Начало На преден план Концертът на Хилда Казясян с Плевенската филхармония „Музиката на Гершуин“ се превърна в музикален празник за Разград
1221
България

Концертът на Хилда Казясян с Плевенската филхармония „Музиката на Гершуин“ се превърна в музикален празник за Разград

Благодаря ви, за нас бе истински празник да сме тук, заедно с вас. С тези думи се обърна към публиката в Разград Хилда Казасян тази вечер в залата на Общинския културен център.Заедно с Плевенската филхармония певицата представи в лудогорския град концерт-спектакъла "Да обичаш Гершуин".

| 17 Октомври 2024, 22:09 ч.
Концертът на Хилда Казясян с Плевенската филхармония „Музиката на Гершуин“ се превърна в музикален празник за Разград
Концертът на Хилда Казясян с Плевенската филхармония „Музиката на Гершуин“ се превърна в музикален празник за Разград
Снимка © БТА

Благодаря ви, за нас бе истински празник да сме тук, заедно с вас. С тези думи се обърна към публиката в Разград Хилда Казасян тази вечер в залата на Общинския културен център. Заедно с Плевенската филхармония певицата представи в лудогорския град концерт-спектакъла "Да обичаш Гершуин". На сцената редом с нея излязоха Теодосий Спасов, Васил Петров, Живко Петров – „най-финият и елегантен музикант", както го представи певицата; тромпетистът Михаил Йосифов и контрабасистът Димитър Карамфилов. На барабаните беше Христо Йоцов, който е и автор на аранжиментите на песните в спектакъла.

Няма да има стачки и проблеми с градския транспорт, заяви кметът на София Васил Терзиев на брифинг в Столичната община по повод на въвеждането от 1 ноември на бонусна система за заплащане в столичния автотранспорт и електротранспорт.

Това предвижда подписаното днес споразумение с кмета на София Васил Терзиев, което е в допълнение на договореностите от края на месец февруари тази година за повишаване на възнагражденията на работещите в градския транспорт, съобщиха по-рано днес от Федерацията на транспортните синдикати към КНСБ за въвеждането на бонусната система.

Васил Терзиев коментира, че това е поредният пример, когато Столичната община поема ангажименти и много съвестно ги изпълнява. От началото на мандата ни е било цел да сме предвидим партньор и обещанията да се спазват, посочи Терзиев. Щастлив съм, че се справихме с предизвикателствата, допълни той и посочи, че тру

"Иска ми се да призова своите колеги от Република Северна Македония да четат с повече разбиране европейските ценности, защото тогава, когато започне истинският преговор за присъединяването към ЕС, там има една основна първа глава – и тя се нарича "Основни права". Тези основни права минават през целия преговорен процес и ако има поне една държава, която смята, че не се спазват човешките права, особено тези на представителите на различни нации и народи, този процес никога няма да приключи". Това каза вицепрезидентът Илияна Йотова в Кюстендил по време на кръгла маса под надслов „Българите на Балканите отвъд границата след 1878 г. Кодът на оцеляването“.

Представители на българските общности от Албания, Гърция, Косово, Румъния, Турция, Сърбия и Р Северна Македония, се включиха събитието, което се провежда под патронажа на вицепрезидента. 

"Не гледайте н

Екипи на сектор „Рибарство и контрол“ Русе към Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА) са съставили 11 акта за установяване на административни нарушения, от които девет за извършване на риболов през тъмната част на денонощието. Това съобщиха от агенцията, като уточниха, че нарушенията са установени при масови проверки за спазване на правилата за извършване на любителски риболов по Янтра и Русенски Лом.

От ИАРА уточниха , че според заповед на министъра на земеделието и храните, през тъмната част на денонощието е разрешено да се лови риба само на три места в област Русе. Две от тях са по река Дунав - в района на Мартен и в градската част на Русе на кея от Булрис до Топлата вода, в края на улица „Мостова“, както и по десния бряг на река Янтра в землището на град Бяла до моста на Кольо Фичето.

Към момента продължава да важи постояннат

Разкриването на пряка самолетна линия между България и Япония ще насърчи инвестициите, туризма и обмена между младите ни хора. Това заяви президентът Румен Радев на среща с делегация от над 70 японски компании от различни сектори, водена у нас от Сусуму Катаока - президент на Японската организация за външна търговия (JETRO). Това съобщи прессекретариатът на президента. В разговора на „Дондуков“ 2 участва и посланикът на Япония в София Хисаши Мичигами.

