Начало На преден план В България все още няма всеобхватна грижа за пациентите с онкологични заболявания, каза началник на клиника доц. Ася Консулова
1853
България

В България все още няма всеобхватна грижа за пациентите с онкологични заболявания, каза началник на клиника доц. Ася Консулова

В България все още няма всеобхватна грижа за пациентите с онкологични заболявания, каза днес пред журналисти във Варна доц. Ася Консулова, началник клиника в УСБАЛО – София. По думите й у нас дейностите са разделени.Консулова подчерта, че грижата за пациента е нещо съвсем различно от лечението му и допълни, че в нашата страна все още продължава практиката за диагностика и решаване на конкретен проблем, без да се обхващат всички нужди на болните.

| 17 Октомври 2024, 18:23 ч.
В България все още няма всеобхватна грижа за пациентите с онкологични заболявания, каза началник на клиника доц. Ася Консулова
В България все още няма всеобхватна грижа за пациентите с онкологични заболявания, каза началник на клиника доц. Ася Консулова
Снимка © БТА

В България все още няма всеобхватна грижа за пациентите с онкологични заболявания, каза днес пред журналисти във Варна доц. Ася Консулова, началник клиника в УСБАЛО – София. По думите й у нас дейностите са разделени. Консулова подчерта, че грижата за пациента е нещо съвсем различно от лечението му и допълни, че в нашата страна все още продължава практиката за диагностика и решаване на конкретен проблем, без да се обхващат всички нужди на болните. Всеобхватната грижа трябва да се развие, но първо като начин на мислене – да не се извършват само дейности, които са платени, а това, което е правилно и качествено, обясни Консулова. Според нея е наложително да е очертае и път на пациента, който да бъде ясно разписан и признат от институциите, за да се изпълнява от всички лечебни заведения.

Разгласяването на информация за причините за катастрофата на учебно-боен самолет L-39 ZA в авиобаза „Граф Игнатиево“, при която загинаха двама военнослужещи, както и данни, пряко свързани с предмета на разследване, представляват следствена тайна и разгласяването им от други органи, освен от наблюдаващия прокурор или без негово изрично писмено разрешение, по същество е нарушение на Наказателно-процесуалния кодекс. Това се посочва в прессъобщение на прокуратурата по повод брифинга на Министерството на отбраната вчера. 

Изявленията по никакъв начин не ангажират разследването, което към момента продължава със събиране на доказателства и проверка на всички версии, посочват от държавното обвинение. "Недопустимо и некоректно е преди да бъде събран целият обем от веществени и гласни доказателства и да са изготвени назначените експертизи, длъжностни лица, извън органите

От следващата седмица започва да тече срокът за номинации за председател на Върховния административен съд (ВАС). В четири поредни заседания на пленума на Висшия съдебен съвет (ВСС) ще могат да се правят кандидатури. Изборът ще е на 20 март. Това гласува Пленумът на Висшия съдебен съвет. Трима от присъстващите бяха против продължаването на процедурата.

Мандатът на сегашния председател на ВАС Георги Чолаков изтича в края на ноември. 

Олга Керелска каза, че гласува против, защото смята, че този състав на съвета с изтекъл мандат не може да проведе този избор. Залагаме риск при последващи действия групи от депутати или президентът да сезират Конституционния съд, посочи тя.  

ВСС няма право на преценка дали да приложи правомощията си в Конституцията, каза колегата Даниела Марчева. Не може да се изкарва пред скоби изборът на "тримата големи" пред всички о

Постоянният представител на България към Европейския съюз (ЕС) посланик Румен Александров представи България в редовното октомврийско заседание на Съвет ‘`Общи въпроси’’ на ЕС, което се проведе в Люксембург, съобщиха от Министерството на външните работи (МВнР). 

Министрите обсъдиха проекта на заключения за предстоящото на 17-18 октомври т.г. заседание на Европейския съвет, които включват темите Украйна, Близък изток, конкурентоспособност и миграция, както и кратки послания относно Молдова и Грузия. България потвърди подкрепата си за европейската помощ за Украйна.

