Начало Местен фокус Българската ветроенергийна асоциация няма да участва в дебата на община Добричка по повод местния референдум, съобщиха от асоциацията
2232
Икономика

Българската ветроенергийна асоциация няма да участва в дебата на община Добричка по повод местния референдум, съобщиха от асоциацията

Чрез писмо до областния управител на Добрич Румен Русев, до кмета на Община Добричка Соня Георгиева и до медиите Българската ветроенергийна асоциация (БГВЕА) изразява сериозна загриженост относно "продължаващите незаконосъобразни действия" по отношение на провеждането на местен референдум в община Добричка на 27 октомври 2024 г., свързан с проектите за изграждане на ветроенергийни централи на територията на общината и уведомява, че поради това няма да участва в насрочения за днес дебат по темата.От БГВЕА допълват, че като браншова организация, представляваща ветроенергийния сектор, участват активно във всички законосъобразно организирани публични обсъждания, дебати и дискусии, които касаят развитието на вятърната енергетика в страната и винаги е била отворена за предоставянето на допълнителна информация и продължаващ диалог с гражданите и други заинтересовани страни по темата.

| 17 Октомври 2024, 13:31 ч.
Българската ветроенергийна асоциация няма да участва в дебата на община Добричка по повод местния референдум, съобщиха от асоциацията
Българската ветроенергийна асоциация няма да участва в дебата на община Добричка по повод местния референдум, съобщиха от асоциацията
Снимка © Велина Василева

Чрез писмо до областния управител на Добрич Румен Русев, до кмета на Община Добричка Соня Георгиева и до медиите Българската ветроенергийна асоциация (БГВЕА) изразява сериозна загриженост относно "продължаващите незаконосъобразни действия" по отношение на провеждането на местен референдум в община Добричка на 27 октомври 2024 г., свързан с проектите за изграждане на ветроенергийни централи на територията на общината и уведомява, че поради това няма да участва в насрочения за днес дебат по темата. 

През нощта над по-голямата част от страната ще бъде предимно ясно и почти тихо. По-значителна средна и висока облачност ще има над северните райони. В южните части на страната в отделни котловини и поречия сутринта временно ще има намалена видимост. Това съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). В котловините най-ниските температури се очакват между 3° и 6°, но минималните в повечето места ще са между 6° и 11°, за София - около 6°.

Атмосферното налягане е малко по-високо от средното за месеца. Слабо ще се понижи и ще бъде около средната стойност.

Утре ще бъде предимно слънчево. От запад на изток ще има временни увеличения на средната и висока облачност. Ще духа слаб, в Дунавската равнина и Горнотракийската низина и умерен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще бъдат между 19° и 24°, в София - около

Първото застудяване тази есен вече е факт, съобщи дежурният в метеорологичната станция на връх Рожен. Най-ниската температура е измерена в Чепеларе – минус 4 градуса, а на Рожен е минус 1 градуса.

„Колегите в останалите места докладваха, че при тях тази сутрин е било около нула градуса“, добави дежурният метеоролог.

Наред с минусовите температури са паднали и слани в Чепеларе, Смолян, Рожен, Рудозем.

Граждани се събраха на пореден протест в района на ул. „Опълченска“ в София.

„Лятото разбрахме без никакво предизвестие, че искат да разширяват улицата, да секат дърветата. Изсякоха дърветата на 4 септември. Сега се борим за преразглеждане на проекта, защото тук в района има четири училища и три детски градини, тези деца всеки ден пресичат. Това са нашите деца, каза Иван Пешев – участник в протеста и жител от района. Няма закъснение на автобусния трафик, на автомобилния трафик тук няма тапа и това е доказано с данни от Центъра за градска мобилност, коментира Пешев. За жалост дърветата са изсечени, сега искането ни е за преразглеждане на проекта, така че ремонтът да остане, но броят на лентите да се намали или да се намали тяхната ширина, посочи той. Според него въпреки декларираните добри намерения от страна на Общината, озеленяването не се случва.

Между 1,9 млн. и 2,1 млн. души (около 30 % от имащите право на глас) се очаква да гласуват на предстоящите на 27 октомври парламентарни избори. Това сочат данните от последното проучване на социологическата агенция „Медиана“. Оттам допълват, че това вероятно ще са избори, за които отново ще се каже, че са с най-ниска избирателна активност от началото да демократичните промени.