България цени високо инвестициите на Япония у нас, които допринасят не само за икономическото сътрудничество между двете държави. Те служат като пример за успешен модел за организация на предприемаческата дейност и на ефективно взаимодействие между образователната система, науката, бизнеса и институциите, от който можем да заимстваме особено в сферата на иновациите и високотехнологичните производства, коментира Румен Р

Неформалната среща между министрите на отбраната на страните-членки на НАТО се провежда на 13 и 14 октомври 2004 г. в Пояна Брашов, Румъния. Неформалните срещи традиционно нямат фиксиран дневен ред и на тях не се вземат официални решения. Те позволяват на министрите да обсъждат свободно въпроси от дневния ред на НАТО. Форумът се организира за първи път в Румъния, която заедно с България, Естония, Латвия, Литва и Словакия се присъединява официално към Алианса през 2004 г. На срещата участват министри на отбраната, началници на генерални щабове на армиите на държавите-членки на НАТО, висши представители от Международния секретариат и от Международния военен секретариат на НАТО. По време на срещата се обсъждат ключови отбранителни въпроси, най-вече по промени в операциите на Организация на Северноатлантическия договор. Изготвят се различни насоки и планове

Под диригентството на Борислав Йоцов, музикантите представиха едни от най-красивите произведения на композитора и основоположник на американската музика. Заедно с тях публиката се потопи в творчеството на гения, написал над 800 произведения, превърнали се по думите на Хилда Казасян „в абсолютни евъргрийни“.

В концерта прозвучаха „Рапсодия в синьо“, една от най-популярните творби на символа на американската музика, написана за изключително кратък срок. Публиката чу също Summertime и  Welterfolge, както и песента, посветена на голямата любов на Гершуин Кейт. Особено интересно бе да се чуе как звучи Гершуин в изпълнение на кавал от Теодосий Спасов.

Публиката аплодира дълго Хилда Казасян и музикантите и ги извика на бис. Певицата заяви, че екипът и Плевенската филхармония гостуват в Разград за четвърти път. "Ще дойдем отново с нашите приятели - изключителните инструменталисти на Плевенската филхармония", каза на публиката Хилда Казасян.

Концертът „Да обичаш Гершуин“ е продължение на другите два филмови проекта на Хилда Казасян „Да послушаме кино“ и „Световното кино в музика“. Продукцията е част от националното турне през 2024 г., което екипът на певицата и Плевенската филхармония започнаха през февруари. 

В интервю Хилда Казасян каза, че проектът „Музиката на Гершуин“ се приема с голям успех и кара публиката да си тръгва истински щастлива от концертите. 

В държавния бюджет ще постъпят 280 млн. лв. дивидент от Български енергиен холдинг (БЕХ) ЕАД, съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет. Правителството прие изменение и допълнение на свое разпореждане № 1 от 2024 г. за установяване и внасяне в полза на държавата на отчисления от печалбата от държавни предприятия и търговски дружества с държавно участие в капитала, допълнено с разпореждане № 2 от 2024 г.

С решение № 16 от 3 октомври 2024 г. по Конституционно дело № 14 от 2024 г., Конституционният съд (КС) единодушно обяви за противоконституционно решението на Народното събрание от 29 март 2024 г. за възлагане на министъра на енергетиката, респективно на БЕХ ЕАД, за неразпределяне на дивидент от печалбата на дружеството за финансовата 2023 г. Вследствие на този акт на КС и приетите промени в разпореждането, в държавния бюджет ще постъпят 280 млн. лв. дивидент от БЕХ ЕАД

"Настоящият Висш съдебен съвет (ВСС), след всичко което натвори, не може да отговори на високите обществени очаквания", каза днес президентът Румен Радев в курорта "Албена", като коментира пред журналисти процедурата за избор на главен прокурор. Държавният глава подчерта, че обществените очаквания към новия главен прокурор да възстанови чувството за справедливост са огромни. В тази важна мисия той следва да се ползва от високо доверие, а това от своя страна изисква легитимност на неговия избор, посочи президентът. По думите му настоящият ВСС не може да отговори на високите обществени очаквания, защото нееднократно е демонстрирал, че е подвластен на политическата конюнктура и е изтъкан от зависимости. Демонстрира го и с последното си решение да издигне само един кандидат за поста главен прокурор, каза Радев.

