Начало На преден план Над 140 души се възползваха от безплатните прегледи за белодробни болести и за сърдечно-съдови заболявания в болницата в Свищов
1870
България

Над 140 души се възползваха от безплатните прегледи за белодробни болести и за сърдечно-съдови заболявания в болницата в Свищов

Над 140 души се възползваха от безплатните прегледи в Многопрофилна болница за активно лечение (МБАЛ) „Д-р Димитър Павлович“ в Свищов, които бяха осигурени по Национална програма за превенция на хроничните незаразни болести 2021-2025 г., съобщиха от здравното заведение.Скрининговите кампании за белодробни болести, сърдечно-съдови заболявания и диабет тип 2 се проведоха в периода от 10 до 17 октомври включително.

| 17 Октомври 2024, 18:41 ч.
Над 140 души се възползваха от безплатните прегледи за белодробни болести и за сърдечно-съдови заболявания в болницата в Свищов
Над 140 души се възползваха от безплатните прегледи за белодробни болести и за сърдечно-съдови заболявания в болницата в Свищов
Снимка © БТА

Над 140 души се възползваха от безплатните прегледи в Многопрофилна болница за активно лечение (МБАЛ) „Д-р Димитър Павлович“ в Свищов, които бяха осигурени по Национална програма за превенция на хроничните незаразни болести 2021-2025 г., съобщиха от здравното заведение.

Осигуряването на достъп до архитектурна, транспортна и комуникационна среда е сред основните проблеми за хората със зрителни затруднения.Това каза Васил Долапчиев от Съюза на слепите в България. Той посочи, че в големите общини се работи за подобряване на условията, но добави, че „има още много какво да се желае“. Коментарът му е във връзка с отбелязването на Международния ден на белия бастун.

По отношение на нормативната база нещата стоят много добре, работихме усърдно и променихме доста неща, заимствайки европейския и световен опит в тази област, заяви още Долапчиев. Има обаче занижен контрол, лошо качество на изпълнение на проекти за осигуряване на достъп до средата, добави той.

Друго предизвикателство е осигуряването на заетост и възможността незрящите хора, особено младите, да имат собствени доходи, посочи Долапчиев. Хората със зрителни проблеми имат ну

Повече инвестиции в привличането и подготовката на кадри за Военновъздушните сили (ВВС) очаква президентът Румен Радев. Държавният глава се срещна с курсанти от различни специализации на Висшето военновъздушно училище „Георги Бенковски“, съобщи прессекретариатът на президента. Разговорът се проведе в президентската институция по повод Празника на авиацията и Българските военновъздушните сили - 16 октомври. 

На въпрос на курсант за развитието на ВВС президентът отговори, че очаква повече инвестиции за привличане на кадри, подготовката им и повишаване на мотивацията им, както и по-активни усилия за въвеждане на безпилотни летателни апарати с асиметричен ефект на действие. Курсантите проявиха интерес към опита на президента като военен летец, към възможностите за преминаване на обучение за изтребителите F-16, за модернизацията на Българската армия. 

Пр

Общо 14 катастрофи са станали на територията на Пазарджишка област за периода от 1 до 13 октомври. Това съобщи старши инспектор Христо Георгиев от сектор „Пътна полиция” при Областна дирекция (ОД) на МВР- Пазарджик, цитиран от полицията.

Четири от катастрофите са тежки и при тях има четирима пострадали. В сравнение със същия период на 2023 година отчитаме намаление на общият брой станали произшествия, като те са с девет по-малко, каза ст. Инспектор Георгиев.

През септември са установени 42 водачи, управлявали моторни превозни средства под въздействието на алкохол, като с до 1,2 промила са санкционирани седем водачи, с над 1,2 промила седем водачи, като  спрямо тях са образувани бързи производства. Установени са четирима водачи, шофирали след употреба на наркотици или техните аналози.

