Начало Контекст Администрацията в Казанлък предлага увеличение на местните данъци и такси от началото на 2025 г.
2194
България

Администрацията в Казанлък предлага увеличение на местните данъци и такси от началото на 2025 г.

Увеличение на местните данъци и такси предлагат от администрацията в Казанлък от началото на идната година.Това стана известно по време на днешното обществено обсъждане на предложените изменения в общинската наредба, което се състоя в сградата на Общината.

| 17 Октомври 2024, 15:27 ч.
Администрацията в Казанлък предлага увеличение на местните данъци и такси от началото на 2025 г.
Администрацията в Казанлък предлага увеличение на местните данъци и такси от началото на 2025 г.
Снимка © БТА

Увеличение на местните данъци и такси предлагат от администрацията в Казанлък от началото на идната година. Това стана известно по време на днешното обществено обсъждане на предложените изменения в общинската наредба, което се състоя в сградата на Общината.

Детският лекар и хомеопат д-р Марио Янакиев получи приза "Лекар на годината 2024" в Хасково. Церемонията по връчването на отличията на Районната лекарска колегия в Хасково към Българския лекарски съюз в традиционните пет категории се състоя в зала "Хасково" на Общината в навечерието на празника на българския лекар - 19 октомври.

В категорията "Принос за развитие и утвърждаване на авторитета на съсловната организация" наградата е за д-р Лиляна Минкова. Колегията определи за първенец в категорията "Ти си нашето бъдеще" за млад лекар д-р Димитър Ангелов. За принос в развитието и прилагането на иновативна медицина първи в региона е д-р Иван Николов, а за дългогодишна дейност и активен принос в развитието на специалност призът беше даден на д-р Георги Кемалов. Отличията бяха връчени от председателя на Управителния съвет на съсловната организация д-р Николай Колев.

Д-р Марио Я

Има нужда програмите на Българското национално радио (БНР) да се профилират, защото се създава усещане за еднаквост. Това каза пред членовете на Съвета за електронни медии (СЕМ) Валерий Тодоров, който е сред кандидатите за генерален директор на общественото радио.

„Всяко от предаванията, ако вземем и „Хоризонт“, и „Христо Ботев“, има достатъчно изяснен свой профил, предварително зададен. Мисля, че повечето от предаванията излязоха от този профил. Започна едно еднообразие, всеки прави всичко, едно и също“, каза той по време на изслушването.

Според него се забелязва умора на традиционната аудитория. „Произтича от сходствата във форматите, от известната традиционност, която лъха от класическите медии. Разбира се, една голяма част от тях доста успешно се справят с добавеното съдържание, с новите платформи“, обясни Тодоров.

Добри са условията за туризъм по планините, съобщиха от Планинската спасителна служба (ПСС) на Българския Червен кръст (БЧК).

Температурите са ниски – около 1-2 градуса, като в Родопите са и отрицателни – минус 1 градус. Във високата част на планината е слънчево, тихо и ясно. Планинските спасители препоръчват при разходки в планината да не се забравя и слънцезащитен крем. 

Съоръженията по курортите не работят, допълват от ПСС.  

В планините ще бъде предимно слънчево, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология. В по-ниските планински части ще духа до умерен вятър от север-североизток, а по най-високите - силен от север. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 11°, на 2000 метра - около 4°.

Промишленият индекс Дау Джоунс се понижава със 733 пункта за ден на 15 октомври 2008 г. и пада под 9000 пункта, отбелязват световните агенции. Два дни по-късно президентът на САЩ Джордж Буш признава, че финансовата криза е излязла извън Уолстрийт.
Dow Jones & Company (“Дау Джоунс енд Къмпани”), издателство за финансови новини, основано от Чарлз Хенри Дау и Едуард Д. Джоунс, започва да изчислява дневната средна стойност на индустриалните акции през 1896 г., като използва списък с 12 акции и разделя общата им цена на 12, отбелязва Енциклопедия Британика. Оттогава списъкът с акции е разширен, а делителят е коригиран, за да компенсира разделянето на акции, замяната на акции и значителните промени в дивидентите. Това са средни стойности, предназначени да покажат общите тенденции на пазарните цени. Най-често цитираният индекс е D

