Начало Контекст ВАС отмени решения на ЦИК във връзка с промяна на съставите на секционни избирателни комисии в общините Свищов и Елена
4308
България

ВАС отмени решения на ЦИК във връзка с промяна на съставите на секционни избирателни комисии в общините Свищов и Елена

Съдът приема, че освобождаването на член на мандатната избирателна комисия, след назначаването с решение на РИК, не може да се извърши въз основа на субективна преценка на политическия субект, т.е. само по предложение на партията, от чиято квота участват.Припомняме, че на 19 септември в Свищов парламентарно представените партии и коалиции в 50-ото Народно събрание се споразумяха за състава на секционните избирателни комисии за предстоящите парламентарни избори.

| 16 Октомври 2024, 17:06 ч.
ВАС отмени решения на ЦИК във връзка с промяна на съставите на секционни избирателни комисии в общините Свищов и Елена
ВАС отмени решения на ЦИК във връзка с промяна на съставите на секционни избирателни комисии в общините Свищов и Елена
Снимка © Благой Кирилов / БТА (ПБ)

Върховният административен съд отмени решения на Централната избирателна комисия, с които са отхвърлени жалби против решения на Районна избирателна комисия - Велико Търново, които касаят съставите на секционните избирателни комисии в община Свищов и община Елена за изборите за народни представители на 27 октомври, съобщиха от пресцентъра на съда.

Протестирам срещу публикуването на каквото и да е, срещу когото и да е без информацията да бъде проверена и без да бъде чута неговата гледна точка, заяви бившият кмет на Варна Иван Портних пред журналисти по повод обвиненията на Европейската прокуратура за измама, свързана с реконструкцията на рибарско пристанище.

В петък Европейската прокуратура съобщи, че официално повдига обвинения на бивш кмет и бивш областен управител на Варна, както и на двама държавни служители от Изпълнителна агенция "Морска администрация" по разследване на възможна измама, съобщена от европейската служба за борба с измамите със средства от ЕС (ОЛАФ) по повод реконструкцията на рибарско пристанище.

Четиримата са обвинени във фалшифициране на официални документи и предоставяне на невярна информация, за да получат неправомерно средства от ЕС по проект на стойност 3,4 милиона евро, съфинансиран от Е

Деветима са вече задържаните в полицейската акция срещу изборната търговия в област Хасково, която започна в 7:00 часа тази сутрин, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР (ОДМВР) в Хасково.

Половин час след началото на операцията арестуваните бяха петима, като открити бяха и списъци с избиратели в Хасково. Допълнително списък с имена е намерен и в Любимец, където са иззети и над 15 600 лева.

Към 12:00 часа проверените рискови обекти, места и адреси са 27, а профилактираните лица от криминалния контингент - 37. Обект на инспекциите са били и 46 заложни къщи. Съставени са три предупредителни протокола, задържано е обявено за общодържавно издирване лице, допълват от ОДМВР.

Образуваните преписки за купуване на гласове са три, а досъдебните производства - пет.

 

От 2021 г. до момента Националната система за мониторинг на качеството на атмосферния въздух (НСМКАВ) не отчита превишение на средногодишните норми на фини прахови частици на национално ниво. Устойчива и трайна е тенденцията за постигане на съответствие и на средноденонощните норми. Това заяви заместник-министърът на околната среда и водите Ренета Колева на брифинг в сградата на Изпълнителната агенция по околна среда (ИАОС) във връзка с функционирането на НСМКАВ.

Според данните за 2023 г. положителната тенденция се запазва, като само в един пункт за отчитане на качеството на атмосферния въздух не е постигнато пълно съответствие, каза тя. Колева добави, че подобряването на качеството на атмосферния въздух изисква време, ресурс, мерки и политики.

Тя обясни, че страната е разработила национална програма, приета с решение на Министерския съвет и разработена от Световната бан

Работещи мерки за превенция на пътния травматизъм и ограничаване на жертвите на пътя са заложени в концепцията на изпълняващия функциите главен прокурор Борислав Сарафов. Той е единственият кандидат за главен прокурор. Това се вижда от съобщение на прокуратурата по повод проведена среща между ръководството на институцията и близки на пострадали и загинали при тежки пътнотранспортни произшествия и представители на Сдружение „Ангели на пътя“, както и адвокат Людмил Рангелов.

