Начало Контекст Обновява се инфраструктурата в североизточната част на Велико Търново
2212
България

Обновява се инфраструктурата в североизточната част на Велико Търново

Обновява се инфраструктурата в североизточната част на Велико Търново, съобщиха от общинската администрация.По този начин се подобрява качеството на живот в кварталите „Асенов“, „Света гора“ и в района на Великотърновския университет „Св.

| 17 Октомври 2024, 16:58 ч.
Обновява се инфраструктурата в североизточната част на Велико Търново
Обновява се инфраструктурата в североизточната част на Велико Търново
Снимка © БТА

Обновява се инфраструктурата в североизточната част на Велико Търново, съобщиха от общинската администрация. По този начин се подобрява качеството на живот в кварталите „Асенов“, „Света гора“ и в района на Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“. Инвестицията е по различни финансови механизми и включва изграждането на нови мостови съоръжения над река Янтра, рехабилитация на повече от 8 км улици, тротоари, ново осветление, предпазни съоръжения, хоризонтална и вертикална маркировка.  

Сключените споразумения с общините за реализиране на техните проекти са 1625, а постъпилите в министерството проектни предложения са 2170, каза служебният министър на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова по време на Годишната среща на местните власти в курортния комплекс „Албена“. „Ние сме обработили над 75% от предложенията“, каза още Коритарова и допълни, че прогнозната стойност на проектите на общините след актуализациите на капиталовите програми е над 7 млрд. лева.  

Тя поясни, че независимо кой параметър е променен в проектните предложения на общините в приложение „Три“ на капиталовата програма, е равносилно на това, че проектът е гледан отначало. 

„Трудно се справяме, но мисля, че се справяме добре. За последният месец – месец и половина сме обработили значителна база данни. Извършили

Към началото на октомври 30,5% от избирателите са сигурни, че ще упражнят правото си на глас за Народно събрание, като трябва да се има предвид неяснотата в изборните списъци, декларативността на нагласите и т.н. Условното очакване е за около 2 милиона гласа. 3,1% от всички гласуващи се очаква да гласуват с „Не подкрепям никого“. Това сочат данни на независим сондаж на „Галъп интернешънъл болкан“ публикуван в сайта на социологическата агенция за изборните нагласи към началото на месеца. Сондажът не е прогноза за изборен резултат, а моментна снимка, която е съчетана със сериозна условност заради степените на откровеност на респондентите, както и заради очакваното натежаване на „технологичен“ вот при очакваната колеблива обща активност, посочват социолозите.

Изследването е проведено между 28 септември и 6 октомвр

От 2021 г. до момента Националната система за мониторинг на качеството на атмосферния въздух (НСМКАВ) не отчита превишение на средногодишните норми на фини прахови частици на национално ниво. Устойчива и трайна е тенденцията за постигане на съответствие и на средноденонощните норми. Това заяви заместник-министърът на околната среда и водите Ренета Колева на брифинг в сградата на Изпълнителната агенция по околна среда (ИАОС) във връзка с функционирането на НСМКАВ.

Според данните за 2023 г. положителната тенденция се запазва, като само в един пункт за отчитане на качеството на атмосферния въздух не е постигнато пълно съответствие, каза тя. Колева добави, че подобряването на качеството на атмосферния въздух изисква време, ресурс, мерки и политики.

Тя обясни, че страната е разработила национална програма, приета с решение на Министерския съвет и разработена от Световната бан

Общо 16 катастрофи, без жертви и пострадали, са станали през изминалата седмица в Пернишка област. Това отчете на брифинг пред журналисти началникът на сектор "Пътна полиция" към Областната дирекция (ОД) на МВР в Перник главен инспектор Георги Василев.  

Той уточни, че пътнотранспортната обстановка в областта е била спокойна. През изминалата седмица са проверени 385 пътни превозни средства, както и 402 души. Съставени са 136 акта по Закона за движение по пътищата, наложени са и 205 броя глоби с фиш.  

Началникът на "Пътна полиция" коментира, че са отработени 54 преписки. Работи се и по една дисциплината проверка. Връчените електронни фишове на водачи са 103 броя, а направените снимки с автоматични средства за контрол на скоростта в региона са 370. 

