Начало Контекст Български и полски компании обсъдиха съвместни бизнес инициативи в Бургас
2411
Икономика

Български и полски компании обсъдиха съвместни бизнес инициативи в Бургас

Български и полски компании от различни сектори обсъдиха съвместни бизнес инициативи в Бургас в рамките на информационно събитие, организирано от Търговско-индустриалната камара, Посолството на Република Полша у нас и полското Министерство на климата и околната среда. Бизнес форумът, който постави акцент върху кръговата икономика, даде възможности на български фирми да представят дейността си и възможностите за сътрудничество пред полските гости. За събитието в Бургас пристигнаха представители на 12 полски компании, които оперират в областта на "зелените" технологии.Някои от тях имат и представителства в България.

| 17 Октомври 2024, 12:30 ч.
Български и полски компании обсъдиха съвместни бизнес инициативи в Бургас
Български и полски компании обсъдиха съвместни бизнес инициативи в Бургас
Снимка © БТА

Български и полски компании от различни сектори обсъдиха съвместни бизнес инициативи в Бургас в рамките на информационно събитие, организирано от Търговско-индустриалната камара, Посолството на Република Полша у нас и полското Министерство на климата и околната среда. Бизнес форумът, който постави акцент върху кръговата икономика, даде възможности на български фирми да представят дейността си и възможностите за сътрудничество пред полските гости. За събитието в Бургас пристигнаха представители на 12 полски компании, които оперират в областта на "зелените" технологии. Някои от тях имат и представителства в България. 

Подготвили сме нормативната база за начало на Подхода „Водено от общностите местно развитие“ и през настоящия програмен период, качен е за обществено обсъждане и полагаме усилия да започне час по скоро. За нас едни от най-важните проекти са инвестициите за населените места. Това каза на пленарна сесия от Годишната среща на местните власти в к.к. „Албена“ заместник-министърът на земеделието и храните д-р Лозана Василева. 

Тя посочи, че един от първите приеми, които ще започнат през този програмен период, е този по т.нар. „Общински мерки“. „Работим по нормативната уредба и критериите за подбор. Новото е, че ще има средства за всяка община. Разработихме справедлива методика, чрез която определихме справедлив бюджет за всяка една община. По този начин даваме възможност общините сами да приоритизират проектите си и да определят какво мо

През нощта над по-голямата част от страната ще бъде ясно. По-значителна облачност ще има главно над Североизточна България, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). В Източна България ще духа слаб северен вятър. Преобладаващите минимални температури ще бъдат между 4° и 9°, в София - около 5°. Атмосферното налягане ще бъде по-високо от средното за месеца и ще продължи бавно да се повишава.

Утре ще бъде предимно слънчево. По-значителна облачност ще има над Североизточна, а към обяд и над Централна България, която към края на деня ще намалее. Ще духа слаб до умерен вятър от изток, в Източна България временно силен от север. Максималните температури ще бъдат от 13° в североизточните до 20° в крайните югозападни райони, в София - около 16°.

По Черноморието преди обяд значителна облачност ще има над северното крайбрежие, а с

През нощта ще бъде ясно, в Източна България ще духа слаб вятър от изток-североизток, на запад ще е почти тихо, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Сутринта на места в равнините ще има условия за образуване на слана, а по поречията - краткотрайна мъгла. Минималните температури в повечето места ще са от минус 2° на места в Западна България до 6°, за София - минус 2°.

Атмосферното налягане слабо ще се понижи, но ще остане по-високо от средното за месеца.

Утре ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от изток, в Източна България - временно силен от север. Максималните температури ще са между 11° и 16°, в София -около 14°.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево, на места в сутрешните часове видимостта ще бъде намалена. Ще духа умерен североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат

Съюзът на съдиите в България (ССБ) смята, че настоящият състав на Висшия съдебен съвет (ВСС) не следва да избира новите председател на Върховния административен съд (ВАС) и главен прокурор. Това се посочва в позиция на професионалната организация до медиите.

Становището е по повод на внесената от членове на Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет кандидатура на Борислав Сарафов за главен прокурор и насроченото обсъждане от Пленума на Висшия съдебен съвет на откриването на процедура за избор на председател на Върховния административен съд.

