Начало Контекст Задържаха мъж, откраднал 250 лева от бензиностанция в Добрич
1917
България

Задържаха мъж, откраднал 250 лева от бензиностанция в Добрич

Мъж на 28 години е задържан с прокурорско постановление за срок до 72 часа в Добрич заради грабеж от бензиностанция, извършен през септември тази година в областния град. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура – Варна. Оттам допълниха, че мъжът е привлечен към наказателна отговорност, той не е осъждан до този момент.При задържането му органите на реда са намерили наркотични вещества, реагирали при тест на амфетамин.

| 17 Октомври 2024, 16:41 ч.
Задържаха мъж, откраднал 250 лева от бензиностанция в Добрич
Задържаха мъж, откраднал 250 лева от бензиностанция в Добрич
Снимка © БТА

Мъж на 28 години е задържан с прокурорско постановление за срок до 72 часа в Добрич заради грабеж от бензиностанция, извършен през септември тази година в областния град. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура – Варна. Оттам допълниха, че мъжът е привлечен към наказателна отговорност, той не е осъждан до този момент. При задържането му органите на реда са намерили наркотични вещества, реагирали при тест на амфетамин.

Увеличение на местните данъци и такси предлагат от администрацията в Казанлък от началото на идната година. Това стана известно по време на днешното обществено обсъждане на предложените изменения в общинската наредба, което се състоя в сградата на Общината.

Най-голям ръст от общинската администрация предлагат при патентния и туристически данък. 

Предвижда се и данъкът върху недвижимите имоти, който сега се изчислява при коефициент 1,5 промила върху данъчната оценка, да бъде изчисляван при коефициент 2,5 промила. Увеличение е предложено и при данъците върху наследствата и даренията, при възмездното придобиване на имущество и при превозните средства. Новите цени се посочват в нормативния документ в левове и в евро, във връзка с евентуалното приемане на страната ни в еврозоната. 

Като основни мотиви за предлаганите изменения в наредбата от администрацията п

В навечерието на църковния празник Петковден, днес старозагорското село Люляк отпразнува своя празник. Денят започна с празнична литургия, която отслужи Отец Иван Тонев, заедно с църковния хор на село Хрищени. На всички присъстващи в църквата бяха раздадени пакети с храна. 

В знак на уважение бяха поднесени венци и цветя пред паметниците на Захари Стоянов и интелектуалците Петко и Христо Кацарови.

Празникът продължи на площада на селото с изпълнение на Общинския танцов ансамбъл „Загоре“, а после и с хоро под съпровода на оркестъра на ансамбъла.

Организатори на празничните прояви са църковното настоятелство в кметството в село Люляк, с подкрепата на Община Стара Загора.

 

Устройство за контрол на скоростта е монтирано на опасно кръстовище в Попово. Камерата е позиционирана на главния път Попово – Бяла, при кръстовището с третокласния път Разград – Попово. Съоръжението ще следи за спазване на нормативната уредба по отношение превишаване на максимално допустимата скорост на моторните превозни средства в участъка, каза главен инспектор Мартин Стоянов - временно преназначен на длъжността началник на сектор „Пътна полиция“ в Областната дирекция (ОД) на МВР в Търговище.

По думите му, поставеното към момента устройство е от стационарно преносим тип. Монтирано е вчера, като през деня са правени тестови замервания. Вече се осъществява регулярен контрол. Идеята е по този начин да се обезопаси максимално мястото, познато в Попово като Медовинското кръстовище.

Новото устройство е поставено със съдействието на общински съветни

Пловдивският районен съд определи най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо 25-годишния Николай Амбарев, собственик на траурна агенция, който бе задържан преди два дни за измама, таксувал близки на починали за кремации, които не е извършил.

