Начало Сфера С разнообразни прояви Видин ще отбележи духовния празник на града- Димитровден
2818
България

С разнообразни прояви Видин ще отбележи духовния празник на града- Димитровден

Изложби, концерти, театрална премиера, представяне на книги, състезания са включени в програмата за отбелязване на духовния празник на Видин - Димитровден, каза главният експерт „Култура и изкуство“ в местната администрация Силвана Сюлейман.Предстоящите почивни дни – на 19 и 20 октомври, на бившето летище до с. Иново ще се проведе четвъртият кръг на Националния шампионат по драг-рейсинг.

| 17 Октомври 2024, 09:24 ч.
С разнообразни прояви Видин ще отбележи духовния празник на града- Димитровден
С разнообразни прояви Видин ще отбележи духовния празник на града- Димитровден
Снимка © БТА

Изложби, концерти, театрална премиера, представяне на книги, състезания са включени в програмата за отбелязване на духовния празник на Видин - Димитровден, каза главният експерт „Култура и изкуство“ в местната администрация Силвана Сюлейман.

Предвиждам въвеждане на конкурсен подход при селекцията на кадрите и мандатност на ръководителите на програмите на Българското национално радио (БНР). Това каза пред членовете на Съвета за електронни медии (СЕМ) Маргарит Русев, която бе четвъртият изслушан от регулатора днес кандидат за генерален директор на общественото радио.

„Смятам, че навиците понякога пречат, една рутина пречи на едно развитие. Според мен едно въвеждане на такава мандатност, която не е задължително да бъде ограничена като брой мандати, би помогнало за повишаване и търсене на по-добри резултати. Тоест, тук има един конфликт – генералните директори са с мандати, пък директорите на програми са без. Понякога има несменяеми директори, независимо какво се случва. Мисля, че и самият генерален директор няма правен аспект да смени някъде неработеща структура“, каза Русев.

Според него проме

Сайтът и ефирът на Българското национално радио (БНР) трябва да бъдат разглеждани по един и същи начин. Това каза пред членовете на Съвета за електронни медии (СЕМ) Георги Даскалов, който е сред кандидатите за генерален директор на общественото радио.

„Необходими са много пари за модернизиране на материалната база и най-вече – за сървъри“, отбеляза той по време на изслушването. По думите му огромен проблем е, че напоследък „много често“ сайтът на БНР се срива. 

„Ако стане критична ситуация, например - има земетресение, какво ще направи всеки човек? Ще си вземе телефона, ще излезе и ще погледне БНР дали нещо съобщава. Ако в този момент сайтът се е сринал… - мъртва точка“, посочи той. Що се отнася до начина на финансиране – според мен е необходимо по някакъв начин то да бъде обвързано с процент от БВП, допълни Дас

Електронните услуги, които „Информационно обслужване“ внедри в Централния регистър на особените залози (ЦРОЗ), са спестили на гражданите и бизнеса близо 1 млн. лв. за последните 14 месеца. Това съобщиха от пресцентъра на „Информационно обслужване“ (ИО). 

За периода по електронен път са подадени над 36 000 заявления, сочат данните на информационната система. Това спестява 50% от изискуемата такса, която се плащаше на гише преди 1 юли 2023 г. Най-много са подадените заявления за учредяване на залог, следван от заявките за лизинг и запори. Издадени са близо 14 000 удостоверения по електронен път, което е спестило значително време и близо 200 000 лв. на гражданите и бизнеса, уточняват от ИО. 

„С пускането в експлоатация на новата информационна система на Централния регистър на особените залози, завършихме цялостната реформа в регистърн

Водач на автомобил "Форд" е шофирал в изпреварващата лента на автомагистрала "Хемус", в посока обратна на движението, съобщиха от Областната дирекция (ОД) на МВР - Шумен.

В 11:25 ч. днес на автомагистрала "Хемус" (км 360+800) в землището на община Каспичан, на пътното платно от Варна за София, служители на Районно управление - Нови пазар са установили 83- годишния водач на лек автомобил "Форд", който е управлявал срещу посоката на движение, допълниха от полицията.

Спрямо шофьора е взето административно отношение по Закона за движение по пътищата и е създадена организация за извеждането му от пътното платно. На водача временно е отнето свидетелството за управление, информираха от ОД на МВР - Шумен.

В Шуменско от 7 до 13 октомври се проведе акция на полицията за ограничаване на разсейването при шофьорите.