От полицията в Перник припомниха, че предстои провеждането на традиционната акция "Зима". Във връ

Денят на българския производител ще се състои на 18 и 19 октомври на изложбените площи до разклона за сливенското село Мечкарево. Това съобщиха организаторите от Изпълнителната агенция по селекция и репродукция в животновъдството (ИАСРЖ) и Министерството на земеделието, с подкрепата на Държавен фонд "Земеделие". 

Предвижда се изложението да бъде официално открито на 19 октомври от министъра на земеделието и храните д-р Георги Тахов и изпълнителния директор на ИАСРЖ Георги Йорданов. В официалното откриване ще участват браншови асоциации, които налагат България като бранд за висококачествени и чисти храни. 

Говедовъдството ще бъде представено с над 150 животни от млечни, месодайни и автохтонни породи. Биволите от породата "Българска мурра" също ще участват. Интерес за посетителите ще представляват и класните селекции в коневъдството, които ще бъдат представени от

С мостовите съоръжения се създават нови пътни връзки – между ул. „Сливница“ и кв. „Света гора“ и ул. „Св. Климент Охридски“, с което се разрешава дългогодишният проблем с аварийното състояние на стария т.нар Бейски мост. Втората връзка е подножието на Лобната скала на крепостта "Царевец" и с него се реализира пряк достъп от ул. „Св. Климент Охридски“ към ул. „Ксилифорска“, явяваща се нов транспортен подход към целия кв. „Асенов“.

С нови настилки и тротоари са улиците в квартала, включително пътната връзка с главен път Велико Търново – Варна при затвора. По този начин около крепостта Царевец се оформя и изцяло нова зона за отдих с дължина близо 2 км, посочиха от Общината.

Ползите от новата инфраструктура са няколко – обновяват се улици, които не са ремонтирани от 40 години, създават се директни връзки между кварталите, както и нова бърза възможност за придвижване, когато Старият град е затворен заради празници и чествания. Туристите, влизащи от север и от изток във Велико Търново, ще имат достъп до двата нови паркинга с над 200 паркоместа в подножието на Царевец, уточниха от Общината.

Инвестицията ще бъде надградена със свързването на основно ремонтираната улица „Ксилифорска“ с главен път Русе-Велико Търново. За целта е нужно изграждането на северния пътен възел в подножието на крепостта „Трапезица“. Преди четири години Община Велико Търново поиска финансиране, проектиране и изпълнение от Министерството на регионалното развитие и Агенция „Пътна инфраструктура“. Налице е идеен проект, предстои обявяването на процедура по Закона за обществените поръчки, уточни кметът на общината Даниел Панов.

Десет месеца затвор постанови съдът за 43 годишен мъж от Хърлец за побой и закана с убийство спрямо майка му, съобщават от Апелативна прокуратура – София. Оттам посочват, че обвиняемият А.К. се е признал за виновен за извършени от него престъпления в условията на домашно насилие. 43-годишният мъж е бил привлечен към наказателна отговорност по дело на Районна прокуратура – Враца, Териториално отделение – Козлодуй.

На 12 август в дома си А.К. нанесъл побой на майка си като вследствие на удари с юмрук в областта на главата на пострадалата била причинена телесна повреда. Той се заканил с убийство, се казва в прессъобщение на прокуратурата.

Десет дни по късно, по искане на прокуратурата, съдът наложи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия А.К. 

Университетската многопрофилна болница за активно лечение (УМБАЛ) в Бургас обяви осемнадесет свободни места за лекари – специализанти. Те ще бъдат заети след конкурс, за който вече могат да се подават документи. Местата са в петнадесет отделения и клиники на болницата – диагностични, терапевтични и хирургични. Това съобщиха от пресцентъра . 

За разлика от други лечебни заведения, в които специализантите трудно получават достъп до практическа работа, в УМБАЛ-Бургас водещият принцип е младите лекари да участват в диагностично-лечебния процес наравно със специалистите. Те могат да придобиват допълнителна квалификация с дежурства в Спешно отделение, където се сблъскват с разнообразие от случаи и повечето се възползват от тази възможност, добавиха от болницата.

