Начало Контекст Нарушения на забраната за нощен риболов установиха при масови проверки инспектори от агенцията по рибарство в Русе
2029
България

Нарушения на забраната за нощен риболов установиха при масови проверки инспектори от агенцията по рибарство в Русе

Екипи на сектор „Рибарство и контрол“ Русе към Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА) са съставили 11 акта за установяване на административни нарушения, от които девет за извършване на риболов през тъмната част на денонощието.От ИАРА уточниха , че според заповед на министъра на земеделието и храните, през тъмната част на денонощието е разрешено да се лови риба само на три места в област Русе. Две от тях са по река Дунав - в района на Мартен и в градската част на Русе на кея от Булрис до Топлата вода, в края на улица „Мостова“, както и по десния бряг на река Янтра в землището на град Бяла до моста на Кольо Фичето.

| 17 Октомври 2024, 17:29 ч.
Нарушения на забраната за нощен риболов установиха при масови проверки инспектори от агенцията по рибарство в Русе
Нарушения на забраната за нощен риболов установиха при масови проверки инспектори от агенцията по рибарство в Русе
Снимка © ИАРА

Екипи на сектор „Рибарство и контрол“ Русе към Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА) са съставили 11 акта за установяване на административни нарушения, от които девет за извършване на риболов през тъмната част на денонощието. Това съобщиха от агенцията, като уточниха, че нарушенията са установени при масови проверки за спазване на правилата за извършване на любителски риболов по Янтра и Русенски Лом.

Два случая на западнонилска треска са регистрирани в страната за периода 7 – 13 октомври 2024 г. Това показва справката на Националния център по заразни и паразитни болести (НЦЗПБ), публикувана на интернет страницата на институцията. За предходната отчетна седмица в страната е регистриран само един случай на заразата.

Първият случай на западнонилска треска е потвърден в София, показва справка на Столичната регионална здравна инспекция. По данни на НЦЗПБ вторият случай е регистриран като вероятен.

От началото на годината са регистрирани 27 случая на западнонилска треска. През 2023 г. не е имало регистрирани случаи, показват още данните. Общо 15 са потвърдените случаи на заразени със западнонилска треска в София за септември т.г., показват справките, публикувани на сайта на регионалната инспекция.

Инфекцията с вируса "Западен Нил" е трансмисивно заболяване, ко

Със среща с българските военни, участващи в операция "Алтея" на мисията на Европейския съюз (ЕУФОР) в Сараево, приключи официалното посещение на българския държавен глава Румен Радев в Босна и Херцеговина.

Президентът Радев благодари на българските военнослужещи, че допринасят за сигурността и стабилността.

"Вашата мисия тук е изключително важна. Готови сме да продължим да подкрепяме мисията ви", посочи той.

Радев отбеляза, че най-тежкият проблем на българската армия е отливът на хора. По думите му трябва да се повиши финансирането и да се ускори модернизацията на българската армия.

Във военната база „Бутмир“, в която са базирани българските военнослужещи, участващи в операция „Алтея“, българският държавен глава се срещна също с главнокомандващия ЕУФОР генерал-лейтенант Ласло Щиц.

По-рано днес държавният глава отбеляза, че бъл

Служебният министър на земеделието и храните д-р Георги Тахов ще присъства на петия Национален събор "Млечният път на България през вековете", който ще бъде открит от 12:00 часа днес на площад "Трети март" в град Луковит, съобщиха от ресорното министерство.

Целта на инициативата е да се популяризират млечните продукти със защитено наименование за произход (ЗНП). По време на събора над 30 фирми на малки и средни производители на млечни продукти ще представят продукцията си.

Утре, 19 октомври, министър Тахов ще открие Деня на българския производител, който ще се проведе днес и утре на изложбените площи до разклона за сливенското село Мечкарево. Това съобщиха организаторите от Изпълнителната агенция по селекция и репродукция в животновъдството (ИАСРЖ) и Министерството на земеделието и храните, с подкрепата на Държавен фонд "Земеделие". В официалното откриване ще участват ощ

Офталмологът д-р Димитър Джелебов е тазгодишният носител на отличието „Лекар на годината“ в Стара Загора. Това съобщи Камелия Костадинова, административен секретар на Регионалната колегия на Български лекарски съюз - Стара Загора. Отличието му беше връчено на официална церемония, в навечерието на 19 октомври - Ден на българския лекар.

