Начало Местен фокус В Роман започва традиционният есенен панаир
455
България

В Роман започва традиционният есенен панаир

От днес до неделя ще се проведе традиционният есенен панаир в Роман, съобщиха във фейсбук страницата си от Община Роман. Петъчният ден е обявен за неучебен за всички учебни заведения на територията на общината, казаха от общинска администрация.Оттам допълниха, че празниците ще започнат с изпълнения на Северняшки ансамбъл „Иван Вълев“ – Плевен и на изпълнителката Цветелина.

| 18 Октомври 2024, 06:00 ч.
В Роман започва традиционният есенен панаир
В Роман започва традиционният есенен панаир
Снимка © БТА

От днес до неделя ще се проведе традиционният есенен панаир в Роман, съобщиха във фейсбук страницата си от Община Роман. Петъчният ден е обявен за неучебен за всички учебни заведения на територията на общината, казаха от общинска администрация. 

Нелис Реджеб е новият председател на Общинската избирателна комисия (ОИК) в Омуртаг. Тя е назначена на поста с решение на Централната избирателна комисия от 16 октомври 2024 г. Реджеб поема поста от дългогодишния председател на ОИК – Омуртаг Мина Илиева.

Нелис Реджеб е на 27 години. Работи в Многопрофилната болница за активно лечение в града. По професия е акушер в Акушеро-гинекологичното отделение на здравното заведение. Има завършена бакалавърска степен по „Здравни грижи“ и магистратура - специалност „Психология“, каза Реджеб .

Мина Илиева е подала заявление за освобождаване по лични причини. тя припомни, че е председател на ОИК – Омуртаг от 2019 г. до момента. 

Със същото решение ЦИК освобождава и заместник-председателя на ОИК – Омуртаг Валентин Попов. Към днешна дата не е постъпило предложение за неговата позиция

Изключително слаб интерес към пробното гласуване с машини отчитат от Районната избирателна комисия (РИК) в Ямбол. То бе организирано днес за жителите на четири от петте общини на областта – Ямбол, Тунджа, Елхово и Стралджа. За община Болярово не е организирано, тъй като там има само две секции, в които ще се гласува с машини, каза председателят на РИК – Ямбол Ани Канева.

Само двама желаещи да им бъде разяснено как се гласува с машина е имало в Елхово и трима в Стралджа. „Интересът към демонстрационното гласуване е изключително занижен вече на този етап. Все по-малко избиратели проявяват интерес. Вероятно, защото хората вече се научиха как се гласува с машина, изборите доста често се случват“, посочи Канева.

В област Ямбол са образувани 232 избирателни секции, от които четири подвижни. Очаква се в понеделник (21 октомври) в Ямбол да пристигнат 102

До февруари 2025 г. Общинските съвети трябва да са коригирали всички наредби, които касаят местните данъци, такси или цени на услуги, и те да бъдат преизчислени и в евро, каза днес Стефан Тихолов, член на УС на Националната асоциация на председателите на общински съвети (НАПОС) и председател на ОбС в Ловеч, пред участниците в дискусия, посветена на развитието на капацитета на местните парламенти като политически органи. Разговорът се проведе в рамките на Годишната среща на местните власти, организирана от Националното сдружение на общините в Република България.

Той припомни, че тази стъпка е според закона за въвеждане на еврото у нас. Тихолов обаче подчерта, че преди тези гласувания е добре по места да бъдат проведени широки кампании сред хората, за да не се стига до напрежение и да има притеснения, че изведнъж местните налози ще поскъпнат двойно и тройно.

До края на таз

Специалисти от асоциация „Жени без остеопороза” и Регионалната здравна инспекция (РЗИ) в Разград разясняват как да запазим костите си здрави. Информационно-скрининговата кампания под тазгодишното мото „Кажете „не“ на чупливите кости“ е по повод Световния ден за борба с остеопорозата, който се отбелязва на 20 октомври. Инициативата се осъществява под егидата на Международната фондация по остеопороза. 

В рамките на кампанията, която ще продължи до края на работния ден днес, лично председателят на Асоциацията „Жени без остеопороза“ Ая Лилова ще извърши изследване на костната плътност. Лилова обясни, че посетителите попълват тест на Международната фондация по остеопороза, чрез който определят личните си рискови фактори. Тестът съдържа 10 въпроса и ако има положителен отговор, това е наличие на рисков фактор. „При наличие н

Втора ферма със заразени с шарка овце е констатирана в рамките на два дни в хасковското село Узунджово, съобщиха на официалната си страница от Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ).