Районният съд в Дупница изпраща делото, по което обвиняем е кметът на община Дупница, а пострадало лице е временно изпълняващият длъжността началник на РУ – Дупница, на Върховния касационен съд (ВКС) за определяне на друг, еднакъв по степен, съд, в който то да бъде разгледано. Производство е образувано по обвинителен акт, внесен от Районна прокуратура – Кюстендил, териториално отделение Дупница, с който е повдигнато обвинение срещу Първан Дангов за престъпление по чл. 144, ал. 2 във вр. с ал. 1 от НК. Това съобщиха от съда в Кюстендил.

Всички съдии от наказателното и гражданското отделения на Районен съд – Дупница, след определянето им за докладчик чрез системата за случайно разпределение на делата, си направиха отвод или самоотвод по делото, припомниха още от пресцентъра на съда. 

В определенията си за отвод по делото съдебните състави посочват: &

Най-голям ръст от общинската администрация предлагат при патентния и туристически данък. 

Предвижда се и данъкът върху недвижимите имоти, който сега се изчислява при коефициент 1,5 промила върху данъчната оценка, да бъде изчисляван при коефициент 2,5 промила. Увеличение е предложено и при данъците върху наследствата и даренията, при възмездното придобиване на имущество и при превозните средства. Новите цени се посочват в нормативния документ в левове и в евро, във връзка с евентуалното приемане на страната ни в еврозоната. 

Като основни мотиви за предлаганите изменения в наредбата от администрацията посочиха инфлацията, ръста на основната работна заплата, по-високите разходи за електроенергия и поддръжка на инфраструктурата. „Наредбата за определяне на размера на местните данъци и такси в община Казанлък е приета през 2008 г., като голяма част от ставките са в долните граници, определени от закона и не са били променяни до този момент“, каза директорът на дирекция „Местни данъци и такси“ Зина Трифонова. Тя посочи, че предложените изменения са пряко свързани с осигуряване на допълнителен финансов ресурс от местните приходи, който ще помогне за нормално представяне на публичните услуги на гражданите. „Съществува риск повишените разходи за всички стоки и услуги, които Общината използва за да предостави публични услуги, да не могат да бъдат разплатени, което, от своя страна, ще доведе до спиране или драстично влошаване на качеството на услуги като улично осветление, образователни и социални услуги, поддръжка на пътища“, обясни тя. 

Заместник-кметът по икономика и инвестиции Драгомир Петков посочи, че до началото на 2025 г., когато евентуално предложените промени ще влязат в сила, размерът на минималната работна заплата ще е нараснал почти пет пъти спрямо 2008 година, което от своя страна означава и многократно увеличение на разходите за заплати на общински служители. С преминаването на небитовите потребители на свободния пазар се е увеличила многократно и цената на електроенергията, по-високи са и цените на строителните материали и дейности и това затруднява изпълнението на инфраструктурни проекти, посочи той. Петков подчерта, че всички тези фактори налагат предложените промени и че данъчните ставки в Казанлък са едни от най-ниските спрямо други общини в страната. 

В Община Казанлък се отчита добра събираемост на местните данъци. От администрацията очакват приемането на предложените промени да осигури собствени приходи, които да компенсират бюджетните дисбаланси. Ако бъдат приети новите ставки, се очаква през 2025 г. да има увеличение на плана на Бюджета в размер на малко над 3 милиона лева. 

Съдебно разрешение за използване на специални разузнавателни средства (СРС) срещу депутат в рамките на оперативни действия е допустимо и законосъобразно. Това гласи предоставено на медиите становище на заместник-mредседателя на Софийския градски съд (СГС) Руси Алексиев.

То е повод ареста на Джейхан Ибрямов и по отношение на становището на неговите адвокати. 

