Начало Контекст Интензивно е движението за товарни автомобили на някои от граничните пунктове с Румъния
327
България

Интензивно е движението за товарни автомобили на някои от граничните пунктове с Румъния

Интензивно е движението за товарни автомобили на някои от граничните пунктове с Румъния.На границата с Румъния трафикът е интензивен на граничните контролно-пропускателни пунктове (ГКПП) „Кардам“, „Дуранкулак“, „Оряхово“ и „Никопол“ на изход за товарни автомобили.

| 18 Октомври 2024, 07:14 ч.
Интензивно е движението за товарни автомобили на някои от граничните пунктове с Румъния
Интензивно е движението за товарни автомобили на някои от граничните пунктове с Румъния
Снимка © БТА

Интензивно е движението за товарни автомобили на някои от граничните пунктове с Румъния. Това съобщиха от Главна дирекция „Гранична полиция“ (ГДГП) на сайта си. Информацията за трафика по границите е към 6:00 часа.

Празник на спорта, здравето и дълголетието за хората от третата възраст се състоя в плевенския парк „Кайлъка“. Събитието бе открито от заместник-председателя на Българска федерация „Спорт за всички“ (БФСВ) Ирен Цветкова, която връчи благодарствен плакет на кмета на Плевен д-р Валентин Христов. Плакетът беше получен от представител на общината. 

В спортния празник с различни активности се включиха близо 70 представители на клуб „Спартакисти - спорт за всички“ - Плевен, Спортен клуб (СК) „Кула - спорт за всички“ - град Кула и СК „Мрамор - спорт за всички“ - село Мрамор. 

Най-възрастният участник беше 90-годишният Георги Шабански. Той се включи в композицията „Боят край Плевен. Залавянето на Осман паша“. Другите два отбора също представиха свои композиции.

Организатори на спортния празн

Мъж на 25 години ще търпи наказание лишаване от свобода за срок от три години и четири месеца за непристойно поведение и повреждане на гуми на 14 автомобила в казанлъшкото село Горно Черковище. Това съобщават от Окръжния съд в Стара Загора. Осъденият Н.К. е осъждан многократно, а наказанието ще изтърпи при първоначален строг режим. Деянието е извършено в условия на опасен рецидив. 

Съдът го е признал за виновен в това, че на 24 декември м.г. е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото – отправял закани и обиди спрямо двама мъже, замахвал с нож срещу единия от тях, както и нарязал с нож гумите на 14 автомобила, уточняват от съда. Делото е преминало по реда на съкратеното съдебно следствие, поради което първоначално определеното наказание е било намалено с една трета. 

Подсъдимият често искал

Полицията в Русе задържа трима мъже при специализирана полицейска операция по противодействие на разпространението на наркотични вещества, съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР в Русе Даниела Малчева.

Тя информира, че 31-годишен мъж е задържан в русенския квартал „Здравец – Север“. При извършена проверка на лекия автомобил, с който се е придвижвал, са намерени и иззети два полиетиленови плика със суха тревна маса, с приблизително тегло 200 грама. Полеви тест на откритото е дал реакция за марихуана.

Последващите действия на криминалистите са установили още двама мъже на 27 и 34 г., съпричастни към престъпната дейност на задържания. Двайсет и седем годишният е засечен и спрян от полицейски екип извън града. В лекия автомобил, с който се е придвижвал той, е открит полиетиленов плик, съдържащ суха тревна маса, с приблизително тегло 160 грама, реа

Изпълнителният директор на "Ел Би Булгарикум" Живко Живков определи като голям успех за България днешното подписване на договора, с който се създава съвместна научноизследователска лаборатория между "Ел Би Булгарикум" и японската "Мейджи". "За България този договор представлява потвърждаване на традиционно много доброто взаимодействие между българската и японска фирма, която е най-голямата азиатска компания за млекопреработване. Означава, че с този договор ние създадохме мост между традицията и бъдещето, мост за поколенията, защото новата лаборатория ще донесе позитиви както в науката, така и в създаването на нови иновативни, висококачествени продукти, пазейки българските традиции", каза в интервю изпълнителният директор на "Ел Би Булгарикум".