В обекта се отглеждат 313 животни, уточниха от агенцията. Заболяването е установено след извършен официален надзор във връзка с констатирано първично огнище. Засегнатият животновъден обект е технологично свързан с първичното огнище, според информацията от БАБХ.

В предишния установен обект на територията на селото са били отглеждани 307 овце и 217 кози. За пресичане на разпространението на заразата в него е пристъпено към хуманно умъртвяване на животните.

Заради констатираното огнище и набелязването на мерки, които да пресекат разпространението на заразата, през вчерашния ден беше свикано извънредно заседание в областната управа на Хасково на местната епизоотична комисия.

Оттам допълниха, че празниците ще започнат с изпълнения на Северняшки ансамбъл „Иван Вълев“ – Плевен и на изпълнителката Цветелина. В събота ще се играят две футболни срещи с отборите от Козлодуй „Радецки“ и „Първа атомна“. Детско шоу е предвидено също в съботния ден с щура лаборатория и детски игри. Вечерта празниците ще продължат с песните на Симона Загорова. 

По информация от секретаря на Община Роман след последното преброяване през 2021 г. жителите на град Роман са 2500 души, а на общината 4685 души. 

Специализирана полицейска операция е в ход на територията на област Благоевград, съобщиха от Областната дирекция на МВР (ОД на МВР) в Благоевград. Операцията е по линия на противодействие на конвенционалната престъпност и опазване на обществения ред, както и противодействие на престъпленията, свързани с политическите права на гражданите. 

Резултатите от операцията ще бъдат съобщени на брифинг в 10:00 часа, посочиха от полицията в Благоевград. 

По-рано днес петима бяха задържани в полицейска акция срещу изборната търговия в Хасковско. Акцията и там започна рано сутринта.  
 

През нощта ще бъде ясно. Вятърът в много райони в Западна и Централна България ще отслабне и стихне, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). На места сутринта ще има слана, а в котловините и поречията - мъгла. Минималните температури в повечето места ще са между минус 2° и 3°, по Черноморието до 6°- 8°, за София – около 0°. Атмосферното налягане е по-високо от средното за месеца. През деня ще се понижава, но ще остане по-високо от средната стойност.

Утре ще преобладава слънчево време. Ще духа слаб до умерен вятър от изток, в Източна България - временно силен от север. Максималните температури ще са между 12° и 17°, в София: 15°-16°.

По Черноморието ще преобладава слънчево време. Ще духа умерен до силен северен вятър. Максималните температури ще бъдат между 13° и 15°. Температурата на морската

Общо два опита за нерегламентирано пренасяне на валута през границата ни с Турция на пункта “Капитан Андреево“ са пресечени от митническите служители при проверки на пътнически микробус и товарен автомобил, съобщиха от пресслужбата на звеното на Агенция „Митници“ в Свиленград.

При единия от случаите, който е от 13 октомври, парите са открити при проверка по метода „анализ на риска“ в шофиран от турски гражданин камион. Той е бил натоварен със стока от Нидерландия и е пътувал по маршрут през България и Турция за Ирак.

При митническия оглед на превозното средство, включително с рентген, са забелязани необичайни плътности в един от страничните шкафове на полуремаркето. В шкафа е открита желязна верига за сняг, поставена в срязана пластмасова туба. Под веригата са били 61 500 евро с равностойност 120 283 лв., уточниха от митническата пресс

Повече от половината българи – 55 процента, смятат принципа „замърсителят плаща“ за по-справедлив при определяне на таксата за битови отпадъци. Това сочат резултатите от национално представително проучване на социологическа агенция „Тренд“, които бяха представени днес по време на пленарен форум в рамките на годишната среща на местните власти, организирана от Националното сдружение на общините в република България (НСОРБ). Данните бяха оповестени от социолога от агенцията Евелина Славкова. Други 16 на сто смятат, че този принцип не е справедлив, а останалите 29 процента отговарят, че не знаят или не могат да преценят. 

Любопитното в изследването е, че близо 60 на сто от участвалите в анкетата не са чували или не знаят, че таксата битови отпадъци ще се определя на принципа „замърсителят плаща“. 29 на сто от анкетираните са отговорили

Министерският съвет прие Постановление за одобряване на допълнителни плащания по бюджета на Министерството на здравеопазването за 2024 г. за предоставяне на заем в размер на 25 млн. лв. на Многопрофилна болница за активно лечение "Лозенец" ЕАД в София. Това съобщиха от пресслужбата на кабинета след днешното заседание.

Служебното правителство прие и проект на решение за определяне на условията за предоставяне на заема, неговото възстановяване и за одобряване проекта на договор между Министерството на здравеопазването и болница "Лозенец" за предоставяне на заема. 

