Начало На преден план Над 20 изложители и 600 участници се включиха в деветата годишна конференция за онлайн маркетинг и търговия Digital4Plovdiv
2143
Икономика

Над 20 изложители и 600 участници се включиха в деветата годишна конференция за онлайн маркетинг и търговия Digital4Plovdiv

Над 20 изложители и 600 участници се включиха в деветата годишна конференция за онлайн маркетинг и търговия на България Digital4Plovdiv в Международния пловдивски панаир.Официално начало на Digital4Plovdiv дадоха организаторите Любомир Атанасов, управляващ партньор на Internet Media Group и създател на Digital4 и Преслав Бобев, управляващ партньор на Digital4. Те пожелаха успех на участниците и ги насърчиха да създават контакти и партньорства в рамките на конференцията.

| 17 Октомври 2024, 15:40 ч.
Над 20 изложители и 600 участници се включиха в деветата годишна конференция за онлайн маркетинг и търговия Digital4Plovdiv
Над 20 изложители и 600 участници се включиха в деветата годишна конференция за онлайн маркетинг и търговия Digital4Plovdiv
Снимка © БТА

Над 20 изложители и 600 участници се включиха в деветата годишна конференция за онлайн маркетинг и търговия на България Digital4Plovdiv в Международния пловдивски панаир. Конференцията, която започна днес и ще продължи утре, събра на едно място водещи български и световноизвестни представители на дигиталния бранш, успешни предприемачи, маркетолози, мениджъри и собственици на различни бизнеси, за да споделят своите знания и опит. 

С 355-метров тиквеник Севлиево посрещна хиляди гости за празниците на града, които са посветени на Петковден. За седмица Севлиево се превръща в столица на тиквата и в център на различни инициативи, свързани с емблематичния за района плод.

В празничната събота Краси Радков забавлява публиката на сцената на Празника на тиквата. Изявиха се местни таланти и певчески групи, а хилядите събрали се на площада пред общинската администрация се хванаха на голямото севлиевско хоро.

По-рано шеф Ради Стамболов показа уменията си по правене на йогурт сладолед с тиква, като произведенията му бяха опитани от желаещите посетители.

По традиция за празника на Севлиево местните кулинари и ресторантьори обединяват усилия, за да зарадват гостите и гражданите на общината с 355-метров тиквеник. Тази година с безвъзмезден труд и дарени от тях продукти те успяха да почерпят всички гост

Догодина предстои ремонт на бул. "Александър Стамболийски" с трамвайното трасе, което се чакаше от десетилетия, както и ремонт на бул. „Мария Луиза“ заедно с трамвайното трасе от ул. "Козлодуй" до надлез "Надежда". Това съобщи пред журналисти общинският съветник Борис Бонев, председател на групата на "Продължаваме промяната - Демократична България" ("Спаси София") в Столичния общински съвет .

През 2025 г. предстои да се ремонтира и бул. "Джеймс Баучер", обявяването на търг за Източната тангента на София, бул. "Копенхаген", ул. "Александър Мицкевич" и много други малки квартални улици и булеварди, каза Бонев. По думите му всичко това се прави, за да се решават отдавна трупаните проблеми с трафика. Той подчерта, че по всеки един от тези булеварди и ремонти са заложени мерки за приоритизирането на градския транспорт и велосипедното движение чрез бус ленти, велоалеи и т

Пловдивският районен съд определи най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо 25-годишния Николай Амбарев, собственик на траурна агенция, който бе задържан преди два дни за измама, таксувал близки на починали за кремации, които не е извършил.

Той е обвинен за това, че през септември 2024 г. е заблудил близките на двама починали за извършена кремация и с това им причинил имотна вреда в размер на общо 1639 лева. Двата отделни случая са свързани с починали жена и мъж, като за кремациите собственикът на агенцията взел съответно по 809 лева и 830 лева. Според обвинението кремациите не били извършени, а телата им били поставени в хладилна камера, като на близките предал урни с прах с неизвестен произход. 

Пред съдебния състав Николай Амбарев заяви, че спира да се занимава с траурна дейност.

Районният  съд в Пловдив го остави в ареста, като

Служебното правителство одобри днес на заседание допълнителни 125 млн. лв. по бюджета на Държавен фонд "Земеделие" за т.нар. украинска помощ за земеделците за 2024 г., съобщиха от пресслужбата на кабинета.

Средствата ще бъдат осигурени и изплатени към земеделските стопани в срок до 30 ноември 2024 г.