Д-р Джелебов е завършил медицина в  Стара Загора през 1991 година, придобива специалност по очни болести през 1997 година. Той работи в катаракталната и витреоретиналната хирургия, още - хирургия на преден и заден сегмент, на клепачи. Главен изследовател е в шест клинични изпитвания, член е на Българската асоциация за клинични проучвания. Съавтор е на 4 учебника и ръководства по очни болести  и на няколко книги за очното здраве. Основател е на  Медицински център “Верея” в Стара Загора.

Сред отличените

Над 20 изложители и 600 участници се включиха в деветата годишна конференция за онлайн маркетинг и търговия на България Digital4Plovdiv в Международния пловдивски панаир. Конференцията, която започна днес и ще продължи утре, събра на едно място водещи български и световноизвестни представители на дигиталния бранш, успешни предприемачи, маркетолози, мениджъри и собственици на различни бизнеси, за да споделят своите знания и опит. 

Официално начало на Digital4Plovdiv дадоха организаторите Любомир Атанасов, управляващ партньор на Internet Media Group и създател на Digital4 и Преслав Бобев, управляващ партньор на Digital4. Те пожелаха успех на участниците и ги насърчиха да създават контакти и партньорства в рамките на конференцията. Програмата на събитието включва лекции на говорители от страната и чужбина, които ще засегнат актуални теми, свързани с най-новите тенденции в диг

От ИАРА уточниха , че според заповед на министъра на земеделието и храните, през тъмната част на денонощието е разрешено да се лови риба само на три места в област Русе. Две от тях са по река Дунав - в района на Мартен и в градската част на Русе на кея от Булрис до Топлата вода, в края на улица „Мостова“, както и по десния бряг на река Янтра в землището на град Бяла до моста на Кольо Фичето.

Към момента продължава да важи постоянната забрана за улов на маломерни и есетрови риби. Инспекторите от агенцията ще продължават да следят и за използване на нерегламентирани риболовни уреди в Дунав и останалите водоеми в региона.

При проверка в района на „Петров камък“ в местността „Стълпище“ край с. Мечка по-рано тази година бяха иззети немаркирани мрежи за риболов с обща дължина 100 метра.

Териториалните експертни лекарски комисии (ТЕЛК) да получават по 100 лв. за предсрочно издадено решение предлагат от Министерството на здравеопазването (МЗ). Предложението е направено в проект за нормативна промяна, публикуван за обществено обсъждане на сайта на МЗ. В момента стойността за влязло в сила експертно решение на ТЕЛК, изготвено от комисията предсрочно в срок два месеца от подаване на заявлението-декларация в регионалната картотека на медицинската експертиза, срещу което няма подадена жалба в нормативно установения срок или при обжалване е потвърдено от Националната експертна лекарска комисия, е 60 лв. 

В мотивите към предложението за промяна е припомнено, че от март тази година са в сила промени, чиято цел е преодоляване на значителното забавяне на експертизата, която в някои комисии достига до три-четири години. Според тези промени ТЕЛК трябва да има във всичк

На някои от граничните пунктове с Румъния и Турция трафикът на излизащите от страната товарни автомобили е интензивен, съобщава на сайта си Главна дирекция „Гранична полиция“ на МВР по данни към 6:00 часа тази сутрин. 

На границата с Румъния, на граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) „Кардам“ трафикът е интензивен за товарни автомобили на изход. 

Поради извършване на основен ремонт на българския участък на Дунав мост при Русе е въведена временна организация на движение, като трафикът се осъществява в една лента с пропускателен режим и се регулира със светофарна уредба. Освен ГКПП „Русе“, шофьорите в региона могат да се насочат и към ГКПП „Силистра“, ГКПП „Кардам“, ГКПП „Дуранкулак“, ГКПП „Кайнарджа“ и ГКПП „Крушари“. Последните два са с работно време от 8:00

От утре, 15 октомври, на територията на Областната дирекция на МВР (ОДМВР) в Благоевград ще се състои специализирана полицейска операция за на контрол над водачи на мотоциклети, мотопеди, велосипеди и индивидуални превозни средства. Това обяви на брифинг началникът на сектора „Пътна полиция“ при ОДМВР – Благоевград гл. инспектор Сергей Алексов.