Той е обвинен за това, че през септември 2024 г. е заблудил близките на двама починали за извършена кремация и с това им причинил имотна вреда в размер на общо 1639 лева. Двата отделни случая са свързани с починали жена и мъж, като за кремациите собственикът на агенцията взел съответно по 809 лева и 830 лева. Според обвинението кремациите не били извършени, а телата им били поставени в хладилна камера, като на близките предал урни с прах с неизвестен произход. 

Пред съдебния състав Николай Амбарев заяви, че спира да се занимава с траурна дейност.

Районният  съд в Пловдив го остави в ареста, като

Повече от половината от работодателите в страната няма да наемат нови служители през следващите шест месеца. Това сочат данните от последното проучване на Българската конфедерация по заетостта (БКЗ), провело се сред 1197 компании и отнасящо се за периода октомври-март догодина. Тридесет и два процента от анкетираните компании не очакват промяна в числеността на заетите, а 24% прогнозират да наемат нови служители. Други 20% планират намаление на персонала, а 24% не са сигурни дали ще разширяват или свиват екипите си между октомври 2024 г. и март 2025 г., показват резултатите от изследването.

„Разликата между работодателите, които планират да намалят работната сила, и тези, които прогнозират да я увеличат, е +4%, или намаление с 12 процентни пункта спрямо предишното шестмесечие и спад с 6 процентни пункта в сравнение със същия период на 2023 г.“, коментират от БКЗ.

Говорителят на Районна прокуратура – Добрич Даниел Илиев заяви на пресконференция, че предстои утре да бъде поискана и взета постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо 28-годишния мъж. "Обвиняемият е привлечен към наказателна отговорност за извършен грабеж, за който се предвижда наказание "лишаване от свобода" от 3 до 10 години. Разпитан е в хода на досъдебното производство, като признава вината си, изразява съжаление за стореното и заявява, че желае да възстанови сумата, която е откраднал. Считаме, че са налице предпоставки същият да се укрие или да извърши престъпление, затова с постановление на наблюдаващия прокурор днес мъжът е задържан за срок от 72 часа", каза още Илиев.

По негови думи като свидетел е разпитан 40-годишен мъж, приятел на обвиняемия, който бил с него на отиване към бензиностанцията, но отказал да участва в деянието. Илиев коментира, че свидетелят е дал на обвиняемия суитшърт, но по каква причина и защо, не е ясно. Може би суитшъртът е бил, за да покрие главата и част от лицето, за да не бъде разпознат, коментира още Илиев.

Сигналът за грабежа е подаден около 3:00 часа на 1 септември. След като обвиняемият и приятелят му употребили алкохол, 28-годишният мъж решил да ограби близка бензиностанция, взел назаем дрехата и се маскирал, след което се насочил към търговския обект. Там извадил пистолет тип револвер, насочил го към служителя на бензиностанцията и поискал парите от оборота, като отправил и заплахи към мъжа. Без да се съпротивлява, служителят в бензиностанцията отворил касата, извадил оттам наличните пари и ги предал на маскирания мъж. През цялото време обвиняемият стоял с насочен пистолет към служителя, обясниха от прокуратурата. 

В момента, когато нападателят се насочил към изхода на обекта, потърпевшият от грабежа опитал да го спре. Тогава обвиняемият го ударил с пистолет в главата и избягал. Успял да се укрие. На 16 октомври е установени и заловен, добавиха от прокуратурата.

Сумата, която успял да вземе, е 250 лева. След удара служителят от бензиностанцията получил лека телесна повреда, като не е имало опасност за живота му и не се е наложило да бъде хоспитализиран, допълниха от прокуратурата.

Хартиените бюлетини за гласуване в 30-и Многомандатен избирателен район за предстоящите парламентарни избори, при засилена полицейска охрана, бяха доставени днес в Областната администрация в Шумен. От пресцентъра на администрацията уточниха, че са получени 178 000 бюлетини, с които ще се гласува за народни представители. В следващите два дни предстои в Областната администрация да бъдат получени останалите изборни книжа и материали- избирателните списъци и ролките за машините за гласуване. 