Близо 19 килограма марихуана в газови бутилки за метан откриха митнически и гранични служители на пункта „Лесово” при границата с Република Турция, съобщават от Агенция „Митници”. Стойността на наркотичното вещество възлиза на около 300 000 лева, по цени на съдопроизводството, допълват оттам.

Укритата марихуана е установена при проверка на лек автомобил с българска регистрация, управляван от български гражданин с инициали А.М. Водачът е пътувал сам. Той е задържан за срок до 72 часа, съобщават от Окръжна прокуратура – Ямбол. Предстои да бъде внесено в съда искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“. 

На 14 октомври митнически служители от отдел „Борба с наркотрафика“ селектират превозното средство за щателна проверка, при която откриват три броя фабрични бутилки за газ метан, допълнително п

Предстоящите почивни дни – на 19 и 20 октомври, на бившето летище до с. Иново ще се проведе четвъртият кръг на Националния шампионат по драг-рейсинг. Изложбата “На Видин с любов” на художника Веселин Нацин ще бъде открита в неделя вечерта в Културен център „Жул Паскин“, добави Сюлейман.

Регионалната библиотека „Михалаки Георгиев“ ще бъде домакин на представянето на книгата „Змей омайник“ на Симона Панова и на традиционното ученическо състезание „Аз познавам Видин“. Регионалният исторически музей е подготвил изложба „Благословен е този, който дарява“, която ще бъде открита на 22 октомври в музей „Конака“. На следващия ден ще се състои премиерата на пиесата „Бог високо“ на Общинския драматичен театър „Владимир Трандафилов“, Симфониета Видин кани на празничен концерт „Музика за вас“, а читалище „Цвят“ ще представи новата книга “Неподходящо време” на поетесата Диана Сиракова по повод нейната 70 годишнина. На 24 октомври на площад „Бдинци“ Градският духов оркестър ще изнесе концерт, а на 25-и от 18:00 часа гостува група „Сигнал“, допълни Силвана Сюлейман.

На празничния Димитровден ще бъде отслужена света литургия в катедралния храм „Св. вмчк Димитър Солунски“, откъдето ще тръгне литийно шествие до центъра на града. Там ще бъдат издигнати знамената на Община Видин и на Република България, след което видинчани и гостите на града ще бъдат поздравени от Ансамбъла за народни песни и танци „Дунав“. Следобед в реставрираната синагога ще се състои XXIV Традиционен международен шахматен турнир Мемориал "Найден Войнов", каза Сюлейман. И добави, че на 27 октомври с концерта "Духовно пробуждане" ще завърши празничната програма.

В продължение на три дни - от 25 до 27 октомври, пред сградата на драматичния театър за поредна година ще се състои инициативата „На есенен базар сме!“, която се организира от платформата „Sтетика“. Занаятчии, фермери, кафе ентусиасти, винари ще представят своите продукти и произведения, а арт работилници ще забавляват малки и големи. Организаторите са подготвили и изненада - интересен театър пред театъра, добави експертът „Култура и изкуство“ в община Видин.

Община Свищов получи одобрение за финансиране на проекта „Извършване на строителни дейности и доставка на оборудване и обзавеждане с оглед реформиране на Дом за стари хора „Мария Луиза“ в град Свищов”. Дейностите са насочени към обновяване на сградата чрез преустройство и ремонт на помещенията и внедряване на мерки за енергийна ефективност с цел осигуряване на топлинен и енергиен комфорт, съобщиха от пресцентъра на Общината.

Проектът ще бъде финансиран по Националния план за възстановяване и устойчивост, като дейностите ще бъдат извършени чрез изпълнение на мерки за привеждането на дома в пълно съответствие с изискванията на стандартите за качество на резидентна грижа за възрастни хора в надтрудоспособна възраст. Общият размер на одобрените разходи за изпълнение на проекта възлизат на 9 655 312.16 лв., като предстои сключване на договор за финансиране на

В тези години на кризи и политическа нестабилност местните власти се превърнаха в олицетворение на българската държавност, каза президентът Румен Радев в обръщението си към участниците в Годишната среща на местните власти, която се провежда в "Албена". Той посочи, че НСОРБ се утвърждава като най-представителния глас на общините у нас и незаменим фактор във взаимодействието между хората по места и централната власт.