По темата конкурентоспособност, посланик Румен Александров акцентира върху необходимостта от подобряване на европейската енергийна свързаност особено в Югоизточна Европа и призова за адресиране на ниво ЕС на проблема с високите цени на електроенергията в Югоизточна Европа. Българският

На автомагистрала „Европа“ при км 32 се провежда акция срещу нарушенията на Закона за движение по пътищата, съобщи на брифинг Владислав Павликянов, началник на сектор „Пътна полиция“ при Областната дирекция на МВР - София.

Ще се проверяват водачите за употреба на алкохол, наркотици, „Гражданска отговорност“ и техническото състояние на автомобилите.

В акцията участват представителите на агенция „Автомобилна администрация“, НАП, Агенция „Пътна инфраструктура“ и инспекцията по труда във връзка с нарушения на трудовото законодателство.

До момента е установен един водач, който е дал положителна проба за наркотици.

От ОД на МВР - София апелират към водачите на тежкотоварни автомобили над 12 тона да спазват временната организация на движението при АМ „Хемус“ касаеща тунелите „Правешки ха

Доц. Консулова е сред участниците в 15-а национална онкологична конференция СОНМ-МОРЕ, която се провежда в комплекс „Златни пясъци“ край Варна. Неин организатор е Съвместната онкологична национална мрежа (COHM) - неправителствен клъстер с нестопанска цел, учреден през март 2022 г.

През тази година акцентите на конференцията са Българският национален хъб на Мисията срещу рака (NCMH), навлизането на изкуствения интелект в онкологията и ракът на жлъчните пътища (холангиокарцином), посочи председателят на СОНМ доц. Димитър Калев. Той уточни, че холангиокарциномът е рядко срещан. От това заболяване в Европа страдат 3 на 100 000 души, като за България точни данни няма. Този вид рак обаче е агресивен, а диагностиката и лечението му са трудни, допълни Калев. Той уточни, че 39 наши експерти от 9 специалности вече са съставили ръководство за поведение при този тип карцином. Върху него са се трудили цяла година хабилитирани специалисти от всички онкологични центрове в страната.

Лекарите припомниха, че създаването на Национален хъб на Мисията срещу рака е директива на Европейския план за борба с рака и на Европейския план за внедряване. Негова задача ще бъде да създаде пътна карта и да координира реализацията на Националния антираков план, по който вече четвърта година липсва всякаква активност, допълни Калев. 

Координаторът на СОНМ Ивайло Петров припомни, че нашата страна последна в Европа официализира телемедицината, която да сега не е съществувала в законодателството, въпреки че е инструмент, който дава възможност на лекарите да оптимизират процеса на работата си и помага за подобряване достъпа на болните до качествено здравеопазване. Сега в закона е регламентирата възможността за прилагане на отдалечен консулт, но до януари 2025 г. година министерството на здравеопазването трябва да е готово с наредбата за прилагането на телемедицината, допълни Петров.

Проф. Ивелин Такоров, началник клиника във Военномедицинска академия, коментира, че у нас има поне 500 души годишно, които се нуждаят от чернодробна трансплантация. По думите му извършваните са не повече от 15. Причината в разминаването на цифрите е липсата на донорство. Обучени екипи у нас има, обясни още Такоров и подчерта, че ползата от тях би била значително по-видима, ако има хора, които са съгласни да даряват органи при мозъчна смърт.

Окръжният съд в Пазарджик остави в ареста общинския съветник Сашо Ангелов. Съдия по делото беше Александър Александров.

"Аз съм пастор. Аз съм един човек, който кара хората да пращат децата си на училище. Не съм пипвал цигара, още повече дрога. Аз проповядвам на миряните да не лъжем и крадем", каза той. "Библията ми казва да се покорявам на властите", допълни Ангелов.  

Припомняме, че Районният съд в Пазарджик наложи постоянна мярка "задържане под стража" на общинския съветник Сашо Ангелов, който бе задържан на 8 октомври при специализирана полицейска акция в пазарджишкия квартал "Изток" с основен акцент противодействие на престъпленията срещу избирателните права на гражданите.

