Начало Местен фокус Извънредно заседание на Столичния общински съвет ще се състои днес
2712
България

Извънредно заседание на Столичния общински съвет ще се състои днес

Извънредно заседание на Столичния общински съвет (СОС) ще се състои днес от 10:00 часа, съобщиха от пресцентъра на Съвета.Мотивите за свикването на извънредно заседание на СОС са продиктувани от липсата на устойчива политика на Столична община, особено в областта на транспорта и пътната безопасност, се посочва в доклада, чиито вносители са 22 общински съветници.

| 17 Октомври 2024, 06:30 ч.
Извънредно заседание на Столичния общински съвет ще се състои днес
Извънредно заседание на Столичния общински съвет ще се състои днес
Снимка © DFA

Извънредно заседание на Столичния общински съвет (СОС) ще се състои днес от 10:00 часа, съобщиха от пресцентъра на Съвета. Заседанието е с единствена точка изслушване на кмета на Столична община Васил Терзиев във връзка със силно затруднения трафик, транспортното обслужване и пътната безопасност в града.

Отделението по анестезиология и интензивно лечение (ОАИЛ) към Търговищката болница отбелязва 50 години. В структурата на Многопрофилната болница за активно лечение (МБАЛ) – Търговище ОАИЛ е основно звено, осигуряващо лечение на всички пациенти с тежки нарушения в жизнените функции, независимо от характера на основното им заболяване. Осъществява денонощна готовност и провеждане на съвременно обезболяване на хирургически интервенции и болезнени процедури, както и интензивно лечение на тежко болни и болни след разширени оперативни интервенции. Това каза изпълнителният директор на здравното заведение д-р Иван Светулков. 

По неговите думи интензивно лечение се налага на пациенти със застрашаващи живота състояния като неефективно дишане, изпаднали в коматозни състояния, с черепно-мозъчни или съдови увреждания, с риск от спиране на сърдечна дейност. В отделението се лекува

Поради строително-монтажни работи затворена за движение на автомобили ще бъде ул. „Христо Смирненски“ в участъците от ул. „Васил Левски“ до ул. „Първи май“ и ул. „Страцин“ от ул. „Джиджовска“ до ул. „Първи май“ от 14.10.2024 г. Това се посочва в официалната фейсбук страница на община Своге. 

Промените в движението ще бъдат в действие за срок от 15 календарни дни. 

В съобщението се посочва, че участъците от двете улици се затварят във връзка с  изпълнение на строително-монтажните работи на обект: „Изграждане и рехабилитация на канализационната и водоснабдителна мрежа на град Своге“ - първи етап, “Рехабилитация на водоснабдителна мрежа на централна градска част на град Своге“, “Изграждане и рехабилитация на канализационната мрежа на централна градска част на

ВСС гласува декларация, свързана с избора на главен прокурор и председател на Върховния административен съд (ВАС). 

Призивите да бъде спряна процедурата за избор на председател на Върховния административен съд (ВАС) и главен прокурор са призив Висшият съдебен съвет (ВСС) да наруши Конституцията, което е недопустимо, пише в документа, представен от представляващия ВСС Боян Магдалинчев в началото на днешното заседание на пленума на Съвета.

Тези искания са демонстрация на правен нихилизъм и двоен стандарт. Усещането за беззаконие не трябва да се мултиплицира във всяка част от обществото, пише в документа.

Неуспехът на неслучилата се съдебна реформа не може да бъде вменен на ВСС. Съветът се третира като необходим грешник за провалянето на съдебната реформа, се посочва в проектодекларацията. С документа се отправя апел да не се минават границите на допустимото и и

Започна вторият етап от ремонта на републикански път III-1306 на територията на община Червен бряг, съобщи заместник-кметът на общината Нина Коцева.

Предвидено е да се положи 10 000 кв.м. нова асфалтова настилка в участъците между селата Лепица и Чомаковци, както и в района на село Глава. Основната цел на този етап от ремонта е да се осигури по-добра проходимост преди зимния сезон и да се намалят рисковете от пътни инциденти, каза още заместник-кметът.

Освен новата настилка ще бъдат тампонирани единични дупки по цялото трасе на пътя, посочи Коцева и допълни, че тези спешни ремонтни дейности ще гарантират по-добри условия за движение в краткосрочен план.

През следващата година се планира по-мащабно обновление на всички републикански пътища на територията на община Червен бряг, обяви зам.-кметът Коцева. Тя каза още, че от Община Червен бряг призовават за

Софийският градски съд пусна от ареста бившия директор на Агенция “Митници” Петя Банкова. Тя излиза на свобода срещу парична гаранция от 10 000 лева.

