Начало В детайли От днес е отворено движението по бул. „Тодор Каблешков“ между бул. „Черни връх“ и ул. „Емилиян Станев“, съобщиха от Столична община
473
България

От днес е отворено движението по бул. „Тодор Каблешков“ между бул. „Черни връх“ и ул. „Емилиян Станев“, съобщиха от Столична община

От днес е отворено движението по бул. „Тодор Каблешков“ между бул. „Черни връх“ и ул. „Емилиян Станев“, съобщиха от Столична община.Движението се извършва в две пътни платна двупосочно, има нови две ленти за автомобилно движение, ново осветление и е резервирано бъдещо трасе за трамвай.

| 18 Октомври 2024, 07:52 ч.
От днес е отворено движението по бул. „Тодор Каблешков“ между бул. „Черни връх“ и ул. „Емилиян Станев“, съобщиха от Столична община
От днес е отворено движението по бул. „Тодор Каблешков“ между бул. „Черни връх“ и ул. „Емилиян Станев“, съобщиха от Столична община
Снимка © Пресцентър на Столична община

От днес е отворено движението по бул. „Тодор Каблешков“ между бул. „Черни връх“ и ул. „Емилиян Станев“, съобщиха от Столична община. Движението се извършва в две пътни платна двупосочно, има нови две ленти за автомобилно движение, ново осветление и е резервирано бъдещо трасе за трамвай. Предстои да бъде положена хоризонтална пътна маркировка, с която ще се обособи бус лента. 

Жена от Кресна пострада при побой, нанесен от неин съгражданин, съобщиха от пресцентъра на Областна дирекция на МВР - Благоевград. Сигналът за побоя е подаден на 16 октомври на тел. 112 .

Деветнадесетгодишната жена е съобщила, че около 19:00 на същата дата, мъж на 21 години, съгражданин на пострадалата, я качил против волята в управляван от него лек автомобил. 

Жената е отведена в район около града, където е пребита. След извършен медицински преглед е установено, че пострадалата има охлузвания и кръвонасядания в областта на главата и тялото.

От работещите по случая полицейски служители на РУ-Сандански са предприети незабавни действия, в резултат на които извършителят на деянието е установен. Той е задържан със заповед за задържане до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство. 

Смяната на външнополитическия курс на Аржентина след президентските избори в страната беше сред акцентите на кръгла маса на тема "Укрепване на сътрудничеството и взаимоотношенията на приятелство между България и Аржентина в контекста на съвременната геостратегическа ситуация", която се проведе в резиденцията на посланика на Аржентина в България.

Посланикът на Аржентина у нас Алехандро Зотнер Майер подчерта значението на сътрудничеството с отделните държави.

По отношение на политиката на страната, той отбеляза, че Аржентина се е ориентирала да бъде глобален партньор на Организацията на Северноатлантическия договор (НАТО), както и да се присъеди към Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР). Също така отбеляза, че страната е избрала да не е част от БРИКС, както и да оказва помощ на Украйна и Израел.

Президентът на Атлантическия клуб в България С

Специалисти от асоциация „Жени без остеопороза” и Регионалната здравна инспекция (РЗИ) в Разград разясняват как да запазим костите си здрави. Информационно-скрининговата кампания под тазгодишното мото „Кажете „не“ на чупливите кости“ е по повод Световния ден за борба с остеопорозата, който се отбелязва на 20 октомври. Инициативата се осъществява под егидата на Международната фондация по остеопороза. 

В рамките на кампанията, която ще продължи до края на работния ден днес, лично председателят на Асоциацията „Жени без остеопороза“ Ая Лилова ще извърши изследване на костната плътност. Лилова обясни, че посетителите попълват тест на Международната фондация по остеопороза, чрез който определят личните си рискови фактори. Тестът съдържа 10 въпроса и ако има положителен отговор, това е наличие на рисков фактор. „При наличие н

Апелативен съд – Пловдив потвърди взетата от окръжния съд мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо братята Иван и Атанас Димитрови, обвинени за убийството на 48-годишния Борис Кисьов в карловското село Столетово, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата. 

