Начало Контекст Започва реализацията на проект за енергийна ефективност на сградата в резервата „Сребърна“
4321
България

Започва реализацията на проект за енергийна ефективност на сградата в резервата „Сребърна“

От днес започва реализацията на проект за подобряване на енергийната ефективност и създаване на достъпна среда в административната сграда в резервата „Сребърна“.Това съобщиха от Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) в Русе, които са бенефициенти по проекта.

| 16 Октомври 2024, 17:46 ч.
Започва реализацията на проект за енергийна ефективност на сградата в резервата „Сребърна“
Започва реализацията на проект за енергийна ефективност на сградата в резервата „Сребърна“
Снимка © РИОСВ-Русе

От днес започва реализацията на проект за подобряване на енергийната ефективност и създаване на достъпна среда в административната сграда в резервата „Сребърна“. Това съобщиха от Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) в Русе, които са бенефициенти по проекта.

В България все още няма всеобхватна грижа за пациентите с онкологични заболявания, каза днес пред журналисти във Варна доц. Ася Консулова, началник клиника в УСБАЛО – София. По думите й у нас дейностите са разделени. Консулова подчерта, че грижата за пациента е нещо съвсем различно от лечението му и допълни, че в нашата страна все още продължава практиката за диагностика и решаване на конкретен проблем, без да се обхващат всички нужди на болните. Всеобхватната грижа трябва да се развие, но първо като начин на мислене – да не се извършват само дейности, които са платени, а това, което е правилно и качествено, обясни Консулова. Според нея е наложително да е очертае и път на пациента, който да бъде ясно разписан и признат от институциите, за да се изпълнява от всички лечебни заведения.

Доц. Консулова е сред участниците в 15-а национална онкологична конференция СОНМ-МОР

Вицепрезидентът Илияна Йотова ще участва в откриването на 12-ия Европейски форум на субектите на социалната и солидарна икономика днес в парк „Ротонда“ в Банкя. Това съобщиха от прессекретариата на държавния глава. 

Форумът се организира от Националния съюз на трудово-производителните кооперации с подкрепата на Министерството на труда и социалната политика, се уточнява в прессъобщението.

Припомняме, че преди дни Йотова отбеляза, че секторът на социалните предприятия, в който България има устойчиви традиции, е пример за креативност и адаптивност към бурно променящия се свят. На 9 октомври обучението „Предприемачеството, начин да променим света" завърши с церемония по връчването на награди, която беше открита от вицепрезидента Илияна Йотова, посланика на Франция - Жоел Мейер, и от посланика на Мароко - Закия Ел Мидауи. 

Единадесетият

Пациенти с лупус се включиха в изложба под надслов „Лупус: Животът е повече от болестта“, която бе открита в столичния "Мегапарк". Фотографиите, част от изложбата, представят пациенти, диагностицирани с лупус - автоимунно заболяване, което засяга опорно-двигателния апарат и съединителната тъкан. В България  засегнатите с това рядко заболяване са около четири хиляди души. Боряна Ботева, председател на Организацията на пациентите с ревматологични заболявания, заяви при откриването, че с изложбата искат да покажат, че заболяването  всъщност не слага край на живота и може да ни научи на нови неща, да живеем пълноценно, да имаме нови приятели и нови възможности пред нас. 

Антониа Ташева, която е едно от лицата на изложбата, разказва, че участва в нея, за да докаже на всички жени, диагностицирани с болестта, че могат да имат деца. 

Проф. Добросл

Над 20 изложители и 600 участници се включиха в деветата годишна конференция за онлайн маркетинг и търговия на България Digital4Plovdiv в Международния пловдивски панаир. Конференцията, която започна днес и ще продължи утре, събра на едно място водещи български и световноизвестни представители на дигиталния бранш, успешни предприемачи, маркетолози, мениджъри и собственици на различни бизнеси, за да споделят своите знания и опит. 

