Начало Контекст Жителите на община Добричка отново се обявиха против изграждането на ветроенергийните паркове
1910
България

Жителите на община Добричка отново се обявиха против изграждането на ветроенергийните паркове

Организирана среща за дебат от Община Добричка във връзка с подготвяния референдум по темата за ветроенергийните паркове се проведе в зала “Добрич” на областния град. Събитието започна с шествие от сградата на община Добричка, стигна до сградата на областния управител и завърши в зала “Зала Добрич”, където се събраха само хора, които са против изграждането на ветрогенератори.Областният управител Румен Русев, инвеститорите и Българската ветроенергийна асоциация не се отзоваха на поканата за участие, отправена от кмета на Община Добричка - Соня Георгиева.

| 17 Октомври 2024, 18:50 ч.
Жителите на община Добричка отново се обявиха против изграждането на ветроенергийните паркове
Жителите на община Добричка отново се обявиха против изграждането на ветроенергийните паркове
Снимка © БТА

Организирана среща за дебат от Община Добричка във връзка с подготвяния референдум по темата за ветроенергийните паркове се проведе в зала “Добрич” на областния град. Събитието започна с шествие от сградата на община Добричка, стигна до сградата на областния управител и завърши в зала “Зала Добрич”, където се събраха само хора, които са против изграждането на ветрогенератори.

Общинският съвет в Бяла Слатина ще проведе редовното си заседание днес, съобщиха от Съвета. Двадесет и три точки са включени в предварителния дневен ред на общинските съветници.

Една от точките касае актуализация на бюджета на общината. Кметът инж. Иво Цветков предлага на съветниците бюджетът да се актуализира със 17 401 600 лв. В докладната си той посочва, че през годината, след проведени процедури за избор на изпълнители по проектите, финансирани от държавния бюджет, са сключени договори за над 14 млн. лв. Те касаят ремонт на централния площад, облагородяване на пешеходно пространство по улица „Димитър Благоев“, ремонт на улици в Бяла Слатина, както и ремонт на тротоари по протежението на улиците с името „Георги Димитров“ в селата Търнава и Алтимир. 

Две от учебните заведения в общината са спечелили проекти за над един милион лева, получени

Мъж и жена пострадаха при катастрофа между два леки автомобила на бул. "Липник" в Русе. Това съобщи регионалният говорител на МВР в града Даниела Малчева. 

Сигнал за инцидента е подаден около 11:40 часа. При произшествието единият автомобил се е блъснал и в дърво. 
На място са изпратени екипи на "Спешна помощ", полицията и противопожарната служба. 

Пострадалите са пътували в единия автомобил. Наложила се е намесата на екип на противопожарната служба, който да извади 46-годишния шофьор от смачкания в дървото автомобил.

От "Спешна помощ" съобщиха, че мъжът и неговата спътничка - жена на около 70 години, са откарани с наранявания в Университетската болница "Канев", без опасност за живота. 

Причините за инцидента се изясняват. Движението в участъка е затруднено.

Повече инвестиции в привличането и подготовката на кадри за Военновъздушните сили (ВВС) очаква президентът Румен Радев. Държавният глава се срещна с курсанти от различни специализации на Висшето военновъздушно училище „Георги Бенковски“, съобщи прессекретариатът на президента. Разговорът се проведе в президентската институция по повод Празника на авиацията и Българските военновъздушните сили - 16 октомври. 

На въпрос на курсант за развитието на ВВС президентът отговори, че очаква повече инвестиции за привличане на кадри, подготовката им и повишаване на мотивацията им, както и по-активни усилия за въвеждане на безпилотни летателни апарати с асиметричен ефект на действие. Курсантите проявиха интерес към опита на президента като военен летец, към възможностите за преминаване на обучение за изтребителите F-16, за модернизацията на Българската армия. 

Пр

Министърът на вътрешните работи Атанас Илков освободи от поста директора на дирекция "Вътрешна сигурност" в МВР старши комисар Лазар Христов. Това съобщиха от институцията.

Сменен е и директорът на полицията в Русе Пламен Пенчев. 

Преди месец бе сменен директорът на полицията в Бургас. Сега титуляр на поста е Владимир Маринов.

Областният управител Румен Русев, инвеститорите и Българската ветроенергийна асоциация не се отзоваха на поканата за участие, отправена от кмета на Община Добричка - Соня Георгиева.

