Начало Контекст ВиК - Сливен възложи изготвяне на идеен проект за реконструкция на вътрешната водопроводна мрежа на село Крушаре
4546
България

ВиК - Сливен възложи изготвяне на идеен проект за реконструкция на вътрешната водопроводна мрежа на село Крушаре

ВиК дружеството в Сливен е възложило изготвяне на идеен проект за реконструкция на вътрешната водопроводна мрежа на село Крушаре, съобщиха от пресцентъра на Община Сливен.От общинската администрация са уведомили с писмо кмета на селото Димо Станков, който заедно с жители на селото, на 4 октомври участваха в среща с кмета Стефан Радев и управителя на водопреносното дружество инж. Пламен Трифонов.

| 16 Октомври 2024, 19:33 ч.
ВиК - Сливен възложи изготвяне на идеен проект за реконструкция на вътрешната водопроводна мрежа на село Крушаре
ВиК - Сливен възложи изготвяне на идеен проект за реконструкция на вътрешната водопроводна мрежа на село Крушаре
Снимка © БТА

ВиК дружеството в Сливен е възложило изготвяне на идеен проект за реконструкция на вътрешната водопроводна мрежа на село Крушаре, съобщиха от пресцентъра на Община Сливен.

Мъж на 25 години ще търпи наказание лишаване от свобода за срок от три години и четири месеца за непристойно поведение и повреждане на гуми на 14 автомобила в казанлъшкото село Горно Черковище. Това съобщават от Окръжния съд в Стара Загора. Осъденият Н.К. е осъждан многократно, а наказанието ще изтърпи при първоначален строг режим. Деянието е извършено в условия на опасен рецидив. 

Съдът го е признал за виновен в това, че на 24 декември м.г. е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото – отправял закани и обиди спрямо двама мъже, замахвал с нож срещу единия от тях, както и нарязал с нож гумите на 14 автомобила, уточняват от съда. Делото е преминало по реда на съкратеното съдебно следствие, поради което първоначално определеното наказание е било намалено с една трета. 

Подсъдимият често искал

Сайтът и ефирът на Българското национално радио (БНР) трябва да бъдат разглеждани по един и същи начин. Това каза пред членовете на Съвета за електронни медии (СЕМ) Георги Даскалов, който е сред кандидатите за генерален директор на общественото радио.

„Необходими са много пари за модернизиране на материалната база и най-вече – за сървъри“, отбеляза той по време на изслушването. По думите му огромен проблем е, че напоследък „много често“ сайтът на БНР се срива. 

„Ако стане критична ситуация, например - има земетресение, какво ще направи всеки човек? Ще си вземе телефона, ще излезе и ще погледне БНР дали нещо съобщава. Ако в този момент сайтът се е сринал… - мъртва точка“, посочи той. Що се отнася до начина на финансиране – според мен е необходимо по някакъв начин то да бъде обвързано с процент от БВП, допълни Дас

Приключи протестът пред бившия Партиен дом, на който стотици граждани се бяха събрали с искане да бъде прекратена процедурата за избор на нов главен прокурор. Мероприятието беше организирано от Инициатива "Правосъдие за всеки", под наслов "#Кой прегрупира главните прокурори".  

В началото на протеста движението по бул. "Цар Освободител" между Българската народна банка и т.нар. триъгълник на властта беше ограничено, но вече е възстановено. В района все още има засилено полицейско присъствие.

Организаторите събираха подписи за спиране на процедурата за избор на главен прокурор.

"Има една традиция, че за поста на главен прокурор за втори пореден път има само една кандидатура и за втори път има лауреат на Висшия институт на МВР. Нямаме нищо против този институт, но нека подготвя кадри за МВР, полицията или борбата с престъпленията, но не и за прокуратурата",

Общо 305 са секционните избирателни комисии, които ще работят в изборния ден в област Враца. В 228 от избирателните секции ще се гласува и с машина, и на хартия. Това каза на брифинг говорителят на Районната избирателна комисия (РИК) – Враца Силия Иванова. Тя добави, че в областта вече има двадесет и осем подвижни избирателни секции с назначени комисии. 