Управителният съвет на Съюза счита, че изтеклият мандат на настоящия ВСС изисква членовете му да се въздържат от взимане на решения, които конституционно са обвързани с установените мандати на съответните органи.

Смисълът на различната продължителност на мандатите на ВСС и на председателите на върховните съдилища и на главн

Фонд „ФЛАГ“ ще предоставя на общините безвъзмездно техническа помощ за проекти, свързани с прехода към чиста енергия. Това каза днес изпълнителният му директор Надя Данкинова, която участва в дискусионния форум „Иновации и умни градове“ в рамките на годишната среща на местните власти, организирана от Националното сдружение на общините в Република България. Домакин на форума е курортът "Албена".

Данкинова каза, че този иновативен инструмент е създаден с подкрепата на Европейската комисия и уточни, че той е пилотен за финансиране на проекти за постигане на прехода към чиста енергия. Първоначално проектът беше фокусиран само върху възобновяеми енергийни източници, но го разширихме, получихме подкрепа, и днес по този инструмент могат да бъдат финансирани проекти във всички области на използването на чистата енергия и постигането на целите на кръговата иконом

В срещата се включиха местни държавни институции и организации. Сред тях бяха и едни от най-големите предприятия в областта като "Лукойл Нефтохим Бургас", "Промет Стиил" и "Черноморско злато". Представители на черноморски общини, университети и туристически организации също имаха възможност да се включат в срещите за обмяна на добри практики по опазването на околната среда и използването на екологични решения за управление на бизнеса и градската среда. 

"Основните инвестиции в община Бургас през последните години са насочени към здравеопазването и образованието, което е основа за стабилна бизнес среда. В областния център се наблюдава положителна демографска обстановка с увеличаване на младото население. На ниво ЕС все по-малко се инвестира в човешкия капитал, но тези инвестиции са от изключителна важност. Именно затова усилията на общинската администрация са насочени в тази посока", каза по време на форума заместник-кметът по въпросите на образованието и здравеопазването Михаил Ненов. 

Той добави, че в Бургас има 18 професионални гимназии, което е сериозна инвестиция в човешкия капитал. "Всички гимназии развиват отношения с бизнеса. През последните години, освен двата университета в града, бяха разкрити и филиали на други висши училища. В момента се водят преговори с Лесотехнически университет - София за разкриването на техен филиал и Университета по архитектура, строителство и геодезия. В общината работи специално звено за подкрепа на бизнеса, а общинската политика е за намаляване на таксите, дължими от инвеститорите, особено от клас "А". ИТ секторът е този, който се развива най-бързо в Бургас. Тук има 52 такива компании, каза още той. 

Общо 23-ма души са ранени при 18 тежки катастрофи в страната през последното денонощие, съобщиха от МВР.

В София са регистрирани едно тежко и 43 леки пътнотранспортни произшествия, при които е пострадал един човек.

От началото на месеца са станали 282 катастрофи с 20 загинали и 348 ранени. 

От началото на годината са регистрирани 5963 пътнотранспортни произшествия, при които живота си са загубили 358 души, а пострадалите са 7170. 

При сравнение с реалните данни за същия период на 2023 г. се отчитат с 68 по-малко загинали участници в движението по пътищата през 2024 г., съобщават още от МВР. 

Годишното общо събрание на Македоно-българската стопанска камара, на което бе приет отчетът на председателя на камарата Биляна Митева, финансовият отчет, както и програмата за работата на камарата за 2024-2025 г., се поведе в Скопие. 

Сред идеите на ръководството на Македоно-българската стопанска камара, освен увеличаване на фирмите и компаниите, членове на камарата, са и по-голяма активност чрез проекти, като вече започналия за развитие на детския спорт за деца с увреждания в общините Кочани, Зърновци и Облешево в Северна Македония, съфинансиран от камарата, и увеличаване на възможностите за контакти между фирми от двете страни на границата. 

„Фокусът ни е върху развитието на камарата, на която специфичната ситуация между двете държави не трябва да влияе. Не политиката, а хората и контактите между тях са важни, бизнес без граници трябва да има и той да с

Общо 27 нарушения са констатирани при специализирана полицейска операция в област Габрово, съобщиха от полицията. 

В рамките на два часа са проверени 57 моторни превозни средства (МПС) и 59 човека. От общия брой МПС са проверени 14 товарни автомобила. Установени са 10 нарушения. Връчени са осем електронни фиша.

