Начало Сфера Пътнически влак е ударил ремарке на камион в Лом, няма пострадали
2088
България

Пътнически влак е ударил ремарке на камион в Лом, няма пострадали

Пътнически влак, движещ се по линията Брусарци-Лом, е ударил ремарке на товарен камион, който правил маневри за паркиране до железопътен прелез на улица „Латинка“ в квартал „Момин брод“ в Лом. Произшествието е станало към 11:50 часа днес, при него няма пострадали хора, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана.Пътят от Лом за село Сталийска махала през улица „Латинка“ е бил блокиран за движение от 12:00 до 15:00 часа за извършване на оглед. По първоначални данни произшествието е станало, докато шофьорът на тежкотоварния камион се опитвал да паркира близо до прелеза, който не се охранява с бариери, а само със звукова и светлинна сигнализация.

| 17 Октомври 2024, 17:07 ч.
Пътнически влак е ударил ремарке на камион в Лом, няма пострадали
Пътнически влак е ударил ремарке на камион в Лом, няма пострадали
Снимка © БТА

Пътнически влак, движещ се по линията Брусарци-Лом, е ударил ремарке на товарен камион, който правил маневри за паркиране до железопътен прелез на улица „Латинка“ в квартал „Момин брод“ в Лом. Произшествието е станало към 11:50 часа днес, при него няма пострадали хора, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана. 

Фонд „ФЛАГ“ ще предоставя на общините безвъзмездно техническа помощ за проекти, свързани с прехода към чиста енергия. Това каза днес изпълнителният му директор Надя Данкинова, която участва в дискусионния форум „Иновации и умни градове“ в рамките на годишната среща на местните власти, организирана от Националното сдружение на общините в Република България. Домакин на форума е курортът "Албена".

Данкинова каза, че този иновативен инструмент е създаден с подкрепата на Европейската комисия и уточни, че той е пилотен за финансиране на проекти за постигане на прехода към чиста енергия. Първоначално проектът беше фокусиран само върху възобновяеми енергийни източници, но го разширихме, получихме подкрепа, и днес по този инструмент могат да бъдат финансирани проекти във всички области на използването на чистата енергия и постигането на целите на кръговата иконом

От понеделник предстои да преминем последният етап на сертифициране на Щаба на регионално командване на специални операции с Румъния. Това съобщи пред журналисти генерал-майор Явор Матеев, командир на Съвместното командване на специалните операции (СКСО). Той участва в отбелязването на Деня на военния парашутист. Днес се навършват 80 години от първото участие на Парашутната дружина от състава на Първата българска армия в реални бойни действия. Церемонията се състоя пред Паметника на парашутиста в София.

За първи път България, заедно с Румъния, става регионално командване специалните операции, част от командната структура на силите за специални операции на НАТО, обясни генерал-майор Явор Матеев.

Пожар гори в сградата на бившето училище в Червена вода, съобщи директорът на Районната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Русе комисар Светослав Войчев.

Говорителят на Областната дирекция на МВР в крайдунавския град Даниела Малчева уточни, че сигналът подаден в 7:45 ч. Изгорял е покривът на сградата. На място са изпратени пет противопожарни автомобила и вишка. Пожарът е локализиран, като е предотвратено разпространението му във физкултурния салон на бившето училище. Няма пострадали хора и опасност за разпространение на пламъците.

Основно училище „Христо Ботев“ в село Червена вода е закрито официално от 2008 година. Към момента няма данни за какво се е използвала сградата, коментира Малчева.

Причините за пожара предстои да се изясняват.

България предлага проект за наблюдение на земната повърхност с използването на нано-сателитни технологии в интерес на военните мисии и операции на Европейския съюз. Това заяви началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов днес по време на заседанието на Военния комитет на Европейския съюз, което се провежда в Будапеща, Унгария, съобщиха от Министерството на отбраната. 

