Начало Контекст Интензивен е трафикът на излизащите от страната товарни автомобили на граничните пунктове „Кардам“ и „Капитан Андреево“
2757
България

Интензивен е трафикът на излизащите от страната товарни автомобили на граничните пунктове „Кардам“ и „Капитан Андреево“

На някои от граничните пунктове с Румъния и Турция трафикът на излизащите от страната товарни автомобили е интензивен, съобщава на сайта си Главна дирекция „Гранична полиция“ на МВР по данни към 6:00 часа тази сутрин.Поради извършване на основен ремонт на българския участък на Дунав мост при Русе е въведена временна организация на движение, като трафикът се осъществява в една лента с пропускателен режим и се регулира със светофарна уредба.

| 17 Октомври 2024, 07:29 ч.
Интензивен е трафикът на излизащите от страната товарни автомобили на граничните пунктове „Кардам“ и „Капитан Андреево“
Интензивен е трафикът на излизащите от страната товарни автомобили на граничните пунктове „Кардам“ и „Капитан Андреево“
Снимка © БТА

На някои от граничните пунктове с Румъния и Турция трафикът на излизащите от страната товарни автомобили е интензивен, съобщава на сайта си Главна дирекция „Гранична полиция“ на МВР по данни към 6:00 часа тази сутрин. 

Общинските съветници в Благоевград заседаваха извънредно тази сутрин по три точки, включени в дневния ред. Първоначалният проект на дневен ред включваше само една точка – преобразуване на фолклорен ансамбъл „Пирин“ от общинска културна институция в общински културен институт. Решение за това беше взето на заседанието на Общинския съвет в края на септември, но поради възможност за кандидатстване по програма на Национален фонд „Култура“ решението бе изменено, с което влиза в сила не от 1 януари 2025 г., а незабавно. 

Пред общинските съветници кметът на Благоевград Методи Байкушев поясни, че по програмата могат да кандидатстват само самостоятелни юридически лица. Финансирането по нея ще даде възможност ансамбъла да подготви мащабен спектакъл, който да бъде посветен на 70-годишнината от неговото основаване, както и други дейности. 

В д

Район "Витоша" оттегля подкрепата си за проекта за изграждане на социална услуга в кв. "Княжево", предназначена за резидентна грижа за непридружени деца бежанци от уязвими групи, съобщават от районната администрация на своята фейсбук страница.

След внимателно изслушване на мнението на местната общност и допълнителни проучвания стигнахме до заключението, че предложената локация не отговаря на необходимите стандарти за осигуряване на адекватна социална грижа за децата, посочват от район "Витоша". Те допълват, че решението за оттегляне на подкрепата за проекта и изпращането на съответното писмо до Държавната агенция по бежанци е базирано на грижата на районната администрация за безопасността и доброто развитие на децата, както и на нуждите и опасенията на нашите граждани.

Надяваме се, че това ще послужи като стимул за разумно преосмисляне на проекта и намиране на подходяща

Изпълняващият длъжността кмет на Пловдив Иван Стоянов, Николай Бухалов, зам.- кмет „Спорт и младежки дейности“ и Георги Титюков , общински съветник, официално откриха в Пловдив девететажен блок с новопостроени социални жилища по проект „Изграждане на социални жилища в град Пловдив”, който се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Региони в растеж 2014-2020”, съфинансирана от Европейския съюз, чрез Европейски фонд за регионално развитие. 

Новопостроената сграда разполага общо с 74 апартамента, от които 40 едностайни, 22 двустайни, осем- тристайни и четири -четиристайни апартамента, 18 паркоместа, като и общи спомагателни помещения. 

Жилищата ще бъдат предоставяни за настаняване на хора от уязвими групи и в неравностойно положение, като те максимално могат да бъдат настанени за три години - три пъти по една

Българската банка за развитие има нова стратегия и подготвя различни програми, за да влезе по-директно в публичната политика и да подпомогне преодоляването на регионалните дисбаланси в страната, каза днес в Албена служебният министър на иновациите и растежа Росен Карадимов пред участниците в Годишната среща на местните власти, организирана от Националното сдружение на общините в Република България. По думите му целта е институцията да уплътни ролята си на истинска банка за развитие, като финансира публични обекти. Карадимов уточни, че програмите се разработват в момента и през 2025 г. банката ще стане реален партньор на българските общини, особено за неща, за които държавата не може или няма право да отделя ресурс.