Силно застъпената практическа работа и улесненият достъп до специализация е вероятната причина в УМ

Приключи първата по рода си Среща на върха между Европейския съюз и Съвета за сътрудничество в Персийския залив, съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет (МС) на официалната си фейсбук страница. Събитието даде ясен политически сигнал за задълбочаване на икономическите и политическите отношения с държавите от Персийския залив, посочиха от МС. В срещата участва и служебният министър-председател на България Димитър Главчев

Имаме много добри отношения със Саудитска Арабия, отбелязах със задоволство при разговора си в Брюксел с принц Мохамед бин Салман Ал Сауд, престолонаследник и министър-председател на Кралство Саудитска Арабия. Наред с развитието на двустранните връзки във фокуса на разговора ни беше и значимостта на отношенията между ЕС и Съвета за сътрудничество в Персийския залив, написа в профила си във фейсбук служебния премиер. 

След края на събитието

Възрастна жена от София е намерена и предадена на близките си от служители на Областната дирекция на МВР в Перник, съобщиха от дирекцията. 

Случаят е от вчера. Докато патрулират по автомагистрала „Струма“, служители от сектор „Пътна полиция“ забелязали дезориентирана жена, вървяща по пътното платно. На място не е било възможно да се установи самоличността , заради което е отведена във Второ районно управление в Перник.

Служителите на полицията са провели необходимите оперативно-издирвателни действия и са установили, че жената е на 79 години, от София. Жената е с деменция и се е изгубила. Незабавно е прегледана от екип на Центъра за спешна медицинска помощ в Перник и впоследствие е предадена на близките си, посочиха още от полицията. 

От областната дирекция в Перник казаха , че при подобен случай в края на септември т.г., за по-мал

Двама души са загинали, а 15 са ранени при 12 тежки катастрофи през последното денонощие в страната, съобщиха от МВР. 

В София са регистрирани две тежки и 32 леки пътнотранспортни произшествия, при които са пострадали двама души.

От началото на месеца са станали 294 катастрофи с 23 загинали и 362 ранени. 

От началото на годината са регистрирани 5705 пътнотранспортни произшествия, при които са загинали 362 души, а пострадалите са 7183-ма.

При сравнение с реалните данни за загиналите през същия период на 2023 г. се отчитат с 64 по-малко загинали участници в движението по пътищата през 2024 г., съобщават още от МВР. 

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Втора овцеферма със зараза от шарка е установена в хасковското село Узунджово в рамките на два дни, съобщиха от БАБХ
Втора ферма със заразени с шарка овце е констатирана в рамките на два дни в хасковското село Узунджово, съобщиха на официалната си страница от Българската агенция по безопасност на ...
От днес е отворено движението по бул. „Тодор Каблешков“ между бул. „Черни връх“ и ул. „Емилиян Станев“, съобщиха от Столична община
От днес е отворено движението по бул. „Тодор Каблешков“ между бул. „Черни връх“ и ул. „Емилиян Станев“, съобщиха от Столична община. Движението ...
Административният съд в Добрич остави без разглеждане жалба на областния управител срещу решението за провеждане на местен референдум
Административният съд в Добрич (ДАС) остави без разглеждане жалба на областния управител на Добрич срещу решение на Общински съвет (ОбС) - Добричка от извънредно заседание, на коет ...
Сметище гори в столичния квартал „Христо Ботев“, изпратени са два екипа на пожарната
Сметище гори в столичния квартал „Христо Ботев“, съобщиха от пресцентъра на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“. От там уточниха, ...
Нарушения на забраната за нощен риболов установиха при масови проверки инспектори от агенцията по рибарство в Русе
Екипи на сектор „Рибарство и контрол“ Русе към Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА) са съставили 11 акта за установяване на административни нарушени ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Започва изпълнението на втората фаза от проекта за подобряване на качеството на въздуха в Община Пловдив
Започва изпълнението на фаза 2 от проекта за подобряване на качеството на атмосферния въздух в Община Пловдив чрез намаляване на емисиите от фини прахови частици от битовото отопле ...
Прогноза за времето на 19 Октомври (Събота) и следващите дни
През нощта ще бъде ясно, в Източна България ще духа слаб вятър от изток-североизток, на запад ще е почти тихо, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). ...
Минус 4 градуса е измерената температура тази сутрин в Чепеларе
Първото застудяване тази есен вече е факт, съобщи дежурният в метеорологичната станция на връх Рожен. Най-ниската температура е измерена в Чепеларе – минус 4 градуса, а на Р ...
Втора овцеферма със зараза от шарка е установена в хасковското село Узунджово в рамките на два дни, съобщиха от БАБХ
Втора ферма със заразени с шарка овце е констатирана в рамките на два дни в хасковското село Узунджово, съобщиха на официалната си страница от Българската агенция по безопасност на ...
Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете
Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете, съобщиха от общинския пресцентър. Услугата е част от стремежа на общината да насърч ...
Тикер в 11:49 ч.
Започва изпълнението на фаза 2 от проекта за подобряване на качеството на атмосф ...
Начало Контекст
2212
България

