Начало В детайли Звания „Почетен гражданин на Дряново“ бяха връчени тази вечер
2107
България

Звания „Почетен гражданин на Дряново“ бяха връчени тази вечер

Звания „Почетен гражданин на Дряново“ бяха връчени на Тържествено заседание на Общински съвет – Дряново в Ритуалната зала на Общината.„Днес ни събира едно от най-значимите събития, събитие, което обединява в едно традиция и любов. Наградите, които ще връчим днес, са израз на висока оценка към хората, които се трудят да прославят нашия град и община.

| 17 Октомври 2024, 19:54 ч.
Звания „Почетен гражданин на Дряново“ бяха връчени тази вечер
Звания „Почетен гражданин на Дряново“ бяха връчени тази вечер
Снимка © БТА

Звания „Почетен гражданин на Дряново“ бяха връчени на Тържествено заседание на Общински съвет – Дряново в Ритуалната зала на Общината. 

Мъж на 49 години е осъден на година и половина затвор за телефонна измама, съобщиха от Окръжния съд в Стара Загора. Наказанието е наложено след одобрено споразумение, а изпълнението е отложено за срок от четири години. 

Пред съда мъжът е признал вината си за това, че на 6 август т.г. е Гълъбово в съучастие с неустановени при разследването лица е въвел в заблуждение 83-годишна жена. Казано е, че трябва да остави на улицата пред дома си сумата от 15 450 лева с цел да бъдат задържани от служители на МВР лица, които участват в телефонни измами. С деянието осъденият е причинил на пострадалата имотна вреда, като измамата е извършена от повече от две лица, уоворили се предварително за нейното извършване. Единият от съучастниците се е представил за длъжностно лице - служител в Министерството на вътрешните работи. 

В деня на престъплението непознат мъж се свързал с пос

Кметът на хасковското село Узунджово Димитър Ничев е издал заповед, с която забранява на животновъдите от населеното място, които отглеждат кози и овце, да ги пускат извън фермите. Кметът съобщи , че забраната му е вследствие на констатирано в селото огнище на шарка по дребните преживни животни, за което Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) публикува официално съобщение на интернет сайта си. От него става известно, че в засегнатия обект се отглеждат 307 овце и 217 кози.

Съгласно правилата на европейското и националното законодателство следва хуманно умъртвяване и обезвреждане на всички заразени и контактни дребни преживни животни в обекта, съобщават от БАБХ. Най-вероятно към умъртвяване на животните в заразената ферма ще се пристъпи още днес, каза кметът на селото.

Заболяването не представлява опасност за хората, но при разпространение нанася значителни и

През последната седмица от 7 до 13 октомври в област Русе са станали 20 пътнотранспортни произшествия, от които 11 са по-тежки. Това съобщи днес началникът на "Пътна полиция" в крайдунавския град главен инспектор Николай Ненков. 

Той уточни, че при тези инциденти има 14 пострадали, като в един от случаите има образувано досъдебно производство за средна телесна повреда. 

418 са установените нарушения, от които 283 са за превишена скорост. Трима шофьори са управлявали автомобили без книжка. Извършени са и 128 проби за алкохол, от които четири са положителните, каза още главен инспектор Ненков.

Той отчете, че в сектор "Пътна полиция" през последната седмица са обслужени 1211 граждани. 

От началото на годината има регистрирани 35 произшествия с тротинетки, от които по вина на водачите им са пет, каза още главен инспектор Ненков. Той припомни, че

Водоснабдяване и канализация (ВиК) - Хасково да представи решения по проблемите на водоснабдяването в региона до края на годината. За това настоя областният управител на Хасково Мехмед Атаман на среща с новия управител на водния оператор Ненко Дервенков, съобщиха от пресцентъра на областната администрация.

Срещата бе организирана в контекста на продължителните проблеми с водоснабдяването, особено през летните месеци, когато множество села и градове страдат от безводие. Областният управител, като председател на Асоциацията по ВиК, изрази своята дълбока загриженост за качеството на водоснабдителните услуги и настоя за незабавно представяне на информация относно инвестиционните планове на дружеството за 2025 година. Атаман подчерта, че проблемите с водоснабдяването имат сериозно социално и икономическо въздействие върху жителите на Хасковска област и трябва да бъдат приоритетно ад

Европейската комисия ще връчи ежегодните награди за пътна безопасност на официална церемония в Брюксел, няма нито една номинация от България. Това съобщиха от Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“ (ДАБДП), която от 13 юни т.г. е новата национална контактна точка в България за Европейската харта за пътна безопасност.