Контролът ще бъде за използване на каски от водачите и за други нарушения. Операцията се извършва след анализ, който показва, че напоследък зачестяват инцидентите с такива превозни средства, посочи гл. инспектор Сергей Алексов. По думите му, специализираната операция е с цел да се повиши вниманието на водачите, а оттам и самоконтролът при управление на мотоциклети, мотопеди, велосипеди и индивидуални превозни средства. 

По отношение на пътнотранспортната обстановка на територията на областта, гл. инспек

В Хидрографска служба на Военноморските сили бяха получени два нови автономни дистанционно управляеми подводни апарата UUV„Teledyne Gavia“. Придобивката се осъществява по програма на Министерството на отбраната (МО) на САЩ за развитите на отбранителните способности на партньорите и сключен договор с Министерството на отбраната на Република България. Това съобщи пресцентърът на Министерството на отбраната.

Подводните апарати са предназначени за извършване на хидрографски изследвания в крайбрежната зона с голяма работна дълбочина, до 1000 метра. Могат да се използват както за научни цели, така и в интерес на отбраната. Съставени са от отделни модули и са лесни за обслужване. Възможно е управлението им от плавателно средство, като има възможност за надграждането им с допълнителни апаратури и сензори, информира МО.

Получените апарати са оборудвани с мултибим &bdq

Денят на българския производител ще се състои на 18 и 19 октомври на изложбените площи до разклона за сливенското село Мечкарево. Това съобщиха организаторите от Изпълнителната агенция по селекция и репродукция в животновъдството (ИАСРЖ) и Министерството на земеделието, с подкрепата на Държавен фонд "Земеделие". 

Предвижда се изложението да бъде официално открито на 19 октомври от министъра на земеделието и храните д-р Георги Тахов и изпълнителния директор на ИАСРЖ Георги Йорданов. В официалното откриване ще участват браншови асоциации, които налагат България като бранд за висококачествени и чисти храни. 

Говедовъдството ще бъде представено с над 150 животни от млечни, месодайни и автохтонни породи. Биволите от породата "Българска мурра" също ще участват. Интерес за посетителите ще представляват и класните селекции в коневъдството, които ще бъдат представени от

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Втора овцеферма със зараза от шарка е установена в хасковското село Узунджово в рамките на два дни, съобщиха от БАБХ
Втора ферма със заразени с шарка овце е констатирана в рамките на два дни в хасковското село Узунджово, съобщиха на официалната си страница от Българската агенция по безопасност на ...
От днес е отворено движението по бул. „Тодор Каблешков“ между бул. „Черни връх“ и ул. „Емилиян Станев“, съобщиха от Столична община
От днес е отворено движението по бул. „Тодор Каблешков“ между бул. „Черни връх“ и ул. „Емилиян Станев“, съобщиха от Столична община. Движението ...
Административният съд в Добрич остави без разглеждане жалба на областния управител срещу решението за провеждане на местен референдум
Административният съд в Добрич (ДАС) остави без разглеждане жалба на областния управител на Добрич срещу решение на Общински съвет (ОбС) - Добричка от извънредно заседание, на коет ...
Сметище гори в столичния квартал „Христо Ботев“, изпратени са два екипа на пожарната
Сметище гори в столичния квартал „Христо Ботев“, съобщиха от пресцентъра на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“. От там уточниха, ...
Български екипажи на самолети МиГ-29 участваха в българо-гръцката летателна тренировка Green Bridge
Български екипажи на самолети МиГ-29 от авиобаза Граф Игнатиево участваха днес в българо-гръцката летателна тренировка Green Bridge, съобщи пресцентърът на Министерството на отбран ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Започва изпълнението на втората фаза от проекта за подобряване на качеството на въздуха в Община Пловдив
Започва изпълнението на фаза 2 от проекта за подобряване на качеството на атмосферния въздух в Община Пловдив чрез намаляване на емисиите от фини прахови частици от битовото отопле ...
Прогноза за времето на 19 Октомври (Събота) и следващите дни
През нощта ще бъде ясно, в Източна България ще духа слаб вятър от изток-североизток, на запад ще е почти тихо, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). ...
Минус 4 градуса е измерената температура тази сутрин в Чепеларе
Първото застудяване тази есен вече е факт, съобщи дежурният в метеорологичната станция на връх Рожен. Най-ниската температура е измерена в Чепеларе – минус 4 градуса, а на Р ...
Втора овцеферма със зараза от шарка е установена в хасковското село Узунджово в рамките на два дни, съобщиха от БАБХ
Втора ферма със заразени с шарка овце е констатирана в рамките на два дни в хасковското село Узунджово, съобщиха на официалната си страница от Българската агенция по безопасност на ...
Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете
Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете, съобщиха от общинския пресцентър. Услугата е част от стремежа на общината да насърч ...
Тикер в 11:49 ч.
Започва изпълнението на фаза 2 от проекта за подобряване на качеството на атмосф ...
Начало Контекст
2029
България