Договорът е за срок от десет години и предвижда създаването на нов научно-изследователски център, в който да се изследват и откриват но

В Стара Загора ще се състои тазгодишният избор за млад омбудсман на Млада Загора, пише в програмата за предстоящите събития, публикувана на официалната страница на местната администрация. Победителят ще бъде шестият млад омбудсман на Млада Загора с мандат 2024/2025 година. Надпреварата се очаква в зала „П. Р. Славейков“. 

Ще участват общо девет двойки кандидати за млад обществен посредник и негов заместник.

Инициативата, организирана от омбудсмана на Стара Загора Иванка Сотирова в партньорство с община Стара Загора, цели да насърчи младежкото самоуправление в града, както и участието на младите хора в обществения живот.  

Младият омбудсман на Млада Загора и неговият заместник се избират сред учениците от 10-и и 11-и клас от различни старозагорски училища, а мандатът им е едногодишен. Подборът се осъществява от седемчленна комисия. Изборът ще

На границата с Румъния трафикът е интензивен на граничните контролно-пропускателни пунктове (ГКПП) „Кардам“, „Дуранкулак“, „Оряхово“ и „Никопол“ на изход за товарни автомобили.

Поради извършване на основния ремонт на българския участък на Дунав мост при Русе е въведена временна организация на движение, като трафикът се осъществява в една лента с пропускателен режим и се регулира със светофарна уредба. Освен ГКПП „Русе“, шофьорите в региона могат да се насочат и към ГКПП „Силистра“, ГКПП „Кардам“, ГКПП „Дуранкулак“, ГКПП „Кайнарджа“ и ГКПП „Крушари“. Последните два са с работно време от 8:00 до 20:00 часа всеки ден, през тях не се пропускат товарни автомобили.

По границата с Гърция трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове. През граничните пунктове „Маказа", „Златоград“ и „Ивайловград“ е разрешено преминаването само на леки коли и микробуси.

На границата с Република Сърбия движението е нормално на всички гранични контролно-пропускателни пунктове.

На границата с Република Северна Македония трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове. Във връзка с извършваната реконструкция на ГКПП „Станке Лисичково“ и необходимост от извършване на строително-монтажни работи, до 21.10.2024 г. пропускането на трафика ще бъде осъществявано при временна организация на движението, посочиха граничните власти. 

Инициатива за изграждане на тактилни карти в подкрепа на хората с увредено зрение за публични сгради и обекти започва столичният район "Средец", съобщи кметът на район "Средец" Трайчо Трайков по повод Международния ден на белия бастун – 15 октомври.

Проектът има за цел да подобри достъпността на градската среда за хора с увредено зрение, като им осигури възможност за по-лесно и безопасно ориентиране в пространствата. Тактилните карти са релефни карти, специално проектирани за хора с нарушено зрение, които позволяват ориентиране чрез докосване, обясни районният кмет.

Трайков очаква изграждането на тактилните карти да започне до две-три седмици, като първите инсталации ще бъдат завършени до края на годината. Средствата за първите две-три тактилни карти са осигурени от дарители, като един брой струва около 700-800 лева, ка Трайков. Идеята е тактилни карти да бъдат по

Областният управител на София-град Стефан Арсов инициира работна среща във връзка с възможната нова мигрантска криза след конфликтите в Близкия Изток. Това съобщиха от пресцентъра на Областна администрация на област София.

В срещата са се включили представители на Областната администрация на София-град, Държавната агенция за бежанците при Министерския съвет, дирекция „Миграция“ към МВР, отдел „Миграция“ към СДВР, Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД), Столична регионална здравна инспекция, Регионална дирекция по социално подпомагане и главна дирекция „Гранична полиция“. От областната управа посочват, че въпреки поканата, нито един представител на Столична община не присъства на срещата.

По думите им основните изводи от дискусията са, че проблем е невъзможността за идентифициране на бежанците по име, възраст и произход поради л

Движението в тръбата за Кулата на тунел „Железница“ на автомагистрала „Струма“ от 97 км до 105 км се ограничава от 8:00 ч. до 18:00 ч. днес за профилактика на осветлението. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура".  Трафикът в посока Кулата ще преминава по обходен маршрут - през пътен възел „Благоевград-юг“ при 97-ми км на магистралата автомобилите ще се пренасочват по път I-1 София – Кулата. 