Официално начало на Digital4Plovdiv дадоха организаторите Любомир Атанасов, управляващ партньор на Internet Media Group и създател на Digital4 и Преслав Бобев, управляващ партньор на Digital4. Те пожелаха успех на участниците и ги насърчиха да създават контакти и партньорства в рамките на конференцията. Програмата на събитието включва лекции на говорители от страната и чужбина, които ще засегнат актуални теми, свързани с най-новите тенденции в диг

Кметовете на Пещера Йордан Младенов, на Самоков Ангел Джоргов и на Враца Калин Каменов спечелиха наградата "Кмет на годината".

Конкурсът се организира за 12-а поредна година от Kmeta.bg, а победителите се избират чрез онлайн гласуване. Категориите в конкурса са осем: "Кмет на годината", "Кмет на гражданите", "Градска среда", "Смарт сити", "Туризъм и култура", "Спорт и младежки инициативи", "Социална политика", "Образование". Във всяка категория на конкурса има по трима победители - за малка, средна и голяма община, според населението в нея. За малка община се счита такава с население до 20 000 жители, за средна община - от 20 000 до 50 000, за голяма - с население над 50 000 жители, сочи информация на сайта на организаторите. Типовете общини са определени според официалните данни на Националния статистически институт (НСИ) за броя на населението към 31.12.2022 г., съобщава

Проектът е на стойност над 250 хил. лева, финансиран е чрез Механизма за възстановяване и устойчивост и ще се реализира в рамките на 18 месеца. Към настоящия момент е извършено проектиране и избор на изпълнител за дейностите по строително-монтажните работи и строителен надзор.

Предвижда се да бъде положена топлоизолация на покрива, ограждащите сградата стени и пода, подмяна на дограмите, ремонт и надграждане на съществуващата система за отопление, както и монтаж на фотоволтаична централа на покрива на сградата. Със средства по проекта ще бъде изградена и тоалетна за инвалиди, което ще осигурява достъпност на лицата с увреждания.

Административната сграда, намираща се до Природонаучния музей в село Сребърна, е построена през 1995 г. С реализацията на проекта се очаква тя да достигне клас "А" по скалата на енергопотребление.

Езерото Сребърна е един от 100-те Национални туристически обекта. Намира се на главното миграционно трасе на прелетните птици между Европа и Африка - „Via Pontica“, с което се обяснява и голямото разнообразие от птици в резервата. През 1948 г., с цел опазване на птичето богатство, езерото е обявено за птичи резерват, а през 1977 г. за биосферен резерват от списъка на ЮНЕСКО, се посочва на сайта на Поддържан резерват (ПР) „Сребърна“. 

През 1983 г. резерватът получава и най-голямо си признание - включен е в Списъка на Световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО, като естествена функционираща екосистема, осигуряваща важна жизнена среда на застрашения къдроглав пеликан.

За съжаление Българското национално радио (БНР) не успява да направи реформите, с които да стигне до младата и активна аудитория. Това каза пред членовете на Съвета за електронни медии (СЕМ) Ива Дойчинова-Димитрова, която е сред кандидатите за генерален директор на общественото радио.

„Сред активната аудитория 25-54-годишните, в случая – градска, БНР е на предпоследно място с всичките си 11 програми. Това говори, че то не успява да достигне до активната аудитория. То е радио на малките населени места, на една по-почтена възрастова категория, която аз безкрайно уважавам, защото ако някой е страстен слушател на „Хоризонт“, това е майка ми“, каза Дойчинова по време на изслушването.

Тя цитира проучване, според което в групата на 18-34 годишните аудиторният дял отива на 5,67 процента. Това наистина означава, че Българското национално радио изпуск

Казанлъшкото село Голямо Дряново ще посрещне производители и занаятчии от цялата страна за деветото издание на Фестивала на ореха. Това става ясно от афиша за събитието, публикуван в официалната страница на кметството. Събитието ще е на 19 октомври и се организира под патронажа на Националната асоциация на производителите и преработвателите на черупкови плодове и с подкрепата на земеделския производител Георги Василев. 

За поредна година жителите и гостите на Голямо Дряново ще имат възможност да закупят био ядки, сирена, пчелен мед, керамика, дърворезба и други ръчно изработени стоки. Начало на фестивала ще даде представянето на кулинарна благотворителна изложба, след което ще започне и фолклорна програма с участие на клубове по народни танци и певчески групи. Пресъздадени ще бъдат народни традиции, а специални гости на празника ще са певиците сестри Диневи. 

