Начало Контекст Предстои ремонт на фугите в румънския участък от Дунав мост при Русе-Гюргево
1977
България

Предстои ремонт на фугите в румънския участък от Дунав мост при Русе-Гюргево

Началото на ремонт на дилатационните гребеновидни фуги в румънския участък на Дунав мост при Русе-Гюргево ще бъде поставено от 21 октомври тази година.Съоръжението няма да се затваря за движение, съобщи пиарът на областната управа в Русе Георги Георгиев.

| 17 Октомври 2024, 17:51 ч.
Предстои ремонт на фугите в румънския участък от Дунав мост при Русе-Гюргево
Предстои ремонт на фугите в румънския участък от Дунав мост при Русе-Гюргево
Снимка © Владимир Шоков / БТА

Началото на ремонт на дилатационните гребеновидни фуги в румънския участък на Дунав мост при Русе-Гюргево ще бъде поставено от 21 октомври тази година. Съоръжението няма да се затваря за движение, съобщи пиарът на областната управа в Русе Георги Георгиев. 

Със заповед на служебния министър-председател Димитър Главчев на длъжността заместник-министър на околната среда и водите е назначена Михаела Крумова, съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет. 

Михаела Крумова е магистър по право. Притежава над 20 години опит като адвокат и правен консултант. Била е председател на Общинския съвет в Кюстендил от 2016 г. до 2021 г. Била е депутат в 45-ото Народно събрание.

Европейски туристически град не може да си позволи некачествена инфраструктура, казва кандидатът за кмет на варненския район „Одесос“ от „Възраждане“ Борислав Барийски, цитиран от предизборния щаб на партията. Той е провел редица срещи с жителите на района, които са споделили какво е най-належащо да се промени.

Един от основните проблеми е състоянието на улиците и тротоарите, посочва Барийски. По думите му още преди началото на кампанията многократно е обходил по-голямата част от района и е констатирал, че състоянието на улиците е крайно незадоволително – на много места има дупки, кърпежи и усещането е, че "Одесос" не е получил нужната грижа, която му се полага. 

„Вярвам, че с общи усилия – между общинска и районна администрация, ще бъдат набелязани най-критичните участъци и ще бъдат предприети мерки за незабавни ремонти. Не

От утре, 15 октомври, на територията на Областната дирекция на МВР (ОДМВР) в Благоевград ще се състои специализирана полицейска операция за на контрол над водачи на мотоциклети, мотопеди, велосипеди и индивидуални превозни средства. Това обяви на брифинг началникът на сектора „Пътна полиция“ при ОДМВР – Благоевград гл. инспектор Сергей Алексов.

Контролът ще бъде за използване на каски от водачите и за други нарушения. Операцията се извършва след анализ, който показва, че напоследък зачестяват инцидентите с такива превозни средства, посочи гл. инспектор Сергей Алексов. По думите му, специализираната операция е с цел да се повиши вниманието на водачите, а оттам и самоконтролът при управление на мотоциклети, мотопеди, велосипеди и индивидуални превозни средства. 

По отношение на пътнотранспортната обстановка на територията на областта, гл. инспек

Специализирана киноложка изложба „Българско овчарско куче“ ще се проведе тази неделя на стадион „Локомотив“ в Мездра, съобщиха в прессъобщение от Община Мездра. Оттам посочиха, че организатори на проявата са Международна асоциация „Българско овчарско куче„ (МАБОК) и местната администрация.

Поканили сме представители на клубове от Плевен, Ботевград, Горна Оряховица, София и очакваме да се включат и собственици на кучета от врачанска област, каза представителят на МАБОК Георги Николов. Той допълни, че Мариана Драгоманова – дългогодишен съдия в МАБОК, ще журира изложените кучета в Мездра този уикенд.

В ринга ще се допускат кучета с и без родословия, уточни Николов. Ще бъдат излъчени призьори в двата пола (мъжки и женски) в групите „Развъдна двойка“ и „Развъдна група“ в 10 категории на породата „Българс

Първото застудяване тази есен вече е факт, съобщи дежурният в метеорологичната станция на връх Рожен. Най-ниската температура е измерена в Чепеларе – минус 4 градуса, а на Рожен е минус 1 градуса.