Данните са от национално представително проучване, проведено между 8 и 13 октомври със собствени средства на агенция „Медиана“, сред 978 души над 18 години, чрез пряко стандартизирано интервю face to face, двустепенна гнездова извадка.

Според резултатите от проучването няма партия, която да концентрира върху себе си надеждите и очакванията не само на мнозинството, но дори и на значителна част от избирателите. ГЕРБ, „Възраждане“, БСП („Обединена лев

В Стара Загора ще се състои тазгодишният избор за млад омбудсман на Млада Загора, пише в програмата за предстоящите събития, публикувана на официалната страница на местната администрация. Победителят ще бъде шестият млад омбудсман на Млада Загора с мандат 2024/2025 година. Надпреварата се очаква в зала „П. Р. Славейков“. 

Ще участват общо девет двойки кандидати за млад обществен посредник и негов заместник.

Инициативата, организирана от омбудсмана на Стара Загора Иванка Сотирова в партньорство с община Стара Загора, цели да насърчи младежкото самоуправление в града, както и участието на младите хора в обществения живот.  

Младият омбудсман на Млада Загора и неговият заместник се избират сред учениците от 10-и и 11-и клас от различни старозагорски училища, а мандатът им е едногодишен. Подборът се осъществява от седемчленна комисия. Изборът ще

От БГВЕА допълват, че като браншова организация, представляваща ветроенергийния сектор, участват активно във всички законосъобразно организирани публични обсъждания, дебати и дискусии, които касаят развитието на вятърната енергетика в страната и винаги е била отворена за предоставянето на допълнителна информация и продължаващ диалог с гражданите и други заинтересовани страни по темата. С оглед на хронологията от събития считаме, че всички действия по организацията на референдума са незаконосъобразни, казват още от асоциацията. Оттам посочват, че поради тази причина БГВЕА няма да участва в насрочената публична дискусия, защото не би искала да бъде асоциирана с незаконни действия и да бъде употребявана политически.

"Бихме искали гражданите на Североизточна България да знаят, че не сме против провеждането на референдуми по различни важни за обществото теми, но не сме съгласни допитването да се използва за постигане на краткосрочни политически цели. Във връзка с насрочения референдум и предстоящите поредни парламентарни избори през последните седмици сме свидетели на организирана негативна кампания срещу ветроенергийния сектор и нагнетяване на напрежение сред местните общности. В социалните мрежи и сред местното население се разпространяват редица неверни твърдения и се правят внушения, които целят да манипулират общественото мнение чрез създаване на тревожност и неоправдан страх. Последиците от тази дезинформационна кампания ще бъдат дълготрайни и свързани не само със забавяне на започнатите ветроенергийни проекти в региона", посочват още в писмото си от асоциацията. 

В него се казва също, че членовете на Българската ветроенергийна асоциация (БГВЕА) са международни и български компании, които винаги упражняват своя бизнес с обществена отговорност и грижа и при спазване на високи етични правила и стандарти за сигурност. "Уважаваме притесненията на хората в община Добричка и БГВЕА заявява отговорно пред обществото ни, че българският и световният опит показват, че може да има безпроблемно съжителство между вятърната енергетика и земеделието, животновъдството и всички останали сектори на икономиката", завършват от асоциацията. 

В писмото до кмета на община Добричка от асоциацията са отправили и искане по време на дебата присъстващите да бъдат запознати с тази позиция. 

"Настоящият Висш съдебен съвет (ВСС), след всичко което натвори, не може да отговори на високите обществени очаквания", каза днес президентът Румен Радев в курорта "Албена", като коментира пред журналисти процедурата за избор на главен прокурор. Държавният глава подчерта, че обществените очаквания към новия главен прокурор да възстанови чувството за справедливост са огромни. В тази важна мисия той следва да се ползва от високо доверие, а това от своя страна изисква легитимност на неговия избор, посочи президентът. По думите му настоящият ВСС не може да отговори на високите обществени очаквания, защото нееднократно е демонстрирал, че е подвластен на политическата конюнктура и е изтъкан от зависимости. Демонстрира го и с последното си решение да издигне само един кандидат за поста главен прокурор, каза Радев.