П

Със заповед на служебния министър-председател Димитър Главчев на длъжността заместник-министър на околната среда и водите е назначена Михаела Крумова, съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет. 

Михаела Крумова е магистър по право. Притежава над 20 години опит като адвокат и правен консултант. Била е председател на Общинския съвет в Кюстендил от 2016 г. до 2021 г. Била е депутат в 45-ото Народно събрание.

Административният съд в Хасково е постановил частична отмяна на решение на Общински съвет – Димитровград от 21 декември 2023 г. за размера на таксата за битови отпадъци за населението на Димитровград и село Бодрово за 2024 година, се вижда от съобщение, публикувано на сайта на съда.

За да отмени решението в оспорените му части, тричленен състав на съда е приел, че общинският съвет е определил по-висок размер на таксата от необходимия за покриване на материално-технически и административни разходи по предоставяне на услугата от страна на дружеството изпълнител.

Решението на административния съд подлежи на обжалване пред Върховния административен съд в 14-дневен срок.

Такса "битови отпадъци" в Димитровград и село Бодрово беше отменена частично от Административния съд в Хасково и за 2023 година, както и за 2022 година.

Въпреки дигитализацията на процесите в туризма, класическите туроператори не бива да бъдат отписвани с лека ръка, те няма да изчезнат още дълги години, каза днес съпредседателят на Варненската туристическа камара (ВТК) проф. Стоян Маринов преди откриването на 17-ия Черноморски туристически форум, посветен на предизвикателствата пред зеления и дигиталния преход в този сектор. Основен организатор на срещата е ВТК, а в разговора се включиха представители на бранша, на неправителствени организации, на общински, държавни и образователни институции. Сред гостите на форума бе и областният управител на Варна проф. Андрияна Андреева.

Дигитализацията навлиза все повече в хотелиерството, но с различни темпове, коментира Маринов. По думите му скоростта на процеса зависи от това къде се намира и колко е голям хотелът, дали е сезонен или целогодишен, колко е склонен да инвестира собственикъ

През 2017 г. „Сребърна“ бе обявен за Биосферен парк на ЮНЕСКО.

 

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Започва изпълнението на втората фаза от проекта за подобряване на качеството на въздуха в Община Пловдив
Започва изпълнението на фаза 2 от проекта за подобряване на качеството на атмосферния въздух в Община Пловдив чрез намаляване на емисиите от фини прахови частици от битовото отопле ...
При операция на полицията в Монтанско за ден са разкрити 14 престъпления
Специализирана операция за предотвратяване на престъпления, свързани с политическите права на гражданите, както и за противодействие на конвенционалната престъпност, бе проведена в ...
Как улична котка стана космонавт преди 61 години
Как улична котка стана космонавт и какъв принос имат към научните изследвания животните, пътували в Космоса, разказа доц. д-р Симеон Асеновски, заместник-директор на Института за к ...
Екипите на пожарната са реагирали на 98 сигнала за произшествия през изминалото денонощие
Екипите на пожарната са реагирали на 98 сигнала за произшествия през изминалото денонощие. Това съобщиха на сайта си от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на насел ...
Интензивно е движението за товарни автомобили на някои от граничните пунктове с Румъния
Интензивно е движението за товарни автомобили на някои от граничните пунктове с Румъния. Това съобщиха от Главна дирекция „Гранична полиция“ (ГДГП) на сайта си. Информа ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Започва изпълнението на втората фаза от проекта за подобряване на качеството на въздуха в Община Пловдив
Започва изпълнението на фаза 2 от проекта за подобряване на качеството на атмосферния въздух в Община Пловдив чрез намаляване на емисиите от фини прахови частици от битовото отопле ...
Прогноза за времето на 19 Октомври (Събота) и следващите дни
През нощта ще бъде ясно, в Източна България ще духа слаб вятър от изток-североизток, на запад ще е почти тихо, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). ...
Минус 4 градуса е измерената температура тази сутрин в Чепеларе
Първото застудяване тази есен вече е факт, съобщи дежурният в метеорологичната станция на връх Рожен. Най-ниската температура е измерена в Чепеларе – минус 4 градуса, а на Р ...
Втора овцеферма със зараза от шарка е установена в хасковското село Узунджово в рамките на два дни, съобщиха от БАБХ
Втора ферма със заразени с шарка овце е констатирана в рамките на два дни в хасковското село Узунджово, съобщиха на официалната си страница от Българската агенция по безопасност на ...
Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете
Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете, съобщиха от общинския пресцентър. Услугата е част от стремежа на общината да насърч ...
Тикер в 11:54 ч.
Започва изпълнението на фаза 2 от проекта за подобряване на качеството на атмосф ...
Начало Контекст
4321
България

