Начало На преден план В община Бяла Слатина спортната инфраструктура и дейностите са на високо ниво, каза кметът инж. Иво Цветков
1846
България

В община Бяла Слатина спортната инфраструктура и дейностите са на високо ниво, каза кметът инж. Иво Цветков

В община Бяла Слатина спортната инфраструктура и дейности са на високо ниво, каза кметът инж. Иво Цветков по повод получена днес награда „Кмет на годината“ в категорията „Спорт и младежки дейности“ за малка община.Организатор на конкурса е Kmeta.bg, а целта е да се обърне внимание на работата на всички 265 общини, пишат на сайта си организаторите.

| 17 Октомври 2024, 20:17 ч.
В община Бяла Слатина спортната инфраструктура и дейностите са на високо ниво, каза кметът инж. Иво Цветков
В община Бяла Слатина спортната инфраструктура и дейностите са на високо ниво, каза кметът инж. Иво Цветков
Снимка © Община Бяла Слатина

В община Бяла Слатина спортната инфраструктура и дейности са на високо ниво, каза кметът инж. Иво Цветков по повод получена днес награда „Кмет на годината“ в категорията „Спорт и младежки дейности“ за малка община. Организатор на конкурса е Kmeta.bg, а целта е да се обърне внимание на работата на всички 265 общини, пишат на сайта си организаторите.

Мъжът, обвинен за смъртта на пешеходка на тротоара на столичния бул. "Владимир Вазов", остава за постоянно в ареста, реши Апелативният съд като потвърди определението на Софийския градски съд.

В мотивите си съдът посочва, че с оглед свидетелските показания, протоколите от местопроизшествието и изготвена експертна справка на видеозапис, има обосновано предположение, че мъжът е извършил престъплението, за което е обвинен.

Той е бил и в изпитателен срок на предходно осъждане, като има и данни за извършени нарушения по Закона за движение на пътищата, отбеляза още съдът.

Припомняме, че на 10 октомври пешеходка загина при катастрофа между два леки автомобила на софийския булевард "Владимир Вазов". Автомобилите са се ударили, вследствие на което единият се е качил върху тревните площи и е блъснал жената, която се е намирала на тротоара. На място медицински екип е установ

Общо 195 стоманобетонни панела, всеки от които с размери 2,48 метра на 4,40 метра и тегло 5,6 тона, са изработени от началото на основния ремонт на Дунав мост при Русе, който започна на 10-и юли тази година. Това съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ). 

Ремонтът на моста е в отсечка с дължина от над 400 метра в платното в посока България, като строително-монтажните дейности се изпълняват по утвърдения график.

От АПИ съобщават още, че през последната седмица са демонтирани 24 панела или общо 174 от началото на строително-монтажните работи. Монтирани са 22 нови, като общият им брой достига 155. 

В участък с дължина около 240 метра е завършен монтажът на корнизни панели, които служат за оформяне на тротоарния край на пътните стоманобетонни панели. Направени са и отворите за монтажа на мостовите отводнители. 

Работи се и по реставрацият

От 7:00 часа в Хасковска област започна полицейска акция срещу изборната търговия. До този момент има петима задържани, съобщи в Любимец директорът на Областната дирекция на МВР в Хасково Иван Расоков. 

На частен адрес в Хасково са намерени лични карти със списъци. Открити са дози от различни видове наркотици, голямо количество цигари без бандерол, стоки от защитени търговски марки, посочи Расоков.

Проверяваните обекти и лица са набелязани след анализ от предишни избори и за тях се смята, че са рискови за търговия с гласове. Всеки сигнал, който се получи, се проверява в детайли и се докладва на прокуратурата, допълни Расоков. По негови думи до този момент са издадени 21 предупредителни протокола срещу лица, за които съмнения, че се занимават с дейност, нарушаваща политическите права на гражданите.

Акцията ще продължи през целия днешен ден, проверки ще има и д

Всяка вечер с телескопите на Националната астрономическа обсерватория (НАО) „Рожен“ се наблюдават между 15 и 25 комети, които обаче са на много голямо разстояние и не могат да се видят с невъоръжено око, каза директорът на обсерваторията Никола Петров. Той посочи, че вчера вечерта и астрономите са се любували на кометата A3 Tsuchinshan-ATLAS, която е една от ярките, прелитащи над Северното полукълбо. Очаква се в следващите дни, след като тя се вдигне на хоризонта, да бъде обект и на научни изследвания от НАО „Рожен“.

