Начало В детайли Над 10 млн. лв. достигат приходите от нощувки в област Пловдив през август, съобщиха от НСИ
2041
Икономика

Над 10 млн. лв. достигат приходите от нощувки в област Пловдив през август, съобщиха от НСИ

На 10,4 млн. лв. възлизат приходите от нощувки през месец август 2024 г. в област Пловдив, като от български граждани те са 7,7 млн. лева, а от чужди - 2,7 млн. лева. Това показват последните данни на Териториалното статистическо бюро - Юг (ТСБ Юг) към Националния статистически институт (НСИ). В сравнение с август миналата година е регистрирано увеличение на приходите от нощувки с 11,6 на сто, съответно от български граждани - с 12 процента, а от чужди граждани - с 10,4 процента.През август 2024 г. в областта са функционирали 254 места за настаняване с 10 или повече легла - хотели, мотели, къмпинги, хижи и други места за краткосрочно настаняване.

| 17 Октомври 2024, 17:31 ч.
Над 10 млн. лв. достигат приходите от нощувки в област Пловдив през август, съобщиха от НСИ
Над 10 млн. лв. достигат приходите от нощувки в област Пловдив през август, съобщиха от НСИ
Снимка © DFA

На 10,4 млн. лв. възлизат приходите от нощувки през месец август 2024 г. в област Пловдив, като от български граждани те са 7,7 млн. лева, а от чужди - 2,7 млн. лева. Това показват последните данни на Териториалното статистическо бюро - Юг (ТСБ Юг) към Националния статистически институт (НСИ). В сравнение с август миналата година е регистрирано увеличение на приходите от нощувки с 11,6 на сто, съответно от български граждани - с 12 процента, а от чужди граждани - с 10,4 процента.

Шуменка е пострадала след ухапване от домашно куче, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР. 

Малко след 12:40 часа вчера е приет сигнал, че на ул.“ Владайско въстание“ в Шумен преминаваща жена е ухапана от куче. На място e изпратен полицейски екип. Изяснено е, че 57-годишна жена преминавала по тротоар на улицата. В това време домашното куче излязло от отворена от друга жена входна врата на имот и ухапало преминаващата шуменка. 

След преглед в болницата в града станало ясно, че пострадалата е с разкъсани сухожилия и разкъсан мускул на лявата ръка. 

Образувано е досъдебно производство.

Жена от Вълчедръм почина след ухапване от куче в началото на юни. Прокуратурата във Варна също ръководи разследване по случай на починала жена след ухапване от домашното куче. 

Организирана среща за дебат от Община Добричка във връзка с подготвяния референдум по темата за ветроенергийните паркове се проведе в зала “Добрич” на областния град. Събитието започна с шествие от сградата на община Добричка, стигна до сградата на областния управител и завърши в зала “Зала Добрич”, където се събраха само хора, които са против изграждането на ветрогенератори.

Областният управител Румен Русев, инвеститорите и Българската ветроенергийна асоциация не се отзоваха на поканата за участие, отправена от кмета на Община Добричка - Соня Георгиева.

Тя сподели, че Русев е изпратил в сряда отговор, с който заявява, че поради служебни ангажименти, не може да присъства. “Основна задача като областен управител, е да спазвам върховенството на закона и да защитавам интересите на жителите на област Добрич, като провеждам държавна политика. Кат

Възможности за подкрепа на биологичните производители ще бъдат представени в Троян на 17 октомври, съобщи Айнур Кехайова, главен експерт към троянския мобилен офис на Националната служба за съвети в земеделието (НССЗ). 

По време на еднодневното събитие ще бъдат разяснени и възможностите за подкрепа на биологични производители и възможности за финансово подпомагане по Стратегическия план за развитието на земеделието и селските райони за периода 2023-2027 г. (СПРЗСР).

Организатор на мероприятието е местният офис на Националната служба за съвети в земеделието. Срещата е част от национална информационна кампания, инициирана от Министерството на земеделието и храните, съвместно с НССЗ, допълни Кехайова.

Информационната среща ще се състои в Туристически информационен център в града и е отворена за земеделски производители от общините Троян и Априлци, както и всичк

На 19 октомври ще се състои поредното издание на Дамско рали Перник - 2024, съобщиха от пернишкия автомобилен ретро клуб „Авангард“. Ралито се организира от клуба съвместно с Община Перник. 