Според защитата на Джейхан Ибрямов той е незаконно задържан. Адвокатите са на мнение, че председателят на Народното събрание е оставил без разглеждане искането на прокуратурата за разрешаване на задържане, което означава, че го отхвърля. Също така адвокатите на Ибрямов смятат, че неправомерно е дадено разрешение от съда за използване на специални разузнавателни средства спрямо лице с имунитет.  

Съдия Алексиев посочва, че Народното събрание или неговият председател, когато то не заседава, издава

Нова местност за отдих и спорт откриха във великотърновското село Самоводене. Тя е част от програмата на общината „Местни инициативи“, съобщиха от нейния пресцентър.

Кметът на Велико Търново Даниел Панов подчерта, че проектът обединява усилията на кметството в Самоводене, Народно читалище „Извор-1873“ и местните жители. През тази година бюджетът на програмата е 650 хиляди лева, а целта е да се облагородят населените места в общината по предложение на местните общности.

В ход е проект и за мултифункционално спортно игрище в пространството около читалището, каза Панов и увери, че ще бъде осигурено финансиране. Кметът на населеното място Валентин Къндев и председателят на читалищното настоятелство Владимир Николов посочиха, че това е поредна придобивка за селото, постигната с общи усилия.

Новият кът за отдих е разположен в парк „Отец Паи

Търговищка област е на 22-ро място в страната по брой тежки пътнотранспортни произшествия (ПТП). На територията й през миналата година са регистрирани 100 тежки ПТП, при които са загинали 14 души и са ранени 136. В сравнение с 2022 г. при инцидентите с наличие на материални щети и пострадали се наблюдава увеличение със 7,4 процента, информират от Териториалното статистическо бюро - Североизток.

През 2023 г. най-голям брой произшествия са регистрирани в община Търговище – 53, с двама загинали и 64 ранени човека. Най-малко катастрофи са се случили в община Антоново – три, при които двама души са загинали, а четирима са били ранени. 

Най-много пътни инциденти са регистрирано през месеците април и май – 12 процента от общия брой на ПТП за годината, а най-малко - през декември, когато са регистрирани три процента от общия брой. Броят на загиналите е най

Тежка катастрофа между два леки автомобила е станала тази сутрин в Плевенско. Това съобщи говорителят на Областната дирекция (ОД) на МВР в Плевен старши експерт Мариана Цветкова.

Сигнал за пътнотранспортното произшествие е получен в 08:10 часа в полицията. Инцидентът е на главен път Е-83 в района на местността „Шумата“, в близост до разклон за град Славяново, уточни Цветкова.

Незабавно са изпратени полицейски екипи. Установено е, че са катастрофирали два леки автомобила. Пътник, возещ се на задна дясна седалка, в единия автомобил е загинал на място. Огледите продължават.

От Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) съобщиха, че движението в района на инцидента се осъществява двупосочно в една лента. Шофьорите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост, призоваха от АПИ. Трафикът се регулира от "Пътна полиция".

През миналата седмица в облас

Към днешния ден има 160 полицейски операции, досъдебните производства вече са 60, информира пред журналисти в Министерския съвет служебният министър на вътрешните работи Атанас Илков.

От 27 септември стартира специализирана полицейска операция на територията на цялата страна във връзка с купуването и продаването на гласове, припомни министърът. Основна задача на операцията е противодействие на купения вот, но успоредно с това всички полицейски служители, които участват в тези специализирани операции, работят и по всички онези приоритети изведени за Министерството на вътрешните работи (МВР), каза министърът.

Той допълни, че в хода на действията на МВР се установяват и други престъпления и всички резултати се отчитат ежедневно. Друг е въпросът кой как ги ползва, допълни Илков. Той подчерта, че служителите на МВР не бездействат и не пренебрегват нито едно обстоятелство във

Предстои предложените промени в общинската наредба да бъдат внесени за гласуване в Общинския съвет.