Срещу двамата са повдигнати обвинения за това, че на 06.10.2024 г. в Столетово, като съизвършители и в съучастие, умишлено са умъртвили Борис Кисьов като са го нападнали с нож пред дома му посред нощ, за да „уредят“ дългогодишен спор помежду им за дворно място. Атанас Димитров е осъждан, затова обвинението му е за убийство при условията на опасен рецидив, което се наказва с лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна. За престъплението, в което е обвинен брат му Димитров – за убийство, наказанието е от 10 до 20 г. лишаване от свобо

Служебният министър на земеделието и храните д-р Георги Тахов ще присъства на петия Национален събор "Млечният път на България през вековете", който ще бъде открит от 12:00 часа днес на площад "Трети март" в град Луковит, съобщиха от ресорното министерство.

Целта на инициативата е да се популяризират млечните продукти със защитено наименование за произход (ЗНП). По време на събора над 30 фирми на малки и средни производители на млечни продукти ще представят продукцията си.

Утре, 19 октомври, министър Тахов ще открие Деня на българския производител, който ще се проведе днес и утре на изложбените площи до разклона за сливенското село Мечкарево. Това съобщиха организаторите от Изпълнителната агенция по селекция и репродукция в животновъдството (ИАСРЖ) и Министерството на земеделието и храните, с подкрепата на Държавен фонд "Земеделие". В официалното откриване ще участват ощ

Изграден е тротоарът на южното пътно платно, осигурен е пешеходен достъп, озеленяване и велоалея. Осигурен е достъп и до ул. “Емилиян Станев“. 

Кръстовището на бул. „Черни връх“ и бул. „Тодор Каблешков“ е част от третия градски ринг на София, обясниха от Столична община. 

Дейностите по изграждането на бул. „Тодор Каблешков“ продължават в участъка от ул. „Емилиян Станев“ до ул. „Луи Айер“.

Припомняме, че на 4 октомври 2023 г. започна изграждането на бул. „Тодор Каблешков" от ул. „Луи Айер" до бул. „Черни връх", което е изцяло нов пробив от булеварда и 1,4 км от третия градски ринг. Довършването на последния етап на цялостната реконструкция на бул. „Тодор Каблешков" трябва да приключи през тази година, но се оказа, че има имот на булеварда, който все още не е отчужден.

Новото трасе е продължение на вече построения бул. „Тодор Каблешков" от бул. „България" до ул. „Луи Айер" и също ще бъде с две пътни платна с широчина девет метра, съответно - три ленти по три метра, еднопосочни велоалеи с ширина два метра и тротоари средно по пет метра. В средата се обособява трасе за бъдещо трамвайно движение. Ще се изгради и ново улично ЛЕД осветление.

Полицията в Пловдив работи по два случая, свързани подготовката за провеждането на парламентарните избори на 27 октомври. Това съобщи пред журналисти заместник-директорът на Областната дирекция на МВР в града комисар Николай Кирков. От началото на предизборната кампания униформените са проверили общо осем случая, като по шест от тях не се е потвърдила информацията и са прекратени с постановления на наблюдаващите прокурори. 

От 27 септември до момента са проверени над 400 обекта, като в тях са включени всички т.нар. рискови зони, които са определени от полицията на базата на анализ. Сред тях заложните къщи и дружества за бързи кредита са 226. Проведени са беседи с над 400 души от криминалния контингент и с над 50 т.нар. ромски лидери. Към момента са издадени 32 протокола за предупреждения по Закона за МВР. В над 180 големи фирми на територията на областта са извършвани пров

Фирмите, които използват изкуствен интелект, трябва да въведат принципи за защита на служителите, каза днес проф. Андрияна Андреева, юрист и областен управител на Варна. Тя бе сред докладчиците на националната научна конференция "Правото и бизнесът в съвременното общество". Организатор на форума е катедра „Правни науки“ към Икономическия университет в крайморския град. Във фокуса на конференцията бяха развитието на частното и публичното право за усъвършенстването на бизнеса и влиянието на дигитализацията върху обществените отношения.

За използването на изкуствения интелект (ИИ) на европейско ниво са заложени изисквания не само като законодателни мерки, но и като етични норми, които да регулират ИИ в трудовите отношения, посочи Андреева. По думите е нужно въвеждането на принципи за защита на работниците и служителите от дискриминация. Работодателите трябва да гаран

Университетската многопрофилна болница за активно лечение (УМБАЛ) в Бургас обяви осемнадесет свободни места за лекари – специализанти. Те ще бъдат заети след конкурс, за който вече могат да се подават документи. Местата са в петнадесет отделения и клиники на болницата – диагностични, терапевтични и хирургични. Това съобщиха от пресцентъра . 