„Колегите в останалите места докладваха, че при тях тази сутрин е било около нула градуса“, добави дежурният метеоролог.

Наред с минусовите температури са паднали и слани в Чепеларе, Смолян, Рожен, Рудозем.

Дейностите по ремонта на фугите в румънския участък от моста ще се извършват поетапно. "Те ще започнат от т.нар. гранична фуга, която се явява най-близка до извършващия се ремонт от българска страна. Началото ще бъде дадено от центъра на пътното платно до най-дясната част на пътната лента в посока от Румъния към България. По този начин ще бъде ограничен и ще се заобикаля участък от около 50 метра. Това няма да повлияе съществено на временната организация на движението, наложена заради ремонта на българската част от мостовото съоръжение", обясни Георгиев. 

След приключване на ремонта на първата фуга поетапно ще се преминава към следващата, като ще се ограничава движението в участък със същата дължина. Дейностите ще се извършват само в светлата част на денонощието, като ще бъде поставена временна сигнализация, маркировка, а служители ще регулират движението през деня. 

"По предварителни разчети ремонтните дейности трябва да приключат до 1-ви декември тази година. Ако възникнат непредвидени обстоятелства, срокът за извършването им ще бъде удължен, но не по-късно от средата на декември тази година", заяви Георгиев.

От граничния пункт в Русе съобщиха , че трафикът на камиони в района на Дунав мост е интензивен. През последното денонощие през съоръжението са преминали в двете посоки общо 3079 товарни автомобила. От тях 1563 са влезли в България, а от страната са излезли 1516.

Пет пътни произшествия са станали през миналата седмица – от 7 до 13 октомври, на територията на Областната дирекция на МВР в Кюстендил, съобщи пред журналисти началникът на "Охранителна полиция" комисар Васил Паргов. Три от произшествията са с материални щети. При другите две има двама пострадали, като и двете по-тежки произшествия са станали на 13 октомври.

Едното пътно произшествие е възникнало в неделя около 10:20 часа на главен път Е-79, посока София, в района на КПП "Дяково". Мотоциклетист, неспазващ правилата за движение, се е блъснал в лек автомобил. Водачът на мотоциклета е настанен в болница с множество наранявания, но без опасност за живота, каза комисар Паргов.

Същият ден, около 15:10 часа, е възникнало пътно произшествие между два автомобила, като единият е бил управляван от неправоспособен водач. Пострадал е водачът на другият автомобил, който настане

Има нужда програмите на Българското национално радио (БНР) да се профилират, защото се създава усещане за еднаквост. Това каза пред членовете на Съвета за електронни медии (СЕМ) Валерий Тодоров, който е сред кандидатите за генерален директор на общественото радио.

„Всяко от предаванията, ако вземем и „Хоризонт“, и „Христо Ботев“, има достатъчно изяснен свой профил, предварително зададен. Мисля, че повечето от предаванията излязоха от този профил. Започна едно еднообразие, всеки прави всичко, едно и също“, каза той по време на изслушването.

Според него се забелязва умора на традиционната аудитория. „Произтича от сходствата във форматите, от известната традиционност, която лъха от класическите медии. Разбира се, една голяма част от тях доста успешно се справят с добавеното съдържание, с новите платформи“, обясни Тодоров.

Председателят на Общинския съвет в Смолян Димитър Кацаров е изготвил нов Правилник за отличията на Общината. Кацаров каза, че проектът вече е обявен за обществена консултация. В едномесечен срок всеки гражданин може да депозира писмени предложения, да излага мнения и препоръки по проекта.

Сега действащият правилник на Общината е от 1997 година. Кацаров посочи, че за този дълъг период от време са настъпили множество промени в обществено-политическия живот и той не отговаря на съвременните реалности. Новият нормативен документ е адаптиран за нашите условия и отговаря напълно за Община Смолян, каза председателят на Общинския съвет. 