До 24 часа преди изборите ще стане известно и дали ще има новосформирани секционни избирателни комисии (СИК) в лечебни заведения и домове за стари хора, каза ощв Иванова. 

На 22 октомври във Враца ще пристигнат отпечатаните бюлетини, информира също говорителят на РИК. 

Силия Иванова напомни, че в областната администрация всеки ден има на разположение демо машина за гражданите, които искат да направят демонстрационно гласуване. В РИК – Враца има на разположение шест демо машини, но няма и

Годишното общо събрание на Македоно-българската стопанска камара, на което бе приет отчетът на председателя на камарата Биляна Митева, финансовият отчет, както и програмата за работата на камарата за 2024-2025 г., се поведе в Скопие. 

Сред идеите на ръководството на Македоно-българската стопанска камара, освен увеличаване на фирмите и компаниите, членове на камарата, са и по-голяма активност чрез проекти, като вече започналия за развитие на детския спорт за деца с увреждания в общините Кочани, Зърновци и Облешево в Северна Македония, съфинансиран от камарата, и увеличаване на възможностите за контакти между фирми от двете страни на границата. 

„Фокусът ни е върху развитието на камарата, на която специфичната ситуация между двете държави не трябва да влияе. Не политиката, а хората и контактите между тях са важни, бизнес без граници трябва да има и той да с

От общинската администрация са уведомили с писмо кмета на селото Димо Станков, който заедно с жители на селото, на 4 октомври участваха в среща с кмета Стефан Радев и управителя на водопреносното дружество инж. Пламен Трифонов. На нея стана известно, че водопреносната мрежа на територията на селото е остаряла, авариите водят до чести спирания на водата, както и до нарушаване на пътната инфраструктура.

Както информирахме,  участниците в срещата предупредиха, че ще блокират пътя Сливен - Ямбол, ако не бъдат взети мерки.

По информация на ВиК - Сливен вече е поставен регулатор на налягане, след което е регистрирана само една авария, която е отстранена. От ВиК са се ангажирали пред кмета Стефан Радев, че идейният проект за пълна реконструкция на довеждащия водопровод и вътрешната водопроводна мрежа на Крушаре ще бъде предоставен в най-кратки срокове. Ще предложат и варианти за разделяне на мрежата на три зони, което ще даде възможност за локално спиране на водоподаването при необходимост и възможност за стартиране на частична подмяна на водопроводи по линия на текущи ремонти.

Община Сливен се ангажира, че след предоставяне на проектната разработка ще търси финансови източници, с цел изпълнение на проекта, добавиха от администрацията. 

“В момента се организира доставката на фракция и до 31 октомври 2024 г. ще бъдат посипани всички изкопи от стари аварии по уличната мрежа на село Крушаре”, пише в писмо на ВиК до кмета. 

Над 140 души се възползваха от безплатните прегледи в Многопрофилна болница за активно лечение (МБАЛ) „Д-р Димитър Павлович“ в Свищов, които бяха осигурени по Национална програма за превенция на хроничните незаразни болести 2021-2025 г., съобщиха от здравното заведение.

Скрининговите кампании за белодробни болести, сърдечно-съдови заболявания и диабет тип 2 се проведоха в периода от 10 до 17 октомври включително. 

За прегледите се записаха хора на различна възраст, независимо от здравноосигурителния им статус и фамилна обремененост. Скрининговите кампании бяха извършени от д-р Маргарита Тасева, д-р Десислава Кръстева-Стояновска и д-р Маргарита Чекова.