Началниците на отбраната обсъдиха в рамките на срещата актуални теми от дневния ред на Общата политика за сигурност и отбрана и представиха своите виждания за реализиране нивото на амбиция на Евросъюза. Адм. Ефтимов коментира документа „Прогрес каталог 2024“, като отчете реалистичната оценка, която той предoставя по отношение на недостига на критично важни оперативни способности. Началникът на отбраната акцентира върху необходимостта държавите членки на Европейския съюз приоритетно да изграждат сп

През 2025 година общините ще могат да кандидатстват с проекти за изграждане на площадки за отпадъци за повторна употреба. Това съобщи днес ръководителят на Управителния орган на програма „Околна среда“ Галина Симеонова по време на дискусия в рамките на Годишната среща на местните власти, която се провежда в куоррта „Албена“. Тя уточни, че процедурата би трябвало да бъде отворена към края на март. Бюджетът й ще бъде 144 милиона лева, но финансирането ще бъде на конкурентен принцип, а не за всички.

Симеонова прикани общините да бъдат по-активни с представянето на проекти за изграждане на инфраструктура за биоразградимите отпадъци, които да бъдат отделяни от общия поток на боклука. Тя припомни, че по този начин смесеният отпадък намалява с между 20 и 25 на сто. Тъй като общините не са достатъчно активни и не са постъпили достатъчно предложения, сега отново

Пътят от Лом за село Сталийска махала през улица „Латинка“ е бил блокиран за движение от 12:00 до 15:00 часа за извършване на оглед. По първоначални данни произшествието е станало, докато шофьорът на тежкотоварния камион се опитвал да паркира близо до прелеза, който не се охранява с бариери, а само със звукова и светлинна сигнализация. При катастрофата са нанесени материални щети на локомотива и на ремаркето на камиона. Размерът на щетите се уточнява в момента. 

От полицията в Монтана съобщиха, че подобни произшествия са рядкост за региона, но се случват. На 9 май 2023 година на прелез в село Сталийска махала, община Лом, охраняван със светлинна сигнализация, влак е ударил лек автомобил, но шофьорът, който е бил сам, не е пострадал и дори сам е загасил избухналия в колата пожар.

Общинският съвет в Ново село ще обсъди промяна в поименния списък на капиталовите разходи на Общината. Дневният ред на заседанието, което ще се проведе днес от 10:30 часа, включва шест точки. Това сочи информация на сайта на местната администрация.

Съветниците ще разгледат отмяна на свое решение, което е върнато със заповед на Областния управител на Видин Ани Арутюнян за ново разглеждане. Те ще обсъдят и отчет за изпълнението на решенията на Общинския съвет за третото тримесечие на 2024 година.

По трета точка ще бъде обсъдено оправомощаване на кмета на община Ново село Венислав Ангелов да взема всички решения, свързани с банковото обслужване на администрацията. Съветниците трябва да гласуват и откриване на процедура за продажба чрез публичен търг с явно наддаване на урегулиран поземлен имот в с. Винарово с площ 872 кв.м.

Състав на Хасковския окръжен съд определи мярка за неотклонение "Задържане под стража" спрямо турски гражданин, арестуван с 1,62 килограма марихуана на Граничния контролно-пропускателен пункт "Капитан Андеево".

Наркотикът бе открит при проверка на 12 октомври на Кенан Ташйълдъз (54 г.) в три пакета, увити около кръста му. Той се опитал да пресече пункта в посока Турция като пешеходец с дрогата за 25 920 лева по цени за нуждите на съдопроизводството.

На делото от прокуратурата изтъкнаха, че Ташълдъз има влязла в сила условна присъда от Районния съд в Свиленград за трафик на сирийци отпреди две години. Самият обвиняем каза, че е мислел, че пренася лекарства.

Съдът се мотивира за решението, че съществува опасност обвиняемият да се укрие или извърши друго престъпление.

Мярката може да бъде обжалвана или протестирана пред Апелативния съд в Пловдив. 

В държавния бюджет ще постъпят 280 млн. лв. дивидент от Български енергиен холдинг (БЕХ) ЕАД, съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет. Правителството прие изменение и допълнение на свое разпореждане № 1 от 2024 г. за установяване и внасяне в полза на държавата на отчисления от печалбата от държавни предприятия и търговски дружества с държавно участие в капитала, допълнено с разпореждане № 2 от 2024 г.