„Впечатляваща и атрактивна комета, която може да види всеки. Снимахме я снощи, но по-скоро за удоволствие“, добави Петров и обясни, че кометата ще премине покрай Земята след 80 хил. години.

A3 Tsuchinshan-ATLAS бе видяна и от жители на Чепеларе, които успяха да я заснемат. „Три вечери подред наблюдавахме дали ще я в

В знак на признателност към донорите на органи и техните близки днес от 17:00 часа ще бъдат засадени 16 рози в розовата градина зад Националния дворец на културата (НДК) в София, съобщиха от Изпълнителна агенция ,, Медицински надзор’’ (ИАМН).

Инициативита на „Медицински надзор“ има за цел популяризиране на смисъла и значението на донорството и трансплантацията. На събитието ще присъстват трансплантирани, близки на донори, представители на неправителствени организации, както и представители на ИАМН.

Розовата градина е създадена през 2020 г. от Министерството на здравеопазването и ИАМН, по инициатива на Сдружението на пациентите с дихателна недостатъчност и белодробна трансплантация. Тя символизира признателността и благодарността на трансплантираните хора към донорите и техните семейства. Всяка година Изпълнителна агенция „Ме

„В общината имаме множество спортни клубове с традиционни успехи и изяви. Стотици деца и младежи са ангажирани в различни дейности“, каза Цветков. По думите му наскоро градът е бил домакин на кръг от републиканското първенство по мотокрос. Припомняме, че в Бяла Слатина преди дни се проведе и Международен турнир по джудо. 

Кметът допълни, че спортната инфраструктура е приоритет и ежегодно се инвестират средства за облагородяване и ремонт. Спортната зала в Бяла Слатина е ремонтирана съвсем наскоро със средства от общинския бюджет. „Имаме басейн, парк, които също с наши средства реализирахме. Изграждаме чисто нов физкултурен салон в Търнава, а миналата година беше възстановен този в село Габаре. Имаме много спортни и детски площадки в цялата община“, допълни Цветков. 

На днешното заседание на Общинския съвет в Бяла Слатина беше одобрено намерение на администрацията да кандидатства за финансиране за цялостен ремонт на общинския стадион.

Извънредно заседание на Общинския съвет в Перник ще се проведе днес от 9:30 часа в зала „Панорама“, съобщи председателят на Съвета Денислав Захариев. Съветниците ще разгледат общо шест точки, две от тях са свързани с финансовото състояние на Общината.

„Става въпрос за два кредита. Единият от тях е мостов, който ние взимаме, за да разплащаме европейски проекти, по които работи Общината. Тъй като голяма част от тях все още не са минали финалния си етап и Общината не е получила от управляващия орган средствата, с които трябва да погаси този заем, се налага да удължим срока на взетия кредит с още една година, за да може тези проекти да минат заключителна верификация“, поясни Захариев.

Втората докладна записка касае поемането на нов краткосрочен общински дълг (овърдрафт) за осигуряване на оборотни средства за обезпечаване на задължения. Той е в р

Екипите на пожарната са реагирали на 98 сигнала за произшествия през изминалото денонощие. Това съобщиха на сайта си от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (ГДПБЗН). 

За последните 24 часа са потушени 73 пожара. Няма загинали и пострадали.

С преки материални щети са възникнали 12 пожара, от които пет в жилищни сгради. Без нанесени материални щети са 61 пожара.

Извършени са 21 спасителни дейности и помощни операции, от които три при катастрофи.

 

С отдаване на воински почести и поднасяне на венци и цветя пред Паметника на парашутиста в София ще бъде отбелязан Денят на военния парашутист, съобщиха от пресцентъра на Министерството на отбраната. Днес се навършват 80 години от първото участие на Парашутната дружина от състава на Първата българска армия в реални бойни действия, допълниха от прессекретариата на президента.