„27 години има само една поправка в стария правилник през 2002 г.– въведена е награда за мир. Само този мотив е достатъчен, за да се направи нов правилник. Споделят ми жители на Смолян, че е много опростена процедурата за присъ

В Пазарджик са завършени нови поливни системи на ключови кръгови движения в града, включително кръговото при хотел "Елбрус" и това при парка на Минералната баня, съобщиха от местната администрация.

В момента се обновява изцяло и кръговото на "Пловдивска", което ще бъде с изцяло обновена визия и озеленяване.

През пролетта бяха възстановени и пуснати в експлоатация неработещи поливни системи в различни части на града, като парковете до болница "Здраве", до Минералната баня и сградата на Община Пазарджик.

Работата по изграждането и възстановяването на поливните системи продължава и в други точки на града, посочиха още от Община Пазарджик.
„Зелените пространства на Пазарджик са лицето на нашия град. Те трябва да бъдат изрядно поддържани и да се отличават с обновена и по-красива визия. Започнахме с почистването и възстановяването на шадраваните в града и сег

Предложение за допълнителна финансова подкрепа на горнооряховските спортни клубове е внесъл в Общинския съвет кметът Николай Рашков, съобщиха от пресцентъра на Общината. Предложението трябва да бъде разгледано първо от комисиите към Общинския съвет, след което ще влезе за гласуване на следващото редовно заседание на съвета, в края на октомври.

Сред клубовете, които ще бъдат стимулирани, е и Спортният клуб по армлестинг Локомотив - 96. Днес трима световни шампиони по канадска борба от СКА Локомотив - 96 - Горна Оряховица получиха от кмета Николай Рашков наградата Диамант, съобщиха от общинската администрация. Новото символно отличие е посветено на младите хора, които с уменията, труда и таланта си прославят Горна Оряховица и региона, а отличието има за цел да ги поощрява.

Преди дни тимът по армрестлинг участва в Световното първенство в Лутраки, Гърция, откъдето се завърна

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Пред паметника „Майка България“ бе честван празникът на Търновския гарнизон
Курсанти от Националния военен университет „Васил Левски“ и Духовият оркестър на Военния университет се включиха в отбелязването на празника на Търновския гарнизон. Поч ...
В Роман започва традиционният есенен панаир
От днес до неделя ще се проведе традиционният есенен панаир в Роман, съобщиха във фейсбук страницата си от Община Роман. Петъчният ден е обявен за неучебен за всички учебни заведен ...
В община Бяла Слатина спортната инфраструктура и дейностите са на високо ниво, каза кметът инж. Иво Цветков
В община Бяла Слатина спортната инфраструктура и дейности са на високо ниво, каза кметът инж. Иво Цветков по повод получена днес награда „Кмет на годината“ в категория ...
Община Бяла Слатина ще кандидатства с проект за обновяване на стадиона в града
На заседание на Общински съвет – Бяла Слатина беше подкрепено намерение на администрацията да кандидатства с проектно предложение за обновяване на стадиона в града. Финансира ...
Лекарската колегия в Смолян ще отличи изтъкнати лекари
Районната лекарска колегия (РЛК) в Смолян ще отличи изтъкнати български лекари, съобщи д-р Даниела Дариткова – председател на РЛК. По повод Деня на българския лекар ще се съ ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Започва изпълнението на втората фаза от проекта за подобряване на качеството на въздуха в Община Пловдив
Започва изпълнението на фаза 2 от проекта за подобряване на качеството на атмосферния въздух в Община Пловдив чрез намаляване на емисиите от фини прахови частици от битовото отопле ...
Прогноза за времето на 19 Октомври (Събота) и следващите дни
През нощта ще бъде ясно, в Източна България ще духа слаб вятър от изток-североизток, на запад ще е почти тихо, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). ...
Минус 4 градуса е измерената температура тази сутрин в Чепеларе
Първото застудяване тази есен вече е факт, съобщи дежурният в метеорологичната станция на връх Рожен. Най-ниската температура е измерена в Чепеларе – минус 4 градуса, а на Р ...
Втора овцеферма със зараза от шарка е установена в хасковското село Узунджово в рамките на два дни, съобщиха от БАБХ
Втора ферма със заразени с шарка овце е констатирана в рамките на два дни в хасковското село Узунджово, съобщиха на официалната си страница от Българската агенция по безопасност на ...
Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете
Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете, съобщиха от общинския пресцентър. Услугата е част от стремежа на общината да насърч ...
Тикер в 11:46 ч.
Започва изпълнението на фаза 2 от проекта за подобряване на качеството на атмосф ...
Начало Контекст
1977
България

