Начало Контекст Кметовете на Пещера, Самоков и Враца спечелиха наградата "Кмет на годината"
2432
България

Кметовете на Пещера, Самоков и Враца спечелиха наградата "Кмет на годината"

Кметовете на Пещера Йордан Младенов, на Самоков Ангел Джоргов и на Враца Калин Каменов спечелиха наградата "Кмет на годината".Конкурсът се организира за 12-а поредна година от Kmeta.bg, а победителите се избират чрез онлайн гласуване.

| 17 Октомври 2024, 13:19 ч.
Кметовете на Пещера, Самоков и Враца спечелиха наградата
Кметовете на Пещера, Самоков и Враца спечелиха наградата "Кмет на годината"
Снимка © Минко Чернев / БТА (ЛФ)

Кметовете на Пещера Йордан Младенов, на Самоков Ангел Джоргов и на Враца Калин Каменов спечелиха наградата "Кмет на годината".

С разпит на свидетели продължава делото за катастрофата край Своге, при която загинаха 20 души. Инцидентът стана на 25 август 2018 година.

Обвинителният акт бе връщан три пъти на прокуратурата заради откривани допуснати нарушения. Подсъдим е шофьорът на автобуса, който се обърна - Григор Григоров, и още петима - Бисер Иванов, Светослав Трифонов, Иван Иванов, Стела Попниколова и Михаела Томова. Обвиненията са за причиняване на смърт по непредпазливост на повече от едно лице и на телесни повреди на други при катастрофата. Григор Григоров е обвинен за това, че при управление на превозно средство е причинил смъртта на 20 души и телесни повреди на други десетима вследствие на катастрофа.

Прокуратурата твърди, че инцидентът е станал при мокра настилка, след като автобусът е навлязъл в насрещното движение. Ударил се е в две коли и после се е блъснал в мантинелата, преминал

Във връзка с постъпил на 10 октомври сигнал за замърсяване на река Новачица в района на Ловен парк, експерти на Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) – София са извършили незабавна проверка на място. След направен обход на реката са констатирани видими промени в качеството на водата с характеристики за битови отпадъчни води. Това се посочва в прессъобщение на РИОСВ-София. Изискана е и информация от Басейнова дирекция „Дунавски район“, район „Изгрев“ към Столичната община и „Софийска вода“ АД. 

От представителите на „Софийска вода“ АД, присъствали на проверката, е представена информация, че дружеството е възложител по изпълнението на спешен авариен проект за подмяна на десен слатински колектор в участъка между улица „д-р Любен Русев“ и болница „Свети Наум“, информират от РИОСВ-

От утре започва третирането на терени, засегнати от борова процесионка в старозагорския квартал "Три чучура - север", съобщиха от пресцентъра на местната администрация. С това Община Стара Загора продължава последователните дейности по ограничаване и унищожаване на популацията на вредителя.

Сред дейностите са наземно пръскане с биологичен агент в старозагорските паркове и квартали, механична борба с изрязване на гнездата на ларвите вредители по дърветата с автовишка и прибирането им в найлонов чувал, който след това се изгаря в инсинератор, поставяне на феромонни капани, които улавят процесионката още като молец.

От администрацията предупреждават гражданите за специално внимание към указателните табели за обработката на терените. Парливите космици на боровата процесионка са опасни и причиняват обриви, а при по-чувствителните хора и при домашните животни могат да дов

В Пазарджик са завършени нови поливни системи на ключови кръгови движения в града, включително кръговото при хотел "Елбрус" и това при парка на Минералната баня, съобщиха от местната администрация.

В момента се обновява изцяло и кръговото на "Пловдивска", което ще бъде с изцяло обновена визия и озеленяване.

През пролетта бяха възстановени и пуснати в експлоатация неработещи поливни системи в различни части на града, като парковете до болница "Здраве", до Минералната баня и сградата на Община Пазарджик.

Работата по изграждането и възстановяването на поливните системи продължава и в други точки на града, посочиха още от Община Пазарджик.
„Зелените пространства на Пазарджик са лицето на нашия град. Те трябва да бъдат изрядно поддържани и да се отличават с обновена и по-красива визия. Започнахме с почистването и възстановяването на шадраваните в града и сег

Обучение на социални работници, психолози, кариерни консултанти за подхода „#Мога сама“ организира във Враца неправителствената организация (НПО) Фондация „Emprove“. Обучението се провежда в Младежки център – Враца и е част от национално турне, насочено към хора от подкрепящите професии, които работят с жени, попаднали във връзки с насилие или излезли от такива, разказа Анелия Митова, един от авторите на подхода и лектор във фондацията.