Всички изборни материали се съхраняват в специално помещение, определено със заповед на областния управител Бейнур Ахмед, което се охранява от служители на Областната дирекция на МВР Шумен. По утвърден график изборните книжа и материали, необходими за провеждането на изборите на 27 октомври, ще бъдат предадени с приемо-предавателни протоколи на десетте общини в Шуменско, допълниха о

Министерският съвет прие Постановление за одобряване на допълнителни плащания по бюджета на Министерството на здравеопазването за 2024 г. за предоставяне на заем в размер на 25 млн. лв. на Многопрофилна болница за активно лечение "Лозенец" ЕАД в София. Това съобщиха от пресслужбата на кабинета след днешното заседание.

Служебното правителство прие и проект на решение за определяне на условията за предоставяне на заема, неговото възстановяване и за одобряване проекта на договор между Министерството на здравеопазването и болница "Лозенец" за предоставяне на заема. 

Заемът се предоставя с цел погасяване на просрочени задължения на лечебното заведение.

През юли т.г., след одит, извършен от Инспектората към Министерството на здравеопазването за периода от 2022 г. до началото на 2024 г., в болница „Лозенец“ бяха констатирани загуби от близо 100 млн. лв.

Софийският градски съд пусна от ареста бившия директор на Агенция “Митници” Петя Банкова. Тя излиза на свобода срещу парична гаранция от 10 000 лева.

Банкова поиска да излезе на свобода, защото е с влошено здраве. Освен това наскоро е дала и показания.

Прокуратурата също се съгласи, че Банкова може да бъде пусната на свобода.

 Тя е обвинена за участие в организирана престъпна група за търговия с влияние, контрабанда, подкупи с още трима души.

Бившият директор на Агенция "Митници" има и повдигнато второ обвинение – то е за принуда. Според прокуратурата Банкова е командировала 18 души на различни позиции, някои от които са били повишавани. Впоследствие Банкова ги е принуждавала да приемат тези постове.

Решението на съда не е окончателно.

На заседание на Общински съвет – Бяла Слатина беше подкрепено намерение на администрацията да кандидатства с проектно предложение за обновяване на стадиона в града. Финансиране ще се търси от „Националната програма на споделено финансиране на инвестиционни спортни проекти“ на Министерството на младежта и спорта (ММС). Съветниците одобриха участието на общината да бъде 10% от общата стойност на проекта. 

Община Бяла Слатина подготвя необходимата документация за финансиране на дейности по обновяване и ремонт на стадиона в град Бяла Слатина, тъй като условията за спорт там не са добри, пише в докладната на кмета инж. Иво Цветков. 

Според документа се предвиждат ремонти в основната сграда, прилежащата спортна инфраструктура и на спортни съоръжения. 

От ММС са обявили кампания за набиране на проекти от 20 септември, която изтича на 23 о

Двайсет души са с мярка на задържане до 24 часа при започналата днес акция на полицията в област Хасково, съобщиха от Областната дирекция на МВР (ОДМВР). Те са от Хасково и Любимец, като част от тях са били установени с десетки списъци с имена и суми срещу тях, множество мобилни телефони, 15 670 лева и пистолет.

До 16:00 ч. в акцията са проверени 67 заложни къщи, игрални зали и офиси за бързи кредити. Проконтролираните търговски обекти, адреси и рискови места са 44, а проверените лица от криминалния контингент са 71. Издадени са седем предупредителни протоколи и са образувани пет досъдебни производства. Заведени са шест преписки за купуване на гласове.

С протоколи са иззети и 30 грама хероин, 580 грама марихуана и 2 грама кокаин. По отношение на контрола на пътното движение са извършени 714 проверки на  моторни превозни средство. За констатираните нарушения са съста

Работата по случая продължава под ръководството и надзора на Районната прокуратура в Добрич. 

