Начало Контекст Административният съд в Добрич остави без разглеждане жалба на областния управител срещу решението за провеждане на местен референдум
2010
България

Административният съд в Добрич остави без разглеждане жалба на областния управител срещу решението за провеждане на местен референдум

Административният съд в Добрич (ДАС) остави без разглеждане жалба на областния управител на Добрич срещу решение на Общински съвет (ОбС) - Добричка от извънредно заседание, на което бе взето решение за провеждане на местен референдум.С определението си от днес съдът прекратява и насроченото открито заседание по казуса.

| 17 Октомври 2024, 20:09 ч.
Административният съд в Добрич остави без разглеждане жалба на областния управител срещу решението за провеждане на местен референдум
Административният съд в Добрич остави без разглеждане жалба на областния управител срещу решението за провеждане на местен референдум
Снимка © БТА

Административният съд в Добрич (ДАС) остави без разглеждане жалба на областния управител на Добрич срещу решение на Общински съвет (ОбС) - Добричка от извънредно заседание, на което бе взето решение за провеждане на местен референдум. С определението си от днес съдът прекратява и насроченото открито заседание по казуса. Решението бе върнато от областния управител за ново разглеждане от ОбС, но съветниците не са се произнесли в законоустановения срок. Това пише в публикувано днес решение на Административен съд - Добрич. 

Енергийната трансформация касае не само региона на Стара Загора, не само България, но и други държави като Германия, Полша, гърция, Испания и други и именно по тази причина е важно да се споделят знания, да се инициират работещи решения и да се идентифицират новите икономически дейности, които да разгърнат потенциала на региона. Това каза зам.-министъра на енергетиката Красимир Ненов по време на откриването на форум на тема "Разговори за енергийната трансформация", който се състоя в Регионалната библиотека "Захарий Княжески" в Стара Загора. Организатори са посолството на Федерална република Германия в София и Германо-Българската индустриално-търговска камара.

Според него това е изключително важна тема. "За много от участниците в дискусията тя е болезнена, тъй като засяга както съдбите на работещите във въглищните компании, така и на техните семейства и на цялата общност в регио

До момента целева помощ за отопление е отпусната на 14 354 домакинства от област Враца, посочват от Регионална дирекция „Социално подпомагане“ – Враца (РДСП) в отговор на запитване на . Оттам допълват, че за миналата година в областта са били подпомогнати общо 14 845 семейства. 

„На този етап са подадени над 17 000 заявления, но една част от тях са отказани, тъй като средномесечният доход на семейството е надвишил диференцирания доход за отопление“, уточни директорът на РДСП – Враца Мария Търнавска. Отпусканата сума от държавата е в размер на 553, 75 лева и се изплаща наведнъж за целия отоплителен сезон, добави още Търнавска. 

До 31 октомври се приемат заявления за енергийните помощи за отопление. Приемът започна на 1 юли. Заявления се подават в дирекциите „Социално подпомагане", чрез лицензиран пощенски оператор, вклю

Предстои в областите Ямбол, Хасково и Стара Загора да бъдат забранени пашата, търговията, придвижването и транспортът на дребни преживни животни, с изключение на тези за незабавно клане или преминаващи транзит, както и организирането на изложби и пазари. Това съобщи по време на извънредно заседание на Областната епизоотична комисия в Хасково директорът на Областната дирекция по безопасност на храните (ОДБХ) д-р Георги Илиев. Заседанието беше свикано заради огнище на шарка във ферма с 307 овце и 217 кози в хасковското село Узунджово, констатирано на 16 октомври. По време на заседанието д-р Илиев съобщи, че днес вече е започнало умъртвяването по хуманен начин на животните в засегнатия обект.