Финансовият ресурс се отпуска за изплащане на част от втория транш на обща стойност 325 млн. лв. по схеми за държавни помощи "Помощ в подкрепа на ликвидността на земеделски стопани за преодоляване на негативното икономическо въздействие на руската агресия срещу Украйна" и "Помощ в подкрепа на ликвидността на земеделски стопани, производители на зърнени и маслодайни култури, за преодоляване на негативното икономическо въздействие на руската агресия срещу Украйна".

С постановление на правителството от 4 октомври тази година бяха одобрени допълнителни разходи по бюджета

Не се проверяват версии за работеща мрежа зад т.нар. Червения пират, каза съдия Владислава Цариградска пред медиите, след като беше изслушана от съдийската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС). Не се полагат усилия да се установи дали това е мрежа. Нови заплахи срещу мен няма, посочи тя.

Софийската районна прокуратура обвини и задържа през март мъж, арестуван за закани с убийство към магистрати. Дни преди това от Главна Дирекция "Борба с организираната престъпност" (ГДБОП) съобщиха, че заплахите са отправяни от лице с псевдоним Червения пират.  

Без да са изчистени съмненията по отношение на интигиртета на Борислав Сарафов, в рамките на проверка, която извършва ad hoc прокурора Даниела Талева, номинирането му за главен прокурор показва на обществото, че мрежите за влияние няма как да бъдат спрени, каза Цариградска. Става въпрос за проблем на цялото общество и

Официално начало на Digital4Plovdiv дадоха организаторите Любомир Атанасов, управляващ партньор на Internet Media Group и създател на Digital4 и Преслав Бобев, управляващ партньор на Digital4. Те пожелаха успех на участниците и ги насърчиха да създават контакти и партньорства в рамките на конференцията. Програмата на събитието включва лекции на говорители от страната и чужбина, които ще засегнат актуални теми, свързани с най-новите тенденции в дигиталния маркетинг и иновациите в онлайн търговията.

Присъстващите ще имат възможност да научат повече за най-новите тенденции и добри практики, които ще им помогнат да изведат бизнеса си на по-високо ниво. Ще бъдат засегнати теми като управлението на бранд репутацията в дигитална среда, бъдещето на изкуствения интелект, как да бъдем конкурентоспособни в онлайн търговията и други.

Събитието се проведе за първи път през 2016 година в Пловдив, а по думите на Любомир Атанасов е било като на шега. "Тъй като аз развивам мои отделни бизнеси в Пловдив, непрестанно ходех в София да се срещам с компании, да развивам себе си и знанията си. И реших да направя нещо и в Пловдив. В крайна сметка започнах с едно малко събитие с 35 човека през 2016 година, а през последните 5 години вече смятаме, че сме най-посещаваното събитие в цяла България. Кметове, институции и хора от всички градове, които искат да се запознаят, започнаха да ни търсят. Затова към днешна дата Digital4 събира над 5000 бизнеса в 15 града на България. Изложителите ни днес са 23 компании, а имаме и към 600 участници", каза Атанасов. 

Според него пандемията, с която се сблъска светът преди години, е една от основните причини голяма част от компаниите да се насочат към дигитализация на бизнесите си. "Ковид успя да подбутне хората да се дигитализират, когато се затворихме вкъщи. Нямаше какво да правим, бизнесите се заключиха, трябваше да започнем да продаваме онлайн и изведнъж имаше един скок от 20 процента, който задвижи по-бързо нещата. Веднага след ковид всичко се нормализира и пак влезе в нормални темпове, но това беше едно доказателство накъде вървим. Реално всичко вече са изкуствени технологии, коли без бензин на ток, вече всичко е в тази посока. Мога да кажа, че вече над 30 процента от живота ни е дигитализиран. Но аз все още уважвам физическите срещи и ако искам да направя среща с някой бизнес, да извоювам нещо, винаги отивам на място. Днес над 600 компании са тук, за да правят бизнес и да стиснат ръце. Иначе могат и дигитално да го направят, но ето затова са тук", коментира още Атанасов. 

Още в началото на първия ден от конференцията изложителите започнаха да изграждат контакти и да говорят за създаването на трайни партньорства помежду си. "За първа година решихме да се включим като изложители. Говорихме с доста фирми и само през първия час от събитието вече създаваме партньорства. Смятам, че контактите и това да се събираш с хора от твоята сфера е най-важно. Не знаеш в кой момент кой ще ти отвори вратата и ще те кара да вървиш напред", коментира Симона Косева, основател на команията за графичен дизайн Diamante by Simona. 

