Начало Местен фокус Екоинспекцията в Русе състави втори акт за годината на една и съща компания заради разпространение на миризми, след 33 сигнала за една нощ
2097
България

Екоинспекцията в Русе състави втори акт за годината на една и съща компания заради разпространение на миризми, след 33 сигнала за една нощ

Експерти на Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) в Русе съставиха акт за установяване на административно нарушение на „Линамар Лайт Металс Русе“ ЕООД, съобщи днес експертът по „Връзки с обществеността“ в екоинспекцията Рени Петрова.Тя уточни, че е установено нарушено условие в комплексното разрешително на дружеството, като е допуснато разпространение на миризми, извън производствената площадка, установено в началото на октомври.

| 17 Октомври 2024, 16:43 ч.
Екоинспекцията в Русе състави втори акт за годината на една и съща компания заради разпространение на миризми, след 33 сигнала за една нощ
Екоинспекцията в Русе състави втори акт за годината на една и съща компания заради разпространение на миризми, след 33 сигнала за една нощ
Снимка © БТА

Експерти на Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) в Русе съставиха акт за установяване на административно нарушение на „Линамар Лайт Металс Русе“ ЕООД, съобщи днес експертът по „Връзки с обществеността“ в екоинспекцията Рени Петрова. 

Извънредно заседание на Столичния общински съвет (СОС) ще се състои днес от 10:00 часа, съобщиха от пресцентъра на Съвета. Заседанието е с единствена точка изслушване на кмета на Столична община Васил Терзиев във връзка със силно затруднения трафик, транспортното обслужване и пътната безопасност в града.

Мотивите за свикването на извънредно заседание на СОС са продиктувани от липсата на устойчива политика на Столична община, особено в областта на транспорта и пътната безопасност, се посочва в доклада, чиито вносители са 22 общински съветници.

През миналата седмица общинските съветници на ГЕРБ-СДС внесоха искане за извънредна сесия на Съвета, на която да бъде изслушан кметът Васил Терзиев заради тежкия трафик в София, "кошмарните задръствания", за проблемите с обслужването на града и с пътната безопасност, съобщи на брифинг тогава председателят на групата на общинските съ

Наблюдава се „подмладяване“ на артериалната и венозна тромбоза при пациентите у нас. Ако допреди години възрастовата граница е била пациенти между 60 и 70 години, днес се наблюдава при пациенти на възраст между 50-59 години. Това каза д-р Елица Димитрова, съдов хирург в Университетската многопрофилна болница за активно лечение „Св. Екатерина“ в София, по време на лекция на тема „Артериална и венозна тромбоза на долни крайници – профилактика, превенция и лечение“. Болницата организира Ден на отворените врати по повод Световния ден на тромбозата, който се отбелязва на 13 октомври.

Основните причини за заболяването са високите нива на холестерол, захарният диабет, тютюнопушенето и наднорменото тегло, каза д-р Димитрова. Лошият контрол на кръвната захар почти винаги довежда до артериална и венозна тромбоза, подчерта специалистът. Сърдечните

По инициатива на областния управител на Габрово се състоя работна среща във връзка с предстоящите избори, съобщиха от Областна администрация – Габрово. 

В срещата участваха представители на институциите, които имат отношение към организацията на изборите – ръководителите на Областната дирекция на Министерството на вътрешните работи, Районната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“, Териториална дирекция „Национална сигурност“, „ЕРП Север“, Районната избирателна комисия, "Информационно обслужване" – Габрово, представители на четирите общини в областта, както и технически екип от областната администрация.

Целта на срещата беше да се координират действията по организация на предстоящите парламентарни избори, както и да се уточнят възникнали въпроси в хода на подготовката им. Областна администрация -

Един човек е загинал и 24-ма са ранени при 19 пътнотранспортни произшествия в страната през изминалото денонощие, съобщиха на сайта на МВР.

В София са станали две тежки катастрофи и 19 леки пътни инцидента. Двама души са пострадали. 

От началото на месеца при пътни произшествия са загинали 17 човека, а 305 са ранени. За периода от началото на годината при катастрофи са загинали 355-ма, а 7127 души са пострадали.