Екипите на Районно управление - Севлиево са извършили проверки на 53 МПС и 59 човека, като са констатирани 10 нарушения. В Дряново са извършени проверки на 60 МПС и 68 човека. Констатирани са шест нарушения и са връчени 15 електронни фиша. В Трявна са проверени 12 МПС и 15 човека. Констатирано е едно нарушение и са връчени три фиша, информираха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Габрово. 

В хода на полицейската операция е осъществен интензивен контрол над водачите за управление на МПС след употреба на алкохол с концентрация над 0,5 на

Фосилизиран череп на 1,8 милиона години, открит в Дманиси, Грузия, показва, че далечните предшественици на човека принадлежат към един вид, макар и да са изглеждали различно. През 2013 г. на днешната дата съобщава за публикация на грузински и швейцарски учени в сп. "Сайънс", че Хомо хабилис, Хомо рудолфензис и Хомо еректус са от една еволюираща линия, довела до съвременния човек. 

Обектът в Дманиси, където са намерени фосилите, беше открит през 1993 г. Той е много важен, защото доказва, че ранните хора са мигрирали в Азия малко след като родът Хомо се появява в Африка. 

В емисията си “Забава и знание” на 18 октомври 2013 г. пише:

Най-ранните хора от Евразия и Африка може да са от един вид

Лондон, 18 октомври 2013 г. // Фосилизиран череп на 1,8 милиона години, открит в Дманиси, Грузия, показ

На празника на Севлиево – Петковден, на тържествена сесия на Общински съвет – Севлиево бяха връчени 15 отличия „Почетен знак - Севлиево“ на заслужили личности, фирми и организации, свързани с града.

„Днес в деня на Севлиево на Петковден отбелязваме един важен празник. Няма по-тържествен повод, по който да отличим заслужилите севлиевци“, каза по време на откриването на тържествената сесия председателят на Общински съвет – Севлиево д-р Явор Памукчиев. 

„Поздравявам ви най-сърдечно с духовния празник на Севлиево – Петковден. Нека закрилницата на нашия град бди над всички нас, за да има здраве и хармония в домовете ни. Да са живи и здрави всички, които носят името на светицата, която почитаме като пазителка на семейството и рода. Севлиево е град за памет на традициите, с възрожденския плам на Възраждането и с интерес

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Пред паметника „Майка България“ бе честван празникът на Търновския гарнизон
Курсанти от Националния военен университет „Васил Левски“ и Духовият оркестър на Военния университет се включиха в отбелязването на празника на Търновския гарнизон. Поч ...
В Роман започва традиционният есенен панаир
От днес до неделя ще се проведе традиционният есенен панаир в Роман, съобщиха във фейсбук страницата си от Община Роман. Петъчният ден е обявен за неучебен за всички учебни заведен ...
В община Бяла Слатина спортната инфраструктура и дейностите са на високо ниво, каза кметът инж. Иво Цветков
В община Бяла Слатина спортната инфраструктура и дейности са на високо ниво, каза кметът инж. Иво Цветков по повод получена днес награда „Кмет на годината“ в категория ...
Община Бяла Слатина ще кандидатства с проект за обновяване на стадиона в града
На заседание на Общински съвет – Бяла Слатина беше подкрепено намерение на администрацията да кандидатства с проектно предложение за обновяване на стадиона в града. Финансира ...
Лекарската колегия в Смолян ще отличи изтъкнати лекари
Районната лекарска колегия (РЛК) в Смолян ще отличи изтъкнати български лекари, съобщи д-р Даниела Дариткова – председател на РЛК. По повод Деня на българския лекар ще се съ ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Започва изпълнението на втората фаза от проекта за подобряване на качеството на въздуха в Община Пловдив
Започва изпълнението на фаза 2 от проекта за подобряване на качеството на атмосферния въздух в Община Пловдив чрез намаляване на емисиите от фини прахови частици от битовото отопле ...
Прогноза за времето на 19 Октомври (Събота) и следващите дни
През нощта ще бъде ясно, в Източна България ще духа слаб вятър от изток-североизток, на запад ще е почти тихо, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). ...
Минус 4 градуса е измерената температура тази сутрин в Чепеларе
Първото застудяване тази есен вече е факт, съобщи дежурният в метеорологичната станция на връх Рожен. Най-ниската температура е измерена в Чепеларе – минус 4 градуса, а на Р ...
Втора овцеферма със зараза от шарка е установена в хасковското село Узунджово в рамките на два дни, съобщиха от БАБХ
Втора ферма със заразени с шарка овце е констатирана в рамките на два дни в хасковското село Узунджово, съобщиха на официалната си страница от Българската агенция по безопасност на ...
Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете
Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете, съобщиха от общинския пресцентър. Услугата е част от стремежа на общината да насърч ...
Тикер в 11:49 ч.
Започва изпълнението на фаза 2 от проекта за подобряване на качеството на атмосф ...
Начало Контекст
2411
Икономика

