Начало Контекст Нисък е интересът към безплатните прегледи за злокачествени новообразувания на маточната шийка в онкодиспансера в Русе, каза управителят д-р Камен Кожухаров
2163
България

Нисък е интересът към безплатните прегледи за злокачествени новообразувания на маточната шийка в онкодиспансера в Русе, каза управителят д-р Камен Кожухаров

Нисък е интересът към безплатните скринингови прегледи за злокачествени новообразувания на маточната шийка в Комплексния онкологичен център (КОЦ) в Русе. А те са много важни, защото превенцията спасява, каза управителят на КОЦ д-р Камен Кожухаров.Той обясни, че прегледът не е толкова сложен и обхваща както здравноосигурени, така и здравнонеосигурени жени на възраст от 20 до 49 г. включително.

| 17 Октомври 2024, 16:43 ч.
Нисък е интересът към безплатните прегледи за злокачествени новообразувания на маточната шийка в онкодиспансера в Русе, каза управителят д-р Камен Кожухаров
Нисък е интересът към безплатните прегледи за злокачествени новообразувания на маточната шийка в онкодиспансера в Русе, каза управителят д-р Камен Кожухаров
Снимка © Бисер Тодор / БТА

Нисък е интересът към безплатните скринингови прегледи за злокачествени новообразувания на маточната шийка в Комплексния онкологичен център (КОЦ) в Русе. А те са много важни, защото превенцията спасява, каза управителят на КОЦ д-р Камен Кожухаров. 

Предсрочното прекратяване на договорите с превозвачите няма да сложи край на агонията с частния градски транспорт в Пловдив, а ще я удължи с още над 10 години. Като вторичен ефект ще е „убиването“ на общинското дружество "Екобус" и възможността да имаме общински градски транспорт. Това заявиха на пресконференция в Пловдив общинските съветници от „Продължаваме промяната-Демократична България“ Веселина Александрова, Николай Гюров, Йоно Чипилски и Добромира Костова. 

Миналата седмица Община Пловдив изпрати едномесечни предизвестия до превозвачите от градския транспорт за прекратяване на договора от 2018 година, обект на който са 13 линии. Като причина за решението от Общината посочиха неизпълнение от страна на някои от фирмите на клаузите по договора и продължаване на пропускането на курсове по някои от линиите."При прекратяване на договора от 2016 го

В Разград доставиха бюлетините за предсрочните парламентарни избори на 27 октомври. Общият брой бюлетини за избор на народни представители за седемте общини в област Разград възлиза на 129 000, а броят на гласоподавателите по предварителните списъци е 134 149, съобщи пред журналисти заместник областният управител на Разград Надя Йорданова. Тя обясни, че бюлетините ще бъдат раздадени на общинските администрации следващия четвъртък, на 24 октомври, а дотогава те ще бъдат съхранявани в строго охранявано помещение в Областна администрация - Разград.

Бюлетините бяха приети в присъствието на заместник областния управител на Разград Надя Йорданова, а дейностите по приемането им осигуряваше ръководителят на техническия екип за извършване на организационно-техническата подготовка на изборите Светлин Симеонов и Красимира Димитрова, която е член на екипа.

В допълнение към бюлетинит

Специализирана полицейска операция, насочена към водачите на двуколесни моторни превозни средства, ще се проведе в периода от 15 до 20 октомври в област Велико Търново. Това съобщи на брифинг началникът на сектор „Пътна полиция“ при Областна дирекция на МВР в старата столица главен инспектор Радостин Върбанов.

Главен инспектор Върбанов посочи, че в периода от 7 до 13 октомври на територията, обслужвана от ОД на МВР – Велико Търново са регистрирани 26 пътнотранспортни произшествия, от които 9 тежки, със 16 ранени и без загинали. Установени са трима водачи, седнали зад волана, след употреба на алкохол, един употребил наркотични вещества и 12 неправоспособни. Двама водачи са отказал проба за наркотични вещества и алкохол. Съставени са 282 акта и са наложени 813 глоби по фиш. Изготвени са 273 електронни фиша. Заснети са 668 нарушения на скоростните режими, информи

Близо два тона пластмасови капачки бяха предадени в Търговище за благотворителна кауза. Въпреки дъждовния и мрачен ден в събота гражданите на региона подкрепиха активно кампанията „Капачки за бъдеще“, каза регионалният координатор за Търговище Ливий Катан.