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Прогноза за времето на 19 Октомври (Събота) и следващите дни
През нощта ще бъде ясно, в Източна България ще духа слаб вятър от изток-североизток, на запад ще е почти тихо, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). ...
Пожар гори в бившето училище в русенското село Червена вода, няма пострадали хора
Пожар гори в сградата на бившето училище в Червена вода, съобщи директорът на Районната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Русе комисар Светослав ...
Общо 23-ма души са ранени при катастрофи в страната през последното денонощие
Общо 23-ма души са ранени при 17 тежки катастрофи в страната през последното денонощие, съобщиха от МВР на сайта си.  В София са регистрирани три тежки и 35 леки пътнотранспор ...
Жените не бива да се плашат от периода на менопауза, каза д-р Иван Башлиев от МБАЛ „Св. Иван Рилски“ в Козлодуй
Менопаузата е прекрасен период в живота на една жена и бих посъветвал дамите да не се плашат от него. Това каза началникът на Акушеро-гинекологично отделение в Многопрофилната бол ...
Днес изтича крайният срок за регистрация на социологическите агенции, които ще извършват проучвания „на изхода“ в изборния ден
Днес в 17:00 часа изтича крайният срок за регистрация на социологическите агенции, които ще извършват проучвания „на изхода“ (exit-poll) в изборния ден на 27 октомври. ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Започва изпълнението на втората фаза от проекта за подобряване на качеството на въздуха в Община Пловдив
Започва изпълнението на фаза 2 от проекта за подобряване на качеството на атмосферния въздух в Община Пловдив чрез намаляване на емисиите от фини прахови частици от битовото отопле ...
Прогноза за времето на 19 Октомври (Събота) и следващите дни
През нощта ще бъде ясно, в Източна България ще духа слаб вятър от изток-североизток, на запад ще е почти тихо, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). ...
Минус 4 градуса е измерената температура тази сутрин в Чепеларе
Първото застудяване тази есен вече е факт, съобщи дежурният в метеорологичната станция на връх Рожен. Най-ниската температура е измерена в Чепеларе – минус 4 градуса, а на Р ...
Втора овцеферма със зараза от шарка е установена в хасковското село Узунджово в рамките на два дни, съобщиха от БАБХ
Втора ферма със заразени с шарка овце е констатирана в рамките на два дни в хасковското село Узунджово, съобщиха на официалната си страница от Българската агенция по безопасност на ...
Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете
Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете, съобщиха от общинския пресцентър. Услугата е част от стремежа на общината да насърч ...
Тикер в 11:47 ч.
Започва изпълнението на фаза 2 от проекта за подобряване на качеството на атмосф ...
Начало Контекст
1917
България

Задържаха мъж, откраднал 250 лева от бензиностанция в Добрич

Мъж на 28 години е задържан с прокурорско постановление за срок до 72 часа в Добрич заради грабеж от бензиностанция, извършен през септември тази година в областния град. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура – Варна. Оттам допълниха, че мъжът е привлечен към наказателна отговорност, той не е осъждан до този момент.При задържането му органите на реда са намерили наркотични вещества, реагирали при тест на амфетамин.

| 17 Октомври 2024, 16:41 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Задържаха мъж, откраднал 250 лева от бензиностанция в Добрич
Задържаха мъж, откраднал 250 лева от бензиностанция в Добрич
Снимка © БТА

Мъж на 28 години е задържан с прокурорско постановление за срок до 72 часа в Добрич заради грабеж от бензиностанция, извършен през септември тази година в областния град. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура – Варна. Оттам допълниха, че мъжът е привлечен към наказателна отговорност, той не е осъждан до този момент. При задържането му органите на реда са намерили наркотични вещества, реагирали при тест на амфетамин.

Увеличение на местните данъци и такси предлагат от администрацията в Казанлък от началото на идната година. Това стана известно по време на днешното обществено обсъждане на предложените изменения в общинската наредба, което се състоя в сградата на Общината.