Същевременно  от Българската агенция по безопасност на храните публикуваха на  официалния си интернет сайт писмо, което е изпратено до животновъдите асоциации, с което ги уведоми за

Проблеми с паркирането, сметоизвозването, осветлението и необходимостта от подмяна на тротоарните настилки на много места в малките улички са сред основните въпроси, които вълнуват гражданите в район „Одесос“. Това каза кандидатът на ГЕРБ-СДС за районен кмет Георги Недев, който обобщи резултатите от ежедневните си срещи и разговори с тях, съобщиха от предизборния щаб на коалицията.

Недев обяснява, че занапред ще продължи да работи за подобряване условията на живот в района за жителите, гостите и туристите. „Преди 10 години с моя помощ основахме пенсионерския клуб „Съюз на пенсионерите – 2004“, който и до днес се помещава на ул. „Драгоман“, посочва кандидатът. Той допълва, че като кмет винаги се е грижил с особено голямо внимание както за членовете на клуба, така и за всички граждани в пенсионна възраст на територията на района.

Община Перник възнамерява да поеме нов краткосрочен общински дълг за осигуряване на оборотни средства за обезпечаване на задължения. Той е в размер на 2,5 млн. лв. с до 3,5 процента годишна лихва. Това става известно от докладна записка на кмета Станислав Владимиров, която предстои да се разгледа и гласува на извънредната сесия на Общинския съвет утре.

Необходимите средства, под формата на краткосрочен общински заем, ще се вложат за разплащане на задължения. Поемането на краткосрочния общински дълг е обусловено от продължаващото преодоляване на последиците от кризата, предизвикана от военния конфликт в Украйна и високия ръст на инфлацията през 2022, 2023 и 2024 година, дали отражение и на национално ниво.

"Община Перник се намира в затруднено положение да обезпечи плащанията, свързани с нормалното функциониране", се казва в документа. В него е посочено още, че ако админ

С посоченото решение на ОбС е одобрено предложението на кмета на община Добричка за провеждането на местен референдум на територията на община Добричка за отговор с „да“ или „не“ на въпроса „Против ли сте определяне на територии за изграждане на ветроенергийни източници на енергия в Община Добричка чрез разрешение за изменение и одобряване на устройствените планове от Общински съвет и кмет на общината?“ и е определена датата 27 октомври, неделя, за провеждането на местния референдум.

В определението на съда е посочено още, че "след обсъждане на становищата на страните настоящият съдебен състав приема, че е налице основанието по чл. 159, т. 7 от Административнопроцесуалния кодекс за прекратяване на производството. Видно от извършената служебна справка от съдебно-деловодната програма на ДАС, по жалба на областния управител срещу Решение №203 по протокол №15 от извънредното заседание на Добрички ОбС, проведено на 4 септември т.г., вече е било образувано административно дело №462/2024 г. по описа на ДАС. Към настоящия момент делото е висящо – постановеното на 4 октомври т.г. прекратително определение не е окончателно и е обжалвано от областния управител на област Добрич пред Върховния административен съд (ВАС).

Съгласно Тълкувателно решение №3 от 25 юли 2023 г. по тълкувателно дело №5/2022 г. на ВАС в хипотезата на върнат за ново обсъждане акт на общинския съвет при липсата на последващо произнасяне, каквато е настоящата по чл. 45, ал. 8 от Закона за местното самоуправление и местната администрация, единствено първоначално приетият акт е самостоятелен предмет на съдебна преценка за законосъобразност. В случая Добричкият ОбС не е разгледал върнатото за ново обсъждане решение, поради което то е предмет на съдебна преценка за законосъобразност и в двете производства. Образуваното второ дело пред същия съд, между същите страни и на същото основание следва да бъде прекратено".

Определението подлежи на обжалване пред ВАС в седемдневен срок от връчването му на страните. 

По-рано днес жителите на община Добричка за пореден път изразиха несъгласието си да бъдат изградени ветроенергийни паркове върху земеделски земи на територията на общината. 

Скърбим за загубата на големия режисьор Николай Волев, написаха от Министерския съвет в официалната си страница във Фейсбук по повод кончината на българския режисьор.