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Д-р Вилхелм Елисеев и д-р Пламена Вълчева бяха наградени от регионалната колегия на Българския лекарски съюз във Видин
Д-р Вилхелм Елисеев и д-р Пламена Вълчева бяха наградени от регионалната колегия на Българския лекарски съюз (БЛС) във Видин. Поводът е отбелязването на Деня на св. Иван Рилски и н ...
В Търговище започва мащабен ремонт на спортната зала „Иван Ангелов“
В Търговище започва мащабен ремонт на спортната зала „Иван Ангелов“. Заложените в проекта дейности предвиждат цялостно обновяване на спортното съоръжение, което е строе ...
Добри са условията за туризъм по планините, съобщиха от Планинската спасителна служба на БЧК
Добри са условията за туризъм по планините, съобщиха от Планинската спасителна служба (ПСС) на Българския Червен кръст (БЧК). Температурите са ниски – около 1-2 градуса, кат ...
Градски фестивал ще предложи вино от местни сортове на жителите и гостите на София днес и утре
Urban Wine Fest София 2024 започва днес в столичното Ларго. Градският винен фестивал е посветен на многообразието на местни сортове винено грозде, с които българските винари дават ...
С отдаване на воински почести в София ще бъдат отбелязани 80 години от първото сражение на Парашутната дружина
С отдаване на воински почести и поднасяне на венци и цветя пред Паметника на парашутиста в София ще бъде отбелязан Денят на военния парашутист, съобщиха от пресцентъра на Министерс ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Започва изпълнението на втората фаза от проекта за подобряване на качеството на въздуха в Община Пловдив
Започва изпълнението на фаза 2 от проекта за подобряване на качеството на атмосферния въздух в Община Пловдив чрез намаляване на емисиите от фини прахови частици от битовото отопле ...
Прогноза за времето на 19 Октомври (Събота) и следващите дни
През нощта ще бъде ясно, в Източна България ще духа слаб вятър от изток-североизток, на запад ще е почти тихо, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). ...
Минус 4 градуса е измерената температура тази сутрин в Чепеларе
Първото застудяване тази есен вече е факт, съобщи дежурният в метеорологичната станция на връх Рожен. Най-ниската температура е измерена в Чепеларе – минус 4 градуса, а на Р ...
Втора овцеферма със зараза от шарка е установена в хасковското село Узунджово в рамките на два дни, съобщиха от БАБХ
Втора ферма със заразени с шарка овце е констатирана в рамките на два дни в хасковското село Узунджово, съобщиха на официалната си страница от Българската агенция по безопасност на ...
Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете
Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете, съобщиха от общинския пресцентър. Услугата е част от стремежа на общината да насърч ...
Тикер в 11:50 ч.
Започва изпълнението на фаза 2 от проекта за подобряване на качеството на атмосф ...
Начало Контекст
2194
България

Администрацията в Казанлък предлага увеличение на местните данъци и такси от началото на 2025 г.

Увеличение на местните данъци и такси предлагат от администрацията в Казанлък от началото на идната година.Това стана известно по време на днешното обществено обсъждане на предложените изменения в общинската наредба, което се състоя в сградата на Общината.

| 17 Октомври 2024, 15:27 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Администрацията в Казанлък предлага увеличение на местните данъци и такси от началото на 2025 г.
Администрацията в Казанлък предлага увеличение на местните данъци и такси от началото на 2025 г.
Снимка © БТА

Увеличение на местните данъци и такси предлагат от администрацията в Казанлък от началото на идната година. Това стана известно по време на днешното обществено обсъждане на предложените изменения в общинската наредба, което се състоя в сградата на Общината.

Детският лекар и хомеопат д-р Марио Янакиев получи приза "Лекар на годината 2024" в Хасково. Церемонията по връчването на отличията на Районната лекарска колегия в Хасково към Българския лекарски съюз в традиционните пет категории се състоя в зала "Хасково" на Общината в навечерието на празника на българския лекар - 19 октомври.