Нарушения на забраната за нощен риболов установиха при масови проверки инспектори от агенцията по рибарство в Русе

Екипи на сектор „Рибарство и контрол“ Русе към Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА) са съставили 11 акта за установяване на административни нарушения, от които девет за извършване на риболов през тъмната част на денонощието.От ИАРА уточниха , че според заповед на министъра на земеделието и храните, през тъмната част на денонощието е разрешено да се лови риба само на три места в област Русе. Две от тях са по река Дунав - в района на Мартен и в градската част на Русе на кея от Булрис до Топлата вода, в края на улица „Мостова“, както и по десния бряг на река Янтра в землището на град Бяла до моста на Кольо Фичето.

| 17 Октомври 2024, 17:29 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Нарушения на забраната за нощен риболов установиха при масови проверки инспектори от агенцията по рибарство в Русе
Нарушения на забраната за нощен риболов установиха при масови проверки инспектори от агенцията по рибарство в Русе
Снимка © ИАРА

Екипи на сектор „Рибарство и контрол“ Русе към Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА) са съставили 11 акта за установяване на административни нарушения, от които девет за извършване на риболов през тъмната част на денонощието. Това съобщиха от агенцията, като уточниха, че нарушенията са установени при масови проверки за спазване на правилата за извършване на любителски риболов по Янтра и Русенски Лом.

Два случая на западнонилска треска са регистрирани в страната за периода 7 – 13 октомври 2024 г. Това показва справката на Националния център по заразни и паразитни болести (НЦЗПБ), публикувана на интернет страницата на институцията. За предходната отчетна седмица в страната е регистриран само един случай на заразата.

Първият случай на западнонилска треска е потвърден в София, показва справка на Столичната регионална здравна инспекция. По данни на НЦЗПБ вторият случай е регистриран като вероятен.

От началото на годината са регистрирани 27 случая на западнонилска треска. През 2023 г. не е имало регистрирани случаи, показват още данните. Общо 15 са потвърдените случаи на заразени със западнонилска треска в София за септември т.г., показват справките, публикувани на сайта на регионалната инспекция.

Инфекцията с вируса "Западен Нил" е трансмисивно заболяване, ко

Със среща с българските военни, участващи в операция "Алтея" на мисията на Европейския съюз (ЕУФОР) в Сараево, приключи официалното посещение на българския държавен глава Румен Радев в Босна и Херцеговина.

Президентът Радев благодари на българските военнослужещи, че допринасят за сигурността и стабилността.

"Вашата мисия тук е изключително важна. Готови сме да продължим да подкрепяме мисията ви", посочи той.

Радев отбеляза, че най-тежкият проблем на българската армия е отливът на хора. По думите му трябва да се повиши финансирането и да се ускори модернизацията на българската армия.

Във военната база „Бутмир“, в която са базирани българските военнослужещи, участващи в операция „Алтея“, българският държавен глава се срещна също с главнокомандващия ЕУФОР генерал-лейтенант Ласло Щиц.

По-рано днес държавният глава отбеляза, че бъл

Служебният министър на земеделието и храните д-р Георги Тахов ще присъства на петия Национален събор "Млечният път на България през вековете", който ще бъде открит от 12:00 часа днес на площад "Трети март" в град Луковит, съобщиха от ресорното министерство.

Целта на инициативата е да се популяризират млечните продукти със защитено наименование за произход (ЗНП). По време на събора над 30 фирми на малки и средни производители на млечни продукти ще представят продукцията си.