С решение № 16 от 3 октомври 2024 г. по Конституционно дело № 14 от 2024 г., Конституционният съд (КС) единодушно обяви за противоконституционно решението на Народното събрание от 29 март 2024 г. за възлагане на министъра на енергетиката, респективно на БЕХ ЕАД, за неразпределяне на дивидент от печалбата на дружеството за финансовата 2023 г. Вследствие на този акт на КС и приетите промени в разпореждането, в държавния бюджет ще постъпят 280 млн. лв. дивидент от БЕХ ЕАД

Стоки, имитиращи известни търговски марки, са иззети в град Левски при специализирана полицейска акция. Тя е насочена срещу трафика и разпространението на нелегални, фалшиви и контрабандни стоки в регионален мащаб, съобщават от пресцентъра на Областната дирекция на МВР (ОД на МВР) в Плевен.

Проверени са търговски обекти в Левски. В хода на действията, осъществени от служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ при ОД на МВР – Плевен и техни колеги от районното управление в Левски, от импровизирана търговска маса, собственост на 52-годишен, са иззети спортни стоки. Те носели запазени търговски марки, които се предлагат за продажба, без съгласието на притежателя на изключителното право, допълват от полицията.

Конфискувани са 136 артикули - спортни клинове, блузи с дълъг и къс ръкав, рокли, грейки, зимни якета, спортни екипи и тениск

За резултатите от ефективността на работата на служебния министър на вътрешните работи ще съдим след изборите. Това коментира пред журналисти президентът Румен Радев на въпрос за кадровите промени в структурите на МВР и активността за пресичане на купения вот. Държавният глава присъства на тържествен ритуал по повод Празника на авиацията и българските Военновъздушни сили пред Паметника на летеца в София.

Министърът на вътрешните работи е в правомощията си да взема своите решения за кадровите въпроси и цялостната организация за борба срещу купения и контролиран вот. За резултатите от ефективността на неговата работа ще съдим след изборите, каза Радев.

На въпрос дали вижда предизборната кампания като ползотворна, динамична, позитивна, президентът отговори: "не".

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Конгрес за усложненията в естетичната дерматология започна в София
Трети конгрес по естетична дерматология с международно участие започна днес в столицата. Форумът продължава три дни - от 18 до 20 октомври, с акцент върху усложненията в естетичнат ...
Земеделският министър д-р Георги Тахов откри петия национален събор "Млечният път на България през вековете" в Луковит
Служебният министър на земеделието и храните д-р Георги Тахов откри петия национален събор "Млечният път на България през вековете" в Луковит. Основен организатор е Сдружение "Бълг ...
Предстои последният етап на сертифициране на Щаба на регионално командване на специални операции с Румъния, каза ген.-м. Явор Матеев
От понеделник предстои да преминем последният етап на сертифициране на Щаба на регионално командване на специални операции с Румъния. Това съобщи пред журналисти генерал-майор Явор ...
Фирмите, използващи изкуствен интелект, трябва да въведат принципи за защита на служителите, каза проф. Андрияна Андреева
Фирмите, които използват изкуствен интелект, трябва да въведат принципи за защита на служителите, каза днес проф. Андрияна Андреева, юрист и областен управител на Варна. Тя бе сре ...
Втора овцеферма със зараза от шарка е установена в хасковското село Узунджово в рамките на два дни, съобщиха от БАБХ
Втора ферма със заразени с шарка овце е констатирана в рамките на два дни в хасковското село Узунджово, съобщиха на официалната си страница от Българската агенция по безопасност на ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Конгрес за усложненията в естетичната дерматология започна в София
Трети конгрес по естетична дерматология с международно участие започна днес в столицата. Форумът продължава три дни - от 18 до 20 октомври, с акцент върху усложненията в естетичнат ...
В МВР са получени близо 200 сигнала за купуване на гласове, съобщи министър Атанас Илков
В МВР са получени близо 200 сигнала за купуване на гласове, а образуваните досъдебни производства за престъпления против политическите права на гражданите са 70, показват данните, ...
Предстои последният етап на сертифициране на Щаба на регионално командване на специални операции с Румъния, съобщи генерал-майор Явор Матеев
От понеделник предстои да преминем последният етап на сертифициране на Щаба на регионално командване на специални операции с Румъния. Това съобщи пред журналисти генерал-майор Явор ...
Главни прокурори обмислят всеобхватен инструмент за проследяване, блокиране и конфискация на активи, придобити по криминален път
В последните години се забелязва тенденция за повишаване на организираността при трафика на мигранти, контрабандата на наркотици, извършването на измами и други видове престъпления ...
Двама мъже са установени от полицията за ден в Русенско да шофират автомобили след употреба на наркотици
Двама мъже са установени от полицията за ден в Русенско да шофират автомобили след употреба на наркотици. Това съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР в Русе Даниела Малче ...
Тикер в 14:26 ч.
Трети конгрес по естетична дерматология с международно участие започна днес в ст ...
Начало Сфера
2088
България

