Начало На преден план Петият национален събор "Млечният път на България през вековете" събира производители на млечни продукти в Луковит
2222
Икономика

Петият национален събор "Млечният път на България през вековете" събира производители на млечни продукти в Луковит

Петият национален събор "Млечният път на България през вековете" ще събере производители на млечни продукти в Луковит от 18 до 20 октомври.Основен организатор е Сдружение "Български традиционни млечни продукти", в партньорство с Министерството на земеделието и храните и Община Луковит.

| 17 Октомври 2024, 18:03 ч.
Петият национален събор
Петият национален събор "Млечният път на България през вековете" събира производители на млечни продукти в Луковит
Снимка © Община Луковит

Петият национален събор "Млечният път на България през вековете" ще събере производители на млечни продукти в Луковит от 18 до 20 октомври. Основен организатор е Сдружение "Български традиционни млечни продукти", в партньорство с Министерството на земеделието и храните и Община Луковит. "Целта на инициативата е да се популяризират млечните продукти със защитено наименование за произход (ЗНП). По време на събора около 30 фирми ще представят продукцията си", каза Иван Грънчаров, кмет на Луковит.

Решаваме проблемите, наследени от ГЕРБ, заяви общинският съветник Борис Бонев на брифинг в Столичната община.

Това, което беше изнесено като информация, е невярно, каза Бонев по повод на брифинг на ГЕРБ за липса на договори за пътна маркировка в столицата, скъпи антипаркинг колчета и предпазни парапети.

От ГЕРБ твърдят, че преди управлението на Васил Терзиев едно антипаркинг колче е струвало 18,68 лв., а сега - 51,34 лв., като годишно Общината полага около 4000 от тези колчета. Предпазният парапет е бил 82,60 лв., а вече е – 182,28 лева.

Борис Бонев обясни, че от ГЕРБ са сравнявали числа от договори през 2019 г. със съвремието, като през тези пет години инфлацията, цената на материалите и на труда, се повишиха значително. Това е оферта, дадена от общинското предприятие "Софинвест", чието и предишно и настоящо ръководство беше избрано и посочено от ГЕРБ, каза

Граждани се събраха пред сградата на бившия Партиен дом на протест с искане да бъде прекратена процедурата за избор на нов главен прокурор. Мероприятието е организирано от Инициатива "Правосъдие за всеки" и е под наслов "#Кой прегрупира главните прокурори".

Движението по бул. "Цар освободител" между Българската народна банка и т.нар. триъгълник на властта е ограничено. В района има засилено полицейско присъствие.

Организаторите събираха подписи за спиране на процедурата за избор на главен прокурор.

"Има една традиция, че за поста на главен прокурор за втори пореден път има само една кандидатура и за втори път има лауреат на Висшия институт на МВР. Нямаме нищо против този институт, но нека подготвя кадри за МВР, полицията или борбата с престъпленията, но не и за прокуратурата", каза Емил Георгиев от организаторите. 

На 10 октомври т.г. на последното зас

Служебният министър-председател Димитър Главчев ще участва днес в Срещата на върха в рамките на Берлинския процес в германската столица, съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет.

Това е десетата поред среща във формат ръководители на държавите от Западните Балкани и на страните партньори от инициативата, както и представители на международни финансови институции и регионални организации. 

Берлинският процес е създаден през 2014 г. като платформа за засилване на сътрудничеството между държавите от Западните Балкани и страните домакини на Берлинския процес, както и Европейският съюз. Форумът има за цел да подпомогне страните в региона в постигането на европейските стандарти и да донесе конкретни ползи на гражданите в региона. Основната идея на инициативата е да подпомага процеса на европейска интеграция на страните от Западните Балкани, като дейността на процеса

Два случая на западнонилска треска са регистрирани в страната за периода 7 – 13 октомври 2024 г. Това показва справката на Националния център по заразни и паразитни болести (НЦЗПБ), публикувана на интернет страницата на институцията. За предходната отчетна седмица в страната е регистриран само един случай на заразата.

Първият случай на западнонилска треска е потвърден в София, показва справка на Столичната регионална здравна инспекция. По данни на НЦЗПБ вторият случай е регистриран като вероятен.

От началото на годината са регистрирани 27 случая на западнонилска треска. През 2023 г. не е имало регистрирани случаи, показват още данните. Общо 15 са потвърдените случаи на заразени със западнонилска треска в София за септември т.г., показват справките, публикувани на сайта на регионалната инспекция.