Необходимо е шофьорите да се движат с повишено внимание и да следват стриктно пътната сигнализация, отбелязват от АПИ. Оттам апелират шофьорите да спазват правилата за движение и да не предприемат рискови изпреварвания, с които застрашават безопасността на всички останали пътуващи. Да не се използват аварийните ленти по автомагистралите за по-бързо придвижване при натоварен трафик. По този начин се възпрепятства пре

Пет пътни произшествия са станали през миналата седмица – от 7 до 13 октомври, на територията на Областната дирекция на МВР в Кюстендил, съобщи пред журналисти началникът на "Охранителна полиция" комисар Васил Паргов. Три от произшествията са с материални щети. При другите две има двама пострадали, като и двете по-тежки произшествия са станали на 13 октомври.

Едното пътно произшествие е възникнало в неделя около 10:20 часа на главен път Е-79, посока София, в района на КПП "Дяково". Мотоциклетист, неспазващ правилата за движение, се е блъснал в лек автомобил. Водачът на мотоциклета е настанен в болница с множество наранявания, но без опасност за живота, каза комисар Паргов.

Същият ден, около 15:10 часа, е възникнало пътно произшествие между два автомобила, като единият е бил управляван от неправоспособен водач. Пострадал е водачът на другият автомобил, който настане

В момента основната цел е да нямаме никакви изкривявания в изборния процес, да няма нарушения при провеждането на изборите. Това заяви служебният премиер Димитър Главчев в началото на днешното правителствено заседание. 

„Тъй като е много актуална темата как МВР си върши работата, ще споделя, че имаме 168 постъпили сигнала, от тях 60 досъдебни производства, 587 съставени протокола, 30 задържани и проведени 160 специализирани полицейски операции. Работата и в момента продължава. Ще продължи дотогава, докато имаме такова задължение“, посочи Главчев. 

Служебният премиер припомни, че основното задължение на служебното правителство е провеждането на честни и прозрачни избори. „Работим в рамките на нашите задължения и точно в това сме се концентрирали“, каза Главчев. 

„Когато има установени нарушения, МВР, съвместно с прокурат

На границата с движението е нормално на всички гранични контролно-пропускателни пунктове.

 

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Започва изпълнението на втората фаза от проекта за подобряване на качеството на въздуха в Община Пловдив
Започва изпълнението на фаза 2 от проекта за подобряване на качеството на атмосферния въздух в Община Пловдив чрез намаляване на емисиите от фини прахови частици от битовото отопле ...
При операция на полицията в Монтанско за ден са разкрити 14 престъпления
Специализирана операция за предотвратяване на престъпления, свързани с политическите права на гражданите, както и за противодействие на конвенционалната престъпност, бе проведена в ...
Как улична котка стана космонавт преди 61 години
Как улична котка стана космонавт и какъв принос имат към научните изследвания животните, пътували в Космоса, разказа доц. д-р Симеон Асеновски, заместник-директор на Института за к ...
Екипите на пожарната са реагирали на 98 сигнала за произшествия през изминалото денонощие
Екипите на пожарната са реагирали на 98 сигнала за произшествия през изминалото денонощие. Това съобщиха на сайта си от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на насел ...
Проекти за допълнение и изменение на наредбата за определяне на местните такси ще обсъди Общинският съвет в Брезник
Проекти за допълнение и изменение на наредбата за определяне на местните такси и цени на услуги, съгласно Закона за местните данъци и такси, ще обсъди Общинският съвет в Брезник на ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Започва изпълнението на втората фаза от проекта за подобряване на качеството на въздуха в Община Пловдив
Започва изпълнението на фаза 2 от проекта за подобряване на качеството на атмосферния въздух в Община Пловдив чрез намаляване на емисиите от фини прахови частици от битовото отопле ...
Прогноза за времето на 19 Октомври (Събота) и следващите дни
През нощта ще бъде ясно, в Източна България ще духа слаб вятър от изток-североизток, на запад ще е почти тихо, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). ...
Минус 4 градуса е измерената температура тази сутрин в Чепеларе
Първото застудяване тази есен вече е факт, съобщи дежурният в метеорологичната станция на връх Рожен. Най-ниската температура е измерена в Чепеларе – минус 4 градуса, а на Р ...
Втора овцеферма със зараза от шарка е установена в хасковското село Узунджово в рамките на два дни, съобщиха от БАБХ
Втора ферма със заразени с шарка овце е констатирана в рамките на два дни в хасковското село Узунджово, съобщиха на официалната си страница от Българската агенция по безопасност на ...
Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете
Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете, съобщиха от общинския пресцентър. Услугата е част от стремежа на общината да насърч ...
Тикер в 11:55 ч.
Започва изпълнението на фаза 2 от проекта за подобряване на качеството на атмосф ...
Начало Контекст
327
България