В срещата, която е по инициатива на близките на загинали на пътя млади хора, участваха и завеждащите отдели във Върховна прокуратура - Ваня Стефанова и Виктор Малинов.

Според Сарафов престъпленията, свързани със смърт на пътя, са основен акцент в работата на прокуратурата.

Нашата амбиция е, доколкото законът ни позволява, да направим всичко възможно да постигнем справедливост по тези

Към днешна дата за участие в изборите са регистрирани 4858 кандидати за народни представители. От тях 1378 са жени, 3480 – мъже, а 1172-ма са кандидати в два района. Това съобщи на брифинг заместник-председателят и говорител на Централната избирателна комисия (ЦИК) Росица Матева.

Тя каза, че бройката не е окончателна, тъй като все още продължават да постъпват искания в ЦИК за заличаване на някои от кандидатите.

В страната и извън нея има 12 640 СИК, но тази бройка също ще търпи промяна, тъй като 48 часа преди изборния ден ще се образуват секции в лечебни, социални заведения и места за задържане, обясни Матева.

В 9353 секции в страната ще се гласува с машина. Извън страната ще се гласува в 719 секции, в 57 държави, като машинно гласуване ще има в 157 секции.

Росица Матева посочи, че след като е изтекъл срокът за заявяване на гласуване с подвижна урна,

Съдът изпраща преписката на РИК - Велико Търново за назначаване на състав на секционни избирателни комисии в двете общини при съобразяване на задължителните указания, дадени с решенията на съда по двете дела.

Казусите са във връзка с решения на РИК-Велико Търново, с които от съставите на секционни избирателни комисии за
провеждане на изборите за народни представители са освободени едни лица и на тяхно място са назначени други.

Съдът приема, че освобождаването на член на мандатната избирателна комисия, след назначаването с решение на РИК, не може да се извърши въз основа на субективна преценка на политическия субект, т.е. само по предложение на партията, от чиято квота участват. Затова решението за освобождаване на вече назначени членове на СИК само по субективното предложение (в случая на единия от представляващите ПП ДПС), без да се посочват обективни причини или оставка, се явява незаконосъобразно, посочват от съда.

Припомняме, че на 19 септември в Свищов парламентарно представените партии и коалиции в 50-ото Народно събрание се споразумяха за състава на секционните избирателни комисии за предстоящите парламентарни избори.

Митническите служители на граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) "Капитан Андреево" откриха и задържаха 100 000 къса (5000 кутии) контрабандни цигари при проверка на товарен автомобил, влизащ в страната от Турция. Това съобщиха от звеното на Агенция „Митници“ в Свиленград.

На 15 октомври в 02:17 часа на пункта пристига влекач с полуремарке с турска регистрация. Водачът – турски гражданин, представя документи за превозваната групажна стока от Турция през България за Франция. По метода „анализ на риска“ камионът е селектиран за щателна митническа проверка, включително с рентген, при която са отбелязани необичайни плътности в товарното помещение.

При последвалия физически контрол сред декларираната стока са открити чували, пълни с кутии цигари. Установени са 100 000 къса (5000 кутии) цигари от две марки с турски бандерол. Недеклариранит

Пешеходната зона на Чепеларе се обновява, съобщиха от общинската администрация. Проектът за реконструкция на централната част на града се изпълнява с бюджетни средства по списъка с приоритетни обекти на общините, уточниха още от администрацията. 

По разкопаната за ремонтни дейности пешеходна улица вече могат да се видят зони от поставена нова цветна настилка от павета. В рамките на проекта ще се извърши цялостна реконструкция на водопреносната мрежа на главната улица, изгражда се и дъждовна канализация, заяви Анелия Пискова от отдел „Връзки с обществеността“.

Новият облик на пешеходния център ще бъде допълнен от цветна зона и засаждане на паркова растителност. Проектът за реконструкция струва общо 1,2 млн. лв.

Община Чепеларе е с одобрени 15 млн. лв. за инфраструктурни обекти по списъка на финансовото министерство.

Сметище гори в столичния квартал „Христо Ботев“, съобщиха от пресцентъра на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“. От там уточниха, че горят автомобилни гуми.

