Начало Контекст В осем области ще бъдат въведени строги ограничителни мерки заради шарка по дребните преживни животни във ферма в хасковско село
2111
България

В осем области ще бъдат въведени строги ограничителни мерки заради шарка по дребните преживни животни във ферма в хасковско село

Предстои в областите Ямбол, Хасково и Стара Загора да бъдат забранени пашата, търговията, придвижването и транспортът на дребни преживни животни, с изключение на тези за незабавно клане или преминаващи транзит, както и организирането на изложби и пазари.Това съобщи по време на извънредно заседание на Областната епизоотична комисия в Хасково директорът на Областната дирекция по безопасност на храните (ОДБХ) д-р Георги Илиев. Заседанието беше свикано заради огнище на шарка във ферма с 307 овце и 217 кози в хасковското село Узунджово, констатирано на 16 октомври.

| 17 Октомври 2024, 16:26 ч.
В осем области ще бъдат въведени строги ограничителни мерки заради шарка по дребните преживни животни във ферма в хасковско село
В осем области ще бъдат въведени строги ограничителни мерки заради шарка по дребните преживни животни във ферма в хасковско село
Снимка © DFA

Предстои в областите Ямбол, Хасково и Стара Загора да бъдат забранени пашата, търговията, придвижването и транспортът на дребни преживни животни, с изключение на тези за незабавно клане или преминаващи транзит, както и организирането на изложби и пазари. Това съобщи по време на извънредно заседание на Областната епизоотична комисия в Хасково директорът на Областната дирекция по безопасност на храните (ОДБХ) д-р Георги Илиев. Заседанието беше свикано заради огнище на шарка във ферма с 307 овце и 217 кози в хасковското село Узунджово, констатирано на 16 октомври. По време на заседанието д-р Илиев съобщи, че днес вече е започнало умъртвяването по хуманен начин на животните в засегнатия обект.

Юни месец, когато стъпих на длъжността си като министър, направихме преразпределение на бюджетите, които са в Министерството на земеделието и храните и Държавен фонд “Земеделие” и утвърдихме от остатъчни бюджети по направление “Улици и пътища към общините” достатъчен резерв и средства. Това обясни министърът на земеделието и храните Георги Тахов на Годишната среща на местните власти в курортния комплекс “Албена”, организирана от Националното сдружение на общините в Република България. 

Той припомни, че тази седмица е внесъл точка, с която се е одобрило увеличение по бюджета за енергийна ефективност. “Всички общини, които са и към това поднаправление ще получат финансиране”, подчерта Тахов. 

Министърът призова всички общини, които попадат към финансирането за "Улици и пътища" да подадат заявките за изплащане до 15

Детският лекар и хомеопат д-р Марио Янакиев получи приза "Лекар на годината 2024" в Хасково. Церемонията по връчването на отличията на Районната лекарска колегия в Хасково към Българския лекарски съюз в традиционните пет категории се състоя в зала "Хасково" на Общината в навечерието на празника на българския лекар - 19 октомври.

В категорията "Принос за развитие и утвърждаване на авторитета на съсловната организация" наградата е за д-р Лиляна Минкова. Колегията определи за първенец в категорията "Ти си нашето бъдеще" за млад лекар д-р Димитър Ангелов. За принос в развитието и прилагането на иновативна медицина първи в региона е д-р Иван Николов, а за дългогодишна дейност и активен принос в развитието на специалност призът беше даден на д-р Георги Кемалов. Отличията бяха връчени от председателя на Управителния съвет на съсловната организация д-р Николай Колев.

Д-р Марио Я

По предложение на кмета на община Етрополе Владимир Александров са направени спешни ремонти на детските градини „Слънчице“ и „Еделвайс“ в общината. Средствата са дарени от местни дружества по благотворителна програма „Българските добродетели", съобщиха от общинската администрация. 

В детска градина „Слънчице“ е напълно обновен кухненският блок, който не е бил ремонтиран години наред, а в „Еделвайс“ са ремонтирани три санитарни помещения, посочиха от общинската администрация. Кметът на община Етрополе благодари за финансовата помощ, както и на фирмата изпълнител за качественото изпълнение и спазване на сроковете. 

По думите на Александров чрез тези проекти показват, че подкрепата за развитието на децата и образователните институции в Етрополе са важни. „Ремонтите в „Еделвайс“ и „Слънчи

Кражба на парична сума в размер на близо 19 500 лева разследват служители от Областната дирекция на МВР в Перник, съобщиха от пресцентъра на институцията.