Смяната на външнополитическия курс на Аржентина след президентските избори в страната беше сред акцентите на кръгла маса на тема "Укрепване на сътрудничеството и взаимоотношенията на приятелство между България и Аржентина в контекста на съвременната геостратегическа ситуация", която се проведе в резиденцията на посланика на Аржентина в България.

Посланикът на Аржентина у нас Алехандро Зотнер Майер подчерта значението на сътрудничеството с отделните държави.

По отношение на политиката на страната, той отбеляза, че Аржентина се е ориентирала да бъде глобален партньор на Организацията на Северноатлантическия договор (НАТО), както и да се присъеди към Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР). Също така отбеляза, че страната е избрала да не е част от БРИКС, както и да оказва помощ на Украйна и Израел.

Президентът на Атлантическия клуб в България С

През изминалата седмица са санкционирани 24 души за неизползване на предпазен колан в моторни превозни средства, съобщи на брифинг старши инспектор Красимир Кирилов - началник група „Пътен контрол, организация на движението и превантивна дейност“ в сектор „Пътна полиция“ при Областна дирекция на МВР - Монтана.

Акция на ROADPOL насочена към управлението на превозни средства без използване на предпазни колани, предпазни каски и системи за предпазване на деца, както и неправилно използване на мобилни телефони се проведе между седми и 13 октомври на територията на област Монтана.

За периода са проверени общо 417 водачи на моторни превозни средства. За неизползване на предпазни колани са глобени 24 души, от които девет шофьори, седем пътници возещи се на предната седалка и шестима пътници, возещи се на задната седалка на автомобили. За говорене по теле

Разградската фирма „Биовет - клон Разград“ е сред петте фирми, които получиха приза „Общински  инвеститор“ за 2024 г., информираха от общинската администрация. Наградите бяха връчени в първия ден на Годишната среща на местните власти, която се организира от Националното сдружение на общините в България (НСОРБ) и се състои всяка година в курорта „Албена“.

Кметът на Троян и заместник-председател на НСОРБ Донка Михайлова връчи приза на управителят на „Биовет-клон Разград“ Теменуга Газдова.

По време на годишната среща на местните власти се връчват и награди за принос в местното самоуправление и партньор на общините. Като представители на Община Разград в срещата участваха кметът Добрин Добрев и заместник-кметовете Полина Иванова, Зорница Евгениева и Елка Неделчева, посочиха от администрацията.

Номинациите се правят

Териториалните експертни лекарски комисии (ТЕЛК) да получават по 100 лв. за предсрочно издадено решение предлагат от Министерството на здравеопазването (МЗ). Предложението е направено в проект за нормативна промяна, публикуван за обществено обсъждане на сайта на МЗ. В момента стойността за влязло в сила експертно решение на ТЕЛК, изготвено от комисията предсрочно в срок два месеца от подаване на заявлението-декларация в регионалната картотека на медицинската експертиза, срещу което няма подадена жалба в нормативно установения срок или при обжалване е потвърдено от Националната експертна лекарска комисия, е 60 лв. 

В мотивите към предложението за промяна е припомнено, че от март тази година са в сила промени, чиято цел е преодоляване на значителното забавяне на експертизата, която в някои комисии достига до три-четири години. Според тези промени ТЕЛК трябва да има във всичк

"Настоящият Висш съдебен съвет (ВСС), след всичко което натвори, не може да отговори на високите обществени очаквания", каза днес президентът Румен Радев в курорта "Албена", като коментира пред журналисти процедурата за избор на главен прокурор. Държавният глава подчерта, че обществените очаквания към новия главен прокурор да възстанови чувството за справедливост са огромни. В тази важна мисия той следва да се ползва от високо доверие, а това от своя страна изисква легитимност на неговия избор, посочи президентът. По думите му настоящият ВСС не може да отговори на високите обществени очаквания, защото нееднократно е демонстрирал, че е подвластен на политическата конюнктура и е изтъкан от зависимости. Демонстрира го и с последното си решение да издигне само един кандидат за поста главен прокурор, каза Радев.

