Начало Местен фокус С отдаване на воински почести в София ще бъдат отбелязани 80 години от първото сражение на Парашутната дружина
398
България

С отдаване на воински почести в София ще бъдат отбелязани 80 години от първото сражение на Парашутната дружина

С отдаване на воински почести и поднасяне на венци и цветя пред Паметника на парашутиста в София ще бъде отбелязан Денят на военния парашутист, съобщиха от пресцентъра на Министерството на отбраната.Днес се навършват 80 години от първото участие на Парашутната дружина от състава на Първата българска армия в реални бойни действия, допълниха от прессекретариата на президента.

| 18 Октомври 2024, 07:01 ч.
С отдаване на воински почести в София ще бъдат отбелязани 80 години от първото сражение на Парашутната дружина
С отдаване на воински почести в София ще бъдат отбелязани 80 години от първото сражение на Парашутната дружина
Снимка © Боян Ботев

С отдаване на воински почести и поднасяне на венци и цветя пред Паметника на парашутиста в София ще бъде отбелязан Денят на военния парашутист, съобщиха от пресцентъра на Министерството на отбраната. Днес се навършват 80 години от първото участие на Парашутната дружина от състава на Първата българска армия в реални бойни действия, допълниха от прессекретариата на президента.

На тази извънредна сесия няма да присъствам и няма да се подпиша, защото тя има изцяло предизборен характер. Това заяви общинският съветник от групата на "БСП за България" Ваня Григорова пред журналисти по повод извънредното заседание на Столичния общински съвет (СОС) днес. 

По думите тази извънредна сесия не предлага решения на проблемите, които са реални. Единственият доклад, които предлага решение, беше предложен от мен и подписан от Иван Таков и Екатерина Йорданова. Той е за гарантиране на средствата на допълнителните възнаграждения за транспортните работници, но не беше подкрепен от останалите вносители за провеждането на извънредна сесия, обясни Григорова. 

Според нея партийните формации трябва да се научат, че предизборните кампании са, за да покажат на избирателите как могат да се решават проблемите, а не да използват проблемите за предизборна кампания

Общо четирима мигранти са задържани при два случая през изминалите два дни в района на ГКПП "Дунав мост" при Русе. Това съобщиха от граничния пункт. 

Двама мигранти от Египет са открити вчера в камион с украинска регистрация, спрян за проверка на ГКПП "Дунав мост". Единият от тях е непълнолетен. Тежкотоварният автомобил пътувал от Турция към Украйна. 

Други двама мигранти - от Египет и Либия, са арестувани на паркинг в Русе. Сигналът е подаден от служител в зоната за паркиране, който забелязал двамата мъже. Вероятно те са пристигнали в крайдунавския град с камион. 

„Лекар на годината 2024“ за oбласт Пловдив е д-р Никола Боянов, съобщиха от Районна лекарска колегия на Български лекарски съюз - Пловдив. На тържествена церемония, броени дни преди Деня на българския лекар, местната съсловна организация връчи престижните награди за 2024 година.

Той завършва МУ - Пловдив с отличие през 2007 г., а през 2014 г. придобива специалност Гастроентерология след четиригодишна специализация в МБАЛ Пловдив. Д-р Боянов притежава множество сертификати по абдоминална ехография и ехография на повърхностни структури, абдоминална доплерова ехография, интервенционална и контрастна ехография и ехоендоскопия, гастроинтестинална ендоскопия с биопсия, интервенционална гастроинтестинална ендоскопия. Преминава през множество обучения в Германия, Румъния, Индия, Португалия, Нидерландия и др. Д-р Боянов работи в областта на инвазивната гастроентерология. Изв

Софийският градски съд постанови две години затвор, като е отложил изпълнението на общо наказание за срок от четири години, на Бахжат Ал-Макуаси, обвинен за престъпление против републиката, съобщиха от прокуратурата. Присъдата не е окончателна и подлежи на обжалване и протест пред горната инстанция.

Съдът е признал Ал-Макуаси за невиновен по обвинението "пропаганда за война", по глава 14 от Наказателния кодекс "Престъпления против мира и човечеството".

За виновен е признат по второто обвинение, което е по Първа глава от Наказателния кодекс "Престъпления против републиката". То е за това, че с цел да създаде смут и страх в населението, подсъдимият е изготвил звукови и текстове съобщения на български, арабски и английски език и е изпратил същите на двама граждани чрез електронно приложение. В съобщенията е отправил закани, че ще убива, коли и нареже всеки евреин, че ще отм

Започна проучване на владетелската резиденция – теренът пред източната фасада на жилищния дворец във Велики Преслав.