Той допълни, че народните представители - настоящи и бъдещи, трябва да

Агенцията за държавна финансова инспекция (АДФИ) е съставила през 2023-24 г. 18 акта за нарушения на финансовата дисциплина в Община Смолян, съобщи на пресконференция Стефан Сабрутев, председател на групата  съветници „Нашият Смолян“. Общинските съветници Стефан Сабрутев, Елена Радева, Радой Краев представиха на пресконференция в Националния пресклуб в Смолян отчет за работата на групата „Нашият Смолян“.  

След 17 акта през 2023 г. за подписани 231 договора в нарушение на Закона за публични финанси на стойност 46 млн. лв., през януари тази година е поредният акт за неспазване на финансовата дисциплина за сключване на 131 договора и поети ангажименти за разходи в размер на 17 454 196,14 лв., за което кметът отново е санкциониран, допълни Сабрутев. Според него това показва, че твърденията за финансова стабилност и подобряване на финансовото състо

Общинският съвет в Благоевград ще заседава днес извънредно, съобщиха от Община Благоевград на сайта си. Дневният ред предвижда изменение на решение на местния парламент от 27 септември, с което фолклорен ансамбъл „Пирин“, Камерна опера – Благоевград и Биг Бенд – Благоевград се преобразуват от общински културни институции в общински културни институти. 

председателят на Общинския съвет в Благоевград Радослав Тасков каза, че причина за свикване на извънредното заседание, е конкретно свързана с ансамбъл „Пирин“. Решението, взето от общинските съветници, предвижда преобразуването да стане от 1 януари 2025 г. На днешното заседание ще се разгледа предложението да бъде изменено в частта си за фолклорния ансамбъл, с което промяната да влезе в сила незабавно. 

Причина за това е възможност за кандидатстване за финансиране от Национале

Окръжният съд в Пазарджик остави в ареста общинския съветник Сашо Ангелов. Съдия по делото беше Александър Александров.

"Аз съм пастор. Аз съм един човек, който кара хората да пращат децата си на училище. Не съм пипвал цигара, още повече дрога. Аз проповядвам на миряните да не лъжем и крадем", каза той. "Библията ми казва да се покорявам на властите", допълни Ангелов.  

Припомняме, че Районният съд в Пазарджик наложи постоянна мярка "задържане под стража" на общинския съветник Сашо Ангелов, който бе задържан на 8 октомври при специализирана полицейска акция в пазарджишкия квартал "Изток" с основен акцент противодействие на престъпленията срещу избирателните права на гражданите.

Докато течеше заседанието, пред Съдебната палата в Пазарджик привърженици на Ангелов от евегенгелистката църква се събраха на протест с искане за освобождането му. 

Са

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
При операция на полицията в Монтанско за ден са разкрити 14 престъпления
Специализирана операция за предотвратяване на престъпления, свързани с политическите права на гражданите, както и за противодействие на конвенционалната престъпност, бе проведена в ...
Как улична котка стана космонавт преди 61 години
Как улична котка стана космонавт и какъв принос имат към научните изследвания животните, пътували в Космоса, разказа доц. д-р Симеон Асеновски, заместник-директор на Института за к ...
Екипите на пожарната са реагирали на 98 сигнала за произшествия през изминалото денонощие
Екипите на пожарната са реагирали на 98 сигнала за произшествия през изминалото денонощие. Това съобщиха на сайта си от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на насел ...
Интензивно е движението за товарни автомобили на някои от граничните пунктове с Румъния
Интензивно е движението за товарни автомобили на някои от граничните пунктове с Румъния. Това съобщиха от Главна дирекция „Гранична полиция“ (ГДГП) на сайта си. Информа ...
Проекти за допълнение и изменение на наредбата за определяне на местните такси ще обсъди Общинският съвет в Брезник
Проекти за допълнение и изменение на наредбата за определяне на местните такси и цени на услуги, съгласно Закона за местните данъци и такси, ще обсъди Общинският съвет в Брезник на ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Прогноза за времето на 19 Октомври (Събота) и следващите дни
През нощта ще бъде ясно, в Източна България ще духа слаб вятър от изток-североизток, на запад ще е почти тихо, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). ...
Минус 4 градуса е измерената температура тази сутрин в Чепеларе
Първото застудяване тази есен вече е факт, съобщи дежурният в метеорологичната станция на връх Рожен. Най-ниската температура е измерена в Чепеларе – минус 4 градуса, а на Р ...
Втора овцеферма със зараза от шарка е установена в хасковското село Узунджово в рамките на два дни, съобщиха от БАБХ
Втора ферма със заразени с шарка овце е констатирана в рамките на два дни в хасковското село Узунджово, съобщиха на официалната си страница от Българската агенция по безопасност на ...
Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете
Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете, съобщиха от общинския пресцентър. Услугата е част от стремежа на общината да насърч ...
Митничари задържаха 100 000 къса контрабандни цигари в турски камион на "Капитан Андреево"
Митническите служители на граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) "Капитан Андреево" откриха и задържаха 100 000 къса (5000 кутии) контрабандни цигари при проверка на товаре ...
Тикер в 11:43 ч.
През нощта ще бъде ясно, в Източна България ще духа слаб вятър от изток-североиз ...
Начало Местен фокус
2232
Икономика