„Ние ги наричаме жените-survivors и целта ни е да ги овластим и да им помогнем да си стъпят отново на краката, да започнат едни нов живот, след като са излезли от тази връзка.“ По думите похватът „Мога сама“ е наръчник от техники и методи как да вдъхват увереност в тези жени, как те да определят силните си страни, как да си намерят работа, на какви ресурси могат да разчитат в общността, да

Конкурсът се организира за 12-а поредна година от Kmeta.bg, а победителите се избират чрез онлайн гласуване. Категориите в конкурса са осем: "Кмет на годината", "Кмет на гражданите", "Градска среда", "Смарт сити", "Туризъм и култура", "Спорт и младежки инициативи", "Социална политика", "Образование". Във всяка категория на конкурса има по трима победители - за малка, средна и голяма община, според населението в нея. За малка община се счита такава с население до 20 000 жители, за средна община - от 20 000 до 50 000, за голяма - с население над 50 000 жители, сочи информация на сайта на организаторите. Типовете общини са определени според официалните данни на Националния статистически институт (НСИ) за броя на населението към 31.12.2022 г., съобщават още организаторите. Всеки гражданин можеше да гласува за своя фаворит само в една от шестте специализирани категории, както и да даде подкрепата си за него в една от двете основни категории – "Кмет на годината" или "Кмет на гражданите".

Когато кметовете и местната власт успяват, успяват всички българи, каза на церемонията вицепрезидентът Илияна Йотова. Кметовете и местната власт са най-близки до гражданите и когато нещата не вървят, виновен е кметът. Когато има успехи и стандартът се вдига, сякаш хората не го оценяват. Най-важна е оценката на хората. Факт е, че тази година има няколко десетки хиляди българи, които са гласували за кмет на годината, коментира Йотова. По думите това означава, че хората се интересуват как работи кметът.

Вицепрезидентът отбеляза и усилията, които кметовете полагат за културата в страната.

Конкурсът вече традиционно дава възможност гражданите да оценят и изберат своите местни управници, каза по време на церемонията служебният министър на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова. Именно заради това наградата, която кметовете получават, е ценна за тях, заяви Коритарова и пожела на кметовете повече успехи и по-добри проекти.

Списък на победителите в категориите в конкурса "Кмет на годината” 2024:

Ограничава се движението в тръбата към Кулата в тунел "Железница" на автомагистрала (АМ) "Струма" от 97 км до 105 км от 8:00 ч. до 18:00 ч. днес за профилактика на осветлението. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ).

Трафикът в посока Кулата ще се пренасочва по обходен маршрут - през пътен възел "Благоевград-юг" при 97-ми км на АМ "Струма" автомобилите ще се пренасочват по път I-1 София – Кулата. 

Необходимо е шофьорите да се движат с повишено внимание и да следват стриктно пътната сигнализация, отбелязаха от АПИ. Оттам апелираха шофьорите да спазват правилата за движение и да не предприемат рискови изпреварвания, с които застрашават безопасността на всички останали пътуващи. Да не се използват аварийните ленти по автомагистралите за по-бързо придвижване при натоварен трафик, призоваха още от пътната агенция. По този начин се въз

Изпълняващият длъжността кмет на Пловдив Иван Стоянов, Николай Бухалов, зам.- кмет „Спорт и младежки дейности“ и Георги Титюков , общински съветник, официално откриха в Пловдив девететажен блок с новопостроени социални жилища по проект „Изграждане на социални жилища в град Пловдив”, който се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Региони в растеж 2014-2020”, съфинансирана от Европейския съюз, чрез Европейски фонд за регионално развитие. 

Новопостроената сграда разполага общо с 74 апартамента, от които 40 едностайни, 22 двустайни, осем- тристайни и четири -четиристайни апартамента, 18 паркоместа, като и общи спомагателни помещения. 

Жилищата ще бъдат предоставяни за настаняване на хора от уязвими групи и в неравностойно положение, като те максимално могат да бъдат настанени за три години - три пъти по една

Започва национална кампания за събиране на лекарства с изтекъл срок на годност „Земята не пие лекарства“. Инициативата се организирана съвместно от фармацевтичната компания Boiron и Kaufland България, в партньорство с Министерството на здравеопазването, съобщиха пред журналисти организаторите.