Той допълни, че народните представители - настоящи и бъдещи, трябва да

Компанията Gravirano Explore и нейният основател Веселин Пеев също се включват за първи път като изложители в Digital4Plovdiv, но досега винаги са присъствали като участници в конферецията. "Започнахме нашата дейност преди три години, като в началото изпълнявахме малко поръчки за лазерно рязане и гравиране, но винаги сме искали да създаваме декорации и продукт, който да впечатява всички. Така се роди идеята да създаваме дървени 3D карти на света, които са наш бестселър. На събитието Digital4Plovdiv учствам още от първата година като гост, но тази година съм за първи път като изложител. Като участник винаги съм бил доволен, тръгвал съм си мотивиран и с нови контакти и идеи, с които да развивам бизнеса си. Като изложител също съм доволен. Открих съществуващи контакти, с които отдавна не се бях срещал. Това също е едно от предимствата на събитието - да се срещнеш с хора, с които иначе няма къде", коментира Веселин Пеев. 

Неговата комапнията предстои скоро да отвори врати и на първия си шоурум в София. "Аз съм привърженик на онлайн бизнеса и по принцип доскоро нямах интерес към откриването на офлайн точка за бизнес, но самите клиенти често идват до производствената база в Асеновград, където да видят продуктите ни на живо, преди да си ги закупят. Смятам и се надявам, че хората са все по-готови за дигитализация, но има една част от клиентите, които не използват социални мрежи, а аз искам продуктите ни да достигнат и до тях. Смятам, че дигитализацията на бизнеса в България се развива с едни добри темпове", допълни Пеев.

На конференцията присъстваха и компании, които се включват в събитието като изложители за поредна година. Габриела Мишева, проджект мениджър в дигитална агенция Valival разказа за дейността на команията и впечтленията си от събитето. "Компанията е създадена преди 23 години и е една от първите дигитални агенции в България. Участваме като изложители от поне три години, като ние помагаме с организацията и на Digital4StaraZagora, което ще се проведе скоро. Събитията според мен са много добре организирани с много възможности за бизнес контакти. Създали сме много приятлства и партньорства и сме срещнали голяма част от нашите клиенти точно по тези събития, защото онлайн търговците предпочитат да посетят такова събитие, да се поинтересуват от всички услуги и е много полезно. За мен дигитализацията е много важна и вярвам, че това е бъдещето", каза Габриела Мишева. 

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Специализирана полицейска операция за противодействие на престъпления, свързани с нарушения на изборното законодателство, се провежда в Гълъбово и Стара Загора
На територията на Областна дирекция на МВР – Стара Загора днес се провеждат активни полицейски действия в Районните управления в Гълъбово, както и Първо и Второ Районни управ ...
Полицаи задържаха употребил алкохол водач без шофьорска книжка, който опитал да избегне проверка в Шумен
Задържан е употребил алкохол водач без шофьорска книжка, който опитал да избегне полицейска проверка, съобщиха от Областната дирекция (ОД) на МВР в Шумен.  Малко след 00:30 ча ...
Програма с фокус върху психичното здраве на журналистите е предвидена на конференцията „Sofia Talks Media: Устойчиви на кризи“
Програма с терапевтични сесии с фокус върху психичното здраве на журналистите е предвидена в рамките на конференцията „Sofia Talks Media: Устойчиви на кризи“. Това съоб ...
Минус 4 градуса е измерената температура тази сутрин в Чепеларе
Първото застудяване тази есен вече е факт, съобщи дежурният в метеорологичната станция на връх Рожен. Най-ниската температура е измерена в Чепеларе – минус 4 градуса, а на Р ...
Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете
Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете, съобщиха от общинския пресцентър. Услугата е част от стремежа на общината да насърч ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
До няколко дни ще започне поетапното пускане на парното в Перник, съобщиха от топлофикационното дружество
От 21 октомври ще започне поетапното пускане на отоплението в Перник, съобщават от „Топлофикация – Перник“. Във връзка с очакваното понижение на среднодневните те ...
Специализирана полицейска операция за противодействие на престъпления, свързани с нарушения на изборното законодателство, се провежда в Гълъбово и Стара Загора
На територията на Областна дирекция на МВР – Стара Загора днес се провеждат активни полицейски действия в Районните управления в Гълъбово, както и Първо и Второ Районни управ ...
Жена от Кресна пострада при побой
Жена от Кресна пострада при побой, нанесен от неин съгражданин, съобщиха от пресцентъра на Областна дирекция на МВР - Благоевград. Сигналът за побоя е подаден на 16 октомври на тел ...
В Областната администрация в Хасково пристигнаха бюлетините и книжата за вота на 27 октомври
В Областната администрация в Хасково днес под полицейска охрана пристигнаха бюлетините, както и другите книжа, за парламентарния вот на 27 октомври. Получаваме 220 000 бюлетини при ...
Фирмите, използващи изкуствен интелект, трябва да въведат принципи за защита на служителите, каза проф. Андрияна Андреева
Фирмите, които използват изкуствен интелект, трябва да въведат принципи за защита на служителите, каза днес проф. Андрияна Андреева, юрист и областен управител на Варна. Тя бе сре ...
Тикер в 13:22 ч.
От 21 октомври ще започне поетапното пускане на отоплението в Перник, съобщават ...
Начало На преден план
2143
Икономика