Български и полски компании обсъдиха съвместни бизнес инициативи в Бургас

Български и полски компании от различни сектори обсъдиха съвместни бизнес инициативи в Бургас в рамките на информационно събитие, организирано от Търговско-индустриалната камара, Посолството на Република Полша у нас и полското Министерство на климата и околната среда. Бизнес форумът, който постави акцент върху кръговата икономика, даде възможности на български фирми да представят дейността си и възможностите за сътрудничество пред полските гости. За събитието в Бургас пристигнаха представители на 12 полски компании, които оперират в областта на "зелените" технологии.Някои от тях имат и представителства в България.

| 17 Октомври 2024, 12:30 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Български и полски компании обсъдиха съвместни бизнес инициативи в Бургас
Български и полски компании обсъдиха съвместни бизнес инициативи в Бургас
Снимка © БТА

Български и полски компании от различни сектори обсъдиха съвместни бизнес инициативи в Бургас в рамките на информационно събитие, организирано от Търговско-индустриалната камара, Посолството на Република Полша у нас и полското Министерство на климата и околната среда. Бизнес форумът, който постави акцент върху кръговата икономика, даде възможности на български фирми да представят дейността си и възможностите за сътрудничество пред полските гости. За събитието в Бургас пристигнаха представители на 12 полски компании, които оперират в областта на "зелените" технологии. Някои от тях имат и представителства в България. 

Подготвили сме нормативната база за начало на Подхода „Водено от общностите местно развитие“ и през настоящия програмен период, качен е за обществено обсъждане и полагаме усилия да започне час по скоро. За нас едни от най-важните проекти са инвестициите за населените места. Това каза на пленарна сесия от Годишната среща на местните власти в к.к. „Албена“ заместник-министърът на земеделието и храните д-р Лозана Василева. 

Тя посочи, че един от първите приеми, които ще започнат през този програмен период, е този по т.нар. „Общински мерки“. „Работим по нормативната уредба и критериите за подбор. Новото е, че ще има средства за всяка община. Разработихме справедлива методика, чрез която определихме справедлив бюджет за всяка една община. По този начин даваме възможност общините сами да приоритизират проектите си и да определят какво мо

През нощта над по-голямата част от страната ще бъде ясно. По-значителна облачност ще има главно над Североизточна България, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). В Източна България ще духа слаб северен вятър. Преобладаващите минимални температури ще бъдат между 4° и 9°, в София - около 5°. Атмосферното налягане ще бъде по-високо от средното за месеца и ще продължи бавно да се повишава.

Утре ще бъде предимно слънчево. По-значителна облачност ще има над Североизточна, а към обяд и над Централна България, която към края на деня ще намалее. Ще духа слаб до умерен вятър от изток, в Източна България временно силен от север. Максималните температури ще бъдат от 13° в североизточните до 20° в крайните югозападни райони, в София - около 16°.

По Черноморието преди обяд значителна облачност ще има над северното крайбрежие, а с

През нощта ще бъде ясно, в Източна България ще духа слаб вятър от изток-североизток, на запад ще е почти тихо, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Сутринта на места в равнините ще има условия за образуване на слана, а по поречията - краткотрайна мъгла. Минималните температури в повечето места ще са от минус 2° на места в Западна България до 6°, за София - минус 2°.

Атмосферното налягане слабо ще се понижи, но ще остане по-високо от средното за месеца.