Докато течеше заседанието, пред Съдебната палата в Пазарджик привърженици на Ангелов от евегенгелистката църква се събраха на протест с искане за освобождането му. 

Са

Работещи мерки за превенция на пътния травматизъм и ограничаване на жертвите на пътя са заложени в концепцията на изпълняващия функциите главен прокурор Борислав Сарафов. Той е единственият кандидат за главен прокурор. Това се вижда от съобщение на прокуратурата по повод проведена среща между ръководството на институцията и близки на пострадали и загинали при тежки пътнотранспортни произшествия и представители на Сдружение „Ангели на пътя“, както и адвокат Людмил Рангелов.

В срещата, която е по инициатива на близките на загинали на пътя млади хора, участваха и завеждащите отдели във Върховна прокуратура - Ваня Стефанова и Виктор Малинов.

Според Сарафов престъпленията, свързани със смърт на пътя, са основен акцент в работата на прокуратурата.

Нашата амбиция е, доколкото законът ни позволява, да направим всичко възможно да постигнем справедливост по тези

На тази извънредна сесия няма да присъствам и няма да се подпиша, защото тя има изцяло предизборен характер. Това заяви общинският съветник от групата на "БСП за България" Ваня Григорова пред журналисти по повод извънредното заседание на Столичния общински съвет (СОС) днес. 

По думите тази извънредна сесия не предлага решения на проблемите, които са реални. Единственият доклад, които предлага решение, беше предложен от мен и подписан от Иван Таков и Екатерина Йорданова. Той е за гарантиране на средствата на допълнителните възнаграждения за транспортните работници, но не беше подкрепен от останалите вносители за провеждането на извънредна сесия, обясни Григорова. 

Според нея партийните формации трябва да се научат, че предизборните кампании са, за да покажат на избирателите как могат да се решават проблемите, а не да използват проблемите за предизборна кампания

Вчера лек автомобил е бил повреден в Монтана, като неизвестни лица са забили дълбоко две кирки в двигателя и до него през предния капак. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана.

Автомобилът е собственост на 28-годишен мъж от Монтана и е бил паркиран близо до дома му. По случая е образувано досъдебно производство, изяснява се размерът на нанесените щети.

В 2:44 часа тази нощ в Берковица е бил разбит прозорец на къща. Сигналът е получен от собственика на дома, а при пристигането на място полицаите са открили камъни в хола на потърпевшия, с които е извършено нападението. Случаят се разследва, изясняват се щетите.

От полицейската дирекция в Монтана съобщиха , че случаите със забиване на кирки в автомобили и чупене на прозорци не са новост за региона, като такива са регистрирани в последните години. Най-често за саморазправи са извършвани палежи на н

Смяната на външнополитическия курс на Аржентина след президентските избори в страната беше сред акцентите на кръгла маса на тема "Укрепване на сътрудничеството и взаимоотношенията на приятелство между България и Аржентина в контекста на съвременната геостратегическа ситуация", която се проведе в резиденцията на посланика на Аржентина в България.

Посланикът на Аржентина у нас Алехандро Зотнер Майер подчерта значението на сътрудничеството с отделните държави.

По отношение на политиката на страната, той отбеляза, че Аржентина се е ориентирала да бъде глобален партньор на Организацията на Северноатлантическия договор (НАТО), както и да се присъеди към Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР). Също така отбеляза, че страната е избрала да не е част от БРИКС, както и да оказва помощ на Украйна и Израел.

Президентът на Атлантическия клуб в България С

СОНМ осъществява мултидисциплинарно взаимодействие между 18 медицински дружества и 57 водещи експерти в областта на онкологията. Мрежата е структурирана в 9 клъстерни сектора. Досегашните 14 конференции учредиха 21 експертни борда с най-авторитетните български онколози от 16 медицински специалности, съставиха и публикуваха 21 клинични ръководства за ракови болести и 15 учебни книги за продължаващо медицинско обучение по онкология.

