Начало На преден план В Разград доставиха бюлетините за предсрочните парламентарни избори
2193
ВОТ 27 октомври 2024

В Разград доставиха бюлетините за предсрочните парламентарни избори

В Разград доставиха бюлетините за предсрочните парламентарни избори на 27 октомври.Общият брой бюлетини за избор на народни представители за седемте общини в област Разград възлиза на 129 000, а броят на гласоподавателите по предварителните списъци е 134 149, съобщи пред журналисти заместник областният управител на Разград Надя Йорданова.

| 17 Октомври 2024, 17:35 ч.
В Разград доставиха бюлетините за предсрочните парламентарни избори
В Разград доставиха бюлетините за предсрочните парламентарни избори
Снимка © БТА

В Разград доставиха бюлетините за предсрочните парламентарни избори на 27 октомври. Общият брой бюлетини за избор на народни представители за седемте общини в област Разград възлиза на 129 000, а броят на гласоподавателите по предварителните списъци е 134 149, съобщи пред журналисти заместник областният управител на Разград Надя Йорданова. Тя обясни, че бюлетините ще бъдат раздадени на общинските администрации следващия четвъртък, на 24 октомври, а дотогава те ще бъдат съхранявани в строго охранявано помещение в Областна администрация - Разград.

Общо 81 килограма растения от вида на конопа са открити и иззети от имот в село Долна Вереница, община Монтана, съобщиха от Областната дирекция на МВР (ОД на МВР) в Монтана.

След получен сигнал служителите на реда са претърсили частен имот в населеното място, обитаван от 39-годишен местен жител. В съседен необитаем имот криминалистите открили 26 растения от вида на конопа, с височина около 2 метра и общо тегло 81 кг .

По случая са намерени и иззети и други веществени доказателства. Образувано е досъдебно производство.

Това е четвъртият установен случай на отглеждане на растения за наркотици от началото на годината досега, като до края на септември случаите са три, съобщиха от ОД на МВР в Монтана. За първите девет месеца на 2023 г. са регистрирани два такива случая.  

През последната седмица от 7 до 13 октомври в област Русе са станали 20 пътнотранспортни произшествия, от които 11 са по-тежки. Това съобщи днес началникът на "Пътна полиция" в крайдунавския град главен инспектор Николай Ненков. 

Той уточни, че при тези инциденти има 14 пострадали, като в един от случаите има образувано досъдебно производство за средна телесна повреда. 

418 са установените нарушения, от които 283 са за превишена скорост. Трима шофьори са управлявали автомобили без книжка. Извършени са и 128 проби за алкохол, от които четири са положителните, каза още главен инспектор Ненков.

Той отчете, че в сектор "Пътна полиция" през последната седмица са обслужени 1211 граждани. 

От началото на годината има регистрирани 35 произшествия с тротинетки, от които по вина на водачите им са пет, каза още главен инспектор Ненков. Той припомни, че

Извънредно заседание на Общинския съвет в Перник ще се проведе днес от 9:30 часа в зала „Панорама“, съобщи председателят на Съвета Денислав Захариев. Съветниците ще разгледат общо шест точки, две от тях са свързани с финансовото състояние на Общината.

„Става въпрос за два кредита. Единият от тях е мостов, който ние взимаме, за да разплащаме европейски проекти, по които работи Общината. Тъй като голяма част от тях все още не са минали финалния си етап и Общината не е получила от управляващия орган средствата, с които трябва да погаси този заем, се налага да удължим срока на взетия кредит с още една година, за да може тези проекти да минат заключителна верификация“, поясни Захариев.

Втората докладна записка касае поемането на нов краткосрочен общински дълг (овърдрафт) за осигуряване на оборотни средства за обезпечаване на задължения. Той е в р

През изминалата седмица са санкционирани 24 души за неизползване на предпазен колан в моторни превозни средства, съобщи на брифинг старши инспектор Красимир Кирилов - началник група „Пътен контрол, организация на движението и превантивна дейност“ в сектор „Пътна полиция“ при Областна дирекция на МВР - Монтана.

Акция на ROADPOL насочена към управлението на превозни средства без използване на предпазни колани, предпазни каски и системи за предпазване на деца, както и неправилно използване на мобилни телефони се проведе между седми и 13 октомври на територията на област Монтана.

