Начало Местен фокус Международен турнир по борба и държавен шампионат по акробатика ще се проведат в Сливен
2020
България

Международен турнир по борба и държавен шампионат по акробатика ще се проведат в Сливен

Международен турнир по борба и Държавен шампионат по акробатика ще се проведат в Сливен, съобщиха от пресцентъра на Общината.Те ще започнат в зала „Васил Левски“ в събота, 19 октомври, когато ще бъде открит ХХ-и юбилеен турнир по свободна борба за кадети „100-те Войводи“.

| 17 Октомври 2024, 17:42 ч.
Международен турнир по борба и държавен шампионат по акробатика ще се проведат в Сливен
Международен турнир по борба и държавен шампионат по акробатика ще се проведат в Сливен
Снимка © БТА

Международен турнир по борба и Държавен шампионат по акробатика ще се проведат в Сливен, съобщиха от пресцентъра на Общината.

На някои от граничните пунктове с Румъния и Турция трафикът на излизащите от страната товарни автомобили е интензивен, съобщава на сайта си Главна дирекция „Гранична полиция“ на МВР по данни към 6:00 часа тази сутрин. 

На границата с Румъния, на граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) „Кардам“ трафикът е интензивен за товарни автомобили на изход. 

Поради извършване на основен ремонт на българския участък на Дунав мост при Русе е въведена временна организация на движение, като трафикът се осъществява в една лента с пропускателен режим и се регулира със светофарна уредба. Освен ГКПП „Русе“, шофьорите в региона могат да се насочат и към ГКПП „Силистра“, ГКПП „Кардам“, ГКПП „Дуранкулак“, ГКПП „Кайнарджа“ и ГКПП „Крушари“. Последните два са с работно време от 8:00

Двама мотоциклетисти са пострадали в катастрофи в Казанлъшко през почивните дни, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Стара Загора. Има опасност за живота на единия от тях. 

Пътнотранспортно произшествие е настъпило в прохода „Шипка“. По първоначална информация е катастрофирал мотоциклет, без участие на друго превозно средство, управляван от 51-годишен мъж. Мотоциклетът се е блъснал в предпазна ограда, а водачът е настанен в болнично заведение, като за живота му има опасност. Мъжът е тестван е за употреба на алкохол, отчетен е отрицателен резултат. 

Катастрофа с мотоциклет е настъпила и по горски път, отворен за обществено ползване в землището на с. Горно Черковище. По първоначална информация е катастрофирал мотоциклет с неустановена собственост и без поставени регистрационни табели, управляван от 20-годишен неправоспособен водач.

По дело на Районна прокуратура (РП) – Видин съдът наложи наказание една година „лишаване от свобода“ с 3-годишен изпитателен срок и глоба в размер на 10 000 лева. Обвиняем по делото е граждани на Турция за опит за незаконно превеждане през границата на чужденец без документи за самоличност, без разрешение на надлежните органи на властта, съобщиха от Апелативна прокуратура София.

Деянието е извършено на 1 септември на граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) „Дунав мост 2“ при Видин – Калафат, като е бил използван товарен автомобил с прикачено ремарке.

Определение на съда, с което е наложено наказанието, има последиците на влязла в сила присъда, уточниха от прокуратурата.

Припомняме, че в края на юни бяха осъдени двама чуждестранни граждани по две дела, водени от РП – Видин, за опити за незаконно превеждане на мигрант

Над 140 души се възползваха от безплатните прегледи в Многопрофилна болница за активно лечение (МБАЛ) „Д-р Димитър Павлович“ в Свищов, които бяха осигурени по Национална програма за превенция на хроничните незаразни болести 2021-2025 г., съобщиха от здравното заведение.

Скрининговите кампании за белодробни болести, сърдечно-съдови заболявания и диабет тип 2 се проведоха в периода от 10 до 17 октомври включително. 

За прегледите се записаха хора на различна възраст, независимо от здравноосигурителния им статус и фамилна обремененост. Скрининговите кампании бяха извършени от д-р Маргарита Тасева, д-р Десислава Кръстева-Стояновска и д-р Маргарита Чекова.