След като предаде на фирма за рециклиране събраните в есенната инициатива количества, Катан отчете, че всъщност Търговище се включва в националната кампания с общо 1980 кг пластмасови капачки и 240 кг алуминиеви кенчета. Традиционно големи количества даряват детски и учебни заведения. Като положителен той оценява и личния ангажимент на подрастващите. Коментира, че родители и учители водят деца при кампанийното предаване на събраните капачки, учейки ги от една страна на опазване на околната среда, а от друга – на отговорно гражданско поведение и взаимопомощ.

Очаква се масова акция за предаване на капа

В навечерието на църковния празник Петковден, днес старозагорското село Люляк отпразнува своя празник. Денят започна с празнична литургия, която отслужи Отец Иван Тонев, заедно с църковния хор на село Хрищени. На всички присъстващи в църквата бяха раздадени пакети с храна. 

В знак на уважение бяха поднесени венци и цветя пред паметниците на Захари Стоянов и интелектуалците Петко и Христо Кацарови.

Празникът продължи на площада на селото с изпълнение на Общинския танцов ансамбъл „Загоре“, а после и с хоро под съпровода на оркестъра на ансамбъла.

Организатори на празничните прояви са църковното настоятелство в кметството в село Люляк, с подкрепата на Община Стара Загора.

 

Той обясни, че прегледът не е толкова сложен и обхваща както здравноосигурени, така и здравнонеосигурени жени на възраст от 20 до 49 г. включително.

Кампанията продължава до 30 ноември тази година. Консултациите се правят от акушер-гинеколог от онкодиспансера в града. Прегледът включва взимане и изпращане на материал за цитонамазка, както и разчитане на резултата от специалист.

Проект за овластяване с дебатьорски умения и изграждане на ключови компетентности за гражданска активност в дебатьорската общност ще се реализира от 18 до 20 октомври в Шумен, съобщи Румянка Димитрова, кариерен консултант в Центъра за подкрепа за личностно развитие - Обединен детски комплекс (ЦПЛР - ОДК) „Анастас Стоянов".

На базата на ЦПЛР-ОДК „Анастас Стоянов“ „Зелено училище“ в  Природен парк „Шуменско плато“ се предвижда да има тренировки, състезания, общо ателие „Базови умения – формат „Британски парламент“, дискусия за връзката между лични умения и избор на професия, показва програмата на събитието.

Във форума ще се включат клубове „Дебати“ от Профилирана езикова гимназия „Никола Й. Вапцаров“, Профилирана природоматематическа гимназия „Нанчо Попович“ и Средно

На празника на Севлиево – Петковден, на тържествена сесия на Общински съвет – Севлиево бяха връчени 15 отличия „Почетен знак - Севлиево“ на заслужили личности, фирми и организации, свързани с града.

„Днес в деня на Севлиево на Петковден отбелязваме един важен празник. Няма по-тържествен повод, по който да отличим заслужилите севлиевци“, каза по време на откриването на тържествената сесия председателят на Общински съвет – Севлиево д-р Явор Памукчиев. 

„Поздравявам ви най-сърдечно с духовния празник на Севлиево – Петковден. Нека закрилницата на нашия град бди над всички нас, за да има здраве и хармония в домовете ни. Да са живи и здрави всички, които носят името на светицата, която почитаме като пазителка на семейството и рода. Севлиево е град за памет на традициите, с възрожденския плам на Възраждането и с интерес

В страната няма Общински съвет (ОбС), който да не излъчва заседанията си онлайн, каза председателят на Националната асоциация на председателите на Общински съвети (НАПОС) Венцислав Спирдонов, който оглавява и ОбС във Велико Търново. Той бе сред участниците в дискусия, посветена на развитието на капацитета на местните парламенти като политически органи. Разговорът се състоя в рамките на Годишната среща на местните власти, организирана от Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ).