Заемът се предоставя с цел погасяване на просрочени задължения на лечебното заведение.

През юли т.г., след одит, извършен от Инспектората към Министерството на здравеопазването за периода от 2022 г. до началото на 2024 г., в болница „Лозенец“ бяха констатирани загуби от близо 100 млн. лв.

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Пред паметника „Майка България“ бе честван празникът на Търновския гарнизон
Курсанти от Националния военен университет „Васил Левски“ и Духовият оркестър на Военния университет се включиха в отбелязването на празника на Търновския гарнизон. Поч ...
В община Бяла Слатина спортната инфраструктура и дейностите са на високо ниво, каза кметът инж. Иво Цветков
В община Бяла Слатина спортната инфраструктура и дейности са на високо ниво, каза кметът инж. Иво Цветков по повод получена днес награда „Кмет на годината“ в категория ...
Община Бяла Слатина ще кандидатства с проект за обновяване на стадиона в града
На заседание на Общински съвет – Бяла Слатина беше подкрепено намерение на администрацията да кандидатства с проектно предложение за обновяване на стадиона в града. Финансира ...
Лекарската колегия в Смолян ще отличи изтъкнати лекари
Районната лекарска колегия (РЛК) в Смолян ще отличи изтъкнати български лекари, съобщи д-р Даниела Дариткова – председател на РЛК. По повод Деня на българския лекар ще се съ ...
Петият национален събор "Млечният път на България през вековете" събира производители на млечни продукти в Луковит
Петият национален събор "Млечният път на България през вековете" ще събере производители на млечни продукти в Луковит от 18 до 20 октомври. Основен организатор е Сдружение "Българс ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Прогноза за времето на 19 Октомври (Събота) и следващите дни
През нощта ще бъде ясно, в Източна България ще духа слаб вятър от изток-североизток, на запад ще е почти тихо, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). ...
Минус 4 градуса е измерената температура тази сутрин в Чепеларе
Първото застудяване тази есен вече е факт, съобщи дежурният в метеорологичната станция на връх Рожен. Най-ниската температура е измерена в Чепеларе – минус 4 градуса, а на Р ...
Втора овцеферма със зараза от шарка е установена в хасковското село Узунджово в рамките на два дни, съобщиха от БАБХ
Втора ферма със заразени с шарка овце е констатирана в рамките на два дни в хасковското село Узунджово, съобщиха на официалната си страница от Българската агенция по безопасност на ...
Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете
Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете, съобщиха от общинския пресцентър. Услугата е част от стремежа на общината да насърч ...
Митничари задържаха 100 000 къса контрабандни цигари в турски камион на "Капитан Андреево"
Митническите служители на граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) "Капитан Андреево" откриха и задържаха 100 000 къса (5000 кутии) контрабандни цигари при проверка на товаре ...
Тикер в 11:39 ч.
През нощта ще бъде ясно, в Източна България ще духа слаб вятър от изток-североиз ...
Начало Местен фокус
455
България

В Роман започва традиционният есенен панаир

От днес до неделя ще се проведе традиционният есенен панаир в Роман, съобщиха във фейсбук страницата си от Община Роман. Петъчният ден е обявен за неучебен за всички учебни заведения на територията на общината, казаха от общинска администрация.Оттам допълниха, че празниците ще започнат с изпълнения на Северняшки ансамбъл „Иван Вълев“ – Плевен и на изпълнителката Цветелина.

| 18 Октомври 2024, 06:00 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
В Роман започва традиционният есенен панаир
В Роман започва традиционният есенен панаир
Снимка © БТА

От днес до неделя ще се проведе традиционният есенен панаир в Роман, съобщиха във фейсбук страницата си от Община Роман. Петъчният ден е обявен за неучебен за всички учебни заведения на територията на общината, казаха от общинска администрация. 

Нелис Реджеб е новият председател на Общинската избирателна комисия (ОИК) в Омуртаг. Тя е назначена на поста с решение на Централната избирателна комисия от 16 октомври 2024 г. Реджеб поема поста от дългогодишния председател на ОИК – Омуртаг Мина Илиева.

Нелис Реджеб е на 27 години. Работи в Многопрофилната болница за активно лечение в града. По професия е акушер в Акушеро-гинекологичното отделение на здравното заведение. Има завършена бакалавърска степен по „Здравни грижи“ и магистратура - специалност „Психология“, каза Реджеб .

Мина Илиева е подала заявление за освобождаване по лични причини. тя припомни, че е председател на ОИК – Омуртаг от 2019 г. до момента. 