До 17:30 ч. днес лекарства с изтекъл срок на годност ще се събират на паркинга на магазина от търговската верига в София, който се намира в сградата на Централни хали. На 19 октомври ненужни лекарства ще се събират в столичния кв. „Младост – 3“ на бул. „Филип Аврамов“ 3. В Пловдив инициативата ще бъде на 26 октомври, като лекарствата ще се събират на ул.“Македония“ 97 Б, а на 2 ноември ще може да се предават стари лекарства и във Варна на ул. „Христо Смирненски“ 2.

Резистентността към антибиотиците се получава след н

Четирима от кандидатите за генерален директор на Българското национално радио (БНР) - Милен Митев, Цветослава Георгиева, Хелия Чавдарова и Маргарит Русев, бяха изслушани днес в Съвета за електронни медии (СЕМ). Утре, 16 октомври, своите концепции за развитието на медията ще представят Ива Дойчинова – Димитрова, Валерий Тодоров и Георги Даскалов.

Кандидатите са изслушвани в поредност, съгласно входящия номер на заявлението за участие в процедурата, подадено пред СЕМ.

Основният проблем е въпросът с финансирането на Българското национално радио, но не с неговия размер, а с неговия модел, каза Милен Митев, който е и настоящият генерален директор на общественото радио. Мандатът му изтича на 31 октомври. „Спорът относно това дали финансирането на обществените медии е достатъчно, или не, няма голям смисъл, ако най-напред не отговорим на въпроса за какво се получава

Приключи специализираната полицейска операция в област Смолян, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР. Акцията е за гарантиране на сигурността, опазване на обществения ред и предотвратяване на изборни нарушения и престъпления против политическите права на гражданите в периода на подготовка на изборите за Народно събрание на 27 октомври.

В хода на операцията са извършени проверки на 45 търговски обекта, заложни къщи и кредитни институции, за които съществува риск от свързани с изборния процес нарушения. Проверени са 34-ма души от активния криминален контингент, с цел превенция и осигуряване на обществения ред. Имало е превантивни беседи с шестима души, които могат да влияят на изборния процес, както и с 43-ма собственици на фирми със служители в йерархична зависимост, с цел предотвратяване на опити за т.нар. корпоративен вот. Съставени са 11 протокола за предупреж

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
До няколко дни ще започне поетапното пускане на парното в Перник, съобщиха от топлофикационното дружество
От 21 октомври ще започне поетапното пускане на отоплението в Перник, съобщават от „Топлофикация – Перник“. Във връзка с очакваното понижение на среднодневните те ...
Отвориха за кандидатстване процедура "За по-добро бъдеще" за предоставяне на пакети с продукти за новородени
Отворена за кандидатстване е процедура за директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ „За по-добро бъдеще“ по Програма „Храни и основно материално подпо ...
Пред паметника „Майка България“ бе честван празникът на Търновския гарнизон
Курсанти от Националния военен университет „Васил Левски“ и Духовият оркестър на Военния университет се включиха в отбелязването на празника на Търновския гарнизон. Поч ...
В Роман започва традиционният есенен панаир
От днес до неделя ще се проведе традиционният есенен панаир в Роман, съобщиха във фейсбук страницата си от Община Роман. Петъчният ден е обявен за неучебен за всички учебни заведен ...
В община Бяла Слатина спортната инфраструктура и дейностите са на високо ниво, каза кметът инж. Иво Цветков
В община Бяла Слатина спортната инфраструктура и дейности са на високо ниво, каза кметът инж. Иво Цветков по повод получена днес награда „Кмет на годината“ в категория ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
От началото на следващата седмица във Враца ще заработи нова система за таксуване и информационни услуги на градския транспорт
От началото на следващата седмица във Враца стартира тестовият период на новата електронна система за информиране на гражданите, използващи обществения транспорт в община Враца, а ...
До няколко дни ще започне поетапното пускане на парното в Перник, съобщиха от топлофикационното дружество
От 21 октомври ще започне поетапното пускане на отоплението в Перник, съобщават от „Топлофикация – Перник“. Във връзка с очакваното понижение на среднодневните те ...
Специализирана полицейска операция за противодействие на престъпления, свързани с нарушения на изборното законодателство, се провежда в Гълъбово и Стара Загора
На територията на Областна дирекция на МВР – Стара Загора днес се провеждат активни полицейски действия в Районните управления в Гълъбово, както и Първо и Второ Районни управ ...
Жена от Кресна пострада при побой
Жена от Кресна пострада при побой, нанесен от неин съгражданин, съобщиха от пресцентъра на Областна дирекция на МВР - Благоевград. Сигналът за побоя е подаден на 16 октомври на тел ...
В Областната администрация в Хасково пристигнаха бюлетините и книжата за вота на 27 октомври
В Областната администрация в Хасково днес под полицейска охрана пристигнаха бюлетините, както и другите книжа, за парламентарния вот на 27 октомври. Получаваме 220 000 бюлетини при ...
Тикер в 13:23 ч.
От началото на следващата седмица във Враца стартира тестовият период на новата ...
Начало Контекст
2432
България

