Начало В детайли Предложение за допълнителна финансова подкрепа на горнооряховските спортни клубове е внесъл в Общинския съвет кметът Николай Рашков
2102
България

Предложение за допълнителна финансова подкрепа на горнооряховските спортни клубове е внесъл в Общинския съвет кметът Николай Рашков

Предложение за допълнителна финансова подкрепа на горнооряховските спортни клубове е внесъл в Общинския съвет кметът Николай Рашков, съобщиха от пресцентъра на Общината.Предложението трябва да бъде разгледано първо от комисиите към Общинския съвет, след което ще влезе за гласуване на следващото редовно заседание на съвета, в края на октомври.

| 17 Октомври 2024, 18:59 ч.
Предложение за допълнителна финансова подкрепа на горнооряховските спортни клубове е внесъл в Общинския съвет кметът Николай Рашков
Предложение за допълнителна финансова подкрепа на горнооряховските спортни клубове е внесъл в Общинския съвет кметът Николай Рашков
Снимка © Община Горна Оряховица

Предложение за допълнителна финансова подкрепа на горнооряховските спортни клубове е внесъл в Общинския съвет кметът Николай Рашков, съобщиха от пресцентъра на Общината. Предложението трябва да бъде разгледано първо от комисиите към Общинския съвет, след което ще влезе за гласуване на следващото редовно заседание на съвета, в края на октомври.

Столичната община чрез Направление "Социални дейности и интеграция на хора с увреждания" сключи договор за доставка на нов пътнически микробус 8+1 за нуждите на Център за настаняване от семеен тип за деца без увреждания "Любен Каравелов", съобщава общината на своя сайт.

Основната цел е да се обезпечи придвижването на настанените деца и младежи от 3 до 20 години в Центъра, който се намира в ж.к. "Модерно предградие", ул. "Методи Македонски" 11.

Цената на превозното средство е близо 72 хил.лв. с ДДС. Срокът за доставка на автомобила е до 11 ноември 2024 година. Предвижда се половината сума за закупуване на микробуса да бъде възстановена на Столична община от Фонд "Социална закрила" към Министерството на труда и социалната политика.

Възможността за ползване на собствено транспортното средство ще осигури по-широк и лесен достъп на децата и младежите до различни образо

Прокуратурата е използвала специални разузнавателни средства (СРС) спрямо 15 магистрати  - 11 прокурори, трима следователи и един съдия, в периода 2017 – 2023 г. Това съобщиха от държавното обвинение в отговор на запитвания от медии по повод изнесени твърдения за броя на разрешените от съд специални разузнавателни средства, прилагани спрямо съдии през последните години. 

По разпореждане на и.ф. главен Борислав Сарафов още през март 2024 г. е извършена проверка на всички разрешени от съда специални разузнавателни средства, прилагани спрямо магистрати, по които заявител се явява прокуратурата, се посочва в съобщението. 

Държавното обвинение не е искало разрешение за прилагане на способа, регламентиран в Закона за специалните разузнавателни средства – проникване, нито в съдебни кабинети, нито в съдебни зали и стаи за съвещание на съдебни състави,

Тържествено бе отбелязан днес празникът на 101 Алпийски полк, наследник на 21-ви Средногорски полк, извоювал свобода на Родопите преди 112 години под командването на полк. Владимир Серафимов. Празникът започна сутринта с ден на отворените врати пред каскадата на новия център в Смолян. Деца и възрастни можеха да се докоснат до част от техниката и снаряжението на военното формирование. На Амфитеатъра епископ Висарион отслужи благодарствен молебен.

Около 30 военнослужещи бяха наградени от командира на полка полковник Стефан Димов. Той връчи грамоти за показани високи резултати в различни учения и мисии. Други над 30 военни получиха награди за участие в спортни състезания.

„Ако разгледаме, че Сухопътни войски е едно ковчеже със скъпоценности, които са нашите формирования, който са съществуващите скъпоценности, които са дадени, за да пазят нашата родина, 101-ви Алпийски

Младежът, който преби жена пред денонощен магазин в Перник, е обвинен в умишлено причиняване на смърт, съобщиха от прокуратурата.

Припомняме, че тежкото престъпление беше извършено в края на юли т.г. За побоя над 56-годишната жена бяха задържани двама непълнолетни, като според данните побоят е бил нанесен основно от единия от тях.. Сигнал по случая беше подаден от служители на Центъра за спешна медицинска помощ в Перник.  