Карадимов посочи още, че местните власти трябва да са много активни по привличането на инвеститори. Той подчерта, че държавата финансира проекти за изграждане на дов

Общо 27 души са ранени при 25 тежки катастрофи през последното денонощие, съобщиха от МВР.

В София са регистрирани три тежки и 35 леки пътнотранспортни произшествия, при които са пострадали трима души.

От началото на месеца са станали 319 катастрофи с 23 жертви и 389 ранени.

От началото на годината са регистрирани 5730 пътнотранспортни произшествия, при които са загинали 362-ма човека, а пострадалите са 7210.

При сравнение с реалните данни за загинали през същия период на 2023 г., се отчитат 67 по-малко загинали участници в движението през 2024 г., съобщават още от МВР.

На границата с Румъния, на граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) „Кардам“ трафикът е интензивен за товарни автомобили на изход. 

Поради извършване на основен ремонт на българския участък на Дунав мост при Русе е въведена временна организация на движение, като трафикът се осъществява в една лента с пропускателен режим и се регулира със светофарна уредба. Освен ГКПП „Русе“, шофьорите в региона могат да се насочат и към ГКПП „Силистра“, ГКПП „Кардам“, ГКПП „Дуранкулак“, ГКПП „Кайнарджа“ и ГКПП „Крушари“. Последните два са с работно време от 8:00 до 20:00 часа всеки ден, през тях не се пропускат товарни автомобили.

На границата с Турция трафикът на ГКПП ``Капитан Андреево`` е интензивен на изход за товарни автомобили. 

На границата с Гърция трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове. През граничните пунктове  "Маказа", „Златоград“ и „Ивайловград“ е разрешено преминаването само на леки коли и микробуси, напомнят от „Гранична полиция“. 
 
На всички гранични контролно-пропускателни пунктове на границата със Сърбия движението се осъществява нормално. 

На границата с Република Северна Македония трафикът е нормален на всички гранични пунктове. 

Смяната на външнополитическия курс на Аржентина след президентските избори в страната беше сред акцентите на кръгла маса на тема "Укрепване на сътрудничеството и взаимоотношенията на приятелство между България и Аржентина в контекста на съвременната геостратегическа ситуация", която се проведе в резиденцията на посланика на Аржентина в България.

Посланикът на Аржентина у нас Алехандро Зотнер Майер подчерта значението на сътрудничеството с отделните държави.

По отношение на политиката на страната, той отбеляза, че Аржентина се е ориентирала да бъде глобален партньор на Организацията на Северноатлантическия договор (НАТО), както и да се присъеди към Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР). Също така отбеляза, че страната е избрала да не е част от БРИКС, както и да оказва помощ на Украйна и Израел.

Президентът на Атлантическия клуб в България С

Зимното разписание на летището във Варна влиза в сила от 27 октомври, съобщиха от пресцентъра на компанията концесионер на аеропорта "Фрапорт туин стар еърпорт мениджмънт" АД. През предстоящите месеци то ще предлага свързаност до летища, от които може да се пътува директно до 6 континента.

Националният превозвач "България еър" (Bulgaria Air) ще предлага редовни полети от и до София, като през делниците честотата им ще бъде три пъти дневно. "Търкиш еърлайнс" (Turkish Airlines) ще свързва Варна ежедневно с летището в Истанбул. Австрийските авиолинии (Austrian Airlines) ще изпълняват полети от и до Виена. Честотата им през месеците ноември, декември и март ще бъде 6 дни в седмицата.

Нискотарифният превозвач "Уиз еър" (Wizz Air) ще продължи да лети до Лондон. Полети ще бъдат изпълнявани 5 дни в седмицата. Другите дестинации, които компанията ще оперира, са Берлин, Дортмунд,

Сметище гори в столичния квартал „Христо Ботев“, съобщиха от пресцентъра на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“. От там уточниха, че горят автомобилни гуми.

На място са изпратени два екипа на пожарната. Сигналът е получен в 18:49 ч., уточниха от пожарната. Няма опасност от разрастване на пожара. Няма пострадали.