Със същото решение ЦИК освобождава и заместник-председателя на ОИК – Омуртаг Валентин Попов. Към днешна дата не е постъпило предложение за неговата позиция

Изключително слаб интерес към пробното гласуване с машини отчитат от Районната избирателна комисия (РИК) в Ямбол. То бе организирано днес за жителите на четири от петте общини на областта – Ямбол, Тунджа, Елхово и Стралджа. За община Болярово не е организирано, тъй като там има само две секции, в които ще се гласува с машини, каза председателят на РИК – Ямбол Ани Канева.

Само двама желаещи да им бъде разяснено как се гласува с машина е имало в Елхово и трима в Стралджа. „Интересът към демонстрационното гласуване е изключително занижен вече на този етап. Все по-малко избиратели проявяват интерес. Вероятно, защото хората вече се научиха как се гласува с машина, изборите доста често се случват“, посочи Канева.

В област Ямбол са образувани 232 избирателни секции, от които четири подвижни. Очаква се в понеделник (21 октомври) в Ямбол да пристигнат 102

До февруари 2025 г. Общинските съвети трябва да са коригирали всички наредби, които касаят местните данъци, такси или цени на услуги, и те да бъдат преизчислени и в евро, каза днес Стефан Тихолов, член на УС на Националната асоциация на председателите на общински съвети (НАПОС) и председател на ОбС в Ловеч, пред участниците в дискусия, посветена на развитието на капацитета на местните парламенти като политически органи. Разговорът се проведе в рамките на Годишната среща на местните власти, организирана от Националното сдружение на общините в Република България.

Той припомни, че тази стъпка е според закона за въвеждане на еврото у нас. Тихолов обаче подчерта, че преди тези гласувания е добре по места да бъдат проведени широки кампании сред хората, за да не се стига до напрежение и да има притеснения, че изведнъж местните налози ще поскъпнат двойно и тройно.

До края на таз

Специалисти от асоциация „Жени без остеопороза” и Регионалната здравна инспекция (РЗИ) в Разград разясняват как да запазим костите си здрави. Информационно-скрининговата кампания под тазгодишното мото „Кажете „не“ на чупливите кости“ е по повод Световния ден за борба с остеопорозата, който се отбелязва на 20 октомври. Инициативата се осъществява под егидата на Международната фондация по остеопороза. 

В рамките на кампанията, която ще продължи до края на работния ден днес, лично председателят на Асоциацията „Жени без остеопороза“ Ая Лилова ще извърши изследване на костната плътност. Лилова обясни, че посетителите попълват тест на Международната фондация по остеопороза, чрез който определят личните си рискови фактори. Тестът съдържа 10 въпроса и ако има положителен отговор, това е наличие на рисков фактор. „При наличие н

Втора ферма със заразени с шарка овце е констатирана в рамките на два дни в хасковското село Узунджово, съобщиха на официалната си страница от Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ).

В обекта се отглеждат 313 животни, уточниха от агенцията. Заболяването е установено след извършен официален надзор във връзка с констатирано първично огнище. Засегнатият животновъден обект е технологично свързан с първичното огнище, според информацията от БАБХ.

В предишния установен обект на територията на селото са били отглеждани 307 овце и 217 кози. За пресичане на разпространението на заразата в него е пристъпено към хуманно умъртвяване на животните.

Заради констатираното огнище и набелязването на мерки, които да пресекат разпространението на заразата, през вчерашния ден беше свикано извънредно заседание в областната управа на Хасково на местната епизоотична комисия.

Оттам допълниха, че празниците ще започнат с изпълнения на Северняшки ансамбъл „Иван Вълев“ – Плевен и на изпълнителката Цветелина. В събота ще се играят две футболни срещи с отборите от Козлодуй „Радецки“ и „Първа атомна“. Детско шоу е предвидено също в съботния ден с щура лаборатория и детски игри. Вечерта празниците ще продължат с песните на Симона Загорова. 

По информация от секретаря на Община Роман след последното преброяване през 2021 г. жителите на град Роман са 2500 души, а на общината 4685 души. 

Специализирана полицейска операция е в ход на територията на област Благоевград, съобщиха от Областната дирекция на МВР (ОД на МВР) в Благоевград. Операцията е по линия на противодействие на конвенционалната престъпност и опазване на обществения ред, както и противодействие на престъпленията, свързани с политическите права на гражданите. 

Резултатите от операцията ще бъдат съобщени на брифинг в 10:00 часа, посочиха от полицията в Благоевград. 

По-рано днес петима бяха задържани в полицейска акция срещу изборната търговия в Хасковско. Акцията и там започна рано сутринта.  
 