„Целият комплекс е интересен, тук е имало канцелария и верижна сграда. Тук е била и жилищната сграда на владетелската фамилия. Повече от 20 години вече се копае този обект. Първо с доц. Стойчо Бонев започнахме работата по обекта, а сега аз продължавам разкопките“. Това каза пред репортер в началото на започналите археологически проучвания на терена на старините във Велики Преслав д-р Радостина Благоева – ръководител на разкопките и уточни, че археологическите проучвания тази година са финансирани с близо 13 хил. лв. от Археологическия музей във Велики Преслав.

По думите най-голямата открита материална находка в района на разкопките е от 2016 година - сърцевидната апликация, златна, с клетъчен емайл, която е изложена в трезора на Ар

В 10:30 часа на Алеята на парашутиста в Централните софийски гробища ще бъде отслужена заупокойна молитва в памет на загиналите български парашутисти.

В 12:30 часа на площад „Народно събрание“ в София ще бъдат отдадени воински почести и ще бъдат поднесени венци и цветя пред Паметника на парашутиста. В тържествения ритуал ще участват представители на ръководството на Министерството на отбраната и Щаба на отбраната, военнослужещи от Съвместното командване на специалните операции (СКСО) и ветерани. Държавният глава Румен Радев ще приеме почетния караул и ще отдаде почит пред подвига на българските парашутисти.

18 октомври е определен за Ден на военния парашутист от Българската армия с решение на министъра на отбраната през 1994 г. На тази дата през 1944 г. Парашутната дружина от състава на Първата българска армия участва за пръв път в реални бойни действия. С цената на свидни жертви дружината овладява силно укрепения район на височината Стражин, откривайки пътя за настъпление на Българската армия. За проявения героизъм и саможертва целият личен състав на Парашутната дружина е повишен в звание, посочиха от Министерството на отбраната.

Нашето намерение е още с бюджета за 2025 г. разходите за отбрана да достигнат по-високо ниво от 2,5% от брутния вътрешен продукт (БВП), каза вчера в словото си при отбелязването на Деня на военния парашутист в Пловдив заместник-министърът на отбраната Радостин Илиев. По думите му средата за сигурност, опитът на съюзниците и изискванията на съвременната среда налагат запазването на по-висок разход в областта на отбраната и отделяните засега 2% от БВП се оказват недостатъчни.

Засилени мерки за опазване на реда в столицата на 19 октомври по повод футболното дерби между ПФК Левски и ПФК ЦСКА-София ще бъдат взети от полицията, съобщиха от МВР.

Футболната среща ще се проведе на Националния стадион „Васил Левски“ на 19 октомври, събота, от 15:45 часа. Входовете на стадиона ще бъдат отворени за посетители от 13:45 часа.

От МВР отбелязват, че във връзка със спецификата на спортната проява се очаква струпване на много хора в централната градска част и по основните булеварди. Възможни са моментни затруднения в трафика и забавяне по някои линии на градския транспорт.

В часовете на придвижване на привържениците към и от Националния стадион „Васил Левски“, организацията на движението ще става по преценка на полицията с цел намаляване на риска от инциденти, от нарушаване на обществения ред и вандалски прояви по отношение на

На някои от граничните пунктове с Румъния и Турция трафикът на излизащите от страната товарни автомобили е интензивен, съобщава на сайта си Главна дирекция „Гранична полиция“ на МВР по данни към 6:00 часа тази сутрин. 

На границата с Румъния, на граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) „Кардам“ трафикът е интензивен за товарни автомобили на изход. 

Поради извършване на основен ремонт на българския участък на Дунав мост при Русе е въведена временна организация на движение, като трафикът се осъществява в една лента с пропускателен режим и се регулира със светофарна уредба. Освен ГКПП „Русе“, шофьорите в региона могат да се насочат и към ГКПП „Силистра“, ГКПП „Кардам“, ГКПП „Дуранкулак“, ГКПП „Кайнарджа“ и ГКПП „Крушари“. Последните два са с работно време от 8:00

Втора ферма със заразени с шарка овце е констатирана в рамките на два дни в хасковското село Узунджово, съобщиха на официалната си страница от Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ).