Над 20 изложители и 600 участници се включиха в деветата годишна конференция за онлайн маркетинг и търговия Digital4Plovdiv

Над 20 изложители и 600 участници се включиха в деветата годишна конференция за онлайн маркетинг и търговия на България Digital4Plovdiv в Международния пловдивски панаир.Официално начало на Digital4Plovdiv дадоха организаторите Любомир Атанасов, управляващ партньор на Internet Media Group и създател на Digital4 и Преслав Бобев, управляващ партньор на Digital4. Те пожелаха успех на участниците и ги насърчиха да създават контакти и партньорства в рамките на конференцията.

| 17 Октомври 2024, 15:40 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Над 20 изложители и 600 участници се включиха в деветата годишна конференция за онлайн маркетинг и търговия Digital4Plovdiv
Над 20 изложители и 600 участници се включиха в деветата годишна конференция за онлайн маркетинг и търговия Digital4Plovdiv
Снимка © БТА

Над 20 изложители и 600 участници се включиха в деветата годишна конференция за онлайн маркетинг и търговия на България Digital4Plovdiv в Международния пловдивски панаир. Конференцията, която започна днес и ще продължи утре, събра на едно място водещи български и световноизвестни представители на дигиталния бранш, успешни предприемачи, маркетолози, мениджъри и собственици на различни бизнеси, за да споделят своите знания и опит. 

С 355-метров тиквеник Севлиево посрещна хиляди гости за празниците на града, които са посветени на Петковден. За седмица Севлиево се превръща в столица на тиквата и в център на различни инициативи, свързани с емблематичния за района плод.

В празничната събота Краси Радков забавлява публиката на сцената на Празника на тиквата. Изявиха се местни таланти и певчески групи, а хилядите събрали се на площада пред общинската администрация се хванаха на голямото севлиевско хоро.

По-рано шеф Ради Стамболов показа уменията си по правене на йогурт сладолед с тиква, като произведенията му бяха опитани от желаещите посетители.

По традиция за празника на Севлиево местните кулинари и ресторантьори обединяват усилия, за да зарадват гостите и гражданите на общината с 355-метров тиквеник. Тази година с безвъзмезден труд и дарени от тях продукти те успяха да почерпят всички гост

Догодина предстои ремонт на бул. "Александър Стамболийски" с трамвайното трасе, което се чакаше от десетилетия, както и ремонт на бул. „Мария Луиза“ заедно с трамвайното трасе от ул. "Козлодуй" до надлез "Надежда". Това съобщи пред журналисти общинският съветник Борис Бонев, председател на групата на "Продължаваме промяната - Демократична България" ("Спаси София") в Столичния общински съвет .

През 2025 г. предстои да се ремонтира и бул. "Джеймс Баучер", обявяването на търг за Източната тангента на София, бул. "Копенхаген", ул. "Александър Мицкевич" и много други малки квартални улици и булеварди, каза Бонев. По думите му всичко това се прави, за да се решават отдавна трупаните проблеми с трафика. Той подчерта, че по всеки един от тези булеварди и ремонти са заложени мерки за приоритизирането на градския транспорт и велосипедното движение чрез бус ленти, велоалеи и т

Пловдивският районен съд определи най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо 25-годишния Николай Амбарев, собственик на траурна агенция, който бе задържан преди два дни за измама, таксувал близки на починали за кремации, които не е извършил.

Той е обвинен за това, че през септември 2024 г. е заблудил близките на двама починали за извършена кремация и с това им причинил имотна вреда в размер на общо 1639 лева. Двата отделни случая са свързани с починали жена и мъж, като за кремациите собственикът на агенцията взел съответно по 809 лева и 830 лева. Според обвинението кремациите не били извършени, а телата им били поставени в хладилна камера, като на близките предал урни с прах с неизвестен произход. 