Стратегическата цел на програмата бе да продължи подобряването на здравното състояние на населението, чрез намаляване на преждевременната смъртност, заболеваемост и дългосрочни последствия за здравет

Час по-скоро България трябва да възстанови водещата си роля на Балканите. Не да реагираме, не да следваме общи политики, а да ги генерираме. Това заяви държавният глава Румен Радев, след като положи венец на паметна плоча в Сараево, символ на приятелството между България и Босна и Херцеговина.

"Крайно време е да извадим главите си от пясъка, да престанем да се занимаваме с нашите вътрешни семейни и провинциални крамоли и да се върнем там, където ни е мястото", посочи Радев. "В Босна и Херцеговина гледат на България като на един силен и достоен член на НАТО и на Европейския съюз – страна с демокрация, развита икономика и социално устройство. Те гледат към нас с надежда – да подкрепяме, да помагаме, да водим", отбеляза президентът. 

Той припомни, че България е първата страна, признала независимостта на Босна и Херцеговина през 1992 г. 

"Въпросъ

Интензивно е движението за товарни автомобили на граничния пункт „Кардам“ на границата с Румъния. Това съобщиха от Главна дирекция „Гранична полиция“ (ГКПП) на сайта си. Информацията за трафика по границите е към 6:00 часа.

Поради извършването на основния ремонт на българския участък на Дунав мост при Русе е въведена временна организация на движение, като трафикът се осъществява в една лента с пропускателен режим и се регулира със светофарна уредба, напомниха граничните власти. Освен граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) „Русе“, шофьорите в региона могат да се насочат и към ГКПП „Силистра“, ГКПП „Кардам“, ГКПП „Дуранкулак“, ГКПП „Кайнарджа“ и ГКПП „Крушари“. Последните два са с работно време от 8:00 до 20:00 часа всеки ден, през тях не се пропускат товарни автомобили.

Жителите на община Пазарджик активно се включиха в националната кампания "Капачки за бъдеще" в подкрепа на детското здравеопазване. 

Партньори на инициативата са Община Пазарджик, Клуб за бъдеще - Пазарджик и неправителствени организации.

Дори и след обявения краен час на кампанията имаше чакащи, за да предадат пластмасови капачки и алуминиеви кенчета, разказаха организаторите. Те коментираха, че каузата привлича все повече хора и партньори, което ще позволи разширяване на обхвата на благотворителната мисия. Кампанията подпомага и екологичното възпитание не само на децата, но и на възрастните, давайки пример как отпадъкът може да се превърне в ресурс и да послужи за правене на добро, каза Иванина Тодорова, която заедно с 5-годишната си дъщеря също предадоха капачки.

Благодарение на инициативата досега са осигурени кувьози за неонатологични отделения на болниц

„Лекар на годината 2024“ за oбласт Пловдив е д-р Никола Боянов, съобщиха от Районна лекарска колегия на Български лекарски съюз - Пловдив. На тържествена церемония, броени дни преди Деня на българския лекар, местната съсловна организация връчи престижните награди за 2024 година.

Той завършва МУ - Пловдив с отличие през 2007 г., а през 2014 г. придобива специалност Гастроентерология след четиригодишна специализация в МБАЛ Пловдив. Д-р Боянов притежава множество сертификати по абдоминална ехография и ехография на повърхностни структури, абдоминална доплерова ехография, интервенционална и контрастна ехография и ехоендоскопия, гастроинтестинална ендоскопия с биопсия, интервенционална гастроинтестинална ендоскопия. Преминава през множество обучения в Германия, Румъния, Индия, Португалия, Нидерландия и др. Д-р Боянов работи в областта на инвазивната гастроентерология. Изв

Въпреки, че поддръжката на мрежата е ангажимент на ВиК, Общината ще съдейства на дружеството, като включи в капиталовата си програма за следващата година проектиране със собствени средства за подмяна на водопреносната мрежа на пет села. Днес кметът разпореди да се направи цялостен анализ, за да се определи кои пет населени места имат най-голяма нужда от ремонти по мрежата, се посочва още в съобщението на Общината.