На място са изпратени два екипа на пожарната. Сигналът е получен в 18:49 ч., уточниха от пожарната. Няма опасност от разрастване на пожара. Няма пострадали.

Националната система за мониторинг на качеството на атмосферния въздух (НСМКАВ) на Министерството на околната среда и водите (МОСВ) се състои от 48 пункта за мониторинг на въздуха. От тях девет са с ръчно вземане на проби, 30 са автоматични измервателни станции, пет са автоматични ДОАС (Диференциална оптична абсорбционна спектроскопия) системи, работещи на оптичен принцип, и четири автоматични измервателни станции за мониторинг на качеството на атмосферния въздух в горски екосистеми. Това се посочва в отговор на ресорното министерство на запитване .

От МОСВ отбелязват че разположението на пунктовете е съгласно изискванията на европейското и национално законодателство. 

„Същите се разполагат съгласно изисквания, посочени в действащото към момента на поставянето им законодателство“, посочват от МОСВ. „Тези изисквания са посочени в Приложение № 6 към

Делото за грабеж и опит за убийство на таксиметров шофьор за трети път влиза за разглеждане във Върховния касационен съд (ВКС). Заседанието е насрочено за 25 октомври, от 10:00 часа, става известно от сайта на ВКС.

В края на 2017 г. 31-годишният Апостол Вълчев бе прострелян от двама ученици. Тогава 18-годишният Симеон Димитров и 14-годишният Костадин Стоянов поръчват такси край ямболското село Дражево, след което нападат шофьора, за да му отнемат 52 лв. оборот. Шофьорът претърпя серия животоспасяващи операции.

Делото все още не е приключило, като до момента премина по няколко пъти през различни инстанции. Нападението над таксиметровия шофьор стана и повод за протести в Ямбол и София с искане за справедлива присъда.

Първоначално Окръжен съд – Ямбол призна за виновни подсъдимите в извършването на опит за грабеж, придружен с опит за убийство. На Костадин Стояно

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Д-р Вилхелм Елисеев и д-р Пламена Вълчева бяха наградени от регионалната колегия на Българския лекарски съюз във Видин
Д-р Вилхелм Елисеев и д-р Пламена Вълчева бяха наградени от регионалната колегия на Българския лекарски съюз (БЛС) във Видин. Поводът е отбелязването на Деня на св. Иван Рилски и н ...
В Търговище започва мащабен ремонт на спортната зала „Иван Ангелов“
В Търговище започва мащабен ремонт на спортната зала „Иван Ангелов“. Заложените в проекта дейности предвиждат цялостно обновяване на спортното съоръжение, което е строе ...
Добри са условията за туризъм по планините, съобщиха от Планинската спасителна служба на БЧК
Добри са условията за туризъм по планините, съобщиха от Планинската спасителна служба (ПСС) на Българския Червен кръст (БЧК). Температурите са ниски – около 1-2 градуса, кат ...
Градски фестивал ще предложи вино от местни сортове на жителите и гостите на София днес и утре
Urban Wine Fest София 2024 започва днес в столичното Ларго. Градският винен фестивал е посветен на многообразието на местни сортове винено грозде, с които българските винари дават ...
С отдаване на воински почести в София ще бъдат отбелязани 80 години от първото сражение на Парашутната дружина
С отдаване на воински почести и поднасяне на венци и цветя пред Паметника на парашутиста в София ще бъде отбелязан Денят на военния парашутист, съобщиха от пресцентъра на Министерс ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Втора овцеферма със зараза от шарка е установена в хасковското село Узунджово в рамките на два дни, съобщиха от БАБХ
Втора ферма със заразени с шарка овце е констатирана в рамките на два дни в хасковското село Узунджово, съобщиха на официалната си страница от Българската агенция по безопасност на ...
Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете
Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете, съобщиха от общинския пресцентър. Услугата е част от стремежа на общината да насърч ...
Митничари задържаха 100 000 къса контрабандни цигари в турски камион на "Капитан Андреево"
Митническите служители на граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) "Капитан Андреево" откриха и задържаха 100 000 къса (5000 кутии) контрабандни цигари при проверка на товаре ...
Д-р Вилхелм Елисеев и д-р Пламена Вълчева бяха наградени от регионалната колегия на Българския лекарски съюз във Видин
Д-р Вилхелм Елисеев и д-р Пламена Вълчева бяха наградени от регионалната колегия на Българския лекарски съюз (БЛС) във Видин. Поводът е отбелязването на Деня на св. Иван Рилски и н ...
При операция на полицията в Монтанско за ден са разкрити 14 престъпления
Специализирана операция за предотвратяване на престъпления, свързани с политическите права на гражданите, както и за противодействие на конвенционалната престъпност, бе проведена в ...
Тикер в 11:29 ч.
Втора ферма със заразени с шарка овце е констатирана в рамките на два дни в хаск ...
Начало Контекст
4308
България