Интензивно е движението за товарни автомобили на някои от граничните пунктове с Румъния

Интензивно е движението за товарни автомобили на някои от граничните пунктове с Румъния.На границата с Румъния трафикът е интензивен на граничните контролно-пропускателни пунктове (ГКПП) „Кардам“, „Дуранкулак“, „Оряхово“ и „Никопол“ на изход за товарни автомобили.

| 18 Октомври 2024, 07:14 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Интензивно е движението за товарни автомобили на някои от граничните пунктове с Румъния
Интензивно е движението за товарни автомобили на някои от граничните пунктове с Румъния
Снимка © БТА

Интензивно е движението за товарни автомобили на някои от граничните пунктове с Румъния. Това съобщиха от Главна дирекция „Гранична полиция“ (ГДГП) на сайта си. Информацията за трафика по границите е към 6:00 часа.

Празник на спорта, здравето и дълголетието за хората от третата възраст се състоя в плевенския парк „Кайлъка“. Събитието бе открито от заместник-председателя на Българска федерация „Спорт за всички“ (БФСВ) Ирен Цветкова, която връчи благодарствен плакет на кмета на Плевен д-р Валентин Христов. Плакетът беше получен от представител на общината. 

В спортния празник с различни активности се включиха близо 70 представители на клуб „Спартакисти - спорт за всички“ - Плевен, Спортен клуб (СК) „Кула - спорт за всички“ - град Кула и СК „Мрамор - спорт за всички“ - село Мрамор. 

Най-възрастният участник беше 90-годишният Георги Шабански. Той се включи в композицията „Боят край Плевен. Залавянето на Осман паша“. Другите два отбора също представиха свои композиции.

Организатори на спортния празн

Мъж на 25 години ще търпи наказание лишаване от свобода за срок от три години и четири месеца за непристойно поведение и повреждане на гуми на 14 автомобила в казанлъшкото село Горно Черковище. Това съобщават от Окръжния съд в Стара Загора. Осъденият Н.К. е осъждан многократно, а наказанието ще изтърпи при първоначален строг режим. Деянието е извършено в условия на опасен рецидив. 

Съдът го е признал за виновен в това, че на 24 декември м.г. е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото – отправял закани и обиди спрямо двама мъже, замахвал с нож срещу единия от тях, както и нарязал с нож гумите на 14 автомобила, уточняват от съда. Делото е преминало по реда на съкратеното съдебно следствие, поради което първоначално определеното наказание е било намалено с една трета. 

Подсъдимият често искал

Полицията в Русе задържа трима мъже при специализирана полицейска операция по противодействие на разпространението на наркотични вещества, съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР в Русе Даниела Малчева.

Тя информира, че 31-годишен мъж е задържан в русенския квартал „Здравец – Север“. При извършена проверка на лекия автомобил, с който се е придвижвал, са намерени и иззети два полиетиленови плика със суха тревна маса, с приблизително тегло 200 грама. Полеви тест на откритото е дал реакция за марихуана.

Последващите действия на криминалистите са установили още двама мъже на 27 и 34 г., съпричастни към престъпната дейност на задържания. Двайсет и седем годишният е засечен и спрян от полицейски екип извън града. В лекия автомобил, с който се е придвижвал той, е открит полиетиленов плик, съдържащ суха тревна маса, с приблизително тегло 160 грама, реа

Изпълнителният директор на "Ел Би Булгарикум" Живко Живков определи като голям успех за България днешното подписване на договора, с който се създава съвместна научноизследователска лаборатория между "Ел Би Булгарикум" и японската "Мейджи". "За България този договор представлява потвърждаване на традиционно много доброто взаимодействие между българската и японска фирма, която е най-голямата азиатска компания за млекопреработване. Означава, че с този договор ние създадохме мост между традицията и бъдещето, мост за поколенията, защото новата лаборатория ще донесе позитиви както в науката, така и в създаването на нови иновативни, висококачествени продукти, пазейки българските традиции", каза в интервю изпълнителният директор на "Ел Би Булгарикум".