Той допълни, че народните представители - настоящи и бъдещи, трябва да

Специализирана полицейска операция е в ход на територията на област Благоевград, съобщиха от Областната дирекция на МВР (ОД на МВР) в Благоевград. Операцията е по линия на противодействие на конвенционалната престъпност и опазване на обществения ред, както и противодействие на престъпленията, свързани с политическите права на гражданите. 

Резултатите от операцията ще бъдат съобщени на брифинг в 10:00 часа, посочиха от полицията в Благоевград. 

По-рано днес петима бяха задържани в полицейска акция срещу изборната търговия в Хасковско. Акцията и там започна рано сутринта.  
 

Разград събра близо 130 състезатели от цялата страна за Държавното първенство по брейк. Надпреварата беше организирана от разградския клуб по брейк Shadows Crew, Българската брейк федерация с подкрепата на община Разград и спонсори. Състезателите демонстрираха уменията си на сцената на Общинския културен център. Състезанието продължи през целия съботен ден с квалификации и финали. Имаше и демонстративен батъл между двата национални отбора – на България и на Германия. Организаторите на първенството уточниха, че немските състезатели в момента са на подготвителен лагер в страната ни. 

Най-добрите в шампионата получиха медали и грамоти късно снощи след финалите. Победителите в отделните възрастови групи и стилове бяха оценявани от международно жури.

Домакините от Shadows Crew спечелиха четири индивидуални отличия. Андреана Маринова бе отличена със златен медал, Ми

На свое извънредно заседание Общинският съвет в Тополовград измени и допълни свое предишно решение да кандидатства по европейски проект, като така отстрани пречки, които биха възникнали при одобрението му. 

Както вече съобщи, в проекта за дневния ред на сесията бе залегнала само една точка. За да бъдат напълно покрити изискванията на Управляващия орган на Програмата "ИНТЕРРЕГ България - Турция", по която Общината кандидатства, в книжата трябваше да бъде фиксиран срок на устойчивост на проекта от пет години. Такъв срок не бе вписан при предишното приемане на докладната през юни тази година, обясни заместник-кметът Хараламби Мочев, който е вносител на предложението.

Ако проектът бъде одобрен, с отпуснатите средства ще бъде възстановен детски спортен комплекс. Съветниците гласуваха единодушно докладната с допълнения срок на устойчивост на проекта, макар общинският съв

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Специализирана полицейска операция за противодействие на престъпления, свързани с нарушения на изборното законодателство, се провежда в Гълъбово и Стара Загора
На територията на Областна дирекция на МВР – Стара Загора днес се провеждат активни полицейски действия в Районните управления в Гълъбово, както и Първо и Второ Районни управ ...
Полицаи задържаха употребил алкохол водач без шофьорска книжка, който опитал да избегне проверка в Шумен
Задържан е употребил алкохол водач без шофьорска книжка, който опитал да избегне полицейска проверка, съобщиха от Областната дирекция (ОД) на МВР в Шумен.  Малко след 00:30 ча ...
Програма с фокус върху психичното здраве на журналистите е предвидена на конференцията „Sofia Talks Media: Устойчиви на кризи“
Програма с терапевтични сесии с фокус върху психичното здраве на журналистите е предвидена в рамките на конференцията „Sofia Talks Media: Устойчиви на кризи“. Това съоб ...
Минус 4 градуса е измерената температура тази сутрин в Чепеларе
Първото застудяване тази есен вече е факт, съобщи дежурният в метеорологичната станция на връх Рожен. Най-ниската температура е измерена в Чепеларе – минус 4 градуса, а на Р ...
Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете
Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете, съобщиха от общинския пресцентър. Услугата е част от стремежа на общината да насърч ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
До няколко дни ще започне поетапното пускане на парното в Перник, съобщиха от топлофикационното дружество
От 21 октомври ще започне поетапното пускане на отоплението в Перник, съобщават от „Топлофикация – Перник“. Във връзка с очакваното понижение на среднодневните те ...
Специализирана полицейска операция за противодействие на престъпления, свързани с нарушения на изборното законодателство, се провежда в Гълъбово и Стара Загора
На територията на Областна дирекция на МВР – Стара Загора днес се провеждат активни полицейски действия в Районните управления в Гълъбово, както и Първо и Второ Районни управ ...
Жена от Кресна пострада при побой
Жена от Кресна пострада при побой, нанесен от неин съгражданин, съобщиха от пресцентъра на Областна дирекция на МВР - Благоевград. Сигналът за побоя е подаден на 16 октомври на тел ...
В Областната администрация в Хасково пристигнаха бюлетините и книжата за вота на 27 октомври
В Областната администрация в Хасково днес под полицейска охрана пристигнаха бюлетините, както и другите книжа, за парламентарния вот на 27 октомври. Получаваме 220 000 бюлетини при ...
Фирмите, използващи изкуствен интелект, трябва да въведат принципи за защита на служителите, каза проф. Андрияна Андреева
Фирмите, които използват изкуствен интелект, трябва да въведат принципи за защита на служителите, каза днес проф. Андрияна Андреева, юрист и областен управител на Варна. Тя бе сре ...
Тикер в 13:16 ч.
От 21 октомври ще започне поетапното пускане на отоплението в Перник, съобщават ...
Начало На преден план
1221
България