Президентът каза още, че е необходимо да се променят отношенията между местната, централната и законодателна власт, ако искаме да видим България такава, каквато заслужава да бъде.

Следва

На територията на Областна дирекция на МВР – Стара Загора днес се провеждат активни полицейски действия в Районните управления в Гълъбово, както и Първо и Второ Районни управления в Стара Загора. Това съобщи пред журналисти началникът на отдел "Охранителна полиция" при ОД на МВР - Стара Загора комисар Антон Иванов. Той подчерта, че операциите са насочени към откриване на престъпления, свързани с изборното законодателство, така и към битовата конвенционална престъпност.

„До настоящия момент са извършени проверки на шест пункта, които продават дървен материал за огрев, както и на четири търговски обекта за хранителни стоки, както и на седем адреса на частни лица, които съхраняват дървен материал за огрев без необходимите документи“, каза комисар Иванов. Той обясни, че не са открити списъци с имена или лични карти, както и „няма задържани, свързани с членов

Призивите да бъде спряна процедурата за избор на председател на Върховния административен съд (ВАС) и главен прокурор е призив Висшият съдебен съвет (ВСС) да наруши Конституцията, което е недопустимо. Това е записано в проектодекларация на ВСС, представена от представляващия Боян Магдалинчев в началото на днешното заседание на пленума на Съвета, на което се очаква Пленумът да реши дали да приеме хронограма за избор за председател на ВАС.

Тези искания са демонстрация на правен нихилизъм и двоен стандарт. Усещането за беззаконие не трябва да се мултиплицира във всяка част от обществото, пише в документа.

Неуспехът на неслучилата се съдебна реформа не може да бъде вменен на ВСС. Съветът се третира като необходим грешник за провалянето на съдебната реформа, се посочва в проектодекларацията. С документа се отправя апел да не се минават границите на допустимото и институциите

Добри са условията за туризъм по планините, съобщиха от Планинската спасителна служба (ПСС) на Българския Червен кръст (БЧК).

Времето е слънчево и ясно, на някои места има вятър и висока облачност.

В курортите съоръженията не работят.

В планините ще бъде предимно слънчево с разкъсана висока облачност, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология. Ще духа умерен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 15°, на 2000 метра - около 8°.

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Главни прокурори обмислят всеобхватен инструмент за проследяване, блокиране и конфискация на активи, придобити по криминален път
В последните години се забелязва тенденция за повишаване на организираността при трафика на мигранти, контрабандата на наркотици, извършването на измами и други видове престъпления ...
Двама мъже са установени от полицията за ден в Русенско да шофират автомобили след употреба на наркотици
Двама мъже са установени от полицията за ден в Русенско да шофират автомобили след употреба на наркотици. Това съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР в Русе Даниела Малче ...
Трима души са обвинени за причинени телесни повреди след разследване на полицията в Самоков
Трима души са обвинени за причинени телесни повреди след разследване на полицията в Самоков, съобщиха от Областната дирекция на МВР – София.  Първите двама обвиняеми са ...
В Областната администрация в Хасково пристигнаха бюлетините и книжата за вота на 27 октомври
В Областната администрация в Хасково днес под полицейска охрана пристигнаха бюлетините, както и другите книжа, за парламентарния вот на 27 октомври. Получаваме 220 000 бюлетини при ...
Доставиха бюлетините за кметските избори в монтанското село Габровница
Доставени са 1000 броя бюлетини за местните избори за кмет в село Габровница, община Монтана, съобщи говорителят на Районна избирателна комисия Петко Петков. „Изборите се по ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Конгрес за усложненията в естетичната дерматология започна в София
Трети конгрес по естетична дерматология с международно участие започна днес в столицата. Форумът продължава три дни - от 18 до 20 октомври, с акцент върху усложненията в естетичнат ...
В МВР са получени близо 200 сигнала за купуване на гласове, съобщи министър Атанас Илков
В МВР са получени близо 200 сигнала за купуване на гласове, а образуваните досъдебни производства за престъпления против политическите права на гражданите са 70, показват данните, ...
Предстои последният етап на сертифициране на Щаба на регионално командване на специални операции с Румъния, съобщи генерал-майор Явор Матеев
От понеделник предстои да преминем последният етап на сертифициране на Щаба на регионално командване на специални операции с Румъния. Това съобщи пред журналисти генерал-майор Явор ...
Главни прокурори обмислят всеобхватен инструмент за проследяване, блокиране и конфискация на активи, придобити по криминален път
В последните години се забелязва тенденция за повишаване на организираността при трафика на мигранти, контрабандата на наркотици, извършването на измами и други видове престъпления ...
Двама мъже са установени от полицията за ден в Русенско да шофират автомобили след употреба на наркотици
Двама мъже са установени от полицията за ден в Русенско да шофират автомобили след употреба на наркотици. Това съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР в Русе Даниела Малче ...
Тикер в 14:28 ч.
Трети конгрес по естетична дерматология с международно участие започна днес в ст ...
Начало Сфера
2818
България