Утре, 19 октомври, министър Тахов ще открие Деня на българския производител, който ще се проведе днес и утре на изложбените площи до разклона за сливенското село Мечкарево. Това съобщиха организаторите от Изпълнителната агенция по селекция и репродукция в животновъдството (ИАСРЖ) и Министерството на земеделието и храните, с подкрепата на Държавен фонд "Земеделие". В официалното откриване ще участват ощ

Офталмологът д-р Димитър Джелебов е тазгодишният носител на отличието „Лекар на годината“ в Стара Загора. Това съобщи Камелия Костадинова, административен секретар на Регионалната колегия на Български лекарски съюз - Стара Загора. Отличието му беше връчено на официална церемония, в навечерието на 19 октомври - Ден на българския лекар.

Д-р Джелебов е завършил медицина в  Стара Загора през 1991 година, придобива специалност по очни болести през 1997 година. Той работи в катаракталната и витреоретиналната хирургия, още - хирургия на преден и заден сегмент, на клепачи. Главен изследовател е в шест клинични изпитвания, член е на Българската асоциация за клинични проучвания. Съавтор е на 4 учебника и ръководства по очни болести  и на няколко книги за очното здраве. Основател е на  Медицински център “Верея” в Стара Загора.

Сред отличените

Над 20 изложители и 600 участници се включиха в деветата годишна конференция за онлайн маркетинг и търговия на България Digital4Plovdiv в Международния пловдивски панаир. Конференцията, която започна днес и ще продължи утре, събра на едно място водещи български и световноизвестни представители на дигиталния бранш, успешни предприемачи, маркетолози, мениджъри и собственици на различни бизнеси, за да споделят своите знания и опит. 

Официално начало на Digital4Plovdiv дадоха организаторите Любомир Атанасов, управляващ партньор на Internet Media Group и създател на Digital4 и Преслав Бобев, управляващ партньор на Digital4. Те пожелаха успех на участниците и ги насърчиха да създават контакти и партньорства в рамките на конференцията. Програмата на събитието включва лекции на говорители от страната и чужбина, които ще засегнат актуални теми, свързани с най-новите тенденции в диг

От ИАРА уточниха , че според заповед на министъра на земеделието и храните, през тъмната част на денонощието е разрешено да се лови риба само на три места в област Русе. Две от тях са по река Дунав - в района на Мартен и в градската част на Русе на кея от Булрис до Топлата вода, в края на улица „Мостова“, както и по десния бряг на река Янтра в землището на град Бяла до моста на Кольо Фичето.

Към момента продължава да важи постоянната забрана за улов на маломерни и есетрови риби. Инспекторите от агенцията ще продължават да следят и за използване на нерегламентирани риболовни уреди в Дунав и останалите водоеми в региона.

При проверка в района на „Петров камък“ в местността „Стълпище“ край с. Мечка по-рано тази година бяха иззети немаркирани мрежи за риболов с обща дължина 100 метра.

Териториалните експертни лекарски комисии (ТЕЛК) да получават по 100 лв. за предсрочно издадено решение предлагат от Министерството на здравеопазването (МЗ). Предложението е направено в проект за нормативна промяна, публикуван за обществено обсъждане на сайта на МЗ. В момента стойността за влязло в сила експертно решение на ТЕЛК, изготвено от комисията предсрочно в срок два месеца от подаване на заявлението-декларация в регионалната картотека на медицинската експертиза, срещу което няма подадена жалба в нормативно установения срок или при обжалване е потвърдено от Националната експертна лекарска комисия, е 60 лв. 

В мотивите към предложението за промяна е припомнено, че от март тази година са в сила промени, чиято цел е преодоляване на значителното забавяне на експертизата, която в някои комисии достига до три-четири години. Според тези промени ТЕЛК трябва да има във всичк

На някои от граничните пунктове с Румъния и Турция трафикът на излизащите от страната товарни автомобили е интензивен, съобщава на сайта си Главна дирекция „Гранична полиция“ на МВР по данни към 6:00 часа тази сутрин. 

На границата с Румъния, на граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) „Кардам“ трафикът е интензивен за товарни автомобили на изход. 