ВАС отмени решения на ЦИК във връзка с промяна на съставите на секционни избирателни комисии в общините Свищов и Елена

Съдът приема, че освобождаването на член на мандатната избирателна комисия, след назначаването с решение на РИК, не може да се извърши въз основа на субективна преценка на политическия субект, т.е. само по предложение на партията, от чиято квота участват.Припомняме, че на 19 септември в Свищов парламентарно представените партии и коалиции в 50-ото Народно събрание се споразумяха за състава на секционните избирателни комисии за предстоящите парламентарни избори.

| 16 Октомври 2024, 17:06 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
ВАС отмени решения на ЦИК във връзка с промяна на съставите на секционни избирателни комисии в общините Свищов и Елена
ВАС отмени решения на ЦИК във връзка с промяна на съставите на секционни избирателни комисии в общините Свищов и Елена
Снимка © Благой Кирилов / БТА (ПБ)

Върховният административен съд отмени решения на Централната избирателна комисия, с които са отхвърлени жалби против решения на Районна избирателна комисия - Велико Търново, които касаят съставите на секционните избирателни комисии в община Свищов и община Елена за изборите за народни представители на 27 октомври, съобщиха от пресцентъра на съда.

Протестирам срещу публикуването на каквото и да е, срещу когото и да е без информацията да бъде проверена и без да бъде чута неговата гледна точка, заяви бившият кмет на Варна Иван Портних пред журналисти по повод обвиненията на Европейската прокуратура за измама, свързана с реконструкцията на рибарско пристанище.

В петък Европейската прокуратура съобщи, че официално повдига обвинения на бивш кмет и бивш областен управител на Варна, както и на двама държавни служители от Изпълнителна агенция "Морска администрация" по разследване на възможна измама, съобщена от европейската служба за борба с измамите със средства от ЕС (ОЛАФ) по повод реконструкцията на рибарско пристанище.

Четиримата са обвинени във фалшифициране на официални документи и предоставяне на невярна информация, за да получат неправомерно средства от ЕС по проект на стойност 3,4 милиона евро, съфинансиран от Е

Деветима са вече задържаните в полицейската акция срещу изборната търговия в област Хасково, която започна в 7:00 часа тази сутрин, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР (ОДМВР) в Хасково.

Половин час след началото на операцията арестуваните бяха петима, като открити бяха и списъци с избиратели в Хасково. Допълнително списък с имена е намерен и в Любимец, където са иззети и над 15 600 лева.

Към 12:00 часа проверените рискови обекти, места и адреси са 27, а профилактираните лица от криминалния контингент - 37. Обект на инспекциите са били и 46 заложни къщи. Съставени са три предупредителни протокола, задържано е обявено за общодържавно издирване лице, допълват от ОДМВР.

Образуваните преписки за купуване на гласове са три, а досъдебните производства - пет.

 

От 2021 г. до момента Националната система за мониторинг на качеството на атмосферния въздух (НСМКАВ) не отчита превишение на средногодишните норми на фини прахови частици на национално ниво. Устойчива и трайна е тенденцията за постигане на съответствие и на средноденонощните норми. Това заяви заместник-министърът на околната среда и водите Ренета Колева на брифинг в сградата на Изпълнителната агенция по околна среда (ИАОС) във връзка с функционирането на НСМКАВ.