При специализирана полицейска акция във видинския квартал „Нов път“ до момента са задържани трима души, единият от които - за престъпления за купуване и продаване на гласове, съобщи пред журналисти началникът на отдел „Охранителна полиция“ при ОД на МВР – Видин комисар Мартин Марков.

По думите му при извършване на процесуално-следствени действия на територията на частен адрес в квартала са установени списъци на лица. Случаят е докладван на наблюдаващ прокурор от Районна прокуратура – Видин и е образувано досъдебно производство. Под ръководството на Районната прокуратура в момента от разследващи полицаи от областната дирекция се провеждат действия по установяване на други лица, свързани с престъпленията по купуването и продаването на гласове, допълни комисар Марков. И уточни, че останалите двама души са задържани за други престъпления, но всич

Четиридесет и три годишен мъж от Шумен е задържан за нанесена телесна повреда по хулигански подбуди, съобщиха от Областната дирекция (ОД) на МВР в Шумен.

Малко след 20:30 ч. вчера в полицейското управление в града е приет сигнал, че двама души, след възникнал скандал пред заведение на улица "Петър Парчевич“ в Шумен, са нанесли побой на мъж на 37 г. и на жена на 41 години. Към мястото на инцидента е бил насочен полицейски екип.

Установен е 43-годишен криминално проявен шуменец. Той е задържан за срок до 24 часа в полицейското управление в града. Другият извършител на побоя се е укрил и е в неизвестност. Работата по образуваното досъдебно производство за извършено престъпление продължава, информират от ОД на МВР - Шумен.

Служителите на ОД на МВР в Шумен са разкрили 49,37 процента от престъпленията, които са разследвали през първите шест месеца на настоящата го

На ГКПП „Гюешево“ започва изпълнението на дейностите по договор, свързан с изграждането на Системата вход/изход на ЕС. Ще бъдат демонтирани кабините за гранични проверки на преминаващите товарни автомобили и ще бъдат заменени с нови. Временно движението на преминаващите товарни автомобили ще бъде пренасочвано през трасетата за преминаване на леки автомобили. Възможни са известни затруднения при преминаването на ГКПП „Гюешево“, посочват от „Гранична полиция“. 

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Прогноза за времето на 19 Октомври (Събота) и следващите дни
През нощта ще бъде ясно, в Източна България ще духа слаб вятър от изток-североизток, на запад ще е почти тихо, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). ...
Пожар гори в бившето училище в русенското село Червена вода, няма пострадали хора
Пожар гори в сградата на бившето училище в Червена вода, съобщи директорът на Районната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Русе комисар Светослав ...
Общо 23-ма души са ранени при катастрофи в страната през последното денонощие
Общо 23-ма души са ранени при 17 тежки катастрофи в страната през последното денонощие, съобщиха от МВР на сайта си.  В София са регистрирани три тежки и 35 леки пътнотранспор ...
Жените не бива да се плашат от периода на менопауза, каза д-р Иван Башлиев от МБАЛ „Св. Иван Рилски“ в Козлодуй
Менопаузата е прекрасен период в живота на една жена и бих посъветвал дамите да не се плашат от него. Това каза началникът на Акушеро-гинекологично отделение в Многопрофилната бол ...
Днес изтича крайният срок за регистрация на социологическите агенции, които ще извършват проучвания „на изхода“ в изборния ден
Днес в 17:00 часа изтича крайният срок за регистрация на социологическите агенции, които ще извършват проучвания „на изхода“ (exit-poll) в изборния ден на 27 октомври. ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Започва изпълнението на втората фаза от проекта за подобряване на качеството на въздуха в Община Пловдив
Започва изпълнението на фаза 2 от проекта за подобряване на качеството на атмосферния въздух в Община Пловдив чрез намаляване на емисиите от фини прахови частици от битовото отопле ...
Прогноза за времето на 19 Октомври (Събота) и следващите дни
През нощта ще бъде ясно, в Източна България ще духа слаб вятър от изток-североизток, на запад ще е почти тихо, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). ...
Минус 4 градуса е измерената температура тази сутрин в Чепеларе
Първото застудяване тази есен вече е факт, съобщи дежурният в метеорологичната станция на връх Рожен. Най-ниската температура е измерена в Чепеларе – минус 4 градуса, а на Р ...
Втора овцеферма със зараза от шарка е установена в хасковското село Узунджово в рамките на два дни, съобщиха от БАБХ
Втора ферма със заразени с шарка овце е констатирана в рамките на два дни в хасковското село Узунджово, съобщиха на официалната си страница от Българската агенция по безопасност на ...
Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете
Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете, съобщиха от общинския пресцентър. Услугата е част от стремежа на общината да насърч ...
Тикер в 11:49 ч.
Започва изпълнението на фаза 2 от проекта за подобряване на качеството на атмосф ...
Начало Контекст
2757
България