В обекта се отглеждат 313 животни, уточниха от агенцията. Заболяването е установено след извършен официален надзор във връзка с констатирано първично огнище. Засегнатият животновъден обект е технологично свързан с първичното огнище, според информацията от БАБХ.

В предишния установен обект на територията на селото са били отглеждани 307 овце и 217 кози. За пресичане на разпространението на заразата в него е пристъпено към хуманно умъртвяване на животните.

Заради констатираното огнище и набелязването на мерки, които да пресекат разпространението на заразата, през вчерашния ден беше свикано извънредно заседание в областната управа на Хасково на местната епизоотична комисия.

Днес в 17:00 часа изтича крайният срок за регистрация на социологическите агенции, които ще извършват проучвания „на изхода“ (exit-poll) в изборния ден на 27 октомври. Това се посочва в хронограмата на Централната избирателна комисия (ЦИК). 

Социологическите агенции трябва да представят в ЦИК заявление по образец за регистрация на агенция, която ще извършва социологическо проучване в изборния ден; удостоверение за актуално правно състояние. Агенциите трябва да представят списък, съдържащ имената и единния граждански номер на анкетьорите по изборни райони. В списъка се посочват номерата на избирателните секции, извън които ще се осъществява анкетирането. 

Резултатите от проучванията, извършвани в изборния ден (exit-poll), се оповестяват не по-рано от 20:00 ч. на изборния ден.

Забранява се публичното огласяване под каквато и да е форма, на какв

Предсрочното прекратяване на договорите с превозвачите няма да сложи край на агонията с частния градски транспорт в Пловдив, а ще я удължи с още над 10 години. Като вторичен ефект ще е „убиването“ на общинското дружество "Екобус" и възможността да имаме общински градски транспорт. Това заявиха на пресконференция в Пловдив общинските съветници от „Продължаваме промяната-Демократична България“ Веселина Александрова, Николай Гюров, Йоно Чипилски и Добромира Костова. 

Миналата седмица Община Пловдив изпрати едномесечни предизвестия до превозвачите от градския транспорт за прекратяване на договора от 2018 година, обект на който са 13 линии. Като причина за решението от Общината посочиха неизпълнение от страна на някои от фирмите на клаузите по договора и продължаване на пропускането на курсове по някои от линиите."При прекратяване на договора от 2016 го

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Д-р Вилхелм Елисеев и д-р Пламена Вълчева бяха наградени от регионалната колегия на Българския лекарски съюз във Видин
Д-р Вилхелм Елисеев и д-р Пламена Вълчева бяха наградени от регионалната колегия на Българския лекарски съюз (БЛС) във Видин. Поводът е отбелязването на Деня на св. Иван Рилски и н ...
В Търговище започва мащабен ремонт на спортната зала „Иван Ангелов“
В Търговище започва мащабен ремонт на спортната зала „Иван Ангелов“. Заложените в проекта дейности предвиждат цялостно обновяване на спортното съоръжение, което е строе ...
Добри са условията за туризъм по планините, съобщиха от Планинската спасителна служба на БЧК
Добри са условията за туризъм по планините, съобщиха от Планинската спасителна служба (ПСС) на Българския Червен кръст (БЧК). Температурите са ниски – около 1-2 градуса, кат ...
Градски фестивал ще предложи вино от местни сортове на жителите и гостите на София днес и утре
Urban Wine Fest София 2024 започва днес в столичното Ларго. Градският винен фестивал е посветен на многообразието на местни сортове винено грозде, с които българските винари дават ...
Министър Тахов ще присъства на петия Национален събор "Млечният път на България през вековете" в Луковит
Служебният министър на земеделието и храните д-р Георги Тахов ще присъства на петия Национален събор "Млечният път на България през вековете", който ще бъде открит от 12:00 часа дн ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Прогноза за времето на 19 Октомври (Събота) и следващите дни
През нощта ще бъде ясно, в Източна България ще духа слаб вятър от изток-североизток, на запад ще е почти тихо, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). ...
Минус 4 градуса е измерената температура тази сутрин в Чепеларе
Първото застудяване тази есен вече е факт, съобщи дежурният в метеорологичната станция на връх Рожен. Най-ниската температура е измерена в Чепеларе – минус 4 градуса, а на Р ...
Втора овцеферма със зараза от шарка е установена в хасковското село Узунджово в рамките на два дни, съобщиха от БАБХ
Втора ферма със заразени с шарка овце е констатирана в рамките на два дни в хасковското село Узунджово, съобщиха на официалната си страница от Българската агенция по безопасност на ...
Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете
Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете, съобщиха от общинския пресцентър. Услугата е част от стремежа на общината да насърч ...
Митничари задържаха 100 000 къса контрабандни цигари в турски камион на "Капитан Андреево"
Митническите служители на граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) "Капитан Андреево" откриха и задържаха 100 000 къса (5000 кутии) контрабандни цигари при проверка на товаре ...
Тикер в 11:45 ч.
През нощта ще бъде ясно, в Източна България ще духа слаб вятър от изток-североиз ...
Начало Местен фокус
398
България