Тя сподели, че Русев е изпратил в сряда отговор, с който заявява, че поради служебни ангажименти, не може да присъства. “Основна задача като областен управител, е да спазвам върховенството на закона и да защитавам интересите на жителите на област Добрич, като провеждам държавна политика. Като представител на държавна власт, съм длъжен да упражнявам контрол по законосъобразността на актовете на и действията на органите на местното самоуправление и местната администрация, посочва в писмото си Румен Русев, като обръща внимание, че в своята заповед от 11 септември, е посочил допуснатите нарушения на нормативната уредба.   

В неговото писмо се казва още, че съдът е този, който безпристрастно и компетентно ще отсъди има или не нарушение на закона.

Председателят на националната инициатива „Бялата лястовица“ Владимир Калчев отправи няколко въпроса към инвеститорите. Той попита „Защо проектите са предимно върху поземлени имоти, представляващи земеделски земи?“. Калчев иска да знае дали има инвестиционно намерение, което някъде да им е отказано немотивирано.

Председателят на сдружение „Пчела – Добрич 1946“ Галин Георгиев изрази притесненията на пчеларите, като запозна присъстващите със световни проучвания по темата.

Пловдивският районен съд определи най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо 25-годишния Николай Амбарев, собственик на траурна агенция, който бе задържан преди два дни за измама, таксувал близки на починали за кремации, които не е извършил.

Той е обвинен за това, че през септември 2024 г. е заблудил близките на двама починали за извършена кремация и с това им причинил имотна вреда в размер на общо 1639 лева. Двата отделни случая са свързани с починали жена и мъж, като за кремациите собственикът на агенцията взел съответно по 809 лева и 830 лева. Според обвинението кремациите не били извършени, а телата им били поставени в хладилна камера, като на близките предал урни с прах с неизвестен произход. 

Пред съдебния състав Николай Амбарев заяви, че спира да се занимава с траурна дейност.

Районният  съд в Пловдив го остави в ареста, като

Международният панаир в Пловдив ще посрещне над 70 водещи компании от зоо-индустрията, които ще се включат като изложители в рамките на тридневното събитие Plovdiv Zoo Expo 2024. Изложението ще се проведе на 18, 19 и 20 октомври и ще обедини разнообразен набор от бизнеси в сферата на грижата и продуктите за домашните любимци, включително борси и магазини за домашни любимци, дистрибутори, коафьори, ветеринарни лекари, производители на храни и лакомства и други.

Първият ден от събитието, петък, е посветен на бизнес срещи на хора от индустрията, които ще представят своите иновативни идеи и предложения в конкретни области. На място ще бъдат разположени щандове на разнообразни магазини за домашни любимци, представители на реномирани ветеринарни клиники, водещи производители в сферата на храната за домашни любимци, както и професионални фризьорски услуги от квалифицирани експерти - г

Над  12 млн. души се занимават и работят в сферата на предприятията на социалната и солидарна икономика. Това представлява близо шест процента от всички работещи хора в рамките на Европейския съюз (ЕС). Около четири милиона са самите предприятия и фирми, които работят в сферата на социалната и солидарна икономика. Това заяви вицепрезидентът Илияна Йотова при откриването на Дванадесети европейски форум на субектите на социалната и солидарната икономика, който ще се състои от днес до 17 октомври в Банкя. Данните са от изследване, поръчано от Европейската комисия и реализирано от Съвета по иновации към ЕС и Асоциацията на малките и средни предприятия във всички 27 държави от евросъюза, отбеляза Йотова.

Европейската и българската социална и солидарна икономика се грижи не само за доходите, грижи се не само за изравняване на стандарта и начина на живот на хората, но е в основат

Окръжен съд – Благоевград призна за виновен  румънски гражданин, причинил смъртта на двама души при пътнотранспортно произшествие. Наложеното наказание е „лишаване от свобода“ за срок от три години и отнемане на правото да управлява моторно превозно средство (МПС) за срок от пет години, считано от датата на влизане на присъдата в сила.

 Румънският гражданин е признат за виновен, затова, че е шофирал с превишена скорост и по непредпазливост е причинил смъртта на други двама румънски граждани. От Окръжната прокуратура припомнят, че на  26.09.2020 г. около 18:00 часа на Автомагистрала „Струма“ водъчъте управлявал лек автомобил със скорост над 160 км./ч. при ограничение от 140 км/ч. Пътувал е от село Кулата към град Сандански. По непредпазливост е причинил смъртта на двамата румънски граждани. 

Подсъдимият е осъден да заплати

“Налице са  причини от процедурно същество, поради което инвестиционното намерение не следва да се реализира, а настоящата процедура да бъде прекратена”, се казва в позиция на Българското дружество за защита на птиците, която бе прочетена на срещата.

