Начало Контекст Община Поморие е отчела ръст в броя на туристите през изминалия летен сезон, обяви кметът Иван Алексиев
2071
Икономика

Община Поморие е отчела ръст в броя на туристите през изминалия летен сезон, обяви кметът Иван Алексиев

Община Поморие е отчела ръст в броя на туристите през изминалия летен туристически сезон спрямо същия период на 2023 година.Въпреки това обаче, все още не са достигнати нивата, отчетени преди пандемията от КОВИД-19 - през 2019 година.

| 17 Октомври 2024, 17:42 ч.
Община Поморие е отчела ръст в броя на туристите през изминалия летен сезон, обяви кметът Иван Алексиев
Община Поморие е отчела ръст в броя на туристите през изминалия летен сезон, обяви кметът Иван Алексиев
Снимка © БТА

Община Поморие е отчела ръст в броя на туристите през изминалия летен туристически сезон спрямо същия период на 2023 година. Въпреки това обаче, все още не са достигнати нивата, отчетени преди пандемията от КОВИД-19 - през 2019 година. Това обяви кметът на община Поморие Иван Алексиев на среща с туристическия бранш, която се проведе в градската художествена галерия. 

Софийският градски съд (СГС) реши следващото заседание по делото срещу полицаите Любка Гечева и Георги Малински да е на 23 октомври 2024 г. Двамата са обвинени за вземане на подкуп за ескорт на Димитър Любенов, обвиняем за тежката катастрофа на Околовръстното шосе на София през 2022 г., при която загина френски гражданин. По време на днешното съдебно заседание Любенов потвърди показанията си за Любка Гечева и Георги Малински, които е направил по време на разследването срещу тях.

Самият Любенов от май 2024 г. се намира под домашен арест.

Сред другите свидетели, призовани за показания на днешното заседание, бяха Виктор Пенев, Йордан Панов, Атанас Шиников, Марио Емилов. 

Съдът наложи санкция по 200 лева на свидетелите Димитър Геров, Калоян Николов и Стойчо Тодоров, които са били призовани, но не присъстваха в залата. 

Припомняме, че през май 2023 год

Местната инициативна група "Добричка" (МИГ) отвори трети прием по процедура BG06RDNP001-19.641 - МИГ Добричка подмярка 19.2-4.1 "Инвестиции в земеделски стопанства" от Стратегията си за Водено от общностите местно развитие, съобщават от Областен информационен център – Добрич (ОИЦ). Целта на процедурата е модернизиране на земеделските стопанства, въвеждане на нови процеси и технологии, опазване на компонентите на околната среда, и др. Общият бюджет на подмярката е 361 826,54 лв., осигурени от Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 г., допълват от ОИЦ. 

С проектни предложения могат да кандидатстват регистрирани земеделски стопани, чието стопанство е със стандартен производствен обем над 8000 евро (Приложение 2 "Таблица СПО" към Условията за кандидатстване). За юридическите лица има изискване да са регистрирани по Търговския закон, Закона за кооперациите, З

Четирима от кандидатите за генерален директор на Българското национално радио (БНР) - Милен Митев, Цветослава Георгиева, Хелия Чавдарова и Маргарит Русев, бяха изслушани днес в Съвета за електронни медии (СЕМ). Утре, 16 октомври, своите концепции за развитието на медията ще представят Ива Дойчинова – Димитрова, Валерий Тодоров и Георги Даскалов.

Кандидатите са изслушвани в поредност, съгласно входящия номер на заявлението за участие в процедурата, подадено пред СЕМ.

Основният проблем е въпросът с финансирането на Българското национално радио, но не с неговия размер, а с неговия модел, каза Милен Митев, който е и настоящият генерален директор на общественото радио. Мандатът му изтича на 31 октомври. „Спорът относно това дали финансирането на обществените медии е достатъчно, или не, няма голям смисъл, ако най-напред не отговорим на въпроса за какво се получава

Годишната среща на местните власти в курорта “Албена”, организирана от Националното сдружение на общините в България (НСОРБ), продължава трети ден.

В първата пленарна сесия в зала “Скай” на хотел “Парадайс Блу” властите обсъдиха темата за взаимодействие на общините с електроразпределителните дружества.