Интензивен е трафикът на излизащите от страната товарни автомобили на граничните пунктове „Кардам“ и „Капитан Андреево“

На някои от граничните пунктове с Румъния и Турция трафикът на излизащите от страната товарни автомобили е интензивен, съобщава на сайта си Главна дирекция „Гранична полиция“ на МВР по данни към 6:00 часа тази сутрин.Поради извършване на основен ремонт на българския участък на Дунав мост при Русе е въведена временна организация на движение, като трафикът се осъществява в една лента с пропускателен режим и се регулира със светофарна уредба.

| 17 Октомври 2024, 07:29 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Интензивен е трафикът на излизащите от страната товарни автомобили на граничните пунктове „Кардам“ и „Капитан Андреево“
Интензивен е трафикът на излизащите от страната товарни автомобили на граничните пунктове „Кардам“ и „Капитан Андреево“
Снимка © БТА

На някои от граничните пунктове с Румъния и Турция трафикът на излизащите от страната товарни автомобили е интензивен, съобщава на сайта си Главна дирекция „Гранична полиция“ на МВР по данни към 6:00 часа тази сутрин. 

Общинските съветници в Благоевград заседаваха извънредно тази сутрин по три точки, включени в дневния ред. Първоначалният проект на дневен ред включваше само една точка – преобразуване на фолклорен ансамбъл „Пирин“ от общинска културна институция в общински културен институт. Решение за това беше взето на заседанието на Общинския съвет в края на септември, но поради възможност за кандидатстване по програма на Национален фонд „Култура“ решението бе изменено, с което влиза в сила не от 1 януари 2025 г., а незабавно. 

Пред общинските съветници кметът на Благоевград Методи Байкушев поясни, че по програмата могат да кандидатстват само самостоятелни юридически лица. Финансирането по нея ще даде възможност ансамбъла да подготви мащабен спектакъл, който да бъде посветен на 70-годишнината от неговото основаване, както и други дейности. 

В д

Район "Витоша" оттегля подкрепата си за проекта за изграждане на социална услуга в кв. "Княжево", предназначена за резидентна грижа за непридружени деца бежанци от уязвими групи, съобщават от районната администрация на своята фейсбук страница.

След внимателно изслушване на мнението на местната общност и допълнителни проучвания стигнахме до заключението, че предложената локация не отговаря на необходимите стандарти за осигуряване на адекватна социална грижа за децата, посочват от район "Витоша". Те допълват, че решението за оттегляне на подкрепата за проекта и изпращането на съответното писмо до Държавната агенция по бежанци е базирано на грижата на районната администрация за безопасността и доброто развитие на децата, както и на нуждите и опасенията на нашите граждани.

Надяваме се, че това ще послужи като стимул за разумно преосмисляне на проекта и намиране на подходяща

Изпълняващият длъжността кмет на Пловдив Иван Стоянов, Николай Бухалов, зам.- кмет „Спорт и младежки дейности“ и Георги Титюков , общински съветник, официално откриха в Пловдив девететажен блок с новопостроени социални жилища по проект „Изграждане на социални жилища в град Пловдив”, който се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Региони в растеж 2014-2020”, съфинансирана от Европейския съюз, чрез Европейски фонд за регионално развитие. 

Новопостроената сграда разполага общо с 74 апартамента, от които 40 едностайни, 22 двустайни, осем- тристайни и четири -четиристайни апартамента, 18 паркоместа, като и общи спомагателни помещения. 