Вчера около 10:00 ч., на телефон 112 е подаден сигнал за разбит офис на фирма в миньорския град. По данни на материално отговорно лице от обекта липсващата сумата е открадната от метална каса. 

Оперативно-следствена група е извършила оглед на местопроизшествието, при което е установено, че в помещенията на фирмата е проникнато, като е била изкривена дограмата.  

Предприети са всички действия за изясняване на случая и установяване на извършителите. Уведомена е прокуратурата и е образувано досъдебно производство, работата по което продължава.

Припомняме, че през септември м.г. полицията в Перник започна разследване на кражба на парична сума в размер на 10 000 лева от офис на частна фирма в гр

Същевременно  от Българската агенция по безопасност на храните публикуваха на  официалния си интернет сайт писмо, което е изпратено до животновъдите асоциации, с което ги уведоми за ситуацията с разпространението на шарката по дребните преживни животни и предстоящите рестрикции.  В него се посочва и че предстоящата забрана за скотовъдите от областите Ямбол, Хасково и Стара Загора, ще е с давност до 30 ноември тази година. При влизането на действие на забраната клането на дребни преживни животни в тези области ще се допуска след клиничен преглед от официален ветеринарен лекар 24 часа преди движението и лабораторно изследване за шарка на проби в рамките на 72 часа преди движението. Движението на животните се осъществява по одобрен маршрут без спиране, със задължителна дезинфекция на транспортните средства. Същите изисквания за клане ще важат и за областите Бургас, Кърджали, Смолян, Благоевград и Сливен. Дижението за доотглеждане на животни от тези области ще бъде също при разрешителен режим от съответните областни дирекции по безопасност на храните, се казва още в изпратеното писмо до животновъдните асоциации.

Тези мерки са наложителни, тъй като шарката при дребните преживни животни има скрит период от осем до 13 дни, в който болните екземпляри  не  проявяват клинични признаци и има възможност те да бъдат вкарани в нови стада, обясни по време на заседанието на Областната епизоотична комисия в Хасково директорът на ОДБХ д-р Георги Илев.

На него беше взето решение за свикване на общинските епизоотични комисии в региона, за което предстои издаване на заповед на областния управител, съобщиха от пресслужбата на администрацията му.

По време на институционалната среща д-р Илиев акцентира, че превенция към разпространяването на заразата е стриктното спазване от страна на фермерите на мерките за биосигурност, което означава животновъдните обекти да са ограден и да имат дезинфекциозна площадка. Важно е и в стадата да не се допуска контакт с външни  животни без пътен лист и ветеринарномедицинско свидетелство.

България участва с транспортен самолет C-27J "Спартан" и вертолет AS 532 "Кугър" в многонационалното учение Brave Warrior 24, съобщиха от пресцентъра на Министерството на отбраната.

Началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов присъства днес на Деня за високопоставени гости на учението в Унгария. Той се състоя в последния ден на срещата на Военния комитет на Европейския съюз (ЕС) във формат „началници на отбраната“. 

България участва в учението с транспортен самолет C-27J "Спартан", вертолет AS 532 "Кугър", екип от Съвместното командване на специалните операции и военнослужещи с медицинска апаратура и оборудване от Военномедицинската академия.  

Представени бяха статичен и динамичен показ на елементи от учението и демонстрация на способности за неутрализиране на бунтовници, за евакуация на цивилни и за противодействие срещу безпилотни летател

Един човек е загинал и 24-ма са ранени при 19 пътнотранспортни произшествия в страната през изминалото денонощие, съобщиха на сайта на МВР.

В София са станали две тежки катастрофи и 19 леки пътни инцидента. Двама души са пострадали. 

От началото на месеца при пътни произшествия са загинали 17 човека, а 305 са ранени. За периода от началото на годината при катастрофи са загинали 355-ма, а 7127 души са пострадали.

При сравнение с реалните данни за загиналите участници в движението (424) през същия период на 2023 г., се отчитат 69 по-малко през 2024 г.

 

Апелативеният съд в Пловдив отхвърли протеста на Софийска градска прокуратура (СГП), с който се искаше задържане под стража на сина на кмета на Минерални бани Мюмюн Искендер - Али Али и измени взетата на трети октомври от Хасковския окръжен съд мярка за неотклонение „домашен арест“ в "парична гаранция" от 5000 лева,  съобщиха от съда. 