Инфекцията с вируса "Западен Нил" е трансмисивно заболяване, ко

Трябва да имаме силно политическо правителство, експертен кабинет не е решение, коментира пред журналисти вицепрезидентът Илияна Йотова. Тя участва в церемонията по връчване на наградите в националния конкурс „Кмет на годината“.

Внимателно следя всички предизборни дебати и послания от страна на политическите сили. Колкото повече ги следя, толкова повече се убеждавам, че трябва да имаме силно политическо правителство. С ясна отговорност от политическите партии. Експертен кабинет не е решение, смята Йотова.

Винаги в една криза, особено толкова дълбока, в която сме ние вече четири години, тази нестабилност, имаме блокирана държава, за мен е по-важно да има отговорността на политически кабинет. Всичко друго означава да се криеш зад кулисите, да имаш договорки, сглобки и какви ли не още синоними, коментира вицепрезидентът.

По думите му акцент тази година ще е новият стандарт - Защитеното наименование за произход (ЗНП). "Той е малко по-различен от Българския държавен стандарт. Разликата е в това, че ЗНП надгражда с това, че може да се произвеждат стандартизирани български млечни продукти, в случая кисело мляко и сирене, единствено от българско сурово мляко. То трябва да е получено чрез хранене на животни с българска суровина. Тоест основното е това, че защитаваме изцяло българските продукти, производители, фермери", посочи Грънчаров. 

В събора в Луковит ще участват производители, които са регистрирани по ЗНП или са подали заявление за това. Ще има и щандове със занаятчии и месопреработватели. Идеята е да се популяризира българското производство, тъй като това е бъдещето, добави кметът.

Форумът се открива утре (18 октомври) от 12:00 часа. Очаква се да присъства министърът на земеделието и храните д-р Георги Тахов.

Разяснителен семинар за сертифициране по ЗНП е предвиден в късния следобед, а вечерта ще има концерт "Звезди на Пирин Фолк 2024" с участието на Юнона, Бисера и Лидия, Дарко, Иван Паланов и дует "Пирин".

Програмата на 19 октомври (събота) предвижда кулинарен конкурс "Млечният вкус" за ястия с "Българско бяло саламурено сирене" и "Българско кисело мляко", както и изложба на ястия с млечни продукти.

Добри са условията за туризъм по планините, съобщиха от Планинската спасителна служба (ПСС) на Българския Червен кръст (БЧК).

Времето е слънчево и ясно, на някои места има вятър и висока облачност.

В курортите съоръженията не работят.

В планините ще бъде предимно слънчево с разкъсана висока облачност, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология. Ще духа умерен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 15°, на 2000 метра - около 8°.

Започна вторият етап от ремонта на републикански път III-1306 на територията на община Червен бряг, съобщи заместник-кметът на общината Нина Коцева.

Предвидено е да се положи 10 000 кв.м. нова асфалтова настилка в участъците между селата Лепица и Чомаковци, както и в района на село Глава. Основната цел на този етап от ремонта е да се осигури по-добра проходимост преди зимния сезон и да се намалят рисковете от пътни инциденти, каза още заместник-кметът.

Освен новата настилка ще бъдат тампонирани единични дупки по цялото трасе на пътя, посочи Коцева и допълни, че тези спешни ремонтни дейности ще гарантират по-добри условия за движение в краткосрочен план.

През следващата година се планира по-мащабно обновление на всички републикански пътища на територията на община Червен бряг, обяви зам.-кметът Коцева. Тя каза още, че от Община Червен бряг призовават за

Специализирана полицейска операция за превенция на престъпленията против политическите права на гражданите започна в Ловешка област, съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР в Ловеч Габриела Тодорова.

Акцията е насочена основно към предотвратяване и пресичане на евентуални престъпления против политическите права на гражданите и противодействие на битовата престъпност в малките населени места.

В операцията са включени служители на криминална, икономическа, охранителна и пътна полиция, експерти от научно-техническата лаборатория и разследващи полицаи. Участва също и Зоналното жандармерийско управление Плевен. 

В някои населени места на територията на областта със свои представители ще се включат и Инспекция по труда, ДАИ и Комисията за защита на потребителите.