Обновява се инфраструктурата в североизточната част на Велико Търново

Обновява се инфраструктурата в североизточната част на Велико Търново, съобщиха от общинската администрация.По този начин се подобрява качеството на живот в кварталите „Асенов“, „Света гора“ и в района на Великотърновския университет „Св.

| 17 Октомври 2024, 16:58 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Обновява се инфраструктурата в североизточната част на Велико Търново
Обновява се инфраструктурата в североизточната част на Велико Търново
Снимка © БТА

Обновява се инфраструктурата в североизточната част на Велико Търново, съобщиха от общинската администрация. По този начин се подобрява качеството на живот в кварталите „Асенов“, „Света гора“ и в района на Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“. Инвестицията е по различни финансови механизми и включва изграждането на нови мостови съоръжения над река Янтра, рехабилитация на повече от 8 км улици, тротоари, ново осветление, предпазни съоръжения, хоризонтална и вертикална маркировка.  

Сключените споразумения с общините за реализиране на техните проекти са 1625, а постъпилите в министерството проектни предложения са 2170, каза служебният министър на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова по време на Годишната среща на местните власти в курортния комплекс „Албена“. „Ние сме обработили над 75% от предложенията“, каза още Коритарова и допълни, че прогнозната стойност на проектите на общините след актуализациите на капиталовите програми е над 7 млрд. лева.  

Тя поясни, че независимо кой параметър е променен в проектните предложения на общините в приложение „Три“ на капиталовата програма, е равносилно на това, че проектът е гледан отначало. 

„Трудно се справяме, но мисля, че се справяме добре. За последният месец – месец и половина сме обработили значителна база данни. Извършили

Към началото на октомври 30,5% от избирателите са сигурни, че ще упражнят правото си на глас за Народно събрание, като трябва да се има предвид неяснотата в изборните списъци, декларативността на нагласите и т.н. Условното очакване е за около 2 милиона гласа. 3,1% от всички гласуващи се очаква да гласуват с „Не подкрепям никого“. Това сочат данни на независим сондаж на „Галъп интернешънъл болкан“ публикуван в сайта на социологическата агенция за изборните нагласи към началото на месеца. Сондажът не е прогноза за изборен резултат, а моментна снимка, която е съчетана със сериозна условност заради степените на откровеност на респондентите, както и заради очакваното натежаване на „технологичен“ вот при очакваната колеблива обща активност, посочват социолозите.

Изследването е проведено между 28 септември и 6 октомвр

От 2021 г. до момента Националната система за мониторинг на качеството на атмосферния въздух (НСМКАВ) не отчита превишение на средногодишните норми на фини прахови частици на национално ниво. Устойчива и трайна е тенденцията за постигане на съответствие и на средноденонощните норми. Това заяви заместник-министърът на околната среда и водите Ренета Колева на брифинг в сградата на Изпълнителната агенция по околна среда (ИАОС) във връзка с функционирането на НСМКАВ.

Според данните за 2023 г. положителната тенденция се запазва, като само в един пункт за отчитане на качеството на атмосферния въздух не е постигнато пълно съответствие, каза тя. Колева добави, че подобряването на качеството на атмосферния въздух изисква време, ресурс, мерки и политики.

Тя обясни, че страната е разработила национална програма, приета с решение на Министерския съвет и разработена от Световната бан

Общо 16 катастрофи, без жертви и пострадали, са станали през изминалата седмица в Пернишка област. Това отчете на брифинг пред журналисти началникът на сектор "Пътна полиция" към Областната дирекция (ОД) на МВР в Перник главен инспектор Георги Василев.  