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
В Областната администрация в Хасково пристигнаха бюлетините и книжата за вота на 27 октомври
В Областната администрация в Хасково днес под полицейска охрана пристигнаха бюлетините, както и другите книжа, за парламентарния вот на 27 октомври. Получаваме 220 000 бюлетини при ...
Доставиха бюлетините за кметските избори в монтанското село Габровница
Доставени са 1000 броя бюлетини за местните избори за кмет в село Габровница, община Монтана, съобщи говорителят на Районна избирателна комисия Петко Петков. „Изборите се по ...
Започва изпълнението на втората фаза от проекта за подобряване на качеството на въздуха в Община Пловдив
Започва изпълнението на фаза 2 от проекта за подобряване на качеството на атмосферния въздух в Община Пловдив чрез намаляване на емисиите от фини прахови частици от битовото отопле ...
При операция на полицията в Монтанско за ден са разкрити 14 престъпления
Специализирана операция за предотвратяване на престъпления, свързани с политическите права на гражданите, както и за противодействие на конвенционалната престъпност, бе проведена в ...
Как улична котка стана космонавт преди 61 години
Как улична котка стана космонавт и какъв принос имат към научните изследвания животните, пътували в Космоса, разказа доц. д-р Симеон Асеновски, заместник-директор на Института за к ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
До няколко дни ще започне поетапното пускане на парното в Перник, съобщиха от топлофикационното дружество
От 21 октомври ще започне поетапното пускане на отоплението в Перник, съобщават от „Топлофикация – Перник“. Във връзка с очакваното понижение на среднодневните те ...
Специализирана полицейска операция за противодействие на престъпления, свързани с нарушения на изборното законодателство, се провежда в Гълъбово и Стара Загора
На територията на Областна дирекция на МВР – Стара Загора днес се провеждат активни полицейски действия в Районните управления в Гълъбово, както и Първо и Второ Районни управ ...
Жена от Кресна пострада при побой
Жена от Кресна пострада при побой, нанесен от неин съгражданин, съобщиха от пресцентъра на Областна дирекция на МВР - Благоевград. Сигналът за побоя е подаден на 16 октомври на тел ...
В Областната администрация в Хасково пристигнаха бюлетините и книжата за вота на 27 октомври
В Областната администрация в Хасково днес под полицейска охрана пристигнаха бюлетините, както и другите книжа, за парламентарния вот на 27 октомври. Получаваме 220 000 бюлетини при ...
Фирмите, използващи изкуствен интелект, трябва да въведат принципи за защита на служителите, каза проф. Андрияна Андреева
Фирмите, които използват изкуствен интелект, трябва да въведат принципи за защита на служителите, каза днес проф. Андрияна Андреева, юрист и областен управител на Варна. Тя бе сре ...
Тикер в 13:20 ч.
От 21 октомври ще започне поетапното пускане на отоплението в Перник, съобщават ...
Начало На преден план
1853
България

В България все още няма всеобхватна грижа за пациентите с онкологични заболявания, каза началник на клиника доц. Ася Консулова

В България все още няма всеобхватна грижа за пациентите с онкологични заболявания, каза днес пред журналисти във Варна доц. Ася Консулова, началник клиника в УСБАЛО – София. По думите й у нас дейностите са разделени.Консулова подчерта, че грижата за пациента е нещо съвсем различно от лечението му и допълни, че в нашата страна все още продължава практиката за диагностика и решаване на конкретен проблем, без да се обхващат всички нужди на болните.

| 17 Октомври 2024, 18:23 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
В България все още няма всеобхватна грижа за пациентите с онкологични заболявания, каза началник на клиника доц. Ася Консулова
В България все още няма всеобхватна грижа за пациентите с онкологични заболявания, каза началник на клиника доц. Ася Консулова
Снимка © БТА

В България все още няма всеобхватна грижа за пациентите с онкологични заболявания, каза днес пред журналисти във Варна доц. Ася Консулова, началник клиника в УСБАЛО – София. По думите й у нас дейностите са разделени. Консулова подчерта, че грижата за пациента е нещо съвсем различно от лечението му и допълни, че в нашата страна все още продължава практиката за диагностика и решаване на конкретен проблем, без да се обхващат всички нужди на болните. Всеобхватната грижа трябва да се развие, но първо като начин на мислене – да не се извършват само дейности, които са платени, а това, което е правилно и качествено, обясни Консулова. Според нея е наложително да е очертае и път на пациента, който да бъде ясно разписан и признат от институциите, за да се изпълнява от всички лечебни заведения.