Установени са 17 неправоспособни шофьори, управлявали моторни пр

Неформалната среща между министрите на отбраната на страните-членки на НАТО се провежда на 13 и 14 октомври 2004 г. в Пояна Брашов, Румъния. Неформалните срещи традиционно нямат фиксиран дневен ред и на тях не се вземат официални решения. Те позволяват на министрите да обсъждат свободно въпроси от дневния ред на НАТО. Форумът се организира за първи път в Румъния, която заедно с България, Естония, Латвия, Литва и Словакия се присъединява официално към Алианса през 2004 г. На срещата участват министри на отбраната, началници на генерални щабове на армиите на държавите-членки на НАТО, висши представители от Международния секретариат и от Международния военен секретариат на НАТО. По време на срещата се обсъждат ключови отбранителни въпроси, най-вече по промени в операциите на Организация на Северноатлантическия договор. Изготвят се различни насоки и планове

Район "Витоша" оттегля подкрепата си за проекта за изграждане на социална услуга в кв. "Княжево", предназначена за резидентна грижа за непридружени деца бежанци от уязвими групи, съобщават от районната администрация на своята фейсбук страница.

След внимателно изслушване на мнението на местната общност и допълнителни проучвания стигнахме до заключението, че предложената локация не отговаря на необходимите стандарти за осигуряване на адекватна социална грижа за децата, посочват от район "Витоша". Те допълват, че решението за оттегляне на подкрепата за проекта и изпращането на съответното писмо до Държавната агенция по бежанци е базирано на грижата на районната администрация за безопасността и доброто развитие на децата, както и на нуждите и опасенията на нашите граждани.

Надяваме се, че това ще послужи като стимул за разумно преосмисляне на проекта и намиране на подходяща

Скрининговите кампании за белодробни болести, сърдечно-съдови заболявания и диабет тип 2 се проведоха в периода от 10 до 17 октомври включително. 

За прегледите се записаха хора на различна възраст, независимо от здравноосигурителния им статус и фамилна обремененост. Скрининговите кампании бяха извършени от д-р Маргарита Тасева, д-р Десислава Кръстева-Стояновска и д-р Маргарита Чекова.

Стратегическата цел на програмата бе да продължи подобряването на здравното състояние на населението, чрез намаляване на преждевременната смъртност, заболеваемост и дългосрочни последствия за здравето от най-често срещаните хронични незаразни болести. 

В България все още няма всеобхватна грижа за пациентите с онкологични заболявания, каза днес пред журналисти във Варна доц. Ася Консулова, началник клиника в УСБАЛО – София. По думите й у нас дейностите са разделени. Консулова подчерта, че грижата за пациента е нещо съвсем различно от лечението му и допълни, че в нашата страна все още продължава практиката за диагностика и решаване на конкретен проблем, без да се обхващат всички нужди на болните. Всеобхватната грижа трябва да се развие, но първо като начин на мислене – да не се извършват само дейности, които са платени, а това, което е правилно и качествено, обясни Консулова. Според нея е наложително да е очертае и път на пациента, който да бъде ясно разписан и признат от институциите, за да се изпълнява от всички лечебни заведения.

Доц. Консулова е сред участниците в 15-а национална онкологична конференция СОНМ-МОР

Апелативеният съд в Пловдив отхвърли протеста на Софийска градска прокуратура (СГП), с който се искаше задържане под стража на сина на кмета на Минерални бани Мюмюн Искендер - Али Али и измени взетата на трети октомври от Хасковския окръжен съд мярка за неотклонение „домашен арест“ в "парична гаранция" от 5000 лева,  съобщиха от съда. 

Оттам припомниха, че с постановление на СГП от 20 септември Али е привлечен като обвиняем за участие в организирана престъпна група. Той е обвинен за престъпление, изразяващо се в получаване на средства, предоставени от ЕС на българската държава, разпределяни от Държавен фонд „Земеделие“ в размер от по 391 160 лева, чрез представяне на неверни сведения. Акцията по случая в Минерални бани бе на 20 септември, при която бяха задържани кметът на общината Мюмюн Искендер, синът му Али и общинският служител Байрям Иляз,

На свое извънредно заседание Общинският съвет в Тополовград измени и допълни свое предишно решение да кандидатства по европейски проект, като така отстрани пречки, които биха възникнали при одобрението му. 

Както вече съобщи, в проекта за дневния ред на сесията бе залегнала само една точка. За да бъдат напълно покрити изискванията на Управляващия орган на Програмата "ИНТЕРРЕГ България - Турция", по която Общината кандидатства, в книжата трябваше да бъде фиксиран срок на устойчивост на проекта от пет години. Такъв срок не бе вписан при предишното приемане на докладната през юни тази година, обясни заместник-кметът Хараламби Мочев, който е вносител на предложението.