Жилищата ще бъдат предоставяни за настаняване на хора от уязвими групи и в неравностойно положение, като те максимално могат да бъдат настанени за три години - три пъти по една

Българската банка за развитие има нова стратегия и подготвя различни програми, за да влезе по-директно в публичната политика и да подпомогне преодоляването на регионалните дисбаланси в страната, каза днес в Албена служебният министър на иновациите и растежа Росен Карадимов пред участниците в Годишната среща на местните власти, организирана от Националното сдружение на общините в Република България. По думите му целта е институцията да уплътни ролята си на истинска банка за развитие, като финансира публични обекти. Карадимов уточни, че програмите се разработват в момента и през 2025 г. банката ще стане реален партньор на българските общини, особено за неща, за които държавата не може или няма право да отделя ресурс.

Карадимов посочи още, че местните власти трябва да са много активни по привличането на инвеститори. Той подчерта, че държавата финансира проекти за изграждане на дов

Общо 27 души са ранени при 25 тежки катастрофи през последното денонощие, съобщиха от МВР.

В София са регистрирани три тежки и 35 леки пътнотранспортни произшествия, при които са пострадали трима души.

От началото на месеца са станали 319 катастрофи с 23 жертви и 389 ранени.

От началото на годината са регистрирани 5730 пътнотранспортни произшествия, при които са загинали 362-ма човека, а пострадалите са 7210.

При сравнение с реалните данни за загинали през същия период на 2023 г., се отчитат 67 по-малко загинали участници в движението през 2024 г., съобщават още от МВР.

На границата с Румъния, на граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) „Кардам“ трафикът е интензивен за товарни автомобили на изход. 

Поради извършване на основен ремонт на българския участък на Дунав мост при Русе е въведена временна организация на движение, като трафикът се осъществява в една лента с пропускателен режим и се регулира със светофарна уредба. Освен ГКПП „Русе“, шофьорите в региона могат да се насочат и към ГКПП „Силистра“, ГКПП „Кардам“, ГКПП „Дуранкулак“, ГКПП „Кайнарджа“ и ГКПП „Крушари“. Последните два са с работно време от 8:00 до 20:00 часа всеки ден, през тях не се пропускат товарни автомобили.

На границата с Турция трафикът на ГКПП ``Капитан Андреево`` е интензивен на изход за товарни автомобили. 

На границата с Гърция трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове. През граничните пунктове  "Маказа", „Златоград“ и „Ивайловград“ е разрешено преминаването само на леки коли и микробуси, напомнят от „Гранична полиция“. 
 
На всички гранични контролно-пропускателни пунктове на границата със Сърбия движението се осъществява нормално. 

На границата с Република Северна Македония трафикът е нормален на всички гранични пунктове. 

Смяната на външнополитическия курс на Аржентина след президентските избори в страната беше сред акцентите на кръгла маса на тема "Укрепване на сътрудничеството и взаимоотношенията на приятелство между България и Аржентина в контекста на съвременната геостратегическа ситуация", която се проведе в резиденцията на посланика на Аржентина в България.

Посланикът на Аржентина у нас Алехандро Зотнер Майер подчерта значението на сътрудничеството с отделните държави.

По отношение на политиката на страната, той отбеляза, че Аржентина се е ориентирала да бъде глобален партньор на Организацията на Северноатлантическия договор (НАТО), както и да се присъеди към Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР). Също така отбеляза, че страната е избрала да не е част от БРИКС, както и да оказва помощ на Украйна и Израел.

Президентът на Атлантическия клуб в България С

Зимното разписание на летището във Варна влиза в сила от 27 октомври, съобщиха от пресцентъра на компанията концесионер на аеропорта "Фрапорт туин стар еърпорт мениджмънт" АД. През предстоящите месеци то ще предлага свързаност до летища, от които може да се пътува директно до 6 континента.

Националният превозвач "България еър" (Bulgaria Air) ще предлага редовни полети от и до София, като през делниците честотата им ще бъде три пъти дневно. "Търкиш еърлайнс" (Turkish Airlines) ще свързва Варна ежедневно с летището в Истанбул. Австрийските авиолинии (Austrian Airlines) ще изпълняват полети от и до Виена. Честотата им през месеците ноември, декември и март ще бъде 6 дни в седмицата.