Стратегическата цел на програмата бе да продължи подобряването на здравното състояние на населението, чрез намаляване на преждевременната смъртност, заболеваемост и дългосрочни последствия за здравет

Турски гражданин е с повдигнато обвинение от Окръжна прокуратура – Хасково за опит да пренесе нелегално през Граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) "Капитан Андреево" три пакета с марихуана с общо бруто тегло 1, 620 кг на стойност 25 920 лева по цени за нуждите на съдопроизводството, съобщиха от прокуратурата.

Мъжът, който е на 54 години, е пристигнал на граничния пункт на трасе „Изходящи товарни автомобили“ на 12 октомври т.г., уточниха от пресслужбата на митническото звено в Свиленград.

Той се е опитал да премине през българската територия към пункта в Турция като пешеходец. Пред митническата служителка заявява, че не може да се ориентира добре и търси къде да премине паспортен контрол, за да продължи към южната ни съседка, сочат подробностите от митническата пресслужба.

Оттам уточниха, че именно поведението на пешеходеца е дало повод з

Те ще започнат в зала „Васил Левски“ в събота, 19 октомври, когато ще бъде открит ХХ-и юбилеен турнир по свободна борба за кадети „100-те Войводи“. Състезанието се организира от АСК по борба „Сливен“. На тепиха сили ще премерят представители от отбора на България и Турция в категории „кадети”. Началото е от 10:00 ч.

Градът ще бъде домакин на държавен отборен шампионат по спортна акробатика за Купа „България“. Официалното откриване е предвидено за 21 октомври, понеделник, в зала „Васил Левски“. Началото е от 11:00 ч. Домакин на шампионата е сливенският Спортен клуб по акробатика „Стефан Данчев“.

Спортните събития са част от програмата на Община Сливен за празника на града – Димитровден.

Шуменец на 36 години, произвеждал и държал с цел разпространение марихуана, е осъден на една година „лишаване от свобода“, чието изтърпяване се отлага за срок от три години. В.Р. ще трябва да заплати глоба в размер на 2500 лева, като и разходите, направени за изготвянето на експертизите по делото в размер на около 1140 лева. Това съобщиха днес от пресцентъра на Апелативната прокуратура във Варна. 

Оттам отбелязват, че мъжът е признат за виновен по обвинение на Окръжната прокуратура в Шумен за това, че без надлежно разрешително, произвел наркотични вещества и държал с цел разпространение високорискови наркотични вещества в продължителен период от време, което е престъпление по чл. 354а, ал. 1, във връзка с чл. 26, ал. 1 от Наказателния кодекс.  

На 11 април 2024 година мъжът е задържан от органите на реда, след като в имот, използван от него в село З

Безплатни изследвания на пациенти с поставена диагноза за захарен диабет тип 2 ще се извършват в Университетската многопрофилна болница за активно лечение (УМБАЛ) „Александровска“ в София, съобщиха от пресцентъра на лечебното заведение.

Прегледите ще бъдат в периода 21 октомври – 15 ноември и ще се проведат в Центъра за превенция на захарния диабет и в Клиниката по очни болести към болницата. Не е необходимо пациентите да носят медицинско направление от личен лекар. Препоръчително е пациентите да не приемат храна четири часа преди скрининга, уточниха от болницата.

Очните прегледи включват разширяване на зениците за установяване на диабетна ретинопатия и измерване на вътреочно налягане с въздушен тонометър и оглед на очното дъно, посочиха от болницата. Ще бъдат направени кръвни и апаратни изследвания за оценка на сърдечносъдов, бъбречен и очен риск, всле

Общинският съвет в Ново село ще обсъди промяна в поименния списък на капиталовите разходи на Общината. Дневният ред на заседанието, което ще се проведе днес от 10:30 часа, включва шест точки. Това сочи информация на сайта на местната администрация.

Съветниците ще разгледат отмяна на свое решение, което е върнато със заповед на Областния управител на Видин Ани Арутюнян за ново разглеждане. Те ще обсъдят и отчет за изпълнението на решенията на Общинския съвет за третото тримесечие на 2024 година.