Концертът на Хилда Казясян с Плевенската филхармония „Музиката на Гершуин“ се превърна в музикален празник за Разград

Благодаря ви, за нас бе истински празник да сме тук, заедно с вас. С тези думи се обърна към публиката в Разград Хилда Казасян тази вечер в залата на Общинския културен център.Заедно с Плевенската филхармония певицата представи в лудогорския град концерт-спектакъла "Да обичаш Гершуин".

| 17 Октомври 2024, 22:09 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Концертът на Хилда Казясян с Плевенската филхармония „Музиката на Гершуин“ се превърна в музикален празник за Разград
Концертът на Хилда Казясян с Плевенската филхармония „Музиката на Гершуин“ се превърна в музикален празник за Разград
Снимка © БТА

Благодаря ви, за нас бе истински празник да сме тук, заедно с вас. С тези думи се обърна към публиката в Разград Хилда Казасян тази вечер в залата на Общинския културен център. Заедно с Плевенската филхармония певицата представи в лудогорския град концерт-спектакъла "Да обичаш Гершуин". На сцената редом с нея излязоха Теодосий Спасов, Васил Петров, Живко Петров – „най-финият и елегантен музикант", както го представи певицата; тромпетистът Михаил Йосифов и контрабасистът Димитър Карамфилов. На барабаните беше Христо Йоцов, който е и автор на аранжиментите на песните в спектакъла.

Няма да има стачки и проблеми с градския транспорт, заяви кметът на София Васил Терзиев на брифинг в Столичната община по повод на въвеждането от 1 ноември на бонусна система за заплащане в столичния автотранспорт и електротранспорт.

Това предвижда подписаното днес споразумение с кмета на София Васил Терзиев, което е в допълнение на договореностите от края на месец февруари тази година за повишаване на възнагражденията на работещите в градския транспорт, съобщиха по-рано днес от Федерацията на транспортните синдикати към КНСБ за въвеждането на бонусната система.

Васил Терзиев коментира, че това е поредният пример, когато Столичната община поема ангажименти и много съвестно ги изпълнява. От началото на мандата ни е било цел да сме предвидим партньор и обещанията да се спазват, посочи Терзиев. Щастлив съм, че се справихме с предизвикателствата, допълни той и посочи, че тру

"Иска ми се да призова своите колеги от Република Северна Македония да четат с повече разбиране европейските ценности, защото тогава, когато започне истинският преговор за присъединяването към ЕС, там има една основна първа глава – и тя се нарича "Основни права". Тези основни права минават през целия преговорен процес и ако има поне една държава, която смята, че не се спазват човешките права, особено тези на представителите на различни нации и народи, този процес никога няма да приключи". Това каза вицепрезидентът Илияна Йотова в Кюстендил по време на кръгла маса под надслов „Българите на Балканите отвъд границата след 1878 г. Кодът на оцеляването“.

Представители на българските общности от Албания, Гърция, Косово, Румъния, Турция, Сърбия и Р Северна Македония, се включиха събитието, което се провежда под патронажа на вицепрезидента. 

"Не гледайте н

Екипи на сектор „Рибарство и контрол“ Русе към Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА) са съставили 11 акта за установяване на административни нарушения, от които девет за извършване на риболов през тъмната част на денонощието. Това съобщиха от агенцията, като уточниха, че нарушенията са установени при масови проверки за спазване на правилата за извършване на любителски риболов по Янтра и Русенски Лом.

От ИАРА уточниха , че според заповед на министъра на земеделието и храните, през тъмната част на денонощието е разрешено да се лови риба само на три места в област Русе. Две от тях са по река Дунав - в района на Мартен и в градската част на Русе на кея от Булрис до Топлата вода, в края на улица „Мостова“, както и по десния бряг на река Янтра в землището на град Бяла до моста на Кольо Фичето.