Пострадалата бе настанена в болнично заведение, където два месеца по-късно почина. Спрямо извършителя на деянието бе взета мярка за неотклонение "задържане под стража", а след смъртта делото срещу него бе прехвърлено в Окръжната прокуратура. Въпреки че в ареста той навърши пълнолетие, ще бъде съден като непълнолетен, тъй като към момента на престъплението е бил на 17 години. Наказателният кодекс предвижда наказание "лишаване от свобода" от пет до

Вчера лек автомобил е бил повреден в Монтана, като неизвестни лица са забили дълбоко две кирки в двигателя и до него през предния капак. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана.

Автомобилът е собственост на 28-годишен мъж от Монтана и е бил паркиран близо до дома му. По случая е образувано досъдебно производство, изяснява се размерът на нанесените щети.

В 2:44 часа тази нощ в Берковица е бил разбит прозорец на къща. Сигналът е получен от собственика на дома, а при пристигането на място полицаите са открили камъни в хола на потърпевшия, с които е извършено нападението. Случаят се разследва, изясняват се щетите.

От полицейската дирекция в Монтана съобщиха , че случаите със забиване на кирки в автомобили и чупене на прозорци не са новост за региона, като такива са регистрирани в последните години. Най-често за саморазправи са извършвани палежи на н

Сред клубовете, които ще бъдат стимулирани, е и Спортният клуб по армлестинг Локомотив - 96. Днес трима световни шампиони по канадска борба от СКА Локомотив - 96 - Горна Оряховица получиха от кмета Николай Рашков наградата Диамант, съобщиха от общинската администрация. Новото символно отличие е посветено на младите хора, които с уменията, труда и таланта си прославят Горна Оряховица и региона, а отличието има за цел да ги поощрява.

Преди дни тимът по армрестлинг участва в Световното първенство в Лутраки, Гърция, откъдето се завърна с общо десет медала, три от които златни. Стефани Дечева, 16-годишна, има златен медал в категорията за девойки до 63 кг., при двубоите с дясна ръка. Тя е и със сребро в надпреварите с лява ръка. Мартин Милев е шампион при юношите до 18 години и категория до 78 кг. Той, освен първото място с дясна ръка, е спечелил и второ място с лява ръка. Тодор Зеленков е световен шампион в категорията за младежи до 21 години и до 95 кг., в която е преборил всички състезатели с лява ръка, съобщиха от Общината.

Титлите са спечелени в конкуренция с повече от 550 спортисти от различни държави. Българските представители на Световното са били общо над 50, като горнооряховските младежи имат основна заслуга за първенството на България в отборното класиране за юноши. СКА Локомотив - 96 е най-добрият отбор на страната ни в канадската борба. Досега клубът не е получавал средства по Наредбата за условията и реда за финансово подпомагане на спортните клубове, но от следващата година това ще се промени, информираха от общинската администрация.

Днес в Основно училище „Цанко Церковски“ в Мизия ще бъдат отбелязани 155 години от рождението на поета, писател, общественик и политик, патрон на учебното заведение Цанко Церковски, съобщиха от училището на официалната си интернет страница. 

В празничния ден ще има литературно-музикална програма, летоатлетически крос, състезателни игри, народни танци. Денят е неучебен, но присъствен, каза директорът Галина Вълчанова. Тя допълни, че ученици от седми клас ще посетят родното място на Цанко Церковски в Бяла черква, където ще поднесат венец. 

„Гордеем се, че нашето училище е кръстено на този виден българин. В страната има много малко учебни заведения с неговото име", каза още Галина Вълчанова. По думите името на днешното основно училище е определено на 16 октомври 1921 година със заповед на Министерството на просвещението. Вълчанова добави, че си

Изключително слаб интерес към пробното гласуване с машини отчитат от Районната избирателна комисия (РИК) в Ямбол. То бе организирано днес за жителите на четири от петте общини на областта – Ямбол, Тунджа, Елхово и Стралджа. За община Болярово не е организирано, тъй като там има само две секции, в които ще се гласува с машини, каза председателят на РИК – Ямбол Ани Канева.

Само двама желаещи да им бъде разяснено как се гласува с машина е имало в Елхово и трима в Стралджа. „Интересът към демонстрационното гласуване е изключително занижен вече на този етап. Все по-малко избиратели проявяват интерес. Вероятно, защото хората вече се научиха как се гласува с машина, изборите доста често се случват“, посочи Канева.