По трета точка ще бъде обсъдено оправомощаване на кмета на община Ново село Венислав Ангелов да взема всички решения, свързани с банковото обслужване на администрацията. Съветниците трябва да гласуват и откриване на процедура за продажба чрез публичен търг с явно наддаване на урегулиран поземлен имот в с. Винарово с площ 872 кв.м.

Възобновяемата енергия, топлоизолационните материали и геотермалната енергия ще подобрят качеството на живот. Това беше основната теза на експерти по време на семинар от програмата на конкурса “ЕкоОбщина”. Конкурсът е инициатива на френското посолство и на Френския институт в България, който има за цел да отличи усилията на местните власти за подобряване на качеството на живот на гражданите чрез насърчаване на устойчиво градско развитие.

В дискусията се включиха и представители на Министерството на регионалното развитие и благоустройството, Министерството на околната среда и водите, Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ), екологичното сдружение „За Земята“, Центъра за енергийна ефективност - ЕнЕфект и Асоциацията на еколозите от общините в България. 

Директорът на Френския институт Люк Леви откри дискусията, като посо

Четирима водачи, шофирали под въздействието на наркотици, е установила габровската полиция през вчерашния ден. Това съобщиха от Областната дирекция на Министерството на вътрешните работи (ОД на МВР) в Габрово. Срещу тях са образувани досъдебни производства.

Малко след полунощ в село Мечковица, община Габрово, е спрян за проверка лек автомобил с марка "БМВ". Водачът – 27-годишен габровец, е тестван за употреба на наркотици, като техническото средство е отчело положителен резултат за амфетамин. Мъжът е дал кръв за химически анализ.  

Вторият случай е установен около 8:00 часа на ул. “Василка Бенева“ в Габрово, при който екип на „Пътна полиция“ е спрял лек автомобил с марка “Ауди“, собственост и управляван от 41-годишен местен жител. На място е установено, че водачът шофира след употреба на марихуана. Мъжът е отказал кръвн

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Прогноза за времето на 19 Октомври (Събота) и следващите дни
През нощта ще бъде ясно, в Източна България ще духа слаб вятър от изток-североизток, на запад ще е почти тихо, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). ...
Пожар гори в бившето училище в русенското село Червена вода, няма пострадали хора
Пожар гори в сградата на бившето училище в Червена вода, съобщи директорът на Районната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Русе комисар Светослав ...
Общо 23-ма души са ранени при катастрофи в страната през последното денонощие
Общо 23-ма души са ранени при 17 тежки катастрофи в страната през последното денонощие, съобщиха от МВР на сайта си.  В София са регистрирани три тежки и 35 леки пътнотранспор ...
Жените не бива да се плашат от периода на менопауза, каза д-р Иван Башлиев от МБАЛ „Св. Иван Рилски“ в Козлодуй
Менопаузата е прекрасен период в живота на една жена и бих посъветвал дамите да не се плашат от него. Това каза началникът на Акушеро-гинекологично отделение в Многопрофилната бол ...
Днес изтича крайният срок за регистрация на социологическите агенции, които ще извършват проучвания „на изхода“ в изборния ден
Днес в 17:00 часа изтича крайният срок за регистрация на социологическите агенции, които ще извършват проучвания „на изхода“ (exit-poll) в изборния ден на 27 октомври. ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Прогноза за времето на 19 Октомври (Събота) и следващите дни
През нощта ще бъде ясно, в Източна България ще духа слаб вятър от изток-североизток, на запад ще е почти тихо, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). ...
Минус 4 градуса е измерената температура тази сутрин в Чепеларе
Първото застудяване тази есен вече е факт, съобщи дежурният в метеорологичната станция на връх Рожен. Най-ниската температура е измерена в Чепеларе – минус 4 градуса, а на Р ...
Втора овцеферма със зараза от шарка е установена в хасковското село Узунджово в рамките на два дни, съобщиха от БАБХ
Втора ферма със заразени с шарка овце е констатирана в рамките на два дни в хасковското село Узунджово, съобщиха на официалната си страница от Българската агенция по безопасност на ...
Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете
Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете, съобщиха от общинския пресцентър. Услугата е част от стремежа на общината да насърч ...
Митничари задържаха 100 000 къса контрабандни цигари в турски камион на "Капитан Андреево"
Митническите служители на граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) "Капитан Андреево" откриха и задържаха 100 000 къса (5000 кутии) контрабандни цигари при проверка на товаре ...
Тикер в 11:42 ч.
През нощта ще бъде ясно, в Източна България ще духа слаб вятър от изток-североиз ...
Начало Местен фокус
2020
България