Спирдонов уточни, че ако понякога има заседания, които не се излъчват онлайн, това се дължи на технически проблеми, а не на неизпълнение на законовите изисквания. По думите му Общинските съвети вече са обезпечени с нужната апаратура.

Когато нещата са ясно регламентирани, съветите работят добре и спазват законодателството, допълни Спирдонов. Според него е абсолютно ненужно д

Осигуряването на достъп до архитектурна, транспортна и комуникационна среда е сред основните проблеми за хората със зрителни затруднения.Това каза Васил Долапчиев от Съюза на слепите в България. Той посочи, че в големите общини се работи за подобряване на условията, но добави, че „има още много какво да се желае“. Коментарът му е във връзка с отбелязването на Международния ден на белия бастун.

По отношение на нормативната база нещата стоят много добре, работихме усърдно и променихме доста неща, заимствайки европейския и световен опит в тази област, заяви още Долапчиев. Има обаче занижен контрол, лошо качество на изпълнение на проекти за осигуряване на достъп до средата, добави той.

Друго предизвикателство е осигуряването на заетост и възможността незрящите хора, особено младите, да имат собствени доходи, посочи Долапчиев. Хората със зрителни проблеми имат ну

По предложение на кмета на община Етрополе Владимир Александров са направени спешни ремонти на детските градини „Слънчице“ и „Еделвайс“ в общината. Средствата са дарени от местни дружества по благотворителна програма „Българските добродетели", съобщиха от общинската администрация. 

В детска градина „Слънчице“ е напълно обновен кухненският блок, който не е бил ремонтиран години наред, а в „Еделвайс“ са ремонтирани три санитарни помещения, посочиха от общинската администрация. Кметът на община Етрополе благодари за финансовата помощ, както и на фирмата изпълнител за качественото изпълнение и спазване на сроковете. 

По думите на Александров чрез тези проекти показват, че подкрепата за развитието на децата и образователните институции в Етрополе са важни. „Ремонтите в „Еделвайс“ и „Слънчи

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Започва изпълнението на втората фаза от проекта за подобряване на качеството на въздуха в Община Пловдив
Започва изпълнението на фаза 2 от проекта за подобряване на качеството на атмосферния въздух в Община Пловдив чрез намаляване на емисиите от фини прахови частици от битовото отопле ...
При операция на полицията в Монтанско за ден са разкрити 14 престъпления
Специализирана операция за предотвратяване на престъпления, свързани с политическите права на гражданите, както и за противодействие на конвенционалната престъпност, бе проведена в ...
Как улична котка стана космонавт преди 61 години
Как улична котка стана космонавт и какъв принос имат към научните изследвания животните, пътували в Космоса, разказа доц. д-р Симеон Асеновски, заместник-директор на Института за к ...
Екипите на пожарната са реагирали на 98 сигнала за произшествия през изминалото денонощие
Екипите на пожарната са реагирали на 98 сигнала за произшествия през изминалото денонощие. Това съобщиха на сайта си от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на насел ...
Интензивно е движението за товарни автомобили на някои от граничните пунктове с Румъния
Интензивно е движението за товарни автомобили на някои от граничните пунктове с Румъния. Това съобщиха от Главна дирекция „Гранична полиция“ (ГДГП) на сайта си. Информа ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Започва изпълнението на втората фаза от проекта за подобряване на качеството на въздуха в Община Пловдив
Започва изпълнението на фаза 2 от проекта за подобряване на качеството на атмосферния въздух в Община Пловдив чрез намаляване на емисиите от фини прахови частици от битовото отопле ...
Прогноза за времето на 19 Октомври (Събота) и следващите дни
През нощта ще бъде ясно, в Източна България ще духа слаб вятър от изток-североизток, на запад ще е почти тихо, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). ...
Минус 4 градуса е измерената температура тази сутрин в Чепеларе
Първото застудяване тази есен вече е факт, съобщи дежурният в метеорологичната станция на връх Рожен. Най-ниската температура е измерена в Чепеларе – минус 4 градуса, а на Р ...
Втора овцеферма със зараза от шарка е установена в хасковското село Узунджово в рамките на два дни, съобщиха от БАБХ
Втора ферма със заразени с шарка овце е констатирана в рамките на два дни в хасковското село Узунджово, съобщиха на официалната си страница от Българската агенция по безопасност на ...
Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете
Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете, съобщиха от общинския пресцентър. Услугата е част от стремежа на общината да насърч ...
Тикер в 11:53 ч.
Започва изпълнението на фаза 2 от проекта за подобряване на качеството на атмосф ...
Начало Контекст
2163
България