За разлика от други лечебни заведения, в които специализантите трудно получават достъп до практическа работа, в УМБАЛ-Бургас водещият принцип е младите лекари да участват в диагностично-лечебния процес наравно със специалистите. Те могат да придобиват допълнителна квалификация с дежурства в Спешно отделение, където се сблъскват с разнообразие от случаи и повечето се възползват от тази възможност, добавиха от болницата.

Силно застъпената практическа работа и улесненият достъп до специализация е вероятната причина в УМ

Д-р Вилхелм Елисеев и д-р Пламена Вълчева бяха наградени от регионалната колегия на Българския лекарски съюз (БЛС) във Видин. Поводът е отбелязването на Деня на св. Иван Рилски и на българските лекари.

От името на видинската колегия на БЛС д-р Елисеев получи знака на съюза и плакет за лекар на годината. Преди да връчи наградата председателят на регионалната колегия д-р Борислав Милчев изказа благодарност за неговата всеотдайна работа за пациентите, за видинската болница, както и за колегията. В това трудно време той продължава да стои на своя пост и да управлява една от най-важните структури, без която болницата не би могла да съществува – отделението по анестезиология и интензивно лечение, отбеляза д-р Милчев. И пожела на д-р Елисеев успехи като координатор на спешната медицинска помощ по въздуха за региона. 

Д-р Елисеев благодари за номинацията, както и на с

Пожар гори в сградата на бившето училище в Червена вода, съобщи директорът на Районната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Русе комисар Светослав Войчев.

Говорителят на Областната дирекция на МВР в крайдунавския град Даниела Малчева уточни, че сигналът подаден в 7:45 ч. Изгорял е покривът на сградата. На място са изпратени пет противопожарни автомобила и вишка. Пожарът е локализиран, като е предотвратено разпространението му във физкултурния салон на бившето училище. Няма пострадали хора и опасност за разпространение на пламъците.

Основно училище „Христо Ботев“ в село Червена вода е закрито официално от 2008 година. Към момента няма данни за какво се е използвала сградата, коментира Малчева.

Причините за пожара предстои да се изясняват.

 

 

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Фирмите, използващи изкуствен интелект, трябва да въведат принципи за защита на служителите, каза проф. Андрияна Андреева
Фирмите, които използват изкуствен интелект, трябва да въведат принципи за защита на служителите, каза днес проф. Андрияна Андреева, юрист и областен управител на Варна. Тя бе сре ...
Втора овцеферма със зараза от шарка е установена в хасковското село Узунджово в рамките на два дни, съобщиха от БАБХ
Втора ферма със заразени с шарка овце е констатирана в рамките на два дни в хасковското село Узунджово, съобщиха на официалната си страница от Българската агенция по безопасност на ...
Административният съд в Добрич остави без разглеждане жалба на областния управител срещу решението за провеждане на местен референдум
Административният съд в Добрич (ДАС) остави без разглеждане жалба на областния управител на Добрич срещу решение на Общински съвет (ОбС) - Добричка от извънредно заседание, на коет ...
Сметище гори в столичния квартал „Христо Ботев“, изпратени са два екипа на пожарната
Сметище гори в столичния квартал „Христо Ботев“, съобщиха от пресцентъра на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“. От там уточниха, ...
Нарушения на забраната за нощен риболов установиха при масови проверки инспектори от агенцията по рибарство в Русе
Екипи на сектор „Рибарство и контрол“ Русе към Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА) са съставили 11 акта за установяване на административни нарушени ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Около 700 служители от МВР в Пазарджик ще са ангажирани с изборния процес
Около 700 са служителите от структурни звена на МВР в област Пазарджик, които са ангажирани с изборния процес. Това стана ясно на работна среща с ръководители на държавни институци ...
От началото на следващата седмица във Враца ще заработи нова система за таксуване и информационни услуги на градския транспорт
От началото на следващата седмица във Враца стартира тестовият период на новата електронна система за информиране на гражданите, използващи обществения транспорт в община Враца, а ...
До няколко дни ще започне поетапното пускане на парното в Перник, съобщиха от топлофикационното дружество
От 21 октомври ще започне поетапното пускане на отоплението в Перник, съобщават от „Топлофикация – Перник“. Във връзка с очакваното понижение на среднодневните те ...
Специализирана полицейска операция за противодействие на престъпления, свързани с нарушения на изборното законодателство, се провежда в Гълъбово и Стара Загора
На територията на Областна дирекция на МВР – Стара Загора днес се провеждат активни полицейски действия в Районните управления в Гълъбово, както и Първо и Второ Районни управ ...
Жена от Кресна пострада при побой
Жена от Кресна пострада при побой, нанесен от неин съгражданин, съобщиха от пресцентъра на Областна дирекция на МВР - Благоевград. Сигналът за побоя е подаден на 16 октомври на тел ...
Тикер в 13:28 ч.
Около 700 са служителите от структурни звена на МВР в област Пазарджик, които са ...
Начало В детайли
473
България