По-рано от Българската ветроенергийна асоциация (БГВЕА)  изпратиха писмо до всички медии, че няма да участват в дебата на община Добричка по повод местния референдум. "Бихме искали гражданите на Североизточна България да знаят, че не сме против провеждането на референдуми по различни важни за обществото теми, но не сме съгласни допитването да се използва за постигане на краткосрочни политически цели”, посочиха в писмото си от асоциацията.

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Прогноза за времето на 19 Октомври (Събота) и следващите дни
През нощта ще бъде ясно, в Източна България ще духа слаб вятър от изток-североизток, на запад ще е почти тихо, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). ...
Пожар гори в бившето училище в русенското село Червена вода, няма пострадали хора
Пожар гори в сградата на бившето училище в Червена вода, съобщи директорът на Районната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Русе комисар Светослав ...
Общо 23-ма души са ранени при катастрофи в страната през последното денонощие
Общо 23-ма души са ранени при 17 тежки катастрофи в страната през последното денонощие, съобщиха от МВР на сайта си.  В София са регистрирани три тежки и 35 леки пътнотранспор ...
Жените не бива да се плашат от периода на менопауза, каза д-р Иван Башлиев от МБАЛ „Св. Иван Рилски“ в Козлодуй
Менопаузата е прекрасен период в живота на една жена и бих посъветвал дамите да не се плашат от него. Това каза началникът на Акушеро-гинекологично отделение в Многопрофилната бол ...
Днес изтича крайният срок за регистрация на социологическите агенции, които ще извършват проучвания „на изхода“ в изборния ден
Днес в 17:00 часа изтича крайният срок за регистрация на социологическите агенции, които ще извършват проучвания „на изхода“ (exit-poll) в изборния ден на 27 октомври. ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Започва изпълнението на втората фаза от проекта за подобряване на качеството на въздуха в Община Пловдив
Започва изпълнението на фаза 2 от проекта за подобряване на качеството на атмосферния въздух в Община Пловдив чрез намаляване на емисиите от фини прахови частици от битовото отопле ...
Прогноза за времето на 19 Октомври (Събота) и следващите дни
През нощта ще бъде ясно, в Източна България ще духа слаб вятър от изток-североизток, на запад ще е почти тихо, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). ...
Минус 4 градуса е измерената температура тази сутрин в Чепеларе
Първото застудяване тази есен вече е факт, съобщи дежурният в метеорологичната станция на връх Рожен. Най-ниската температура е измерена в Чепеларе – минус 4 градуса, а на Р ...
Втора овцеферма със зараза от шарка е установена в хасковското село Узунджово в рамките на два дни, съобщиха от БАБХ
Втора ферма със заразени с шарка овце е констатирана в рамките на два дни в хасковското село Узунджово, съобщиха на официалната си страница от Българската агенция по безопасност на ...
Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете
Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете, съобщиха от общинския пресцентър. Услугата е част от стремежа на общината да насърч ...
Тикер в 11:54 ч.
Започва изпълнението на фаза 2 от проекта за подобряване на качеството на атмосф ...
Начало Контекст
1910
България

Жителите на община Добричка отново се обявиха против изграждането на ветроенергийните паркове

Организирана среща за дебат от Община Добричка във връзка с подготвяния референдум по темата за ветроенергийните паркове се проведе в зала “Добрич” на областния град. Събитието започна с шествие от сградата на община Добричка, стигна до сградата на областния управител и завърши в зала “Зала Добрич”, където се събраха само хора, които са против изграждането на ветрогенератори.Областният управител Румен Русев, инвеститорите и Българската ветроенергийна асоциация не се отзоваха на поканата за участие, отправена от кмета на Община Добричка - Соня Георгиева.

| 17 Октомври 2024, 18:50 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Жителите на община Добричка отново се обявиха против изграждането на ветроенергийните паркове
Жителите на община Добричка отново се обявиха против изграждането на ветроенергийните паркове
Снимка © БТА

Организирана среща за дебат от Община Добричка във връзка с подготвяния референдум по темата за ветроенергийните паркове се проведе в зала “Добрич” на областния град. Събитието започна с шествие от сградата на община Добричка, стигна до сградата на областния управител и завърши в зала “Зала Добрич”, където се събраха само хора, които са против изграждането на ветрогенератори.

Общинският съвет в Бяла Слатина ще проведе редовното си заседание днес, съобщиха от Съвета. Двадесет и три точки са включени в предварителния дневен ред на общинските съветници.