Към момента продължава да важи постояннат

Разкриването на пряка самолетна линия между България и Япония ще насърчи инвестициите, туризма и обмена между младите ни хора. Това заяви президентът Румен Радев на среща с делегация от над 70 японски компании от различни сектори, водена у нас от Сусуму Катаока - президент на Японската организация за външна търговия (JETRO). Това съобщи прессекретариатът на президента. В разговора на „Дондуков“ 2 участва и посланикът на Япония в София Хисаши Мичигами.

България цени високо инвестициите на Япония у нас, които допринасят не само за икономическото сътрудничество между двете държави. Те служат като пример за успешен модел за организация на предприемаческата дейност и на ефективно взаимодействие между образователната система, науката, бизнеса и институциите, от който можем да заимстваме особено в сферата на иновациите и високотехнологичните производства, коментира Румен Р

Неформалната среща между министрите на отбраната на страните-членки на НАТО се провежда на 13 и 14 октомври 2004 г. в Пояна Брашов, Румъния. Неформалните срещи традиционно нямат фиксиран дневен ред и на тях не се вземат официални решения. Те позволяват на министрите да обсъждат свободно въпроси от дневния ред на НАТО. Форумът се организира за първи път в Румъния, която заедно с България, Естония, Латвия, Литва и Словакия се присъединява официално към Алианса през 2004 г. На срещата участват министри на отбраната, началници на генерални щабове на армиите на държавите-членки на НАТО, висши представители от Международния секретариат и от Международния военен секретариат на НАТО. По време на срещата се обсъждат ключови отбранителни въпроси, най-вече по промени в операциите на Организация на Северноатлантическия договор. Изготвят се различни насоки и планове

Под диригентството на Борислав Йоцов, музикантите представиха едни от най-красивите произведения на композитора и основоположник на американската музика. Заедно с тях публиката се потопи в творчеството на гения, написал над 800 произведения, превърнали се по думите на Хилда Казасян „в абсолютни евъргрийни“.

В концерта прозвучаха „Рапсодия в синьо“, една от най-популярните творби на символа на американската музика, написана за изключително кратък срок. Публиката чу също Summertime и  Welterfolge, както и песента, посветена на голямата любов на Гершуин Кейт. Особено интересно бе да се чуе как звучи Гершуин в изпълнение на кавал от Теодосий Спасов.

Публиката аплодира дълго Хилда Казасян и музикантите и ги извика на бис. Певицата заяви, че екипът и Плевенската филхармония гостуват в Разград за четвърти път. "Ще дойдем отново с нашите приятели - изключителните инструменталисти на Плевенската филхармония", каза на публиката Хилда Казасян.

Концертът „Да обичаш Гершуин“ е продължение на другите два филмови проекта на Хилда Казасян „Да послушаме кино“ и „Световното кино в музика“. Продукцията е част от националното турне през 2024 г., което екипът на певицата и Плевенската филхармония започнаха през февруари. 

В интервю Хилда Казасян каза, че проектът „Музиката на Гершуин“ се приема с голям успех и кара публиката да си тръгва истински щастлива от концертите. 

В държавния бюджет ще постъпят 280 млн. лв. дивидент от Български енергиен холдинг (БЕХ) ЕАД, съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет. Правителството прие изменение и допълнение на свое разпореждане № 1 от 2024 г. за установяване и внасяне в полза на държавата на отчисления от печалбата от държавни предприятия и търговски дружества с държавно участие в капитала, допълнено с разпореждане № 2 от 2024 г.

С решение № 16 от 3 октомври 2024 г. по Конституционно дело № 14 от 2024 г., Конституционният съд (КС) единодушно обяви за противоконституционно решението на Народното събрание от 29 март 2024 г. за възлагане на министъра на енергетиката, респективно на БЕХ ЕАД, за неразпределяне на дивидент от печалбата на дружеството за финансовата 2023 г. Вследствие на този акт на КС и приетите промени в разпореждането, в държавния бюджет ще постъпят 280 млн. лв. дивидент от БЕХ ЕАД

"Настоящият Висш съдебен съвет (ВСС), след всичко което натвори, не може да отговори на високите обществени очаквания", каза днес президентът Румен Радев в курорта "Албена", като коментира пред журналисти процедурата за избор на главен прокурор. Държавният глава подчерта, че обществените очаквания към новия главен прокурор да възстанови чувството за справедливост са огромни. В тази важна мисия той следва да се ползва от високо доверие, а това от своя страна изисква легитимност на неговия избор, посочи президентът. По думите му настоящият ВСС не може да отговори на високите обществени очаквания, защото нееднократно е демонстрирал, че е подвластен на политическата конюнктура и е изтъкан от зависимости. Демонстрира го и с последното си решение да издигне само един кандидат за поста главен прокурор, каза Радев.

