Начало На преден план Община Бяла Слатина ще кандидатства с проект за обновяване на стадиона в града
2091
България

Община Бяла Слатина ще кандидатства с проект за обновяване на стадиона в града

На заседание на Общински съвет – Бяла Слатина беше подкрепено намерение на администрацията да кандидатства с проектно предложение за обновяване на стадиона в града. Финансиране ще се търси от „Националната програма на споделено финансиране на инвестиционни спортни проекти“ на Министерството на младежта и спорта (ММС). Съветниците одобриха участието на общината да бъде 10% от общата стойност на проекта.Община Бяла Слатина подготвя необходимата документация за финансиране на дейности по обновяване и ремонт на стадиона в град Бяла Слатина, тъй като условията за спорт там не са добри, пише в докладната на кмета инж. Иво Цветков.

| 17 Октомври 2024, 20:14 ч.
Община Бяла Слатина ще кандидатства с проект за обновяване на стадиона в града
Община Бяла Слатина ще кандидатства с проект за обновяване на стадиона в града
Снимка © Лиляна Рашкова / БТА

На заседание на Общински съвет – Бяла Слатина беше подкрепено намерение на администрацията да кандидатства с проектно предложение за обновяване на стадиона в града. Финансиране ще се търси от „Националната програма на споделено финансиране на инвестиционни спортни проекти“ на Министерството на младежта и спорта (ММС). Съветниците одобриха участието на общината да бъде 10% от общата стойност на проекта. 

За нас в президентската институция няма разлика между българите, които живеят на територията на България, и българските общности зад граница. Смятам, че България, като страна член на Европейския съюз (ЕС) е достатъчно силна, има достатъчно силни лостове в ръцете си, за да може да защити всяка една българска общност зад граница, особено в т.нар. исторически диаспори, които, за съжаление и днес, в 21 век, една част от тях, са подложени поне на опити за асимилация. Това каза вицепрезидентът Илияна Йотова в Кюстендил, където участва в кръгла маса „Българите на Балканите отвъд границата след 1878 г. Кодът на оцеляването“. Събитието се провежда под патронажа на вицепрезидента. 

Проектът изследва българските общности на Балканите от миналото до наши дни с открояване на съвременните проблеми и перспективи. Събитието, в което участват представители на българската общно

В Пернишка област има много храмове, посветени на света Петка, а почитта към нея е много голяма и специална, каза игумения Павла в навечерието на храмовия празник на манастира "Св. Петка" в Перник. Особено в трънския край няма село, където кладенче, оброк или някое друго паметно място да не е кръстено на светицата и за което да не се твърди, че тя е минала оттам.

Всичкото това е добре обяснимо, допълни сестра Павла. Светите мощи на св. Петка пътували по Балканите, така в хората е останала тази дълбока почит. Освен това, религиозните хора имат особено отношение към жените светици, почитат ги като майки. Затова се казва мати Параскева, каза още монахинята.

В пернишкия квартал "Калкас", където се намира манастирът, от незапомнени времена първият и по-голям храмов празник е на Петковден, поясни сестра Павла.

От тази вечер ще започне богослужение, а в понеделник, 14 о

На някои от граничните пунктове с Румъния и Турция трафикът на излизащите от страната товарни автомобили е интензивен, съобщава на сайта си Главна дирекция „Гранична полиция“ на МВР по данни към 6:00 часа тази сутрин. 

На границата с Румъния, на граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) „Кардам“ трафикът е интензивен за товарни автомобили на изход. 

Поради извършване на основен ремонт на българския участък на Дунав мост при Русе е въведена временна организация на движение, като трафикът се осъществява в една лента с пропускателен режим и се регулира със светофарна уредба. Освен ГКПП „Русе“, шофьорите в региона могат да се насочат и към ГКПП „Силистра“, ГКПП „Кардам“, ГКПП „Дуранкулак“, ГКПП „Кайнарджа“ и ГКПП „Крушари“. Последните два са с работно време от 8:00

Музеят на авиацията в Крумово, филиал на Военноисторическия музей, празнува 16 октомври - Ден на българската на авиация и празник на Военновъздушните сили, със специална програма, посветена на историята на българската авиация.