С разнообразни прояви Видин ще отбележи духовния празник на града- Димитровден

Изложби, концерти, театрална премиера, представяне на книги, състезания са включени в програмата за отбелязване на духовния празник на Видин - Димитровден, каза главният експерт „Култура и изкуство“ в местната администрация Силвана Сюлейман.Предстоящите почивни дни – на 19 и 20 октомври, на бившето летище до с. Иново ще се проведе четвъртият кръг на Националния шампионат по драг-рейсинг.

| 17 Октомври 2024, 09:24 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
С разнообразни прояви Видин ще отбележи духовния празник на града- Димитровден
С разнообразни прояви Видин ще отбележи духовния празник на града- Димитровден
Снимка © БТА

Изложби, концерти, театрална премиера, представяне на книги, състезания са включени в програмата за отбелязване на духовния празник на Видин - Димитровден, каза главният експерт „Култура и изкуство“ в местната администрация Силвана Сюлейман.

Предвиждам въвеждане на конкурсен подход при селекцията на кадрите и мандатност на ръководителите на програмите на Българското национално радио (БНР). Това каза пред членовете на Съвета за електронни медии (СЕМ) Маргарит Русев, която бе четвъртият изслушан от регулатора днес кандидат за генерален директор на общественото радио.

„Смятам, че навиците понякога пречат, една рутина пречи на едно развитие. Според мен едно въвеждане на такава мандатност, която не е задължително да бъде ограничена като брой мандати, би помогнало за повишаване и търсене на по-добри резултати. Тоест, тук има един конфликт – генералните директори са с мандати, пък директорите на програми са без. Понякога има несменяеми директори, независимо какво се случва. Мисля, че и самият генерален директор няма правен аспект да смени някъде неработеща структура“, каза Русев.

Според него проме

Сайтът и ефирът на Българското национално радио (БНР) трябва да бъдат разглеждани по един и същи начин. Това каза пред членовете на Съвета за електронни медии (СЕМ) Георги Даскалов, който е сред кандидатите за генерален директор на общественото радио.

„Необходими са много пари за модернизиране на материалната база и най-вече – за сървъри“, отбеляза той по време на изслушването. По думите му огромен проблем е, че напоследък „много често“ сайтът на БНР се срива. 

„Ако стане критична ситуация, например - има земетресение, какво ще направи всеки човек? Ще си вземе телефона, ще излезе и ще погледне БНР дали нещо съобщава. Ако в този момент сайтът се е сринал… - мъртва точка“, посочи той. Що се отнася до начина на финансиране – според мен е необходимо по някакъв начин то да бъде обвързано с процент от БВП, допълни Дас

Електронните услуги, които „Информационно обслужване“ внедри в Централния регистър на особените залози (ЦРОЗ), са спестили на гражданите и бизнеса близо 1 млн. лв. за последните 14 месеца. Това съобщиха от пресцентъра на „Информационно обслужване“ (ИО). 

За периода по електронен път са подадени над 36 000 заявления, сочат данните на информационната система. Това спестява 50% от изискуемата такса, която се плащаше на гише преди 1 юли 2023 г. Най-много са подадените заявления за учредяване на залог, следван от заявките за лизинг и запори. Издадени са близо 14 000 удостоверения по електронен път, което е спестило значително време и близо 200 000 лв. на гражданите и бизнеса, уточняват от ИО. 

„С пускането в експлоатация на новата информационна система на Централния регистър на особените залози, завършихме цялостната реформа в регистърн

Водач на автомобил "Форд" е шофирал в изпреварващата лента на автомагистрала "Хемус", в посока обратна на движението, съобщиха от Областната дирекция (ОД) на МВР - Шумен.