Той допълни, че народните представители - настоящи и бъдещи, трябва да

Специализирана полицейска операция е в ход на територията на област Благоевград, съобщиха от Областната дирекция на МВР (ОД на МВР) в Благоевград. Операцията е по линия на противодействие на конвенционалната престъпност и опазване на обществения ред, както и противодействие на престъпленията, свързани с политическите права на гражданите. 

Резултатите от операцията ще бъдат съобщени на брифинг в 10:00 часа, посочиха от полицията в Благоевград. 

По-рано днес петима бяха задържани в полицейска акция срещу изборната търговия в Хасковско. Акцията и там започна рано сутринта.  
 

Разград събра близо 130 състезатели от цялата страна за Държавното първенство по брейк. Надпреварата беше организирана от разградския клуб по брейк Shadows Crew, Българската брейк федерация с подкрепата на община Разград и спонсори. Състезателите демонстрираха уменията си на сцената на Общинския културен център. Състезанието продължи през целия съботен ден с квалификации и финали. Имаше и демонстративен батъл между двата национални отбора – на България и на Германия. Организаторите на първенството уточниха, че немските състезатели в момента са на подготвителен лагер в страната ни. 

Най-добрите в шампионата получиха медали и грамоти късно снощи след финалите. Победителите в отделните възрастови групи и стилове бяха оценявани от международно жури.

Домакините от Shadows Crew спечелиха четири индивидуални отличия. Андреана Маринова бе отличена със златен медал, Ми

На свое извънредно заседание Общинският съвет в Тополовград измени и допълни свое предишно решение да кандидатства по европейски проект, като така отстрани пречки, които биха възникнали при одобрението му. 

Както вече съобщи, в проекта за дневния ред на сесията бе залегнала само една точка. За да бъдат напълно покрити изискванията на Управляващия орган на Програмата "ИНТЕРРЕГ България - Турция", по която Общината кандидатства, в книжата трябваше да бъде фиксиран срок на устойчивост на проекта от пет години. Такъв срок не бе вписан при предишното приемане на докладната през юни тази година, обясни заместник-кметът Хараламби Мочев, който е вносител на предложението.

Ако проектът бъде одобрен, с отпуснатите средства ще бъде възстановен детски спортен комплекс. Съветниците гласуваха единодушно докладната с допълнения срок на устойчивост на проекта, макар общинският съв

Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Специализирана полицейска операция за противодействие на престъпления, свързани с нарушения на изборното законодателство, се провежда в Гълъбово и Стара Загора
Полицаи задържаха употребил алкохол водач без шофьорска книжка, който опитал да избегне проверка в Шумен
Програма с фокус върху психичното здраве на журналистите е предвидена на конференцията „Sofia Talks Media: Устойчиви на кризи“
Минус 4 градуса е измерената температура тази сутрин в Чепеларе
Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Октомври
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
В детайли
До няколко дни ще започне поетапното пускане на парното в Перник, съобщиха от топлофикационното дружество
Контекст
Специализирана полицейска операция за противодействие на престъпления, свързани с нарушения на изборното законодателство, се провежда в Гълъбово и Стара Загора
На преден план
Жена от Кресна пострада при побой
Основна линия
В Областната администрация в Хасково пристигнаха бюлетините и книжата за вота на 27 октомври
Местен фокус
Фирмите, използващи изкуствен интелект, трябва да въведат принципи за защита на служителите, каза проф. Андрияна Андреева
На преден план
Младежът, който преби жена пред денонощен магазин в Перник, е обвинен в умишлено причиняване на смърт
Контекст
Полицаи задържаха употребил алкохол водач без шофьорска книжка, който опитал да избегне проверка в Шумен
Сфера
Заради случаи на пожари със загинал през последните седмици, пожарната в Кърджали излезе с препоръки за предотвратяването им
На преден план
Областният управител върна решението на Общински съвет – Ямбол за преместваемите обекти
Контекст
Програма с фокус върху психичното здраве на журналистите е предвидена на конференцията „Sofia Talks Media: Устойчиви на кризи“
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.