В област Ямбол са образувани 232 избирателни секции, от които четири подвижни. Очаква се в понеделник (21 октомври) в Ямбол да пристигнат 102

Във връзка с постъпил на 10 октомври сигнал за замърсяване на река Новачица в района на Ловен парк, експерти на Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) – София са извършили незабавна проверка на място. След направен обход на реката са констатирани видими промени в качеството на водата с характеристики за битови отпадъчни води. Това се посочва в прессъобщение на РИОСВ-София. Изискана е и информация от Басейнова дирекция „Дунавски район“, район „Изгрев“ към Столичната община и „Софийска вода“ АД. 

От представителите на „Софийска вода“ АД, присъствали на проверката, е представена информация, че дружеството е възложител по изпълнението на спешен авариен проект за подмяна на десен слатински колектор в участъка между улица „д-р Любен Русев“ и болница „Свети Наум“, информират от РИОСВ-

Кметовете на Пещера Йордан Младенов, на Самоков Ангел Джоргов и на Враца Калин Каменов спечелиха наградата "Кмет на годината".

Конкурсът се организира за 12-а поредна година от Kmeta.bg, а победителите се избират чрез онлайн гласуване. Категориите в конкурса са осем: "Кмет на годината", "Кмет на гражданите", "Градска среда", "Смарт сити", "Туризъм и култура", "Спорт и младежки инициативи", "Социална политика", "Образование". Във всяка категория на конкурса има по трима победители - за малка, средна и голяма община, според населението в нея. За малка община се счита такава с население до 20 000 жители, за средна община - от 20 000 до 50 000, за голяма - с население над 50 000 жители, сочи информация на сайта на организаторите. Типовете общини са определени според официалните данни на Националния статистически институт (НСИ) за броя на населението към 31.12.2022 г., съобщава

Служебният министър-председател Димитър Главчев ще участва днес в Срещата на върха в рамките на Берлинския процес в германската столица, съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет.

Това е десетата поред среща във формат ръководители на държавите от Западните Балкани и на страните партньори от инициативата, както и представители на международни финансови институции и регионални организации. 

Берлинският процес е създаден през 2014 г. като платформа за засилване на сътрудничеството между държавите от Западните Балкани и страните домакини на Берлинския процес, както и Европейският съюз. Форумът има за цел да подпомогне страните в региона в постигането на европейските стандарти и да донесе конкретни ползи на гражданите в региона. Основната идея на инициативата е да подпомага процеса на европейска интеграция на страните от Западните Балкани, като дейността на процеса

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Заради случаи на пожари със загинал през последните седмици, пожарната в Кърджали излезе с препоръки за предотвратяването им
Мерки за предотвратяване на пожари през есенно-зимния сезон разпространи на сайта на МВР и по медиите Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението&ldquo ...
С над 2100 цветни стръка се оформят нови зелени пространства и алеи в Болярово по повод празника на града
С над 2100 стръка теменужки и хризантеми се оформят нови зелени пространства и цветни алеи в Болярово по повод празника на града, съобщиха от пресцентъра на Общината. С цялостно об ...
Прогноза за времето на 19 Октомври (Събота) и следващите дни
През нощта ще бъде ясно, в Източна България ще духа слаб вятър от изток-североизток, на запад ще е почти тихо, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). ...
Пожар гори в бившето училище в русенското село Червена вода, няма пострадали хора
Пожар гори в сградата на бившето училище в Червена вода, съобщи директорът на Районната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Русе комисар Светослав ...
Общо 23-ма души са ранени при катастрофи в страната през последното денонощие
Общо 23-ма души са ранени при 17 тежки катастрофи в страната през последното денонощие, съобщиха от МВР на сайта си.  В София са регистрирани три тежки и 35 леки пътнотранспор ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Около 700 служители от МВР в Пазарджик ще са ангажирани с изборния процес
Около 700 са служителите от структурни звена на МВР в област Пазарджик, които са ангажирани с изборния процес. Това стана ясно на работна среща с ръководители на държавни институци ...
От началото на следващата седмица във Враца ще заработи нова система за таксуване и информационни услуги на градския транспорт
От началото на следващата седмица във Враца стартира тестовият период на новата електронна система за информиране на гражданите, използващи обществения транспорт в община Враца, а ...
До няколко дни ще започне поетапното пускане на парното в Перник, съобщиха от топлофикационното дружество
От 21 октомври ще започне поетапното пускане на отоплението в Перник, съобщават от „Топлофикация – Перник“. Във връзка с очакваното понижение на среднодневните те ...
Специализирана полицейска операция за противодействие на престъпления, свързани с нарушения на изборното законодателство, се провежда в Гълъбово и Стара Загора
На територията на Областна дирекция на МВР – Стара Загора днес се провеждат активни полицейски действия в Районните управления в Гълъбово, както и Първо и Второ Районни управ ...
Жена от Кресна пострада при побой
Жена от Кресна пострада при побой, нанесен от неин съгражданин, съобщиха от пресцентъра на Областна дирекция на МВР - Благоевград. Сигналът за побоя е подаден на 16 октомври на тел ...
Тикер в 13:24 ч.
Около 700 са служителите от структурни звена на МВР в област Пазарджик, които са ...
Начало В детайли
2102
България