Започва реализацията на проект за енергийна ефективност на сградата в резервата „Сребърна“

От днес започва реализацията на проект за подобряване на енергийната ефективност и създаване на достъпна среда в административната сграда в резервата „Сребърна“.Това съобщиха от Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) в Русе, които са бенефициенти по проекта.

| 16 Октомври 2024, 17:46 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Започва реализацията на проект за енергийна ефективност на сградата в резервата „Сребърна“
Започва реализацията на проект за енергийна ефективност на сградата в резервата „Сребърна“
Снимка © РИОСВ-Русе

От днес започва реализацията на проект за подобряване на енергийната ефективност и създаване на достъпна среда в административната сграда в резервата „Сребърна“. Това съобщиха от Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) в Русе, които са бенефициенти по проекта.

В България все още няма всеобхватна грижа за пациентите с онкологични заболявания, каза днес пред журналисти във Варна доц. Ася Консулова, началник клиника в УСБАЛО – София. По думите й у нас дейностите са разделени. Консулова подчерта, че грижата за пациента е нещо съвсем различно от лечението му и допълни, че в нашата страна все още продължава практиката за диагностика и решаване на конкретен проблем, без да се обхващат всички нужди на болните. Всеобхватната грижа трябва да се развие, но първо като начин на мислене – да не се извършват само дейности, които са платени, а това, което е правилно и качествено, обясни Консулова. Според нея е наложително да е очертае и път на пациента, който да бъде ясно разписан и признат от институциите, за да се изпълнява от всички лечебни заведения.

Доц. Консулова е сред участниците в 15-а национална онкологична конференция СОНМ-МОР

Вицепрезидентът Илияна Йотова ще участва в откриването на 12-ия Европейски форум на субектите на социалната и солидарна икономика днес в парк „Ротонда“ в Банкя. Това съобщиха от прессекретариата на държавния глава. 

Форумът се организира от Националния съюз на трудово-производителните кооперации с подкрепата на Министерството на труда и социалната политика, се уточнява в прессъобщението.

Припомняме, че преди дни Йотова отбеляза, че секторът на социалните предприятия, в който България има устойчиви традиции, е пример за креативност и адаптивност към бурно променящия се свят. На 9 октомври обучението „Предприемачеството, начин да променим света" завърши с церемония по връчването на награди, която беше открита от вицепрезидента Илияна Йотова, посланика на Франция - Жоел Мейер, и от посланика на Мароко - Закия Ел Мидауи. 

Единадесетият

Пациенти с лупус се включиха в изложба под надслов „Лупус: Животът е повече от болестта“, която бе открита в столичния "Мегапарк". Фотографиите, част от изложбата, представят пациенти, диагностицирани с лупус - автоимунно заболяване, което засяга опорно-двигателния апарат и съединителната тъкан. В България  засегнатите с това рядко заболяване са около четири хиляди души. Боряна Ботева, председател на Организацията на пациентите с ревматологични заболявания, заяви при откриването, че с изложбата искат да покажат, че заболяването  всъщност не слага край на живота и може да ни научи на нови неща, да живеем пълноценно, да имаме нови приятели и нови възможности пред нас. 

Антониа Ташева, която е едно от лицата на изложбата, разказва, че участва в нея, за да докаже на всички жени, диагностицирани с болестта, че могат да имат деца. 