В 10:30 часа на Алеята на парашутиста в Централните софийски гробища ще бъде отслужена заупокойна молитва в памет на загиналите български парашутисти.

В 12:30 часа на площад „Народно събрание“ в София ще бъдат отдадени воински почести и ще бъдат поднесени венци и цветя пред Паметника на парашутиста. В тържествения ритуал ще участват представители на ръководството на Министерството на отбраната и Щаба на отбраната, военнослужещи от Съвместното командване на специалните операции (СКСО) и ве

Окръжният съд в Ловеч организира Ден на отворените врати на 25 октомври по повод Европейския ден за гражданско правосъдие. Отбелязването му е съвместна инициатива на Съвета на Европа и Европейската комисия и цели да запознае гражданите с работата на съдебната система, съобщи Петя Иларионова - „Връзки с обществеността“ на съда. 

Институцията ще отвори вратите си за всички, които желаят да научат повече за дейността й. 

Програмата предвижда опознавателна обиколка в Съдебната палата в Ловеч с възможност за разглеждане на отделните звена от съдебната администрация – регистратура, наказателно и гражданско деловодство, служба „Архив“ и др. Самите деловодители и секретари ще разкажат в какво точно се състои тяхната работа.

Посетителите ще могат да разгледат и съдебна зала, където ще им бъде обяснено за съдебния процес, за учас

В навечерието на църковния празник Петковден, днес старозагорското село Люляк отпразнува своя празник. Денят започна с празнична литургия, която отслужи Отец Иван Тонев, заедно с църковния хор на село Хрищени. На всички присъстващи в църквата бяха раздадени пакети с храна. 

В знак на уважение бяха поднесени венци и цветя пред паметниците на Захари Стоянов и интелектуалците Петко и Христо Кацарови.

Празникът продължи на площада на селото с изпълнение на Общинския танцов ансамбъл „Загоре“, а после и с хоро под съпровода на оркестъра на ансамбъла.

Организатори на празничните прояви са църковното настоятелство в кметството в село Люляк, с подкрепата на Община Стара Загора.

 

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
До няколко дни ще започне поетапното пускане на парното в Перник, съобщиха от топлофикационното дружество
От 21 октомври ще започне поетапното пускане на отоплението в Перник, съобщават от „Топлофикация – Перник“. Във връзка с очакваното понижение на среднодневните те ...
Отвориха за кандидатстване процедура "За по-добро бъдеще" за предоставяне на пакети с продукти за новородени
Отворена за кандидатстване е процедура за директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ „За по-добро бъдеще“ по Програма „Храни и основно материално подпо ...
Пред паметника „Майка България“ бе честван празникът на Търновския гарнизон
Курсанти от Националния военен университет „Васил Левски“ и Духовият оркестър на Военния университет се включиха в отбелязването на празника на Търновския гарнизон. Поч ...
В Роман започва традиционният есенен панаир
От днес до неделя ще се проведе традиционният есенен панаир в Роман, съобщиха във фейсбук страницата си от Община Роман. Петъчният ден е обявен за неучебен за всички учебни заведен ...
Община Бяла Слатина ще кандидатства с проект за обновяване на стадиона в града
На заседание на Общински съвет – Бяла Слатина беше подкрепено намерение на администрацията да кандидатства с проектно предложение за обновяване на стадиона в града. Финансира ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
До няколко дни ще започне поетапното пускане на парното в Перник, съобщиха от топлофикационното дружество
От 21 октомври ще започне поетапното пускане на отоплението в Перник, съобщават от „Топлофикация – Перник“. Във връзка с очакваното понижение на среднодневните те ...
Специализирана полицейска операция за противодействие на престъпления, свързани с нарушения на изборното законодателство, се провежда в Гълъбово и Стара Загора
На територията на Областна дирекция на МВР – Стара Загора днес се провеждат активни полицейски действия в Районните управления в Гълъбово, както и Първо и Второ Районни управ ...
Жена от Кресна пострада при побой
Жена от Кресна пострада при побой, нанесен от неин съгражданин, съобщиха от пресцентъра на Областна дирекция на МВР - Благоевград. Сигналът за побоя е подаден на 16 октомври на тел ...
В Областната администрация в Хасково пристигнаха бюлетините и книжата за вота на 27 октомври
В Областната администрация в Хасково днес под полицейска охрана пристигнаха бюлетините, както и другите книжа, за парламентарния вот на 27 октомври. Получаваме 220 000 бюлетини при ...
Фирмите, използващи изкуствен интелект, трябва да въведат принципи за защита на служителите, каза проф. Андрияна Андреева
Фирмите, които използват изкуствен интелект, трябва да въведат принципи за защита на служителите, каза днес проф. Андрияна Андреева, юрист и областен управител на Варна. Тя бе сре ...
Тикер в 13:16 ч.
От 21 октомври ще започне поетапното пускане на отоплението в Перник, съобщават ...
Начало На преден план
1846
България