Този ден се отбелязва от 1963 година и е свързан с първия боен разузнавателен полет, който се провежда по време на Балканската война на 16 октомври 1912 година, извършен от поручиците Радул Милков и Продан Таракчиев със самолет "Албатрос" Л2 в района на Одрин. С този полет се поставя началото на българската бойна авиация по време на Балканската война, каза Рада Банялиева, директор на Музея на авиацията.

Днес посетителите имат възможност да разгледат новата фотодокументална изложба „С крилата на противника. Трофейните самолети на България (1915 – 1918)“. Тя разказва за някои от над 20-те противникови аероплана, свалени или кацнали

Мъж на 49 години е осъден на година и половина затвор за телефонна измама, съобщиха от Окръжния съд в Стара Загора. Наказанието е наложено след одобрено споразумение, а изпълнението е отложено за срок от четири години. 

Пред съда мъжът е признал вината си за това, че на 6 август т.г. е Гълъбово в съучастие с неустановени при разследването лица е въвел в заблуждение 83-годишна жена. Казано е, че трябва да остави на улицата пред дома си сумата от 15 450 лева с цел да бъдат задържани от служители на МВР лица, които участват в телефонни измами. С деянието осъденият е причинил на пострадалата имотна вреда, като измамата е извършена от повече от две лица, уоворили се предварително за нейното извършване. Единият от съучастниците се е представил за длъжностно лице - служител в Министерството на вътрешните работи. 

В деня на престъплението непознат мъж се свързал с пос

Община Бяла Слатина подготвя необходимата документация за финансиране на дейности по обновяване и ремонт на стадиона в град Бяла Слатина, тъй като условията за спорт там не са добри, пише в докладната на кмета инж. Иво Цветков. 

Според документа се предвиждат ремонти в основната сграда, прилежащата спортна инфраструктура и на спортни съоръжения. 

От ММС са обявили кампания за набиране на проекти от 20 септември, която изтича на 23 октомври, стана известно по време на сесията. Програмата подкрепя проектни предложения за изграждане, обновяване и поддържане на спортната инфраструктура с цел създаването на условия за развитие на физическата активност, физическото възпитание и спорта, както и насърчаване на инвестиции за изграждане, реконструкция и управление на спортните обекти и използването им в обществен интерес.

На заседанието си общинските съветници одобриха окончателния одитен доклад за консолидирания годишен финансов отчет на община Бяла Слатина за миналата година. Те актуализираха бюджета на общината и годишната програма за управление и разпореждане с имотите общинска собственост, подкрепиха изплащане на допълнителни възнаграждения за постигнати резултати на кметовете на кметства в общината и се разпоредиха с общински имоти. 

Днес е вторият ден от официалното посещение на президента Румен Радев в Босна и Херцеговина.

Българският президент е на посещение в Босна и Херцеговина по покана на председателстващия босненското Председателство Денис Бечирович. 

Европейската перспектива на Босна и Херцеговина, регионалното сътрудничество в Югоизточна Европа и укрепването на сигурността и стабилността в региона, както и теми от дневния ред на двустранното партньорство, се очаква да бъдат във фокуса на срещите на президента Радев по време на официалното му посещение.

Очаква се днес българският държавен глава да се срещне с членовете на колегията на двете камари на парламента на Босна и Херцеговина, с председателстващата Съвета на министрите Боряна Крищо и с върховния представител на международната общност в Босна Кристиан Шмит.

Днес президентът Радев ще посети и военната база „Бут

Апелативен съд – Пловдив потвърди взетата от окръжния съд мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо братята Иван и Атанас Димитрови, обвинени за убийството на 48-годишния Борис Кисьов в карловското село Столетово, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата. 

Срещу двамата са повдигнати обвинения за това, че на 06.10.2024 г. в Столетово, като съизвършители и в съучастие, умишлено са умъртвили Борис Кисьов като са го нападнали с нож пред дома му посред нощ, за да „уредят“ дългогодишен спор помежду им за дворно място. Атанас Димитров е осъждан, затова обвинението му е за убийство при условията на опасен рецидив, което се наказва с лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна. За престъплението, в което е обвинен брат му Димитров – за убийство, наказанието е от 10 до 20 г. лишаване от свобо

В област Смолян към момента са регистрирани 58 924 превозни средства, като за същия период на миналата година техният брой е бил 56 761. Това означава, че само за година са увеличени с около 2200, каза на брифинг началникът на „Пътна полиция“ главен инспектор Пламен Йорданов. По думите му увеличението оказва негативно влияние върху пътнотранспортната обстановка на територията на областта заради по-голямата интензивност на движението. 