Ако проектът бъде одобрен, с отпуснатите средства ще бъде възстановен детски спортен комплекс. Съветниците гласуваха единодушно докладната с допълнения срок на устойчивост на проекта, макар общинският съв

Рамково споразумение за взаимопомощ между общините и електроразпределителните дружества бе сключено по време на Годишната среща на местните власти в Албена, която бе организирана от Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ). 

По време на пленарните сесии през третия ден на срещата кметовете и общинските съветници обсъждаха развитието на капацитета на общинските съвети като политически орган на местното самоуправление. Сред панелите бяха "Отговорности и предизвикателства пред общинските съвети при формирането на местните политики в мандат 2023 - 2027", "Публичност и гражданско участие" и "Актуални въпроси пред общинските съвети през 2025 година". 

"Нужно е възнагражденията на общинските съветници да бъдат ясно регламентирани, а не да бъдат до определен процент от заплатите на администрацията", каза Златко Живков, член на Управителния съвет

Общо 27 нарушения са констатирани при специализирана полицейска операция в област Габрово, съобщиха от полицията. 

В рамките на два часа са проверени 57 моторни превозни средства (МПС) и 59 човека. От общия брой МПС са проверени 14 товарни автомобила. Установени са 10 нарушения. Връчени са осем електронни фиша.

Екипите на Районно управление - Севлиево са извършили проверки на 53 МПС и 59 човека, като са констатирани 10 нарушения. В Дряново са извършени проверки на 60 МПС и 68 човека. Констатирани са шест нарушения и са връчени 15 електронни фиша. В Трявна са проверени 12 МПС и 15 човека. Констатирано е едно нарушение и са връчени три фиша, информираха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Габрово. 

В хода на полицейската операция е осъществен интензивен контрол над водачите за управление на МПС след употреба на алкохол с концентрация над 0,5 на

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Жена от Кресна пострада при побой
Жена от Кресна пострада при побой, нанесен от неин съгражданин, съобщиха от пресцентъра на Областна дирекция на МВР - Благоевград. Сигналът за побоя е подаден на 16 октомври на тел ...
Младежът, който преби жена пред денонощен магазин в Перник, е обвинен в умишлено причиняване на смърт
Младежът, който преби жена пред денонощен магазин в Перник, е обвинен в умишлено причиняване на смърт, съобщиха от прокуратурата. Припомняме, че тежкото престъпление беше извършено ...
Областният управител върна решението на Общински съвет – Ямбол за преместваемите обекти
Областният управите на Ямбол Николай Костадинов върна за ново разглеждане в Общински съвет – Ямбол наредбата, уреждаща поставянето на преместваеми обекти, съобщават от прессл ...
Трима души са задържани в София за извършване на измами с кредити в страната, съобщиха на брифинг в Стара Загора разследващите
Трима души са задържани за извършване на измами с кредити. Това съобщи на брифинг Лъчезар Иванов - прокурор в Районна прокуратура – Стара Загора. В брифинга участват също Тан ...
Д-р Вилхелм Елисеев и д-р Пламена Вълчева бяха наградени от регионалната колегия на Българския лекарски съюз във Видин
Д-р Вилхелм Елисеев и д-р Пламена Вълчева бяха наградени от регионалната колегия на Българския лекарски съюз (БЛС) във Видин. Поводът е отбелязването на Деня на св. Иван Рилски и н ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
До няколко дни ще започне поетапното пускане на парното в Перник, съобщиха от топлофикационното дружество
От 21 октомври ще започне поетапното пускане на отоплението в Перник, съобщават от „Топлофикация – Перник“. Във връзка с очакваното понижение на среднодневните те ...
Специализирана полицейска операция за противодействие на престъпления, свързани с нарушения на изборното законодателство, се провежда в Гълъбово и Стара Загора
На територията на Областна дирекция на МВР – Стара Загора днес се провеждат активни полицейски действия в Районните управления в Гълъбово, както и Първо и Второ Районни управ ...
Жена от Кресна пострада при побой
Жена от Кресна пострада при побой, нанесен от неин съгражданин, съобщиха от пресцентъра на Областна дирекция на МВР - Благоевград. Сигналът за побоя е подаден на 16 октомври на тел ...
В Областната администрация в Хасково пристигнаха бюлетините и книжата за вота на 27 октомври
В Областната администрация в Хасково днес под полицейска охрана пристигнаха бюлетините, както и другите книжа, за парламентарния вот на 27 октомври. Получаваме 220 000 бюлетини при ...
Фирмите, използващи изкуствен интелект, трябва да въведат принципи за защита на служителите, каза проф. Андрияна Андреева
Фирмите, които използват изкуствен интелект, трябва да въведат принципи за защита на служителите, каза днес проф. Андрияна Андреева, юрист и областен управител на Варна. Тя бе сре ...
Тикер в 13:21 ч.
От 21 октомври ще започне поетапното пускане на отоплението в Перник, съобщават ...
Начало На преден план
1870
България