Според данните за 2023 г. положителната тенденция се запазва, като само в един пункт за отчитане на качеството на атмосферния въздух не е постигнато пълно съответствие, каза тя. Колева добави, че подобряването на качеството на атмосферния въздух изисква време, ресурс, мерки и политики.

Тя обясни, че страната е разработила национална програма, приета с решение на Министерския съвет и разработена от Световната бан

Работещи мерки за превенция на пътния травматизъм и ограничаване на жертвите на пътя са заложени в концепцията на изпълняващия функциите главен прокурор Борислав Сарафов. Той е единственият кандидат за главен прокурор. Това се вижда от съобщение на прокуратурата по повод проведена среща между ръководството на институцията и близки на пострадали и загинали при тежки пътнотранспортни произшествия и представители на Сдружение „Ангели на пътя“, както и адвокат Людмил Рангелов.

В срещата, която е по инициатива на близките на загинали на пътя млади хора, участваха и завеждащите отдели във Върховна прокуратура - Ваня Стефанова и Виктор Малинов.

Според Сарафов престъпленията, свързани със смърт на пътя, са основен акцент в работата на прокуратурата.

Нашата амбиция е, доколкото законът ни позволява, да направим всичко възможно да постигнем справедливост по тези

Към днешна дата за участие в изборите са регистрирани 4858 кандидати за народни представители. От тях 1378 са жени, 3480 – мъже, а 1172-ма са кандидати в два района. Това съобщи на брифинг заместник-председателят и говорител на Централната избирателна комисия (ЦИК) Росица Матева.

Тя каза, че бройката не е окончателна, тъй като все още продължават да постъпват искания в ЦИК за заличаване на някои от кандидатите.

В страната и извън нея има 12 640 СИК, но тази бройка също ще търпи промяна, тъй като 48 часа преди изборния ден ще се образуват секции в лечебни, социални заведения и места за задържане, обясни Матева.

В 9353 секции в страната ще се гласува с машина. Извън страната ще се гласува в 719 секции, в 57 държави, като машинно гласуване ще има в 157 секции.

Росица Матева посочи, че след като е изтекъл срокът за заявяване на гласуване с подвижна урна,

Съдът изпраща преписката на РИК - Велико Търново за назначаване на състав на секционни избирателни комисии в двете общини при съобразяване на задължителните указания, дадени с решенията на съда по двете дела.

Казусите са във връзка с решения на РИК-Велико Търново, с които от съставите на секционни избирателни комисии за
провеждане на изборите за народни представители са освободени едни лица и на тяхно място са назначени други.

Съдът приема, че освобождаването на член на мандатната избирателна комисия, след назначаването с решение на РИК, не може да се извърши въз основа на субективна преценка на политическия субект, т.е. само по предложение на партията, от чиято квота участват. Затова решението за освобождаване на вече назначени членове на СИК само по субективното предложение (в случая на единия от представляващите ПП ДПС), без да се посочват обективни причини или оставка, се явява незаконосъобразно, посочват от съда.

Припомняме, че на 19 септември в Свищов парламентарно представените партии и коалиции в 50-ото Народно събрание се споразумяха за състава на секционните избирателни комисии за предстоящите парламентарни избори.

Митническите служители на граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) "Капитан Андреево" откриха и задържаха 100 000 къса (5000 кутии) контрабандни цигари при проверка на товарен автомобил, влизащ в страната от Турция. Това съобщиха от звеното на Агенция „Митници“ в Свиленград.

На 15 октомври в 02:17 часа на пункта пристига влекач с полуремарке с турска регистрация. Водачът – турски гражданин, представя документи за превозваната групажна стока от Турция през България за Франция. По метода „анализ на риска“ камионът е селектиран за щателна митническа проверка, включително с рентген, при която са отбелязани необичайни плътности в товарното помещение.

При последвалия физически контрол сред декларираната стока са открити чували, пълни с кутии цигари. Установени са 100 000 къса (5000 кутии) цигари от две марки с турски бандерол. Недеклариранит

Пешеходната зона на Чепеларе се обновява, съобщиха от общинската администрация. Проектът за реконструкция на централната част на града се изпълнява с бюджетни средства по списъка с приоритетни обекти на общините, уточниха още от администрацията. 