Оттам припомниха, че с постановление на СГП от 20 септември Али е привлечен като обвиняем за участие в организирана престъпна група. Той е обвинен за престъпление, изразяващо се в получаване на средства, предоставени от ЕС на българската държава, разпределяни от Държавен фонд „Земеделие“ в размер от по 391 160 лева, чрез представяне на неверни сведения. Акцията по случая в Минерални бани бе на 20 септември, при която бяха задържани кметът на общината Мюмюн Искендер, синът му Али и общинският служител Байрям Иляз,

Изключително слаб интерес към пробното гласуване с машини отчитат от Районната избирателна комисия (РИК) в Ямбол. То бе организирано днес за жителите на четири от петте общини на областта – Ямбол, Тунджа, Елхово и Стралджа. За община Болярово не е организирано, тъй като там има само две секции, в които ще се гласува с машини, каза председателят на РИК – Ямбол Ани Канева.

Само двама желаещи да им бъде разяснено как се гласува с машина е имало в Елхово и трима в Стралджа. „Интересът към демонстрационното гласуване е изключително занижен вече на този етап. Все по-малко избиратели проявяват интерес. Вероятно, защото хората вече се научиха как се гласува с машина, изборите доста често се случват“, посочи Канева.

В област Ямбол са образувани 232 избирателни секции, от които четири подвижни. Очаква се в понеделник (21 октомври) в Ямбол да пристигнат 102

В Разград доставиха бюлетините за предсрочните парламентарни избори на 27 октомври. Общият брой бюлетини за избор на народни представители за седемте общини в област Разград възлиза на 129 000, а броят на гласоподавателите по предварителните списъци е 134 149, съобщи пред журналисти заместник областният управител на Разград Надя Йорданова. Тя обясни, че бюлетините ще бъдат раздадени на общинските администрации следващия четвъртък, на 24 октомври, а дотогава те ще бъдат съхранявани в строго охранявано помещение в Областна администрация - Разград.

Бюлетините бяха приети в присъствието на заместник областния управител на Разград Надя Йорданова, а дейностите по приемането им осигуряваше ръководителят на техническия екип за извършване на организационно-техническата подготовка на изборите Светлин Симеонов и Красимира Димитрова, която е член на екипа.

В допълнение към бюлетинит

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Втора овцеферма със зараза от шарка е установена в хасковското село Узунджово в рамките на два дни, съобщиха от БАБХ
Втора ферма със заразени с шарка овце е констатирана в рамките на два дни в хасковското село Узунджово, съобщиха на официалната си страница от Българската агенция по безопасност на ...
От днес е отворено движението по бул. „Тодор Каблешков“ между бул. „Черни връх“ и ул. „Емилиян Станев“, съобщиха от Столична община
От днес е отворено движението по бул. „Тодор Каблешков“ между бул. „Черни връх“ и ул. „Емилиян Станев“, съобщиха от Столична община. Движението ...
Административният съд в Добрич остави без разглеждане жалба на областния управител срещу решението за провеждане на местен референдум
Административният съд в Добрич (ДАС) остави без разглеждане жалба на областния управител на Добрич срещу решение на Общински съвет (ОбС) - Добричка от извънредно заседание, на коет ...
Сметище гори в столичния квартал „Христо Ботев“, изпратени са два екипа на пожарната
Сметище гори в столичния квартал „Христо Ботев“, съобщиха от пресцентъра на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“. От там уточниха, ...
Нарушения на забраната за нощен риболов установиха при масови проверки инспектори от агенцията по рибарство в Русе
Екипи на сектор „Рибарство и контрол“ Русе към Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА) са съставили 11 акта за установяване на административни нарушени ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Започва изпълнението на втората фаза от проекта за подобряване на качеството на въздуха в Община Пловдив
Започва изпълнението на фаза 2 от проекта за подобряване на качеството на атмосферния въздух в Община Пловдив чрез намаляване на емисиите от фини прахови частици от битовото отопле ...
Прогноза за времето на 19 Октомври (Събота) и следващите дни
През нощта ще бъде ясно, в Източна България ще духа слаб вятър от изток-североизток, на запад ще е почти тихо, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). ...
Минус 4 градуса е измерената температура тази сутрин в Чепеларе
Първото застудяване тази есен вече е факт, съобщи дежурният в метеорологичната станция на връх Рожен. Най-ниската температура е измерена в Чепеларе – минус 4 градуса, а на Р ...
Втора овцеферма със зараза от шарка е установена в хасковското село Узунджово в рамките на два дни, съобщиха от БАБХ
Втора ферма със заразени с шарка овце е констатирана в рамките на два дни в хасковското село Узунджово, съобщиха на официалната си страница от Българската агенция по безопасност на ...
Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете
Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете, съобщиха от общинския пресцентър. Услугата е част от стремежа на общината да насърч ...
Тикер в 11:51 ч.
Започва изпълнението на фаза 2 от проекта за подобряване на качеството на атмосф ...
Начало Контекст
2111
България