Пред съдебния състав Николай Амбарев заяви, че спира да се занимава с траурна дейност.

Районният  съд в Пловдив го остави в ареста, като

Служебното правителство одобри днес на заседание допълнителни 125 млн. лв. по бюджета на Държавен фонд "Земеделие" за т.нар. украинска помощ за земеделците за 2024 г., съобщиха от пресслужбата на кабинета.

Средствата ще бъдат осигурени и изплатени към земеделските стопани в срок до 30 ноември 2024 г.

Финансовият ресурс се отпуска за изплащане на част от втория транш на обща стойност 325 млн. лв. по схеми за държавни помощи "Помощ в подкрепа на ликвидността на земеделски стопани за преодоляване на негативното икономическо въздействие на руската агресия срещу Украйна" и "Помощ в подкрепа на ликвидността на земеделски стопани, производители на зърнени и маслодайни култури, за преодоляване на негативното икономическо въздействие на руската агресия срещу Украйна".

С постановление на правителството от 4 октомври тази година бяха одобрени допълнителни разходи по бюджета

Не се проверяват версии за работеща мрежа зад т.нар. Червения пират, каза съдия Владислава Цариградска пред медиите, след като беше изслушана от съдийската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС). Не се полагат усилия да се установи дали това е мрежа. Нови заплахи срещу мен няма, посочи тя.

Софийската районна прокуратура обвини и задържа през март мъж, арестуван за закани с убийство към магистрати. Дни преди това от Главна Дирекция "Борба с организираната престъпност" (ГДБОП) съобщиха, че заплахите са отправяни от лице с псевдоним Червения пират.  

Без да са изчистени съмненията по отношение на интигиртета на Борислав Сарафов, в рамките на проверка, която извършва ad hoc прокурора Даниела Талева, номинирането му за главен прокурор показва на обществото, че мрежите за влияние няма как да бъдат спрени, каза Цариградска. Става въпрос за проблем на цялото общество и

Официално начало на Digital4Plovdiv дадоха организаторите Любомир Атанасов, управляващ партньор на Internet Media Group и създател на Digital4 и Преслав Бобев, управляващ партньор на Digital4. Те пожелаха успех на участниците и ги насърчиха да създават контакти и партньорства в рамките на конференцията. Програмата на събитието включва лекции на говорители от страната и чужбина, които ще засегнат актуални теми, свързани с най-новите тенденции в дигиталния маркетинг и иновациите в онлайн търговията.

Присъстващите ще имат възможност да научат повече за най-новите тенденции и добри практики, които ще им помогнат да изведат бизнеса си на по-високо ниво. Ще бъдат засегнати теми като управлението на бранд репутацията в дигитална среда, бъдещето на изкуствения интелект, как да бъдем конкурентоспособни в онлайн търговията и други.

Събитието се проведе за първи път през 2016 година в Пловдив, а по думите на Любомир Атанасов е било като на шега. "Тъй като аз развивам мои отделни бизнеси в Пловдив, непрестанно ходех в София да се срещам с компании, да развивам себе си и знанията си. И реших да направя нещо и в Пловдив. В крайна сметка започнах с едно малко събитие с 35 човека през 2016 година, а през последните 5 години вече смятаме, че сме най-посещаваното събитие в цяла България. Кметове, институции и хора от всички градове, които искат да се запознаят, започнаха да ни търсят. Затова към днешна дата Digital4 събира над 5000 бизнеса в 15 града на България. Изложителите ни днес са 23 компании, а имаме и към 600 участници", каза Атанасов. 

Според него пандемията, с която се сблъска светът преди години, е една от основните причини голяма част от компаниите да се насочат към дигитализация на бизнесите си. "Ковид успя да подбутне хората да се дигитализират, когато се затворихме вкъщи. Нямаше какво да правим, бизнесите се заключиха, трябваше да започнем да продаваме онлайн и изведнъж имаше един скок от 20 процента, който задвижи по-бързо нещата. Веднага след ковид всичко се нормализира и пак влезе в нормални темпове, но това беше едно доказателство накъде вървим. Реално всичко вече са изкуствени технологии, коли без бензин на ток, вече всичко е в тази посока. Мога да кажа, че вече над 30 процента от живота ни е дигитализиран. Но аз все още уважвам физическите срещи и ако искам да направя среща с някой бизнес, да извоювам нещо, винаги отивам на място. Днес над 600 компании са тук, за да правят бизнес и да стиснат ръце. Иначе могат и дигитално да го направят, но ето затова са тук", коментира още Атанасов. 