Превозните средства ще бъдат разпределени в три вида категории: електрически, ретро и съвременни, всичките трябва да са документално изрядни и технически изправни. Екипажите могат да бъдат в смесен състав, но шофьорът трябва да е жена. Организаторите припомниха случай, в който синът на една от участничките е бил навигатор в екипа.

Стартът ще бъде даден в 10:00 ч. от Централния градски площад „Кракра Пернишки“. Тази година организаторите са подготвили почти двойно по – дълъг маршрут от стандартния. Приблизително 123 км. ще трябва да изминат екипажите. Трасето обхваща населени места от цялата Пернишка област. Около радомирското село Байкалско ще бъде

На четири паралелни форума участваха представителите на местната власт по време на годишната им среща във ваканционно селище "Албена" днес. Националното сдружение на общините в Република България е организатор на форума, като модератори на пленарните сесии бяха членове на сдружението. Кметовете и представителите на общините дискутираха в конферентна зала "Перуника" и в зали "Сий" и "Скай" на хотел "Парадайз Блу". 

Първият паралелен форум започна в конферентна зала "Перуника" с дискусия на тема "Иновации и умни градове". Модератор на срещата бе Юлиян Попов, а форумът бе открит от кмета на Враца Калин Каменов, който е и член на Управителния съвет на НСОРБ. Участие в дискусиите взе служебният министър на иновациите и растежа Росен Карадимов, който каза, че Българската банка за развитие има нова стратегия и подготвя различни програми, за да влезе по-директно в публичната полит

През август 2024 г. в областта са функционирали 254 места за настаняване с 10 или повече легла - хотели, мотели, къмпинги, хижи и други места за краткосрочно настаняване. Данните сочат още, че общият брой на нощувките във всички места за настаняване възлиза на 137,8 хил., или с 4,3 процента по-малко в сравнение със същия месец на предходната година, като 103,4 хил. от тях са реализирани от български граждани, a 34,4 хил. - от чужди граждани. 

Най-много чужди граждани, посетили област Пловдив, са от Турция - 14 процента, Испания - 12,1 на сто, Франция - 6,8 процента, Германия - 6,6 на сто и Израел - 6,1 на сто от общия брой на всички пренощували чужденци в областта.

Мъжът, обвинен за смъртта на пешеходка на тротоара на столичния бул. "Владимир Вазов", остава за постоянно в ареста, реши Апелативният съд като потвърди определението на Софийския градски съд.

В мотивите си съдът посочва, че с оглед свидетелските показания, протоколите от местопроизшествието и изготвена експертна справка на видеозапис, има обосновано предположение, че мъжът е извършил престъплението, за което е обвинен.

Той е бил и в изпитателен срок на предходно осъждане, като има и данни за извършени нарушения по Закона за движение на пътищата, отбеляза още съдът.

Припомняме, че на 10 октомври пешеходка загина при катастрофа между два леки автомобила на софийския булевард "Владимир Вазов". Автомобилите са се ударили, вследствие на което единият се е качил върху тревните площи и е блъснал жената, която се е намирала на тротоара. На място медицински екип е установ

От Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) в Русе провериха Градската пречиствателна станция за отпадъчни води (ГПСОВ) в Исперих, съобщиха от пресцентъра на инспекцията.

По време на контролната проверка експертите са установили, че пречиствателната станция на Исперих е в добро техническо състояние, а биостъпалото е в нормален експлоатационен режим. Изпълнени са предписанията, дадени при предишни проверки за привеждане на станцията в нормален режим на работа с оглед ефективно пречистване на градските отпадъчни води, преди заустването им във водоприемник – местното сухо дере.

От пресцентъра посочват, че констатираното добро състояние е факт благодарение на дългогодишните усилия на екоинспекцията – строг контрол, прилагане на административно-наказателни мерки назад във времето, както и търсене на активен диалог и решения с всички заинтересовани

Ние сме горещи поддръжници на разширяването на Европейския съюз (ЕС), но при спазването на общите условия и процедурата, която е известна на всички“. Това заяви служебният премиер Димитър Главчев в Берлин, където участва в Срещата на върха в рамките на „Берлинския процес“, съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет. „Ние винаги сме били на позицията, че всяка една страна, която е кандидат за член на ЕС, трябва да има собствени заслуги за участието си в Европейския съюз, както и да спазва всички права и отговорности, които е поела в процеса“, посочва Главчев. 