Нисък е интересът към безплатните прегледи за злокачествени новообразувания на маточната шийка в онкодиспансера в Русе, каза управителят д-р Камен Кожухаров

Нисък е интересът към безплатните скринингови прегледи за злокачествени новообразувания на маточната шийка в Комплексния онкологичен център (КОЦ) в Русе. А те са много важни, защото превенцията спасява, каза управителят на КОЦ д-р Камен Кожухаров.Той обясни, че прегледът не е толкова сложен и обхваща както здравноосигурени, така и здравнонеосигурени жени на възраст от 20 до 49 г. включително.

| 17 Октомври 2024, 16:43 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Нисък е интересът към безплатните прегледи за злокачествени новообразувания на маточната шийка в онкодиспансера в Русе, каза управителят д-р Камен Кожухаров
Нисък е интересът към безплатните прегледи за злокачествени новообразувания на маточната шийка в онкодиспансера в Русе, каза управителят д-р Камен Кожухаров
Снимка © Бисер Тодор / БТА

Нисък е интересът към безплатните скринингови прегледи за злокачествени новообразувания на маточната шийка в Комплексния онкологичен център (КОЦ) в Русе. А те са много важни, защото превенцията спасява, каза управителят на КОЦ д-р Камен Кожухаров. 

Предсрочното прекратяване на договорите с превозвачите няма да сложи край на агонията с частния градски транспорт в Пловдив, а ще я удължи с още над 10 години. Като вторичен ефект ще е „убиването“ на общинското дружество "Екобус" и възможността да имаме общински градски транспорт. Това заявиха на пресконференция в Пловдив общинските съветници от „Продължаваме промяната-Демократична България“ Веселина Александрова, Николай Гюров, Йоно Чипилски и Добромира Костова. 

Миналата седмица Община Пловдив изпрати едномесечни предизвестия до превозвачите от градския транспорт за прекратяване на договора от 2018 година, обект на който са 13 линии. Като причина за решението от Общината посочиха неизпълнение от страна на някои от фирмите на клаузите по договора и продължаване на пропускането на курсове по някои от линиите."При прекратяване на договора от 2016 го

В Разград доставиха бюлетините за предсрочните парламентарни избори на 27 октомври. Общият брой бюлетини за избор на народни представители за седемте общини в област Разград възлиза на 129 000, а броят на гласоподавателите по предварителните списъци е 134 149, съобщи пред журналисти заместник областният управител на Разград Надя Йорданова. Тя обясни, че бюлетините ще бъдат раздадени на общинските администрации следващия четвъртък, на 24 октомври, а дотогава те ще бъдат съхранявани в строго охранявано помещение в Областна администрация - Разград.

Бюлетините бяха приети в присъствието на заместник областния управител на Разград Надя Йорданова, а дейностите по приемането им осигуряваше ръководителят на техническия екип за извършване на организационно-техническата подготовка на изборите Светлин Симеонов и Красимира Димитрова, която е член на екипа.

В допълнение към бюлетинит

Специализирана полицейска операция, насочена към водачите на двуколесни моторни превозни средства, ще се проведе в периода от 15 до 20 октомври в област Велико Търново. Това съобщи на брифинг началникът на сектор „Пътна полиция“ при Областна дирекция на МВР в старата столица главен инспектор Радостин Върбанов.