Българската ветроенергийна асоциация няма да участва в дебата на община Добричка по повод местния референдум, съобщиха от асоциацията

Чрез писмо до областния управител на Добрич Румен Русев, до кмета на Община Добричка Соня Георгиева и до медиите Българската ветроенергийна асоциация (БГВЕА) изразява сериозна загриженост относно "продължаващите незаконосъобразни действия" по отношение на провеждането на местен референдум в община Добричка на 27 октомври 2024 г., свързан с проектите за изграждане на ветроенергийни централи на територията на общината и уведомява, че поради това няма да участва в насрочения за днес дебат по темата.От БГВЕА допълват, че като браншова организация, представляваща ветроенергийния сектор, участват активно във всички законосъобразно организирани публични обсъждания, дебати и дискусии, които касаят развитието на вятърната енергетика в страната и винаги е била отворена за предоставянето на допълнителна информация и продължаващ диалог с гражданите и други заинтересовани страни по темата.

| 17 Октомври 2024, 13:31 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Българската ветроенергийна асоциация няма да участва в дебата на община Добричка по повод местния референдум, съобщиха от асоциацията
Българската ветроенергийна асоциация няма да участва в дебата на община Добричка по повод местния референдум, съобщиха от асоциацията
Снимка © Велина Василева

Чрез писмо до областния управител на Добрич Румен Русев, до кмета на Община Добричка Соня Георгиева и до медиите Българската ветроенергийна асоциация (БГВЕА) изразява сериозна загриженост относно "продължаващите незаконосъобразни действия" по отношение на провеждането на местен референдум в община Добричка на 27 октомври 2024 г., свързан с проектите за изграждане на ветроенергийни централи на територията на общината и уведомява, че поради това няма да участва в насрочения за днес дебат по темата. 

През нощта над по-голямата част от страната ще бъде предимно ясно и почти тихо. По-значителна средна и висока облачност ще има над северните райони. В южните части на страната в отделни котловини и поречия сутринта временно ще има намалена видимост. Това съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). В котловините най-ниските температури се очакват между 3° и 6°, но минималните в повечето места ще са между 6° и 11°, за София - около 6°.

Атмосферното налягане е малко по-високо от средното за месеца. Слабо ще се понижи и ще бъде около средната стойност.

Утре ще бъде предимно слънчево. От запад на изток ще има временни увеличения на средната и висока облачност. Ще духа слаб, в Дунавската равнина и Горнотракийската низина и умерен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще бъдат между 19° и 24°, в София - около

Първото застудяване тази есен вече е факт, съобщи дежурният в метеорологичната станция на връх Рожен. Най-ниската температура е измерена в Чепеларе – минус 4 градуса, а на Рожен е минус 1 градуса.

„Колегите в останалите места докладваха, че при тях тази сутрин е било около нула градуса“, добави дежурният метеоролог.

Наред с минусовите температури са паднали и слани в Чепеларе, Смолян, Рожен, Рудозем.

Граждани се събраха на пореден протест в района на ул. „Опълченска“ в София.

„Лятото разбрахме без никакво предизвестие, че искат да разширяват улицата, да секат дърветата. Изсякоха дърветата на 4 септември. Сега се борим за преразглеждане на проекта, защото тук в района има четири училища и три детски градини, тези деца всеки ден пресичат. Това са нашите деца, каза Иван Пешев – участник в протеста и жител от района. Няма закъснение на автобусния трафик, на автомобилния трафик тук няма тапа и това е доказано с данни от Центъра за градска мобилност, коментира Пешев. За жалост дърветата са изсечени, сега искането ни е за преразглеждане на проекта, така че ремонтът да остане, но броят на лентите да се намали или да се намали тяхната ширина, посочи той. Според него въпреки декларираните добри намерения от страна на Общината, озеленяването не се случва.