Обект на контрол са лица с рисков профил, моторни превозни средства, частни адреси, тър

Районната прокуратура в Кюстендил ръководи разследване по дело за незаконно влизане в чужд имот, закани с убийство и причиняване на телесна повреда в условията на домашно насилие, съобщиха от пресцентъра на Апелативната прокуратура в София.

По искане на Районна прокуратура – Кюстендил, Териториално отделение – Дупница, съдът в Дупница определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо мъж с инициали И.И., привлечен в качеството на обвиняем за извършени от него престъпления. Мъжът на 54 години е влязъл в чужд имот в Бобошево, като прескочил оградата, прекосил двора и проникнал в къщата през входната врата. Намерил стаята, в която се намирала съпругата му и се заканил с убийство. Нападнал с нож мъжа, с който жената била, като му нанесъл порезна рана в областта на крака и му се заканил с убийство. 

За случилото се бил подаден сигнал н

Работещи мерки за превенция на пътния травматизъм и ограничаване на жертвите на пътя са заложени в концепцията на изпълняващия функциите главен прокурор Борислав Сарафов. Той е единственият кандидат за главен прокурор. Това се вижда от съобщение на прокуратурата по повод проведена среща между ръководството на институцията и близки на пострадали и загинали при тежки пътнотранспортни произшествия и представители на Сдружение „Ангели на пътя“, както и адвокат Людмил Рангелов.

В срещата, която е по инициатива на близките на загинали на пътя млади хора, участваха и завеждащите отдели във Върховна прокуратура - Ваня Стефанова и Виктор Малинов.

Според Сарафов престъпленията, свързани със смърт на пътя, са основен акцент в работата на прокуратурата.

Нашата амбиция е, доколкото законът ни позволява, да направим всичко възможно да постигнем справедливост по тези

Ще има и кулинарно шоу с Ути Бъчваров - "Най-голямата Луковитска баница с "Българско бяло саламурено сирене" и "Българско кисело мляко", както и кулинарна работилница "Лютеницата на кмета". В късния следобед е предвидена дегустация на сирена и вина, а вечерта ще завърши с концерт на Тони Димитрова.

Съборът ще завърши на 20 октомври (неделя) с дефиле на участниците.

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
До няколко дни ще започне поетапното пускане на парното в Перник, съобщиха от топлофикационното дружество
От 21 октомври ще започне поетапното пускане на отоплението в Перник, съобщават от „Топлофикация – Перник“. Във връзка с очакваното понижение на среднодневните те ...
Отвориха за кандидатстване процедура "За по-добро бъдеще" за предоставяне на пакети с продукти за новородени
Отворена за кандидатстване е процедура за директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ „За по-добро бъдеще“ по Програма „Храни и основно материално подпо ...
Пред паметника „Майка България“ бе честван празникът на Търновския гарнизон
Курсанти от Националния военен университет „Васил Левски“ и Духовият оркестър на Военния университет се включиха в отбелязването на празника на Търновския гарнизон. Поч ...
В Роман започва традиционният есенен панаир
От днес до неделя ще се проведе традиционният есенен панаир в Роман, съобщиха във фейсбук страницата си от Община Роман. Петъчният ден е обявен за неучебен за всички учебни заведен ...
В община Бяла Слатина спортната инфраструктура и дейностите са на високо ниво, каза кметът инж. Иво Цветков
В община Бяла Слатина спортната инфраструктура и дейности са на високо ниво, каза кметът инж. Иво Цветков по повод получена днес награда „Кмет на годината“ в категория ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
До няколко дни ще започне поетапното пускане на парното в Перник, съобщиха от топлофикационното дружество
От 21 октомври ще започне поетапното пускане на отоплението в Перник, съобщават от „Топлофикация – Перник“. Във връзка с очакваното понижение на среднодневните те ...
Специализирана полицейска операция за противодействие на престъпления, свързани с нарушения на изборното законодателство, се провежда в Гълъбово и Стара Загора
На територията на Областна дирекция на МВР – Стара Загора днес се провеждат активни полицейски действия в Районните управления в Гълъбово, както и Първо и Второ Районни управ ...
Жена от Кресна пострада при побой
Жена от Кресна пострада при побой, нанесен от неин съгражданин, съобщиха от пресцентъра на Областна дирекция на МВР - Благоевград. Сигналът за побоя е подаден на 16 октомври на тел ...
В Областната администрация в Хасково пристигнаха бюлетините и книжата за вота на 27 октомври
В Областната администрация в Хасково днес под полицейска охрана пристигнаха бюлетините, както и другите книжа, за парламентарния вот на 27 октомври. Получаваме 220 000 бюлетини при ...
Фирмите, използващи изкуствен интелект, трябва да въведат принципи за защита на служителите, каза проф. Андрияна Андреева
Фирмите, които използват изкуствен интелект, трябва да въведат принципи за защита на служителите, каза днес проф. Андрияна Андреева, юрист и областен управител на Варна. Тя бе сре ...
Тикер в 13:19 ч.
От 21 октомври ще започне поетапното пускане на отоплението в Перник, съобщават ...
Начало На преден план
2222
Икономика