Министър-председателят акцентира, че по отношение на двустранните срещи в хода на процеса е предложено преговорите да се разширят на равнище държава кандидат-членка – ЕС, за да се избегнат противоречията между две държави. „В крайна сметка ние това сме го направили с Репуб

През 2025 година общините ще могат да кандидатстват с проекти за изграждане на площадки за отпадъци за повторна употреба. Това съобщи днес ръководителят на Управителния орган на програма „Околна среда“ Галина Симеонова по време на дискусия в рамките на Годишната среща на местните власти, която се провежда в куоррта „Албена“. Тя уточни, че процедурата би трябвало да бъде отворена към края на март. Бюджетът й ще бъде 144 милиона лева, но финансирането ще бъде на конкурентен принцип, а не за всички.

Симеонова прикани общините да бъдат по-активни с представянето на проекти за изграждане на инфраструктура за биоразградимите отпадъци, които да бъдат отделяни от общия поток на боклука. Тя припомни, че по този начин смесеният отпадък намалява с между 20 и 25 на сто. Тъй като общините не са достатъчно активни и не са постъпили достатъчно предложения, сега отново

Фосилизиран череп на 1,8 милиона години, открит в Дманиси, Грузия, показва, че далечните предшественици на човека принадлежат към един вид, макар и да са изглеждали различно. През 2013 г. на днешната дата съобщава за публикация на грузински и швейцарски учени в сп. "Сайънс", че Хомо хабилис, Хомо рудолфензис и Хомо еректус са от една еволюираща линия, довела до съвременния човек. 

Обектът в Дманиси, където са намерени фосилите, беше открит през 1993 г. Той е много важен, защото доказва, че ранните хора са мигрирали в Азия малко след като родът Хомо се появява в Африка. 

В емисията си “Забава и знание” на 18 октомври 2013 г. пише:

Най-ранните хора от Евразия и Африка може да са от един вид

Лондон, 18 октомври 2013 г. // Фосилизиран череп на 1,8 милиона години, открит в Дманиси, Грузия, показ

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
От началото на следващата седмица във Враца ще заработи нова система за таксуване и информационни услуги на градския транспорт
От началото на следващата седмица във Враца стартира тестовият период на новата електронна система за информиране на гражданите, използващи обществения транспорт в община Враца, а ...
Жена от Кресна пострада при побой
Жена от Кресна пострада при побой, нанесен от неин съгражданин, съобщиха от пресцентъра на Областна дирекция на МВР - Благоевград. Сигналът за побоя е подаден на 16 октомври на тел ...
Младежът, който преби жена пред денонощен магазин в Перник, е обвинен в умишлено причиняване на смърт
Младежът, който преби жена пред денонощен магазин в Перник, е обвинен в умишлено причиняване на смърт, съобщиха от прокуратурата. Припомняме, че тежкото престъпление беше извършено ...
Областният управител върна решението на Общински съвет – Ямбол за преместваемите обекти
Областният управите на Ямбол Николай Костадинов върна за ново разглеждане в Общински съвет – Ямбол наредбата, уреждаща поставянето на преместваеми обекти, съобщават от прессл ...
Трима души са задържани в София за извършване на измами с кредити в страната, съобщиха на брифинг в Стара Загора разследващите
Трима души са задържани за извършване на измами с кредити. Това съобщи на брифинг Лъчезар Иванов - прокурор в Районна прокуратура – Стара Загора. В брифинга участват също Тан ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Около 700 служители от МВР в Пазарджик ще са ангажирани с изборния процес
Около 700 са служителите от структурни звена на МВР в област Пазарджик, които са ангажирани с изборния процес. Това стана ясно на работна среща с ръководители на държавни институци ...
От началото на следващата седмица във Враца ще заработи нова система за таксуване и информационни услуги на градския транспорт
От началото на следващата седмица във Враца стартира тестовият период на новата електронна система за информиране на гражданите, използващи обществения транспорт в община Враца, а ...
До няколко дни ще започне поетапното пускане на парното в Перник, съобщиха от топлофикационното дружество
От 21 октомври ще започне поетапното пускане на отоплението в Перник, съобщават от „Топлофикация – Перник“. Във връзка с очакваното понижение на среднодневните те ...
Специализирана полицейска операция за противодействие на престъпления, свързани с нарушения на изборното законодателство, се провежда в Гълъбово и Стара Загора
На територията на Областна дирекция на МВР – Стара Загора днес се провеждат активни полицейски действия в Районните управления в Гълъбово, както и Първо и Второ Районни управ ...
Жена от Кресна пострада при побой
Жена от Кресна пострада при побой, нанесен от неин съгражданин, съобщиха от пресцентъра на Областна дирекция на МВР - Благоевград. Сигналът за побоя е подаден на 16 октомври на тел ...
Тикер в 13:28 ч.
Около 700 са служителите от структурни звена на МВР в област Пазарджик, които са ...
Начало В детайли
2041
Икономика