Той остави ярка следа в българското кино с емблематичните си филми като "Господин за един ден" и "Маргарит и Маргарита". Поклон пред светлата му памет, добавиха от кабинета.

Режисьорът на филми като „Двойникът“ (1980), „Господин за един ден“ (1983), „Да обичаш на инат“ (1986), „Маргарит и Маргарита“ (1989), „Козият рог“ (1994) и „Огледалото на дявола“ (2001) е загинал при битов инцидент, съобщиха по-рано негови близки.

„Лекар на годината 2024“ за oбласт Пловдив е д-р Никола Боянов, съобщиха от Районна лекарска колегия на Български лекарски съюз - Пловдив. На тържествена церемония, броени дни преди Деня на българския лекар, местната съсловна организация връчи престижните награди за 2024 година.

Той завършва МУ - Пловдив с отличие през 2007 г., а през 2014 г. придобива специалност Гастроентерология след четиригодишна специализация в МБАЛ Пловдив. Д-р Боянов притежава множество сертификати по абдоминална ехография и ехография на повърхностни структури, абдоминална доплерова ехография, интервенционална и контрастна ехография и ехоендоскопия, гастроинтестинална ендоскопия с биопсия, интервенционална гастроинтестинална ендоскопия. Преминава през множество обучения в Германия, Румъния, Индия, Португалия, Нидерландия и др. Д-р Боянов работи в областта на инвазивната гастроентерология. Изв

Един човек е загинал и 24-ма са ранени при 19 пътнотранспортни произшествия в страната през изминалото денонощие, съобщиха на сайта на МВР.

В София са станали две тежки катастрофи и 19 леки пътни инцидента. Двама души са пострадали. 

От началото на месеца при пътни произшествия са загинали 17 човека, а 305 са ранени. За периода от началото на годината при катастрофи са загинали 355-ма, а 7127 души са пострадали.

При сравнение с реалните данни за загиналите участници в движението (424) през същия период на 2023 г., се отчитат 69 по-малко през 2024 г.

 

В Плевен тази сутрин пристигнаха бюлетините за предсрочните парламентарни избори на 27 октомври. Тиражът им е 225 000 броя, съобщи Евгени Петков, член на екипа за техническо-организационна подготовка на изборите при Областна администрация. 

Броят на бюлетините е оптимизиран спрямо този от вота за Народно събрание и Европейски парламент, проведен на 9 юни, коментира той. Бюлетините бяха разтоварени пред Областна администрация, като районът беше отцепен от полицията. Още днес те се предоставят на общинските администрации в област Плевен.

За най-голямата община в областта – Плевенска, броят на доставените бюлетини е 113 000.

Припомняме, че общо 215 кандидати за народни представители са регистрирани за участие в предсрочните парламентарни избори на 27 октомври в 15-и Многомандатен избирателен район (МИР) – Плевенски. Освен листи с кан

Полицията в Пловдив работи по два случая, свързани подготовката за провеждането на парламентарните избори на 27 октомври. Това съобщи пред журналисти заместник-директорът на Областната дирекция на МВР в града комисар Николай Кирков. От началото на предизборната кампания униформените са проверили общо осем случая, като по шест от тях не се е потвърдила информацията и са прекратени с постановления на наблюдаващите прокурори. 

От 27 септември до момента са проверени над 400 обекта, като в тях са включени всички т.нар. рискови зони, които са определени от полицията на базата на анализ. Сред тях заложните къщи и дружества за бързи кредита са 226. Проведени са беседи с над 400 души от криминалния контингент и с над 50 т.нар. ромски лидери. Към момента са издадени 32 протокола за предупреждения по Закона за МВР. В над 180 големи фирми на територията на областта са извършвани пров