Утре ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от изток, в Източна България - временно силен от север. Максималните температури ще са между 11° и 16°, в София -около 14°.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево, на места в сутрешните часове видимостта ще бъде намалена. Ще духа умерен североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат

Съюзът на съдиите в България (ССБ) смята, че настоящият състав на Висшия съдебен съвет (ВСС) не следва да избира новите председател на Върховния административен съд (ВАС) и главен прокурор. Това се посочва в позиция на професионалната организация до медиите.

Становището е по повод на внесената от членове на Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет кандидатура на Борислав Сарафов за главен прокурор и насроченото обсъждане от Пленума на Висшия съдебен съвет на откриването на процедура за избор на председател на Върховния административен съд.

Управителният съвет на Съюза счита, че изтеклият мандат на настоящия ВСС изисква членовете му да се въздържат от взимане на решения, които конституционно са обвързани с установените мандати на съответните органи.

Смисълът на различната продължителност на мандатите на ВСС и на председателите на върховните съдилища и на главн

Фонд „ФЛАГ“ ще предоставя на общините безвъзмездно техническа помощ за проекти, свързани с прехода към чиста енергия. Това каза днес изпълнителният му директор Надя Данкинова, която участва в дискусионния форум „Иновации и умни градове“ в рамките на годишната среща на местните власти, организирана от Националното сдружение на общините в Република България. Домакин на форума е курортът "Албена".

Данкинова каза, че този иновативен инструмент е създаден с подкрепата на Европейската комисия и уточни, че той е пилотен за финансиране на проекти за постигане на прехода към чиста енергия. Първоначално проектът беше фокусиран само върху възобновяеми енергийни източници, но го разширихме, получихме подкрепа, и днес по този инструмент могат да бъдат финансирани проекти във всички области на използването на чистата енергия и постигането на целите на кръговата иконом

В срещата се включиха местни държавни институции и организации. Сред тях бяха и едни от най-големите предприятия в областта като "Лукойл Нефтохим Бургас", "Промет Стиил" и "Черноморско злато". Представители на черноморски общини, университети и туристически организации също имаха възможност да се включат в срещите за обмяна на добри практики по опазването на околната среда и използването на екологични решения за управление на бизнеса и градската среда. 

"Основните инвестиции в община Бургас през последните години са насочени към здравеопазването и образованието, което е основа за стабилна бизнес среда. В областния център се наблюдава положителна демографска обстановка с увеличаване на младото население. На ниво ЕС все по-малко се инвестира в човешкия капитал, но тези инвестиции са от изключителна важност. Именно затова усилията на общинската администрация са насочени в тази посока", каза по време на форума заместник-кметът по въпросите на образованието и здравеопазването Михаил Ненов. 

Той добави, че в Бургас има 18 професионални гимназии, което е сериозна инвестиция в човешкия капитал. "Всички гимназии развиват отношения с бизнеса. През последните години, освен двата университета в града, бяха разкрити и филиали на други висши училища. В момента се водят преговори с Лесотехнически университет - София за разкриването на техен филиал и Университета по архитектура, строителство и геодезия. В общината работи специално звено за подкрепа на бизнеса, а общинската политика е за намаляване на таксите, дължими от инвеститорите, особено от клас "А". ИТ секторът е този, който се развива най-бързо в Бургас. Тук има 52 такива компании, каза още той. 

Общо 23-ма души са ранени при 18 тежки катастрофи в страната през последното денонощие, съобщиха от МВР.

В София са регистрирани едно тежко и 43 леки пътнотранспортни произшествия, при които е пострадал един човек.

От началото на месеца са станали 282 катастрофи с 20 загинали и 348 ранени. 

От началото на годината са регистрирани 5963 пътнотранспортни произшествия, при които живота си са загубили 358 души, а пострадалите са 7170. 

При сравнение с реалните данни за същия период на 2023 г. се отчитат с 68 по-малко загинали участници в движението по пътищата през 2024 г., съобщават още от МВР. 

Годишното общо събрание на Македоно-българската стопанска камара, на което бе приет отчетът на председателя на камарата Биляна Митева, финансовият отчет, както и програмата за работата на камарата за 2024-2025 г., се поведе в Скопие. 

Сред идеите на ръководството на Македоно-българската стопанска камара, освен увеличаване на фирмите и компаниите, членове на камарата, са и по-голяма активност чрез проекти, като вече започналия за развитие на детския спорт за деца с увреждания в общините Кочани, Зърновци и Облешево в Северна Македония, съфинансиран от камарата, и увеличаване на възможностите за контакти между фирми от двете страни на границата. 