Пътнически влак е ударил ремарке на камион в Лом, няма пострадали

Пътнически влак, движещ се по линията Брусарци-Лом, е ударил ремарке на товарен камион, който правил маневри за паркиране до железопътен прелез на улица „Латинка“ в квартал „Момин брод“ в Лом. Произшествието е станало към 11:50 часа днес, при него няма пострадали хора, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана.Пътят от Лом за село Сталийска махала през улица „Латинка“ е бил блокиран за движение от 12:00 до 15:00 часа за извършване на оглед. По първоначални данни произшествието е станало, докато шофьорът на тежкотоварния камион се опитвал да паркира близо до прелеза, който не се охранява с бариери, а само със звукова и светлинна сигнализация.

| 17 Октомври 2024, 17:07 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Пътнически влак е ударил ремарке на камион в Лом, няма пострадали
Пътнически влак е ударил ремарке на камион в Лом, няма пострадали
Снимка © БТА

Пътнически влак, движещ се по линията Брусарци-Лом, е ударил ремарке на товарен камион, който правил маневри за паркиране до железопътен прелез на улица „Латинка“ в квартал „Момин брод“ в Лом. Произшествието е станало към 11:50 часа днес, при него няма пострадали хора, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана. 

Фонд „ФЛАГ“ ще предоставя на общините безвъзмездно техническа помощ за проекти, свързани с прехода към чиста енергия. Това каза днес изпълнителният му директор Надя Данкинова, която участва в дискусионния форум „Иновации и умни градове“ в рамките на годишната среща на местните власти, организирана от Националното сдружение на общините в Република България. Домакин на форума е курортът "Албена".

Данкинова каза, че този иновативен инструмент е създаден с подкрепата на Европейската комисия и уточни, че той е пилотен за финансиране на проекти за постигане на прехода към чиста енергия. Първоначално проектът беше фокусиран само върху възобновяеми енергийни източници, но го разширихме, получихме подкрепа, и днес по този инструмент могат да бъдат финансирани проекти във всички области на използването на чистата енергия и постигането на целите на кръговата иконом

От понеделник предстои да преминем последният етап на сертифициране на Щаба на регионално командване на специални операции с Румъния. Това съобщи пред журналисти генерал-майор Явор Матеев, командир на Съвместното командване на специалните операции (СКСО). Той участва в отбелязването на Деня на военния парашутист. Днес се навършват 80 години от първото участие на Парашутната дружина от състава на Първата българска армия в реални бойни действия. Церемонията се състоя пред Паметника на парашутиста в София.

За първи път България, заедно с Румъния, става регионално командване специалните операции, част от командната структура на силите за специални операции на НАТО, обясни генерал-майор Явор Матеев.

Пожар гори в сградата на бившето училище в Червена вода, съобщи директорът на Районната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Русе комисар Светослав Войчев.

Говорителят на Областната дирекция на МВР в крайдунавския град Даниела Малчева уточни, че сигналът подаден в 7:45 ч. Изгорял е покривът на сградата. На място са изпратени пет противопожарни автомобила и вишка. Пожарът е локализиран, като е предотвратено разпространението му във физкултурния салон на бившето училище. Няма пострадали хора и опасност за разпространение на пламъците.

Основно училище „Христо Ботев“ в село Червена вода е закрито официално от 2008 година. Към момента няма данни за какво се е използвала сградата, коментира Малчева.

Причините за пожара предстои да се изясняват.