Петият национален събор "Млечният път на България през вековете" събира производители на млечни продукти в Луковит

Петият национален събор "Млечният път на България през вековете" ще събере производители на млечни продукти в Луковит от 18 до 20 октомври.Основен организатор е Сдружение "Български традиционни млечни продукти", в партньорство с Министерството на земеделието и храните и Община Луковит.

| 17 Октомври 2024, 18:03 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Петият национален събор
Петият национален събор "Млечният път на България през вековете" събира производители на млечни продукти в Луковит
Снимка © Община Луковит

Петият национален събор "Млечният път на България през вековете" ще събере производители на млечни продукти в Луковит от 18 до 20 октомври. Основен организатор е Сдружение "Български традиционни млечни продукти", в партньорство с Министерството на земеделието и храните и Община Луковит. "Целта на инициативата е да се популяризират млечните продукти със защитено наименование за произход (ЗНП). По време на събора около 30 фирми ще представят продукцията си", каза Иван Грънчаров, кмет на Луковит.

Решаваме проблемите, наследени от ГЕРБ, заяви общинският съветник Борис Бонев на брифинг в Столичната община.

Това, което беше изнесено като информация, е невярно, каза Бонев по повод на брифинг на ГЕРБ за липса на договори за пътна маркировка в столицата, скъпи антипаркинг колчета и предпазни парапети.

От ГЕРБ твърдят, че преди управлението на Васил Терзиев едно антипаркинг колче е струвало 18,68 лв., а сега - 51,34 лв., като годишно Общината полага около 4000 от тези колчета. Предпазният парапет е бил 82,60 лв., а вече е – 182,28 лева.

Борис Бонев обясни, че от ГЕРБ са сравнявали числа от договори през 2019 г. със съвремието, като през тези пет години инфлацията, цената на материалите и на труда, се повишиха значително. Това е оферта, дадена от общинското предприятие "Софинвест", чието и предишно и настоящо ръководство беше избрано и посочено от ГЕРБ, каза

Граждани се събраха пред сградата на бившия Партиен дом на протест с искане да бъде прекратена процедурата за избор на нов главен прокурор. Мероприятието е организирано от Инициатива "Правосъдие за всеки" и е под наслов "#Кой прегрупира главните прокурори".

Движението по бул. "Цар освободител" между Българската народна банка и т.нар. триъгълник на властта е ограничено. В района има засилено полицейско присъствие.

Организаторите събираха подписи за спиране на процедурата за избор на главен прокурор.

"Има една традиция, че за поста на главен прокурор за втори пореден път има само една кандидатура и за втори път има лауреат на Висшия институт на МВР. Нямаме нищо против този институт, но нека подготвя кадри за МВР, полицията или борбата с престъпленията, но не и за прокуратурата", каза Емил Георгиев от организаторите. 

На 10 октомври т.г. на последното зас

Служебният министър-председател Димитър Главчев ще участва днес в Срещата на върха в рамките на Берлинския процес в германската столица, съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет.

Това е десетата поред среща във формат ръководители на държавите от Западните Балкани и на страните партньори от инициативата, както и представители на международни финансови институции и регионални организации. 

Берлинският процес е създаден през 2014 г. като платформа за засилване на сътрудничеството между държавите от Западните Балкани и страните домакини на Берлинския процес, както и Европейският съюз. Форумът има за цел да подпомогне страните в региона в постигането на европейските стандарти и да донесе конкретни ползи на гражданите в региона. Основната идея на инициативата е да подпомага процеса на европейска интеграция на страните от Западните Балкани, като дейността на процеса

Два случая на западнонилска треска са регистрирани в страната за периода 7 – 13 октомври 2024 г. Това показва справката на Националния център по заразни и паразитни болести (НЦЗПБ), публикувана на интернет страницата на институцията. За предходната отчетна седмица в страната е регистриран само един случай на заразата.