В община Бяла Слатина спортната инфраструктура и дейностите са на високо ниво, каза кметът инж. Иво Цветков

В община Бяла Слатина спортната инфраструктура и дейности са на високо ниво, каза кметът инж. Иво Цветков по повод получена днес награда „Кмет на годината“ в категорията „Спорт и младежки дейности“ за малка община.Организатор на конкурса е Kmeta.bg, а целта е да се обърне внимание на работата на всички 265 общини, пишат на сайта си организаторите.

| 17 Октомври 2024, 20:17 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
В община Бяла Слатина спортната инфраструктура и дейностите са на високо ниво, каза кметът инж. Иво Цветков
В община Бяла Слатина спортната инфраструктура и дейностите са на високо ниво, каза кметът инж. Иво Цветков
Снимка © Община Бяла Слатина

В община Бяла Слатина спортната инфраструктура и дейности са на високо ниво, каза кметът инж. Иво Цветков по повод получена днес награда „Кмет на годината“ в категорията „Спорт и младежки дейности“ за малка община. Организатор на конкурса е Kmeta.bg, а целта е да се обърне внимание на работата на всички 265 общини, пишат на сайта си организаторите.

Мъжът, обвинен за смъртта на пешеходка на тротоара на столичния бул. "Владимир Вазов", остава за постоянно в ареста, реши Апелативният съд като потвърди определението на Софийския градски съд.

В мотивите си съдът посочва, че с оглед свидетелските показания, протоколите от местопроизшествието и изготвена експертна справка на видеозапис, има обосновано предположение, че мъжът е извършил престъплението, за което е обвинен.

Той е бил и в изпитателен срок на предходно осъждане, като има и данни за извършени нарушения по Закона за движение на пътищата, отбеляза още съдът.

Припомняме, че на 10 октомври пешеходка загина при катастрофа между два леки автомобила на софийския булевард "Владимир Вазов". Автомобилите са се ударили, вследствие на което единият се е качил върху тревните площи и е блъснал жената, която се е намирала на тротоара. На място медицински екип е установ

Общо 195 стоманобетонни панела, всеки от които с размери 2,48 метра на 4,40 метра и тегло 5,6 тона, са изработени от началото на основния ремонт на Дунав мост при Русе, който започна на 10-и юли тази година. Това съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ). 

Ремонтът на моста е в отсечка с дължина от над 400 метра в платното в посока България, като строително-монтажните дейности се изпълняват по утвърдения график.

От АПИ съобщават още, че през последната седмица са демонтирани 24 панела или общо 174 от началото на строително-монтажните работи. Монтирани са 22 нови, като общият им брой достига 155. 

В участък с дължина около 240 метра е завършен монтажът на корнизни панели, които служат за оформяне на тротоарния край на пътните стоманобетонни панели. Направени са и отворите за монтажа на мостовите отводнители. 

Работи се и по реставрацият

От 7:00 часа в Хасковска област започна полицейска акция срещу изборната търговия. До този момент има петима задържани, съобщи в Любимец директорът на Областната дирекция на МВР в Хасково Иван Расоков. 

На частен адрес в Хасково са намерени лични карти със списъци. Открити са дози от различни видове наркотици, голямо количество цигари без бандерол, стоки от защитени търговски марки, посочи Расоков.

Проверяваните обекти и лица са набелязани след анализ от предишни избори и за тях се смята, че са рискови за търговия с гласове. Всеки сигнал, който се получи, се проверява в детайли и се докладва на прокуратурата, допълни Расоков. По негови думи до този момент са издадени 21 предупредителни протокола срещу лица, за които съмнения, че се занимават с дейност, нарушаваща политическите права на гражданите.