За периода са проверени общо 417 водачи на моторни превозни средства. За неизползване на предпазни колани са глобени 24 души, от които девет шофьори, седем пътници возещи се на предната седалка и шестима пътници, возещи се на задната седалка на автомобили. За говорене по теле

Днес в 17:00 часа изтича крайният срок за регистрация на социологическите агенции, които ще извършват проучвания „на изхода“ (exit-poll) в изборния ден на 27 октомври. Това се посочва в хронограмата на Централната избирателна комисия (ЦИК). 

Социологическите агенции трябва да представят в ЦИК заявление по образец за регистрация на агенция, която ще извършва социологическо проучване в изборния ден; удостоверение за актуално правно състояние. Агенциите трябва да представят списък, съдържащ имената и единния граждански номер на анкетьорите по изборни райони. В списъка се посочват номерата на избирателните секции, извън които ще се осъществява анкетирането. 

Резултатите от проучванията, извършвани в изборния ден (exit-poll), се оповестяват не по-рано от 20:00 ч. на изборния ден.

Забранява се публичното огласяване под каквато и да е форма, на какв

Бюлетините бяха приети в присъствието на заместник областния управител на Разград Надя Йорданова, а дейностите по приемането им осигуряваше ръководителят на техническия екип за извършване на организационно-техническата подготовка на изборите Светлин Симеонов и Красимира Димитрова, която е член на екипа.

В допълнение към бюлетините, за всяка секционна избирателна комисия са осигурени видеозаснемащи устройства, които бяха доставени вчера и също се съхраняват под полицейска охрана. Утре се очаква да бъдат доставени изборните книжа, а в понеделник - окончателните избирателни списъци, обясниха от областната администрация. 

Общо 107 кандидати за народни представители ще се борят за четирите депутатски мандата от 18-и Многомандатен избирателен район (МИР) - Разград на предстоящите парламентарни избори на 27 октомври. Те са представители на 18 партии и 9 коалиции.

Граждани се събраха пред сградата на районната община "Оборище" в София в знак на протест срещу изграждането на бежански център в района. Това е пореден протест срещу изграждането на център за резидентна грижа за непридружени деца бежанци.

"Днешният протест е скромен, защото вече, както район "Оборище", така и район "Витоша" излязоха с изявления, че се оттеглят от внесения, малко на тъмно, доклад, с който заявяват, че такива бежански центрове, дори за деца, няма да има. Днес сме тук, за да потвърдим нашето присъствие", каза пред медиите Венцислав Банчев, част от организаторите на протеста. 

Припомняме, че вчера от Район "Оборище" обявиха, че спират кандидатурата си за участие в проекта за резидентна грижа за непридружени деца бежанци. Становището беше публикувано на Фейсбук страницата на района. Оттам отчитат недопустимостта на предизборно заиграване на политически

Програма с терапевтични сесии с фокус върху психичното здраве на журналистите е предвидена в рамките на конференцията „Sofia Talks Media: Устойчиви на кризи“. Това съобщават от Асоциацията на европейските журналисти в България (АЕЖ-България).

Събитието ще се състои на 29 октомври във Френския институт, като посетителите ще имат право да кандидатстват за терапевтичните сесии.

„Програмата е предназначена за журналисти, тъй като знаем колко стресираща е професията и че на психичното здраве на репортерите и редакторите често остава на заден план. Повечето от нас сме изпитвали или познаваме колеги, които имат симптоми на прегаряне, тревожност, депресия или дори посттравматично стресово разстройство“, посочват от АЕЖ-България.

По думите им сесиите ще са насочени към развиване на умения за справяне със стреса, управление на емоциите и укрепване на

Вицепрезидентът Илияна Йотова ще участва в откриването на 12-ия Европейски форум на субектите на социалната и солидарна икономика днес в парк „Ротонда“ в Банкя. Това съобщиха от прессекретариата на държавния глава. 

Форумът се организира от Националния съюз на трудово-производителните кооперации с подкрепата на Министерството на труда и социалната политика, се уточнява в прессъобщението.