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Втора овцеферма със зараза от шарка е установена в хасковското село Узунджово в рамките на два дни, съобщиха от БАБХ
Втора ферма със заразени с шарка овце е констатирана в рамките на два дни в хасковското село Узунджово, съобщиха на официалната си страница от Българската агенция по безопасност на ...
От днес е отворено движението по бул. „Тодор Каблешков“ между бул. „Черни връх“ и ул. „Емилиян Станев“, съобщиха от Столична община
От днес е отворено движението по бул. „Тодор Каблешков“ между бул. „Черни връх“ и ул. „Емилиян Станев“, съобщиха от Столична община. Движението ...
Сметище гори в столичния квартал „Христо Ботев“, изпратени са два екипа на пожарната
Сметище гори в столичния квартал „Христо Ботев“, съобщиха от пресцентъра на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“. От там уточниха, ...
Нарушения на забраната за нощен риболов установиха при масови проверки инспектори от агенцията по рибарство в Русе
Екипи на сектор „Рибарство и контрол“ Русе към Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА) са съставили 11 акта за установяване на административни нарушени ...
Български екипажи на самолети МиГ-29 участваха в българо-гръцката летателна тренировка Green Bridge
Български екипажи на самолети МиГ-29 от авиобаза Граф Игнатиево участваха днес в българо-гръцката летателна тренировка Green Bridge, съобщи пресцентърът на Министерството на отбран ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Започва изпълнението на втората фаза от проекта за подобряване на качеството на въздуха в Община Пловдив
Започва изпълнението на фаза 2 от проекта за подобряване на качеството на атмосферния въздух в Община Пловдив чрез намаляване на емисиите от фини прахови частици от битовото отопле ...
Прогноза за времето на 19 Октомври (Събота) и следващите дни
През нощта ще бъде ясно, в Източна България ще духа слаб вятър от изток-североизток, на запад ще е почти тихо, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). ...
Минус 4 градуса е измерената температура тази сутрин в Чепеларе
Първото застудяване тази есен вече е факт, съобщи дежурният в метеорологичната станция на връх Рожен. Най-ниската температура е измерена в Чепеларе – минус 4 градуса, а на Р ...
Втора овцеферма със зараза от шарка е установена в хасковското село Узунджово в рамките на два дни, съобщиха от БАБХ
Втора ферма със заразени с шарка овце е констатирана в рамките на два дни в хасковското село Узунджово, съобщиха на официалната си страница от Българската агенция по безопасност на ...
Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете
Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете, съобщиха от общинския пресцентър. Услугата е част от стремежа на общината да насърч ...
Тикер в 11:50 ч.
Започва изпълнението на фаза 2 от проекта за подобряване на качеството на атмосф ...
Начало Контекст
2010
България

Административният съд в Добрич остави без разглеждане жалба на областния управител срещу решението за провеждане на местен референдум

Административният съд в Добрич (ДАС) остави без разглеждане жалба на областния управител на Добрич срещу решение на Общински съвет (ОбС) - Добричка от извънредно заседание, на което бе взето решение за провеждане на местен референдум.С определението си от днес съдът прекратява и насроченото открито заседание по казуса.

| 17 Октомври 2024, 20:09 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Административният съд в Добрич остави без разглеждане жалба на областния управител срещу решението за провеждане на местен референдум
Административният съд в Добрич остави без разглеждане жалба на областния управител срещу решението за провеждане на местен референдум
Снимка © БТА

Административният съд в Добрич (ДАС) остави без разглеждане жалба на областния управител на Добрич срещу решение на Общински съвет (ОбС) - Добричка от извънредно заседание, на което бе взето решение за провеждане на местен референдум. С определението си от днес съдът прекратява и насроченото открито заседание по казуса. Решението бе върнато от областния управител за ново разглеждане от ОбС, но съветниците не са се произнесли в законоустановения срок. Това пише в публикувано днес решение на Административен съд - Добрич. 