В 11:25 ч. днес на автомагистрала "Хемус" (км 360+800) в землището на община Каспичан, на пътното платно от Варна за София, служители на Районно управление - Нови пазар са установили 83- годишния водач на лек автомобил "Форд", който е управлявал срещу посоката на движение, допълниха от полицията.

Спрямо шофьора е взето административно отношение по Закона за движение по пътищата и е създадена организация за извеждането му от пътното платно. На водача временно е отнето свидетелството за управление, информираха от ОД на МВР - Шумен.

В Шуменско от 7 до 13 октомври се проведе акция на полицията за ограничаване на разсейването при шофьорите.

Близо 19 килограма марихуана в газови бутилки за метан откриха митнически и гранични служители на пункта „Лесово” при границата с Република Турция, съобщават от Агенция „Митници”. Стойността на наркотичното вещество възлиза на около 300 000 лева, по цени на съдопроизводството, допълват оттам.

Укритата марихуана е установена при проверка на лек автомобил с българска регистрация, управляван от български гражданин с инициали А.М. Водачът е пътувал сам. Той е задържан за срок до 72 часа, съобщават от Окръжна прокуратура – Ямбол. Предстои да бъде внесено в съда искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“. 

На 14 октомври митнически служители от отдел „Борба с наркотрафика“ селектират превозното средство за щателна проверка, при която откриват три броя фабрични бутилки за газ метан, допълнително п

Предстоящите почивни дни – на 19 и 20 октомври, на бившето летище до с. Иново ще се проведе четвъртият кръг на Националния шампионат по драг-рейсинг. Изложбата “На Видин с любов” на художника Веселин Нацин ще бъде открита в неделя вечерта в Културен център „Жул Паскин“, добави Сюлейман.

Регионалната библиотека „Михалаки Георгиев“ ще бъде домакин на представянето на книгата „Змей омайник“ на Симона Панова и на традиционното ученическо състезание „Аз познавам Видин“. Регионалният исторически музей е подготвил изложба „Благословен е този, който дарява“, която ще бъде открита на 22 октомври в музей „Конака“. На следващия ден ще се състои премиерата на пиесата „Бог високо“ на Общинския драматичен театър „Владимир Трандафилов“, Симфониета Видин кани на празничен концерт „Музика за вас“, а читалище „Цвят“ ще представи новата книга “Неподходящо време” на поетесата Диана Сиракова по повод нейната 70 годишнина. На 24 октомври на площад „Бдинци“ Градският духов оркестър ще изнесе концерт, а на 25-и от 18:00 часа гостува група „Сигнал“, допълни Силвана Сюлейман.

На празничния Димитровден ще бъде отслужена света литургия в катедралния храм „Св. вмчк Димитър Солунски“, откъдето ще тръгне литийно шествие до центъра на града. Там ще бъдат издигнати знамената на Община Видин и на Република България, след което видинчани и гостите на града ще бъдат поздравени от Ансамбъла за народни песни и танци „Дунав“. Следобед в реставрираната синагога ще се състои XXIV Традиционен международен шахматен турнир Мемориал "Найден Войнов", каза Сюлейман. И добави, че на 27 октомври с концерта "Духовно пробуждане" ще завърши празничната програма.

В продължение на три дни - от 25 до 27 октомври, пред сградата на драматичния театър за поредна година ще се състои инициативата „На есенен базар сме!“, която се организира от платформата „Sтетика“. Занаятчии, фермери, кафе ентусиасти, винари ще представят своите продукти и произведения, а арт работилници ще забавляват малки и големи. Организаторите са подготвили и изненада - интересен театър пред театъра, добави експертът „Култура и изкуство“ в община Видин.

Община Свищов получи одобрение за финансиране на проекта „Извършване на строителни дейности и доставка на оборудване и обзавеждане с оглед реформиране на Дом за стари хора „Мария Луиза“ в град Свищов”. Дейностите са насочени към обновяване на сградата чрез преустройство и ремонт на помещенията и внедряване на мерки за енергийна ефективност с цел осигуряване на топлинен и енергиен комфорт, съобщиха от пресцентъра на Общината.