Припомняме, че преди дни Йотова отбеляза, че секторът на социалните предприятия, в който България има устойчиви традиции, е пример за креативност и адаптивност към бурно променящия се свят. На 9 октомври обучението „Предприемачеството, начин да променим света" завърши с церемония по връчването на награди, която беше открита от вицепрезидента Илияна Йотова, посланика на Франция - Жоел Мейер, и от посланика на Мароко - Закия Ел Мидауи. 

Единадесетият

Екипи на сектор „Рибарство и контрол“ Русе към Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА) са съставили 11 акта за установяване на административни нарушения, от които девет за извършване на риболов през тъмната част на денонощието. Това съобщиха от агенцията, като уточниха, че нарушенията са установени при масови проверки за спазване на правилата за извършване на любителски риболов по Янтра и Русенски Лом.

От ИАРА уточниха , че според заповед на министъра на земеделието и храните, през тъмната част на денонощието е разрешено да се лови риба само на три места в област Русе. Две от тях са по река Дунав - в района на Мартен и в градската част на Русе на кея от Булрис до Топлата вода, в края на улица „Мостова“, както и по десния бряг на река Янтра в землището на град Бяла до моста на Кольо Фичето.

Към момента продължава да важи постояннат

Специализирана операция за предотвратяване на престъпления, свързани с политическите права на гражданите, както и за противодействие на конвенционалната престъпност, бе проведена вчера в област Монтана, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана. При акцията са разкрити 14 престъпления – незаконно притежание на оръжие, съхранение на дърва за огрев без документи за произход, кражби и други криминални престъпления. Задържани са двама души и е намерен един човек, обявен за общодържавно издирване. 

В акцията са участвали служители от "Криминална полиция", "Икономическа полиция", "Охранителна полиция" и "Пътна полиция", екипи от четирите Районни управления в областта, Зонално-жандармерийско управление – Монтана и представители на Областна дирекция по безопасност на храните. При акцията са проверени 45 частни адреси, търговски и други обекти и места, за ко

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Специализирана полицейска операция за противодействие на престъпления, свързани с нарушения на изборното законодателство, се провежда в Гълъбово и Стара Загора
На територията на Областна дирекция на МВР – Стара Загора днес се провеждат активни полицейски действия в Районните управления в Гълъбово, както и Първо и Второ Районни управ ...
Полицаи задържаха употребил алкохол водач без шофьорска книжка, който опитал да избегне проверка в Шумен
Задържан е употребил алкохол водач без шофьорска книжка, който опитал да избегне полицейска проверка, съобщиха от Областната дирекция (ОД) на МВР в Шумен.  Малко след 00:30 ча ...
Програма с фокус върху психичното здраве на журналистите е предвидена на конференцията „Sofia Talks Media: Устойчиви на кризи“
Програма с терапевтични сесии с фокус върху психичното здраве на журналистите е предвидена в рамките на конференцията „Sofia Talks Media: Устойчиви на кризи“. Това съоб ...
Минус 4 градуса е измерената температура тази сутрин в Чепеларе
Първото застудяване тази есен вече е факт, съобщи дежурният в метеорологичната станция на връх Рожен. Най-ниската температура е измерена в Чепеларе – минус 4 градуса, а на Р ...
Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете
Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете, съобщиха от общинския пресцентър. Услугата е част от стремежа на общината да насърч ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
До няколко дни ще започне поетапното пускане на парното в Перник, съобщиха от топлофикационното дружество
От 21 октомври ще започне поетапното пускане на отоплението в Перник, съобщават от „Топлофикация – Перник“. Във връзка с очакваното понижение на среднодневните те ...
Специализирана полицейска операция за противодействие на престъпления, свързани с нарушения на изборното законодателство, се провежда в Гълъбово и Стара Загора
На територията на Областна дирекция на МВР – Стара Загора днес се провеждат активни полицейски действия в Районните управления в Гълъбово, както и Първо и Второ Районни управ ...
Жена от Кресна пострада при побой
Жена от Кресна пострада при побой, нанесен от неин съгражданин, съобщиха от пресцентъра на Областна дирекция на МВР - Благоевград. Сигналът за побоя е подаден на 16 октомври на тел ...
В Областната администрация в Хасково пристигнаха бюлетините и книжата за вота на 27 октомври
В Областната администрация в Хасково днес под полицейска охрана пристигнаха бюлетините, както и другите книжа, за парламентарния вот на 27 октомври. Получаваме 220 000 бюлетини при ...
Фирмите, използващи изкуствен интелект, трябва да въведат принципи за защита на служителите, каза проф. Андрияна Андреева
Фирмите, които използват изкуствен интелект, трябва да въведат принципи за защита на служителите, каза днес проф. Андрияна Андреева, юрист и областен управител на Варна. Тя бе сре ...
Тикер в 13:15 ч.
От 21 октомври ще започне поетапното пускане на отоплението в Перник, съобщават ...
Начало На преден план
2193
ВОТ 27 октомври 2024

