апарат и съединителната тъкан. В България  засегнатите с това рядко заболяване са около четири хиляди души. Боряна Ботева, председател на Организацията на пациентите с ревматологични заболявания, заяви при откриването, че с изложбата искат да покажат, че заболяването  всъщност не слага край на живота и може да ни научи на нови неща, да живеем пълноценно, да имаме нови приятели и нови възможности пред нас. 

Антониа Ташева, която е едно от лицата на изложбата, разказва, че участва в нея, за да докаже на всички жени, диагностицирани с болестта, че могат да имат деца. 

Проф. Добросл

Двама мъже са задържани за шофиране под въздействието на наркотици, единият е употребил и алкохол, съобщиха от Областната дирекция на МВР – Видин в информационния бюлетин.

Видинчанин на 43 г., шофирал лек автомобил, е спрян вчера за проверка на ул. „Преславска“ в областния град. При тестване с техническо средство пробата на водача реагирала положително на  метадон. Мъжът е дал и проби за изследване в Центъра за спешна медицинска помощ. 

Снощи около 22:00 ч. в с. Медовница униформени служители спрели за проверка 48-годишен мъж от Враца. При тестване с дрегер пробата на водача отчела 2,28 промила алкохол, а пробата с техническо средство индикирала положително на амфетамин. 

И по двата случая са образувани досъдебни производства, уточниха от полицията.

По данни на сектора „Пътна полиция“ Видин от 7 до 13 октомври пр

Общо 23-ма души са ранени при 17 тежки катастрофи в страната през последното денонощие, съобщиха от МВР на сайта си. 

В София са регистрирани три тежки и 35 леки пътнотранспортни произшествия, при които има трима пострадали.

От началото на месеца са станали 335 катастрофи с 22-ма загинали и 412 ранени.

От началото на годината са регистрирани 5746 пътнотранспортни произшествия, при които живота си са загубили 361 души, а пострадалите са 7233-ма.

В сравнение с 2022 г. пътнотранспортната обстановка в областта е влошена. Тежките произшествия са с 28 повече, с четирима загинали и 38 ранени участници в движението, съобщиха в началото на годината от Областната дирекция (ОД) на МВР в Шумен при отчета за дейността си за миналата година. 

Полицията в Шумен работи за подобряване на пътната безопасност и чрез филми, каза в интервю говорителят на полицията в областния град Ася Йорданова. Наскоро ОД на МВР изготви и филм с цел превенция от домашното насилие, отчитайки ръст от около 86 процента на този вид престъпления спрямо м.г.

Нова превантивната програма на ОД на МВР - „Детско полицейско управление“, започна в областта на 1 октомври. 

На 29 юни миналата година Областната дирекция на МВР  бе отличена за принос за подобряване на безопасността на движението по пътищата. При връчването на първите годишни награди за пътна безопасност на церемония в Националния пресклуб на , отличието бе присъдено за усилията, които екипът на дирекцията полага за повишаване на обществената информираност и чувствителност по темата и превенция на пътнотранспортния травматизъм.

 

 

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
В МВР са получени близо 200 сигнала за купуване на гласове, съобщи министър Атанас Илков
Нова директива ще хармонизира правилата за фалити на фирмите, каза евродепутатът Емил Радев
Около 700 служители от МВР в Пазарджик ще са ангажирани с изборния процес
Специализирана полицейска операция за противодействие на престъпления, свързани с нарушения на изборното законодателство, се провежда в Гълъбово и Стара Загора
Полицаи задържаха употребил алкохол водач без шофьорска книжка, който опитал да избегне проверка в Шумен
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Октомври
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Местен фокус
Конгрес за усложненията в естетичната дерматология започна в София
Контекст
В МВР са получени близо 200 сигнала за купуване на гласове, съобщи министър Атанас Илков
Сфера
Предстои последният етап на сертифициране на Щаба на регионално командване на специални операции с Румъния, съобщи генерал-майор Явор Матеев
Основна линия
Главни прокурори обмислят всеобхватен инструмент за проследяване, блокиране и конфискация на активи, придобити по криминален път
Основна линия
Двама мъже са установени от полицията за ден в Русенско да шофират автомобили след употреба на наркотици
Местен фокус
Земеделският министър д-р Георги Тахов откри петия национален събор "Млечният път на България през вековете" в Луковит
Сфера
Седем млади лекари получиха грамоти от лекарската колегия във Видин
В детайли
Община Стара Загора ще си сътрудничи с технологичен стартъп в подкрепа на бизнеса и заетостта на хората от региона
Основна линия
Трима души са обвинени за причинени телесни повреди след разследване на полицията в Самоков
В детайли
Присъствените обучения на членовете на секционни избирателни комисии в област Ямбол започват идната седмица
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.