Проф. Добросл

Над 20 изложители и 600 участници се включиха в деветата годишна конференция за онлайн маркетинг и търговия на България Digital4Plovdiv в Международния пловдивски панаир. Конференцията, която започна днес и ще продължи утре, събра на едно място водещи български и световноизвестни представители на дигиталния бранш, успешни предприемачи, маркетолози, мениджъри и собственици на различни бизнеси, за да споделят своите знания и опит. 

Официално начало на Digital4Plovdiv дадоха организаторите Любомир Атанасов, управляващ партньор на Internet Media Group и създател на Digital4 и Преслав Бобев, управляващ партньор на Digital4. Те пожелаха успех на участниците и ги насърчиха да създават контакти и партньорства в рамките на конференцията. Програмата на събитието включва лекции на говорители от страната и чужбина, които ще засегнат актуални теми, свързани с най-новите тенденции в диг

Кметовете на Пещера Йордан Младенов, на Самоков Ангел Джоргов и на Враца Калин Каменов спечелиха наградата "Кмет на годината".

Конкурсът се организира за 12-а поредна година от Kmeta.bg, а победителите се избират чрез онлайн гласуване. Категориите в конкурса са осем: "Кмет на годината", "Кмет на гражданите", "Градска среда", "Смарт сити", "Туризъм и култура", "Спорт и младежки инициативи", "Социална политика", "Образование". Във всяка категория на конкурса има по трима победители - за малка, средна и голяма община, според населението в нея. За малка община се счита такава с население до 20 000 жители, за средна община - от 20 000 до 50 000, за голяма - с население над 50 000 жители, сочи информация на сайта на организаторите. Типовете общини са определени според официалните данни на Националния статистически институт (НСИ) за броя на населението към 31.12.2022 г., съобщава

Проектът е на стойност над 250 хил. лева, финансиран е чрез Механизма за възстановяване и устойчивост и ще се реализира в рамките на 18 месеца. Към настоящия момент е извършено проектиране и избор на изпълнител за дейностите по строително-монтажните работи и строителен надзор.

Предвижда се да бъде положена топлоизолация на покрива, ограждащите сградата стени и пода, подмяна на дограмите, ремонт и надграждане на съществуващата система за отопление, както и монтаж на фотоволтаична централа на покрива на сградата. Със средства по проекта ще бъде изградена и тоалетна за инвалиди, което ще осигурява достъпност на лицата с увреждания.

Административната сграда, намираща се до Природонаучния музей в село Сребърна, е построена през 1995 г. С реализацията на проекта се очаква тя да достигне клас "А" по скалата на енергопотребление.

Езерото Сребърна е един от 100-те Национални туристически обекта. Намира се на главното миграционно трасе на прелетните птици между Европа и Африка - „Via Pontica“, с което се обяснява и голямото разнообразие от птици в резервата. През 1948 г., с цел опазване на птичето богатство, езерото е обявено за птичи резерват, а през 1977 г. за биосферен резерват от списъка на ЮНЕСКО, се посочва на сайта на Поддържан резерват (ПР) „Сребърна“. 

През 1983 г. резерватът получава и най-голямо си признание - включен е в Списъка на Световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО, като естествена функционираща екосистема, осигуряваща важна жизнена среда на застрашения къдроглав пеликан.

За съжаление Българското национално радио (БНР) не успява да направи реформите, с които да стигне до младата и активна аудитория. Това каза пред членовете на Съвета за електронни медии (СЕМ) Ива Дойчинова-Димитрова, която е сред кандидатите за генерален директор на общественото радио.

„Сред активната аудитория 25-54-годишните, в случая – градска, БНР е на предпоследно място с всичките си 11 програми. Това говори, че то не успява да достигне до активната аудитория. То е радио на малките населени места, на една по-почтена възрастова категория, която аз безкрайно уважавам, защото ако някой е страстен слушател на „Хоризонт“, това е майка ми“, каза Дойчинова по време на изслушването.

Тя цитира проучване, според което в групата на 18-34 годишните аудиторният дял отива на 5,67 процента. Това наистина означава, че Българското национално радио изпуск

Казанлъшкото село Голямо Дряново ще посрещне производители и занаятчии от цялата страна за деветото издание на Фестивала на ореха. Това става ясно от афиша за събитието, публикуван в официалната страница на кметството. Събитието ще е на 19 октомври и се организира под патронажа на Националната асоциация на производителите и преработвателите на черупкови плодове и с подкрепата на земеделския производител Георги Василев. 