Договорът е за срок от десет години и предвижда създаването на нов научно-изследователски център, в който да се изследват и откриват но

В Стара Загора ще се състои тазгодишният избор за млад омбудсман на Млада Загора, пише в програмата за предстоящите събития, публикувана на официалната страница на местната администрация. Победителят ще бъде шестият млад омбудсман на Млада Загора с мандат 2024/2025 година. Надпреварата се очаква в зала „П. Р. Славейков“. 

Ще участват общо девет двойки кандидати за млад обществен посредник и негов заместник.

Инициативата, организирана от омбудсмана на Стара Загора Иванка Сотирова в партньорство с община Стара Загора, цели да насърчи младежкото самоуправление в града, както и участието на младите хора в обществения живот.  

Младият омбудсман на Млада Загора и неговият заместник се избират сред учениците от 10-и и 11-и клас от различни старозагорски училища, а мандатът им е едногодишен. Подборът се осъществява от седемчленна комисия. Изборът ще

На границата с Румъния трафикът е интензивен на граничните контролно-пропускателни пунктове (ГКПП) „Кардам“, „Дуранкулак“, „Оряхово“ и „Никопол“ на изход за товарни автомобили.

Поради извършване на основния ремонт на българския участък на Дунав мост при Русе е въведена временна организация на движение, като трафикът се осъществява в една лента с пропускателен режим и се регулира със светофарна уредба. Освен ГКПП „Русе“, шофьорите в региона могат да се насочат и към ГКПП „Силистра“, ГКПП „Кардам“, ГКПП „Дуранкулак“, ГКПП „Кайнарджа“ и ГКПП „Крушари“. Последните два са с работно време от 8:00 до 20:00 часа всеки ден, през тях не се пропускат товарни автомобили.

По границата с Гърция трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове. През граничните пунктове „Маказа", „Златоград“ и „Ивайловград“ е разрешено преминаването само на леки коли и микробуси.

На границата с Република Сърбия движението е нормално на всички гранични контролно-пропускателни пунктове.

На границата с Република Северна Македония трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове. Във връзка с извършваната реконструкция на ГКПП „Станке Лисичково“ и необходимост от извършване на строително-монтажни работи, до 21.10.2024 г. пропускането на трафика ще бъде осъществявано при временна организация на движението, посочиха граничните власти. 

Инициатива за изграждане на тактилни карти в подкрепа на хората с увредено зрение за публични сгради и обекти започва столичният район "Средец", съобщи кметът на район "Средец" Трайчо Трайков по повод Международния ден на белия бастун – 15 октомври.

Проектът има за цел да подобри достъпността на градската среда за хора с увредено зрение, като им осигури възможност за по-лесно и безопасно ориентиране в пространствата. Тактилните карти са релефни карти, специално проектирани за хора с нарушено зрение, които позволяват ориентиране чрез докосване, обясни районният кмет.

Трайков очаква изграждането на тактилните карти да започне до две-три седмици, като първите инсталации ще бъдат завършени до края на годината. Средствата за първите две-три тактилни карти са осигурени от дарители, като един брой струва около 700-800 лева, ка Трайков. Идеята е тактилни карти да бъдат по

Областният управител на София-град Стефан Арсов инициира работна среща във връзка с възможната нова мигрантска криза след конфликтите в Близкия Изток. Това съобщиха от пресцентъра на Областна администрация на област София.

В срещата са се включили представители на Областната администрация на София-град, Държавната агенция за бежанците при Министерския съвет, дирекция „Миграция“ към МВР, отдел „Миграция“ към СДВР, Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД), Столична регионална здравна инспекция, Регионална дирекция по социално подпомагане и главна дирекция „Гранична полиция“. От областната управа посочват, че въпреки поканата, нито един представител на Столична община не присъства на срещата.