За настоящата седмица са планирани редица инициативи, насочени към подобряване на пътната обстановка. Отново ще има засилен контрол на нарушенията на скоростните режими, както и контрол в малките населени места. За времето от 15 до 20 октомври ще се проведе и специализирана полицейска операция за контрол на водачи на мотоциклети, мотопеди, велосипеди и индивидуални електрически превозни средства.

От днес в учебните заведени

Край пловдивския квартал "Прослав" е възникнал пожар в незаконно сметище. Горят строителни отпадъци на обща площ от 3-4 декара, съобщиха от Областна администрация - Пловдив. По данни на началника на Аварийно-спасителния отряд към Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" (РДПБЗН) - Пловдив гл. инспектор Димитър Бришимов, който е на място, огънят е ограничен и се прави всичко възможно за бързото потушаване на пожара.

Замерванията на пожарната не отчитат вредни вещества във въздуха в околните населени места. Вятърът е силен, духа на запад и в близките села в тази посока може да се усети миризма на дим, но няма опасност за хората. Огънят е локализиран, но на места тлеят огнища, коментира инспектор Бришимов.

Припомняме, че на 12 октомври през нощта гореше депото за битови отпадъци край село Цалапица. 

Тази година празникът е помрачен от гибелта на двамата летци, за които продължаваме да скърбим, но няма как да коментирам хипотези, преди да са проучени всички факти относно тази катастрофа. Това каза президентът Румен Радев в София, на тържествен ритуал по полагане на венци и цветя по повод Празника на авиацията.

Радев каза, че вчера от Министерството на отбраната бяха пределно ясни, че са установени непосредствената и съпътстващата причина, но установяването на вина и вменяването на отговорност не е обект на тази проверка. В същото време продължава работата на прокуратурата и назначената комисия за цялостна проверка на организацията на летателната дейност във формированията на Военновъздушните сили, отбеляза държавният глава. Според него вменяването на отговорност, политическите вмешателства, опитите за искане на оставки, докато работят тези комисии, са най-малкото неетични и

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
До няколко дни ще започне поетапното пускане на парното в Перник, съобщиха от топлофикационното дружество
От 21 октомври ще започне поетапното пускане на отоплението в Перник, съобщават от „Топлофикация – Перник“. Във връзка с очакваното понижение на среднодневните те ...
Отвориха за кандидатстване процедура "За по-добро бъдеще" за предоставяне на пакети с продукти за новородени
Отворена за кандидатстване е процедура за директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ „За по-добро бъдеще“ по Програма „Храни и основно материално подпо ...
Пред паметника „Майка България“ бе честван празникът на Търновския гарнизон
Курсанти от Националния военен университет „Васил Левски“ и Духовият оркестър на Военния университет се включиха в отбелязването на празника на Търновския гарнизон. Поч ...
В Роман започва традиционният есенен панаир
От днес до неделя ще се проведе традиционният есенен панаир в Роман, съобщиха във фейсбук страницата си от Община Роман. Петъчният ден е обявен за неучебен за всички учебни заведен ...
В община Бяла Слатина спортната инфраструктура и дейностите са на високо ниво, каза кметът инж. Иво Цветков
В община Бяла Слатина спортната инфраструктура и дейности са на високо ниво, каза кметът инж. Иво Цветков по повод получена днес награда „Кмет на годината“ в категория ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
До няколко дни ще започне поетапното пускане на парното в Перник, съобщиха от топлофикационното дружество
От 21 октомври ще започне поетапното пускане на отоплението в Перник, съобщават от „Топлофикация – Перник“. Във връзка с очакваното понижение на среднодневните те ...
Специализирана полицейска операция за противодействие на престъпления, свързани с нарушения на изборното законодателство, се провежда в Гълъбово и Стара Загора
На територията на Областна дирекция на МВР – Стара Загора днес се провеждат активни полицейски действия в Районните управления в Гълъбово, както и Първо и Второ Районни управ ...
Жена от Кресна пострада при побой
Жена от Кресна пострада при побой, нанесен от неин съгражданин, съобщиха от пресцентъра на Областна дирекция на МВР - Благоевград. Сигналът за побоя е подаден на 16 октомври на тел ...
В Областната администрация в Хасково пристигнаха бюлетините и книжата за вота на 27 октомври
В Областната администрация в Хасково днес под полицейска охрана пристигнаха бюлетините, както и другите книжа, за парламентарния вот на 27 октомври. Получаваме 220 000 бюлетини при ...
Фирмите, използващи изкуствен интелект, трябва да въведат принципи за защита на служителите, каза проф. Андрияна Андреева
Фирмите, които използват изкуствен интелект, трябва да въведат принципи за защита на служителите, каза днес проф. Андрияна Андреева, юрист и областен управител на Варна. Тя бе сре ...
Тикер в 13:20 ч.
От 21 октомври ще започне поетапното пускане на отоплението в Перник, съобщават ...
Начало На преден план
2091
България