Победителите ще бъдат обявени на церемонията в Брюксел, която ще се проведе на 14 ноември, а те ще бъдат удостоени с персонално отличие. Освен тази награда, ще получат и цифров знак на победителя и филм, който могат да използват за собствени комуникационни цели. 

В тазгодишното издание на наградите няма нито една номинация от България, въпреки че в Хартата членуват повече от 60 организации от нашата страна. За съжаление на този етап държавата ни се характеризира със слаба активност по отношение на дейностите, свързани с Ев

„Днес ни събира едно от най-значимите събития, събитие, което обединява в едно традиция и любов. Наградите, които ще връчим днес, са израз на висока оценка към хората, които се трудят да прославят нашия град и община. Гордея се, че работя в града, от който са излезли достойни дряновци. Днес, във време на изпитание, по-ясно от всякога разбираме, че сплотени можем да постигнем много“, каза по време на заседанието председателят на Общински съвет – Дряново Тодор Георгиев.

Званието „Почетен гражданин на Дряново“ бе присъдено на Маргрета Григорова, инж. Веселин Кръстев, Антон Антонов, Дончо Дончев, посмъртно на д-р Тодор Тодоров и д-р Тодор Бахчеванов.

„Скъпи дряновци, уважаеми гости, за мен е огромно удоволствие, че днес ще почетем по начин, по който заслужават едни от най-талантливите хора на Дряново, едни от най-отдадените на обществото дряновци. Тези хора направиха така, че всеки един от нас да се гордее, че е от Дряново. Беше изключително лесно да се вземе решение за присъждане на званията. Това е така, защото наградените са достойни хора. За мен е отговорност да работя днес и утре, и занапред, защото съм свързан с тези хора“, каза по време на събитието кметът на Дряново Трифон Панчев. 

Почетен медал за принос в развитието на образованието бе връчен на Пенка Дървеникова, а почетни грамоти бяха присъдени на Виржиния Дачева, Ралица Игнатова-Киселкова, Валентина Начева, отново - за принос в развитието на образованието.

Вокален клас от деца към Народно читалище "Развитие-1869" с ръководител Яница Петрова изнесоха музикален поздрав към гостите. 

От 21 октомври ще започне поетапното пускане на отоплението в Перник, съобщават от „Топлофикация – Перник“.

Във връзка с очакваното понижение на среднодневните температури топлоподаването ще започне първо в административните и обществени сгради, училищата и детските градини.  

От „Топлофикация – Перник“ отново напомнят, че е необходимо да се завъртят винтилите на радиаторите на максимална степен, за да не се налага допълнително обезвъздушаване на отоплителните тела след пускане на отоплението. Също така за оптимално функциониране на вътрешната отоплителна инсталация (ВОИ) е необходимо изпълнението на няколко стандартни процедури, като да се приключат всички ремонти по ВОИ. Лицето, което е упълномощено за работа с абонатната станция, да запълни ВОИ. В сгради – етажна собственост, в които ВОИ не е запълнена поради продължаващи

Екипи на сектор „Рибарство и контрол“ Русе към Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА) са съставили 11 акта за установяване на административни нарушения, от които девет за извършване на риболов през тъмната част на денонощието. Това съобщиха от агенцията, като уточниха, че нарушенията са установени при масови проверки за спазване на правилата за извършване на любителски риболов по Янтра и Русенски Лом.

От ИАРА уточниха , че според заповед на министъра на земеделието и храните, през тъмната част на денонощието е разрешено да се лови риба само на три места в област Русе. Две от тях са по река Дунав - в района на Мартен и в градската част на Русе на кея от Булрис до Топлата вода, в края на улица „Мостова“, както и по десния бряг на река Янтра в землището на град Бяла до моста на Кольо Фичето.

Към момента продължава да важи постояннат

Турски гражданин е с повдигнато обвинение от Окръжна прокуратура – Хасково за опит да пренесе нелегално през Граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) "Капитан Андреево" три пакета с марихуана с общо бруто тегло 1, 620 кг на стойност 25 920 лева по цени за нуждите на съдопроизводството, съобщиха от прокуратурата.