С отдаване на воински почести в София ще бъдат отбелязани 80 години от първото сражение на Парашутната дружина

С отдаване на воински почести и поднасяне на венци и цветя пред Паметника на парашутиста в София ще бъде отбелязан Денят на военния парашутист, съобщиха от пресцентъра на Министерството на отбраната.Днес се навършват 80 години от първото участие на Парашутната дружина от състава на Първата българска армия в реални бойни действия, допълниха от прессекретариата на президента.

| 18 Октомври 2024, 07:01 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
С отдаване на воински почести в София ще бъдат отбелязани 80 години от първото сражение на Парашутната дружина
С отдаване на воински почести в София ще бъдат отбелязани 80 години от първото сражение на Парашутната дружина
Снимка © Боян Ботев

С отдаване на воински почести и поднасяне на венци и цветя пред Паметника на парашутиста в София ще бъде отбелязан Денят на военния парашутист, съобщиха от пресцентъра на Министерството на отбраната. Днес се навършват 80 години от първото участие на Парашутната дружина от състава на Първата българска армия в реални бойни действия, допълниха от прессекретариата на президента.

На тази извънредна сесия няма да присъствам и няма да се подпиша, защото тя има изцяло предизборен характер. Това заяви общинският съветник от групата на "БСП за България" Ваня Григорова пред журналисти по повод извънредното заседание на Столичния общински съвет (СОС) днес. 

По думите тази извънредна сесия не предлага решения на проблемите, които са реални. Единственият доклад, които предлага решение, беше предложен от мен и подписан от Иван Таков и Екатерина Йорданова. Той е за гарантиране на средствата на допълнителните възнаграждения за транспортните работници, но не беше подкрепен от останалите вносители за провеждането на извънредна сесия, обясни Григорова. 

Според нея партийните формации трябва да се научат, че предизборните кампании са, за да покажат на избирателите как могат да се решават проблемите, а не да използват проблемите за предизборна кампания

Общо четирима мигранти са задържани при два случая през изминалите два дни в района на ГКПП "Дунав мост" при Русе. Това съобщиха от граничния пункт. 

Двама мигранти от Египет са открити вчера в камион с украинска регистрация, спрян за проверка на ГКПП "Дунав мост". Единият от тях е непълнолетен. Тежкотоварният автомобил пътувал от Турция към Украйна. 

Други двама мигранти - от Египет и Либия, са арестувани на паркинг в Русе. Сигналът е подаден от служител в зоната за паркиране, който забелязал двамата мъже. Вероятно те са пристигнали в крайдунавския град с камион. 

„Лекар на годината 2024“ за oбласт Пловдив е д-р Никола Боянов, съобщиха от Районна лекарска колегия на Български лекарски съюз - Пловдив. На тържествена церемония, броени дни преди Деня на българския лекар, местната съсловна организация връчи престижните награди за 2024 година.

Той завършва МУ - Пловдив с отличие през 2007 г., а през 2014 г. придобива специалност Гастроентерология след четиригодишна специализация в МБАЛ Пловдив. Д-р Боянов притежава множество сертификати по абдоминална ехография и ехография на повърхностни структури, абдоминална доплерова ехография, интервенционална и контрастна ехография и ехоендоскопия, гастроинтестинална ендоскопия с биопсия, интервенционална гастроинтестинална ендоскопия. Преминава през множество обучения в Германия, Румъния, Индия, Португалия, Нидерландия и др. Д-р Боянов работи в областта на инвазивната гастроентерология. Изв

Софийският градски съд постанови две години затвор, като е отложил изпълнението на общо наказание за срок от четири години, на Бахжат Ал-Макуаси, обвинен за престъпление против републиката, съобщиха от прокуратурата. Присъдата не е окончателна и подлежи на обжалване и протест пред горната инстанция.