Банкова поиска да излезе на свобода, защото е с влошено здраве. Освен това наскоро е дала и показания.

Прокуратурата също се съгласи, че Банкова може да бъде пусната на свобода.

 Тя е обвинена за участие в организирана престъпна група за търговия с влияние, контрабанда, подкупи с още трима души.

Бившият директор на Агенция "Митници" има и повдигнато второ обвинение – то е за принуда. Според прокуратурата Банкова е командировала 18 души на различни позиции, някои от които са били повишавани. Впоследствие Банкова ги е принуждавала да приемат тези постове.

Решението на съда не е окончателно.

Мотивите за свикването на извънредно заседание на СОС са продиктувани от липсата на устойчива политика на Столична община, особено в областта на транспорта и пътната безопасност, се посочва в доклада, чиито вносители са 22 общински съветници.

През миналата седмица общинските съветници на ГЕРБ-СДС внесоха искане за извънредна сесия на Съвета, на която да бъде изслушан кметът Васил Терзиев заради тежкия трафик в София, "кошмарните задръствания", за проблемите с обслужването на града и с пътната безопасност, съобщи на брифинг тогава председателят на групата на общинските съветници на ГЕРБ-СДС Антон Хекимян.

В доклада за извънредната сесия се посочва, че "безпрецедентните задръствания в столицата, обусловени от хаотично и некоординирано възлагане на строително-ремонтни дейности, нехайството на Общината по отношение на пътната маркировка и организацията на движение, както и упорството на администрацията да отказва съдействие на транспортните оператори и да изпълни справедливите искания на транспортните работници за по-добри възнаграждения създават взривоопасна комбинация, която може да доведе до пълен блокаж на града в комуникационно отношение".

Според общинските съветници, вносители на доклада, е необходимо кметът Терзиев да отговори на въпроса възложена ли е на подчиненото му Общинско предприятие "София-проект" процедура за временна организация на движението при детелината на бул. "България" и връзката с Околовръстния път. 

Общинските съветници настояват кметът Терзиев да представи линейния график за основния ремонт и реконструкция на ул. "Опълченска", кои етапи са изпълнени, какви дейности са извършени, какви етапи и дейности предстоят с конкретни срокове, както и изготвен ли е план за работата на обекта в есенно-зимния сезон и какви мерки са взети за гарантиране на достъпа на живущите до имотите им.

Час по-скоро България трябва да възстанови водещата си роля на Балканите. Не да реагираме, не да следваме общи политики, а да ги генерираме. Това заяви държавният глава Румен Радев, след като положи венец на паметна плоча в Сараево, символ на приятелството между България и Босна и Херцеговина.

"Крайно време е да извадим главите си от пясъка, да престанем да се занимаваме с нашите вътрешни семейни и провинциални крамоли и да се върнем там, където ни е мястото", посочи Радев. "В Босна и Херцеговина гледат на България като на един силен и достоен член на НАТО и на Европейския съюз – страна с демокрация, развита икономика и социално устройство. Те гледат към нас с надежда – да подкрепяме, да помагаме, да водим", отбеляза президентът. 

Той припомни, че България е първата страна, признала независимостта на Босна и Херцеговина през 1992 г. 

"Въпросъ

Допълнително ще бъдат осветени пешеходните пътеки в Димитровград, съобщиха от пресслужбата на общинска администрация.

Инициативата е във връзка с по-краткото време на светлата част на денонощието и касае превенция за предотвратяване на пътнотранспортни произшествия на територията на общината.

Обхванати са пешеходните пътеки до учебните и детските заведения, както и възловите кръстовища в града.

Проектът включва поставянето на 80 LED осветители за пешеходни пътеки. По-голямата част от тях са закупени със средства от бюджета, а пет са дарени от "Ротари клуб"-Димитровград. Дейността по поставянето е възложена на Общинско предприятие "Благоустрояване", уточниха от пресслужбата.

Националната система за мониторинг на качеството на атмосферния въздух (НСМКАВ) на Министерството на околната среда и водите (МОСВ) се състои от 48 пункта за мониторинг на въздуха. От тях девет са с ръчно вземане на проби, 30 са автоматични измервателни станции, пет са автоматични ДОАС (Диференциална оптична абсорбционна спектроскопия) системи, работещи на оптичен принцип, и четири автоматични измервателни станции за мониторинг на качеството на атмосферния въздух в горски екосистеми. Това се посочва в отговор на ресорното министерство на запитване .