Над 10 млн. лв. достигат приходите от нощувки в област Пловдив през август, съобщиха от НСИ

На 10,4 млн. лв. възлизат приходите от нощувки през месец август 2024 г. в област Пловдив, като от български граждани те са 7,7 млн. лева, а от чужди - 2,7 млн. лева. Това показват последните данни на Териториалното статистическо бюро - Юг (ТСБ Юг) към Националния статистически институт (НСИ). В сравнение с август миналата година е регистрирано увеличение на приходите от нощувки с 11,6 на сто, съответно от български граждани - с 12 процента, а от чужди граждани - с 10,4 процента.През август 2024 г. в областта са функционирали 254 места за настаняване с 10 или повече легла - хотели, мотели, къмпинги, хижи и други места за краткосрочно настаняване.

| 17 Октомври 2024, 17:31 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Над 10 млн. лв. достигат приходите от нощувки в област Пловдив през август, съобщиха от НСИ
Над 10 млн. лв. достигат приходите от нощувки в област Пловдив през август, съобщиха от НСИ
Снимка © DFA

На 10,4 млн. лв. възлизат приходите от нощувки през месец август 2024 г. в област Пловдив, като от български граждани те са 7,7 млн. лева, а от чужди - 2,7 млн. лева. Това показват последните данни на Териториалното статистическо бюро - Юг (ТСБ Юг) към Националния статистически институт (НСИ). В сравнение с август миналата година е регистрирано увеличение на приходите от нощувки с 11,6 на сто, съответно от български граждани - с 12 процента, а от чужди граждани - с 10,4 процента.

Шуменка е пострадала след ухапване от домашно куче, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР. 

Малко след 12:40 часа вчера е приет сигнал, че на ул.“ Владайско въстание“ в Шумен преминаваща жена е ухапана от куче. На място e изпратен полицейски екип. Изяснено е, че 57-годишна жена преминавала по тротоар на улицата. В това време домашното куче излязло от отворена от друга жена входна врата на имот и ухапало преминаващата шуменка. 

След преглед в болницата в града станало ясно, че пострадалата е с разкъсани сухожилия и разкъсан мускул на лявата ръка. 

Образувано е досъдебно производство.

Жена от Вълчедръм почина след ухапване от куче в началото на юни. Прокуратурата във Варна също ръководи разследване по случай на починала жена след ухапване от домашното куче. 

Организирана среща за дебат от Община Добричка във връзка с подготвяния референдум по темата за ветроенергийните паркове се проведе в зала “Добрич” на областния град. Събитието започна с шествие от сградата на община Добричка, стигна до сградата на областния управител и завърши в зала “Зала Добрич”, където се събраха само хора, които са против изграждането на ветрогенератори.

Областният управител Румен Русев, инвеститорите и Българската ветроенергийна асоциация не се отзоваха на поканата за участие, отправена от кмета на Община Добричка - Соня Георгиева.

Тя сподели, че Русев е изпратил в сряда отговор, с който заявява, че поради служебни ангажименти, не може да присъства. “Основна задача като областен управител, е да спазвам върховенството на закона и да защитавам интересите на жителите на област Добрич, като провеждам държавна политика. Кат

Възможности за подкрепа на биологичните производители ще бъдат представени в Троян на 17 октомври, съобщи Айнур Кехайова, главен експерт към троянския мобилен офис на Националната служба за съвети в земеделието (НССЗ). 

По време на еднодневното събитие ще бъдат разяснени и възможностите за подкрепа на биологични производители и възможности за финансово подпомагане по Стратегическия план за развитието на земеделието и селските райони за периода 2023-2027 г. (СПРЗСР).