Международен турнир по борба и държавен шампионат по акробатика ще се проведат в Сливен

Международен турнир по борба и Държавен шампионат по акробатика ще се проведат в Сливен, съобщиха от пресцентъра на Общината.Те ще започнат в зала „Васил Левски“ в събота, 19 октомври, когато ще бъде открит ХХ-и юбилеен турнир по свободна борба за кадети „100-те Войводи“.

| 17 Октомври 2024, 17:42 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Международен турнир по борба и държавен шампионат по акробатика ще се проведат в Сливен
Международен турнир по борба и държавен шампионат по акробатика ще се проведат в Сливен
Снимка © БТА

Международен турнир по борба и Държавен шампионат по акробатика ще се проведат в Сливен, съобщиха от пресцентъра на Общината.

На някои от граничните пунктове с Румъния и Турция трафикът на излизащите от страната товарни автомобили е интензивен, съобщава на сайта си Главна дирекция „Гранична полиция“ на МВР по данни към 6:00 часа тази сутрин. 

На границата с Румъния, на граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) „Кардам“ трафикът е интензивен за товарни автомобили на изход. 

Поради извършване на основен ремонт на българския участък на Дунав мост при Русе е въведена временна организация на движение, като трафикът се осъществява в една лента с пропускателен режим и се регулира със светофарна уредба. Освен ГКПП „Русе“, шофьорите в региона могат да се насочат и към ГКПП „Силистра“, ГКПП „Кардам“, ГКПП „Дуранкулак“, ГКПП „Кайнарджа“ и ГКПП „Крушари“. Последните два са с работно време от 8:00

Двама мотоциклетисти са пострадали в катастрофи в Казанлъшко през почивните дни, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Стара Загора. Има опасност за живота на единия от тях. 

Пътнотранспортно произшествие е настъпило в прохода „Шипка“. По първоначална информация е катастрофирал мотоциклет, без участие на друго превозно средство, управляван от 51-годишен мъж. Мотоциклетът се е блъснал в предпазна ограда, а водачът е настанен в болнично заведение, като за живота му има опасност. Мъжът е тестван е за употреба на алкохол, отчетен е отрицателен резултат. 

Катастрофа с мотоциклет е настъпила и по горски път, отворен за обществено ползване в землището на с. Горно Черковище. По първоначална информация е катастрофирал мотоциклет с неустановена собственост и без поставени регистрационни табели, управляван от 20-годишен неправоспособен водач.

По дело на Районна прокуратура (РП) – Видин съдът наложи наказание една година „лишаване от свобода“ с 3-годишен изпитателен срок и глоба в размер на 10 000 лева. Обвиняем по делото е граждани на Турция за опит за незаконно превеждане през границата на чужденец без документи за самоличност, без разрешение на надлежните органи на властта, съобщиха от Апелативна прокуратура София.

Деянието е извършено на 1 септември на граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) „Дунав мост 2“ при Видин – Калафат, като е бил използван товарен автомобил с прикачено ремарке.

Определение на съда, с което е наложено наказанието, има последиците на влязла в сила присъда, уточниха от прокуратурата.

Припомняме, че в края на юни бяха осъдени двама чуждестранни граждани по две дела, водени от РП – Видин, за опити за незаконно превеждане на мигрант

Над 140 души се възползваха от безплатните прегледи в Многопрофилна болница за активно лечение (МБАЛ) „Д-р Димитър Павлович“ в Свищов, които бяха осигурени по Национална програма за превенция на хроничните незаразни болести 2021-2025 г., съобщиха от здравното заведение.