Над 140 души се възползваха от безплатните прегледи за белодробни болести и за сърдечно-съдови заболявания в болницата в Свищов

Над 140 души се възползваха от безплатните прегледи в Многопрофилна болница за активно лечение (МБАЛ) „Д-р Димитър Павлович“ в Свищов, които бяха осигурени по Национална програма за превенция на хроничните незаразни болести 2021-2025 г., съобщиха от здравното заведение.Скрининговите кампании за белодробни болести, сърдечно-съдови заболявания и диабет тип 2 се проведоха в периода от 10 до 17 октомври включително.

| 17 Октомври 2024, 18:41 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Над 140 души се възползваха от безплатните прегледи за белодробни болести и за сърдечно-съдови заболявания в болницата в Свищов
Над 140 души се възползваха от безплатните прегледи за белодробни болести и за сърдечно-съдови заболявания в болницата в Свищов
Снимка © БТА

Над 140 души се възползваха от безплатните прегледи в Многопрофилна болница за активно лечение (МБАЛ) „Д-р Димитър Павлович“ в Свищов, които бяха осигурени по Национална програма за превенция на хроничните незаразни болести 2021-2025 г., съобщиха от здравното заведение.

Осигуряването на достъп до архитектурна, транспортна и комуникационна среда е сред основните проблеми за хората със зрителни затруднения.Това каза Васил Долапчиев от Съюза на слепите в България. Той посочи, че в големите общини се работи за подобряване на условията, но добави, че „има още много какво да се желае“. Коментарът му е във връзка с отбелязването на Международния ден на белия бастун.

По отношение на нормативната база нещата стоят много добре, работихме усърдно и променихме доста неща, заимствайки европейския и световен опит в тази област, заяви още Долапчиев. Има обаче занижен контрол, лошо качество на изпълнение на проекти за осигуряване на достъп до средата, добави той.

Друго предизвикателство е осигуряването на заетост и възможността незрящите хора, особено младите, да имат собствени доходи, посочи Долапчиев. Хората със зрителни проблеми имат ну

Повече инвестиции в привличането и подготовката на кадри за Военновъздушните сили (ВВС) очаква президентът Румен Радев. Държавният глава се срещна с курсанти от различни специализации на Висшето военновъздушно училище „Георги Бенковски“, съобщи прессекретариатът на президента. Разговорът се проведе в президентската институция по повод Празника на авиацията и Българските военновъздушните сили - 16 октомври. 

На въпрос на курсант за развитието на ВВС президентът отговори, че очаква повече инвестиции за привличане на кадри, подготовката им и повишаване на мотивацията им, както и по-активни усилия за въвеждане на безпилотни летателни апарати с асиметричен ефект на действие. Курсантите проявиха интерес към опита на президента като военен летец, към възможностите за преминаване на обучение за изтребителите F-16, за модернизацията на Българската армия. 

Пр

Общо 14 катастрофи са станали на територията на Пазарджишка област за периода от 1 до 13 октомври. Това съобщи старши инспектор Христо Георгиев от сектор „Пътна полиция” при Областна дирекция (ОД) на МВР- Пазарджик, цитиран от полицията.

Четири от катастрофите са тежки и при тях има четирима пострадали. В сравнение със същия период на 2023 година отчитаме намаление на общият брой станали произшествия, като те са с девет по-малко, каза ст. Инспектор Георгиев.