България предлага проект за наблюдение на земната повърхност с използването на нано-сателитни технологии в интерес на военните мисии и операции на Европейския съюз. Това заяви началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов днес по време на заседанието на Военния комитет на Европейския съюз, което се провежда в Будапеща, Унгария, съобщиха от Министерството на отбраната. 

Началниците на отбраната обсъдиха в рамките на срещата актуални теми от дневния ред на Общата политика за сигурност и отбрана и представиха своите виждания за реализиране нивото на амбиция на Евросъюза. Адм. Ефтимов коментира документа „Прогрес каталог 2024“, като отчете реалистичната оценка, която той предoставя по отношение на недостига на критично важни оперативни способности. Началникът на отбраната акцентира върху необходимостта държавите членки на Европейския съюз приоритетно да изграждат сп

През 2025 година общините ще могат да кандидатстват с проекти за изграждане на площадки за отпадъци за повторна употреба. Това съобщи днес ръководителят на Управителния орган на програма „Околна среда“ Галина Симеонова по време на дискусия в рамките на Годишната среща на местните власти, която се провежда в куоррта „Албена“. Тя уточни, че процедурата би трябвало да бъде отворена към края на март. Бюджетът й ще бъде 144 милиона лева, но финансирането ще бъде на конкурентен принцип, а не за всички.

Симеонова прикани общините да бъдат по-активни с представянето на проекти за изграждане на инфраструктура за биоразградимите отпадъци, които да бъдат отделяни от общия поток на боклука. Тя припомни, че по този начин смесеният отпадък намалява с между 20 и 25 на сто. Тъй като общините не са достатъчно активни и не са постъпили достатъчно предложения, сега отново

Пътят от Лом за село Сталийска махала през улица „Латинка“ е бил блокиран за движение от 12:00 до 15:00 часа за извършване на оглед. По първоначални данни произшествието е станало, докато шофьорът на тежкотоварния камион се опитвал да паркира близо до прелеза, който не се охранява с бариери, а само със звукова и светлинна сигнализация. При катастрофата са нанесени материални щети на локомотива и на ремаркето на камиона. Размерът на щетите се уточнява в момента. 

От полицията в Монтана съобщиха, че подобни произшествия са рядкост за региона, но се случват. На 9 май 2023 година на прелез в село Сталийска махала, община Лом, охраняван със светлинна сигнализация, влак е ударил лек автомобил, но шофьорът, който е бил сам, не е пострадал и дори сам е загасил избухналия в колата пожар.

Общинският съвет в Ново село ще обсъди промяна в поименния списък на капиталовите разходи на Общината. Дневният ред на заседанието, което ще се проведе днес от 10:30 часа, включва шест точки. Това сочи информация на сайта на местната администрация.

Съветниците ще разгледат отмяна на свое решение, което е върнато със заповед на Областния управител на Видин Ани Арутюнян за ново разглеждане. Те ще обсъдят и отчет за изпълнението на решенията на Общинския съвет за третото тримесечие на 2024 година.

По трета точка ще бъде обсъдено оправомощаване на кмета на община Ново село Венислав Ангелов да взема всички решения, свързани с банковото обслужване на администрацията. Съветниците трябва да гласуват и откриване на процедура за продажба чрез публичен търг с явно наддаване на урегулиран поземлен имот в с. Винарово с площ 872 кв.м.

Състав на Хасковския окръжен съд определи мярка за неотклонение "Задържане под стража" спрямо турски гражданин, арестуван с 1,62 килограма марихуана на Граничния контролно-пропускателен пункт "Капитан Андеево".

Наркотикът бе открит при проверка на 12 октомври на Кенан Ташйълдъз (54 г.) в три пакета, увити около кръста му. Той се опитал да пресече пункта в посока Турция като пешеходец с дрогата за 25 920 лева по цени за нуждите на съдопроизводството.

На делото от прокуратурата изтъкнаха, че Ташълдъз има влязла в сила условна присъда от Районния съд в Свиленград за трафик на сирийци отпреди две години. Самият обвиняем каза, че е мислел, че пренася лекарства.

Съдът се мотивира за решението, че съществува опасност обвиняемият да се укрие или извърши друго престъпление.

Мярката може да бъде обжалвана или протестирана пред Апелативния съд в Пловдив. 