Съдът е признал Ал-Макуаси за невиновен по обвинението "пропаганда за война", по глава 14 от Наказателния кодекс "Престъпления против мира и човечеството".

За виновен е признат по второто обвинение, което е по Първа глава от Наказателния кодекс "Престъпления против републиката". То е за това, че с цел да създаде смут и страх в населението, подсъдимият е изготвил звукови и текстове съобщения на български, арабски и английски език и е изпратил същите на двама граждани чрез електронно приложение. В съобщенията е отправил закани, че ще убива, коли и нареже всеки евреин, че ще отм

Започна проучване на владетелската резиденция – теренът пред източната фасада на жилищния дворец във Велики Преслав.

„Целият комплекс е интересен, тук е имало канцелария и верижна сграда. Тук е била и жилищната сграда на владетелската фамилия. Повече от 20 години вече се копае този обект. Първо с доц. Стойчо Бонев започнахме работата по обекта, а сега аз продължавам разкопките“. Това каза пред репортер в началото на започналите археологически проучвания на терена на старините във Велики Преслав д-р Радостина Благоева – ръководител на разкопките и уточни, че археологическите проучвания тази година са финансирани с близо 13 хил. лв. от Археологическия музей във Велики Преслав.

По думите най-голямата открита материална находка в района на разкопките е от 2016 година - сърцевидната апликация, златна, с клетъчен емайл, която е изложена в трезора на Ар

В 10:30 часа на Алеята на парашутиста в Централните софийски гробища ще бъде отслужена заупокойна молитва в памет на загиналите български парашутисти.

В 12:30 часа на площад „Народно събрание“ в София ще бъдат отдадени воински почести и ще бъдат поднесени венци и цветя пред Паметника на парашутиста. В тържествения ритуал ще участват представители на ръководството на Министерството на отбраната и Щаба на отбраната, военнослужещи от Съвместното командване на специалните операции (СКСО) и ветерани. Държавният глава Румен Радев ще приеме почетния караул и ще отдаде почит пред подвига на българските парашутисти.

18 октомври е определен за Ден на военния парашутист от Българската армия с решение на министъра на отбраната през 1994 г. На тази дата през 1944 г. Парашутната дружина от състава на Първата българска армия участва за пръв път в реални бойни действия. С цената на свидни жертви дружината овладява силно укрепения район на височината Стражин, откривайки пътя за настъпление на Българската армия. За проявения героизъм и саможертва целият личен състав на Парашутната дружина е повишен в звание, посочиха от Министерството на отбраната.

Нашето намерение е още с бюджета за 2025 г. разходите за отбрана да достигнат по-високо ниво от 2,5% от брутния вътрешен продукт (БВП), каза вчера в словото си при отбелязването на Деня на военния парашутист в Пловдив заместник-министърът на отбраната Радостин Илиев. По думите му средата за сигурност, опитът на съюзниците и изискванията на съвременната среда налагат запазването на по-висок разход в областта на отбраната и отделяните засега 2% от БВП се оказват недостатъчни.

Засилени мерки за опазване на реда в столицата на 19 октомври по повод футболното дерби между ПФК Левски и ПФК ЦСКА-София ще бъдат взети от полицията, съобщиха от МВР.

Футболната среща ще се проведе на Националния стадион „Васил Левски“ на 19 октомври, събота, от 15:45 часа. Входовете на стадиона ще бъдат отворени за посетители от 13:45 часа.

От МВР отбелязват, че във връзка със спецификата на спортната проява се очаква струпване на много хора в централната градска част и по основните булеварди. Възможни са моментни затруднения в трафика и забавяне по някои линии на градския транспорт.

В часовете на придвижване на привържениците към и от Националния стадион „Васил Левски“, организацията на движението ще става по преценка на полицията с цел намаляване на риска от инциденти, от нарушаване на обществения ред и вандалски прояви по отношение на

На някои от граничните пунктове с Румъния и Турция трафикът на излизащите от страната товарни автомобили е интензивен, съобщава на сайта си Главна дирекция „Гранична полиция“ на МВР по данни към 6:00 часа тази сутрин. 

На границата с Румъния, на граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) „Кардам“ трафикът е интензивен за товарни автомобили на изход. 