Най-голям ръст от общинската администрация предлагат при патентния и туристически данък. 

Предвижда се и данъкът върху недвижимите имоти, който сега се изчислява при коефициент 1,5 промила върху данъчната оценка, да бъде изчисляван при коефициент 2,5 промила. Увеличение е предложено и при данъците върху наследствата и даренията, при възмездното придобиване на имущество и при превозните средства. Новите цени се посочват в нормативния документ в левове и в евро, във връзка с евентуалното приемане на страната ни в еврозоната. 

Като основни мотиви за предлаганите изменения в наредбата от администрацията п

В навечерието на църковния празник Петковден, днес старозагорското село Люляк отпразнува своя празник. Денят започна с празнична литургия, която отслужи Отец Иван Тонев, заедно с църковния хор на село Хрищени. На всички присъстващи в църквата бяха раздадени пакети с храна. 

В знак на уважение бяха поднесени венци и цветя пред паметниците на Захари Стоянов и интелектуалците Петко и Христо Кацарови.

Празникът продължи на площада на селото с изпълнение на Общинския танцов ансамбъл „Загоре“, а после и с хоро под съпровода на оркестъра на ансамбъла.

Организатори на празничните прояви са църковното настоятелство в кметството в село Люляк, с подкрепата на Община Стара Загора.

 

Устройство за контрол на скоростта е монтирано на опасно кръстовище в Попово. Камерата е позиционирана на главния път Попово – Бяла, при кръстовището с третокласния път Разград – Попово. Съоръжението ще следи за спазване на нормативната уредба по отношение превишаване на максимално допустимата скорост на моторните превозни средства в участъка, каза главен инспектор Мартин Стоянов - временно преназначен на длъжността началник на сектор „Пътна полиция“ в Областната дирекция (ОД) на МВР в Търговище.

По думите му, поставеното към момента устройство е от стационарно преносим тип. Монтирано е вчера, като през деня са правени тестови замервания. Вече се осъществява регулярен контрол. Идеята е по този начин да се обезопаси максимално мястото, познато в Попово като Медовинското кръстовище.

Новото устройство е поставено със съдействието на общински съветни

Пловдивският районен съд определи най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо 25-годишния Николай Амбарев, собственик на траурна агенция, който бе задържан преди два дни за измама, таксувал близки на починали за кремации, които не е извършил.

Той е обвинен за това, че през септември 2024 г. е заблудил близките на двама починали за извършена кремация и с това им причинил имотна вреда в размер на общо 1639 лева. Двата отделни случая са свързани с починали жена и мъж, като за кремациите собственикът на агенцията взел съответно по 809 лева и 830 лева. Според обвинението кремациите не били извършени, а телата им били поставени в хладилна камера, като на близките предал урни с прах с неизвестен произход. 

Пред съдебния състав Николай Амбарев заяви, че спира да се занимава с траурна дейност.

Районният  съд в Пловдив го остави в ареста, като

Повече от половината от работодателите в страната няма да наемат нови служители през следващите шест месеца. Това сочат данните от последното проучване на Българската конфедерация по заетостта (БКЗ), провело се сред 1197 компании и отнасящо се за периода октомври-март догодина. Тридесет и два процента от анкетираните компании не очакват промяна в числеността на заетите, а 24% прогнозират да наемат нови служители. Други 20% планират намаление на персонала, а 24% не са сигурни дали ще разширяват или свиват екипите си между октомври 2024 г. и март 2025 г., показват резултатите от изследването.

„Разликата между работодателите, които планират да намалят работната сила, и тези, които прогнозират да я увеличат, е +4%, или намаление с 12 процентни пункта спрямо предишното шестмесечие и спад с 6 процентни пункта в сравнение със същия период на 2023 г.“, коментират от БКЗ.