Разгласяването на информация за причините за катастрофата на учебно-боен самолет L-39 ZA в авиобаза „Граф Игнатиево“, при която загинаха двама военнослужещи, както и данни, пряко свързани с предмета на разследване, представляват следствена тайна и разгласяването им от други органи, освен от наблюдаващия прокурор или без негово изрично писмено разрешение, по същество е нарушение на Наказателно-процесуалния кодекс. Това се посочва в прессъобщение на прокуратурата по повод брифинга на Министерството на отбраната вчера. 

Изявленията по никакъв начин не ангажират разследването, което към момента продължава със събиране на доказателства и проверка на всички версии, посочват от държавното обвинение. "Недопустимо и некоректно е преди да бъде събран целият обем от веществени и гласни доказателства и да са изготвени назначените експертизи, длъжностни лица, извън органите

От следващата седмица започва да тече срокът за номинации за председател на Върховния административен съд (ВАС). В четири поредни заседания на пленума на Висшия съдебен съвет (ВСС) ще могат да се правят кандидатури. Изборът ще е на 20 март. Това гласува Пленумът на Висшия съдебен съвет. Трима от присъстващите бяха против продължаването на процедурата.

Мандатът на сегашния председател на ВАС Георги Чолаков изтича в края на ноември. 

Олга Керелска каза, че гласува против, защото смята, че този състав на съвета с изтекъл мандат не може да проведе този избор. Залагаме риск при последващи действия групи от депутати или президентът да сезират Конституционния съд, посочи тя.  

ВСС няма право на преценка дали да приложи правомощията си в Конституцията, каза колегата Даниела Марчева. Не може да се изкарва пред скоби изборът на "тримата големи" пред всички о

Постоянният представител на България към Европейския съюз (ЕС) посланик Румен Александров представи България в редовното октомврийско заседание на Съвет ‘`Общи въпроси’’ на ЕС, което се проведе в Люксембург, съобщиха от Министерството на външните работи (МВнР). 

Министрите обсъдиха проекта на заключения за предстоящото на 17-18 октомври т.г. заседание на Европейския съвет, които включват темите Украйна, Близък изток, конкурентоспособност и миграция, както и кратки послания относно Молдова и Грузия. България потвърди подкрепата си за европейската помощ за Украйна.

По темата конкурентоспособност, посланик Румен Александров акцентира върху необходимостта от подобряване на европейската енергийна свързаност особено в Югоизточна Европа и призова за адресиране на ниво ЕС на проблема с високите цени на електроенергията в Югоизточна Европа. Българският

На автомагистрала „Европа“ при км 32 се провежда акция срещу нарушенията на Закона за движение по пътищата, съобщи на брифинг Владислав Павликянов, началник на сектор „Пътна полиция“ при Областната дирекция на МВР - София.

Ще се проверяват водачите за употреба на алкохол, наркотици, „Гражданска отговорност“ и техническото състояние на автомобилите.

В акцията участват представителите на агенция „Автомобилна администрация“, НАП, Агенция „Пътна инфраструктура“ и инспекцията по труда във връзка с нарушения на трудовото законодателство.

До момента е установен един водач, който е дал положителна проба за наркотици.

От ОД на МВР - София апелират към водачите на тежкотоварни автомобили над 12 тона да спазват временната организация на движението при АМ „Хемус“ касаеща тунелите „Правешки ха

Доц. Консулова е сред участниците в 15-а национална онкологична конференция СОНМ-МОРЕ, която се провежда в комплекс „Златни пясъци“ край Варна. Неин организатор е Съвместната онкологична национална мрежа (COHM) - неправителствен клъстер с нестопанска цел, учреден през март 2022 г.