В категорията "Принос за развитие и утвърждаване на авторитета на съсловната организация" наградата е за д-р Лиляна Минкова. Колегията определи за първенец в категорията "Ти си нашето бъдеще" за млад лекар д-р Димитър Ангелов. За принос в развитието и прилагането на иновативна медицина първи в региона е д-р Иван Николов, а за дългогодишна дейност и активен принос в развитието на специалност призът беше даден на д-р Георги Кемалов. Отличията бяха връчени от председателя на Управителния съвет на съсловната организация д-р Николай Колев.

Д-р Марио Я

Има нужда програмите на Българското национално радио (БНР) да се профилират, защото се създава усещане за еднаквост. Това каза пред членовете на Съвета за електронни медии (СЕМ) Валерий Тодоров, който е сред кандидатите за генерален директор на общественото радио.

„Всяко от предаванията, ако вземем и „Хоризонт“, и „Христо Ботев“, има достатъчно изяснен свой профил, предварително зададен. Мисля, че повечето от предаванията излязоха от този профил. Започна едно еднообразие, всеки прави всичко, едно и също“, каза той по време на изслушването.

Според него се забелязва умора на традиционната аудитория. „Произтича от сходствата във форматите, от известната традиционност, която лъха от класическите медии. Разбира се, една голяма част от тях доста успешно се справят с добавеното съдържание, с новите платформи“, обясни Тодоров.

Добри са условията за туризъм по планините, съобщиха от Планинската спасителна служба (ПСС) на Българския Червен кръст (БЧК).

Температурите са ниски – около 1-2 градуса, като в Родопите са и отрицателни – минус 1 градус. Във високата част на планината е слънчево, тихо и ясно. Планинските спасители препоръчват при разходки в планината да не се забравя и слънцезащитен крем. 

Съоръженията по курортите не работят, допълват от ПСС.  

В планините ще бъде предимно слънчево, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология. В по-ниските планински части ще духа до умерен вятър от север-североизток, а по най-високите - силен от север. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 11°, на 2000 метра - около 4°.

Промишленият индекс Дау Джоунс се понижава със 733 пункта за ден на 15 октомври 2008 г. и пада под 9000 пункта, отбелязват световните агенции. Два дни по-късно президентът на САЩ Джордж Буш признава, че финансовата криза е излязла извън Уолстрийт.
Dow Jones & Company (“Дау Джоунс енд Къмпани”), издателство за финансови новини, основано от Чарлз Хенри Дау и Едуард Д. Джоунс, започва да изчислява дневната средна стойност на индустриалните акции през 1896 г., като използва списък с 12 акции и разделя общата им цена на 12, отбелязва Енциклопедия Британика. Оттогава списъкът с акции е разширен, а делителят е коригиран, за да компенсира разделянето на акции, замяната на акции и значителните промени в дивидентите. Това са средни стойности, предназначени да покажат общите тенденции на пазарните цени. Най-често цитираният индекс е D

Районният съд в Дупница изпраща делото, по което обвиняем е кметът на община Дупница, а пострадало лице е временно изпълняващият длъжността началник на РУ – Дупница, на Върховния касационен съд (ВКС) за определяне на друг, еднакъв по степен, съд, в който то да бъде разгледано. Производство е образувано по обвинителен акт, внесен от Районна прокуратура – Кюстендил, териториално отделение Дупница, с който е повдигнато обвинение срещу Първан Дангов за престъпление по чл. 144, ал. 2 във вр. с ал. 1 от НК. Това съобщиха от съда в Кюстендил.

Всички съдии от наказателното и гражданското отделения на Районен съд – Дупница, след определянето им за докладчик чрез системата за случайно разпределение на делата, си направиха отвод или самоотвод по делото, припомниха още от пресцентъра на съда. 

В определенията си за отвод по делото съдебните състави посочват: &

Най-голям ръст от общинската администрация предлагат при патентния и туристически данък. 