При сравнение с реалните данни за загиналите участници в движението (424) през същия период на 2023 г., се отчитат 69 по-малко през 2024 г.

 

Тя уточни, че е установено нарушено условие в комплексното разрешително на дружеството, като е допуснато разпространение на миризми, извън производствената площадка, установено в началото на октомври.

Актът е предявен писмено на оператора, поради липса на законов представител на фирмата, но в присъствието на трима податели на сигнала и служител на екоинспекцията. 

На 2 октомври, дежурен екип, назначен със заповед на директора на екоинспекцията Дауд Ибрям, е извършил  обход в Източна промишлена зона. В 19:40 ч. експертите на РИОСВ – Русе са потвърдили наличието на характерната за производството на дружеството миризма в района на бензиностанция „Европа“, на бул. „България“. Към 20:00 ч. е потвърдено, че има същата миризма и по ул. „Никола Петков“ в квартал „Здравец – Север“, каза още Петрова. 

Тя добави, че до 23:29 ч. същата нощ в инспекцията са постъпили общо 33 сигнала от жители на Русе, които са посочили органолептично усещане на миризма на „изгорял бакелит“, характерна за дейността на „Линамар Лайт Металс Русе“ ЕООД. Преобладаващи са сигналите от кварталите  „Възраждане“, „Здравец“ и централна градска част на Русе, уточниха от РИОСВ. 

При преглед на метеорологичните данни екоинспекторите са отчели, че между 20:00 и 22:00 часа на 2 октомври вятърът е бил с посока югоизток, а към 23:00 ч. се е променил на североизток – изток, със скорост между 0,25 до 0,39 метра в секунди. 

С доброволен труд и лични средства жителите на смолянското село Бостина се заеха да приведат в добър вид гробищния парк, съобщи кметът Славка Тунева. От година хората събират пари и работят през почивните дни, а бизнесмени от Смолян също откликват на идеята и подпомагат хората с материали и техника.

Инициативата на местното население започва миналата година с поставяне на бетонни колове и оградна мрежа около гробищния парк. Бетонират част от алеята срещу входа на гробището и поставят табло за некролози.

Тази година сами си направихме пътя до гробищния парк с фрезован асфалт. Беше кал и трева и изобщо не можеше да се върви. Сега вече и лек автомобил може да се качи до горе. Гледаме да го поддържаме в приличен вид, каза още Славка Тунева. Тя е благодарна, че голяма част от жителите се включват в трудовите дни.

Последната инициатива на бостенци е разширението на гро

Район "Оборище" спира кандидатурата си за участие в проекта за резидентна грижа за непридружени деца бежанци. Това се посочва в становище на районната администрация по повод бъдещо участие в "Проект за настаняване в център-семеен тип и предоставяне на специализирани социални грижи и закрила на непридружени деца-бежанци без увреждания до 18 годишна възраст". Становището е публикувано на Фейсбук страницата на район "Оборище".

Оттам отчитат недопустимостта на предизборно заиграване на политически сили със съдбата на деца-жертва на военни конфликти и без родители и близки на територията на страната ни. Район "Оборище" декларира, че няма да допусне разпалването на омраза на етническа или расова основа с предизборна цел, което може да има дългосрочни последици отвъд предстоящите избори и разбира естественото безпокойство на гражданите на района и нагнетяваното напрежение, породено от

Електронните услуги, които „Информационно обслужване“ внедри в Централния регистър на особените залози (ЦРОЗ), са спестили на гражданите и бизнеса близо 1 млн. лв. за последните 14 месеца. Това съобщиха от пресцентъра на „Информационно обслужване“ (ИО). 

За периода по електронен път са подадени над 36 000 заявления, сочат данните на информационната система. Това спестява 50% от изискуемата такса, която се плащаше на гише преди 1 юли 2023 г. Най-много са подадените заявления за учредяване на залог, следван от заявките за лизинг и запори. Издадени са близо 14 000 удостоверения по електронен път, което е спестило значително време и близо 200 000 лв. на гражданите и бизнеса, уточняват от ИО. 