През септември са установени 42 водачи, управлявали моторни превозни средства под въздействието на алкохол, като с до 1,2 промила са санкционирани седем водачи, с над 1,2 промила седем водачи, като  спрямо тях са образувани бързи производства. Установени са четирима водачи, шофирали след употреба на наркотици или техните аналози.

Установени са 17 неправоспособни шофьори, управлявали моторни пр

Неформалната среща между министрите на отбраната на страните-членки на НАТО се провежда на 13 и 14 октомври 2004 г. в Пояна Брашов, Румъния. Неформалните срещи традиционно нямат фиксиран дневен ред и на тях не се вземат официални решения. Те позволяват на министрите да обсъждат свободно въпроси от дневния ред на НАТО. Форумът се организира за първи път в Румъния, която заедно с България, Естония, Латвия, Литва и Словакия се присъединява официално към Алианса през 2004 г. На срещата участват министри на отбраната, началници на генерални щабове на армиите на държавите-членки на НАТО, висши представители от Международния секретариат и от Международния военен секретариат на НАТО. По време на срещата се обсъждат ключови отбранителни въпроси, най-вече по промени в операциите на Организация на Северноатлантическия договор. Изготвят се различни насоки и планове

Район "Витоша" оттегля подкрепата си за проекта за изграждане на социална услуга в кв. "Княжево", предназначена за резидентна грижа за непридружени деца бежанци от уязвими групи, съобщават от районната администрация на своята фейсбук страница.

След внимателно изслушване на мнението на местната общност и допълнителни проучвания стигнахме до заключението, че предложената локация не отговаря на необходимите стандарти за осигуряване на адекватна социална грижа за децата, посочват от район "Витоша". Те допълват, че решението за оттегляне на подкрепата за проекта и изпращането на съответното писмо до Държавната агенция по бежанци е базирано на грижата на районната администрация за безопасността и доброто развитие на децата, както и на нуждите и опасенията на нашите граждани.

Надяваме се, че това ще послужи като стимул за разумно преосмисляне на проекта и намиране на подходяща

Скрининговите кампании за белодробни болести, сърдечно-съдови заболявания и диабет тип 2 се проведоха в периода от 10 до 17 октомври включително. 

За прегледите се записаха хора на различна възраст, независимо от здравноосигурителния им статус и фамилна обремененост. Скрининговите кампании бяха извършени от д-р Маргарита Тасева, д-р Десислава Кръстева-Стояновска и д-р Маргарита Чекова.

Стратегическата цел на програмата бе да продължи подобряването на здравното състояние на населението, чрез намаляване на преждевременната смъртност, заболеваемост и дългосрочни последствия за здравето от най-често срещаните хронични незаразни болести. 

В България все още няма всеобхватна грижа за пациентите с онкологични заболявания, каза днес пред журналисти във Варна доц. Ася Консулова, началник клиника в УСБАЛО – София. По думите й у нас дейностите са разделени. Консулова подчерта, че грижата за пациента е нещо съвсем различно от лечението му и допълни, че в нашата страна все още продължава практиката за диагностика и решаване на конкретен проблем, без да се обхващат всички нужди на болните. Всеобхватната грижа трябва да се развие, но първо като начин на мислене – да не се извършват само дейности, които са платени, а това, което е правилно и качествено, обясни Консулова. Според нея е наложително да е очертае и път на пациента, който да бъде ясно разписан и признат от институциите, за да се изпълнява от всички лечебни заведения.

Доц. Консулова е сред участниците в 15-а национална онкологична конференция СОНМ-МОР

Апелативеният съд в Пловдив отхвърли протеста на Софийска градска прокуратура (СГП), с който се искаше задържане под стража на сина на кмета на Минерални бани Мюмюн Искендер - Али Али и измени взетата на трети октомври от Хасковския окръжен съд мярка за неотклонение „домашен арест“ в "парична гаранция" от 5000 лева,  съобщиха от съда. 

Оттам припомниха, че с постановление на СГП от 20 септември Али е привлечен като обвиняем за участие в организирана престъпна група. Той е обвинен за престъпление, изразяващо се в получаване на средства, предоставени от ЕС на българската държава, разпределяни от Държавен фонд „Земеделие“ в размер от по 391 160 лева, чрез представяне на неверни сведения. Акцията по случая в Минерални бани бе на 20 септември, при която бяха задържани кметът на общината Мюмюн Искендер, синът му Али и общинският служител Байрям Иляз,

На свое извънредно заседание Общинският съвет в Тополовград измени и допълни свое предишно решение да кандидатства по европейски проект, като така отстрани пречки, които биха възникнали при одобрението му. 