Кметовете на Пещера, Самоков и Враца спечелиха наградата "Кмет на годината"

Кметовете на Пещера Йордан Младенов, на Самоков Ангел Джоргов и на Враца Калин Каменов спечелиха наградата "Кмет на годината".Конкурсът се организира за 12-а поредна година от Kmeta.bg, а победителите се избират чрез онлайн гласуване.

| 17 Октомври 2024, 13:19 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Кметовете на Пещера, Самоков и Враца спечелиха наградата
Кметовете на Пещера, Самоков и Враца спечелиха наградата "Кмет на годината"
Снимка © Минко Чернев / БТА (ЛФ)

Кметовете на Пещера Йордан Младенов, на Самоков Ангел Джоргов и на Враца Калин Каменов спечелиха наградата "Кмет на годината".

С разпит на свидетели продължава делото за катастрофата край Своге, при която загинаха 20 души. Инцидентът стана на 25 август 2018 година.

Обвинителният акт бе връщан три пъти на прокуратурата заради откривани допуснати нарушения. Подсъдим е шофьорът на автобуса, който се обърна - Григор Григоров, и още петима - Бисер Иванов, Светослав Трифонов, Иван Иванов, Стела Попниколова и Михаела Томова. Обвиненията са за причиняване на смърт по непредпазливост на повече от едно лице и на телесни повреди на други при катастрофата. Григор Григоров е обвинен за това, че при управление на превозно средство е причинил смъртта на 20 души и телесни повреди на други десетима вследствие на катастрофа.

Прокуратурата твърди, че инцидентът е станал при мокра настилка, след като автобусът е навлязъл в насрещното движение. Ударил се е в две коли и после се е блъснал в мантинелата, преминал

Във връзка с постъпил на 10 октомври сигнал за замърсяване на река Новачица в района на Ловен парк, експерти на Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) – София са извършили незабавна проверка на място. След направен обход на реката са констатирани видими промени в качеството на водата с характеристики за битови отпадъчни води. Това се посочва в прессъобщение на РИОСВ-София. Изискана е и информация от Басейнова дирекция „Дунавски район“, район „Изгрев“ към Столичната община и „Софийска вода“ АД. 

От представителите на „Софийска вода“ АД, присъствали на проверката, е представена информация, че дружеството е възложител по изпълнението на спешен авариен проект за подмяна на десен слатински колектор в участъка между улица „д-р Любен Русев“ и болница „Свети Наум“, информират от РИОСВ-

От утре започва третирането на терени, засегнати от борова процесионка в старозагорския квартал "Три чучура - север", съобщиха от пресцентъра на местната администрация. С това Община Стара Загора продължава последователните дейности по ограничаване и унищожаване на популацията на вредителя.

Сред дейностите са наземно пръскане с биологичен агент в старозагорските паркове и квартали, механична борба с изрязване на гнездата на ларвите вредители по дърветата с автовишка и прибирането им в найлонов чувал, който след това се изгаря в инсинератор, поставяне на феромонни капани, които улавят процесионката още като молец.

От администрацията предупреждават гражданите за специално внимание към указателните табели за обработката на терените. Парливите космици на боровата процесионка са опасни и причиняват обриви, а при по-чувствителните хора и при домашните животни могат да дов

В Пазарджик са завършени нови поливни системи на ключови кръгови движения в града, включително кръговото при хотел "Елбрус" и това при парка на Минералната баня, съобщиха от местната администрация.

В момента се обновява изцяло и кръговото на "Пловдивска", което ще бъде с изцяло обновена визия и озеленяване.

През пролетта бяха възстановени и пуснати в експлоатация неработещи поливни системи в различни части на града, като парковете до болница "Здраве", до Минералната баня и сградата на Община Пазарджик.