Енергийната трансформация касае не само региона на Стара Загора, не само България, но и други държави като Германия, Полша, гърция, Испания и други и именно по тази причина е важно да се споделят знания, да се инициират работещи решения и да се идентифицират новите икономически дейности, които да разгърнат потенциала на региона. Това каза зам.-министъра на енергетиката Красимир Ненов по време на откриването на форум на тема "Разговори за енергийната трансформация", който се състоя в Регионалната библиотека "Захарий Княжески" в Стара Загора. Организатори са посолството на Федерална република Германия в София и Германо-Българската индустриално-търговска камара.

Според него това е изключително важна тема. "За много от участниците в дискусията тя е болезнена, тъй като засяга както съдбите на работещите във въглищните компании, така и на техните семейства и на цялата общност в регио

До момента целева помощ за отопление е отпусната на 14 354 домакинства от област Враца, посочват от Регионална дирекция „Социално подпомагане“ – Враца (РДСП) в отговор на запитване на . Оттам допълват, че за миналата година в областта са били подпомогнати общо 14 845 семейства. 

„На този етап са подадени над 17 000 заявления, но една част от тях са отказани, тъй като средномесечният доход на семейството е надвишил диференцирания доход за отопление“, уточни директорът на РДСП – Враца Мария Търнавска. Отпусканата сума от държавата е в размер на 553, 75 лева и се изплаща наведнъж за целия отоплителен сезон, добави още Търнавска. 

До 31 октомври се приемат заявления за енергийните помощи за отопление. Приемът започна на 1 юли. Заявления се подават в дирекциите „Социално подпомагане", чрез лицензиран пощенски оператор, вклю

Предстои в областите Ямбол, Хасково и Стара Загора да бъдат забранени пашата, търговията, придвижването и транспортът на дребни преживни животни, с изключение на тези за незабавно клане или преминаващи транзит, както и организирането на изложби и пазари. Това съобщи по време на извънредно заседание на Областната епизоотична комисия в Хасково директорът на Областната дирекция по безопасност на храните (ОДБХ) д-р Георги Илиев. Заседанието беше свикано заради огнище на шарка във ферма с 307 овце и 217 кози в хасковското село Узунджово, констатирано на 16 октомври. По време на заседанието д-р Илиев съобщи, че днес вече е започнало умъртвяването по хуманен начин на животните в засегнатия обект.

Същевременно  от Българската агенция по безопасност на храните публикуваха на  официалния си интернет сайт писмо, което е изпратено до животновъдите асоциации, с което ги уведоми за

Проблеми с паркирането, сметоизвозването, осветлението и необходимостта от подмяна на тротоарните настилки на много места в малките улички са сред основните въпроси, които вълнуват гражданите в район „Одесос“. Това каза кандидатът на ГЕРБ-СДС за районен кмет Георги Недев, който обобщи резултатите от ежедневните си срещи и разговори с тях, съобщиха от предизборния щаб на коалицията.

Недев обяснява, че занапред ще продължи да работи за подобряване условията на живот в района за жителите, гостите и туристите. „Преди 10 години с моя помощ основахме пенсионерския клуб „Съюз на пенсионерите – 2004“, който и до днес се помещава на ул. „Драгоман“, посочва кандидатът. Той допълва, че като кмет винаги се е грижил с особено голямо внимание както за членовете на клуба, така и за всички граждани в пенсионна възраст на територията на района.

Община Перник възнамерява да поеме нов краткосрочен общински дълг за осигуряване на оборотни средства за обезпечаване на задължения. Той е в размер на 2,5 млн. лв. с до 3,5 процента годишна лихва. Това става известно от докладна записка на кмета Станислав Владимиров, която предстои да се разгледа и гласува на извънредната сесия на Общинския съвет утре.

Необходимите средства, под формата на краткосрочен общински заем, ще се вложат за разплащане на задължения. Поемането на краткосрочния общински дълг е обусловено от продължаващото преодоляване на последиците от кризата, предизвикана от военния конфликт в Украйна и високия ръст на инфлацията през 2022, 2023 и 2024 година, дали отражение и на национално ниво.