Както вече съобщи, в проекта за дневния ред на сесията бе залегнала само една точка. За да бъдат напълно покрити изискванията на Управляващия орган на Програмата "ИНТЕРРЕГ България - Турция", по която Общината кандидатства, в книжата трябваше да бъде фиксиран срок на устойчивост на проекта от пет години. Такъв срок не бе вписан при предишното приемане на докладната през юни тази година, обясни заместник-кметът Хараламби Мочев, който е вносител на предложението.

Ако проектът бъде одобрен, с отпуснатите средства ще бъде възстановен детски спортен комплекс. Съветниците гласуваха единодушно докладната с допълнения срок на устойчивост на проекта, макар общинският съв

Рамково споразумение за взаимопомощ между общините и електроразпределителните дружества бе сключено по време на Годишната среща на местните власти в Албена, която бе организирана от Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ). 

По време на пленарните сесии през третия ден на срещата кметовете и общинските съветници обсъждаха развитието на капацитета на общинските съвети като политически орган на местното самоуправление. Сред панелите бяха "Отговорности и предизвикателства пред общинските съвети при формирането на местните политики в мандат 2023 - 2027", "Публичност и гражданско участие" и "Актуални въпроси пред общинските съвети през 2025 година". 

"Нужно е възнагражденията на общинските съветници да бъдат ясно регламентирани, а не да бъдат до определен процент от заплатите на администрацията", каза Златко Живков, член на Управителния съвет

Общо 27 нарушения са констатирани при специализирана полицейска операция в област Габрово, съобщиха от полицията. 

В рамките на два часа са проверени 57 моторни превозни средства (МПС) и 59 човека. От общия брой МПС са проверени 14 товарни автомобила. Установени са 10 нарушения. Връчени са осем електронни фиша.

Екипите на Районно управление - Севлиево са извършили проверки на 53 МПС и 59 човека, като са констатирани 10 нарушения. В Дряново са извършени проверки на 60 МПС и 68 човека. Констатирани са шест нарушения и са връчени 15 електронни фиша. В Трявна са проверени 12 МПС и 15 човека. Констатирано е едно нарушение и са връчени три фиша, информираха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Габрово. 

В хода на полицейската операция е осъществен интензивен контрол над водачите за управление на МПС след употреба на алкохол с концентрация над 0,5 на

Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Жена от Кресна пострада при побой
Младежът, който преби жена пред денонощен магазин в Перник, е обвинен в умишлено причиняване на смърт
Областният управител върна решението на Общински съвет – Ямбол за преместваемите обекти
Трима души са задържани в София за извършване на измами с кредити в страната, съобщиха на брифинг в Стара Загора разследващите
Д-р Вилхелм Елисеев и д-р Пламена Вълчева бяха наградени от регионалната колегия на Българския лекарски съюз във Видин
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Октомври
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
В детайли
До няколко дни ще започне поетапното пускане на парното в Перник, съобщиха от топлофикационното дружество
Контекст
Специализирана полицейска операция за противодействие на престъпления, свързани с нарушения на изборното законодателство, се провежда в Гълъбово и Стара Загора
На преден план
Жена от Кресна пострада при побой
Основна линия
В Областната администрация в Хасково пристигнаха бюлетините и книжата за вота на 27 октомври
Местен фокус
Фирмите, използващи изкуствен интелект, трябва да въведат принципи за защита на служителите, каза проф. Андрияна Андреева
На преден план
Младежът, който преби жена пред денонощен магазин в Перник, е обвинен в умишлено причиняване на смърт
Контекст
Полицаи задържаха употребил алкохол водач без шофьорска книжка, който опитал да избегне проверка в Шумен
Сфера
Заради случаи на пожари със загинал през последните седмици, пожарната в Кърджали излезе с препоръки за предотвратяването им
На преден план
Областният управител върна решението на Общински съвет – Ямбол за преместваемите обекти
Контекст
Програма с фокус върху психичното здраве на журналистите е предвидена на конференцията „Sofia Talks Media: Устойчиви на кризи“
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.