Още в началото на първия ден от конференцията изложителите започнаха да изграждат контакти и да говорят за създаването на трайни партньорства помежду си. "За първа година решихме да се включим като изложители. Говорихме с доста фирми и само през първия час от събитието вече създаваме партньорства. Смятам, че контактите и това да се събираш с хора от твоята сфера е най-важно. Не знаеш в кой момент кой ще ти отвори вратата и ще те кара да вървиш напред", коментира Симона Косева, основател на команията за графичен дизайн Diamante by Simona. 

Смяната на външнополитическия курс на Аржентина след президентските избори в страната беше сред акцентите на кръгла маса на тема "Укрепване на сътрудничеството и взаимоотношенията на приятелство между България и Аржентина в контекста на съвременната геостратегическа ситуация", която се проведе в резиденцията на посланика на Аржентина в България.

Посланикът на Аржентина у нас Алехандро Зотнер Майер подчерта значението на сътрудничеството с отделните държави.

По отношение на политиката на страната, той отбеляза, че Аржентина се е ориентирала да бъде глобален партньор на Организацията на Северноатлантическия договор (НАТО), както и да се присъеди към Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР). Също така отбеляза, че страната е избрала да не е част от БРИКС, както и да оказва помощ на Украйна и Израел.

Президентът на Атлантическия клуб в България С

През изминалата седмица са санкционирани 24 души за неизползване на предпазен колан в моторни превозни средства, съобщи на брифинг старши инспектор Красимир Кирилов - началник група „Пътен контрол, организация на движението и превантивна дейност“ в сектор „Пътна полиция“ при Областна дирекция на МВР - Монтана.

Акция на ROADPOL насочена към управлението на превозни средства без използване на предпазни колани, предпазни каски и системи за предпазване на деца, както и неправилно използване на мобилни телефони се проведе между седми и 13 октомври на територията на област Монтана.

За периода са проверени общо 417 водачи на моторни превозни средства. За неизползване на предпазни колани са глобени 24 души, от които девет шофьори, седем пътници возещи се на предната седалка и шестима пътници, возещи се на задната седалка на автомобили. За говорене по теле

Разградската фирма „Биовет - клон Разград“ е сред петте фирми, които получиха приза „Общински  инвеститор“ за 2024 г., информираха от общинската администрация. Наградите бяха връчени в първия ден на Годишната среща на местните власти, която се организира от Националното сдружение на общините в България (НСОРБ) и се състои всяка година в курорта „Албена“.

Кметът на Троян и заместник-председател на НСОРБ Донка Михайлова връчи приза на управителят на „Биовет-клон Разград“ Теменуга Газдова.

По време на годишната среща на местните власти се връчват и награди за принос в местното самоуправление и партньор на общините. Като представители на Община Разград в срещата участваха кметът Добрин Добрев и заместник-кметовете Полина Иванова, Зорница Евгениева и Елка Неделчева, посочиха от администрацията.

Номинациите се правят

Териториалните експертни лекарски комисии (ТЕЛК) да получават по 100 лв. за предсрочно издадено решение предлагат от Министерството на здравеопазването (МЗ). Предложението е направено в проект за нормативна промяна, публикуван за обществено обсъждане на сайта на МЗ. В момента стойността за влязло в сила експертно решение на ТЕЛК, изготвено от комисията предсрочно в срок два месеца от подаване на заявлението-декларация в регионалната картотека на медицинската експертиза, срещу което няма подадена жалба в нормативно установения срок или при обжалване е потвърдено от Националната експертна лекарска комисия, е 60 лв. 

В мотивите към предложението за промяна е припомнено, че от март тази година са в сила промени, чиято цел е преодоляване на значителното забавяне на експертизата, която в някои комисии достига до три-четири години. Според тези промени ТЕЛК трябва да има във всичк

"Настоящият Висш съдебен съвет (ВСС), след всичко което натвори, не може да отговори на високите обществени очаквания", каза днес президентът Румен Радев в курорта "Албена", като коментира пред журналисти процедурата за избор на главен прокурор. Държавният глава подчерта, че обществените очаквания към новия главен прокурор да възстанови чувството за справедливост са огромни. В тази важна мисия той следва да се ползва от високо доверие, а това от своя страна изисква легитимност на неговия избор, посочи президентът. По думите му настоящият ВСС не може да отговори на високите обществени очаквания, защото нееднократно е демонстрирал, че е подвластен на политическата конюнктура и е изтъкан от зависимости. Демонстрира го и с последното си решение да издигне само един кандидат за поста главен прокурор, каза Радев.