Между 1,9 млн. и 2,1 млн. души (около 30 % от имащите право на глас) се очаква да гласуват на предстоящите на 27 октомври парламентарни избори. Това сочат данните от последното проучване на социологическата агенция „Медиана“. Оттам допълват, че това вероятно ще са избори, за които отново ще се каже, че са с най-ниска избирателна активност от началото да демократичните промени.

Данните са от национално представително проучване, проведено между 8 и 13 октомври със собствени средства на агенция „Медиана“, сред 978 души над 18 години, чрез пряко стандартизирано интервю face to face, двустепенна гнездова извадка.

Според резултатите от проучването няма партия, която да концентрира върху себе си надеждите и очакванията не само на мнозинството, но дори и на значителна част от избирателите. ГЕРБ, „Възраждане“, БСП („Обединена лев

В Стара Загора ще се състои тазгодишният избор за млад омбудсман на Млада Загора, пише в програмата за предстоящите събития, публикувана на официалната страница на местната администрация. Победителят ще бъде шестият млад омбудсман на Млада Загора с мандат 2024/2025 година. Надпреварата се очаква в зала „П. Р. Славейков“. 

Ще участват общо девет двойки кандидати за млад обществен посредник и негов заместник.

Инициативата, организирана от омбудсмана на Стара Загора Иванка Сотирова в партньорство с община Стара Загора, цели да насърчи младежкото самоуправление в града, както и участието на младите хора в обществения живот.  

Младият омбудсман на Млада Загора и неговият заместник се избират сред учениците от 10-и и 11-и клас от различни старозагорски училища, а мандатът им е едногодишен. Подборът се осъществява от седемчленна комисия. Изборът ще

От БГВЕА допълват, че като браншова организация, представляваща ветроенергийния сектор, участват активно във всички законосъобразно организирани публични обсъждания, дебати и дискусии, които касаят развитието на вятърната енергетика в страната и винаги е била отворена за предоставянето на допълнителна информация и продължаващ диалог с гражданите и други заинтересовани страни по темата. С оглед на хронологията от събития считаме, че всички действия по организацията на референдума са незаконосъобразни, казват още от асоциацията. Оттам посочват, че поради тази причина БГВЕА няма да участва в насрочената публична дискусия, защото не би искала да бъде асоциирана с незаконни действия и да бъде употребявана политически.

"Бихме искали гражданите на Североизточна България да знаят, че не сме против провеждането на референдуми по различни важни за обществото теми, но не сме съгласни допитването да се използва за постигане на краткосрочни политически цели. Във връзка с насрочения референдум и предстоящите поредни парламентарни избори през последните седмици сме свидетели на организирана негативна кампания срещу ветроенергийния сектор и нагнетяване на напрежение сред местните общности. В социалните мрежи и сред местното население се разпространяват редица неверни твърдения и се правят внушения, които целят да манипулират общественото мнение чрез създаване на тревожност и неоправдан страх. Последиците от тази дезинформационна кампания ще бъдат дълготрайни и свързани не само със забавяне на започнатите ветроенергийни проекти в региона", посочват още в писмото си от асоциацията. 

В него се казва също, че членовете на Българската ветроенергийна асоциация (БГВЕА) са международни и български компании, които винаги упражняват своя бизнес с обществена отговорност и грижа и при спазване на високи етични правила и стандарти за сигурност. "Уважаваме притесненията на хората в община Добричка и БГВЕА заявява отговорно пред обществото ни, че българският и световният опит показват, че може да има безпроблемно съжителство между вятърната енергетика и земеделието, животновъдството и всички останали сектори на икономиката", завършват от асоциацията. 

В писмото до кмета на община Добричка от асоциацията са отправили и искане по време на дебата присъстващите да бъдат запознати с тази позиция. 

"Настоящият Висш съдебен съвет (ВСС), след всичко което натвори, не може да отговори на високите обществени очаквания", каза днес президентът Румен Радев в курорта "Албена", като коментира пред журналисти процедурата за избор на главен прокурор. Държавният глава подчерта, че обществените очаквания към новия главен прокурор да възстанови чувството за справедливост са огромни. В тази важна мисия той следва да се ползва от високо доверие, а това от своя страна изисква легитимност на неговия избор, посочи президентът. По думите му настоящият ВСС не може да отговори на високите обществени очаквания, защото нееднократно е демонстрирал, че е подвластен на политическата конюнктура и е изтъкан от зависимости. Демонстрира го и с последното си решение да издигне само един кандидат за поста главен прокурор, каза Радев.