Организатор на мероприятието е местният офис на Националната служба за съвети в земеделието. Срещата е част от национална информационна кампания, инициирана от Министерството на земеделието и храните, съвместно с НССЗ, допълни Кехайова.

Информационната среща ще се състои в Туристически информационен център в града и е отворена за земеделски производители от общините Троян и Априлци, както и всичк

На 19 октомври ще се състои поредното издание на Дамско рали Перник - 2024, съобщиха от пернишкия автомобилен ретро клуб „Авангард“. Ралито се организира от клуба съвместно с Община Перник. 

Превозните средства ще бъдат разпределени в три вида категории: електрически, ретро и съвременни, всичките трябва да са документално изрядни и технически изправни. Екипажите могат да бъдат в смесен състав, но шофьорът трябва да е жена. Организаторите припомниха случай, в който синът на една от участничките е бил навигатор в екипа.

Стартът ще бъде даден в 10:00 ч. от Централния градски площад „Кракра Пернишки“. Тази година организаторите са подготвили почти двойно по – дълъг маршрут от стандартния. Приблизително 123 км. ще трябва да изминат екипажите. Трасето обхваща населени места от цялата Пернишка област. Около радомирското село Байкалско ще бъде

На четири паралелни форума участваха представителите на местната власт по време на годишната им среща във ваканционно селище "Албена" днес. Националното сдружение на общините в Република България е организатор на форума, като модератори на пленарните сесии бяха членове на сдружението. Кметовете и представителите на общините дискутираха в конферентна зала "Перуника" и в зали "Сий" и "Скай" на хотел "Парадайз Блу". 

Първият паралелен форум започна в конферентна зала "Перуника" с дискусия на тема "Иновации и умни градове". Модератор на срещата бе Юлиян Попов, а форумът бе открит от кмета на Враца Калин Каменов, който е и член на Управителния съвет на НСОРБ. Участие в дискусиите взе служебният министър на иновациите и растежа Росен Карадимов, който каза, че Българската банка за развитие има нова стратегия и подготвя различни програми, за да влезе по-директно в публичната полит

През август 2024 г. в областта са функционирали 254 места за настаняване с 10 или повече легла - хотели, мотели, къмпинги, хижи и други места за краткосрочно настаняване. Данните сочат още, че общият брой на нощувките във всички места за настаняване възлиза на 137,8 хил., или с 4,3 процента по-малко в сравнение със същия месец на предходната година, като 103,4 хил. от тях са реализирани от български граждани, a 34,4 хил. - от чужди граждани. 

Най-много чужди граждани, посетили област Пловдив, са от Турция - 14 процента, Испания - 12,1 на сто, Франция - 6,8 процента, Германия - 6,6 на сто и Израел - 6,1 на сто от общия брой на всички пренощували чужденци в областта.

Мъжът, обвинен за смъртта на пешеходка на тротоара на столичния бул. "Владимир Вазов", остава за постоянно в ареста, реши Апелативният съд като потвърди определението на Софийския градски съд.

В мотивите си съдът посочва, че с оглед свидетелските показания, протоколите от местопроизшествието и изготвена експертна справка на видеозапис, има обосновано предположение, че мъжът е извършил престъплението, за което е обвинен.

Той е бил и в изпитателен срок на предходно осъждане, като има и данни за извършени нарушения по Закона за движение на пътищата, отбеляза още съдът.

Припомняме, че на 10 октомври пешеходка загина при катастрофа между два леки автомобила на софийския булевард "Владимир Вазов". Автомобилите са се ударили, вследствие на което единият се е качил върху тревните площи и е блъснал жената, която се е намирала на тротоара. На място медицински екип е установ

От Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) в Русе провериха Градската пречиствателна станция за отпадъчни води (ГПСОВ) в Исперих, съобщиха от пресцентъра на инспекцията.

По време на контролната проверка експертите са установили, че пречиствателната станция на Исперих е в добро техническо състояние, а биостъпалото е в нормален експлоатационен режим. Изпълнени са предписанията, дадени при предишни проверки за привеждане на станцията в нормален режим на работа с оглед ефективно пречистване на градските отпадъчни води, преди заустването им във водоприемник – местното сухо дере.