Главен инспектор Върбанов посочи, че в периода от 7 до 13 октомври на територията, обслужвана от ОД на МВР – Велико Търново са регистрирани 26 пътнотранспортни произшествия, от които 9 тежки, със 16 ранени и без загинали. Установени са трима водачи, седнали зад волана, след употреба на алкохол, един употребил наркотични вещества и 12 неправоспособни. Двама водачи са отказал проба за наркотични вещества и алкохол. Съставени са 282 акта и са наложени 813 глоби по фиш. Изготвени са 273 електронни фиша. Заснети са 668 нарушения на скоростните режими, информи

Близо два тона пластмасови капачки бяха предадени в Търговище за благотворителна кауза. Въпреки дъждовния и мрачен ден в събота гражданите на региона подкрепиха активно кампанията „Капачки за бъдеще“, каза регионалният координатор за Търговище Ливий Катан.

След като предаде на фирма за рециклиране събраните в есенната инициатива количества, Катан отчете, че всъщност Търговище се включва в националната кампания с общо 1980 кг пластмасови капачки и 240 кг алуминиеви кенчета. Традиционно големи количества даряват детски и учебни заведения. Като положителен той оценява и личния ангажимент на подрастващите. Коментира, че родители и учители водят деца при кампанийното предаване на събраните капачки, учейки ги от една страна на опазване на околната среда, а от друга – на отговорно гражданско поведение и взаимопомощ.

Очаква се масова акция за предаване на капа

В навечерието на църковния празник Петковден, днес старозагорското село Люляк отпразнува своя празник. Денят започна с празнична литургия, която отслужи Отец Иван Тонев, заедно с църковния хор на село Хрищени. На всички присъстващи в църквата бяха раздадени пакети с храна. 

В знак на уважение бяха поднесени венци и цветя пред паметниците на Захари Стоянов и интелектуалците Петко и Христо Кацарови.

Празникът продължи на площада на селото с изпълнение на Общинския танцов ансамбъл „Загоре“, а после и с хоро под съпровода на оркестъра на ансамбъла.

Организатори на празничните прояви са църковното настоятелство в кметството в село Люляк, с подкрепата на Община Стара Загора.

 

Той обясни, че прегледът не е толкова сложен и обхваща както здравноосигурени, така и здравнонеосигурени жени на възраст от 20 до 49 г. включително.

Кампанията продължава до 30 ноември тази година. Консултациите се правят от акушер-гинеколог от онкодиспансера в града. Прегледът включва взимане и изпращане на материал за цитонамазка, както и разчитане на резултата от специалист.

Проект за овластяване с дебатьорски умения и изграждане на ключови компетентности за гражданска активност в дебатьорската общност ще се реализира от 18 до 20 октомври в Шумен, съобщи Румянка Димитрова, кариерен консултант в Центъра за подкрепа за личностно развитие - Обединен детски комплекс (ЦПЛР - ОДК) „Анастас Стоянов".

На базата на ЦПЛР-ОДК „Анастас Стоянов“ „Зелено училище“ в  Природен парк „Шуменско плато“ се предвижда да има тренировки, състезания, общо ателие „Базови умения – формат „Британски парламент“, дискусия за връзката между лични умения и избор на професия, показва програмата на събитието.

Във форума ще се включат клубове „Дебати“ от Профилирана езикова гимназия „Никола Й. Вапцаров“, Профилирана природоматематическа гимназия „Нанчо Попович“ и Средно

На празника на Севлиево – Петковден, на тържествена сесия на Общински съвет – Севлиево бяха връчени 15 отличия „Почетен знак - Севлиево“ на заслужили личности, фирми и организации, свързани с града.

„Днес в деня на Севлиево на Петковден отбелязваме един важен празник. Няма по-тържествен повод, по който да отличим заслужилите севлиевци“, каза по време на откриването на тържествената сесия председателят на Общински съвет – Севлиево д-р Явор Памукчиев. 