Той допълни, че народните представители - настоящи и бъдещи, трябва да

Компанията Gravirano Explore и нейният основател Веселин Пеев също се включват за първи път като изложители в Digital4Plovdiv, но досега винаги са присъствали като участници в конферецията. "Започнахме нашата дейност преди три години, като в началото изпълнявахме малко поръчки за лазерно рязане и гравиране, но винаги сме искали да създаваме декорации и продукт, който да впечатява всички. Така се роди идеята да създаваме дървени 3D карти на света, които са наш бестселър. На събитието Digital4Plovdiv учствам още от първата година като гост, но тази година съм за първи път като изложител. Като участник винаги съм бил доволен, тръгвал съм си мотивиран и с нови контакти и идеи, с които да развивам бизнеса си. Като изложител също съм доволен. Открих съществуващи контакти, с които отдавна не се бях срещал. Това също е едно от предимствата на събитието - да се срещнеш с хора, с които иначе няма къде", коментира Веселин Пеев. 

Неговата комапнията предстои скоро да отвори врати и на първия си шоурум в София. "Аз съм привърженик на онлайн бизнеса и по принцип доскоро нямах интерес към откриването на офлайн точка за бизнес, но самите клиенти често идват до производствената база в Асеновград, където да видят продуктите ни на живо, преди да си ги закупят. Смятам и се надявам, че хората са все по-готови за дигитализация, но има една част от клиентите, които не използват социални мрежи, а аз искам продуктите ни да достигнат и до тях. Смятам, че дигитализацията на бизнеса в България се развива с едни добри темпове", допълни Пеев.

На конференцията присъстваха и компании, които се включват в събитието като изложители за поредна година. Габриела Мишева, проджект мениджър в дигитална агенция Valival разказа за дейността на команията и впечтленията си от събитето. "Компанията е създадена преди 23 години и е една от първите дигитални агенции в България. Участваме като изложители от поне три години, като ние помагаме с организацията и на Digital4StaraZagora, което ще се проведе скоро. Събитията според мен са много добре организирани с много възможности за бизнес контакти. Създали сме много приятлства и партньорства и сме срещнали голяма част от нашите клиенти точно по тези събития, защото онлайн търговците предпочитат да посетят такова събитие, да се поинтересуват от всички услуги и е много полезно. За мен дигитализацията е много важна и вярвам, че това е бъдещето", каза Габриела Мишева. 

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Специализирана полицейска операция за противодействие на престъпления, свързани с нарушения на изборното законодателство, се провежда в Гълъбово и Стара Загора
Полицаи задържаха употребил алкохол водач без шофьорска книжка, който опитал да избегне проверка в Шумен
Програма с фокус върху психичното здраве на журналистите е предвидена на конференцията „Sofia Talks Media: Устойчиви на кризи“
Минус 4 градуса е измерената температура тази сутрин в Чепеларе
Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Октомври
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
В детайли
До няколко дни ще започне поетапното пускане на парното в Перник, съобщиха от топлофикационното дружество
Контекст
Специализирана полицейска операция за противодействие на престъпления, свързани с нарушения на изборното законодателство, се провежда в Гълъбово и Стара Загора
На преден план
Жена от Кресна пострада при побой
Основна линия
В Областната администрация в Хасково пристигнаха бюлетините и книжата за вота на 27 октомври
Местен фокус
Фирмите, използващи изкуствен интелект, трябва да въведат принципи за защита на служителите, каза проф. Андрияна Андреева
На преден план
Младежът, който преби жена пред денонощен магазин в Перник, е обвинен в умишлено причиняване на смърт
Контекст
Полицаи задържаха употребил алкохол водач без шофьорска книжка, който опитал да избегне проверка в Шумен
Сфера
Заради случаи на пожари със загинал през последните седмици, пожарната в Кърджали излезе с препоръки за предотвратяването им
На преден план
Областният управител върна решението на Общински съвет – Ямбол за преместваемите обекти
Контекст
Програма с фокус върху психичното здраве на журналистите е предвидена на конференцията „Sofia Talks Media: Устойчиви на кризи“
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.