От МОСВ отбелязват че разположението на пунктовете е съгласно изискванията на европейското и национално законодателство. 

„Същите се разполагат съгласно изисквания, посочени в действащото към момента на поставянето им законодателство“, посочват от МОСВ. „Тези изисквания са посочени в Приложение № 6 към

Общински съвет – Неделино ще проведе извънредно заседание днес от 12:00 часа, става известно от публикуваната на сайта на Общината покана. В дневния ред са включени две точки. Първата е за предоставяне на временен безлихвен заем, необходим за авансово плащане в размер на 6 369,72 лева, необходими по проект „Изграждане и оборудване на нови социални и интегрирани здравно-социални услуги за резидентна грижа и специализирани социални услуги за лица с увреждания“.   

Втората докладна е свързана с желанието на Община Неделино да кандидатства пред Министерството на младежта и спорта с проектно предложение по Националната програма за споделено финансиране на инвестиционни спортни проекти 2024. Общинската администрация е подготвила проект за текущ ремонт на мултифункционална спортна площадка, като съфинансирането от Общината е в размер на 25 667,57 лв., които

Хартиените бюлетини за гласуване в 30-и Многомандатен избирателен район за предстоящите парламентарни избори, при засилена полицейска охрана, бяха доставени днес в Областната администрация в Шумен. От пресцентъра на администрацията уточниха, че са получени 178 000 бюлетини, с които ще се гласува за народни представители. В следващите два дни предстои в Областната администрация да бъдат получени останалите изборни книжа и материали- избирателните списъци и ролките за машините за гласуване. 

Всички изборни материали се съхраняват в специално помещение, определено със заповед на областния управител Бейнур Ахмед, което се охранява от служители на Областната дирекция на МВР Шумен. По утвърден график изборните книжа и материали, необходими за провеждането на изборите на 27 октомври, ще бъдат предадени с приемо-предавателни протоколи на десетте общини в Шуменско, допълниха о

Съветниците питат кмета Терзиев защо процедурите за избор на изпълнители за пътна маркировка не са стартирани и има ли сключен договор със "Софинвест" за поддръжка на пътната маркировка, в какъв обем, за кои точно дейности, колко средства са преведени към "Софинвест" за поддръжка на пътна маркировка.

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Д-р Вилхелм Елисеев и д-р Пламена Вълчева бяха наградени от регионалната колегия на Българския лекарски съюз във Видин
Д-р Вилхелм Елисеев и д-р Пламена Вълчева бяха наградени от регионалната колегия на Българския лекарски съюз (БЛС) във Видин. Поводът е отбелязването на Деня на св. Иван Рилски и н ...
В Търговище започва мащабен ремонт на спортната зала „Иван Ангелов“
В Търговище започва мащабен ремонт на спортната зала „Иван Ангелов“. Заложените в проекта дейности предвиждат цялостно обновяване на спортното съоръжение, което е строе ...
Добри са условията за туризъм по планините, съобщиха от Планинската спасителна служба на БЧК
Добри са условията за туризъм по планините, съобщиха от Планинската спасителна служба (ПСС) на Българския Червен кръст (БЧК). Температурите са ниски – около 1-2 градуса, кат ...
Градски фестивал ще предложи вино от местни сортове на жителите и гостите на София днес и утре
Urban Wine Fest София 2024 започва днес в столичното Ларго. Градският винен фестивал е посветен на многообразието на местни сортове винено грозде, с които българските винари дават ...
С отдаване на воински почести в София ще бъдат отбелязани 80 години от първото сражение на Парашутната дружина
С отдаване на воински почести и поднасяне на венци и цветя пред Паметника на парашутиста в София ще бъде отбелязан Денят на военния парашутист, съобщиха от пресцентъра на Министерс ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Прогноза за времето на 19 Октомври (Събота) и следващите дни
През нощта ще бъде ясно, в Източна България ще духа слаб вятър от изток-североизток, на запад ще е почти тихо, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). ...
Минус 4 градуса е измерената температура тази сутрин в Чепеларе
Първото застудяване тази есен вече е факт, съобщи дежурният в метеорологичната станция на връх Рожен. Най-ниската температура е измерена в Чепеларе – минус 4 градуса, а на Р ...
Втора овцеферма със зараза от шарка е установена в хасковското село Узунджово в рамките на два дни, съобщиха от БАБХ
Втора ферма със заразени с шарка овце е констатирана в рамките на два дни в хасковското село Узунджово, съобщиха на официалната си страница от Българската агенция по безопасност на ...
Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете
Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете, съобщиха от общинския пресцентър. Услугата е част от стремежа на общината да насърч ...
Митничари задържаха 100 000 къса контрабандни цигари в турски камион на "Капитан Андреево"
Митническите служители на граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) "Капитан Андреево" откриха и задържаха 100 000 къса (5000 кутии) контрабандни цигари при проверка на товаре ...
Тикер в 11:44 ч.
През нощта ще бъде ясно, в Източна България ще духа слаб вятър от изток-североиз ...
Начало Местен фокус
2712
България