В държавния бюджет ще постъпят 280 млн. лв. дивидент от Български енергиен холдинг (БЕХ) ЕАД, съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет. Правителството прие изменение и допълнение на свое разпореждане № 1 от 2024 г. за установяване и внасяне в полза на държавата на отчисления от печалбата от държавни предприятия и търговски дружества с държавно участие в капитала, допълнено с разпореждане № 2 от 2024 г.

С решение № 16 от 3 октомври 2024 г. по Конституционно дело № 14 от 2024 г., Конституционният съд (КС) единодушно обяви за противоконституционно решението на Народното събрание от 29 март 2024 г. за възлагане на министъра на енергетиката, респективно на БЕХ ЕАД, за неразпределяне на дивидент от печалбата на дружеството за финансовата 2023 г. Вследствие на този акт на КС и приетите промени в разпореждането, в държавния бюджет ще постъпят 280 млн. лв. дивидент от БЕХ ЕАД

Стоки, имитиращи известни търговски марки, са иззети в град Левски при специализирана полицейска акция. Тя е насочена срещу трафика и разпространението на нелегални, фалшиви и контрабандни стоки в регионален мащаб, съобщават от пресцентъра на Областната дирекция на МВР (ОД на МВР) в Плевен.

Проверени са търговски обекти в Левски. В хода на действията, осъществени от служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ при ОД на МВР – Плевен и техни колеги от районното управление в Левски, от импровизирана търговска маса, собственост на 52-годишен, са иззети спортни стоки. Те носели запазени търговски марки, които се предлагат за продажба, без съгласието на притежателя на изключителното право, допълват от полицията.

Конфискувани са 136 артикули - спортни клинове, блузи с дълъг и къс ръкав, рокли, грейки, зимни якета, спортни екипи и тениск

За резултатите от ефективността на работата на служебния министър на вътрешните работи ще съдим след изборите. Това коментира пред журналисти президентът Румен Радев на въпрос за кадровите промени в структурите на МВР и активността за пресичане на купения вот. Държавният глава присъства на тържествен ритуал по повод Празника на авиацията и българските Военновъздушни сили пред Паметника на летеца в София.

Министърът на вътрешните работи е в правомощията си да взема своите решения за кадровите въпроси и цялостната организация за борба срещу купения и контролиран вот. За резултатите от ефективността на неговата работа ще съдим след изборите, каза Радев.

На въпрос дали вижда предизборната кампания като ползотворна, динамична, позитивна, президентът отговори: "не".

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Конгрес за усложненията в естетичната дерматология започна в София
Земеделският министър д-р Георги Тахов откри петия национален събор "Млечният път на България през вековете" в Луковит
Предстои последният етап на сертифициране на Щаба на регионално командване на специални операции с Румъния, каза ген.-м. Явор Матеев
Фирмите, използващи изкуствен интелект, трябва да въведат принципи за защита на служителите, каза проф. Андрияна Андреева
Втора овцеферма със зараза от шарка е установена в хасковското село Узунджово в рамките на два дни, съобщиха от БАБХ
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Октомври
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Местен фокус
Конгрес за усложненията в естетичната дерматология започна в София
Контекст
В МВР са получени близо 200 сигнала за купуване на гласове, съобщи министър Атанас Илков
Сфера
Предстои последният етап на сертифициране на Щаба на регионално командване на специални операции с Румъния, съобщи генерал-майор Явор Матеев
Основна линия
Главни прокурори обмислят всеобхватен инструмент за проследяване, блокиране и конфискация на активи, придобити по криминален път
Основна линия
Двама мъже са установени от полицията за ден в Русенско да шофират автомобили след употреба на наркотици
Местен фокус
Земеделският министър д-р Георги Тахов откри петия национален събор "Млечният път на България през вековете" в Луковит
Сфера
Седем млади лекари получиха грамоти от лекарската колегия във Видин
В детайли
Община Стара Загора ще си сътрудничи с технологичен стартъп в подкрепа на бизнеса и заетостта на хората от региона
Основна линия
Трима души са обвинени за причинени телесни повреди след разследване на полицията в Самоков
В детайли
Присъствените обучения на членовете на секционни избирателни комисии в област Ямбол започват идната седмица
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.