Една от точките касае актуализация на бюджета на общината. Кметът инж. Иво Цветков предлага на съветниците бюджетът да се актуализира със 17 401 600 лв. В докладната си той посочва, че през годината, след проведени процедури за избор на изпълнители по проектите, финансирани от държавния бюджет, са сключени договори за над 14 млн. лв. Те касаят ремонт на централния площад, облагородяване на пешеходно пространство по улица „Димитър Благоев“, ремонт на улици в Бяла Слатина, както и ремонт на тротоари по протежението на улиците с името „Георги Димитров“ в селата Търнава и Алтимир. 

Две от учебните заведения в общината са спечелили проекти за над един милион лева, получени

Мъж и жена пострадаха при катастрофа между два леки автомобила на бул. "Липник" в Русе. Това съобщи регионалният говорител на МВР в града Даниела Малчева. 

Сигнал за инцидента е подаден около 11:40 часа. При произшествието единият автомобил се е блъснал и в дърво. 
На място са изпратени екипи на "Спешна помощ", полицията и противопожарната служба. 

Пострадалите са пътували в единия автомобил. Наложила се е намесата на екип на противопожарната служба, който да извади 46-годишния шофьор от смачкания в дървото автомобил.

От "Спешна помощ" съобщиха, че мъжът и неговата спътничка - жена на около 70 години, са откарани с наранявания в Университетската болница "Канев", без опасност за живота. 

Причините за инцидента се изясняват. Движението в участъка е затруднено.

Повече инвестиции в привличането и подготовката на кадри за Военновъздушните сили (ВВС) очаква президентът Румен Радев. Държавният глава се срещна с курсанти от различни специализации на Висшето военновъздушно училище „Георги Бенковски“, съобщи прессекретариатът на президента. Разговорът се проведе в президентската институция по повод Празника на авиацията и Българските военновъздушните сили - 16 октомври. 

На въпрос на курсант за развитието на ВВС президентът отговори, че очаква повече инвестиции за привличане на кадри, подготовката им и повишаване на мотивацията им, както и по-активни усилия за въвеждане на безпилотни летателни апарати с асиметричен ефект на действие. Курсантите проявиха интерес към опита на президента като военен летец, към възможностите за преминаване на обучение за изтребителите F-16, за модернизацията на Българската армия. 

Пр

Министърът на вътрешните работи Атанас Илков освободи от поста директора на дирекция "Вътрешна сигурност" в МВР старши комисар Лазар Христов. Това съобщиха от институцията.

Сменен е и директорът на полицията в Русе Пламен Пенчев. 

Преди месец бе сменен директорът на полицията в Бургас. Сега титуляр на поста е Владимир Маринов.

Областният управител Румен Русев, инвеститорите и Българската ветроенергийна асоциация не се отзоваха на поканата за участие, отправена от кмета на Община Добричка - Соня Георгиева.

Тя сподели, че Русев е изпратил в сряда отговор, с който заявява, че поради служебни ангажименти, не може да присъства. “Основна задача като областен управител, е да спазвам върховенството на закона и да защитавам интересите на жителите на област Добрич, като провеждам държавна политика. Като представител на държавна власт, съм длъжен да упражнявам контрол по законосъобразността на актовете на и действията на органите на местното самоуправление и местната администрация, посочва в писмото си Румен Русев, като обръща внимание, че в своята заповед от 11 септември, е посочил допуснатите нарушения на нормативната уредба.   

В неговото писмо се казва още, че съдът е този, който безпристрастно и компетентно ще отсъди има или не нарушение на закона.

Председателят на националната инициатива „Бялата лястовица“ Владимир Калчев отправи няколко въпроса към инвеститорите. Той попита „Защо проектите са предимно върху поземлени имоти, представляващи земеделски земи?“. Калчев иска да знае дали има инвестиционно намерение, което някъде да им е отказано немотивирано.

Председателят на сдружение „Пчела – Добрич 1946“ Галин Георгиев изрази притесненията на пчеларите, като запозна присъстващите със световни проучвания по темата.

Пловдивският районен съд определи най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо 25-годишния Николай Амбарев, собственик на траурна агенция, който бе задържан преди два дни за измама, таксувал близки на починали за кремации, които не е извършил.

Той е обвинен за това, че през септември 2024 г. е заблудил близките на двама починали за извършена кремация и с това им причинил имотна вреда в размер на общо 1639 лева. Двата отделни случая са свързани с починали жена и мъж, като за кремациите собственикът на агенцията взел съответно по 809 лева и 830 лева. Според обвинението кремациите не били извършени, а телата им били поставени в хладилна камера, като на близките предал урни с прах с неизвестен произход. 

Пред съдебния състав Николай Амбарев заяви, че спира да се занимава с траурна дейност.