Предстои ремонт на фугите в румънския участък от Дунав мост при Русе-Гюргево

Началото на ремонт на дилатационните гребеновидни фуги в румънския участък на Дунав мост при Русе-Гюргево ще бъде поставено от 21 октомври тази година.Съоръжението няма да се затваря за движение, съобщи пиарът на областната управа в Русе Георги Георгиев.

| 17 Октомври 2024, 17:51 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Предстои ремонт на фугите в румънския участък от Дунав мост при Русе-Гюргево
Предстои ремонт на фугите в румънския участък от Дунав мост при Русе-Гюргево
Снимка © Владимир Шоков / БТА

Началото на ремонт на дилатационните гребеновидни фуги в румънския участък на Дунав мост при Русе-Гюргево ще бъде поставено от 21 октомври тази година. Съоръжението няма да се затваря за движение, съобщи пиарът на областната управа в Русе Георги Георгиев. 

Със заповед на служебния министър-председател Димитър Главчев на длъжността заместник-министър на околната среда и водите е назначена Михаела Крумова, съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет. 

Михаела Крумова е магистър по право. Притежава над 20 години опит като адвокат и правен консултант. Била е председател на Общинския съвет в Кюстендил от 2016 г. до 2021 г. Била е депутат в 45-ото Народно събрание.

Европейски туристически град не може да си позволи некачествена инфраструктура, казва кандидатът за кмет на варненския район „Одесос“ от „Възраждане“ Борислав Барийски, цитиран от предизборния щаб на партията. Той е провел редица срещи с жителите на района, които са споделили какво е най-належащо да се промени.

Един от основните проблеми е състоянието на улиците и тротоарите, посочва Барийски. По думите му още преди началото на кампанията многократно е обходил по-голямата част от района и е констатирал, че състоянието на улиците е крайно незадоволително – на много места има дупки, кърпежи и усещането е, че "Одесос" не е получил нужната грижа, която му се полага. 

„Вярвам, че с общи усилия – между общинска и районна администрация, ще бъдат набелязани най-критичните участъци и ще бъдат предприети мерки за незабавни ремонти. Не

От утре, 15 октомври, на територията на Областната дирекция на МВР (ОДМВР) в Благоевград ще се състои специализирана полицейска операция за на контрол над водачи на мотоциклети, мотопеди, велосипеди и индивидуални превозни средства. Това обяви на брифинг началникът на сектора „Пътна полиция“ при ОДМВР – Благоевград гл. инспектор Сергей Алексов.

Контролът ще бъде за използване на каски от водачите и за други нарушения. Операцията се извършва след анализ, който показва, че напоследък зачестяват инцидентите с такива превозни средства, посочи гл. инспектор Сергей Алексов. По думите му, специализираната операция е с цел да се повиши вниманието на водачите, а оттам и самоконтролът при управление на мотоциклети, мотопеди, велосипеди и индивидуални превозни средства. 

По отношение на пътнотранспортната обстановка на територията на областта, гл. инспек

Специализирана киноложка изложба „Българско овчарско куче“ ще се проведе тази неделя на стадион „Локомотив“ в Мездра, съобщиха в прессъобщение от Община Мездра. Оттам посочиха, че организатори на проявата са Международна асоциация „Българско овчарско куче„ (МАБОК) и местната администрация.