Община Бяла Слатина ще кандидатства с проект за обновяване на стадиона в града

На заседание на Общински съвет – Бяла Слатина беше подкрепено намерение на администрацията да кандидатства с проектно предложение за обновяване на стадиона в града. Финансиране ще се търси от „Националната програма на споделено финансиране на инвестиционни спортни проекти“ на Министерството на младежта и спорта (ММС). Съветниците одобриха участието на общината да бъде 10% от общата стойност на проекта.Община Бяла Слатина подготвя необходимата документация за финансиране на дейности по обновяване и ремонт на стадиона в град Бяла Слатина, тъй като условията за спорт там не са добри, пише в докладната на кмета инж. Иво Цветков.

| 17 Октомври 2024, 20:14 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Община Бяла Слатина ще кандидатства с проект за обновяване на стадиона в града
Община Бяла Слатина ще кандидатства с проект за обновяване на стадиона в града
Снимка © Лиляна Рашкова / БТА

На заседание на Общински съвет – Бяла Слатина беше подкрепено намерение на администрацията да кандидатства с проектно предложение за обновяване на стадиона в града. Финансиране ще се търси от „Националната програма на споделено финансиране на инвестиционни спортни проекти“ на Министерството на младежта и спорта (ММС). Съветниците одобриха участието на общината да бъде 10% от общата стойност на проекта. 

За нас в президентската институция няма разлика между българите, които живеят на територията на България, и българските общности зад граница. Смятам, че България, като страна член на Европейския съюз (ЕС) е достатъчно силна, има достатъчно силни лостове в ръцете си, за да може да защити всяка една българска общност зад граница, особено в т.нар. исторически диаспори, които, за съжаление и днес, в 21 век, една част от тях, са подложени поне на опити за асимилация. Това каза вицепрезидентът Илияна Йотова в Кюстендил, където участва в кръгла маса „Българите на Балканите отвъд границата след 1878 г. Кодът на оцеляването“. Събитието се провежда под патронажа на вицепрезидента. 

Проектът изследва българските общности на Балканите от миналото до наши дни с открояване на съвременните проблеми и перспективи. Събитието, в което участват представители на българската общно

В Пернишка област има много храмове, посветени на света Петка, а почитта към нея е много голяма и специална, каза игумения Павла в навечерието на храмовия празник на манастира "Св. Петка" в Перник. Особено в трънския край няма село, където кладенче, оброк или някое друго паметно място да не е кръстено на светицата и за което да не се твърди, че тя е минала оттам.

Всичкото това е добре обяснимо, допълни сестра Павла. Светите мощи на св. Петка пътували по Балканите, така в хората е останала тази дълбока почит. Освен това, религиозните хора имат особено отношение към жените светици, почитат ги като майки. Затова се казва мати Параскева, каза още монахинята.

В пернишкия квартал "Калкас", където се намира манастирът, от незапомнени времена първият и по-голям храмов празник е на Петковден, поясни сестра Павла.

От тази вечер ще започне богослужение, а в понеделник, 14 о

На някои от граничните пунктове с Румъния и Турция трафикът на излизащите от страната товарни автомобили е интензивен, съобщава на сайта си Главна дирекция „Гранична полиция“ на МВР по данни към 6:00 часа тази сутрин. 

На границата с Румъния, на граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) „Кардам“ трафикът е интензивен за товарни автомобили на изход. 