„С пускането в експлоатация на новата информационна система на Централния регистър на особените залози, завършихме цялостната реформа в регистърн

Променя се организацията на движението заради провеждане на „Маратон София 2024” на 12 и 13 октомври. Това съобщиха от пресцентъра на Столична община. 

Предстои 41-вото издание на най-мащабното спортно събитие на София - „Маратон София 2024“. Тази година маратонът ще се проведе с ново трасе. На 13 октомври Wizz Air София маратон ще предостави на рекордните като бройка над 6500 участници възможност за едно различно преживяване, като за първи път в историята маршрутът ще обхване и западната част на града.

Старт-финалът на класическата дистанция от 42 километра и 195 метра е тази неделя в 9:30 часа от площад „Княз Александър I" и маршрутът ще продължи по подробната карта с отбелязване на всички забележителности на София, покрай които ще бягат маратонците. За първи път записалите се само за големия маратон наближават 1000. За провеждане на

От първи ноември се въвежда бонусна система за заплащане в столичния автотранспорт и електротранспорт. Това предвижда подписаното днес споразумение с кмета на София Васил Терзиев, което е в допълнение на договореностите от края на месец февруари тази година за повишаване на възнагражденията на работещите в градския транспорт, съобщиха от Федерацията на транспортните синдикати към КНСБ на сайта си. 

Оттам посочват, че преговорите по въвеждане на бонусната система са се усложнили в началото на този месец, след като от Столичната община са обяснили, че нямат финансова възможност и трябва да бъде отложена. Това повиши социалното напрежение сред работещите в общинските транспортни дружества. Федерацията на транспортните синдикати към КНСБ предупреди, че ако не се намери решение, ще предприеме протестни действия, непосредствено след парламентарните избори.

След проведенит

При преглед на данните от пункта за собствен мониторинг, разположен на територията на „Линамар Лайт Металс Русе“ ЕООД е установено, че в горепосочения период са регистрирани високи максимално измерени стойности по показател о-крезол и нафтален, които са в състава на миризмата на „изгорял бакелит“, характерна за дейността на дружеството, уточниха от екоинспекцията. 

Припомняме, че дружеството оспорва в съда санкция от 250 000 лева на РИОСВ от тази година за същото нарушение. Насроченото за 4 октомври дело в Районния съд обаче беше отложено за 20 ноември. 

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Пред паметника „Майка България“ бе честван празникът на Търновския гарнизон
Курсанти от Националния военен университет „Васил Левски“ и Духовият оркестър на Военния университет се включиха в отбелязването на празника на Търновския гарнизон. Поч ...
В Роман започва традиционният есенен панаир
От днес до неделя ще се проведе традиционният есенен панаир в Роман, съобщиха във фейсбук страницата си от Община Роман. Петъчният ден е обявен за неучебен за всички учебни заведен ...
В община Бяла Слатина спортната инфраструктура и дейностите са на високо ниво, каза кметът инж. Иво Цветков
В община Бяла Слатина спортната инфраструктура и дейности са на високо ниво, каза кметът инж. Иво Цветков по повод получена днес награда „Кмет на годината“ в категория ...
Община Бяла Слатина ще кандидатства с проект за обновяване на стадиона в града
На заседание на Общински съвет – Бяла Слатина беше подкрепено намерение на администрацията да кандидатства с проектно предложение за обновяване на стадиона в града. Финансира ...
Лекарската колегия в Смолян ще отличи изтъкнати лекари
Районната лекарска колегия (РЛК) в Смолян ще отличи изтъкнати български лекари, съобщи д-р Даниела Дариткова – председател на РЛК. По повод Деня на българския лекар ще се съ ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Прогноза за времето на 19 Октомври (Събота) и следващите дни
През нощта ще бъде ясно, в Източна България ще духа слаб вятър от изток-североизток, на запад ще е почти тихо, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). ...
Минус 4 градуса е измерената температура тази сутрин в Чепеларе
Първото застудяване тази есен вече е факт, съобщи дежурният в метеорологичната станция на връх Рожен. Най-ниската температура е измерена в Чепеларе – минус 4 градуса, а на Р ...
Втора овцеферма със зараза от шарка е установена в хасковското село Узунджово в рамките на два дни, съобщиха от БАБХ
Втора ферма със заразени с шарка овце е констатирана в рамките на два дни в хасковското село Узунджово, съобщиха на официалната си страница от Българската агенция по безопасност на ...
Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете
Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете, съобщиха от общинския пресцентър. Услугата е част от стремежа на общината да насърч ...
Митничари задържаха 100 000 къса контрабандни цигари в турски камион на "Капитан Андреево"
Митническите служители на граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) "Капитан Андреево" откриха и задържаха 100 000 къса (5000 кутии) контрабандни цигари при проверка на товаре ...
Тикер в 11:43 ч.
През нощта ще бъде ясно, в Източна България ще духа слаб вятър от изток-североиз ...
Начало Местен фокус
2097
България