 

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Пред паметника „Майка България“ бе честван празникът на Търновския гарнизон
Курсанти от Националния военен университет „Васил Левски“ и Духовият оркестър на Военния университет се включиха в отбелязването на празника на Търновския гарнизон. Поч ...
В Роман започва традиционният есенен панаир
От днес до неделя ще се проведе традиционният есенен панаир в Роман, съобщиха във фейсбук страницата си от Община Роман. Петъчният ден е обявен за неучебен за всички учебни заведен ...
В община Бяла Слатина спортната инфраструктура и дейностите са на високо ниво, каза кметът инж. Иво Цветков
В община Бяла Слатина спортната инфраструктура и дейности са на високо ниво, каза кметът инж. Иво Цветков по повод получена днес награда „Кмет на годината“ в категория ...
Община Бяла Слатина ще кандидатства с проект за обновяване на стадиона в града
На заседание на Общински съвет – Бяла Слатина беше подкрепено намерение на администрацията да кандидатства с проектно предложение за обновяване на стадиона в града. Финансира ...
Лекарската колегия в Смолян ще отличи изтъкнати лекари
Районната лекарска колегия (РЛК) в Смолян ще отличи изтъкнати български лекари, съобщи д-р Даниела Дариткова – председател на РЛК. По повод Деня на българския лекар ще се съ ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Започва изпълнението на втората фаза от проекта за подобряване на качеството на въздуха в Община Пловдив
Започва изпълнението на фаза 2 от проекта за подобряване на качеството на атмосферния въздух в Община Пловдив чрез намаляване на емисиите от фини прахови частици от битовото отопле ...
Прогноза за времето на 19 Октомври (Събота) и следващите дни
През нощта ще бъде ясно, в Източна България ще духа слаб вятър от изток-североизток, на запад ще е почти тихо, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). ...
Минус 4 градуса е измерената температура тази сутрин в Чепеларе
Първото застудяване тази есен вече е факт, съобщи дежурният в метеорологичната станция на връх Рожен. Най-ниската температура е измерена в Чепеларе – минус 4 градуса, а на Р ...
Втора овцеферма със зараза от шарка е установена в хасковското село Узунджово в рамките на два дни, съобщиха от БАБХ
Втора ферма със заразени с шарка овце е констатирана в рамките на два дни в хасковското село Узунджово, съобщиха на официалната си страница от Българската агенция по безопасност на ...
Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете
Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете, съобщиха от общинския пресцентър. Услугата е част от стремежа на общината да насърч ...
Тикер в 11:46 ч.
Започва изпълнението на фаза 2 от проекта за подобряване на качеството на атмосф ...
Начало Контекст
4546
България

ВиК - Сливен възложи изготвяне на идеен проект за реконструкция на вътрешната водопроводна мрежа на село Крушаре

ВиК дружеството в Сливен е възложило изготвяне на идеен проект за реконструкция на вътрешната водопроводна мрежа на село Крушаре, съобщиха от пресцентъра на Община Сливен.От общинската администрация са уведомили с писмо кмета на селото Димо Станков, който заедно с жители на селото, на 4 октомври участваха в среща с кмета Стефан Радев и управителя на водопреносното дружество инж. Пламен Трифонов.

| 16 Октомври 2024, 19:33 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
ВиК - Сливен възложи изготвяне на идеен проект за реконструкция на вътрешната водопроводна мрежа на село Крушаре
ВиК - Сливен възложи изготвяне на идеен проект за реконструкция на вътрешната водопроводна мрежа на село Крушаре
Снимка © БТА

ВиК дружеството в Сливен е възложило изготвяне на идеен проект за реконструкция на вътрешната водопроводна мрежа на село Крушаре, съобщиха от пресцентъра на Община Сливен.