Работата по изграждането и възстановяването на поливните системи продължава и в други точки на града, посочиха още от Община Пазарджик.
„Зелените пространства на Пазарджик са лицето на нашия град. Те трябва да бъдат изрядно поддържани и да се отличават с обновена и по-красива визия. Започнахме с почистването и възстановяването на шадраваните в града и сег

Обучение на социални работници, психолози, кариерни консултанти за подхода „#Мога сама“ организира във Враца неправителствената организация (НПО) Фондация „Emprove“. Обучението се провежда в Младежки център – Враца и е част от национално турне, насочено към хора от подкрепящите професии, които работят с жени, попаднали във връзки с насилие или излезли от такива, разказа Анелия Митова, един от авторите на подхода и лектор във фондацията.

„Ние ги наричаме жените-survivors и целта ни е да ги овластим и да им помогнем да си стъпят отново на краката, да започнат едни нов живот, след като са излезли от тази връзка.“ По думите похватът „Мога сама“ е наръчник от техники и методи как да вдъхват увереност в тези жени, как те да определят силните си страни, как да си намерят работа, на какви ресурси могат да разчитат в общността, да

Конкурсът се организира за 12-а поредна година от Kmeta.bg, а победителите се избират чрез онлайн гласуване. Категориите в конкурса са осем: "Кмет на годината", "Кмет на гражданите", "Градска среда", "Смарт сити", "Туризъм и култура", "Спорт и младежки инициативи", "Социална политика", "Образование". Във всяка категория на конкурса има по трима победители - за малка, средна и голяма община, според населението в нея. За малка община се счита такава с население до 20 000 жители, за средна община - от 20 000 до 50 000, за голяма - с население над 50 000 жители, сочи информация на сайта на организаторите. Типовете общини са определени според официалните данни на Националния статистически институт (НСИ) за броя на населението към 31.12.2022 г., съобщават още организаторите. Всеки гражданин можеше да гласува за своя фаворит само в една от шестте специализирани категории, както и да даде подкрепата си за него в една от двете основни категории – "Кмет на годината" или "Кмет на гражданите".

Когато кметовете и местната власт успяват, успяват всички българи, каза на церемонията вицепрезидентът Илияна Йотова. Кметовете и местната власт са най-близки до гражданите и когато нещата не вървят, виновен е кметът. Когато има успехи и стандартът се вдига, сякаш хората не го оценяват. Най-важна е оценката на хората. Факт е, че тази година има няколко десетки хиляди българи, които са гласували за кмет на годината, коментира Йотова. По думите това означава, че хората се интересуват как работи кметът.

Вицепрезидентът отбеляза и усилията, които кметовете полагат за културата в страната.

Конкурсът вече традиционно дава възможност гражданите да оценят и изберат своите местни управници, каза по време на церемонията служебният министър на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова. Именно заради това наградата, която кметовете получават, е ценна за тях, заяви Коритарова и пожела на кметовете повече успехи и по-добри проекти.

Списък на победителите в категориите в конкурса "Кмет на годината” 2024:

Ограничава се движението в тръбата към Кулата в тунел "Железница" на автомагистрала (АМ) "Струма" от 97 км до 105 км от 8:00 ч. до 18:00 ч. днес за профилактика на осветлението. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ).

Трафикът в посока Кулата ще се пренасочва по обходен маршрут - през пътен възел "Благоевград-юг" при 97-ми км на АМ "Струма" автомобилите ще се пренасочват по път I-1 София – Кулата. 

Необходимо е шофьорите да се движат с повишено внимание и да следват стриктно пътната сигнализация, отбелязаха от АПИ. Оттам апелираха шофьорите да спазват правилата за движение и да не предприемат рискови изпреварвания, с които застрашават безопасността на всички останали пътуващи. Да не се използват аварийните ленти по автомагистралите за по-бързо придвижване при натоварен трафик, призоваха още от пътната агенция. По този начин се въз

Изпълняващият длъжността кмет на Пловдив Иван Стоянов, Николай Бухалов, зам.- кмет „Спорт и младежки дейности“ и Георги Титюков , общински съветник, официално откриха в Пловдив девететажен блок с новопостроени социални жилища по проект „Изграждане на социални жилища в град Пловдив”, който се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Региони в растеж 2014-2020”, съфинансирана от Европейския съюз, чрез Европейски фонд за регионално развитие. 

Новопостроената сграда разполага общо с 74 апартамента, от които 40 едностайни, 22 двустайни, осем- тристайни и четири -четиристайни апартамента, 18 паркоместа, като и общи спомагателни помещения. 