От пресцентъра посочват, че констатираното добро състояние е факт благодарение на дългогодишните усилия на екоинспекцията – строг контрол, прилагане на административно-наказателни мерки назад във времето, както и търсене на активен диалог и решения с всички заинтересовани

Ние сме горещи поддръжници на разширяването на Европейския съюз (ЕС), но при спазването на общите условия и процедурата, която е известна на всички“. Това заяви служебният премиер Димитър Главчев в Берлин, където участва в Срещата на върха в рамките на „Берлинския процес“, съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет. „Ние винаги сме били на позицията, че всяка една страна, която е кандидат за член на ЕС, трябва да има собствени заслуги за участието си в Европейския съюз, както и да спазва всички права и отговорности, които е поела в процеса“, посочва Главчев. 

Министър-председателят акцентира, че по отношение на двустранните срещи в хода на процеса е предложено преговорите да се разширят на равнище държава кандидат-членка – ЕС, за да се избегнат противоречията между две държави. „В крайна сметка ние това сме го направили с Репуб

През 2025 година общините ще могат да кандидатстват с проекти за изграждане на площадки за отпадъци за повторна употреба. Това съобщи днес ръководителят на Управителния орган на програма „Околна среда“ Галина Симеонова по време на дискусия в рамките на Годишната среща на местните власти, която се провежда в куоррта „Албена“. Тя уточни, че процедурата би трябвало да бъде отворена към края на март. Бюджетът й ще бъде 144 милиона лева, но финансирането ще бъде на конкурентен принцип, а не за всички.

Симеонова прикани общините да бъдат по-активни с представянето на проекти за изграждане на инфраструктура за биоразградимите отпадъци, които да бъдат отделяни от общия поток на боклука. Тя припомни, че по този начин смесеният отпадък намалява с между 20 и 25 на сто. Тъй като общините не са достатъчно активни и не са постъпили достатъчно предложения, сега отново

Фосилизиран череп на 1,8 милиона години, открит в Дманиси, Грузия, показва, че далечните предшественици на човека принадлежат към един вид, макар и да са изглеждали различно. През 2013 г. на днешната дата съобщава за публикация на грузински и швейцарски учени в сп. "Сайънс", че Хомо хабилис, Хомо рудолфензис и Хомо еректус са от една еволюираща линия, довела до съвременния човек. 

Обектът в Дманиси, където са намерени фосилите, беше открит през 1993 г. Той е много важен, защото доказва, че ранните хора са мигрирали в Азия малко след като родът Хомо се появява в Африка. 

В емисията си “Забава и знание” на 18 октомври 2013 г. пише:

Най-ранните хора от Евразия и Африка може да са от един вид

Лондон, 18 октомври 2013 г. // Фосилизиран череп на 1,8 милиона години, открит в Дманиси, Грузия, показ

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
От началото на следващата седмица във Враца ще заработи нова система за таксуване и информационни услуги на градския транспорт
Жена от Кресна пострада при побой
Младежът, който преби жена пред денонощен магазин в Перник, е обвинен в умишлено причиняване на смърт
Областният управител върна решението на Общински съвет – Ямбол за преместваемите обекти
Трима души са задържани в София за извършване на измами с кредити в страната, съобщиха на брифинг в Стара Загора разследващите
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Октомври
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Контекст
Около 700 служители от МВР в Пазарджик ще са ангажирани с изборния процес
На преден план
От началото на следващата седмица във Враца ще заработи нова система за таксуване и информационни услуги на градския транспорт
В детайли
До няколко дни ще започне поетапното пускане на парното в Перник, съобщиха от топлофикационното дружество
Контекст
Специализирана полицейска операция за противодействие на престъпления, свързани с нарушения на изборното законодателство, се провежда в Гълъбово и Стара Загора
На преден план
Жена от Кресна пострада при побой
Основна линия
В Областната администрация в Хасково пристигнаха бюлетините и книжата за вота на 27 октомври
Местен фокус
Фирмите, използващи изкуствен интелект, трябва да въведат принципи за защита на служителите, каза проф. Андрияна Андреева
На преден план
Младежът, който преби жена пред денонощен магазин в Перник, е обвинен в умишлено причиняване на смърт
Контекст
Полицаи задържаха употребил алкохол водач без шофьорска книжка, който опитал да избегне проверка в Шумен
Сфера
Заради случаи на пожари със загинал през последните седмици, пожарната в Кърджали излезе с препоръки за предотвратяването им
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.