Предложение за допълнителна финансова подкрепа на горнооряховските спортни клубове е внесъл в Общинския съвет кметът Николай Рашков

Предложение за допълнителна финансова подкрепа на горнооряховските спортни клубове е внесъл в Общинския съвет кметът Николай Рашков, съобщиха от пресцентъра на Общината.Предложението трябва да бъде разгледано първо от комисиите към Общинския съвет, след което ще влезе за гласуване на следващото редовно заседание на съвета, в края на октомври.

| 17 Октомври 2024, 18:59 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Предложение за допълнителна финансова подкрепа на горнооряховските спортни клубове е внесъл в Общинския съвет кметът Николай Рашков
Предложение за допълнителна финансова подкрепа на горнооряховските спортни клубове е внесъл в Общинския съвет кметът Николай Рашков
Снимка © Община Горна Оряховица

Предложение за допълнителна финансова подкрепа на горнооряховските спортни клубове е внесъл в Общинския съвет кметът Николай Рашков, съобщиха от пресцентъра на Общината. Предложението трябва да бъде разгледано първо от комисиите към Общинския съвет, след което ще влезе за гласуване на следващото редовно заседание на съвета, в края на октомври.

Столичната община чрез Направление "Социални дейности и интеграция на хора с увреждания" сключи договор за доставка на нов пътнически микробус 8+1 за нуждите на Център за настаняване от семеен тип за деца без увреждания "Любен Каравелов", съобщава общината на своя сайт.

Основната цел е да се обезпечи придвижването на настанените деца и младежи от 3 до 20 години в Центъра, който се намира в ж.к. "Модерно предградие", ул. "Методи Македонски" 11.

Цената на превозното средство е близо 72 хил.лв. с ДДС. Срокът за доставка на автомобила е до 11 ноември 2024 година. Предвижда се половината сума за закупуване на микробуса да бъде възстановена на Столична община от Фонд "Социална закрила" към Министерството на труда и социалната политика.

Възможността за ползване на собствено транспортното средство ще осигури по-широк и лесен достъп на децата и младежите до различни образо

Прокуратурата е използвала специални разузнавателни средства (СРС) спрямо 15 магистрати  - 11 прокурори, трима следователи и един съдия, в периода 2017 – 2023 г. Това съобщиха от държавното обвинение в отговор на запитвания от медии по повод изнесени твърдения за броя на разрешените от съд специални разузнавателни средства, прилагани спрямо съдии през последните години. 

По разпореждане на и.ф. главен Борислав Сарафов още през март 2024 г. е извършена проверка на всички разрешени от съда специални разузнавателни средства, прилагани спрямо магистрати, по които заявител се явява прокуратурата, се посочва в съобщението. 

Държавното обвинение не е искало разрешение за прилагане на способа, регламентиран в Закона за специалните разузнавателни средства – проникване, нито в съдебни кабинети, нито в съдебни зали и стаи за съвещание на съдебни състави,

Тържествено бе отбелязан днес празникът на 101 Алпийски полк, наследник на 21-ви Средногорски полк, извоювал свобода на Родопите преди 112 години под командването на полк. Владимир Серафимов. Празникът започна сутринта с ден на отворените врати пред каскадата на новия център в Смолян. Деца и възрастни можеха да се докоснат до част от техниката и снаряжението на военното формирование. На Амфитеатъра епископ Висарион отслужи благодарствен молебен.

Около 30 военнослужещи бяха наградени от командира на полка полковник Стефан Димов. Той връчи грамоти за показани високи резултати в различни учения и мисии. Други над 30 военни получиха награди за участие в спортни състезания.

„Ако разгледаме, че Сухопътни войски е едно ковчеже със скъпоценности, които са нашите формирования, който са съществуващите скъпоценности, които са дадени, за да пазят нашата родина, 101-ви Алпийски

Младежът, който преби жена пред денонощен магазин в Перник, е обвинен в умишлено причиняване на смърт, съобщиха от прокуратурата.