В Разград доставиха бюлетините за предсрочните парламентарни избори

В Разград доставиха бюлетините за предсрочните парламентарни избори на 27 октомври.Общият брой бюлетини за избор на народни представители за седемте общини в област Разград възлиза на 129 000, а броят на гласоподавателите по предварителните списъци е 134 149, съобщи пред журналисти заместник областният управител на Разград Надя Йорданова.

| 17 Октомври 2024, 17:35 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
В Разград доставиха бюлетините за предсрочните парламентарни избори
В Разград доставиха бюлетините за предсрочните парламентарни избори
Снимка © БТА

В Разград доставиха бюлетините за предсрочните парламентарни избори на 27 октомври. Общият брой бюлетини за избор на народни представители за седемте общини в област Разград възлиза на 129 000, а броят на гласоподавателите по предварителните списъци е 134 149, съобщи пред журналисти заместник областният управител на Разград Надя Йорданова. Тя обясни, че бюлетините ще бъдат раздадени на общинските администрации следващия четвъртък, на 24 октомври, а дотогава те ще бъдат съхранявани в строго охранявано помещение в Областна администрация - Разград.

Общо 81 килограма растения от вида на конопа са открити и иззети от имот в село Долна Вереница, община Монтана, съобщиха от Областната дирекция на МВР (ОД на МВР) в Монтана.

След получен сигнал служителите на реда са претърсили частен имот в населеното място, обитаван от 39-годишен местен жител. В съседен необитаем имот криминалистите открили 26 растения от вида на конопа, с височина около 2 метра и общо тегло 81 кг .

По случая са намерени и иззети и други веществени доказателства. Образувано е досъдебно производство.

Това е четвъртият установен случай на отглеждане на растения за наркотици от началото на годината досега, като до края на септември случаите са три, съобщиха от ОД на МВР в Монтана. За първите девет месеца на 2023 г. са регистрирани два такива случая.  

През последната седмица от 7 до 13 октомври в област Русе са станали 20 пътнотранспортни произшествия, от които 11 са по-тежки. Това съобщи днес началникът на "Пътна полиция" в крайдунавския град главен инспектор Николай Ненков. 

Той уточни, че при тези инциденти има 14 пострадали, като в един от случаите има образувано досъдебно производство за средна телесна повреда. 

418 са установените нарушения, от които 283 са за превишена скорост. Трима шофьори са управлявали автомобили без книжка. Извършени са и 128 проби за алкохол, от които четири са положителните, каза още главен инспектор Ненков.

Той отчете, че в сектор "Пътна полиция" през последната седмица са обслужени 1211 граждани. 

От началото на годината има регистрирани 35 произшествия с тротинетки, от които по вина на водачите им са пет, каза още главен инспектор Ненков. Той припомни, че

Извънредно заседание на Общинския съвет в Перник ще се проведе днес от 9:30 часа в зала „Панорама“, съобщи председателят на Съвета Денислав Захариев. Съветниците ще разгледат общо шест точки, две от тях са свързани с финансовото състояние на Общината.

„Става въпрос за два кредита. Единият от тях е мостов, който ние взимаме, за да разплащаме европейски проекти, по които работи Общината. Тъй като голяма част от тях все още не са минали финалния си етап и Общината не е получила от управляващия орган средствата, с които трябва да погаси този заем, се налага да удължим срока на взетия кредит с още една година, за да може тези проекти да минат заключителна верификация“, поясни Захариев.