Мъжът, който е на 54 години, е пристигнал на граничния пункт на трасе „Изходящи товарни автомобили“ на 12 октомври т.г., уточниха от пресслужбата на митническото звено в Свиленград.

Той се е опитал да премине през българската територия към пункта в Турция като пешеходец. Пред митническата служителка заявява, че не може да се ориентира добре и търси къде да премине паспортен контрол, за да продължи към южната ни съседка, сочат подробностите от митническата пресслужба.

Оттам уточниха, че именно поведението на пешеходеца е дало повод з

Общо четирима души са задържани по време на проведената днес специализирана полицейска операция във видинския квартал „Нов път“. Образувани са едно досъдебно производство и три предварителни проверки, съобщиха от Областната дирекция на МВР във Видин. 

Припомняме, че операцията е за противодействие както на конвенционалната престъпност, така и срещу престъпления, свързани с купуването и продаването на гласове. В нея са участвали четири екипа на жандармерията, служители от видинското районно управление, от криминална, икономическа, охранителна и пътна полиция на областната дирекция, както и разследващи полицаи. На изградените три временни контролно-пропускателни пункта при входно-изходните точки на квартал „Нов път“ екипите са проверявали водачите на преминаващите моторни превозни средства. Паралелно са извършвали проверки на частни адреси, обществени

Пет пътни произшествия са станали през миналата седмица – от 7 до 13 октомври, на територията на Областната дирекция на МВР в Кюстендил, съобщи пред журналисти началникът на "Охранителна полиция" комисар Васил Паргов. Три от произшествията са с материални щети. При другите две има двама пострадали, като и двете по-тежки произшествия са станали на 13 октомври.

Едното пътно произшествие е възникнало в неделя около 10:20 часа на главен път Е-79, посока София, в района на КПП "Дяково". Мотоциклетист, неспазващ правилата за движение, се е блъснал в лек автомобил. Водачът на мотоциклета е настанен в болница с множество наранявания, но без опасност за живота, каза комисар Паргов.

Същият ден, около 15:10 часа, е възникнало пътно произшествие между два автомобила, като единият е бил управляван от неправоспособен водач. Пострадал е водачът на другият автомобил, който настане

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
От началото на следващата седмица във Враца ще заработи нова система за таксуване и информационни услуги на градския транспорт
От началото на следващата седмица във Враца стартира тестовият период на новата електронна система за информиране на гражданите, използващи обществения транспорт в община Враца, а ...
Жена от Кресна пострада при побой
Жена от Кресна пострада при побой, нанесен от неин съгражданин, съобщиха от пресцентъра на Областна дирекция на МВР - Благоевград. Сигналът за побоя е подаден на 16 октомври на тел ...
Младежът, който преби жена пред денонощен магазин в Перник, е обвинен в умишлено причиняване на смърт
Младежът, който преби жена пред денонощен магазин в Перник, е обвинен в умишлено причиняване на смърт, съобщиха от прокуратурата. Припомняме, че тежкото престъпление беше извършено ...
Областният управител върна решението на Общински съвет – Ямбол за преместваемите обекти
Областният управите на Ямбол Николай Костадинов върна за ново разглеждане в Общински съвет – Ямбол наредбата, уреждаща поставянето на преместваеми обекти, съобщават от прессл ...
Трима души са задържани в София за извършване на измами с кредити в страната, съобщиха на брифинг в Стара Загора разследващите
Трима души са задържани за извършване на измами с кредити. Това съобщи на брифинг Лъчезар Иванов - прокурор в Районна прокуратура – Стара Загора. В брифинга участват също Тан ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Около 700 служители от МВР в Пазарджик ще са ангажирани с изборния процес
Около 700 са служителите от структурни звена на МВР в област Пазарджик, които са ангажирани с изборния процес. Това стана ясно на работна среща с ръководители на държавни институци ...
От началото на следващата седмица във Враца ще заработи нова система за таксуване и информационни услуги на градския транспорт
От началото на следващата седмица във Враца стартира тестовият период на новата електронна система за информиране на гражданите, използващи обществения транспорт в община Враца, а ...
До няколко дни ще започне поетапното пускане на парното в Перник, съобщиха от топлофикационното дружество
От 21 октомври ще започне поетапното пускане на отоплението в Перник, съобщават от „Топлофикация – Перник“. Във връзка с очакваното понижение на среднодневните те ...
Специализирана полицейска операция за противодействие на престъпления, свързани с нарушения на изборното законодателство, се провежда в Гълъбово и Стара Загора
На територията на Областна дирекция на МВР – Стара Загора днес се провеждат активни полицейски действия в Районните управления в Гълъбово, както и Първо и Второ Районни управ ...
Жена от Кресна пострада при побой
Жена от Кресна пострада при побой, нанесен от неин съгражданин, съобщиха от пресцентъра на Областна дирекция на МВР - Благоевград. Сигналът за побоя е подаден на 16 октомври на тел ...
Тикер в 13:25 ч.
Около 700 са служителите от структурни звена на МВР в област Пазарджик, които са ...
Начало В детайли
2107
България