Мъж на 25 години ще търпи наказание лишаване от свобода за срок от три години и четири месеца за непристойно поведение и повреждане на гуми на 14 автомобила в казанлъшкото село Горно Черковище. Това съобщават от Окръжния съд в Стара Загора. Осъденият Н.К. е осъждан многократно, а наказанието ще изтърпи при първоначален строг режим. Деянието е извършено в условия на опасен рецидив. 

Съдът го е признал за виновен в това, че на 24 декември м.г. е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото – отправял закани и обиди спрямо двама мъже, замахвал с нож срещу единия от тях, както и нарязал с нож гумите на 14 автомобила, уточняват от съда. Делото е преминало по реда на съкратеното съдебно следствие, поради което първоначално определеното наказание е било намалено с една трета. 

Подсъдимият често искал

Сайтът и ефирът на Българското национално радио (БНР) трябва да бъдат разглеждани по един и същи начин. Това каза пред членовете на Съвета за електронни медии (СЕМ) Георги Даскалов, който е сред кандидатите за генерален директор на общественото радио.

„Необходими са много пари за модернизиране на материалната база и най-вече – за сървъри“, отбеляза той по време на изслушването. По думите му огромен проблем е, че напоследък „много често“ сайтът на БНР се срива. 

„Ако стане критична ситуация, например - има земетресение, какво ще направи всеки човек? Ще си вземе телефона, ще излезе и ще погледне БНР дали нещо съобщава. Ако в този момент сайтът се е сринал… - мъртва точка“, посочи той. Що се отнася до начина на финансиране – според мен е необходимо по някакъв начин то да бъде обвързано с процент от БВП, допълни Дас

Приключи протестът пред бившия Партиен дом, на който стотици граждани се бяха събрали с искане да бъде прекратена процедурата за избор на нов главен прокурор. Мероприятието беше организирано от Инициатива "Правосъдие за всеки", под наслов "#Кой прегрупира главните прокурори".  

В началото на протеста движението по бул. "Цар Освободител" между Българската народна банка и т.нар. триъгълник на властта беше ограничено, но вече е възстановено. В района все още има засилено полицейско присъствие.

Организаторите събираха подписи за спиране на процедурата за избор на главен прокурор.

"Има една традиция, че за поста на главен прокурор за втори пореден път има само една кандидатура и за втори път има лауреат на Висшия институт на МВР. Нямаме нищо против този институт, но нека подготвя кадри за МВР, полицията или борбата с престъпленията, но не и за прокуратурата",

Общо 305 са секционните избирателни комисии, които ще работят в изборния ден в област Враца. В 228 от избирателните секции ще се гласува и с машина, и на хартия. Това каза на брифинг говорителят на Районната избирателна комисия (РИК) – Враца Силия Иванова. Тя добави, че в областта вече има двадесет и осем подвижни избирателни секции с назначени комисии. 

До 24 часа преди изборите ще стане известно и дали ще има новосформирани секционни избирателни комисии (СИК) в лечебни заведения и домове за стари хора, каза ощв Иванова. 

На 22 октомври във Враца ще пристигнат отпечатаните бюлетини, информира също говорителят на РИК. 

Силия Иванова напомни, че в областната администрация всеки ден има на разположение демо машина за гражданите, които искат да направят демонстрационно гласуване. В РИК – Враца има на разположение шест демо машини, но няма и

Годишното общо събрание на Македоно-българската стопанска камара, на което бе приет отчетът на председателя на камарата Биляна Митева, финансовият отчет, както и програмата за работата на камарата за 2024-2025 г., се поведе в Скопие. 

Сред идеите на ръководството на Македоно-българската стопанска камара, освен увеличаване на фирмите и компаниите, членове на камарата, са и по-голяма активност чрез проекти, като вече започналия за развитие на детския спорт за деца с увреждания в общините Кочани, Зърновци и Облешево в Северна Македония, съфинансиран от камарата, и увеличаване на възможностите за контакти между фирми от двете страни на границата. 