Районният  съд в Пловдив го остави в ареста, като

Международният панаир в Пловдив ще посрещне над 70 водещи компании от зоо-индустрията, които ще се включат като изложители в рамките на тридневното събитие Plovdiv Zoo Expo 2024. Изложението ще се проведе на 18, 19 и 20 октомври и ще обедини разнообразен набор от бизнеси в сферата на грижата и продуктите за домашните любимци, включително борси и магазини за домашни любимци, дистрибутори, коафьори, ветеринарни лекари, производители на храни и лакомства и други.

Първият ден от събитието, петък, е посветен на бизнес срещи на хора от индустрията, които ще представят своите иновативни идеи и предложения в конкретни области. На място ще бъдат разположени щандове на разнообразни магазини за домашни любимци, представители на реномирани ветеринарни клиники, водещи производители в сферата на храната за домашни любимци, както и професионални фризьорски услуги от квалифицирани експерти - г

Над  12 млн. души се занимават и работят в сферата на предприятията на социалната и солидарна икономика. Това представлява близо шест процента от всички работещи хора в рамките на Европейския съюз (ЕС). Около четири милиона са самите предприятия и фирми, които работят в сферата на социалната и солидарна икономика. Това заяви вицепрезидентът Илияна Йотова при откриването на Дванадесети европейски форум на субектите на социалната и солидарната икономика, който ще се състои от днес до 17 октомври в Банкя. Данните са от изследване, поръчано от Европейската комисия и реализирано от Съвета по иновации към ЕС и Асоциацията на малките и средни предприятия във всички 27 държави от евросъюза, отбеляза Йотова.

Европейската и българската социална и солидарна икономика се грижи не само за доходите, грижи се не само за изравняване на стандарта и начина на живот на хората, но е в основат

Окръжен съд – Благоевград призна за виновен  румънски гражданин, причинил смъртта на двама души при пътнотранспортно произшествие. Наложеното наказание е „лишаване от свобода“ за срок от три години и отнемане на правото да управлява моторно превозно средство (МПС) за срок от пет години, считано от датата на влизане на присъдата в сила.

 Румънският гражданин е признат за виновен, затова, че е шофирал с превишена скорост и по непредпазливост е причинил смъртта на други двама румънски граждани. От Окръжната прокуратура припомнят, че на  26.09.2020 г. около 18:00 часа на Автомагистрала „Струма“ водъчъте управлявал лек автомобил със скорост над 160 км./ч. при ограничение от 140 км/ч. Пътувал е от село Кулата към град Сандански. По непредпазливост е причинил смъртта на двамата румънски граждани. 

Подсъдимият е осъден да заплати

“Налице са  причини от процедурно същество, поради което инвестиционното намерение не следва да се реализира, а настоящата процедура да бъде прекратена”, се казва в позиция на Българското дружество за защита на птиците, която бе прочетена на срещата.

По-рано от Българската ветроенергийна асоциация (БГВЕА)  изпратиха писмо до всички медии, че няма да участват в дебата на община Добричка по повод местния референдум. "Бихме искали гражданите на Североизточна България да знаят, че не сме против провеждането на референдуми по различни важни за обществото теми, но не сме съгласни допитването да се използва за постигане на краткосрочни политически цели”, посочиха в писмото си от асоциацията.

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Прогноза за времето на 19 Октомври (Събота) и следващите дни
Пожар гори в бившето училище в русенското село Червена вода, няма пострадали хора
Общо 23-ма души са ранени при катастрофи в страната през последното денонощие
Жените не бива да се плашат от периода на менопауза, каза д-р Иван Башлиев от МБАЛ „Св. Иван Рилски“ в Козлодуй
Днес изтича крайният срок за регистрация на социологическите агенции, които ще извършват проучвания „на изхода“ в изборния ден
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Октомври
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Основна линия
Започва изпълнението на втората фаза от проекта за подобряване на качеството на въздуха в Община Пловдив
Сфера
Прогноза за времето на 19 Октомври (Събота) и следващите дни
Контекст
Минус 4 градуса е измерената температура тази сутрин в Чепеларе
Местен фокус
Втора овцеферма със зараза от шарка е установена в хасковското село Узунджово в рамките на два дни, съобщиха от БАБХ
Контекст
Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете
Контекст
Митничари задържаха 100 000 къса контрабандни цигари в турски камион на "Капитан Андреево"
На преден план
Д-р Вилхелм Елисеев и д-р Пламена Вълчева бяха наградени от регионалната колегия на Българския лекарски съюз във Видин
Основна линия
При операция на полицията в Монтанско за ден са разкрити 14 престъпления
На преден план
В Търговище започва мащабен ремонт на спортната зала „Иван Ангелов“
Основна линия
Как улична котка стана космонавт преди 61 години
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.