В осем области ще бъдат въведени строги ограничителни мерки заради шарка по дребните преживни животни във ферма в хасковско село

Предстои в областите Ямбол, Хасково и Стара Загора да бъдат забранени пашата, търговията, придвижването и транспортът на дребни преживни животни, с изключение на тези за незабавно клане или преминаващи транзит, както и организирането на изложби и пазари.Това съобщи по време на извънредно заседание на Областната епизоотична комисия в Хасково директорът на Областната дирекция по безопасност на храните (ОДБХ) д-р Георги Илиев. Заседанието беше свикано заради огнище на шарка във ферма с 307 овце и 217 кози в хасковското село Узунджово, констатирано на 16 октомври.

| 17 Октомври 2024, 16:26 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
В осем области ще бъдат въведени строги ограничителни мерки заради шарка по дребните преживни животни във ферма в хасковско село
В осем области ще бъдат въведени строги ограничителни мерки заради шарка по дребните преживни животни във ферма в хасковско село
Снимка © DFA

Предстои в областите Ямбол, Хасково и Стара Загора да бъдат забранени пашата, търговията, придвижването и транспортът на дребни преживни животни, с изключение на тези за незабавно клане или преминаващи транзит, както и организирането на изложби и пазари. Това съобщи по време на извънредно заседание на Областната епизоотична комисия в Хасково директорът на Областната дирекция по безопасност на храните (ОДБХ) д-р Георги Илиев. Заседанието беше свикано заради огнище на шарка във ферма с 307 овце и 217 кози в хасковското село Узунджово, констатирано на 16 октомври. По време на заседанието д-р Илиев съобщи, че днес вече е започнало умъртвяването по хуманен начин на животните в засегнатия обект.

Юни месец, когато стъпих на длъжността си като министър, направихме преразпределение на бюджетите, които са в Министерството на земеделието и храните и Държавен фонд “Земеделие” и утвърдихме от остатъчни бюджети по направление “Улици и пътища към общините” достатъчен резерв и средства. Това обясни министърът на земеделието и храните Георги Тахов на Годишната среща на местните власти в курортния комплекс “Албена”, организирана от Националното сдружение на общините в Република България. 

Той припомни, че тази седмица е внесъл точка, с която се е одобрило увеличение по бюджета за енергийна ефективност. “Всички общини, които са и към това поднаправление ще получат финансиране”, подчерта Тахов. 

Министърът призова всички общини, които попадат към финансирането за "Улици и пътища" да подадат заявките за изплащане до 15

Детският лекар и хомеопат д-р Марио Янакиев получи приза "Лекар на годината 2024" в Хасково. Церемонията по връчването на отличията на Районната лекарска колегия в Хасково към Българския лекарски съюз в традиционните пет категории се състоя в зала "Хасково" на Общината в навечерието на празника на българския лекар - 19 октомври.

В категорията "Принос за развитие и утвърждаване на авторитета на съсловната организация" наградата е за д-р Лиляна Минкова. Колегията определи за първенец в категорията "Ти си нашето бъдеще" за млад лекар д-р Димитър Ангелов. За принос в развитието и прилагането на иновативна медицина първи в региона е д-р Иван Николов, а за дългогодишна дейност и активен принос в развитието на специалност призът беше даден на д-р Георги Кемалов. Отличията бяха връчени от председателя на Управителния съвет на съсловната организация д-р Николай Колев.

Д-р Марио Я

По предложение на кмета на община Етрополе Владимир Александров са направени спешни ремонти на детските градини „Слънчице“ и „Еделвайс“ в общината. Средствата са дарени от местни дружества по благотворителна програма „Българските добродетели", съобщиха от общинската администрация. 