Акцията ще продължи през целия днешен ден, проверки ще има и д

Всяка вечер с телескопите на Националната астрономическа обсерватория (НАО) „Рожен“ се наблюдават между 15 и 25 комети, които обаче са на много голямо разстояние и не могат да се видят с невъоръжено око, каза директорът на обсерваторията Никола Петров. Той посочи, че вчера вечерта и астрономите са се любували на кометата A3 Tsuchinshan-ATLAS, която е една от ярките, прелитащи над Северното полукълбо. Очаква се в следващите дни, след като тя се вдигне на хоризонта, да бъде обект и на научни изследвания от НАО „Рожен“.

„Впечатляваща и атрактивна комета, която може да види всеки. Снимахме я снощи, но по-скоро за удоволствие“, добави Петров и обясни, че кометата ще премине покрай Земята след 80 хил. години.

A3 Tsuchinshan-ATLAS бе видяна и от жители на Чепеларе, които успяха да я заснемат. „Три вечери подред наблюдавахме дали ще я в

В знак на признателност към донорите на органи и техните близки днес от 17:00 часа ще бъдат засадени 16 рози в розовата градина зад Националния дворец на културата (НДК) в София, съобщиха от Изпълнителна агенция ,, Медицински надзор’’ (ИАМН).

Инициативита на „Медицински надзор“ има за цел популяризиране на смисъла и значението на донорството и трансплантацията. На събитието ще присъстват трансплантирани, близки на донори, представители на неправителствени организации, както и представители на ИАМН.

Розовата градина е създадена през 2020 г. от Министерството на здравеопазването и ИАМН, по инициатива на Сдружението на пациентите с дихателна недостатъчност и белодробна трансплантация. Тя символизира признателността и благодарността на трансплантираните хора към донорите и техните семейства. Всяка година Изпълнителна агенция „Ме

„В общината имаме множество спортни клубове с традиционни успехи и изяви. Стотици деца и младежи са ангажирани в различни дейности“, каза Цветков. По думите му наскоро градът е бил домакин на кръг от републиканското първенство по мотокрос. Припомняме, че в Бяла Слатина преди дни се проведе и Международен турнир по джудо. 

Кметът допълни, че спортната инфраструктура е приоритет и ежегодно се инвестират средства за облагородяване и ремонт. Спортната зала в Бяла Слатина е ремонтирана съвсем наскоро със средства от общинския бюджет. „Имаме басейн, парк, които също с наши средства реализирахме. Изграждаме чисто нов физкултурен салон в Търнава, а миналата година беше възстановен този в село Габаре. Имаме много спортни и детски площадки в цялата община“, допълни Цветков. 

На днешното заседание на Общинския съвет в Бяла Слатина беше одобрено намерение на администрацията да кандидатства за финансиране за цялостен ремонт на общинския стадион.

Извънредно заседание на Общинския съвет в Перник ще се проведе днес от 9:30 часа в зала „Панорама“, съобщи председателят на Съвета Денислав Захариев. Съветниците ще разгледат общо шест точки, две от тях са свързани с финансовото състояние на Общината.

„Става въпрос за два кредита. Единият от тях е мостов, който ние взимаме, за да разплащаме европейски проекти, по които работи Общината. Тъй като голяма част от тях все още не са минали финалния си етап и Общината не е получила от управляващия орган средствата, с които трябва да погаси този заем, се налага да удължим срока на взетия кредит с още една година, за да може тези проекти да минат заключителна верификация“, поясни Захариев.

Втората докладна записка касае поемането на нов краткосрочен общински дълг (овърдрафт) за осигуряване на оборотни средства за обезпечаване на задължения. Той е в р

Екипите на пожарната са реагирали на 98 сигнала за произшествия през изминалото денонощие. Това съобщиха на сайта си от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (ГДПБЗН). 

За последните 24 часа са потушени 73 пожара. Няма загинали и пострадали.

С преки материални щети са възникнали 12 пожара, от които пет в жилищни сгради. Без нанесени материални щети са 61 пожара.