Членът на УС на НСРОБ и кмет на община Враца Калин Каменов сподели, че предстои да се финализира процес по подписването на рамково споразумение за сътрудничество.

“Започваме да си даваме сметка за значимостта на някои неща едва когато настъпят проблеми с тях. Такъв е случаят и с електрозахранването. Дадохме си сметка до какви проблеми може да доведе трайното му прекъсване, когато настъпи снежното бедствие през ноември 2023 г.”, припомни Каменов, като добави, че тогава много места в Северна България са останали без елек

В Плевен тази сутрин пристигнаха бюлетините за предсрочните парламентарни избори на 27 октомври. Тиражът им е 225 000 броя, съобщи Евгени Петков, член на екипа за техническо-организационна подготовка на изборите при Областна администрация. 

Броят на бюлетините е оптимизиран спрямо този от вота за Народно събрание и Европейски парламент, проведен на 9 юни, коментира той. Бюлетините бяха разтоварени пред Областна администрация, като районът беше отцепен от полицията. Още днес те се предоставят на общинските администрации в област Плевен.

За най-голямата община в областта – Плевенска, броят на доставените бюлетини е 113 000.

Припомняме, че общо 215 кандидати за народни представители са регистрирани за участие в предсрочните парламентарни избори на 27 октомври в 15-и Многомандатен избирателен район (МИР) – Плевенски. Освен листи с кан

По думите на Алексиев за положителния резултат през тази година са помогна посещенията на български туристи. В същото време общинската администрация в Поморие отчита ясно загубата на ключови пазари като Русия и Украйна. Според изнесените от Алексиев данни, делът на чуждестранните туристи в общината е намалял с близо 40 на сто. Вътрешният пазар съставлява над 60 на сто от броя на туристите.  

Като основни фактори за спада в туризма бяха очертани затварянето на големи хотелски комплекси след 2022 година, което значително намалява капацитета за настаняване и приходите. Постъпленията от туристически данък са намалели с над 28 на сто и поради по-краткия среден престой на туристите, който е до 5 нощувки, отчетоха от общината. Оттам обявиха, че е необходимо адаптиране към новите пазарни условия, за да се постигне стабилност и растеж на сектора. 

Дискутира се и предложението, публикувано в сайта на община Поморие, за повишаване на туристическия данък. Алексиев посочи, че повишаването на ставката следва да бъде според звездите на местата за настаняване. "Данъкът не е индексиран от 2015 година. В момента, сравнявайки Община Поморие с други черноморски общини, размерът на туристическия данък е най-нисък, въпреки високите средни цени в местата за настаняване в общината. Туристическият данък не се плаща от хотелиера, а от туристите", напомни той и добави, че законодателят е определил, че размерът може да е в границите от 20 стотинки до 3 лева.

На срещата присъстваха представители на туроператорски фирми, хотелиери, ресторантьори, концесионери на морски плажове, представители на Летище Бургас и водопреносното дружество, обслужващо областта. 

Въпреки дигитализацията на процесите в туризма, класическите туроператори не бива да бъдат отписвани с лека ръка, те няма да изчезнат още дълги години, каза днес съпредседателят на Варненската туристическа камара (ВТК) проф. Стоян Маринов преди откриването на 17-ия Черноморски туристически форум, посветен на предизвикателствата пред зеления и дигиталния преход в този сектор. Основен организатор на срещата е ВТК, а в разговора се включиха представители на бранша, на неправителствени организации, на общински, държавни и образователни институции. Сред гостите на форума бе и областният управител на Варна проф. Андрияна Андреева.

Дигитализацията навлиза все повече в хотелиерството, но с различни темпове, коментира Маринов. По думите му скоростта на процеса зависи от това къде се намира и колко е голям хотелът, дали е сезонен или целогодишен, колко е склонен да инвестира собственикъ

Общо четирима души са задържани по време на проведената днес специализирана полицейска операция във видинския квартал „Нов път“. Образувани са едно досъдебно производство и три предварителни проверки, съобщиха от Областната дирекция на МВР във Видин. 