Скрининговите кампании за белодробни болести, сърдечно-съдови заболявания и диабет тип 2 се проведоха в периода от 10 до 17 октомври включително. 

За прегледите се записаха хора на различна възраст, независимо от здравноосигурителния им статус и фамилна обремененост. Скрининговите кампании бяха извършени от д-р Маргарита Тасева, д-р Десислава Кръстева-Стояновска и д-р Маргарита Чекова.

Стратегическата цел на програмата бе да продължи подобряването на здравното състояние на населението, чрез намаляване на преждевременната смъртност, заболеваемост и дългосрочни последствия за здравет

Турски гражданин е с повдигнато обвинение от Окръжна прокуратура – Хасково за опит да пренесе нелегално през Граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) "Капитан Андреево" три пакета с марихуана с общо бруто тегло 1, 620 кг на стойност 25 920 лева по цени за нуждите на съдопроизводството, съобщиха от прокуратурата.

Мъжът, който е на 54 години, е пристигнал на граничния пункт на трасе „Изходящи товарни автомобили“ на 12 октомври т.г., уточниха от пресслужбата на митническото звено в Свиленград.

Той се е опитал да премине през българската територия към пункта в Турция като пешеходец. Пред митническата служителка заявява, че не може да се ориентира добре и търси къде да премине паспортен контрол, за да продължи към южната ни съседка, сочат подробностите от митническата пресслужба.

Оттам уточниха, че именно поведението на пешеходеца е дало повод з

Те ще започнат в зала „Васил Левски“ в събота, 19 октомври, когато ще бъде открит ХХ-и юбилеен турнир по свободна борба за кадети „100-те Войводи“. Състезанието се организира от АСК по борба „Сливен“. На тепиха сили ще премерят представители от отбора на България и Турция в категории „кадети”. Началото е от 10:00 ч.

Градът ще бъде домакин на държавен отборен шампионат по спортна акробатика за Купа „България“. Официалното откриване е предвидено за 21 октомври, понеделник, в зала „Васил Левски“. Началото е от 11:00 ч. Домакин на шампионата е сливенският Спортен клуб по акробатика „Стефан Данчев“.

Спортните събития са част от програмата на Община Сливен за празника на града – Димитровден.

Шуменец на 36 години, произвеждал и държал с цел разпространение марихуана, е осъден на една година „лишаване от свобода“, чието изтърпяване се отлага за срок от три години. В.Р. ще трябва да заплати глоба в размер на 2500 лева, като и разходите, направени за изготвянето на експертизите по делото в размер на около 1140 лева. Това съобщиха днес от пресцентъра на Апелативната прокуратура във Варна. 

Оттам отбелязват, че мъжът е признат за виновен по обвинение на Окръжната прокуратура в Шумен за това, че без надлежно разрешително, произвел наркотични вещества и държал с цел разпространение високорискови наркотични вещества в продължителен период от време, което е престъпление по чл. 354а, ал. 1, във връзка с чл. 26, ал. 1 от Наказателния кодекс.  

На 11 април 2024 година мъжът е задържан от органите на реда, след като в имот, използван от него в село З

Безплатни изследвания на пациенти с поставена диагноза за захарен диабет тип 2 ще се извършват в Университетската многопрофилна болница за активно лечение (УМБАЛ) „Александровска“ в София, съобщиха от пресцентъра на лечебното заведение.

Прегледите ще бъдат в периода 21 октомври – 15 ноември и ще се проведат в Центъра за превенция на захарния диабет и в Клиниката по очни болести към болницата. Не е необходимо пациентите да носят медицинско направление от личен лекар. Препоръчително е пациентите да не приемат храна четири часа преди скрининга, уточниха от болницата.