Поради извършване на основен ремонт на българския участък на Дунав мост при Русе е въведена временна организация на движение, като трафикът се осъществява в една лента с пропускателен режим и се регулира със светофарна уредба. Освен ГКПП „Русе“, шофьорите в региона могат да се насочат и към ГКПП „Силистра“, ГКПП „Кардам“, ГКПП „Дуранкулак“, ГКПП „Кайнарджа“ и ГКПП „Крушари“. Последните два са с работно време от 8:00

От утре, 15 октомври, на територията на Областната дирекция на МВР (ОДМВР) в Благоевград ще се състои специализирана полицейска операция за на контрол над водачи на мотоциклети, мотопеди, велосипеди и индивидуални превозни средства. Това обяви на брифинг началникът на сектора „Пътна полиция“ при ОДМВР – Благоевград гл. инспектор Сергей Алексов.

Контролът ще бъде за използване на каски от водачите и за други нарушения. Операцията се извършва след анализ, който показва, че напоследък зачестяват инцидентите с такива превозни средства, посочи гл. инспектор Сергей Алексов. По думите му, специализираната операция е с цел да се повиши вниманието на водачите, а оттам и самоконтролът при управление на мотоциклети, мотопеди, велосипеди и индивидуални превозни средства. 

По отношение на пътнотранспортната обстановка на територията на областта, гл. инспек

В Хидрографска служба на Военноморските сили бяха получени два нови автономни дистанционно управляеми подводни апарата UUV„Teledyne Gavia“. Придобивката се осъществява по програма на Министерството на отбраната (МО) на САЩ за развитите на отбранителните способности на партньорите и сключен договор с Министерството на отбраната на Република България. Това съобщи пресцентърът на Министерството на отбраната.

Подводните апарати са предназначени за извършване на хидрографски изследвания в крайбрежната зона с голяма работна дълбочина, до 1000 метра. Могат да се използват както за научни цели, така и в интерес на отбраната. Съставени са от отделни модули и са лесни за обслужване. Възможно е управлението им от плавателно средство, като има възможност за надграждането им с допълнителни апаратури и сензори, информира МО.

Получените апарати са оборудвани с мултибим &bdq

Денят на българския производител ще се състои на 18 и 19 октомври на изложбените площи до разклона за сливенското село Мечкарево. Това съобщиха организаторите от Изпълнителната агенция по селекция и репродукция в животновъдството (ИАСРЖ) и Министерството на земеделието, с подкрепата на Държавен фонд "Земеделие". 

Предвижда се изложението да бъде официално открито на 19 октомври от министъра на земеделието и храните д-р Георги Тахов и изпълнителния директор на ИАСРЖ Георги Йорданов. В официалното откриване ще участват браншови асоциации, които налагат България като бранд за висококачествени и чисти храни. 

Говедовъдството ще бъде представено с над 150 животни от млечни, месодайни и автохтонни породи. Биволите от породата "Българска мурра" също ще участват. Интерес за посетителите ще представляват и класните селекции в коневъдството, които ще бъдат представени от

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Втора овцеферма със зараза от шарка е установена в хасковското село Узунджово в рамките на два дни, съобщиха от БАБХ
От днес е отворено движението по бул. „Тодор Каблешков“ между бул. „Черни връх“ и ул. „Емилиян Станев“, съобщиха от Столична община
Административният съд в Добрич остави без разглеждане жалба на областния управител срещу решението за провеждане на местен референдум
Сметище гори в столичния квартал „Христо Ботев“, изпратени са два екипа на пожарната
Български екипажи на самолети МиГ-29 участваха в българо-гръцката летателна тренировка Green Bridge
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Октомври
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Основна линия
Започва изпълнението на втората фаза от проекта за подобряване на качеството на въздуха в Община Пловдив
Сфера
Прогноза за времето на 19 Октомври (Събота) и следващите дни
Контекст
Минус 4 градуса е измерената температура тази сутрин в Чепеларе
Местен фокус
Втора овцеферма със зараза от шарка е установена в хасковското село Узунджово в рамките на два дни, съобщиха от БАБХ
Контекст
Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете
Контекст
Митничари задържаха 100 000 къса контрабандни цигари в турски камион на "Капитан Андреево"
На преден план
Д-р Вилхелм Елисеев и д-р Пламена Вълчева бяха наградени от регионалната колегия на Българския лекарски съюз във Видин
Основна линия
При операция на полицията в Монтанско за ден са разкрити 14 престъпления
На преден план
В Търговище започва мащабен ремонт на спортната зала „Иван Ангелов“
Основна линия
Как улична котка стана космонавт преди 61 години
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.