Припомняме, че операцията е за противодействие както на конвенционалната престъпност, така и срещу престъпления, свързани с купуването и продаването на гласове. В нея са участвали четири екипа на жандармерията, служители от видинското районно управление, от криминална, икономическа, охранителна и пътна полиция на областната дирекция, както и разследващи полицаи. На изградените три временни контролно-пропускателни пункта при входно-изходните точки на квартал „Нов път“ екипите са проверявали водачите на преминаващите моторни превозни средства. Паралелно са извършвали проверки на частни адреси, обществени

През изминалата седмица полицаите в Плевенско са съставили 304  акта на нарушители на Закона за движение по пътищата, съобщи на пресконференция началникът на сектор „Пътна полиция“ при Областна дирекция  (ОД) на МВР в Плевен главен инспектор Даниел Петров.

 От съставените 304 акта, 131 са изготвени от служители на сектор „Пътна полиция“. Наложени са 680 глоби по фиш. Съставени са и 496 електронни фиша, каза още той.

От 7  до 13 октомври в областта са настъпили 36 пътнотранспортни произшествия, като при четири от тях има ранени. Няма загинали граждани. Само с материални щети са 32 от инцидентите, отчете главен инспектор Петров.

От началото на годината служители на ОДМВР – Плевен са съставили 22 акта на шофьори, които не използват пътя по предназначение и шофират с висока скорост, уточни той.

Полицията се

Офталмологът д-р Димитър Джелебов е тазгодишният носител на отличието „Лекар на годината“ в Стара Загора. Това съобщи Камелия Костадинова, административен секретар на Регионалната колегия на Български лекарски съюз - Стара Загора. Отличието му беше връчено на официална церемония, в навечерието на 19 октомври - Ден на българския лекар.

Д-р Джелебов е завършил медицина в  Стара Загора през 1991 година, придобива специалност по очни болести през 1997 година. Той работи в катаракталната и витреоретиналната хирургия, още - хирургия на преден и заден сегмент, на клепачи. Главен изследовател е в шест клинични изпитвания, член е на Българската асоциация за клинични проучвания. Съавтор е на 4 учебника и ръководства по очни болести  и на няколко книги за очното здраве. Основател е на  Медицински център “Верея” в Стара Загора.

Сред отличените

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Прогноза за времето на 19 Октомври (Събота) и следващите дни
През нощта ще бъде ясно, в Източна България ще духа слаб вятър от изток-североизток, на запад ще е почти тихо, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). ...
Пожар гори в бившето училище в русенското село Червена вода, няма пострадали хора
Пожар гори в сградата на бившето училище в Червена вода, съобщи директорът на Районната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Русе комисар Светослав ...
Общо 23-ма души са ранени при катастрофи в страната през последното денонощие
Общо 23-ма души са ранени при 17 тежки катастрофи в страната през последното денонощие, съобщиха от МВР на сайта си.  В София са регистрирани три тежки и 35 леки пътнотранспор ...
Жените не бива да се плашат от периода на менопауза, каза д-р Иван Башлиев от МБАЛ „Св. Иван Рилски“ в Козлодуй
Менопаузата е прекрасен период в живота на една жена и бих посъветвал дамите да не се плашат от него. Това каза началникът на Акушеро-гинекологично отделение в Многопрофилната бол ...
Днес изтича крайният срок за регистрация на социологическите агенции, които ще извършват проучвания „на изхода“ в изборния ден
Днес в 17:00 часа изтича крайният срок за регистрация на социологическите агенции, които ще извършват проучвания „на изхода“ (exit-poll) в изборния ден на 27 октомври. ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Започва изпълнението на втората фаза от проекта за подобряване на качеството на въздуха в Община Пловдив
Започва изпълнението на фаза 2 от проекта за подобряване на качеството на атмосферния въздух в Община Пловдив чрез намаляване на емисиите от фини прахови частици от битовото отопле ...
Прогноза за времето на 19 Октомври (Събота) и следващите дни
През нощта ще бъде ясно, в Източна България ще духа слаб вятър от изток-североизток, на запад ще е почти тихо, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). ...
Минус 4 градуса е измерената температура тази сутрин в Чепеларе
Първото застудяване тази есен вече е факт, съобщи дежурният в метеорологичната станция на връх Рожен. Най-ниската температура е измерена в Чепеларе – минус 4 градуса, а на Р ...
Втора овцеферма със зараза от шарка е установена в хасковското село Узунджово в рамките на два дни, съобщиха от БАБХ
Втора ферма със заразени с шарка овце е констатирана в рамките на два дни в хасковското село Узунджово, съобщиха на официалната си страница от Българската агенция по безопасност на ...
Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете
Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете, съобщиха от общинския пресцентър. Услугата е част от стремежа на общината да насърч ...
Тикер в 11:46 ч.
Започва изпълнението на фаза 2 от проекта за подобряване на качеството на атмосф ...
Начало Контекст
2071
Икономика