„Фокусът ни е върху развитието на камарата, на която специфичната ситуация между двете държави не трябва да влияе. Не политиката, а хората и контактите между тях са важни, бизнес без граници трябва да има и той да с

От общинската администрация са уведомили с писмо кмета на селото Димо Станков, който заедно с жители на селото, на 4 октомври участваха в среща с кмета Стефан Радев и управителя на водопреносното дружество инж. Пламен Трифонов. На нея стана известно, че водопреносната мрежа на територията на селото е остаряла, авариите водят до чести спирания на водата, както и до нарушаване на пътната инфраструктура.

Както информирахме,  участниците в срещата предупредиха, че ще блокират пътя Сливен - Ямбол, ако не бъдат взети мерки.

По информация на ВиК - Сливен вече е поставен регулатор на налягане, след което е регистрирана само една авария, която е отстранена. От ВиК са се ангажирали пред кмета Стефан Радев, че идейният проект за пълна реконструкция на довеждащия водопровод и вътрешната водопроводна мрежа на Крушаре ще бъде предоставен в най-кратки срокове. Ще предложат и варианти за разделяне на мрежата на три зони, което ще даде възможност за локално спиране на водоподаването при необходимост и възможност за стартиране на частична подмяна на водопроводи по линия на текущи ремонти.

Община Сливен се ангажира, че след предоставяне на проектната разработка ще търси финансови източници, с цел изпълнение на проекта, добавиха от администрацията. 

“В момента се организира доставката на фракция и до 31 октомври 2024 г. ще бъдат посипани всички изкопи от стари аварии по уличната мрежа на село Крушаре”, пише в писмо на ВиК до кмета. 

Над 140 души се възползваха от безплатните прегледи в Многопрофилна болница за активно лечение (МБАЛ) „Д-р Димитър Павлович“ в Свищов, които бяха осигурени по Национална програма за превенция на хроничните незаразни болести 2021-2025 г., съобщиха от здравното заведение.

Скрининговите кампании за белодробни болести, сърдечно-съдови заболявания и диабет тип 2 се проведоха в периода от 10 до 17 октомври включително. 

За прегледите се записаха хора на различна възраст, независимо от здравноосигурителния им статус и фамилна обремененост. Скрининговите кампании бяха извършени от д-р Маргарита Тасева, д-р Десислава Кръстева-Стояновска и д-р Маргарита Чекова.

Стратегическата цел на програмата бе да продължи подобряването на здравното състояние на населението, чрез намаляване на преждевременната смъртност, заболеваемост и дългосрочни последствия за здравет

Час по-скоро България трябва да възстанови водещата си роля на Балканите. Не да реагираме, не да следваме общи политики, а да ги генерираме. Това заяви държавният глава Румен Радев, след като положи венец на паметна плоча в Сараево, символ на приятелството между България и Босна и Херцеговина.

"Крайно време е да извадим главите си от пясъка, да престанем да се занимаваме с нашите вътрешни семейни и провинциални крамоли и да се върнем там, където ни е мястото", посочи Радев. "В Босна и Херцеговина гледат на България като на един силен и достоен член на НАТО и на Европейския съюз – страна с демокрация, развита икономика и социално устройство. Те гледат към нас с надежда – да подкрепяме, да помагаме, да водим", отбеляза президентът. 

Той припомни, че България е първата страна, признала независимостта на Босна и Херцеговина през 1992 г. 

"Въпросъ

Интензивно е движението за товарни автомобили на граничния пункт „Кардам“ на границата с Румъния. Това съобщиха от Главна дирекция „Гранична полиция“ (ГКПП) на сайта си. Информацията за трафика по границите е към 6:00 часа.

Поради извършването на основния ремонт на българския участък на Дунав мост при Русе е въведена временна организация на движение, като трафикът се осъществява в една лента с пропускателен режим и се регулира със светофарна уредба, напомниха граничните власти. Освен граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) „Русе“, шофьорите в региона могат да се насочат и към ГКПП „Силистра“, ГКПП „Кардам“, ГКПП „Дуранкулак“, ГКПП „Кайнарджа“ и ГКПП „Крушари“. Последните два са с работно време от 8:00 до 20:00 часа всеки ден, през тях не се пропускат товарни автомобили.