В детска градина „Слънчице“ е напълно обновен кухненският блок, който не е бил ремонтиран години наред, а в „Еделвайс“ са ремонтирани три санитарни помещения, посочиха от общинската администрация. Кметът на община Етрополе благодари за финансовата помощ, както и на фирмата изпълнител за качественото изпълнение и спазване на сроковете. 

По думите на Александров чрез тези проекти показват, че подкрепата за развитието на децата и образователните институции в Етрополе са важни. „Ремонтите в „Еделвайс“ и „Слънчи

Кражба на парична сума в размер на близо 19 500 лева разследват служители от Областната дирекция на МВР в Перник, съобщиха от пресцентъра на институцията.

Вчера около 10:00 ч., на телефон 112 е подаден сигнал за разбит офис на фирма в миньорския град. По данни на материално отговорно лице от обекта липсващата сумата е открадната от метална каса. 

Оперативно-следствена група е извършила оглед на местопроизшествието, при което е установено, че в помещенията на фирмата е проникнато, като е била изкривена дограмата.  

Предприети са всички действия за изясняване на случая и установяване на извършителите. Уведомена е прокуратурата и е образувано досъдебно производство, работата по което продължава.

Припомняме, че през септември м.г. полицията в Перник започна разследване на кражба на парична сума в размер на 10 000 лева от офис на частна фирма в гр

Същевременно  от Българската агенция по безопасност на храните публикуваха на  официалния си интернет сайт писмо, което е изпратено до животновъдите асоциации, с което ги уведоми за ситуацията с разпространението на шарката по дребните преживни животни и предстоящите рестрикции.  В него се посочва и че предстоящата забрана за скотовъдите от областите Ямбол, Хасково и Стара Загора, ще е с давност до 30 ноември тази година. При влизането на действие на забраната клането на дребни преживни животни в тези области ще се допуска след клиничен преглед от официален ветеринарен лекар 24 часа преди движението и лабораторно изследване за шарка на проби в рамките на 72 часа преди движението. Движението на животните се осъществява по одобрен маршрут без спиране, със задължителна дезинфекция на транспортните средства. Същите изисквания за клане ще важат и за областите Бургас, Кърджали, Смолян, Благоевград и Сливен. Дижението за доотглеждане на животни от тези области ще бъде също при разрешителен режим от съответните областни дирекции по безопасност на храните, се казва още в изпратеното писмо до животновъдните асоциации.

Тези мерки са наложителни, тъй като шарката при дребните преживни животни има скрит период от осем до 13 дни, в който болните екземпляри  не  проявяват клинични признаци и има възможност те да бъдат вкарани в нови стада, обясни по време на заседанието на Областната епизоотична комисия в Хасково директорът на ОДБХ д-р Георги Илев.

На него беше взето решение за свикване на общинските епизоотични комисии в региона, за което предстои издаване на заповед на областния управител, съобщиха от пресслужбата на администрацията му.

По време на институционалната среща д-р Илиев акцентира, че превенция към разпространяването на заразата е стриктното спазване от страна на фермерите на мерките за биосигурност, което означава животновъдните обекти да са ограден и да имат дезинфекциозна площадка. Важно е и в стадата да не се допуска контакт с външни  животни без пътен лист и ветеринарномедицинско свидетелство.

България участва с транспортен самолет C-27J "Спартан" и вертолет AS 532 "Кугър" в многонационалното учение Brave Warrior 24, съобщиха от пресцентъра на Министерството на отбраната.

Началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов присъства днес на Деня за високопоставени гости на учението в Унгария. Той се състоя в последния ден на срещата на Военния комитет на Европейския съюз (ЕС) във формат „началници на отбраната“. 

България участва в учението с транспортен самолет C-27J "Спартан", вертолет AS 532 "Кугър", екип от Съвместното командване на специалните операции и военнослужещи с медицинска апаратура и оборудване от Военномедицинската академия.  

Представени бяха статичен и динамичен показ на елементи от учението и демонстрация на способности за неутрализиране на бунтовници, за евакуация на цивилни и за противодействие срещу безпилотни летател

Един човек е загинал и 24-ма са ранени при 19 пътнотранспортни произшествия в страната през изминалото денонощие, съобщиха на сайта на МВР.

В София са станали две тежки катастрофи и 19 леки пътни инцидента. Двама души са пострадали. 

От началото на месеца при пътни произшествия са загинали 17 човека, а 305 са ранени. За периода от началото на годината при катастрофи са загинали 355-ма, а 7127 души са пострадали.