Община Поморие е отчела ръст в броя на туристите през изминалия летен сезон, обяви кметът Иван Алексиев

Община Поморие е отчела ръст в броя на туристите през изминалия летен туристически сезон спрямо същия период на 2023 година.Въпреки това обаче, все още не са достигнати нивата, отчетени преди пандемията от КОВИД-19 - през 2019 година.

| 17 Октомври 2024, 17:42 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Община Поморие е отчела ръст в броя на туристите през изминалия летен сезон, обяви кметът Иван Алексиев
Община Поморие е отчела ръст в броя на туристите през изминалия летен сезон, обяви кметът Иван Алексиев
Снимка © БТА

Община Поморие е отчела ръст в броя на туристите през изминалия летен туристически сезон спрямо същия период на 2023 година. Въпреки това обаче, все още не са достигнати нивата, отчетени преди пандемията от КОВИД-19 - през 2019 година. Това обяви кметът на община Поморие Иван Алексиев на среща с туристическия бранш, която се проведе в градската художествена галерия. 

Софийският градски съд (СГС) реши следващото заседание по делото срещу полицаите Любка Гечева и Георги Малински да е на 23 октомври 2024 г. Двамата са обвинени за вземане на подкуп за ескорт на Димитър Любенов, обвиняем за тежката катастрофа на Околовръстното шосе на София през 2022 г., при която загина френски гражданин. По време на днешното съдебно заседание Любенов потвърди показанията си за Любка Гечева и Георги Малински, които е направил по време на разследването срещу тях.

Самият Любенов от май 2024 г. се намира под домашен арест.

Сред другите свидетели, призовани за показания на днешното заседание, бяха Виктор Пенев, Йордан Панов, Атанас Шиников, Марио Емилов. 

Съдът наложи санкция по 200 лева на свидетелите Димитър Геров, Калоян Николов и Стойчо Тодоров, които са били призовани, но не присъстваха в залата. 

Припомняме, че през май 2023 год

Местната инициативна група "Добричка" (МИГ) отвори трети прием по процедура BG06RDNP001-19.641 - МИГ Добричка подмярка 19.2-4.1 "Инвестиции в земеделски стопанства" от Стратегията си за Водено от общностите местно развитие, съобщават от Областен информационен център – Добрич (ОИЦ). Целта на процедурата е модернизиране на земеделските стопанства, въвеждане на нови процеси и технологии, опазване на компонентите на околната среда, и др. Общият бюджет на подмярката е 361 826,54 лв., осигурени от Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 г., допълват от ОИЦ. 

С проектни предложения могат да кандидатстват регистрирани земеделски стопани, чието стопанство е със стандартен производствен обем над 8000 евро (Приложение 2 "Таблица СПО" към Условията за кандидатстване). За юридическите лица има изискване да са регистрирани по Търговския закон, Закона за кооперациите, З

Четирима от кандидатите за генерален директор на Българското национално радио (БНР) - Милен Митев, Цветослава Георгиева, Хелия Чавдарова и Маргарит Русев, бяха изслушани днес в Съвета за електронни медии (СЕМ). Утре, 16 октомври, своите концепции за развитието на медията ще представят Ива Дойчинова – Димитрова, Валерий Тодоров и Георги Даскалов.

Кандидатите са изслушвани в поредност, съгласно входящия номер на заявлението за участие в процедурата, подадено пред СЕМ.