Екоинспекцията в Русе състави втори акт за годината на една и съща компания заради разпространение на миризми, след 33 сигнала за една нощ

Експерти на Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) в Русе съставиха акт за установяване на административно нарушение на „Линамар Лайт Металс Русе“ ЕООД, съобщи днес експертът по „Връзки с обществеността“ в екоинспекцията Рени Петрова.Тя уточни, че е установено нарушено условие в комплексното разрешително на дружеството, като е допуснато разпространение на миризми, извън производствената площадка, установено в началото на октомври.

| 17 Октомври 2024, 16:43 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Екоинспекцията в Русе състави втори акт за годината на една и съща компания заради разпространение на миризми, след 33 сигнала за една нощ
Екоинспекцията в Русе състави втори акт за годината на една и съща компания заради разпространение на миризми, след 33 сигнала за една нощ
Снимка © БТА

Експерти на Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) в Русе съставиха акт за установяване на административно нарушение на „Линамар Лайт Металс Русе“ ЕООД, съобщи днес експертът по „Връзки с обществеността“ в екоинспекцията Рени Петрова. 

Извънредно заседание на Столичния общински съвет (СОС) ще се състои днес от 10:00 часа, съобщиха от пресцентъра на Съвета. Заседанието е с единствена точка изслушване на кмета на Столична община Васил Терзиев във връзка със силно затруднения трафик, транспортното обслужване и пътната безопасност в града.

Мотивите за свикването на извънредно заседание на СОС са продиктувани от липсата на устойчива политика на Столична община, особено в областта на транспорта и пътната безопасност, се посочва в доклада, чиито вносители са 22 общински съветници.

През миналата седмица общинските съветници на ГЕРБ-СДС внесоха искане за извънредна сесия на Съвета, на която да бъде изслушан кметът Васил Терзиев заради тежкия трафик в София, "кошмарните задръствания", за проблемите с обслужването на града и с пътната безопасност, съобщи на брифинг тогава председателят на групата на общинските съ

Наблюдава се „подмладяване“ на артериалната и венозна тромбоза при пациентите у нас. Ако допреди години възрастовата граница е била пациенти между 60 и 70 години, днес се наблюдава при пациенти на възраст между 50-59 години. Това каза д-р Елица Димитрова, съдов хирург в Университетската многопрофилна болница за активно лечение „Св. Екатерина“ в София, по време на лекция на тема „Артериална и венозна тромбоза на долни крайници – профилактика, превенция и лечение“. Болницата организира Ден на отворените врати по повод Световния ден на тромбозата, който се отбелязва на 13 октомври.

Основните причини за заболяването са високите нива на холестерол, захарният диабет, тютюнопушенето и наднорменото тегло, каза д-р Димитрова. Лошият контрол на кръвната захар почти винаги довежда до артериална и венозна тромбоза, подчерта специалистът. Сърдечните

По инициатива на областния управител на Габрово се състоя работна среща във връзка с предстоящите избори, съобщиха от Областна администрация – Габрово. 

В срещата участваха представители на институциите, които имат отношение към организацията на изборите – ръководителите на Областната дирекция на Министерството на вътрешните работи, Районната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“, Териториална дирекция „Национална сигурност“, „ЕРП Север“, Районната избирателна комисия, "Информационно обслужване" – Габрово, представители на четирите общини в областта, както и технически екип от областната администрация.