При сравнение с реалните данни за загиналите участници в движението (424) през същия период на 2023 г., се отчитат 69 по-малко през 2024 г.

 

Апелативеният съд в Пловдив отхвърли протеста на Софийска градска прокуратура (СГП), с който се искаше задържане под стража на сина на кмета на Минерални бани Мюмюн Искендер - Али Али и измени взетата на трети октомври от Хасковския окръжен съд мярка за неотклонение „домашен арест“ в "парична гаранция" от 5000 лева,  съобщиха от съда. 

Оттам припомниха, че с постановление на СГП от 20 септември Али е привлечен като обвиняем за участие в организирана престъпна група. Той е обвинен за престъпление, изразяващо се в получаване на средства, предоставени от ЕС на българската държава, разпределяни от Държавен фонд „Земеделие“ в размер от по 391 160 лева, чрез представяне на неверни сведения. Акцията по случая в Минерални бани бе на 20 септември, при която бяха задържани кметът на общината Мюмюн Искендер, синът му Али и общинският служител Байрям Иляз,

Изключително слаб интерес към пробното гласуване с машини отчитат от Районната избирателна комисия (РИК) в Ямбол. То бе организирано днес за жителите на четири от петте общини на областта – Ямбол, Тунджа, Елхово и Стралджа. За община Болярово не е организирано, тъй като там има само две секции, в които ще се гласува с машини, каза председателят на РИК – Ямбол Ани Канева.

Само двама желаещи да им бъде разяснено как се гласува с машина е имало в Елхово и трима в Стралджа. „Интересът към демонстрационното гласуване е изключително занижен вече на този етап. Все по-малко избиратели проявяват интерес. Вероятно, защото хората вече се научиха как се гласува с машина, изборите доста често се случват“, посочи Канева.

В област Ямбол са образувани 232 избирателни секции, от които четири подвижни. Очаква се в понеделник (21 октомври) в Ямбол да пристигнат 102

В Разград доставиха бюлетините за предсрочните парламентарни избори на 27 октомври. Общият брой бюлетини за избор на народни представители за седемте общини в област Разград възлиза на 129 000, а броят на гласоподавателите по предварителните списъци е 134 149, съобщи пред журналисти заместник областният управител на Разград Надя Йорданова. Тя обясни, че бюлетините ще бъдат раздадени на общинските администрации следващия четвъртък, на 24 октомври, а дотогава те ще бъдат съхранявани в строго охранявано помещение в Областна администрация - Разград.

Бюлетините бяха приети в присъствието на заместник областния управител на Разград Надя Йорданова, а дейностите по приемането им осигуряваше ръководителят на техническия екип за извършване на организационно-техническата подготовка на изборите Светлин Симеонов и Красимира Димитрова, която е член на екипа.

В допълнение към бюлетинит

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Втора овцеферма със зараза от шарка е установена в хасковското село Узунджово в рамките на два дни, съобщиха от БАБХ
От днес е отворено движението по бул. „Тодор Каблешков“ между бул. „Черни връх“ и ул. „Емилиян Станев“, съобщиха от Столична община
Административният съд в Добрич остави без разглеждане жалба на областния управител срещу решението за провеждане на местен референдум
Сметище гори в столичния квартал „Христо Ботев“, изпратени са два екипа на пожарната
Нарушения на забраната за нощен риболов установиха при масови проверки инспектори от агенцията по рибарство в Русе
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Октомври
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Основна линия
Започва изпълнението на втората фаза от проекта за подобряване на качеството на въздуха в Община Пловдив
Сфера
Прогноза за времето на 19 Октомври (Събота) и следващите дни
Контекст
Минус 4 градуса е измерената температура тази сутрин в Чепеларе
Местен фокус
Втора овцеферма със зараза от шарка е установена в хасковското село Узунджово в рамките на два дни, съобщиха от БАБХ
Контекст
Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете
Контекст
Митничари задържаха 100 000 къса контрабандни цигари в турски камион на "Капитан Андреево"
На преден план
Д-р Вилхелм Елисеев и д-р Пламена Вълчева бяха наградени от регионалната колегия на Българския лекарски съюз във Видин
Основна линия
При операция на полицията в Монтанско за ден са разкрити 14 престъпления
На преден план
В Търговище започва мащабен ремонт на спортната зала „Иван Ангелов“
Основна линия
Как улична котка стана космонавт преди 61 години
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.