Основният проблем е въпросът с финансирането на Българското национално радио, но не с неговия размер, а с неговия модел, каза Милен Митев, който е и настоящият генерален директор на общественото радио. Мандатът му изтича на 31 октомври. „Спорът относно това дали финансирането на обществените медии е достатъчно, или не, няма голям смисъл, ако най-напред не отговорим на въпроса за какво се получава

Годишната среща на местните власти в курорта “Албена”, организирана от Националното сдружение на общините в България (НСОРБ), продължава трети ден.

В първата пленарна сесия в зала “Скай” на хотел “Парадайс Блу” властите обсъдиха темата за взаимодействие на общините с електроразпределителните дружества.

Членът на УС на НСРОБ и кмет на община Враца Калин Каменов сподели, че предстои да се финализира процес по подписването на рамково споразумение за сътрудничество.

“Започваме да си даваме сметка за значимостта на някои неща едва когато настъпят проблеми с тях. Такъв е случаят и с електрозахранването. Дадохме си сметка до какви проблеми може да доведе трайното му прекъсване, когато настъпи снежното бедствие през ноември 2023 г.”, припомни Каменов, като добави, че тогава много места в Северна България са останали без елек

В Плевен тази сутрин пристигнаха бюлетините за предсрочните парламентарни избори на 27 октомври. Тиражът им е 225 000 броя, съобщи Евгени Петков, член на екипа за техническо-организационна подготовка на изборите при Областна администрация. 

Броят на бюлетините е оптимизиран спрямо този от вота за Народно събрание и Европейски парламент, проведен на 9 юни, коментира той. Бюлетините бяха разтоварени пред Областна администрация, като районът беше отцепен от полицията. Още днес те се предоставят на общинските администрации в област Плевен.

За най-голямата община в областта – Плевенска, броят на доставените бюлетини е 113 000.

Припомняме, че общо 215 кандидати за народни представители са регистрирани за участие в предсрочните парламентарни избори на 27 октомври в 15-и Многомандатен избирателен район (МИР) – Плевенски. Освен листи с кан

По думите на Алексиев за положителния резултат през тази година са помогна посещенията на български туристи. В същото време общинската администрация в Поморие отчита ясно загубата на ключови пазари като Русия и Украйна. Според изнесените от Алексиев данни, делът на чуждестранните туристи в общината е намалял с близо 40 на сто. Вътрешният пазар съставлява над 60 на сто от броя на туристите.  

Като основни фактори за спада в туризма бяха очертани затварянето на големи хотелски комплекси след 2022 година, което значително намалява капацитета за настаняване и приходите. Постъпленията от туристически данък са намалели с над 28 на сто и поради по-краткия среден престой на туристите, който е до 5 нощувки, отчетоха от общината. Оттам обявиха, че е необходимо адаптиране към новите пазарни условия, за да се постигне стабилност и растеж на сектора. 

Дискутира се и предложението, публикувано в сайта на община Поморие, за повишаване на туристическия данък. Алексиев посочи, че повишаването на ставката следва да бъде според звездите на местата за настаняване. "Данъкът не е индексиран от 2015 година. В момента, сравнявайки Община Поморие с други черноморски общини, размерът на туристическия данък е най-нисък, въпреки високите средни цени в местата за настаняване в общината. Туристическият данък не се плаща от хотелиера, а от туристите", напомни той и добави, че законодателят е определил, че размерът може да е в границите от 20 стотинки до 3 лева.

На срещата присъстваха представители на туроператорски фирми, хотелиери, ресторантьори, концесионери на морски плажове, представители на Летище Бургас и водопреносното дружество, обслужващо областта. 

Въпреки дигитализацията на процесите в туризма, класическите туроператори не бива да бъдат отписвани с лека ръка, те няма да изчезнат още дълги години, каза днес съпредседателят на Варненската туристическа камара (ВТК) проф. Стоян Маринов преди откриването на 17-ия Черноморски туристически форум, посветен на предизвикателствата пред зеления и дигиталния преход в този сектор. Основен организатор на срещата е ВТК, а в разговора се включиха представители на бранша, на неправителствени организации, на общински, държавни и образователни институции. Сред гостите на форума бе и областният управител на Варна проф. Андрияна Андреева.