Целта на срещата беше да се координират действията по организация на предстоящите парламентарни избори, както и да се уточнят възникнали въпроси в хода на подготовката им. Областна администрация -

Един човек е загинал и 24-ма са ранени при 19 пътнотранспортни произшествия в страната през изминалото денонощие, съобщиха на сайта на МВР.

В София са станали две тежки катастрофи и 19 леки пътни инцидента. Двама души са пострадали. 

От началото на месеца при пътни произшествия са загинали 17 човека, а 305 са ранени. За периода от началото на годината при катастрофи са загинали 355-ма, а 7127 души са пострадали.

При сравнение с реалните данни за загиналите участници в движението (424) през същия период на 2023 г., се отчитат 69 по-малко през 2024 г.

 

Тя уточни, че е установено нарушено условие в комплексното разрешително на дружеството, като е допуснато разпространение на миризми, извън производствената площадка, установено в началото на октомври.

Актът е предявен писмено на оператора, поради липса на законов представител на фирмата, но в присъствието на трима податели на сигнала и служител на екоинспекцията. 

На 2 октомври, дежурен екип, назначен със заповед на директора на екоинспекцията Дауд Ибрям, е извършил  обход в Източна промишлена зона. В 19:40 ч. експертите на РИОСВ – Русе са потвърдили наличието на характерната за производството на дружеството миризма в района на бензиностанция „Европа“, на бул. „България“. Към 20:00 ч. е потвърдено, че има същата миризма и по ул. „Никола Петков“ в квартал „Здравец – Север“, каза още Петрова. 

Тя добави, че до 23:29 ч. същата нощ в инспекцията са постъпили общо 33 сигнала от жители на Русе, които са посочили органолептично усещане на миризма на „изгорял бакелит“, характерна за дейността на „Линамар Лайт Металс Русе“ ЕООД. Преобладаващи са сигналите от кварталите  „Възраждане“, „Здравец“ и централна градска част на Русе, уточниха от РИОСВ. 

При преглед на метеорологичните данни екоинспекторите са отчели, че между 20:00 и 22:00 часа на 2 октомври вятърът е бил с посока югоизток, а към 23:00 ч. се е променил на североизток – изток, със скорост между 0,25 до 0,39 метра в секунди. 

С доброволен труд и лични средства жителите на смолянското село Бостина се заеха да приведат в добър вид гробищния парк, съобщи кметът Славка Тунева. От година хората събират пари и работят през почивните дни, а бизнесмени от Смолян също откликват на идеята и подпомагат хората с материали и техника.

Инициативата на местното население започва миналата година с поставяне на бетонни колове и оградна мрежа около гробищния парк. Бетонират част от алеята срещу входа на гробището и поставят табло за некролози.

Тази година сами си направихме пътя до гробищния парк с фрезован асфалт. Беше кал и трева и изобщо не можеше да се върви. Сега вече и лек автомобил може да се качи до горе. Гледаме да го поддържаме в приличен вид, каза още Славка Тунева. Тя е благодарна, че голяма част от жителите се включват в трудовите дни.

Последната инициатива на бостенци е разширението на гро

Район "Оборище" спира кандидатурата си за участие в проекта за резидентна грижа за непридружени деца бежанци. Това се посочва в становище на районната администрация по повод бъдещо участие в "Проект за настаняване в център-семеен тип и предоставяне на специализирани социални грижи и закрила на непридружени деца-бежанци без увреждания до 18 годишна възраст". Становището е публикувано на Фейсбук страницата на район "Оборище".

Оттам отчитат недопустимостта на предизборно заиграване на политически сили със съдбата на деца-жертва на военни конфликти и без родители и близки на територията на страната ни. Район "Оборище" декларира, че няма да допусне разпалването на омраза на етническа или расова основа с предизборна цел, което може да има дългосрочни последици отвъд предстоящите избори и разбира естественото безпокойство на гражданите на района и нагнетяваното напрежение, породено от

Електронните услуги, които „Информационно обслужване“ внедри в Централния регистър на особените залози (ЦРОЗ), са спестили на гражданите и бизнеса близо 1 млн. лв. за последните 14 месеца. Това съобщиха от пресцентъра на „Информационно обслужване“ (ИО). 