По думите им основните изводи от дискусията са, че проблем е невъзможността за идентифициране на бежанците по име, възраст и произход поради л

Движението в тръбата за Кулата на тунел „Железница“ на автомагистрала „Струма“ от 97 км до 105 км се ограничава от 8:00 ч. до 18:00 ч. днес за профилактика на осветлението. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура".  Трафикът в посока Кулата ще преминава по обходен маршрут - през пътен възел „Благоевград-юг“ при 97-ми км на магистралата автомобилите ще се пренасочват по път I-1 София – Кулата. 

Необходимо е шофьорите да се движат с повишено внимание и да следват стриктно пътната сигнализация, отбелязват от АПИ. Оттам апелират шофьорите да спазват правилата за движение и да не предприемат рискови изпреварвания, с които застрашават безопасността на всички останали пътуващи. Да не се използват аварийните ленти по автомагистралите за по-бързо придвижване при натоварен трафик. По този начин се възпрепятства пре

Пет пътни произшествия са станали през миналата седмица – от 7 до 13 октомври, на територията на Областната дирекция на МВР в Кюстендил, съобщи пред журналисти началникът на "Охранителна полиция" комисар Васил Паргов. Три от произшествията са с материални щети. При другите две има двама пострадали, като и двете по-тежки произшествия са станали на 13 октомври.

Едното пътно произшествие е възникнало в неделя около 10:20 часа на главен път Е-79, посока София, в района на КПП "Дяково". Мотоциклетист, неспазващ правилата за движение, се е блъснал в лек автомобил. Водачът на мотоциклета е настанен в болница с множество наранявания, но без опасност за живота, каза комисар Паргов.

Същият ден, около 15:10 часа, е възникнало пътно произшествие между два автомобила, като единият е бил управляван от неправоспособен водач. Пострадал е водачът на другият автомобил, който настане

В момента основната цел е да нямаме никакви изкривявания в изборния процес, да няма нарушения при провеждането на изборите. Това заяви служебният премиер Димитър Главчев в началото на днешното правителствено заседание. 

„Тъй като е много актуална темата как МВР си върши работата, ще споделя, че имаме 168 постъпили сигнала, от тях 60 досъдебни производства, 587 съставени протокола, 30 задържани и проведени 160 специализирани полицейски операции. Работата и в момента продължава. Ще продължи дотогава, докато имаме такова задължение“, посочи Главчев. 

Служебният премиер припомни, че основното задължение на служебното правителство е провеждането на честни и прозрачни избори. „Работим в рамките на нашите задължения и точно в това сме се концентрирали“, каза Главчев. 

„Когато има установени нарушения, МВР, съвместно с прокурат

На границата с движението е нормално на всички гранични контролно-пропускателни пунктове.

 

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Започва изпълнението на втората фаза от проекта за подобряване на качеството на въздуха в Община Пловдив
При операция на полицията в Монтанско за ден са разкрити 14 престъпления
Как улична котка стана космонавт преди 61 години
Екипите на пожарната са реагирали на 98 сигнала за произшествия през изминалото денонощие
Проекти за допълнение и изменение на наредбата за определяне на местните такси ще обсъди Общинският съвет в Брезник
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Октомври
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Основна линия
Започва изпълнението на втората фаза от проекта за подобряване на качеството на въздуха в Община Пловдив
Сфера
Прогноза за времето на 19 Октомври (Събота) и следващите дни
Контекст
Минус 4 градуса е измерената температура тази сутрин в Чепеларе
Местен фокус
Втора овцеферма със зараза от шарка е установена в хасковското село Узунджово в рамките на два дни, съобщиха от БАБХ
Контекст
Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете
Контекст
Митничари задържаха 100 000 къса контрабандни цигари в турски камион на "Капитан Андреево"
На преден план
Д-р Вилхелм Елисеев и д-р Пламена Вълчева бяха наградени от регионалната колегия на Българския лекарски съюз във Видин
Основна линия
При операция на полицията в Монтанско за ден са разкрити 14 престъпления
На преден план
В Търговище започва мащабен ремонт на спортната зала „Иван Ангелов“
Основна линия
Как улична котка стана космонавт преди 61 години
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.