Той уточни, че пътнотранспортната обстановка в областта е била спокойна. През изминалата седмица са проверени 385 пътни превозни средства, както и 402 души. Съставени са 136 акта по Закона за движение по пътищата, наложени са и 205 броя глоби с фиш.  

Началникът на "Пътна полиция" коментира, че са отработени 54 преписки. Работи се и по една дисциплината проверка. Връчените електронни фишове на водачи са 103 броя, а направените снимки с автоматични средства за контрол на скоростта в региона са 370. 

От полицията в Перник припомниха, че предстои провеждането на традиционната акция "Зима". Във връ

Денят на българския производител ще се състои на 18 и 19 октомври на изложбените площи до разклона за сливенското село Мечкарево. Това съобщиха организаторите от Изпълнителната агенция по селекция и репродукция в животновъдството (ИАСРЖ) и Министерството на земеделието, с подкрепата на Държавен фонд "Земеделие". 

Предвижда се изложението да бъде официално открито на 19 октомври от министъра на земеделието и храните д-р Георги Тахов и изпълнителния директор на ИАСРЖ Георги Йорданов. В официалното откриване ще участват браншови асоциации, които налагат България като бранд за висококачествени и чисти храни. 

Говедовъдството ще бъде представено с над 150 животни от млечни, месодайни и автохтонни породи. Биволите от породата "Българска мурра" също ще участват. Интерес за посетителите ще представляват и класните селекции в коневъдството, които ще бъдат представени от

С мостовите съоръжения се създават нови пътни връзки – между ул. „Сливница“ и кв. „Света гора“ и ул. „Св. Климент Охридски“, с което се разрешава дългогодишният проблем с аварийното състояние на стария т.нар Бейски мост. Втората връзка е подножието на Лобната скала на крепостта "Царевец" и с него се реализира пряк достъп от ул. „Св. Климент Охридски“ към ул. „Ксилифорска“, явяваща се нов транспортен подход към целия кв. „Асенов“.

С нови настилки и тротоари са улиците в квартала, включително пътната връзка с главен път Велико Търново – Варна при затвора. По този начин около крепостта Царевец се оформя и изцяло нова зона за отдих с дължина близо 2 км, посочиха от Общината.

Ползите от новата инфраструктура са няколко – обновяват се улици, които не са ремонтирани от 40 години, създават се директни връзки между кварталите, както и нова бърза възможност за придвижване, когато Старият град е затворен заради празници и чествания. Туристите, влизащи от север и от изток във Велико Търново, ще имат достъп до двата нови паркинга с над 200 паркоместа в подножието на Царевец, уточниха от Общината.

Инвестицията ще бъде надградена със свързването на основно ремонтираната улица „Ксилифорска“ с главен път Русе-Велико Търново. За целта е нужно изграждането на северния пътен възел в подножието на крепостта „Трапезица“. Преди четири години Община Велико Търново поиска финансиране, проектиране и изпълнение от Министерството на регионалното развитие и Агенция „Пътна инфраструктура“. Налице е идеен проект, предстои обявяването на процедура по Закона за обществените поръчки, уточни кметът на общината Даниел Панов.

Десет месеца затвор постанови съдът за 43 годишен мъж от Хърлец за побой и закана с убийство спрямо майка му, съобщават от Апелативна прокуратура – София. Оттам посочват, че обвиняемият А.К. се е признал за виновен за извършени от него престъпления в условията на домашно насилие. 43-годишният мъж е бил привлечен към наказателна отговорност по дело на Районна прокуратура – Враца, Териториално отделение – Козлодуй.

На 12 август в дома си А.К. нанесъл побой на майка си като вследствие на удари с юмрук в областта на главата на пострадалата била причинена телесна повреда. Той се заканил с убийство, се казва в прессъобщение на прокуратурата.

Десет дни по късно, по искане на прокуратурата, съдът наложи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия А.К. 

Университетската многопрофилна болница за активно лечение (УМБАЛ) в Бургас обяви осемнадесет свободни места за лекари – специализанти. Те ще бъдат заети след конкурс, за който вече могат да се подават документи. Местата са в петнадесет отделения и клиники на болницата – диагностични, терапевтични и хирургични. Това съобщиха от пресцентъра . 