"Община Перник се намира в затруднено положение да обезпечи плащанията, свързани с нормалното функциониране", се казва в документа. В него е посочено още, че ако админ

С посоченото решение на ОбС е одобрено предложението на кмета на община Добричка за провеждането на местен референдум на територията на община Добричка за отговор с „да“ или „не“ на въпроса „Против ли сте определяне на територии за изграждане на ветроенергийни източници на енергия в Община Добричка чрез разрешение за изменение и одобряване на устройствените планове от Общински съвет и кмет на общината?“ и е определена датата 27 октомври, неделя, за провеждането на местния референдум.

В определението на съда е посочено още, че "след обсъждане на становищата на страните настоящият съдебен състав приема, че е налице основанието по чл. 159, т. 7 от Административнопроцесуалния кодекс за прекратяване на производството. Видно от извършената служебна справка от съдебно-деловодната програма на ДАС, по жалба на областния управител срещу Решение №203 по протокол №15 от извънредното заседание на Добрички ОбС, проведено на 4 септември т.г., вече е било образувано административно дело №462/2024 г. по описа на ДАС. Към настоящия момент делото е висящо – постановеното на 4 октомври т.г. прекратително определение не е окончателно и е обжалвано от областния управител на област Добрич пред Върховния административен съд (ВАС).

Съгласно Тълкувателно решение №3 от 25 юли 2023 г. по тълкувателно дело №5/2022 г. на ВАС в хипотезата на върнат за ново обсъждане акт на общинския съвет при липсата на последващо произнасяне, каквато е настоящата по чл. 45, ал. 8 от Закона за местното самоуправление и местната администрация, единствено първоначално приетият акт е самостоятелен предмет на съдебна преценка за законосъобразност. В случая Добричкият ОбС не е разгледал върнатото за ново обсъждане решение, поради което то е предмет на съдебна преценка за законосъобразност и в двете производства. Образуваното второ дело пред същия съд, между същите страни и на същото основание следва да бъде прекратено".

Определението подлежи на обжалване пред ВАС в седемдневен срок от връчването му на страните. 

По-рано днес жителите на община Добричка за пореден път изразиха несъгласието си да бъдат изградени ветроенергийни паркове върху земеделски земи на територията на общината. 

Скърбим за загубата на големия режисьор Николай Волев, написаха от Министерския съвет в официалната си страница във Фейсбук по повод кончината на българския режисьор.

Той остави ярка следа в българското кино с емблематичните си филми като "Господин за един ден" и "Маргарит и Маргарита". Поклон пред светлата му памет, добавиха от кабинета.

Режисьорът на филми като „Двойникът“ (1980), „Господин за един ден“ (1983), „Да обичаш на инат“ (1986), „Маргарит и Маргарита“ (1989), „Козият рог“ (1994) и „Огледалото на дявола“ (2001) е загинал при битов инцидент, съобщиха по-рано негови близки.

„Лекар на годината 2024“ за oбласт Пловдив е д-р Никола Боянов, съобщиха от Районна лекарска колегия на Български лекарски съюз - Пловдив. На тържествена церемония, броени дни преди Деня на българския лекар, местната съсловна организация връчи престижните награди за 2024 година.

Той завършва МУ - Пловдив с отличие през 2007 г., а през 2014 г. придобива специалност Гастроентерология след четиригодишна специализация в МБАЛ Пловдив. Д-р Боянов притежава множество сертификати по абдоминална ехография и ехография на повърхностни структури, абдоминална доплерова ехография, интервенционална и контрастна ехография и ехоендоскопия, гастроинтестинална ендоскопия с биопсия, интервенционална гастроинтестинална ендоскопия. Преминава през множество обучения в Германия, Румъния, Индия, Португалия, Нидерландия и др. Д-р Боянов работи в областта на инвазивната гастроентерология. Изв

Един човек е загинал и 24-ма са ранени при 19 пътнотранспортни произшествия в страната през изминалото денонощие, съобщиха на сайта на МВР.