Звания „Почетен гражданин на Дряново“ бяха връчени тази вечер

Звания „Почетен гражданин на Дряново“ бяха връчени на Тържествено заседание на Общински съвет – Дряново в Ритуалната зала на Общината.„Днес ни събира едно от най-значимите събития, събитие, което обединява в едно традиция и любов. Наградите, които ще връчим днес, са израз на висока оценка към хората, които се трудят да прославят нашия град и община.

| 17 Октомври 2024, 19:54 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Звания „Почетен гражданин на Дряново“ бяха връчени тази вечер
Звания „Почетен гражданин на Дряново“ бяха връчени тази вечер
Снимка © БТА

Звания „Почетен гражданин на Дряново“ бяха връчени на Тържествено заседание на Общински съвет – Дряново в Ритуалната зала на Общината. 

Мъж на 49 години е осъден на година и половина затвор за телефонна измама, съобщиха от Окръжния съд в Стара Загора. Наказанието е наложено след одобрено споразумение, а изпълнението е отложено за срок от четири години. 

Пред съда мъжът е признал вината си за това, че на 6 август т.г. е Гълъбово в съучастие с неустановени при разследването лица е въвел в заблуждение 83-годишна жена. Казано е, че трябва да остави на улицата пред дома си сумата от 15 450 лева с цел да бъдат задържани от служители на МВР лица, които участват в телефонни измами. С деянието осъденият е причинил на пострадалата имотна вреда, като измамата е извършена от повече от две лица, уоворили се предварително за нейното извършване. Единият от съучастниците се е представил за длъжностно лице - служител в Министерството на вътрешните работи. 

В деня на престъплението непознат мъж се свързал с пос

Кметът на хасковското село Узунджово Димитър Ничев е издал заповед, с която забранява на животновъдите от населеното място, които отглеждат кози и овце, да ги пускат извън фермите. Кметът съобщи , че забраната му е вследствие на констатирано в селото огнище на шарка по дребните преживни животни, за което Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) публикува официално съобщение на интернет сайта си. От него става известно, че в засегнатия обект се отглеждат 307 овце и 217 кози.

Съгласно правилата на европейското и националното законодателство следва хуманно умъртвяване и обезвреждане на всички заразени и контактни дребни преживни животни в обекта, съобщават от БАБХ. Най-вероятно към умъртвяване на животните в заразената ферма ще се пристъпи още днес, каза кметът на селото.

Заболяването не представлява опасност за хората, но при разпространение нанася значителни и

През последната седмица от 7 до 13 октомври в област Русе са станали 20 пътнотранспортни произшествия, от които 11 са по-тежки. Това съобщи днес началникът на "Пътна полиция" в крайдунавския град главен инспектор Николай Ненков. 

Той уточни, че при тези инциденти има 14 пострадали, като в един от случаите има образувано досъдебно производство за средна телесна повреда. 

418 са установените нарушения, от които 283 са за превишена скорост. Трима шофьори са управлявали автомобили без книжка. Извършени са и 128 проби за алкохол, от които четири са положителните, каза още главен инспектор Ненков.

Той отчете, че в сектор "Пътна полиция" през последната седмица са обслужени 1211 граждани. 

От началото на годината има регистрирани 35 произшествия с тротинетки, от които по вина на водачите им са пет, каза още главен инспектор Ненков. Той припомни, че

Водоснабдяване и канализация (ВиК) - Хасково да представи решения по проблемите на водоснабдяването в региона до края на годината. За това настоя областният управител на Хасково Мехмед Атаман на среща с новия управител на водния оператор Ненко Дервенков, съобщиха от пресцентъра на областната администрация.