За разлика от други лечебни заведения, в които специализантите трудно получават достъп до практическа работа, в УМБАЛ-Бургас водещият принцип е младите лекари да участват в диагностично-лечебния процес наравно със специалистите. Те могат да придобиват допълнителна квалификация с дежурства в Спешно отделение, където се сблъскват с разнообразие от случаи и повечето се възползват от тази възможност, добавиха от болницата.

Силно застъпената практическа работа и улесненият достъп до специализация е вероятната причина в УМ

Приключи първата по рода си Среща на върха между Европейския съюз и Съвета за сътрудничество в Персийския залив, съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет (МС) на официалната си фейсбук страница. Събитието даде ясен политически сигнал за задълбочаване на икономическите и политическите отношения с държавите от Персийския залив, посочиха от МС. В срещата участва и служебният министър-председател на България Димитър Главчев

Имаме много добри отношения със Саудитска Арабия, отбелязах със задоволство при разговора си в Брюксел с принц Мохамед бин Салман Ал Сауд, престолонаследник и министър-председател на Кралство Саудитска Арабия. Наред с развитието на двустранните връзки във фокуса на разговора ни беше и значимостта на отношенията между ЕС и Съвета за сътрудничество в Персийския залив, написа в профила си във фейсбук служебния премиер. 

След края на събитието

Възрастна жена от София е намерена и предадена на близките си от служители на Областната дирекция на МВР в Перник, съобщиха от дирекцията. 

Случаят е от вчера. Докато патрулират по автомагистрала „Струма“, служители от сектор „Пътна полиция“ забелязали дезориентирана жена, вървяща по пътното платно. На място не е било възможно да се установи самоличността , заради което е отведена във Второ районно управление в Перник.

Служителите на полицията са провели необходимите оперативно-издирвателни действия и са установили, че жената е на 79 години, от София. Жената е с деменция и се е изгубила. Незабавно е прегледана от екип на Центъра за спешна медицинска помощ в Перник и впоследствие е предадена на близките си, посочиха още от полицията. 

От областната дирекция в Перник казаха , че при подобен случай в края на септември т.г., за по-мал

Двама души са загинали, а 15 са ранени при 12 тежки катастрофи през последното денонощие в страната, съобщиха от МВР. 

В София са регистрирани две тежки и 32 леки пътнотранспортни произшествия, при които са пострадали двама души.

От началото на месеца са станали 294 катастрофи с 23 загинали и 362 ранени. 

От началото на годината са регистрирани 5705 пътнотранспортни произшествия, при които са загинали 362 души, а пострадалите са 7183-ма.

При сравнение с реалните данни за загиналите през същия период на 2023 г. се отчитат с 64 по-малко загинали участници в движението по пътищата през 2024 г., съобщават още от МВР. 

Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Втора овцеферма със зараза от шарка е установена в хасковското село Узунджово в рамките на два дни, съобщиха от БАБХ
От днес е отворено движението по бул. „Тодор Каблешков“ между бул. „Черни връх“ и ул. „Емилиян Станев“, съобщиха от Столична община
Административният съд в Добрич остави без разглеждане жалба на областния управител срещу решението за провеждане на местен референдум
Сметище гори в столичния квартал „Христо Ботев“, изпратени са два екипа на пожарната
Нарушения на забраната за нощен риболов установиха при масови проверки инспектори от агенцията по рибарство в Русе
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Октомври
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Основна линия
Започва изпълнението на втората фаза от проекта за подобряване на качеството на въздуха в Община Пловдив
Сфера
Прогноза за времето на 19 Октомври (Събота) и следващите дни
Контекст
Минус 4 градуса е измерената температура тази сутрин в Чепеларе
Местен фокус
Втора овцеферма със зараза от шарка е установена в хасковското село Узунджово в рамките на два дни, съобщиха от БАБХ
Контекст
Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете
Контекст
Митничари задържаха 100 000 къса контрабандни цигари в турски камион на "Капитан Андреево"
На преден план
Д-р Вилхелм Елисеев и д-р Пламена Вълчева бяха наградени от регионалната колегия на Българския лекарски съюз във Видин
Основна линия
При операция на полицията в Монтанско за ден са разкрити 14 престъпления
На преден план
В Търговище започва мащабен ремонт на спортната зала „Иван Ангелов“
Основна линия
Как улична котка стана космонавт преди 61 години
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.