Очните прегледи включват разширяване на зениците за установяване на диабетна ретинопатия и измерване на вътреочно налягане с въздушен тонометър и оглед на очното дъно, посочиха от болницата. Ще бъдат направени кръвни и апаратни изследвания за оценка на сърдечносъдов, бъбречен и очен риск, всле

Общинският съвет в Ново село ще обсъди промяна в поименния списък на капиталовите разходи на Общината. Дневният ред на заседанието, което ще се проведе днес от 10:30 часа, включва шест точки. Това сочи информация на сайта на местната администрация.

Съветниците ще разгледат отмяна на свое решение, което е върнато със заповед на Областния управител на Видин Ани Арутюнян за ново разглеждане. Те ще обсъдят и отчет за изпълнението на решенията на Общинския съвет за третото тримесечие на 2024 година.

По трета точка ще бъде обсъдено оправомощаване на кмета на община Ново село Венислав Ангелов да взема всички решения, свързани с банковото обслужване на администрацията. Съветниците трябва да гласуват и откриване на процедура за продажба чрез публичен търг с явно наддаване на урегулиран поземлен имот в с. Винарово с площ 872 кв.м.

Възобновяемата енергия, топлоизолационните материали и геотермалната енергия ще подобрят качеството на живот. Това беше основната теза на експерти по време на семинар от програмата на конкурса “ЕкоОбщина”. Конкурсът е инициатива на френското посолство и на Френския институт в България, който има за цел да отличи усилията на местните власти за подобряване на качеството на живот на гражданите чрез насърчаване на устойчиво градско развитие.

В дискусията се включиха и представители на Министерството на регионалното развитие и благоустройството, Министерството на околната среда и водите, Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ), екологичното сдружение „За Земята“, Центъра за енергийна ефективност - ЕнЕфект и Асоциацията на еколозите от общините в България. 

Директорът на Френския институт Люк Леви откри дискусията, като посо

Четирима водачи, шофирали под въздействието на наркотици, е установила габровската полиция през вчерашния ден. Това съобщиха от Областната дирекция на Министерството на вътрешните работи (ОД на МВР) в Габрово. Срещу тях са образувани досъдебни производства.

Малко след полунощ в село Мечковица, община Габрово, е спрян за проверка лек автомобил с марка "БМВ". Водачът – 27-годишен габровец, е тестван за употреба на наркотици, като техническото средство е отчело положителен резултат за амфетамин. Мъжът е дал кръв за химически анализ.  

Вторият случай е установен около 8:00 часа на ул. “Василка Бенева“ в Габрово, при който екип на „Пътна полиция“ е спрял лек автомобил с марка “Ауди“, собственост и управляван от 41-годишен местен жител. На място е установено, че водачът шофира след употреба на марихуана. Мъжът е отказал кръвн

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Прогноза за времето на 19 Октомври (Събота) и следващите дни
Пожар гори в бившето училище в русенското село Червена вода, няма пострадали хора
Общо 23-ма души са ранени при катастрофи в страната през последното денонощие
Жените не бива да се плашат от периода на менопауза, каза д-р Иван Башлиев от МБАЛ „Св. Иван Рилски“ в Козлодуй
Днес изтича крайният срок за регистрация на социологическите агенции, които ще извършват проучвания „на изхода“ в изборния ден
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Октомври
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Сфера
Прогноза за времето на 19 Октомври (Събота) и следващите дни
Контекст
Минус 4 градуса е измерената температура тази сутрин в Чепеларе
Местен фокус
Втора овцеферма със зараза от шарка е установена в хасковското село Узунджово в рамките на два дни, съобщиха от БАБХ
Контекст
Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете
Контекст
Митничари задържаха 100 000 къса контрабандни цигари в турски камион на "Капитан Андреево"
На преден план
Д-р Вилхелм Елисеев и д-р Пламена Вълчева бяха наградени от регионалната колегия на Българския лекарски съюз във Видин
Основна линия
При операция на полицията в Монтанско за ден са разкрити 14 престъпления
На преден план
В Търговище започва мащабен ремонт на спортната зала „Иван Ангелов“
Основна линия
Как улична котка стана космонавт преди 61 години
Контекст
Военноморските сили получиха два нови автономни дистанционно управляеми подводни апарата по програма на Министерството на отбраната на САЩ
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.