През нощта ще бъде ясно. Вятърът в много райони в Западна и Централна България ще отслабне и стихне, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). На места сутринта ще има слана, а в котловините и поречията - мъгла. Минималните температури в повечето места ще са между минус 2° и 3°, по Черноморието до 6°- 8°, за София – около 0°. Атмосферното налягане е по-високо от средното за месеца. През деня ще се понижава, но ще остане по-високо от средната стойност.

Утре ще преобладава слънчево време. Ще духа слаб до умерен вятър от изток, в Източна България - временно силен от север. Максималните температури ще са между 12° и 17°, в София: 15°-16°.

По Черноморието ще преобладава слънчево време. Ще духа умерен до силен северен вятър. Максималните температури ще бъдат между 13° и 15°. Температурата на морската

Общо два опита за нерегламентирано пренасяне на валута през границата ни с Турция на пункта “Капитан Андреево“ са пресечени от митническите служители при проверки на пътнически микробус и товарен автомобил, съобщиха от пресслужбата на звеното на Агенция „Митници“ в Свиленград.

При единия от случаите, който е от 13 октомври, парите са открити при проверка по метода „анализ на риска“ в шофиран от турски гражданин камион. Той е бил натоварен със стока от Нидерландия и е пътувал по маршрут през България и Турция за Ирак.

При митническия оглед на превозното средство, включително с рентген, са забелязани необичайни плътности в един от страничните шкафове на полуремаркето. В шкафа е открита желязна верига за сняг, поставена в срязана пластмасова туба. Под веригата са били 61 500 евро с равностойност 120 283 лв., уточниха от митническата пресс

Повече от половината българи – 55 процента, смятат принципа „замърсителят плаща“ за по-справедлив при определяне на таксата за битови отпадъци. Това сочат резултатите от национално представително проучване на социологическа агенция „Тренд“, които бяха представени днес по време на пленарен форум в рамките на годишната среща на местните власти, организирана от Националното сдружение на общините в република България (НСОРБ). Данните бяха оповестени от социолога от агенцията Евелина Славкова. Други 16 на сто смятат, че този принцип не е справедлив, а останалите 29 процента отговарят, че не знаят или не могат да преценят. 

Любопитното в изследването е, че близо 60 на сто от участвалите в анкетата не са чували или не знаят, че таксата битови отпадъци ще се определя на принципа „замърсителят плаща“. 29 на сто от анкетираните са отговорили

Министерският съвет прие Постановление за одобряване на допълнителни плащания по бюджета на Министерството на здравеопазването за 2024 г. за предоставяне на заем в размер на 25 млн. лв. на Многопрофилна болница за активно лечение "Лозенец" ЕАД в София. Това съобщиха от пресслужбата на кабинета след днешното заседание.

Служебното правителство прие и проект на решение за определяне на условията за предоставяне на заема, неговото възстановяване и за одобряване проекта на договор между Министерството на здравеопазването и болница "Лозенец" за предоставяне на заема. 

Заемът се предоставя с цел погасяване на просрочени задължения на лечебното заведение.

През юли т.г., след одит, извършен от Инспектората към Министерството на здравеопазването за периода от 2022 г. до началото на 2024 г., в болница „Лозенец“ бяха констатирани загуби от близо 100 млн. лв.

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Пред паметника „Майка България“ бе честван празникът на Търновския гарнизон
В община Бяла Слатина спортната инфраструктура и дейностите са на високо ниво, каза кметът инж. Иво Цветков
Община Бяла Слатина ще кандидатства с проект за обновяване на стадиона в града
Лекарската колегия в Смолян ще отличи изтъкнати лекари
Петият национален събор "Млечният път на България през вековете" събира производители на млечни продукти в Луковит
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Октомври
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Сфера
Прогноза за времето на 19 Октомври (Събота) и следващите дни
Контекст
Минус 4 градуса е измерената температура тази сутрин в Чепеларе
Местен фокус
Втора овцеферма със зараза от шарка е установена в хасковското село Узунджово в рамките на два дни, съобщиха от БАБХ
Контекст
Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете
Контекст
Митничари задържаха 100 000 къса контрабандни цигари в турски камион на "Капитан Андреево"
На преден план
Д-р Вилхелм Елисеев и д-р Пламена Вълчева бяха наградени от регионалната колегия на Българския лекарски съюз във Видин
Основна линия
При операция на полицията в Монтанско за ден са разкрити 14 престъпления
На преден план
В Търговище започва мащабен ремонт на спортната зала „Иван Ангелов“
Основна линия
Как улична котка стана космонавт преди 61 години
Контекст
Военноморските сили получиха два нови автономни дистанционно управляеми подводни апарата по програма на Министерството на отбраната на САЩ
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.