Срещата бе организирана в контекста на продължителните проблеми с водоснабдяването, особено през летните месеци, когато множество села и градове страдат от безводие. Областният управител, като председател на Асоциацията по ВиК, изрази своята дълбока загриженост за качеството на водоснабдителните услуги и настоя за незабавно представяне на информация относно инвестиционните планове на дружеството за 2025 година. Атаман подчерта, че проблемите с водоснабдяването имат сериозно социално и икономическо въздействие върху жителите на Хасковска област и трябва да бъдат приоритетно ад

Европейската комисия ще връчи ежегодните награди за пътна безопасност на официална церемония в Брюксел, няма нито една номинация от България. Това съобщиха от Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“ (ДАБДП), която от 13 юни т.г. е новата национална контактна точка в България за Европейската харта за пътна безопасност.

Победителите ще бъдат обявени на церемонията в Брюксел, която ще се проведе на 14 ноември, а те ще бъдат удостоени с персонално отличие. Освен тази награда, ще получат и цифров знак на победителя и филм, който могат да използват за собствени комуникационни цели. 

В тазгодишното издание на наградите няма нито една номинация от България, въпреки че в Хартата членуват повече от 60 организации от нашата страна. За съжаление на този етап държавата ни се характеризира със слаба активност по отношение на дейностите, свързани с Ев

„Днес ни събира едно от най-значимите събития, събитие, което обединява в едно традиция и любов. Наградите, които ще връчим днес, са израз на висока оценка към хората, които се трудят да прославят нашия град и община. Гордея се, че работя в града, от който са излезли достойни дряновци. Днес, във време на изпитание, по-ясно от всякога разбираме, че сплотени можем да постигнем много“, каза по време на заседанието председателят на Общински съвет – Дряново Тодор Георгиев.

Званието „Почетен гражданин на Дряново“ бе присъдено на Маргрета Григорова, инж. Веселин Кръстев, Антон Антонов, Дончо Дончев, посмъртно на д-р Тодор Тодоров и д-р Тодор Бахчеванов.

„Скъпи дряновци, уважаеми гости, за мен е огромно удоволствие, че днес ще почетем по начин, по който заслужават едни от най-талантливите хора на Дряново, едни от най-отдадените на обществото дряновци. Тези хора направиха така, че всеки един от нас да се гордее, че е от Дряново. Беше изключително лесно да се вземе решение за присъждане на званията. Това е така, защото наградените са достойни хора. За мен е отговорност да работя днес и утре, и занапред, защото съм свързан с тези хора“, каза по време на събитието кметът на Дряново Трифон Панчев. 

Почетен медал за принос в развитието на образованието бе връчен на Пенка Дървеникова, а почетни грамоти бяха присъдени на Виржиния Дачева, Ралица Игнатова-Киселкова, Валентина Начева, отново - за принос в развитието на образованието.

Вокален клас от деца към Народно читалище "Развитие-1869" с ръководител Яница Петрова изнесоха музикален поздрав към гостите. 

От 21 октомври ще започне поетапното пускане на отоплението в Перник, съобщават от „Топлофикация – Перник“.

Във връзка с очакваното понижение на среднодневните температури топлоподаването ще започне първо в административните и обществени сгради, училищата и детските градини.  

От „Топлофикация – Перник“ отново напомнят, че е необходимо да се завъртят винтилите на радиаторите на максимална степен, за да не се налага допълнително обезвъздушаване на отоплителните тела след пускане на отоплението. Също така за оптимално функциониране на вътрешната отоплителна инсталация (ВОИ) е необходимо изпълнението на няколко стандартни процедури, като да се приключат всички ремонти по ВОИ. Лицето, което е упълномощено за работа с абонатната станция, да запълни ВОИ. В сгради – етажна собственост, в които ВОИ не е запълнена поради продължаващи

Екипи на сектор „Рибарство и контрол“ Русе към Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА) са съставили 11 акта за установяване на административни нарушения, от които девет за извършване на риболов през тъмната част на денонощието. Това съобщиха от агенцията, като уточниха, че нарушенията са установени при масови проверки за спазване на правилата за извършване на любителски риболов по Янтра и Русенски Лом.

От ИАРА уточниха , че според заповед на министъра на земеделието и храните, през тъмната част на денонощието е разрешено да се лови риба само на три места в област Русе. Две от тях са по река Дунав - в района на Мартен и в градската част на Русе на кея от Булрис до Топлата вода, в края на улица „Мостова“, както и по десния бряг на река Янтра в землището на град Бяла до моста на Кольо Фичето.