„Поздравявам ви най-сърдечно с духовния празник на Севлиево – Петковден. Нека закрилницата на нашия град бди над всички нас, за да има здраве и хармония в домовете ни. Да са живи и здрави всички, които носят името на светицата, която почитаме като пазителка на семейството и рода. Севлиево е град за памет на традициите, с възрожденския плам на Възраждането и с интерес

В страната няма Общински съвет (ОбС), който да не излъчва заседанията си онлайн, каза председателят на Националната асоциация на председателите на Общински съвети (НАПОС) Венцислав Спирдонов, който оглавява и ОбС във Велико Търново. Той бе сред участниците в дискусия, посветена на развитието на капацитета на местните парламенти като политически органи. Разговорът се състоя в рамките на Годишната среща на местните власти, организирана от Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ).

Спирдонов уточни, че ако понякога има заседания, които не се излъчват онлайн, това се дължи на технически проблеми, а не на неизпълнение на законовите изисквания. По думите му Общинските съвети вече са обезпечени с нужната апаратура.

Когато нещата са ясно регламентирани, съветите работят добре и спазват законодателството, допълни Спирдонов. Според него е абсолютно ненужно д

Осигуряването на достъп до архитектурна, транспортна и комуникационна среда е сред основните проблеми за хората със зрителни затруднения.Това каза Васил Долапчиев от Съюза на слепите в България. Той посочи, че в големите общини се работи за подобряване на условията, но добави, че „има още много какво да се желае“. Коментарът му е във връзка с отбелязването на Международния ден на белия бастун.

По отношение на нормативната база нещата стоят много добре, работихме усърдно и променихме доста неща, заимствайки европейския и световен опит в тази област, заяви още Долапчиев. Има обаче занижен контрол, лошо качество на изпълнение на проекти за осигуряване на достъп до средата, добави той.

Друго предизвикателство е осигуряването на заетост и възможността незрящите хора, особено младите, да имат собствени доходи, посочи Долапчиев. Хората със зрителни проблеми имат ну

По предложение на кмета на община Етрополе Владимир Александров са направени спешни ремонти на детските градини „Слънчице“ и „Еделвайс“ в общината. Средствата са дарени от местни дружества по благотворителна програма „Българските добродетели", съобщиха от общинската администрация. 

В детска градина „Слънчице“ е напълно обновен кухненският блок, който не е бил ремонтиран години наред, а в „Еделвайс“ са ремонтирани три санитарни помещения, посочиха от общинската администрация. Кметът на община Етрополе благодари за финансовата помощ, както и на фирмата изпълнител за качественото изпълнение и спазване на сроковете. 

По думите на Александров чрез тези проекти показват, че подкрепата за развитието на децата и образователните институции в Етрополе са важни. „Ремонтите в „Еделвайс“ и „Слънчи

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Започва изпълнението на втората фаза от проекта за подобряване на качеството на въздуха в Община Пловдив
При операция на полицията в Монтанско за ден са разкрити 14 престъпления
Как улична котка стана космонавт преди 61 години
Екипите на пожарната са реагирали на 98 сигнала за произшествия през изминалото денонощие
Интензивно е движението за товарни автомобили на някои от граничните пунктове с Румъния
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Октомври
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Основна линия
Започва изпълнението на втората фаза от проекта за подобряване на качеството на въздуха в Община Пловдив
Сфера
Прогноза за времето на 19 Октомври (Събота) и следващите дни
Контекст
Минус 4 градуса е измерената температура тази сутрин в Чепеларе
Местен фокус
Втора овцеферма със зараза от шарка е установена в хасковското село Узунджово в рамките на два дни, съобщиха от БАБХ
Контекст
Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете
Контекст
Митничари задържаха 100 000 къса контрабандни цигари в турски камион на "Капитан Андреево"
На преден план
Д-р Вилхелм Елисеев и д-р Пламена Вълчева бяха наградени от регионалната колегия на Българския лекарски съюз във Видин
Основна линия
При операция на полицията в Монтанско за ден са разкрити 14 престъпления
На преден план
В Търговище започва мащабен ремонт на спортната зала „Иван Ангелов“
Основна линия
Как улична котка стана космонавт преди 61 години
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.