Извънредно заседание на Столичния общински съвет ще се състои днес

Извънредно заседание на Столичния общински съвет (СОС) ще се състои днес от 10:00 часа, съобщиха от пресцентъра на Съвета.Мотивите за свикването на извънредно заседание на СОС са продиктувани от липсата на устойчива политика на Столична община, особено в областта на транспорта и пътната безопасност, се посочва в доклада, чиито вносители са 22 общински съветници.

| 17 Октомври 2024, 06:30 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Извънредно заседание на Столичния общински съвет ще се състои днес
Извънредно заседание на Столичния общински съвет ще се състои днес
Снимка © DFA

Извънредно заседание на Столичния общински съвет (СОС) ще се състои днес от 10:00 часа, съобщиха от пресцентъра на Съвета. Заседанието е с единствена точка изслушване на кмета на Столична община Васил Терзиев във връзка със силно затруднения трафик, транспортното обслужване и пътната безопасност в града.

Отделението по анестезиология и интензивно лечение (ОАИЛ) към Търговищката болница отбелязва 50 години. В структурата на Многопрофилната болница за активно лечение (МБАЛ) – Търговище ОАИЛ е основно звено, осигуряващо лечение на всички пациенти с тежки нарушения в жизнените функции, независимо от характера на основното им заболяване. Осъществява денонощна готовност и провеждане на съвременно обезболяване на хирургически интервенции и болезнени процедури, както и интензивно лечение на тежко болни и болни след разширени оперативни интервенции. Това каза изпълнителният директор на здравното заведение д-р Иван Светулков. 

По неговите думи интензивно лечение се налага на пациенти със застрашаващи живота състояния като неефективно дишане, изпаднали в коматозни състояния, с черепно-мозъчни или съдови увреждания, с риск от спиране на сърдечна дейност. В отделението се лекува

Поради строително-монтажни работи затворена за движение на автомобили ще бъде ул. „Христо Смирненски“ в участъците от ул. „Васил Левски“ до ул. „Първи май“ и ул. „Страцин“ от ул. „Джиджовска“ до ул. „Първи май“ от 14.10.2024 г. Това се посочва в официалната фейсбук страница на община Своге. 

Промените в движението ще бъдат в действие за срок от 15 календарни дни. 

В съобщението се посочва, че участъците от двете улици се затварят във връзка с  изпълнение на строително-монтажните работи на обект: „Изграждане и рехабилитация на канализационната и водоснабдителна мрежа на град Своге“ - първи етап, “Рехабилитация на водоснабдителна мрежа на централна градска част на град Своге“, “Изграждане и рехабилитация на канализационната мрежа на централна градска част на

ВСС гласува декларация, свързана с избора на главен прокурор и председател на Върховния административен съд (ВАС). 

Призивите да бъде спряна процедурата за избор на председател на Върховния административен съд (ВАС) и главен прокурор са призив Висшият съдебен съвет (ВСС) да наруши Конституцията, което е недопустимо, пише в документа, представен от представляващия ВСС Боян Магдалинчев в началото на днешното заседание на пленума на Съвета.

Тези искания са демонстрация на правен нихилизъм и двоен стандарт. Усещането за беззаконие не трябва да се мултиплицира във всяка част от обществото, пише в документа.

Неуспехът на неслучилата се съдебна реформа не може да бъде вменен на ВСС. Съветът се третира като необходим грешник за провалянето на съдебната реформа, се посочва в проектодекларацията. С документа се отправя апел да не се минават границите на допустимото и и

Започна вторият етап от ремонта на републикански път III-1306 на територията на община Червен бряг, съобщи заместник-кметът на общината Нина Коцева.