Той допълни, че народните представители - настоящи и бъдещи, трябва да

Агенцията за държавна финансова инспекция (АДФИ) е съставила през 2023-24 г. 18 акта за нарушения на финансовата дисциплина в Община Смолян, съобщи на пресконференция Стефан Сабрутев, председател на групата  съветници „Нашият Смолян“. Общинските съветници Стефан Сабрутев, Елена Радева, Радой Краев представиха на пресконференция в Националния пресклуб в Смолян отчет за работата на групата „Нашият Смолян“.  

След 17 акта през 2023 г. за подписани 231 договора в нарушение на Закона за публични финанси на стойност 46 млн. лв., през януари тази година е поредният акт за неспазване на финансовата дисциплина за сключване на 131 договора и поети ангажименти за разходи в размер на 17 454 196,14 лв., за което кметът отново е санкциониран, допълни Сабрутев. Според него това показва, че твърденията за финансова стабилност и подобряване на финансовото състо

Общинският съвет в Благоевград ще заседава днес извънредно, съобщиха от Община Благоевград на сайта си. Дневният ред предвижда изменение на решение на местния парламент от 27 септември, с което фолклорен ансамбъл „Пирин“, Камерна опера – Благоевград и Биг Бенд – Благоевград се преобразуват от общински културни институции в общински културни институти. 

председателят на Общинския съвет в Благоевград Радослав Тасков каза, че причина за свикване на извънредното заседание, е конкретно свързана с ансамбъл „Пирин“. Решението, взето от общинските съветници, предвижда преобразуването да стане от 1 януари 2025 г. На днешното заседание ще се разгледа предложението да бъде изменено в частта си за фолклорния ансамбъл, с което промяната да влезе в сила незабавно. 

Причина за това е възможност за кандидатстване за финансиране от Национале

Окръжният съд в Пазарджик остави в ареста общинския съветник Сашо Ангелов. Съдия по делото беше Александър Александров.

"Аз съм пастор. Аз съм един човек, който кара хората да пращат децата си на училище. Не съм пипвал цигара, още повече дрога. Аз проповядвам на миряните да не лъжем и крадем", каза той. "Библията ми казва да се покорявам на властите", допълни Ангелов.  

Припомняме, че Районният съд в Пазарджик наложи постоянна мярка "задържане под стража" на общинския съветник Сашо Ангелов, който бе задържан на 8 октомври при специализирана полицейска акция в пазарджишкия квартал "Изток" с основен акцент противодействие на престъпленията срещу избирателните права на гражданите.

Докато течеше заседанието, пред Съдебната палата в Пазарджик привърженици на Ангелов от евегенгелистката църква се събраха на протест с искане за освобождането му. 

Са

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
При операция на полицията в Монтанско за ден са разкрити 14 престъпления
Как улична котка стана космонавт преди 61 години
Екипите на пожарната са реагирали на 98 сигнала за произшествия през изминалото денонощие
Интензивно е движението за товарни автомобили на някои от граничните пунктове с Румъния
Проекти за допълнение и изменение на наредбата за определяне на местните такси ще обсъди Общинският съвет в Брезник
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Октомври
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Сфера
Прогноза за времето на 19 Октомври (Събота) и следващите дни
Контекст
Минус 4 градуса е измерената температура тази сутрин в Чепеларе
Местен фокус
Втора овцеферма със зараза от шарка е установена в хасковското село Узунджово в рамките на два дни, съобщиха от БАБХ
Контекст
Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете
Контекст
Митничари задържаха 100 000 къса контрабандни цигари в турски камион на "Капитан Андреево"
На преден план
Д-р Вилхелм Елисеев и д-р Пламена Вълчева бяха наградени от регионалната колегия на Българския лекарски съюз във Видин
Основна линия
При операция на полицията в Монтанско за ден са разкрити 14 престъпления
На преден план
В Търговище започва мащабен ремонт на спортната зала „Иван Ангелов“
Основна линия
Как улична котка стана космонавт преди 61 години
Контекст
Военноморските сили получиха два нови автономни дистанционно управляеми подводни апарата по програма на Министерството на отбраната на САЩ
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.