Предвижда се и данъкът върху недвижимите имоти, който сега се изчислява при коефициент 1,5 промила върху данъчната оценка, да бъде изчисляван при коефициент 2,5 промила. Увеличение е предложено и при данъците върху наследствата и даренията, при възмездното придобиване на имущество и при превозните средства. Новите цени се посочват в нормативния документ в левове и в евро, във връзка с евентуалното приемане на страната ни в еврозоната. 

Като основни мотиви за предлаганите изменения в наредбата от администрацията посочиха инфлацията, ръста на основната работна заплата, по-високите разходи за електроенергия и поддръжка на инфраструктурата. „Наредбата за определяне на размера на местните данъци и такси в община Казанлък е приета през 2008 г., като голяма част от ставките са в долните граници, определени от закона и не са били променяни до този момент“, каза директорът на дирекция „Местни данъци и такси“ Зина Трифонова. Тя посочи, че предложените изменения са пряко свързани с осигуряване на допълнителен финансов ресурс от местните приходи, който ще помогне за нормално представяне на публичните услуги на гражданите. „Съществува риск повишените разходи за всички стоки и услуги, които Общината използва за да предостави публични услуги, да не могат да бъдат разплатени, което, от своя страна, ще доведе до спиране или драстично влошаване на качеството на услуги като улично осветление, образователни и социални услуги, поддръжка на пътища“, обясни тя. 

Заместник-кметът по икономика и инвестиции Драгомир Петков посочи, че до началото на 2025 г., когато евентуално предложените промени ще влязат в сила, размерът на минималната работна заплата ще е нараснал почти пет пъти спрямо 2008 година, което от своя страна означава и многократно увеличение на разходите за заплати на общински служители. С преминаването на небитовите потребители на свободния пазар се е увеличила многократно и цената на електроенергията, по-високи са и цените на строителните материали и дейности и това затруднява изпълнението на инфраструктурни проекти, посочи той. Петков подчерта, че всички тези фактори налагат предложените промени и че данъчните ставки в Казанлък са едни от най-ниските спрямо други общини в страната. 

В Община Казанлък се отчита добра събираемост на местните данъци. От администрацията очакват приемането на предложените промени да осигури собствени приходи, които да компенсират бюджетните дисбаланси. Ако бъдат приети новите ставки, се очаква през 2025 г. да има увеличение на плана на Бюджета в размер на малко над 3 милиона лева. 

Съдебно разрешение за използване на специални разузнавателни средства (СРС) срещу депутат в рамките на оперативни действия е допустимо и законосъобразно. Това гласи предоставено на медиите становище на заместник-mредседателя на Софийския градски съд (СГС) Руси Алексиев.

То е повод ареста на Джейхан Ибрямов и по отношение на становището на неговите адвокати. 

Според защитата на Джейхан Ибрямов той е незаконно задържан. Адвокатите са на мнение, че председателят на Народното събрание е оставил без разглеждане искането на прокуратурата за разрешаване на задържане, което означава, че го отхвърля. Също така адвокатите на Ибрямов смятат, че неправомерно е дадено разрешение от съда за използване на специални разузнавателни средства спрямо лице с имунитет.  

Съдия Алексиев посочва, че Народното събрание или неговият председател, когато то не заседава, издава

Нова местност за отдих и спорт откриха във великотърновското село Самоводене. Тя е част от програмата на общината „Местни инициативи“, съобщиха от нейния пресцентър.

Кметът на Велико Търново Даниел Панов подчерта, че проектът обединява усилията на кметството в Самоводене, Народно читалище „Извор-1873“ и местните жители. През тази година бюджетът на програмата е 650 хиляди лева, а целта е да се облагородят населените места в общината по предложение на местните общности.

В ход е проект и за мултифункционално спортно игрище в пространството около читалището, каза Панов и увери, че ще бъде осигурено финансиране. Кметът на населеното място Валентин Къндев и председателят на читалищното настоятелство Владимир Николов посочиха, че това е поредна придобивка за селото, постигната с общи усилия.