Поради извършване на основен ремонт на българския участък на Дунав мост при Русе е въведена временна организация на движение, като трафикът се осъществява в една лента с пропускателен режим и се регулира със светофарна уредба. Освен ГКПП „Русе“, шофьорите в региона могат да се насочат и към ГКПП „Силистра“, ГКПП „Кардам“, ГКПП „Дуранкулак“, ГКПП „Кайнарджа“ и ГКПП „Крушари“. Последните два са с работно време от 8:00

Музеят на авиацията в Крумово, филиал на Военноисторическия музей, празнува 16 октомври - Ден на българската на авиация и празник на Военновъздушните сили, със специална програма, посветена на историята на българската авиация.

Този ден се отбелязва от 1963 година и е свързан с първия боен разузнавателен полет, който се провежда по време на Балканската война на 16 октомври 1912 година, извършен от поручиците Радул Милков и Продан Таракчиев със самолет "Албатрос" Л2 в района на Одрин. С този полет се поставя началото на българската бойна авиация по време на Балканската война, каза Рада Банялиева, директор на Музея на авиацията.

Днес посетителите имат възможност да разгледат новата фотодокументална изложба „С крилата на противника. Трофейните самолети на България (1915 – 1918)“. Тя разказва за някои от над 20-те противникови аероплана, свалени или кацнали

Мъж на 49 години е осъден на година и половина затвор за телефонна измама, съобщиха от Окръжния съд в Стара Загора. Наказанието е наложено след одобрено споразумение, а изпълнението е отложено за срок от четири години. 

Пред съда мъжът е признал вината си за това, че на 6 август т.г. е Гълъбово в съучастие с неустановени при разследването лица е въвел в заблуждение 83-годишна жена. Казано е, че трябва да остави на улицата пред дома си сумата от 15 450 лева с цел да бъдат задържани от служители на МВР лица, които участват в телефонни измами. С деянието осъденият е причинил на пострадалата имотна вреда, като измамата е извършена от повече от две лица, уоворили се предварително за нейното извършване. Единият от съучастниците се е представил за длъжностно лице - служител в Министерството на вътрешните работи. 

В деня на престъплението непознат мъж се свързал с пос

Община Бяла Слатина подготвя необходимата документация за финансиране на дейности по обновяване и ремонт на стадиона в град Бяла Слатина, тъй като условията за спорт там не са добри, пише в докладната на кмета инж. Иво Цветков. 

Според документа се предвиждат ремонти в основната сграда, прилежащата спортна инфраструктура и на спортни съоръжения. 

От ММС са обявили кампания за набиране на проекти от 20 септември, която изтича на 23 октомври, стана известно по време на сесията. Програмата подкрепя проектни предложения за изграждане, обновяване и поддържане на спортната инфраструктура с цел създаването на условия за развитие на физическата активност, физическото възпитание и спорта, както и насърчаване на инвестиции за изграждане, реконструкция и управление на спортните обекти и използването им в обществен интерес.

На заседанието си общинските съветници одобриха окончателния одитен доклад за консолидирания годишен финансов отчет на община Бяла Слатина за миналата година. Те актуализираха бюджета на общината и годишната програма за управление и разпореждане с имотите общинска собственост, подкрепиха изплащане на допълнителни възнаграждения за постигнати резултати на кметовете на кметства в общината и се разпоредиха с общински имоти. 

Днес е вторият ден от официалното посещение на президента Румен Радев в Босна и Херцеговина.

Българският президент е на посещение в Босна и Херцеговина по покана на председателстващия босненското Председателство Денис Бечирович. 

Европейската перспектива на Босна и Херцеговина, регионалното сътрудничество в Югоизточна Европа и укрепването на сигурността и стабилността в региона, както и теми от дневния ред на двустранното партньорство, се очаква да бъдат във фокуса на срещите на президента Радев по време на официалното му посещение.

Очаква се днес българският държавен глава да се срещне с членовете на колегията на двете камари на парламента на Босна и Херцеговина, с председателстващата Съвета на министрите Боряна Крищо и с върховния представител на международната общност в Босна Кристиан Шмит.

Днес президентът Радев ще посети и военната база „Бут

Апелативен съд – Пловдив потвърди взетата от окръжния съд мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо братята Иван и Атанас Димитрови, обвинени за убийството на 48-годишния Борис Кисьов в карловското село Столетово, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата. 