Говорителят на Районна прокуратура – Добрич Даниел Илиев заяви на пресконференция, че предстои утре да бъде поискана и взета постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо 28-годишния мъж. "Обвиняемият е привлечен към наказателна отговорност за извършен грабеж, за който се предвижда наказание "лишаване от свобода" от 3 до 10 години. Разпитан е в хода на досъдебното производство, като признава вината си, изразява съжаление за стореното и заявява, че желае да възстанови сумата, която е откраднал. Считаме, че са налице предпоставки същият да се укрие или да извърши престъпление, затова с постановление на наблюдаващия прокурор днес мъжът е задържан за срок от 72 часа", каза още Илиев.

По негови думи като свидетел е разпитан 40-годишен мъж, приятел на обвиняемия, който бил с него на отиване към бензиностанцията, но отказал да участва в деянието. Илиев коментира, че свидетелят е дал на обвиняемия суитшърт, но по каква причина и защо, не е ясно. Може би суитшъртът е бил, за да покрие главата и част от лицето, за да не бъде разпознат, коментира още Илиев.

Сигналът за грабежа е подаден около 3:00 часа на 1 септември. След като обвиняемият и приятелят му употребили алкохол, 28-годишният мъж решил да ограби близка бензиностанция, взел назаем дрехата и се маскирал, след което се насочил към търговския обект. Там извадил пистолет тип револвер, насочил го към служителя на бензиностанцията и поискал парите от оборота, като отправил и заплахи към мъжа. Без да се съпротивлява, служителят в бензиностанцията отворил касата, извадил оттам наличните пари и ги предал на маскирания мъж. През цялото време обвиняемият стоял с насочен пистолет към служителя, обясниха от прокуратурата. 

В момента, когато нападателят се насочил към изхода на обекта, потърпевшият от грабежа опитал да го спре. Тогава обвиняемият го ударил с пистолет в главата и избягал. Успял да се укрие. На 16 октомври е установени и заловен, добавиха от прокуратурата.

Сумата, която успял да вземе, е 250 лева. След удара служителят от бензиностанцията получил лека телесна повреда, като не е имало опасност за живота му и не се е наложило да бъде хоспитализиран, допълниха от прокуратурата.

Хартиените бюлетини за гласуване в 30-и Многомандатен избирателен район за предстоящите парламентарни избори, при засилена полицейска охрана, бяха доставени днес в Областната администрация в Шумен. От пресцентъра на администрацията уточниха, че са получени 178 000 бюлетини, с които ще се гласува за народни представители. В следващите два дни предстои в Областната администрация да бъдат получени останалите изборни книжа и материали- избирателните списъци и ролките за машините за гласуване. 

Всички изборни материали се съхраняват в специално помещение, определено със заповед на областния управител Бейнур Ахмед, което се охранява от служители на Областната дирекция на МВР Шумен. По утвърден график изборните книжа и материали, необходими за провеждането на изборите на 27 октомври, ще бъдат предадени с приемо-предавателни протоколи на десетте общини в Шуменско, допълниха о

Министерският съвет прие Постановление за одобряване на допълнителни плащания по бюджета на Министерството на здравеопазването за 2024 г. за предоставяне на заем в размер на 25 млн. лв. на Многопрофилна болница за активно лечение "Лозенец" ЕАД в София. Това съобщиха от пресслужбата на кабинета след днешното заседание.

Служебното правителство прие и проект на решение за определяне на условията за предоставяне на заема, неговото възстановяване и за одобряване проекта на договор между Министерството на здравеопазването и болница "Лозенец" за предоставяне на заема. 

Заемът се предоставя с цел погасяване на просрочени задължения на лечебното заведение.

През юли т.г., след одит, извършен от Инспектората към Министерството на здравеопазването за периода от 2022 г. до началото на 2024 г., в болница „Лозенец“ бяха констатирани загуби от близо 100 млн. лв.

Софийският градски съд пусна от ареста бившия директор на Агенция “Митници” Петя Банкова. Тя излиза на свобода срещу парична гаранция от 10 000 лева.