„Фокусът ни е върху развитието на камарата, на която специфичната ситуация между двете държави не трябва да влияе. Не политиката, а хората и контактите между тях са важни, бизнес без граници трябва да има и той да с

Общо 27 нарушения са констатирани при специализирана полицейска операция в област Габрово, съобщиха от полицията. 

В рамките на два часа са проверени 57 моторни превозни средства (МПС) и 59 човека. От общия брой МПС са проверени 14 товарни автомобила. Установени са 10 нарушения. Връчени са осем електронни фиша.

Екипите на Районно управление - Севлиево са извършили проверки на 53 МПС и 59 човека, като са констатирани 10 нарушения. В Дряново са извършени проверки на 60 МПС и 68 човека. Констатирани са шест нарушения и са връчени 15 електронни фиша. В Трявна са проверени 12 МПС и 15 човека. Констатирано е едно нарушение и са връчени три фиша, информираха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Габрово. 

В хода на полицейската операция е осъществен интензивен контрол над водачите за управление на МПС след употреба на алкохол с концентрация над 0,5 на

Фосилизиран череп на 1,8 милиона години, открит в Дманиси, Грузия, показва, че далечните предшественици на човека принадлежат към един вид, макар и да са изглеждали различно. През 2013 г. на днешната дата съобщава за публикация на грузински и швейцарски учени в сп. "Сайънс", че Хомо хабилис, Хомо рудолфензис и Хомо еректус са от една еволюираща линия, довела до съвременния човек. 

Обектът в Дманиси, където са намерени фосилите, беше открит през 1993 г. Той е много важен, защото доказва, че ранните хора са мигрирали в Азия малко след като родът Хомо се появява в Африка. 

В емисията си “Забава и знание” на 18 октомври 2013 г. пише:

Най-ранните хора от Евразия и Африка може да са от един вид

Лондон, 18 октомври 2013 г. // Фосилизиран череп на 1,8 милиона години, открит в Дманиси, Грузия, показ

На празника на Севлиево – Петковден, на тържествена сесия на Общински съвет – Севлиево бяха връчени 15 отличия „Почетен знак - Севлиево“ на заслужили личности, фирми и организации, свързани с града.

„Днес в деня на Севлиево на Петковден отбелязваме един важен празник. Няма по-тържествен повод, по който да отличим заслужилите севлиевци“, каза по време на откриването на тържествената сесия председателят на Общински съвет – Севлиево д-р Явор Памукчиев. 

„Поздравявам ви най-сърдечно с духовния празник на Севлиево – Петковден. Нека закрилницата на нашия град бди над всички нас, за да има здраве и хармония в домовете ни. Да са живи и здрави всички, които носят името на светицата, която почитаме като пазителка на семейството и рода. Севлиево е град за памет на традициите, с възрожденския плам на Възраждането и с интерес

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Пред паметника „Майка България“ бе честван празникът на Търновския гарнизон
В Роман започва традиционният есенен панаир
В община Бяла Слатина спортната инфраструктура и дейностите са на високо ниво, каза кметът инж. Иво Цветков
Община Бяла Слатина ще кандидатства с проект за обновяване на стадиона в града
Лекарската колегия в Смолян ще отличи изтъкнати лекари
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Октомври
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Основна линия
Започва изпълнението на втората фаза от проекта за подобряване на качеството на въздуха в Община Пловдив
Сфера
Прогноза за времето на 19 Октомври (Събота) и следващите дни
Контекст
Минус 4 градуса е измерената температура тази сутрин в Чепеларе
Местен фокус
Втора овцеферма със зараза от шарка е установена в хасковското село Узунджово в рамките на два дни, съобщиха от БАБХ
Контекст
Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете
Контекст
Митничари задържаха 100 000 къса контрабандни цигари в турски камион на "Капитан Андреево"
На преден план
Д-р Вилхелм Елисеев и д-р Пламена Вълчева бяха наградени от регионалната колегия на Българския лекарски съюз във Видин
Основна линия
При операция на полицията в Монтанско за ден са разкрити 14 престъпления
На преден план
В Търговище започва мащабен ремонт на спортната зала „Иван Ангелов“
Основна линия
Как улична котка стана космонавт преди 61 години
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.