Предвидено е да се положи 10 000 кв.м. нова асфалтова настилка в участъците между селата Лепица и Чомаковци, както и в района на село Глава. Основната цел на този етап от ремонта е да се осигури по-добра проходимост преди зимния сезон и да се намалят рисковете от пътни инциденти, каза още заместник-кметът.

Освен новата настилка ще бъдат тампонирани единични дупки по цялото трасе на пътя, посочи Коцева и допълни, че тези спешни ремонтни дейности ще гарантират по-добри условия за движение в краткосрочен план.

През следващата година се планира по-мащабно обновление на всички републикански пътища на територията на община Червен бряг, обяви зам.-кметът Коцева. Тя каза още, че от Община Червен бряг призовават за

Софийският градски съд пусна от ареста бившия директор на Агенция “Митници” Петя Банкова. Тя излиза на свобода срещу парична гаранция от 10 000 лева.

Банкова поиска да излезе на свобода, защото е с влошено здраве. Освен това наскоро е дала и показания.

Прокуратурата също се съгласи, че Банкова може да бъде пусната на свобода.

 Тя е обвинена за участие в организирана престъпна група за търговия с влияние, контрабанда, подкупи с още трима души.

Бившият директор на Агенция "Митници" има и повдигнато второ обвинение – то е за принуда. Според прокуратурата Банкова е командировала 18 души на различни позиции, някои от които са били повишавани. Впоследствие Банкова ги е принуждавала да приемат тези постове.

Решението на съда не е окончателно.

Мотивите за свикването на извънредно заседание на СОС са продиктувани от липсата на устойчива политика на Столична община, особено в областта на транспорта и пътната безопасност, се посочва в доклада, чиито вносители са 22 общински съветници.

През миналата седмица общинските съветници на ГЕРБ-СДС внесоха искане за извънредна сесия на Съвета, на която да бъде изслушан кметът Васил Терзиев заради тежкия трафик в София, "кошмарните задръствания", за проблемите с обслужването на града и с пътната безопасност, съобщи на брифинг тогава председателят на групата на общинските съветници на ГЕРБ-СДС Антон Хекимян.

В доклада за извънредната сесия се посочва, че "безпрецедентните задръствания в столицата, обусловени от хаотично и некоординирано възлагане на строително-ремонтни дейности, нехайството на Общината по отношение на пътната маркировка и организацията на движение, както и упорството на администрацията да отказва съдействие на транспортните оператори и да изпълни справедливите искания на транспортните работници за по-добри възнаграждения създават взривоопасна комбинация, която може да доведе до пълен блокаж на града в комуникационно отношение".

Според общинските съветници, вносители на доклада, е необходимо кметът Терзиев да отговори на въпроса възложена ли е на подчиненото му Общинско предприятие "София-проект" процедура за временна организация на движението при детелината на бул. "България" и връзката с Околовръстния път. 

Общинските съветници настояват кметът Терзиев да представи линейния график за основния ремонт и реконструкция на ул. "Опълченска", кои етапи са изпълнени, какви дейности са извършени, какви етапи и дейности предстоят с конкретни срокове, както и изготвен ли е план за работата на обекта в есенно-зимния сезон и какви мерки са взети за гарантиране на достъпа на живущите до имотите им.

Час по-скоро България трябва да възстанови водещата си роля на Балканите. Не да реагираме, не да следваме общи политики, а да ги генерираме. Това заяви държавният глава Румен Радев, след като положи венец на паметна плоча в Сараево, символ на приятелството между България и Босна и Херцеговина.

"Крайно време е да извадим главите си от пясъка, да престанем да се занимаваме с нашите вътрешни семейни и провинциални крамоли и да се върнем там, където ни е мястото", посочи Радев. "В Босна и Херцеговина гледат на България като на един силен и достоен член на НАТО и на Европейския съюз – страна с демокрация, развита икономика и социално устройство. Те гледат към нас с надежда – да подкрепяме, да помагаме, да водим", отбеляза президентът. 

Той припомни, че България е първата страна, признала независимостта на Босна и Херцеговина през 1992 г. 

"Въпросъ

Допълнително ще бъдат осветени пешеходните пътеки в Димитровград, съобщиха от пресслужбата на общинска администрация.

Инициативата е във връзка с по-краткото време на светлата част на денонощието и касае превенция за предотвратяване на пътнотранспортни произшествия на територията на общината.

Обхванати са пешеходните пътеки до учебните и детските заведения, както и възловите кръстовища в града.

Проектът включва поставянето на 80 LED осветители за пешеходни пътеки. По-голямата част от тях са закупени със средства от бюджета, а пет са дарени от "Ротари клуб"-Димитровград. Дейността по поставянето е възложена на Общинско предприятие "Благоустрояване", уточниха от пресслужбата.