Извършени са 21 спасителни дейности и помощни операции, от които три при катастрофи.

 

С отдаване на воински почести и поднасяне на венци и цветя пред Паметника на парашутиста в София ще бъде отбелязан Денят на военния парашутист, съобщиха от пресцентъра на Министерството на отбраната. Днес се навършват 80 години от първото участие на Парашутната дружина от състава на Първата българска армия в реални бойни действия, допълниха от прессекретариата на президента.

В 10:30 часа на Алеята на парашутиста в Централните софийски гробища ще бъде отслужена заупокойна молитва в памет на загиналите български парашутисти.

В 12:30 часа на площад „Народно събрание“ в София ще бъдат отдадени воински почести и ще бъдат поднесени венци и цветя пред Паметника на парашутиста. В тържествения ритуал ще участват представители на ръководството на Министерството на отбраната и Щаба на отбраната, военнослужещи от Съвместното командване на специалните операции (СКСО) и ве

Окръжният съд в Ловеч организира Ден на отворените врати на 25 октомври по повод Европейския ден за гражданско правосъдие. Отбелязването му е съвместна инициатива на Съвета на Европа и Европейската комисия и цели да запознае гражданите с работата на съдебната система, съобщи Петя Иларионова - „Връзки с обществеността“ на съда. 

Институцията ще отвори вратите си за всички, които желаят да научат повече за дейността й. 

Програмата предвижда опознавателна обиколка в Съдебната палата в Ловеч с възможност за разглеждане на отделните звена от съдебната администрация – регистратура, наказателно и гражданско деловодство, служба „Архив“ и др. Самите деловодители и секретари ще разкажат в какво точно се състои тяхната работа.

Посетителите ще могат да разгледат и съдебна зала, където ще им бъде обяснено за съдебния процес, за учас

В навечерието на църковния празник Петковден, днес старозагорското село Люляк отпразнува своя празник. Денят започна с празнична литургия, която отслужи Отец Иван Тонев, заедно с църковния хор на село Хрищени. На всички присъстващи в църквата бяха раздадени пакети с храна. 

В знак на уважение бяха поднесени венци и цветя пред паметниците на Захари Стоянов и интелектуалците Петко и Христо Кацарови.

Празникът продължи на площада на селото с изпълнение на Общинския танцов ансамбъл „Загоре“, а после и с хоро под съпровода на оркестъра на ансамбъла.

Организатори на празничните прояви са църковното настоятелство в кметството в село Люляк, с подкрепата на Община Стара Загора.

 

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
До няколко дни ще започне поетапното пускане на парното в Перник, съобщиха от топлофикационното дружество
Отвориха за кандидатстване процедура "За по-добро бъдеще" за предоставяне на пакети с продукти за новородени
Пред паметника „Майка България“ бе честван празникът на Търновския гарнизон
В Роман започва традиционният есенен панаир
Община Бяла Слатина ще кандидатства с проект за обновяване на стадиона в града
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Октомври
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
В детайли
До няколко дни ще започне поетапното пускане на парното в Перник, съобщиха от топлофикационното дружество
Контекст
Специализирана полицейска операция за противодействие на престъпления, свързани с нарушения на изборното законодателство, се провежда в Гълъбово и Стара Загора
На преден план
Жена от Кресна пострада при побой
Основна линия
В Областната администрация в Хасково пристигнаха бюлетините и книжата за вота на 27 октомври
Местен фокус
Фирмите, използващи изкуствен интелект, трябва да въведат принципи за защита на служителите, каза проф. Андрияна Андреева
На преден план
Младежът, който преби жена пред денонощен магазин в Перник, е обвинен в умишлено причиняване на смърт
Контекст
Полицаи задържаха употребил алкохол водач без шофьорска книжка, който опитал да избегне проверка в Шумен
Сфера
Заради случаи на пожари със загинал през последните седмици, пожарната в Кърджали излезе с препоръки за предотвратяването им
На преден план
Областният управител върна решението на Общински съвет – Ямбол за преместваемите обекти
Контекст
Програма с фокус върху психичното здраве на журналистите е предвидена на конференцията „Sofia Talks Media: Устойчиви на кризи“
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.