Втората докладна записка касае поемането на нов краткосрочен общински дълг (овърдрафт) за осигуряване на оборотни средства за обезпечаване на задължения. Той е в р

През изминалата седмица са санкционирани 24 души за неизползване на предпазен колан в моторни превозни средства, съобщи на брифинг старши инспектор Красимир Кирилов - началник група „Пътен контрол, организация на движението и превантивна дейност“ в сектор „Пътна полиция“ при Областна дирекция на МВР - Монтана.

Акция на ROADPOL насочена към управлението на превозни средства без използване на предпазни колани, предпазни каски и системи за предпазване на деца, както и неправилно използване на мобилни телефони се проведе между седми и 13 октомври на територията на област Монтана.

За периода са проверени общо 417 водачи на моторни превозни средства. За неизползване на предпазни колани са глобени 24 души, от които девет шофьори, седем пътници возещи се на предната седалка и шестима пътници, возещи се на задната седалка на автомобили. За говорене по теле

Днес в 17:00 часа изтича крайният срок за регистрация на социологическите агенции, които ще извършват проучвания „на изхода“ (exit-poll) в изборния ден на 27 октомври. Това се посочва в хронограмата на Централната избирателна комисия (ЦИК). 

Социологическите агенции трябва да представят в ЦИК заявление по образец за регистрация на агенция, която ще извършва социологическо проучване в изборния ден; удостоверение за актуално правно състояние. Агенциите трябва да представят списък, съдържащ имената и единния граждански номер на анкетьорите по изборни райони. В списъка се посочват номерата на избирателните секции, извън които ще се осъществява анкетирането. 

Резултатите от проучванията, извършвани в изборния ден (exit-poll), се оповестяват не по-рано от 20:00 ч. на изборния ден.

Забранява се публичното огласяване под каквато и да е форма, на какв

Бюлетините бяха приети в присъствието на заместник областния управител на Разград Надя Йорданова, а дейностите по приемането им осигуряваше ръководителят на техническия екип за извършване на организационно-техническата подготовка на изборите Светлин Симеонов и Красимира Димитрова, която е член на екипа.

В допълнение към бюлетините, за всяка секционна избирателна комисия са осигурени видеозаснемащи устройства, които бяха доставени вчера и също се съхраняват под полицейска охрана. Утре се очаква да бъдат доставени изборните книжа, а в понеделник - окончателните избирателни списъци, обясниха от областната администрация. 

Общо 107 кандидати за народни представители ще се борят за четирите депутатски мандата от 18-и Многомандатен избирателен район (МИР) - Разград на предстоящите парламентарни избори на 27 октомври. Те са представители на 18 партии и 9 коалиции.

Граждани се събраха пред сградата на районната община "Оборище" в София в знак на протест срещу изграждането на бежански център в района. Това е пореден протест срещу изграждането на център за резидентна грижа за непридружени деца бежанци.

"Днешният протест е скромен, защото вече, както район "Оборище", така и район "Витоша" излязоха с изявления, че се оттеглят от внесения, малко на тъмно, доклад, с който заявяват, че такива бежански центрове, дори за деца, няма да има. Днес сме тук, за да потвърдим нашето присъствие", каза пред медиите Венцислав Банчев, част от организаторите на протеста. 

Припомняме, че вчера от Район "Оборище" обявиха, че спират кандидатурата си за участие в проекта за резидентна грижа за непридружени деца бежанци. Становището беше публикувано на Фейсбук страницата на района. Оттам отчитат недопустимостта на предизборно заиграване на политически

Програма с терапевтични сесии с фокус върху психичното здраве на журналистите е предвидена в рамките на конференцията „Sofia Talks Media: Устойчиви на кризи“. Това съобщават от Асоциацията на европейските журналисти в България (АЕЖ-България).

Събитието ще се състои на 29 октомври във Френския институт, като посетителите ще имат право да кандидатстват за терапевтичните сесии.

„Програмата е предназначена за журналисти, тъй като знаем колко стресираща е професията и че на психичното здраве на репортерите и редакторите често остава на заден план. Повечето от нас сме изпитвали или познаваме колеги, които имат симптоми на прегаряне, тревожност, депресия или дори посттравматично стресово разстройство“, посочват от АЕЖ-България.