Националната система за мониторинг на качеството на атмосферния въздух (НСМКАВ) на Министерството на околната среда и водите (МОСВ) се състои от 48 пункта за мониторинг на въздуха. От тях девет са с ръчно вземане на проби, 30 са автоматични измервателни станции, пет са автоматични ДОАС (Диференциална оптична абсорбционна спектроскопия) системи, работещи на оптичен принцип, и четири автоматични измервателни станции за мониторинг на качеството на атмосферния въздух в горски екосистеми. Това се посочва в отговор на ресорното министерство на запитване .

От МОСВ отбелязват че разположението на пунктовете е съгласно изискванията на европейското и национално законодателство. 

„Същите се разполагат съгласно изисквания, посочени в действащото към момента на поставянето им законодателство“, посочват от МОСВ. „Тези изисквания са посочени в Приложение № 6 към

Общински съвет – Неделино ще проведе извънредно заседание днес от 12:00 часа, става известно от публикуваната на сайта на Общината покана. В дневния ред са включени две точки. Първата е за предоставяне на временен безлихвен заем, необходим за авансово плащане в размер на 6 369,72 лева, необходими по проект „Изграждане и оборудване на нови социални и интегрирани здравно-социални услуги за резидентна грижа и специализирани социални услуги за лица с увреждания“.   

Втората докладна е свързана с желанието на Община Неделино да кандидатства пред Министерството на младежта и спорта с проектно предложение по Националната програма за споделено финансиране на инвестиционни спортни проекти 2024. Общинската администрация е подготвила проект за текущ ремонт на мултифункционална спортна площадка, като съфинансирането от Общината е в размер на 25 667,57 лв., които

Хартиените бюлетини за гласуване в 30-и Многомандатен избирателен район за предстоящите парламентарни избори, при засилена полицейска охрана, бяха доставени днес в Областната администрация в Шумен. От пресцентъра на администрацията уточниха, че са получени 178 000 бюлетини, с които ще се гласува за народни представители. В следващите два дни предстои в Областната администрация да бъдат получени останалите изборни книжа и материали- избирателните списъци и ролките за машините за гласуване. 

Всички изборни материали се съхраняват в специално помещение, определено със заповед на областния управител Бейнур Ахмед, което се охранява от служители на Областната дирекция на МВР Шумен. По утвърден график изборните книжа и материали, необходими за провеждането на изборите на 27 октомври, ще бъдат предадени с приемо-предавателни протоколи на десетте общини в Шуменско, допълниха о

Съветниците питат кмета Терзиев защо процедурите за избор на изпълнители за пътна маркировка не са стартирани и има ли сключен договор със "Софинвест" за поддръжка на пътната маркировка, в какъв обем, за кои точно дейности, колко средства са преведени към "Софинвест" за поддръжка на пътна маркировка.

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Д-р Вилхелм Елисеев и д-р Пламена Вълчева бяха наградени от регионалната колегия на Българския лекарски съюз във Видин
В Търговище започва мащабен ремонт на спортната зала „Иван Ангелов“
Добри са условията за туризъм по планините, съобщиха от Планинската спасителна служба на БЧК
Градски фестивал ще предложи вино от местни сортове на жителите и гостите на София днес и утре
С отдаване на воински почести в София ще бъдат отбелязани 80 години от първото сражение на Парашутната дружина
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Октомври
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Сфера
Прогноза за времето на 19 Октомври (Събота) и следващите дни
Контекст
Минус 4 градуса е измерената температура тази сутрин в Чепеларе
Местен фокус
Втора овцеферма със зараза от шарка е установена в хасковското село Узунджово в рамките на два дни, съобщиха от БАБХ
Контекст
Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете
Контекст
Митничари задържаха 100 000 къса контрабандни цигари в турски камион на "Капитан Андреево"
На преден план
Д-р Вилхелм Елисеев и д-р Пламена Вълчева бяха наградени от регионалната колегия на Българския лекарски съюз във Видин
Основна линия
При операция на полицията в Монтанско за ден са разкрити 14 престъпления
На преден план
В Търговище започва мащабен ремонт на спортната зала „Иван Ангелов“
Основна линия
Как улична котка стана космонавт преди 61 години
Контекст
Военноморските сили получиха два нови автономни дистанционно управляеми подводни апарата по програма на Министерството на отбраната на САЩ
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.