Към момента продължава да важи постояннат

Турски гражданин е с повдигнато обвинение от Окръжна прокуратура – Хасково за опит да пренесе нелегално през Граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) "Капитан Андреево" три пакета с марихуана с общо бруто тегло 1, 620 кг на стойност 25 920 лева по цени за нуждите на съдопроизводството, съобщиха от прокуратурата.

Мъжът, който е на 54 години, е пристигнал на граничния пункт на трасе „Изходящи товарни автомобили“ на 12 октомври т.г., уточниха от пресслужбата на митническото звено в Свиленград.

Той се е опитал да премине през българската територия към пункта в Турция като пешеходец. Пред митническата служителка заявява, че не може да се ориентира добре и търси къде да премине паспортен контрол, за да продължи към южната ни съседка, сочат подробностите от митническата пресслужба.

Оттам уточниха, че именно поведението на пешеходеца е дало повод з

Общо четирима души са задържани по време на проведената днес специализирана полицейска операция във видинския квартал „Нов път“. Образувани са едно досъдебно производство и три предварителни проверки, съобщиха от Областната дирекция на МВР във Видин. 

Припомняме, че операцията е за противодействие както на конвенционалната престъпност, така и срещу престъпления, свързани с купуването и продаването на гласове. В нея са участвали четири екипа на жандармерията, служители от видинското районно управление, от криминална, икономическа, охранителна и пътна полиция на областната дирекция, както и разследващи полицаи. На изградените три временни контролно-пропускателни пункта при входно-изходните точки на квартал „Нов път“ екипите са проверявали водачите на преминаващите моторни превозни средства. Паралелно са извършвали проверки на частни адреси, обществени

Пет пътни произшествия са станали през миналата седмица – от 7 до 13 октомври, на територията на Областната дирекция на МВР в Кюстендил, съобщи пред журналисти началникът на "Охранителна полиция" комисар Васил Паргов. Три от произшествията са с материални щети. При другите две има двама пострадали, като и двете по-тежки произшествия са станали на 13 октомври.

Едното пътно произшествие е възникнало в неделя около 10:20 часа на главен път Е-79, посока София, в района на КПП "Дяково". Мотоциклетист, неспазващ правилата за движение, се е блъснал в лек автомобил. Водачът на мотоциклета е настанен в болница с множество наранявания, но без опасност за живота, каза комисар Паргов.

Същият ден, около 15:10 часа, е възникнало пътно произшествие между два автомобила, като единият е бил управляван от неправоспособен водач. Пострадал е водачът на другият автомобил, който настане

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
От началото на следващата седмица във Враца ще заработи нова система за таксуване и информационни услуги на градския транспорт
Жена от Кресна пострада при побой
Младежът, който преби жена пред денонощен магазин в Перник, е обвинен в умишлено причиняване на смърт
Областният управител върна решението на Общински съвет – Ямбол за преместваемите обекти
Трима души са задържани в София за извършване на измами с кредити в страната, съобщиха на брифинг в Стара Загора разследващите
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Октомври
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Контекст
Около 700 служители от МВР в Пазарджик ще са ангажирани с изборния процес
На преден план
От началото на следващата седмица във Враца ще заработи нова система за таксуване и информационни услуги на градския транспорт
В детайли
До няколко дни ще започне поетапното пускане на парното в Перник, съобщиха от топлофикационното дружество
Контекст
Специализирана полицейска операция за противодействие на престъпления, свързани с нарушения на изборното законодателство, се провежда в Гълъбово и Стара Загора
На преден план
Жена от Кресна пострада при побой
Основна линия
В Областната администрация в Хасково пристигнаха бюлетините и книжата за вота на 27 октомври
Местен фокус
Фирмите, използващи изкуствен интелект, трябва да въведат принципи за защита на служителите, каза проф. Андрияна Андреева
На преден план
Младежът, който преби жена пред денонощен магазин в Перник, е обвинен в умишлено причиняване на смърт
Контекст
Полицаи задържаха употребил алкохол водач без шофьорска книжка, който опитал да избегне проверка в Шумен
Сфера
Заради случаи на пожари със загинал през последните седмици, пожарната в Кърджали излезе с препоръки за предотвратяването им
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.