За периода по електронен път са подадени над 36 000 заявления, сочат данните на информационната система. Това спестява 50% от изискуемата такса, която се плащаше на гише преди 1 юли 2023 г. Най-много са подадените заявления за учредяване на залог, следван от заявките за лизинг и запори. Издадени са близо 14 000 удостоверения по електронен път, което е спестило значително време и близо 200 000 лв. на гражданите и бизнеса, уточняват от ИО. 

„С пускането в експлоатация на новата информационна система на Централния регистър на особените залози, завършихме цялостната реформа в регистърн

Променя се организацията на движението заради провеждане на „Маратон София 2024” на 12 и 13 октомври. Това съобщиха от пресцентъра на Столична община. 

Предстои 41-вото издание на най-мащабното спортно събитие на София - „Маратон София 2024“. Тази година маратонът ще се проведе с ново трасе. На 13 октомври Wizz Air София маратон ще предостави на рекордните като бройка над 6500 участници възможност за едно различно преживяване, като за първи път в историята маршрутът ще обхване и западната част на града.

Старт-финалът на класическата дистанция от 42 километра и 195 метра е тази неделя в 9:30 часа от площад „Княз Александър I" и маршрутът ще продължи по подробната карта с отбелязване на всички забележителности на София, покрай които ще бягат маратонците. За първи път записалите се само за големия маратон наближават 1000. За провеждане на

От първи ноември се въвежда бонусна система за заплащане в столичния автотранспорт и електротранспорт. Това предвижда подписаното днес споразумение с кмета на София Васил Терзиев, което е в допълнение на договореностите от края на месец февруари тази година за повишаване на възнагражденията на работещите в градския транспорт, съобщиха от Федерацията на транспортните синдикати към КНСБ на сайта си. 

Оттам посочват, че преговорите по въвеждане на бонусната система са се усложнили в началото на този месец, след като от Столичната община са обяснили, че нямат финансова възможност и трябва да бъде отложена. Това повиши социалното напрежение сред работещите в общинските транспортни дружества. Федерацията на транспортните синдикати към КНСБ предупреди, че ако не се намери решение, ще предприеме протестни действия, непосредствено след парламентарните избори.

След проведенит

При преглед на данните от пункта за собствен мониторинг, разположен на територията на „Линамар Лайт Металс Русе“ ЕООД е установено, че в горепосочения период са регистрирани високи максимално измерени стойности по показател о-крезол и нафтален, които са в състава на миризмата на „изгорял бакелит“, характерна за дейността на дружеството, уточниха от екоинспекцията. 

Припомняме, че дружеството оспорва в съда санкция от 250 000 лева на РИОСВ от тази година за същото нарушение. Насроченото за 4 октомври дело в Районния съд обаче беше отложено за 20 ноември. 

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Пред паметника „Майка България“ бе честван празникът на Търновския гарнизон
В Роман започва традиционният есенен панаир
В община Бяла Слатина спортната инфраструктура и дейностите са на високо ниво, каза кметът инж. Иво Цветков
Община Бяла Слатина ще кандидатства с проект за обновяване на стадиона в града
Лекарската колегия в Смолян ще отличи изтъкнати лекари
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Октомври
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Сфера
Прогноза за времето на 19 Октомври (Събота) и следващите дни
Контекст
Минус 4 градуса е измерената температура тази сутрин в Чепеларе
Местен фокус
Втора овцеферма със зараза от шарка е установена в хасковското село Узунджово в рамките на два дни, съобщиха от БАБХ
Контекст
Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете
Контекст
Митничари задържаха 100 000 къса контрабандни цигари в турски камион на "Капитан Андреево"
На преден план
Д-р Вилхелм Елисеев и д-р Пламена Вълчева бяха наградени от регионалната колегия на Българския лекарски съюз във Видин
Основна линия
При операция на полицията в Монтанско за ден са разкрити 14 престъпления
На преден план
В Търговище започва мащабен ремонт на спортната зала „Иван Ангелов“
Основна линия
Как улична котка стана космонавт преди 61 години
Контекст
Военноморските сили получиха два нови автономни дистанционно управляеми подводни апарата по програма на Министерството на отбраната на САЩ
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.