Припомняме, че тежкото престъпление беше извършено в края на юли т.г. За побоя над 56-годишната жена бяха задържани двама непълнолетни, като според данните побоят е бил нанесен основно от единия от тях.. Сигнал по случая беше подаден от служители на Центъра за спешна медицинска помощ в Перник.  

Пострадалата бе настанена в болнично заведение, където два месеца по-късно почина. Спрямо извършителя на деянието бе взета мярка за неотклонение "задържане под стража", а след смъртта делото срещу него бе прехвърлено в Окръжната прокуратура. Въпреки че в ареста той навърши пълнолетие, ще бъде съден като непълнолетен, тъй като към момента на престъплението е бил на 17 години. Наказателният кодекс предвижда наказание "лишаване от свобода" от пет до

Вчера лек автомобил е бил повреден в Монтана, като неизвестни лица са забили дълбоко две кирки в двигателя и до него през предния капак. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана.

Автомобилът е собственост на 28-годишен мъж от Монтана и е бил паркиран близо до дома му. По случая е образувано досъдебно производство, изяснява се размерът на нанесените щети.

В 2:44 часа тази нощ в Берковица е бил разбит прозорец на къща. Сигналът е получен от собственика на дома, а при пристигането на място полицаите са открили камъни в хола на потърпевшия, с които е извършено нападението. Случаят се разследва, изясняват се щетите.

От полицейската дирекция в Монтана съобщиха , че случаите със забиване на кирки в автомобили и чупене на прозорци не са новост за региона, като такива са регистрирани в последните години. Най-често за саморазправи са извършвани палежи на н

Сред клубовете, които ще бъдат стимулирани, е и Спортният клуб по армлестинг Локомотив - 96. Днес трима световни шампиони по канадска борба от СКА Локомотив - 96 - Горна Оряховица получиха от кмета Николай Рашков наградата Диамант, съобщиха от общинската администрация. Новото символно отличие е посветено на младите хора, които с уменията, труда и таланта си прославят Горна Оряховица и региона, а отличието има за цел да ги поощрява.

Преди дни тимът по армрестлинг участва в Световното първенство в Лутраки, Гърция, откъдето се завърна с общо десет медала, три от които златни. Стефани Дечева, 16-годишна, има златен медал в категорията за девойки до 63 кг., при двубоите с дясна ръка. Тя е и със сребро в надпреварите с лява ръка. Мартин Милев е шампион при юношите до 18 години и категория до 78 кг. Той, освен първото място с дясна ръка, е спечелил и второ място с лява ръка. Тодор Зеленков е световен шампион в категорията за младежи до 21 години и до 95 кг., в която е преборил всички състезатели с лява ръка, съобщиха от Общината.

Титлите са спечелени в конкуренция с повече от 550 спортисти от различни държави. Българските представители на Световното са били общо над 50, като горнооряховските младежи имат основна заслуга за първенството на България в отборното класиране за юноши. СКА Локомотив - 96 е най-добрият отбор на страната ни в канадската борба. Досега клубът не е получавал средства по Наредбата за условията и реда за финансово подпомагане на спортните клубове, но от следващата година това ще се промени, информираха от общинската администрация.

Днес в Основно училище „Цанко Церковски“ в Мизия ще бъдат отбелязани 155 години от рождението на поета, писател, общественик и политик, патрон на учебното заведение Цанко Церковски, съобщиха от училището на официалната си интернет страница. 

В празничния ден ще има литературно-музикална програма, летоатлетически крос, състезателни игри, народни танци. Денят е неучебен, но присъствен, каза директорът Галина Вълчанова. Тя допълни, че ученици от седми клас ще посетят родното място на Цанко Церковски в Бяла черква, където ще поднесат венец. 

„Гордеем се, че нашето училище е кръстено на този виден българин. В страната има много малко учебни заведения с неговото име", каза още Галина Вълчанова. По думите името на днешното основно училище е определено на 16 октомври 1921 година със заповед на Министерството на просвещението. Вълчанова добави, че си

Изключително слаб интерес към пробното гласуване с машини отчитат от Районната избирателна комисия (РИК) в Ямбол. То бе организирано днес за жителите на четири от петте общини на областта – Ямбол, Тунджа, Елхово и Стралджа. За община Болярово не е организирано, тъй като там има само две секции, в които ще се гласува с машини, каза председателят на РИК – Ямбол Ани Канева.