Жилищата ще бъдат предоставяни за настаняване на хора от уязвими групи и в неравностойно положение, като те максимално могат да бъдат настанени за три години - три пъти по една

Започва национална кампания за събиране на лекарства с изтекъл срок на годност „Земята не пие лекарства“. Инициативата се организирана съвместно от фармацевтичната компания Boiron и Kaufland България, в партньорство с Министерството на здравеопазването, съобщиха пред журналисти организаторите.

До 17:30 ч. днес лекарства с изтекъл срок на годност ще се събират на паркинга на магазина от търговската верига в София, който се намира в сградата на Централни хали. На 19 октомври ненужни лекарства ще се събират в столичния кв. „Младост – 3“ на бул. „Филип Аврамов“ 3. В Пловдив инициативата ще бъде на 26 октомври, като лекарствата ще се събират на ул.“Македония“ 97 Б, а на 2 ноември ще може да се предават стари лекарства и във Варна на ул. „Христо Смирненски“ 2.

Резистентността към антибиотиците се получава след н

Четирима от кандидатите за генерален директор на Българското национално радио (БНР) - Милен Митев, Цветослава Георгиева, Хелия Чавдарова и Маргарит Русев, бяха изслушани днес в Съвета за електронни медии (СЕМ). Утре, 16 октомври, своите концепции за развитието на медията ще представят Ива Дойчинова – Димитрова, Валерий Тодоров и Георги Даскалов.

Кандидатите са изслушвани в поредност, съгласно входящия номер на заявлението за участие в процедурата, подадено пред СЕМ.

Основният проблем е въпросът с финансирането на Българското национално радио, но не с неговия размер, а с неговия модел, каза Милен Митев, който е и настоящият генерален директор на общественото радио. Мандатът му изтича на 31 октомври. „Спорът относно това дали финансирането на обществените медии е достатъчно, или не, няма голям смисъл, ако най-напред не отговорим на въпроса за какво се получава

Приключи специализираната полицейска операция в област Смолян, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР. Акцията е за гарантиране на сигурността, опазване на обществения ред и предотвратяване на изборни нарушения и престъпления против политическите права на гражданите в периода на подготовка на изборите за Народно събрание на 27 октомври.

В хода на операцията са извършени проверки на 45 търговски обекта, заложни къщи и кредитни институции, за които съществува риск от свързани с изборния процес нарушения. Проверени са 34-ма души от активния криминален контингент, с цел превенция и осигуряване на обществения ред. Имало е превантивни беседи с шестима души, които могат да влияят на изборния процес, както и с 43-ма собственици на фирми със служители в йерархична зависимост, с цел предотвратяване на опити за т.нар. корпоративен вот. Съставени са 11 протокола за предупреж

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
До няколко дни ще започне поетапното пускане на парното в Перник, съобщиха от топлофикационното дружество
Отвориха за кандидатстване процедура "За по-добро бъдеще" за предоставяне на пакети с продукти за новородени
Пред паметника „Майка България“ бе честван празникът на Търновския гарнизон
В Роман започва традиционният есенен панаир
В община Бяла Слатина спортната инфраструктура и дейностите са на високо ниво, каза кметът инж. Иво Цветков
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Октомври
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
На преден план
От началото на следващата седмица във Враца ще заработи нова система за таксуване и информационни услуги на градския транспорт
В детайли
До няколко дни ще започне поетапното пускане на парното в Перник, съобщиха от топлофикационното дружество
Контекст
Специализирана полицейска операция за противодействие на престъпления, свързани с нарушения на изборното законодателство, се провежда в Гълъбово и Стара Загора
На преден план
Жена от Кресна пострада при побой
Основна линия
В Областната администрация в Хасково пристигнаха бюлетините и книжата за вота на 27 октомври
Местен фокус
Фирмите, използващи изкуствен интелект, трябва да въведат принципи за защита на служителите, каза проф. Андрияна Андреева
На преден план
Младежът, който преби жена пред денонощен магазин в Перник, е обвинен в умишлено причиняване на смърт
Контекст
Полицаи задържаха употребил алкохол водач без шофьорска книжка, който опитал да избегне проверка в Шумен
Сфера
Заради случаи на пожари със загинал през последните седмици, пожарната в Кърджали излезе с препоръки за предотвратяването им
На преден план
Областният управител върна решението на Общински съвет – Ямбол за преместваемите обекти
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.