Първият случай на западнонилска треска е потвърден в София, показва справка на Столичната регионална здравна инспекция. По данни на НЦЗПБ вторият случай е регистриран като вероятен.

От началото на годината са регистрирани 27 случая на западнонилска треска. През 2023 г. не е имало регистрирани случаи, показват още данните. Общо 15 са потвърдените случаи на заразени със западнонилска треска в София за септември т.г., показват справките, публикувани на сайта на регионалната инспекция.

Инфекцията с вируса "Западен Нил" е трансмисивно заболяване, ко

Трябва да имаме силно политическо правителство, експертен кабинет не е решение, коментира пред журналисти вицепрезидентът Илияна Йотова. Тя участва в церемонията по връчване на наградите в националния конкурс „Кмет на годината“.

Внимателно следя всички предизборни дебати и послания от страна на политическите сили. Колкото повече ги следя, толкова повече се убеждавам, че трябва да имаме силно политическо правителство. С ясна отговорност от политическите партии. Експертен кабинет не е решение, смята Йотова.

Винаги в една криза, особено толкова дълбока, в която сме ние вече четири години, тази нестабилност, имаме блокирана държава, за мен е по-важно да има отговорността на политически кабинет. Всичко друго означава да се криеш зад кулисите, да имаш договорки, сглобки и какви ли не още синоними, коментира вицепрезидентът.

По думите му акцент тази година ще е новият стандарт - Защитеното наименование за произход (ЗНП). "Той е малко по-различен от Българския държавен стандарт. Разликата е в това, че ЗНП надгражда с това, че може да се произвеждат стандартизирани български млечни продукти, в случая кисело мляко и сирене, единствено от българско сурово мляко. То трябва да е получено чрез хранене на животни с българска суровина. Тоест основното е това, че защитаваме изцяло българските продукти, производители, фермери", посочи Грънчаров. 

В събора в Луковит ще участват производители, които са регистрирани по ЗНП или са подали заявление за това. Ще има и щандове със занаятчии и месопреработватели. Идеята е да се популяризира българското производство, тъй като това е бъдещето, добави кметът.

Форумът се открива утре (18 октомври) от 12:00 часа. Очаква се да присъства министърът на земеделието и храните д-р Георги Тахов.

Разяснителен семинар за сертифициране по ЗНП е предвиден в късния следобед, а вечерта ще има концерт "Звезди на Пирин Фолк 2024" с участието на Юнона, Бисера и Лидия, Дарко, Иван Паланов и дует "Пирин".

Програмата на 19 октомври (събота) предвижда кулинарен конкурс "Млечният вкус" за ястия с "Българско бяло саламурено сирене" и "Българско кисело мляко", както и изложба на ястия с млечни продукти.

Добри са условията за туризъм по планините, съобщиха от Планинската спасителна служба (ПСС) на Българския Червен кръст (БЧК).

Времето е слънчево и ясно, на някои места има вятър и висока облачност.

В курортите съоръженията не работят.

В планините ще бъде предимно слънчево с разкъсана висока облачност, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология. Ще духа умерен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 15°, на 2000 метра - около 8°.

Започна вторият етап от ремонта на републикански път III-1306 на територията на община Червен бряг, съобщи заместник-кметът на общината Нина Коцева.

Предвидено е да се положи 10 000 кв.м. нова асфалтова настилка в участъците между селата Лепица и Чомаковци, както и в района на село Глава. Основната цел на този етап от ремонта е да се осигури по-добра проходимост преди зимния сезон и да се намалят рисковете от пътни инциденти, каза още заместник-кметът.

Освен новата настилка ще бъдат тампонирани единични дупки по цялото трасе на пътя, посочи Коцева и допълни, че тези спешни ремонтни дейности ще гарантират по-добри условия за движение в краткосрочен план.

През следващата година се планира по-мащабно обновление на всички републикански пътища на територията на община Червен бряг, обяви зам.-кметът Коцева. Тя каза още, че от Община Червен бряг призовават за

Специализирана полицейска операция за превенция на престъпленията против политическите права на гражданите започна в Ловешка област, съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР в Ловеч Габриела Тодорова.