Поради извършване на основен ремонт на българския участък на Дунав мост при Русе е въведена временна организация на движение, като трафикът се осъществява в една лента с пропускателен режим и се регулира със светофарна уредба. Освен ГКПП „Русе“, шофьорите в региона могат да се насочат и към ГКПП „Силистра“, ГКПП „Кардам“, ГКПП „Дуранкулак“, ГКПП „Кайнарджа“ и ГКПП „Крушари“. Последните два са с работно време от 8:00

Втора ферма със заразени с шарка овце е констатирана в рамките на два дни в хасковското село Узунджово, съобщиха на официалната си страница от Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ).

В обекта се отглеждат 313 животни, уточниха от агенцията. Заболяването е установено след извършен официален надзор във връзка с констатирано първично огнище. Засегнатият животновъден обект е технологично свързан с първичното огнище, според информацията от БАБХ.

В предишния установен обект на територията на селото са били отглеждани 307 овце и 217 кози. За пресичане на разпространението на заразата в него е пристъпено към хуманно умъртвяване на животните.

Заради констатираното огнище и набелязването на мерки, които да пресекат разпространението на заразата, през вчерашния ден беше свикано извънредно заседание в областната управа на Хасково на местната епизоотична комисия.

Днес в 17:00 часа изтича крайният срок за регистрация на социологическите агенции, които ще извършват проучвания „на изхода“ (exit-poll) в изборния ден на 27 октомври. Това се посочва в хронограмата на Централната избирателна комисия (ЦИК). 

Социологическите агенции трябва да представят в ЦИК заявление по образец за регистрация на агенция, която ще извършва социологическо проучване в изборния ден; удостоверение за актуално правно състояние. Агенциите трябва да представят списък, съдържащ имената и единния граждански номер на анкетьорите по изборни райони. В списъка се посочват номерата на избирателните секции, извън които ще се осъществява анкетирането. 

Резултатите от проучванията, извършвани в изборния ден (exit-poll), се оповестяват не по-рано от 20:00 ч. на изборния ден.

Забранява се публичното огласяване под каквато и да е форма, на какв

Предсрочното прекратяване на договорите с превозвачите няма да сложи край на агонията с частния градски транспорт в Пловдив, а ще я удължи с още над 10 години. Като вторичен ефект ще е „убиването“ на общинското дружество "Екобус" и възможността да имаме общински градски транспорт. Това заявиха на пресконференция в Пловдив общинските съветници от „Продължаваме промяната-Демократична България“ Веселина Александрова, Николай Гюров, Йоно Чипилски и Добромира Костова. 

Миналата седмица Община Пловдив изпрати едномесечни предизвестия до превозвачите от градския транспорт за прекратяване на договора от 2018 година, обект на който са 13 линии. Като причина за решението от Общината посочиха неизпълнение от страна на някои от фирмите на клаузите по договора и продължаване на пропускането на курсове по някои от линиите."При прекратяване на договора от 2016 го

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Д-р Вилхелм Елисеев и д-р Пламена Вълчева бяха наградени от регионалната колегия на Българския лекарски съюз във Видин
В Търговище започва мащабен ремонт на спортната зала „Иван Ангелов“
Добри са условията за туризъм по планините, съобщиха от Планинската спасителна служба на БЧК
Градски фестивал ще предложи вино от местни сортове на жителите и гостите на София днес и утре
Министър Тахов ще присъства на петия Национален събор "Млечният път на България през вековете" в Луковит
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Октомври
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Сфера
Прогноза за времето на 19 Октомври (Събота) и следващите дни
Контекст
Минус 4 градуса е измерената температура тази сутрин в Чепеларе
Местен фокус
Втора овцеферма със зараза от шарка е установена в хасковското село Узунджово в рамките на два дни, съобщиха от БАБХ
Контекст
Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете
Контекст
Митничари задържаха 100 000 къса контрабандни цигари в турски камион на "Капитан Андреево"
На преден план
Д-р Вилхелм Елисеев и д-р Пламена Вълчева бяха наградени от регионалната колегия на Българския лекарски съюз във Видин
Основна линия
При операция на полицията в Монтанско за ден са разкрити 14 престъпления
На преден план
В Търговище започва мащабен ремонт на спортната зала „Иван Ангелов“
Основна линия
Как улична котка стана космонавт преди 61 години
Контекст
Военноморските сили получиха два нови автономни дистанционно управляеми подводни апарата по програма на Министерството на отбраната на САЩ
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.