Поканили сме представители на клубове от Плевен, Ботевград, Горна Оряховица, София и очакваме да се включат и собственици на кучета от врачанска област, каза представителят на МАБОК Георги Николов. Той допълни, че Мариана Драгоманова – дългогодишен съдия в МАБОК, ще журира изложените кучета в Мездра този уикенд.

В ринга ще се допускат кучета с и без родословия, уточни Николов. Ще бъдат излъчени призьори в двата пола (мъжки и женски) в групите „Развъдна двойка“ и „Развъдна група“ в 10 категории на породата „Българс

Първото застудяване тази есен вече е факт, съобщи дежурният в метеорологичната станция на връх Рожен. Най-ниската температура е измерена в Чепеларе – минус 4 градуса, а на Рожен е минус 1 градуса.

„Колегите в останалите места докладваха, че при тях тази сутрин е било около нула градуса“, добави дежурният метеоролог.

Наред с минусовите температури са паднали и слани в Чепеларе, Смолян, Рожен, Рудозем.

Дейностите по ремонта на фугите в румънския участък от моста ще се извършват поетапно. "Те ще започнат от т.нар. гранична фуга, която се явява най-близка до извършващия се ремонт от българска страна. Началото ще бъде дадено от центъра на пътното платно до най-дясната част на пътната лента в посока от Румъния към България. По този начин ще бъде ограничен и ще се заобикаля участък от около 50 метра. Това няма да повлияе съществено на временната организация на движението, наложена заради ремонта на българската част от мостовото съоръжение", обясни Георгиев. 

След приключване на ремонта на първата фуга поетапно ще се преминава към следващата, като ще се ограничава движението в участък със същата дължина. Дейностите ще се извършват само в светлата част на денонощието, като ще бъде поставена временна сигнализация, маркировка, а служители ще регулират движението през деня. 

"По предварителни разчети ремонтните дейности трябва да приключат до 1-ви декември тази година. Ако възникнат непредвидени обстоятелства, срокът за извършването им ще бъде удължен, но не по-късно от средата на декември тази година", заяви Георгиев.

От граничния пункт в Русе съобщиха , че трафикът на камиони в района на Дунав мост е интензивен. През последното денонощие през съоръжението са преминали в двете посоки общо 3079 товарни автомобила. От тях 1563 са влезли в България, а от страната са излезли 1516.

Пет пътни произшествия са станали през миналата седмица – от 7 до 13 октомври, на територията на Областната дирекция на МВР в Кюстендил, съобщи пред журналисти началникът на "Охранителна полиция" комисар Васил Паргов. Три от произшествията са с материални щети. При другите две има двама пострадали, като и двете по-тежки произшествия са станали на 13 октомври.

Едното пътно произшествие е възникнало в неделя около 10:20 часа на главен път Е-79, посока София, в района на КПП "Дяково". Мотоциклетист, неспазващ правилата за движение, се е блъснал в лек автомобил. Водачът на мотоциклета е настанен в болница с множество наранявания, но без опасност за живота, каза комисар Паргов.

Същият ден, около 15:10 часа, е възникнало пътно произшествие между два автомобила, като единият е бил управляван от неправоспособен водач. Пострадал е водачът на другият автомобил, който настане

Има нужда програмите на Българското национално радио (БНР) да се профилират, защото се създава усещане за еднаквост. Това каза пред членовете на Съвета за електронни медии (СЕМ) Валерий Тодоров, който е сред кандидатите за генерален директор на общественото радио.

„Всяко от предаванията, ако вземем и „Хоризонт“, и „Христо Ботев“, има достатъчно изяснен свой профил, предварително зададен. Мисля, че повечето от предаванията излязоха от този профил. Започна едно еднообразие, всеки прави всичко, едно и също“, каза той по време на изслушването.

Според него се забелязва умора на традиционната аудитория. „Произтича от сходствата във форматите, от известната традиционност, която лъха от класическите медии. Разбира се, една голяма част от тях доста успешно се справят с добавеното съдържание, с новите платформи“, обясни Тодоров.