Банкова поиска да излезе на свобода, защото е с влошено здраве. Освен това наскоро е дала и показания.

Прокуратурата също се съгласи, че Банкова може да бъде пусната на свобода.

 Тя е обвинена за участие в организирана престъпна група за търговия с влияние, контрабанда, подкупи с още трима души.

Бившият директор на Агенция "Митници" има и повдигнато второ обвинение – то е за принуда. Според прокуратурата Банкова е командировала 18 души на различни позиции, някои от които са били повишавани. Впоследствие Банкова ги е принуждавала да приемат тези постове.

Решението на съда не е окончателно.

На заседание на Общински съвет – Бяла Слатина беше подкрепено намерение на администрацията да кандидатства с проектно предложение за обновяване на стадиона в града. Финансиране ще се търси от „Националната програма на споделено финансиране на инвестиционни спортни проекти“ на Министерството на младежта и спорта (ММС). Съветниците одобриха участието на общината да бъде 10% от общата стойност на проекта. 

Община Бяла Слатина подготвя необходимата документация за финансиране на дейности по обновяване и ремонт на стадиона в град Бяла Слатина, тъй като условията за спорт там не са добри, пише в докладната на кмета инж. Иво Цветков. 

Според документа се предвиждат ремонти в основната сграда, прилежащата спортна инфраструктура и на спортни съоръжения. 

От ММС са обявили кампания за набиране на проекти от 20 септември, която изтича на 23 о

Двайсет души са с мярка на задържане до 24 часа при започналата днес акция на полицията в област Хасково, съобщиха от Областната дирекция на МВР (ОДМВР). Те са от Хасково и Любимец, като част от тях са били установени с десетки списъци с имена и суми срещу тях, множество мобилни телефони, 15 670 лева и пистолет.

До 16:00 ч. в акцията са проверени 67 заложни къщи, игрални зали и офиси за бързи кредити. Проконтролираните търговски обекти, адреси и рискови места са 44, а проверените лица от криминалния контингент са 71. Издадени са седем предупредителни протоколи и са образувани пет досъдебни производства. Заведени са шест преписки за купуване на гласове.

С протоколи са иззети и 30 грама хероин, 580 грама марихуана и 2 грама кокаин. По отношение на контрола на пътното движение са извършени 714 проверки на  моторни превозни средство. За констатираните нарушения са съста

Работата по случая продължава под ръководството и надзора на Районната прокуратура в Добрич. 

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Прогноза за времето на 19 Октомври (Събота) и следващите дни
Пожар гори в бившето училище в русенското село Червена вода, няма пострадали хора
Общо 23-ма души са ранени при катастрофи в страната през последното денонощие
Жените не бива да се плашат от периода на менопауза, каза д-р Иван Башлиев от МБАЛ „Св. Иван Рилски“ в Козлодуй
Днес изтича крайният срок за регистрация на социологическите агенции, които ще извършват проучвания „на изхода“ в изборния ден
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Октомври
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Основна линия
Започва изпълнението на втората фаза от проекта за подобряване на качеството на въздуха в Община Пловдив
Сфера
Прогноза за времето на 19 Октомври (Събота) и следващите дни
Контекст
Минус 4 градуса е измерената температура тази сутрин в Чепеларе
Местен фокус
Втора овцеферма със зараза от шарка е установена в хасковското село Узунджово в рамките на два дни, съобщиха от БАБХ
Контекст
Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете
Контекст
Митничари задържаха 100 000 къса контрабандни цигари в турски камион на "Капитан Андреево"
На преден план
Д-р Вилхелм Елисеев и д-р Пламена Вълчева бяха наградени от регионалната колегия на Българския лекарски съюз във Видин
Основна линия
При операция на полицията в Монтанско за ден са разкрити 14 престъпления
На преден план
В Търговище започва мащабен ремонт на спортната зала „Иван Ангелов“
Основна линия
Как улична котка стана космонавт преди 61 години
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.