Жителите на община Пазарджик активно се включиха в националната кампания "Капачки за бъдеще" в подкрепа на детското здравеопазване. 

Партньори на инициативата са Община Пазарджик, Клуб за бъдеще - Пазарджик и неправителствени организации.

Дори и след обявения краен час на кампанията имаше чакащи, за да предадат пластмасови капачки и алуминиеви кенчета, разказаха организаторите. Те коментираха, че каузата привлича все повече хора и партньори, което ще позволи разширяване на обхвата на благотворителната мисия. Кампанията подпомага и екологичното възпитание не само на децата, но и на възрастните, давайки пример как отпадъкът може да се превърне в ресурс и да послужи за правене на добро, каза Иванина Тодорова, която заедно с 5-годишната си дъщеря също предадоха капачки.

Благодарение на инициативата досега са осигурени кувьози за неонатологични отделения на болниц

„Лекар на годината 2024“ за oбласт Пловдив е д-р Никола Боянов, съобщиха от Районна лекарска колегия на Български лекарски съюз - Пловдив. На тържествена церемония, броени дни преди Деня на българския лекар, местната съсловна организация връчи престижните награди за 2024 година.

Той завършва МУ - Пловдив с отличие през 2007 г., а през 2014 г. придобива специалност Гастроентерология след четиригодишна специализация в МБАЛ Пловдив. Д-р Боянов притежава множество сертификати по абдоминална ехография и ехография на повърхностни структури, абдоминална доплерова ехография, интервенционална и контрастна ехография и ехоендоскопия, гастроинтестинална ендоскопия с биопсия, интервенционална гастроинтестинална ендоскопия. Преминава през множество обучения в Германия, Румъния, Индия, Португалия, Нидерландия и др. Д-р Боянов работи в областта на инвазивната гастроентерология. Изв

Въпреки, че поддръжката на мрежата е ангажимент на ВиК, Общината ще съдейства на дружеството, като включи в капиталовата си програма за следващата година проектиране със собствени средства за подмяна на водопреносната мрежа на пет села. Днес кметът разпореди да се направи цялостен анализ, за да се определи кои пет населени места имат най-голяма нужда от ремонти по мрежата, се посочва още в съобщението на Общината.

 

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Пред паметника „Майка България“ бе честван празникът на Търновския гарнизон
В Роман започва традиционният есенен панаир
В община Бяла Слатина спортната инфраструктура и дейностите са на високо ниво, каза кметът инж. Иво Цветков
Община Бяла Слатина ще кандидатства с проект за обновяване на стадиона в града
Лекарската колегия в Смолян ще отличи изтъкнати лекари
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Октомври
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Основна линия
Започва изпълнението на втората фаза от проекта за подобряване на качеството на въздуха в Община Пловдив
Сфера
Прогноза за времето на 19 Октомври (Събота) и следващите дни
Контекст
Минус 4 градуса е измерената температура тази сутрин в Чепеларе
Местен фокус
Втора овцеферма със зараза от шарка е установена в хасковското село Узунджово в рамките на два дни, съобщиха от БАБХ
Контекст
Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете
Контекст
Митничари задържаха 100 000 къса контрабандни цигари в турски камион на "Капитан Андреево"
На преден план
Д-р Вилхелм Елисеев и д-р Пламена Вълчева бяха наградени от регионалната колегия на Българския лекарски съюз във Видин
Основна линия
При операция на полицията в Монтанско за ден са разкрити 14 престъпления
На преден план
В Търговище започва мащабен ремонт на спортната зала „Иван Ангелов“
Основна линия
Как улична котка стана космонавт преди 61 години
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.