Председателят на Общинския съвет в Смолян Димитър Кацаров е изготвил нов Правилник за отличията на Общината. Кацаров каза, че проектът вече е обявен за обществена консултация. В едномесечен срок всеки гражданин може да депозира писмени предложения, да излага мнения и препоръки по проекта.

Сега действащият правилник на Общината е от 1997 година. Кацаров посочи, че за този дълъг период от време са настъпили множество промени в обществено-политическия живот и той не отговаря на съвременните реалности. Новият нормативен документ е адаптиран за нашите условия и отговаря напълно за Община Смолян, каза председателят на Общинския съвет. 

„27 години има само една поправка в стария правилник през 2002 г.– въведена е награда за мир. Само този мотив е достатъчен, за да се направи нов правилник. Споделят ми жители на Смолян, че е много опростена процедурата за присъ

В Пазарджик са завършени нови поливни системи на ключови кръгови движения в града, включително кръговото при хотел "Елбрус" и това при парка на Минералната баня, съобщиха от местната администрация.

В момента се обновява изцяло и кръговото на "Пловдивска", което ще бъде с изцяло обновена визия и озеленяване.

През пролетта бяха възстановени и пуснати в експлоатация неработещи поливни системи в различни части на града, като парковете до болница "Здраве", до Минералната баня и сградата на Община Пазарджик.

Работата по изграждането и възстановяването на поливните системи продължава и в други точки на града, посочиха още от Община Пазарджик.
„Зелените пространства на Пазарджик са лицето на нашия град. Те трябва да бъдат изрядно поддържани и да се отличават с обновена и по-красива визия. Започнахме с почистването и възстановяването на шадраваните в града и сег

Предложение за допълнителна финансова подкрепа на горнооряховските спортни клубове е внесъл в Общинския съвет кметът Николай Рашков, съобщиха от пресцентъра на Общината. Предложението трябва да бъде разгледано първо от комисиите към Общинския съвет, след което ще влезе за гласуване на следващото редовно заседание на съвета, в края на октомври.

Сред клубовете, които ще бъдат стимулирани, е и Спортният клуб по армлестинг Локомотив - 96. Днес трима световни шампиони по канадска борба от СКА Локомотив - 96 - Горна Оряховица получиха от кмета Николай Рашков наградата Диамант, съобщиха от общинската администрация. Новото символно отличие е посветено на младите хора, които с уменията, труда и таланта си прославят Горна Оряховица и региона, а отличието има за цел да ги поощрява.

Преди дни тимът по армрестлинг участва в Световното първенство в Лутраки, Гърция, откъдето се завърна

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Пред паметника „Майка България“ бе честван празникът на Търновския гарнизон
В Роман започва традиционният есенен панаир
В община Бяла Слатина спортната инфраструктура и дейностите са на високо ниво, каза кметът инж. Иво Цветков
Община Бяла Слатина ще кандидатства с проект за обновяване на стадиона в града
Лекарската колегия в Смолян ще отличи изтъкнати лекари
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Октомври
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Основна линия
Започва изпълнението на втората фаза от проекта за подобряване на качеството на въздуха в Община Пловдив
Сфера
Прогноза за времето на 19 Октомври (Събота) и следващите дни
Контекст
Минус 4 градуса е измерената температура тази сутрин в Чепеларе
Местен фокус
Втора овцеферма със зараза от шарка е установена в хасковското село Узунджово в рамките на два дни, съобщиха от БАБХ
Контекст
Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете
Контекст
Митничари задържаха 100 000 къса контрабандни цигари в турски камион на "Капитан Андреево"
На преден план
Д-р Вилхелм Елисеев и д-р Пламена Вълчева бяха наградени от регионалната колегия на Българския лекарски съюз във Видин
Основна линия
При операция на полицията в Монтанско за ден са разкрити 14 престъпления
На преден план
В Търговище започва мащабен ремонт на спортната зала „Иван Ангелов“
Основна линия
Как улична котка стана космонавт преди 61 години
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.