Нискотарифният превозвач "Уиз еър" (Wizz Air) ще продължи да лети до Лондон. Полети ще бъдат изпълнявани 5 дни в седмицата. Другите дестинации, които компанията ще оперира, са Берлин, Дортмунд,

Сметище гори в столичния квартал „Христо Ботев“, съобщиха от пресцентъра на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“. От там уточниха, че горят автомобилни гуми.

На място са изпратени два екипа на пожарната. Сигналът е получен в 18:49 ч., уточниха от пожарната. Няма опасност от разрастване на пожара. Няма пострадали.

При специализирана полицейска акция във видинския квартал „Нов път“ до момента са задържани трима души, единият от които - за престъпления за купуване и продаване на гласове, съобщи пред журналисти началникът на отдел „Охранителна полиция“ при ОД на МВР – Видин комисар Мартин Марков.

По думите му при извършване на процесуално-следствени действия на територията на частен адрес в квартала са установени списъци на лица. Случаят е докладван на наблюдаващ прокурор от Районна прокуратура – Видин и е образувано досъдебно производство. Под ръководството на Районната прокуратура в момента от разследващи полицаи от областната дирекция се провеждат действия по установяване на други лица, свързани с престъпленията по купуването и продаването на гласове, допълни комисар Марков. И уточни, че останалите двама души са задържани за други престъпления, но всич

Четиридесет и три годишен мъж от Шумен е задържан за нанесена телесна повреда по хулигански подбуди, съобщиха от Областната дирекция (ОД) на МВР в Шумен.

Малко след 20:30 ч. вчера в полицейското управление в града е приет сигнал, че двама души, след възникнал скандал пред заведение на улица "Петър Парчевич“ в Шумен, са нанесли побой на мъж на 37 г. и на жена на 41 години. Към мястото на инцидента е бил насочен полицейски екип.

Установен е 43-годишен криминално проявен шуменец. Той е задържан за срок до 24 часа в полицейското управление в града. Другият извършител на побоя се е укрил и е в неизвестност. Работата по образуваното досъдебно производство за извършено престъпление продължава, информират от ОД на МВР - Шумен.

Служителите на ОД на МВР в Шумен са разкрили 49,37 процента от престъпленията, които са разследвали през първите шест месеца на настоящата го

На ГКПП „Гюешево“ започва изпълнението на дейностите по договор, свързан с изграждането на Системата вход/изход на ЕС. Ще бъдат демонтирани кабините за гранични проверки на преминаващите товарни автомобили и ще бъдат заменени с нови. Временно движението на преминаващите товарни автомобили ще бъде пренасочвано през трасетата за преминаване на леки автомобили. Възможни са известни затруднения при преминаването на ГКПП „Гюешево“, посочват от „Гранична полиция“. 

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Прогноза за времето на 19 Октомври (Събота) и следващите дни
Пожар гори в бившето училище в русенското село Червена вода, няма пострадали хора
Общо 23-ма души са ранени при катастрофи в страната през последното денонощие
Жените не бива да се плашат от периода на менопауза, каза д-р Иван Башлиев от МБАЛ „Св. Иван Рилски“ в Козлодуй
Днес изтича крайният срок за регистрация на социологическите агенции, които ще извършват проучвания „на изхода“ в изборния ден
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Октомври
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Основна линия
Започва изпълнението на втората фаза от проекта за подобряване на качеството на въздуха в Община Пловдив
Сфера
Прогноза за времето на 19 Октомври (Събота) и следващите дни
Контекст
Минус 4 градуса е измерената температура тази сутрин в Чепеларе
Местен фокус
Втора овцеферма със зараза от шарка е установена в хасковското село Узунджово в рамките на два дни, съобщиха от БАБХ
Контекст
Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете
Контекст
Митничари задържаха 100 000 къса контрабандни цигари в турски камион на "Капитан Андреево"
На преден план
Д-р Вилхелм Елисеев и д-р Пламена Вълчева бяха наградени от регионалната колегия на Българския лекарски съюз във Видин
Основна линия
При операция на полицията в Монтанско за ден са разкрити 14 престъпления
На преден план
В Търговище започва мащабен ремонт на спортната зала „Иван Ангелов“
Основна линия
Как улична котка стана космонавт преди 61 години
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.