Акцията е насочена основно към предотвратяване и пресичане на евентуални престъпления против политическите права на гражданите и противодействие на битовата престъпност в малките населени места.

В операцията са включени служители на криминална, икономическа, охранителна и пътна полиция, експерти от научно-техническата лаборатория и разследващи полицаи. Участва също и Зоналното жандармерийско управление Плевен. 

В някои населени места на територията на областта със свои представители ще се включат и Инспекция по труда, ДАИ и Комисията за защита на потребителите.

Обект на контрол са лица с рисков профил, моторни превозни средства, частни адреси, тър

Районната прокуратура в Кюстендил ръководи разследване по дело за незаконно влизане в чужд имот, закани с убийство и причиняване на телесна повреда в условията на домашно насилие, съобщиха от пресцентъра на Апелативната прокуратура в София.

По искане на Районна прокуратура – Кюстендил, Териториално отделение – Дупница, съдът в Дупница определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо мъж с инициали И.И., привлечен в качеството на обвиняем за извършени от него престъпления. Мъжът на 54 години е влязъл в чужд имот в Бобошево, като прескочил оградата, прекосил двора и проникнал в къщата през входната врата. Намерил стаята, в която се намирала съпругата му и се заканил с убийство. Нападнал с нож мъжа, с който жената била, като му нанесъл порезна рана в областта на крака и му се заканил с убийство. 

За случилото се бил подаден сигнал н

Работещи мерки за превенция на пътния травматизъм и ограничаване на жертвите на пътя са заложени в концепцията на изпълняващия функциите главен прокурор Борислав Сарафов. Той е единственият кандидат за главен прокурор. Това се вижда от съобщение на прокуратурата по повод проведена среща между ръководството на институцията и близки на пострадали и загинали при тежки пътнотранспортни произшествия и представители на Сдружение „Ангели на пътя“, както и адвокат Людмил Рангелов.

В срещата, която е по инициатива на близките на загинали на пътя млади хора, участваха и завеждащите отдели във Върховна прокуратура - Ваня Стефанова и Виктор Малинов.

Според Сарафов престъпленията, свързани със смърт на пътя, са основен акцент в работата на прокуратурата.

Нашата амбиция е, доколкото законът ни позволява, да направим всичко възможно да постигнем справедливост по тези

Ще има и кулинарно шоу с Ути Бъчваров - "Най-голямата Луковитска баница с "Българско бяло саламурено сирене" и "Българско кисело мляко", както и кулинарна работилница "Лютеницата на кмета". В късния следобед е предвидена дегустация на сирена и вина, а вечерта ще завърши с концерт на Тони Димитрова.

Съборът ще завърши на 20 октомври (неделя) с дефиле на участниците.

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
До няколко дни ще започне поетапното пускане на парното в Перник, съобщиха от топлофикационното дружество
Отвориха за кандидатстване процедура "За по-добро бъдеще" за предоставяне на пакети с продукти за новородени
Пред паметника „Майка България“ бе честван празникът на Търновския гарнизон
В Роман започва традиционният есенен панаир
В община Бяла Слатина спортната инфраструктура и дейностите са на високо ниво, каза кметът инж. Иво Цветков
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Октомври
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
В детайли
До няколко дни ще започне поетапното пускане на парното в Перник, съобщиха от топлофикационното дружество
Контекст
Специализирана полицейска операция за противодействие на престъпления, свързани с нарушения на изборното законодателство, се провежда в Гълъбово и Стара Загора
На преден план
Жена от Кресна пострада при побой
Основна линия
В Областната администрация в Хасково пристигнаха бюлетините и книжата за вота на 27 октомври
Местен фокус
Фирмите, използващи изкуствен интелект, трябва да въведат принципи за защита на служителите, каза проф. Андрияна Андреева
На преден план
Младежът, който преби жена пред денонощен магазин в Перник, е обвинен в умишлено причиняване на смърт
Контекст
Полицаи задържаха употребил алкохол водач без шофьорска книжка, който опитал да избегне проверка в Шумен
Сфера
Заради случаи на пожари със загинал през последните седмици, пожарната в Кърджали излезе с препоръки за предотвратяването им
На преден план
Областният управител върна решението на Общински съвет – Ямбол за преместваемите обекти
Контекст
Програма с фокус върху психичното здраве на журналистите е предвидена на конференцията „Sofia Talks Media: Устойчиви на кризи“
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.