По думите им сесиите ще са насочени към развиване на умения за справяне със стреса, управление на емоциите и укрепване на

Вицепрезидентът Илияна Йотова ще участва в откриването на 12-ия Европейски форум на субектите на социалната и солидарна икономика днес в парк „Ротонда“ в Банкя. Това съобщиха от прессекретариата на държавния глава. 

Форумът се организира от Националния съюз на трудово-производителните кооперации с подкрепата на Министерството на труда и социалната политика, се уточнява в прессъобщението.

Припомняме, че преди дни Йотова отбеляза, че секторът на социалните предприятия, в който България има устойчиви традиции, е пример за креативност и адаптивност към бурно променящия се свят. На 9 октомври обучението „Предприемачеството, начин да променим света" завърши с церемония по връчването на награди, която беше открита от вицепрезидента Илияна Йотова, посланика на Франция - Жоел Мейер, и от посланика на Мароко - Закия Ел Мидауи. 

Единадесетият

Екипи на сектор „Рибарство и контрол“ Русе към Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА) са съставили 11 акта за установяване на административни нарушения, от които девет за извършване на риболов през тъмната част на денонощието. Това съобщиха от агенцията, като уточниха, че нарушенията са установени при масови проверки за спазване на правилата за извършване на любителски риболов по Янтра и Русенски Лом.

От ИАРА уточниха , че според заповед на министъра на земеделието и храните, през тъмната част на денонощието е разрешено да се лови риба само на три места в област Русе. Две от тях са по река Дунав - в района на Мартен и в градската част на Русе на кея от Булрис до Топлата вода, в края на улица „Мостова“, както и по десния бряг на река Янтра в землището на град Бяла до моста на Кольо Фичето.

Към момента продължава да важи постояннат

Специализирана операция за предотвратяване на престъпления, свързани с политическите права на гражданите, както и за противодействие на конвенционалната престъпност, бе проведена вчера в област Монтана, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана. При акцията са разкрити 14 престъпления – незаконно притежание на оръжие, съхранение на дърва за огрев без документи за произход, кражби и други криминални престъпления. Задържани са двама души и е намерен един човек, обявен за общодържавно издирване. 

В акцията са участвали служители от "Криминална полиция", "Икономическа полиция", "Охранителна полиция" и "Пътна полиция", екипи от четирите Районни управления в областта, Зонално-жандармерийско управление – Монтана и представители на Областна дирекция по безопасност на храните. При акцията са проверени 45 частни адреси, търговски и други обекти и места, за ко

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Специализирана полицейска операция за противодействие на престъпления, свързани с нарушения на изборното законодателство, се провежда в Гълъбово и Стара Загора
Полицаи задържаха употребил алкохол водач без шофьорска книжка, който опитал да избегне проверка в Шумен
Програма с фокус върху психичното здраве на журналистите е предвидена на конференцията „Sofia Talks Media: Устойчиви на кризи“
Минус 4 градуса е измерената температура тази сутрин в Чепеларе
Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Октомври
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
В детайли
До няколко дни ще започне поетапното пускане на парното в Перник, съобщиха от топлофикационното дружество
Контекст
Специализирана полицейска операция за противодействие на престъпления, свързани с нарушения на изборното законодателство, се провежда в Гълъбово и Стара Загора
На преден план
Жена от Кресна пострада при побой
Основна линия
В Областната администрация в Хасково пристигнаха бюлетините и книжата за вота на 27 октомври
Местен фокус
Фирмите, използващи изкуствен интелект, трябва да въведат принципи за защита на служителите, каза проф. Андрияна Андреева
На преден план
Младежът, който преби жена пред денонощен магазин в Перник, е обвинен в умишлено причиняване на смърт
Контекст
Полицаи задържаха употребил алкохол водач без шофьорска книжка, който опитал да избегне проверка в Шумен
Сфера
Заради случаи на пожари със загинал през последните седмици, пожарната в Кърджали излезе с препоръки за предотвратяването им
На преден план
Областният управител върна решението на Общински съвет – Ямбол за преместваемите обекти
Контекст
Програма с фокус върху психичното здраве на журналистите е предвидена на конференцията „Sofia Talks Media: Устойчиви на кризи“
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.