През тази година акцентите на конференцията са Българският национален хъб на Мисията срещу рака (NCMH), навлизането на изкуствения интелект в онкологията и ракът на жлъчните пътища (холангиокарцином), посочи председателят на СОНМ доц. Димитър Калев. Той уточни, че холангиокарциномът е рядко срещан. От това заболяване в Европа страдат 3 на 100 000 души, като за България точни данни няма. Този вид рак обаче е агресивен, а диагностиката и лечението му са трудни, допълни Калев. Той уточни, че 39 наши експерти от 9 специалности вече са съставили ръководство за поведение при този тип карцином. Върху него са се трудили цяла година хабилитирани специалисти от всички онкологични центрове в страната.

Лекарите припомниха, че създаването на Национален хъб на Мисията срещу рака е директива на Европейския план за борба с рака и на Европейския план за внедряване. Негова задача ще бъде да създаде пътна карта и да координира реализацията на Националния антираков план, по който вече четвърта година липсва всякаква активност, допълни Калев. 

Координаторът на СОНМ Ивайло Петров припомни, че нашата страна последна в Европа официализира телемедицината, която да сега не е съществувала в законодателството, въпреки че е инструмент, който дава възможност на лекарите да оптимизират процеса на работата си и помага за подобряване достъпа на болните до качествено здравеопазване. Сега в закона е регламентирата възможността за прилагане на отдалечен консулт, но до януари 2025 г. година министерството на здравеопазването трябва да е готово с наредбата за прилагането на телемедицината, допълни Петров.

Проф. Ивелин Такоров, началник клиника във Военномедицинска академия, коментира, че у нас има поне 500 души годишно, които се нуждаят от чернодробна трансплантация. По думите му извършваните са не повече от 15. Причината в разминаването на цифрите е липсата на донорство. Обучени екипи у нас има, обясни още Такоров и подчерта, че ползата от тях би била значително по-видима, ако има хора, които са съгласни да даряват органи при мозъчна смърт.

Окръжният съд в Пазарджик остави в ареста общинския съветник Сашо Ангелов. Съдия по делото беше Александър Александров.

"Аз съм пастор. Аз съм един човек, който кара хората да пращат децата си на училище. Не съм пипвал цигара, още повече дрога. Аз проповядвам на миряните да не лъжем и крадем", каза той. "Библията ми казва да се покорявам на властите", допълни Ангелов.  

Припомняме, че Районният съд в Пазарджик наложи постоянна мярка "задържане под стража" на общинския съветник Сашо Ангелов, който бе задържан на 8 октомври при специализирана полицейска акция в пазарджишкия квартал "Изток" с основен акцент противодействие на престъпленията срещу избирателните права на гражданите.

Докато течеше заседанието, пред Съдебната палата в Пазарджик привърженици на Ангелов от евегенгелистката църква се събраха на протест с искане за освобождането му. 

Са

Работещи мерки за превенция на пътния травматизъм и ограничаване на жертвите на пътя са заложени в концепцията на изпълняващия функциите главен прокурор Борислав Сарафов. Той е единственият кандидат за главен прокурор. Това се вижда от съобщение на прокуратурата по повод проведена среща между ръководството на институцията и близки на пострадали и загинали при тежки пътнотранспортни произшествия и представители на Сдружение „Ангели на пътя“, както и адвокат Людмил Рангелов.

В срещата, която е по инициатива на близките на загинали на пътя млади хора, участваха и завеждащите отдели във Върховна прокуратура - Ваня Стефанова и Виктор Малинов.

Според Сарафов престъпленията, свързани със смърт на пътя, са основен акцент в работата на прокуратурата.

Нашата амбиция е, доколкото законът ни позволява, да направим всичко възможно да постигнем справедливост по тези

На тази извънредна сесия няма да присъствам и няма да се подпиша, защото тя има изцяло предизборен характер. Това заяви общинският съветник от групата на "БСП за България" Ваня Григорова пред журналисти по повод извънредното заседание на Столичния общински съвет (СОС) днес. 