По разкопаната за ремонтни дейности пешеходна улица вече могат да се видят зони от поставена нова цветна настилка от павета. В рамките на проекта ще се извърши цялостна реконструкция на водопреносната мрежа на главната улица, изгражда се и дъждовна канализация, заяви Анелия Пискова от отдел „Връзки с обществеността“.

Новият облик на пешеходния център ще бъде допълнен от цветна зона и засаждане на паркова растителност. Проектът за реконструкция струва общо 1,2 млн. лв.

Община Чепеларе е с одобрени 15 млн. лв. за инфраструктурни обекти по списъка на финансовото министерство.

Сметище гори в столичния квартал „Христо Ботев“, съобщиха от пресцентъра на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“. От там уточниха, че горят автомобилни гуми.

На място са изпратени два екипа на пожарната. Сигналът е получен в 18:49 ч., уточниха от пожарната. Няма опасност от разрастване на пожара. Няма пострадали.

Националната система за мониторинг на качеството на атмосферния въздух (НСМКАВ) на Министерството на околната среда и водите (МОСВ) се състои от 48 пункта за мониторинг на въздуха. От тях девет са с ръчно вземане на проби, 30 са автоматични измервателни станции, пет са автоматични ДОАС (Диференциална оптична абсорбционна спектроскопия) системи, работещи на оптичен принцип, и четири автоматични измервателни станции за мониторинг на качеството на атмосферния въздух в горски екосистеми. Това се посочва в отговор на ресорното министерство на запитване .

От МОСВ отбелязват че разположението на пунктовете е съгласно изискванията на европейското и национално законодателство. 

„Същите се разполагат съгласно изисквания, посочени в действащото към момента на поставянето им законодателство“, посочват от МОСВ. „Тези изисквания са посочени в Приложение № 6 към

Делото за грабеж и опит за убийство на таксиметров шофьор за трети път влиза за разглеждане във Върховния касационен съд (ВКС). Заседанието е насрочено за 25 октомври, от 10:00 часа, става известно от сайта на ВКС.

В края на 2017 г. 31-годишният Апостол Вълчев бе прострелян от двама ученици. Тогава 18-годишният Симеон Димитров и 14-годишният Костадин Стоянов поръчват такси край ямболското село Дражево, след което нападат шофьора, за да му отнемат 52 лв. оборот. Шофьорът претърпя серия животоспасяващи операции.

Делото все още не е приключило, като до момента премина по няколко пъти през различни инстанции. Нападението над таксиметровия шофьор стана и повод за протести в Ямбол и София с искане за справедлива присъда.

Първоначално Окръжен съд – Ямбол призна за виновни подсъдимите в извършването на опит за грабеж, придружен с опит за убийство. На Костадин Стояно

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Д-р Вилхелм Елисеев и д-р Пламена Вълчева бяха наградени от регионалната колегия на Българския лекарски съюз във Видин
В Търговище започва мащабен ремонт на спортната зала „Иван Ангелов“
Добри са условията за туризъм по планините, съобщиха от Планинската спасителна служба на БЧК
Градски фестивал ще предложи вино от местни сортове на жителите и гостите на София днес и утре
С отдаване на воински почести в София ще бъдат отбелязани 80 години от първото сражение на Парашутната дружина
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Октомври
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Местен фокус
Втора овцеферма със зараза от шарка е установена в хасковското село Узунджово в рамките на два дни, съобщиха от БАБХ
Контекст
Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете
Контекст
Митничари задържаха 100 000 къса контрабандни цигари в турски камион на "Капитан Андреево"
На преден план
Д-р Вилхелм Елисеев и д-р Пламена Вълчева бяха наградени от регионалната колегия на Българския лекарски съюз във Видин
Основна линия
При операция на полицията в Монтанско за ден са разкрити 14 престъпления
На преден план
В Търговище започва мащабен ремонт на спортната зала „Иван Ангелов“
Основна линия
Как улична котка стана космонавт преди 61 години
Контекст
Военноморските сили получиха два нови автономни дистанционно управляеми подводни апарата по програма на Министерството на отбраната на САЩ
На преден план
Добри са условията за туризъм по планините, съобщиха от Планинската спасителна служба на БЧК
Сфера
Пожар гори в бившето училище в русенското село Червена вода, няма пострадали хора
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.