Дигитализацията навлиза все повече в хотелиерството, но с различни темпове, коментира Маринов. По думите му скоростта на процеса зависи от това къде се намира и колко е голям хотелът, дали е сезонен или целогодишен, колко е склонен да инвестира собственикъ

Общо четирима души са задържани по време на проведената днес специализирана полицейска операция във видинския квартал „Нов път“. Образувани са едно досъдебно производство и три предварителни проверки, съобщиха от Областната дирекция на МВР във Видин. 

Припомняме, че операцията е за противодействие както на конвенционалната престъпност, така и срещу престъпления, свързани с купуването и продаването на гласове. В нея са участвали четири екипа на жандармерията, служители от видинското районно управление, от криминална, икономическа, охранителна и пътна полиция на областната дирекция, както и разследващи полицаи. На изградените три временни контролно-пропускателни пункта при входно-изходните точки на квартал „Нов път“ екипите са проверявали водачите на преминаващите моторни превозни средства. Паралелно са извършвали проверки на частни адреси, обществени

През изминалата седмица полицаите в Плевенско са съставили 304  акта на нарушители на Закона за движение по пътищата, съобщи на пресконференция началникът на сектор „Пътна полиция“ при Областна дирекция  (ОД) на МВР в Плевен главен инспектор Даниел Петров.

 От съставените 304 акта, 131 са изготвени от служители на сектор „Пътна полиция“. Наложени са 680 глоби по фиш. Съставени са и 496 електронни фиша, каза още той.

От 7  до 13 октомври в областта са настъпили 36 пътнотранспортни произшествия, като при четири от тях има ранени. Няма загинали граждани. Само с материални щети са 32 от инцидентите, отчете главен инспектор Петров.

От началото на годината служители на ОДМВР – Плевен са съставили 22 акта на шофьори, които не използват пътя по предназначение и шофират с висока скорост, уточни той.

Полицията се

Офталмологът д-р Димитър Джелебов е тазгодишният носител на отличието „Лекар на годината“ в Стара Загора. Това съобщи Камелия Костадинова, административен секретар на Регионалната колегия на Български лекарски съюз - Стара Загора. Отличието му беше връчено на официална церемония, в навечерието на 19 октомври - Ден на българския лекар.

Д-р Джелебов е завършил медицина в  Стара Загора през 1991 година, придобива специалност по очни болести през 1997 година. Той работи в катаракталната и витреоретиналната хирургия, още - хирургия на преден и заден сегмент, на клепачи. Главен изследовател е в шест клинични изпитвания, член е на Българската асоциация за клинични проучвания. Съавтор е на 4 учебника и ръководства по очни болести  и на няколко книги за очното здраве. Основател е на  Медицински център “Верея” в Стара Загора.

Сред отличените

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Прогноза за времето на 19 Октомври (Събота) и следващите дни
Пожар гори в бившето училище в русенското село Червена вода, няма пострадали хора
Общо 23-ма души са ранени при катастрофи в страната през последното денонощие
Жените не бива да се плашат от периода на менопауза, каза д-р Иван Башлиев от МБАЛ „Св. Иван Рилски“ в Козлодуй
Днес изтича крайният срок за регистрация на социологическите агенции, които ще извършват проучвания „на изхода“ в изборния ден
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Октомври
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Основна линия
Започва изпълнението на втората фаза от проекта за подобряване на качеството на въздуха в Община Пловдив
Сфера
Прогноза за времето на 19 Октомври (Събота) и следващите дни
Контекст
Минус 4 градуса е измерената температура тази сутрин в Чепеларе
Местен фокус
Втора овцеферма със зараза от шарка е установена в хасковското село Узунджово в рамките на два дни, съобщиха от БАБХ
Контекст
Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете
Контекст
Митничари задържаха 100 000 къса контрабандни цигари в турски камион на "Капитан Андреево"
На преден план
Д-р Вилхелм Елисеев и д-р Пламена Вълчева бяха наградени от регионалната колегия на Българския лекарски съюз във Видин
Основна линия
При операция на полицията в Монтанско за ден са разкрити 14 престъпления
На преден план
В Търговище започва мащабен ремонт на спортната зала „Иван Ангелов“
Основна линия
Как улична котка стана космонавт преди 61 години
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.