По думите тази извънредна сесия не предлага решения на проблемите, които са реални. Единственият доклад, които предлага решение, беше предложен от мен и подписан от Иван Таков и Екатерина Йорданова. Той е за гарантиране на средствата на допълнителните възнаграждения за транспортните работници, но не беше подкрепен от останалите вносители за провеждането на извънредна сесия, обясни Григорова. 

Според нея партийните формации трябва да се научат, че предизборните кампании са, за да покажат на избирателите как могат да се решават проблемите, а не да използват проблемите за предизборна кампания

Вчера лек автомобил е бил повреден в Монтана, като неизвестни лица са забили дълбоко две кирки в двигателя и до него през предния капак. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана.

Автомобилът е собственост на 28-годишен мъж от Монтана и е бил паркиран близо до дома му. По случая е образувано досъдебно производство, изяснява се размерът на нанесените щети.

В 2:44 часа тази нощ в Берковица е бил разбит прозорец на къща. Сигналът е получен от собственика на дома, а при пристигането на място полицаите са открили камъни в хола на потърпевшия, с които е извършено нападението. Случаят се разследва, изясняват се щетите.

От полицейската дирекция в Монтана съобщиха , че случаите със забиване на кирки в автомобили и чупене на прозорци не са новост за региона, като такива са регистрирани в последните години. Най-често за саморазправи са извършвани палежи на н

Смяната на външнополитическия курс на Аржентина след президентските избори в страната беше сред акцентите на кръгла маса на тема "Укрепване на сътрудничеството и взаимоотношенията на приятелство между България и Аржентина в контекста на съвременната геостратегическа ситуация", която се проведе в резиденцията на посланика на Аржентина в България.

Посланикът на Аржентина у нас Алехандро Зотнер Майер подчерта значението на сътрудничеството с отделните държави.

По отношение на политиката на страната, той отбеляза, че Аржентина се е ориентирала да бъде глобален партньор на Организацията на Северноатлантическия договор (НАТО), както и да се присъеди към Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР). Също така отбеляза, че страната е избрала да не е част от БРИКС, както и да оказва помощ на Украйна и Израел.

Президентът на Атлантическия клуб в България С

СОНМ осъществява мултидисциплинарно взаимодействие между 18 медицински дружества и 57 водещи експерти в областта на онкологията. Мрежата е структурирана в 9 клъстерни сектора. Досегашните 14 конференции учредиха 21 експертни борда с най-авторитетните български онколози от 16 медицински специалности, съставиха и публикуваха 21 клинични ръководства за ракови болести и 15 учебни книги за продължаващо медицинско обучение по онкология.

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
В Областната администрация в Хасково пристигнаха бюлетините и книжата за вота на 27 октомври
Доставиха бюлетините за кметските избори в монтанското село Габровница
Започва изпълнението на втората фаза от проекта за подобряване на качеството на въздуха в Община Пловдив
При операция на полицията в Монтанско за ден са разкрити 14 престъпления
Как улична котка стана космонавт преди 61 години
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Октомври
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
В детайли
До няколко дни ще започне поетапното пускане на парното в Перник, съобщиха от топлофикационното дружество
Контекст
Специализирана полицейска операция за противодействие на престъпления, свързани с нарушения на изборното законодателство, се провежда в Гълъбово и Стара Загора
На преден план
Жена от Кресна пострада при побой
Основна линия
В Областната администрация в Хасково пристигнаха бюлетините и книжата за вота на 27 октомври
Местен фокус
Фирмите, използващи изкуствен интелект, трябва да въведат принципи за защита на служителите, каза проф. Андрияна Андреева
На преден план
Младежът, който преби жена пред денонощен магазин в Перник, е обвинен в умишлено причиняване на смърт
Контекст
Полицаи задържаха употребил алкохол водач без шофьорска книжка, който опитал да избегне проверка в Шумен
Сфера
Заради случаи на пожари със загинал през последните седмици, пожарната в Кърджали излезе с препоръки за предотвратяването им
На преден план
Областният управител върна решението на Общински съвет – Ямбол за преместваемите обекти
Контекст
Програма с фокус върху психичното здраве на журналистите е предвидена на конференцията „Sofia Talks Media: Устойчиви на кризи“
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.