Само двама желаещи да им бъде разяснено как се гласува с машина е имало в Елхово и трима в Стралджа. „Интересът към демонстрационното гласуване е изключително занижен вече на този етап. Все по-малко избиратели проявяват интерес. Вероятно, защото хората вече се научиха как се гласува с машина, изборите доста често се случват“, посочи Канева.

В област Ямбол са образувани 232 избирателни секции, от които четири подвижни. Очаква се в понеделник (21 октомври) в Ямбол да пристигнат 102

Във връзка с постъпил на 10 октомври сигнал за замърсяване на река Новачица в района на Ловен парк, експерти на Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) – София са извършили незабавна проверка на място. След направен обход на реката са констатирани видими промени в качеството на водата с характеристики за битови отпадъчни води. Това се посочва в прессъобщение на РИОСВ-София. Изискана е и информация от Басейнова дирекция „Дунавски район“, район „Изгрев“ към Столичната община и „Софийска вода“ АД. 

От представителите на „Софийска вода“ АД, присъствали на проверката, е представена информация, че дружеството е възложител по изпълнението на спешен авариен проект за подмяна на десен слатински колектор в участъка между улица „д-р Любен Русев“ и болница „Свети Наум“, информират от РИОСВ-

Кметовете на Пещера Йордан Младенов, на Самоков Ангел Джоргов и на Враца Калин Каменов спечелиха наградата "Кмет на годината".

Конкурсът се организира за 12-а поредна година от Kmeta.bg, а победителите се избират чрез онлайн гласуване. Категориите в конкурса са осем: "Кмет на годината", "Кмет на гражданите", "Градска среда", "Смарт сити", "Туризъм и култура", "Спорт и младежки инициативи", "Социална политика", "Образование". Във всяка категория на конкурса има по трима победители - за малка, средна и голяма община, според населението в нея. За малка община се счита такава с население до 20 000 жители, за средна община - от 20 000 до 50 000, за голяма - с население над 50 000 жители, сочи информация на сайта на организаторите. Типовете общини са определени според официалните данни на Националния статистически институт (НСИ) за броя на населението към 31.12.2022 г., съобщава

Служебният министър-председател Димитър Главчев ще участва днес в Срещата на върха в рамките на Берлинския процес в германската столица, съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет.

Това е десетата поред среща във формат ръководители на държавите от Западните Балкани и на страните партньори от инициативата, както и представители на международни финансови институции и регионални организации. 

Берлинският процес е създаден през 2014 г. като платформа за засилване на сътрудничеството между държавите от Западните Балкани и страните домакини на Берлинския процес, както и Европейският съюз. Форумът има за цел да подпомогне страните в региона в постигането на европейските стандарти и да донесе конкретни ползи на гражданите в региона. Основната идея на инициативата е да подпомага процеса на европейска интеграция на страните от Западните Балкани, като дейността на процеса

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Заради случаи на пожари със загинал през последните седмици, пожарната в Кърджали излезе с препоръки за предотвратяването им
С над 2100 цветни стръка се оформят нови зелени пространства и алеи в Болярово по повод празника на града
Прогноза за времето на 19 Октомври (Събота) и следващите дни
Пожар гори в бившето училище в русенското село Червена вода, няма пострадали хора
Общо 23-ма души са ранени при катастрофи в страната през последното денонощие
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Октомври
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Контекст
Около 700 служители от МВР в Пазарджик ще са ангажирани с изборния процес
На преден план
От началото на следващата седмица във Враца ще заработи нова система за таксуване и информационни услуги на градския транспорт
В детайли
До няколко дни ще започне поетапното пускане на парното в Перник, съобщиха от топлофикационното дружество
Контекст
Специализирана полицейска операция за противодействие на престъпления, свързани с нарушения на изборното законодателство, се провежда в Гълъбово и Стара Загора
На преден план
Жена от Кресна пострада при побой
Основна линия
В Областната администрация в Хасково пристигнаха бюлетините и книжата за вота на 27 октомври
Местен фокус
Фирмите, използващи изкуствен интелект, трябва да въведат принципи за защита на служителите, каза проф. Андрияна Андреева
На преден план
Младежът, който преби жена пред денонощен магазин в Перник, е обвинен в умишлено причиняване на смърт
Контекст
Полицаи задържаха употребил алкохол водач без шофьорска книжка, който опитал да избегне проверка в Шумен
Сфера
Заради случаи на пожари със загинал през последните седмици, пожарната в Кърджали излезе с препоръки за предотвратяването им
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.