Срещу двамата са повдигнати обвинения за това, че на 06.10.2024 г. в Столетово, като съизвършители и в съучастие, умишлено са умъртвили Борис Кисьов като са го нападнали с нож пред дома му посред нощ, за да „уредят“ дългогодишен спор помежду им за дворно място. Атанас Димитров е осъждан, затова обвинението му е за убийство при условията на опасен рецидив, което се наказва с лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна. За престъплението, в което е обвинен брат му Димитров – за убийство, наказанието е от 10 до 20 г. лишаване от свобо

В област Смолян към момента са регистрирани 58 924 превозни средства, като за същия период на миналата година техният брой е бил 56 761. Това означава, че само за година са увеличени с около 2200, каза на брифинг началникът на „Пътна полиция“ главен инспектор Пламен Йорданов. По думите му увеличението оказва негативно влияние върху пътнотранспортната обстановка на територията на областта заради по-голямата интензивност на движението. 

За настоящата седмица са планирани редица инициативи, насочени към подобряване на пътната обстановка. Отново ще има засилен контрол на нарушенията на скоростните режими, както и контрол в малките населени места. За времето от 15 до 20 октомври ще се проведе и специализирана полицейска операция за контрол на водачи на мотоциклети, мотопеди, велосипеди и индивидуални електрически превозни средства.

От днес в учебните заведени

Край пловдивския квартал "Прослав" е възникнал пожар в незаконно сметище. Горят строителни отпадъци на обща площ от 3-4 декара, съобщиха от Областна администрация - Пловдив. По данни на началника на Аварийно-спасителния отряд към Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" (РДПБЗН) - Пловдив гл. инспектор Димитър Бришимов, който е на място, огънят е ограничен и се прави всичко възможно за бързото потушаване на пожара.

Замерванията на пожарната не отчитат вредни вещества във въздуха в околните населени места. Вятърът е силен, духа на запад и в близките села в тази посока може да се усети миризма на дим, но няма опасност за хората. Огънят е локализиран, но на места тлеят огнища, коментира инспектор Бришимов.

Припомняме, че на 12 октомври през нощта гореше депото за битови отпадъци край село Цалапица. 

Тази година празникът е помрачен от гибелта на двамата летци, за които продължаваме да скърбим, но няма как да коментирам хипотези, преди да са проучени всички факти относно тази катастрофа. Това каза президентът Румен Радев в София, на тържествен ритуал по полагане на венци и цветя по повод Празника на авиацията.

Радев каза, че вчера от Министерството на отбраната бяха пределно ясни, че са установени непосредствената и съпътстващата причина, но установяването на вина и вменяването на отговорност не е обект на тази проверка. В същото време продължава работата на прокуратурата и назначената комисия за цялостна проверка на организацията на летателната дейност във формированията на Военновъздушните сили, отбеляза държавният глава. Според него вменяването на отговорност, политическите вмешателства, опитите за искане на оставки, докато работят тези комисии, са най-малкото неетични и

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
До няколко дни ще започне поетапното пускане на парното в Перник, съобщиха от топлофикационното дружество
Отвориха за кандидатстване процедура "За по-добро бъдеще" за предоставяне на пакети с продукти за новородени
Пред паметника „Майка България“ бе честван празникът на Търновския гарнизон
В Роман започва традиционният есенен панаир
В община Бяла Слатина спортната инфраструктура и дейностите са на високо ниво, каза кметът инж. Иво Цветков
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Октомври
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
В детайли
До няколко дни ще започне поетапното пускане на парното в Перник, съобщиха от топлофикационното дружество
Контекст
Специализирана полицейска операция за противодействие на престъпления, свързани с нарушения на изборното законодателство, се провежда в Гълъбово и Стара Загора
На преден план
Жена от Кресна пострада при побой
Основна линия
В Областната администрация в Хасково пристигнаха бюлетините и книжата за вота на 27 октомври
Местен фокус
Фирмите, използващи изкуствен интелект, трябва да въведат принципи за защита на служителите, каза проф. Андрияна Андреева
На преден план
Младежът, който преби жена пред денонощен магазин в Перник, е обвинен в умишлено причиняване на смърт
Контекст
Полицаи задържаха употребил алкохол водач без шофьорска книжка, който опитал да избегне проверка в Шумен
Сфера
Заради случаи на пожари със загинал през последните седмици, пожарната в Кърджали излезе с препоръки за предотвратяването им
На преден план
Областният управител върна решението на Общински съвет – Ямбол за преместваемите обекти
Контекст
Програма с фокус върху психичното здраве на журналистите е предвидена на конференцията „Sofia Talks Media: Устойчиви на кризи“
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.