Новият кът за отдих е разположен в парк „Отец Паи

Търговищка област е на 22-ро място в страната по брой тежки пътнотранспортни произшествия (ПТП). На територията й през миналата година са регистрирани 100 тежки ПТП, при които са загинали 14 души и са ранени 136. В сравнение с 2022 г. при инцидентите с наличие на материални щети и пострадали се наблюдава увеличение със 7,4 процента, информират от Териториалното статистическо бюро - Североизток.

През 2023 г. най-голям брой произшествия са регистрирани в община Търговище – 53, с двама загинали и 64 ранени човека. Най-малко катастрофи са се случили в община Антоново – три, при които двама души са загинали, а четирима са били ранени. 

Най-много пътни инциденти са регистрирано през месеците април и май – 12 процента от общия брой на ПТП за годината, а най-малко - през декември, когато са регистрирани три процента от общия брой. Броят на загиналите е най

Тежка катастрофа между два леки автомобила е станала тази сутрин в Плевенско. Това съобщи говорителят на Областната дирекция (ОД) на МВР в Плевен старши експерт Мариана Цветкова.

Сигнал за пътнотранспортното произшествие е получен в 08:10 часа в полицията. Инцидентът е на главен път Е-83 в района на местността „Шумата“, в близост до разклон за град Славяново, уточни Цветкова.

Незабавно са изпратени полицейски екипи. Установено е, че са катастрофирали два леки автомобила. Пътник, возещ се на задна дясна седалка, в единия автомобил е загинал на място. Огледите продължават.

От Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) съобщиха, че движението в района на инцидента се осъществява двупосочно в една лента. Шофьорите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост, призоваха от АПИ. Трафикът се регулира от "Пътна полиция".

През миналата седмица в облас

Към днешния ден има 160 полицейски операции, досъдебните производства вече са 60, информира пред журналисти в Министерския съвет служебният министър на вътрешните работи Атанас Илков.

От 27 септември стартира специализирана полицейска операция на територията на цялата страна във връзка с купуването и продаването на гласове, припомни министърът. Основна задача на операцията е противодействие на купения вот, но успоредно с това всички полицейски служители, които участват в тези специализирани операции, работят и по всички онези приоритети изведени за Министерството на вътрешните работи (МВР), каза министърът.

Той допълни, че в хода на действията на МВР се установяват и други престъпления и всички резултати се отчитат ежедневно. Друг е въпросът кой как ги ползва, допълни Илков. Той подчерта, че служителите на МВР не бездействат и не пренебрегват нито едно обстоятелство във

Предстои предложените промени в общинската наредба да бъдат внесени за гласуване в Общинския съвет.

Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Д-р Вилхелм Елисеев и д-р Пламена Вълчева бяха наградени от регионалната колегия на Българския лекарски съюз във Видин
В Търговище започва мащабен ремонт на спортната зала „Иван Ангелов“
Добри са условията за туризъм по планините, съобщиха от Планинската спасителна служба на БЧК
Градски фестивал ще предложи вино от местни сортове на жителите и гостите на София днес и утре
С отдаване на воински почести в София ще бъдат отбелязани 80 години от първото сражение на Парашутната дружина
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Октомври
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Основна линия
Започва изпълнението на втората фаза от проекта за подобряване на качеството на въздуха в Община Пловдив
Сфера
Прогноза за времето на 19 Октомври (Събота) и следващите дни
Контекст
Минус 4 градуса е измерената температура тази сутрин в Чепеларе
Местен фокус
Втора овцеферма със зараза от шарка е установена в хасковското село Узунджово в рамките на два дни, съобщиха от БАБХ
Контекст
Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете
Контекст
Митничари задържаха 100 000 къса контрабандни цигари в турски камион на "Капитан Андреево"
На преден план
Д-р Вилхелм Елисеев и д-р Пламена Вълчева бяха наградени от регионалната колегия на Българския лекарски съюз във Видин
Основна линия
При операция на полицията в Монтанско за ден са разкрити 14 престъпления
На преден план
В Търговище започва мащабен ремонт на спортната зала „Иван Ангелов“
Основна линия
Как улична котка стана космонавт преди 61 години
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.