Проектът ще бъде финансиран по Националния план за възстановяване и устойчивост, като дейностите ще бъдат извършени чрез изпълнение на мерки за привеждането на дома в пълно съответствие с изискванията на стандартите за качество на резидентна грижа за възрастни хора в надтрудоспособна възраст. Общият размер на одобрените разходи за изпълнение на проекта възлизат на 9 655 312.16 лв., като предстои сключване на договор за финансиране на

В тези години на кризи и политическа нестабилност местните власти се превърнаха в олицетворение на българската държавност, каза президентът Румен Радев в обръщението си към участниците в Годишната среща на местните власти, която се провежда в "Албена". Той посочи, че НСОРБ се утвърждава като най-представителния глас на общините у нас и незаменим фактор във взаимодействието между хората по места и централната власт.

Президентът каза още, че е необходимо да се променят отношенията между местната, централната и законодателна власт, ако искаме да видим България такава, каквато заслужава да бъде.

Следва

На територията на Областна дирекция на МВР – Стара Загора днес се провеждат активни полицейски действия в Районните управления в Гълъбово, както и Първо и Второ Районни управления в Стара Загора. Това съобщи пред журналисти началникът на отдел "Охранителна полиция" при ОД на МВР - Стара Загора комисар Антон Иванов. Той подчерта, че операциите са насочени към откриване на престъпления, свързани с изборното законодателство, така и към битовата конвенционална престъпност.

„До настоящия момент са извършени проверки на шест пункта, които продават дървен материал за огрев, както и на четири търговски обекта за хранителни стоки, както и на седем адреса на частни лица, които съхраняват дървен материал за огрев без необходимите документи“, каза комисар Иванов. Той обясни, че не са открити списъци с имена или лични карти, както и „няма задържани, свързани с членов

Призивите да бъде спряна процедурата за избор на председател на Върховния административен съд (ВАС) и главен прокурор е призив Висшият съдебен съвет (ВСС) да наруши Конституцията, което е недопустимо. Това е записано в проектодекларация на ВСС, представена от представляващия Боян Магдалинчев в началото на днешното заседание на пленума на Съвета, на което се очаква Пленумът да реши дали да приеме хронограма за избор за председател на ВАС.

Тези искания са демонстрация на правен нихилизъм и двоен стандарт. Усещането за беззаконие не трябва да се мултиплицира във всяка част от обществото, пише в документа.

Неуспехът на неслучилата се съдебна реформа не може да бъде вменен на ВСС. Съветът се третира като необходим грешник за провалянето на съдебната реформа, се посочва в проектодекларацията. С документа се отправя апел да не се минават границите на допустимото и институциите

Добри са условията за туризъм по планините, съобщиха от Планинската спасителна служба (ПСС) на Българския Червен кръст (БЧК).

Времето е слънчево и ясно, на някои места има вятър и висока облачност.

В курортите съоръженията не работят.

В планините ще бъде предимно слънчево с разкъсана висока облачност, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология. Ще духа умерен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 15°, на 2000 метра - около 8°.

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Главни прокурори обмислят всеобхватен инструмент за проследяване, блокиране и конфискация на активи, придобити по криминален път
Двама мъже са установени от полицията за ден в Русенско да шофират автомобили след употреба на наркотици
Трима души са обвинени за причинени телесни повреди след разследване на полицията в Самоков
В Областната администрация в Хасково пристигнаха бюлетините и книжата за вота на 27 октомври
Доставиха бюлетините за кметските избори в монтанското село Габровница
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Октомври
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Местен фокус
Конгрес за усложненията в естетичната дерматология започна в София
Контекст
В МВР са получени близо 200 сигнала за купуване на гласове, съобщи министър Атанас Илков
Сфера
Предстои последният етап на сертифициране на Щаба на регионално командване на специални операции с Румъния, съобщи генерал-майор Явор Матеев
Основна линия
Главни прокурори обмислят всеобхватен инструмент за проследяване, блокиране и конфискация на активи, придобити по криминален път
Основна линия
Двама мъже са установени от полицията за ден в Русенско да шофират автомобили след употреба на наркотици
Местен фокус
Земеделският министър д-р Георги Тахов откри петия национален събор "Млечният път на България през вековете" в Луковит
Сфера
Седем млади лекари получиха грамоти от лекарската колегия във Видин
В детайли
Община Стара Загора ще си сътрудничи с технологичен стартъп в подкрепа на бизнеса и заетостта на хората от региона
Основна линия
Трима души са обвинени за причинени телесни повреди след разследване на полицията в Самоков
В детайли
Присъствените обучения на членовете на секционни избирателни комисии в област Ямбол започват идната седмица
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.