За поредна година жителите и гостите на Голямо Дряново ще имат възможност да закупят био ядки, сирена, пчелен мед, керамика, дърворезба и други ръчно изработени стоки. Начало на фестивала ще даде представянето на кулинарна благотворителна изложба, след което ще започне и фолклорна програма с участие на клубове по народни танци и певчески групи. Пресъздадени ще бъдат народни традиции, а специални гости на празника ще са певиците сестри Диневи. 

П

Със заповед на служебния министър-председател Димитър Главчев на длъжността заместник-министър на околната среда и водите е назначена Михаела Крумова, съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет. 

Михаела Крумова е магистър по право. Притежава над 20 години опит като адвокат и правен консултант. Била е председател на Общинския съвет в Кюстендил от 2016 г. до 2021 г. Била е депутат в 45-ото Народно събрание.

Административният съд в Хасково е постановил частична отмяна на решение на Общински съвет – Димитровград от 21 декември 2023 г. за размера на таксата за битови отпадъци за населението на Димитровград и село Бодрово за 2024 година, се вижда от съобщение, публикувано на сайта на съда.

За да отмени решението в оспорените му части, тричленен състав на съда е приел, че общинският съвет е определил по-висок размер на таксата от необходимия за покриване на материално-технически и административни разходи по предоставяне на услугата от страна на дружеството изпълнител.

Решението на административния съд подлежи на обжалване пред Върховния административен съд в 14-дневен срок.

Такса "битови отпадъци" в Димитровград и село Бодрово беше отменена частично от Административния съд в Хасково и за 2023 година, както и за 2022 година.

Въпреки дигитализацията на процесите в туризма, класическите туроператори не бива да бъдат отписвани с лека ръка, те няма да изчезнат още дълги години, каза днес съпредседателят на Варненската туристическа камара (ВТК) проф. Стоян Маринов преди откриването на 17-ия Черноморски туристически форум, посветен на предизвикателствата пред зеления и дигиталния преход в този сектор. Основен организатор на срещата е ВТК, а в разговора се включиха представители на бранша, на неправителствени организации, на общински, държавни и образователни институции. Сред гостите на форума бе и областният управител на Варна проф. Андрияна Андреева.

Дигитализацията навлиза все повече в хотелиерството, но с различни темпове, коментира Маринов. По думите му скоростта на процеса зависи от това къде се намира и колко е голям хотелът, дали е сезонен или целогодишен, колко е склонен да инвестира собственикъ

През 2017 г. „Сребърна“ бе обявен за Биосферен парк на ЮНЕСКО.

 

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Започва изпълнението на втората фаза от проекта за подобряване на качеството на въздуха в Община Пловдив
При операция на полицията в Монтанско за ден са разкрити 14 престъпления
Как улична котка стана космонавт преди 61 години
Екипите на пожарната са реагирали на 98 сигнала за произшествия през изминалото денонощие
Интензивно е движението за товарни автомобили на някои от граничните пунктове с Румъния
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Октомври
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Основна линия
Започва изпълнението на втората фаза от проекта за подобряване на качеството на въздуха в Община Пловдив
Сфера
Прогноза за времето на 19 Октомври (Събота) и следващите дни
Контекст
Минус 4 градуса е измерената температура тази сутрин в Чепеларе
Местен фокус
Втора овцеферма със зараза от шарка е установена в хасковското село Узунджово в рамките на два дни, съобщиха от БАБХ
Контекст
Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете
Контекст
Митничари задържаха 100 000 къса контрабандни цигари в турски камион на "Капитан Андреево"
На преден план
Д-р Вилхелм Елисеев и д-р Пламена Вълчева бяха наградени от регионалната колегия на Българския лекарски съюз във Видин
Основна линия
При операция на полицията в Монтанско за ден са разкрити 14 престъпления
На преден план
В Търговище започва мащабен ремонт на спортната зала „Иван Ангелов“
Основна линия
Как улична котка стана космонавт преди 61 години
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.