В София са станали две тежки катастрофи и 19 леки пътни инцидента. Двама души са пострадали. 

От началото на месеца при пътни произшествия са загинали 17 човека, а 305 са ранени. За периода от началото на годината при катастрофи са загинали 355-ма, а 7127 души са пострадали.

При сравнение с реалните данни за загиналите участници в движението (424) през същия период на 2023 г., се отчитат 69 по-малко през 2024 г.

 

В Плевен тази сутрин пристигнаха бюлетините за предсрочните парламентарни избори на 27 октомври. Тиражът им е 225 000 броя, съобщи Евгени Петков, член на екипа за техническо-организационна подготовка на изборите при Областна администрация. 

Броят на бюлетините е оптимизиран спрямо този от вота за Народно събрание и Европейски парламент, проведен на 9 юни, коментира той. Бюлетините бяха разтоварени пред Областна администрация, като районът беше отцепен от полицията. Още днес те се предоставят на общинските администрации в област Плевен.

За най-голямата община в областта – Плевенска, броят на доставените бюлетини е 113 000.

Припомняме, че общо 215 кандидати за народни представители са регистрирани за участие в предсрочните парламентарни избори на 27 октомври в 15-и Многомандатен избирателен район (МИР) – Плевенски. Освен листи с кан

Полицията в Пловдив работи по два случая, свързани подготовката за провеждането на парламентарните избори на 27 октомври. Това съобщи пред журналисти заместник-директорът на Областната дирекция на МВР в града комисар Николай Кирков. От началото на предизборната кампания униформените са проверили общо осем случая, като по шест от тях не се е потвърдила информацията и са прекратени с постановления на наблюдаващите прокурори. 

От 27 септември до момента са проверени над 400 обекта, като в тях са включени всички т.нар. рискови зони, които са определени от полицията на базата на анализ. Сред тях заложните къщи и дружества за бързи кредита са 226. Проведени са беседи с над 400 души от криминалния контингент и с над 50 т.нар. ромски лидери. Към момента са издадени 32 протокола за предупреждения по Закона за МВР. В над 180 големи фирми на територията на областта са извършвани пров

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Втора овцеферма със зараза от шарка е установена в хасковското село Узунджово в рамките на два дни, съобщиха от БАБХ
От днес е отворено движението по бул. „Тодор Каблешков“ между бул. „Черни връх“ и ул. „Емилиян Станев“, съобщиха от Столична община
Сметище гори в столичния квартал „Христо Ботев“, изпратени са два екипа на пожарната
Нарушения на забраната за нощен риболов установиха при масови проверки инспектори от агенцията по рибарство в Русе
Български екипажи на самолети МиГ-29 участваха в българо-гръцката летателна тренировка Green Bridge
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Октомври
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Основна линия
Започва изпълнението на втората фаза от проекта за подобряване на качеството на въздуха в Община Пловдив
Сфера
Прогноза за времето на 19 Октомври (Събота) и следващите дни
Контекст
Минус 4 градуса е измерената температура тази сутрин в Чепеларе
Местен фокус
Втора овцеферма със зараза от шарка е установена в хасковското село Узунджово в рамките на два дни, съобщиха от БАБХ
Контекст
Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете
Контекст
Митничари задържаха 100 000 къса контрабандни цигари в турски камион на "Капитан Андреево"
На преден план
Д-р Вилхелм Елисеев и д-р Пламена Вълчева бяха наградени от регионалната колегия на Българския лекарски съюз във Видин
Основна линия
При операция на полицията в Монтанско за ден са разкрити 14 престъпления
На преден план
В Търговище започва мащабен ремонт на спортната зала „Иван Ангелов“
Основна линия
Как улична котка стана космонавт преди 61 години
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.