От днес е отворено движението по бул. „Тодор Каблешков“ между бул. „Черни връх“ и ул. „Емилиян Станев“, съобщиха от Столична община

От днес е отворено движението по бул. „Тодор Каблешков“ между бул. „Черни връх“ и ул. „Емилиян Станев“, съобщиха от Столична община.Движението се извършва в две пътни платна двупосочно, има нови две ленти за автомобилно движение, ново осветление и е резервирано бъдещо трасе за трамвай.

| 18 Октомври 2024, 07:52 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
От днес е отворено движението по бул. „Тодор Каблешков“ между бул. „Черни връх“ и ул. „Емилиян Станев“, съобщиха от Столична община
От днес е отворено движението по бул. „Тодор Каблешков“ между бул. „Черни връх“ и ул. „Емилиян Станев“, съобщиха от Столична община
Снимка © Пресцентър на Столична община

От днес е отворено движението по бул. „Тодор Каблешков“ между бул. „Черни връх“ и ул. „Емилиян Станев“, съобщиха от Столична община. Движението се извършва в две пътни платна двупосочно, има нови две ленти за автомобилно движение, ново осветление и е резервирано бъдещо трасе за трамвай. Предстои да бъде положена хоризонтална пътна маркировка, с която ще се обособи бус лента. 

Жена от Кресна пострада при побой, нанесен от неин съгражданин, съобщиха от пресцентъра на Областна дирекция на МВР - Благоевград. Сигналът за побоя е подаден на 16 октомври на тел. 112 .

Деветнадесетгодишната жена е съобщила, че около 19:00 на същата дата, мъж на 21 години, съгражданин на пострадалата, я качил против волята в управляван от него лек автомобил. 

Жената е отведена в район около града, където е пребита. След извършен медицински преглед е установено, че пострадалата има охлузвания и кръвонасядания в областта на главата и тялото.

От работещите по случая полицейски служители на РУ-Сандански са предприети незабавни действия, в резултат на които извършителят на деянието е установен. Той е задържан със заповед за задържане до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство. 

Смяната на външнополитическия курс на Аржентина след президентските избори в страната беше сред акцентите на кръгла маса на тема "Укрепване на сътрудничеството и взаимоотношенията на приятелство между България и Аржентина в контекста на съвременната геостратегическа ситуация", която се проведе в резиденцията на посланика на Аржентина в България.

Посланикът на Аржентина у нас Алехандро Зотнер Майер подчерта значението на сътрудничеството с отделните държави.

По отношение на политиката на страната, той отбеляза, че Аржентина се е ориентирала да бъде глобален партньор на Организацията на Северноатлантическия договор (НАТО), както и да се присъеди към Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР). Също така отбеляза, че страната е избрала да не е част от БРИКС, както и да оказва помощ на Украйна и Израел.

Президентът на Атлантическия клуб в България С

Специалисти от асоциация „Жени без остеопороза” и Регионалната здравна инспекция (РЗИ) в Разград разясняват как да запазим костите си здрави. Информационно-скрининговата кампания под тазгодишното мото „Кажете „не“ на чупливите кости“ е по повод Световния ден за борба с остеопорозата, който се отбелязва на 20 октомври. Инициативата се осъществява под егидата на Международната фондация по остеопороза. 

В рамките на кампанията, която ще продължи до края на работния ден днес, лично председателят на Асоциацията „Жени без остеопороза“ Ая Лилова ще извърши изследване на костната плътност. Лилова обясни, че посетителите попълват тест на Международната фондация по остеопороза, чрез който определят личните си рискови фактори. Тестът съдържа 10 въпроса и ако има положителен отговор, това е наличие на рисков фактор. „При наличие н

Апелативен съд – Пловдив потвърди взетата от окръжния съд мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо братята Иван и Атанас Димитрови, обвинени за убийството на 48-годишния Борис Кисьов в карловското село Столетово, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата. 

Срещу двамата са повдигнати обвинения за това, че на 06.10.2024 г. в Столетово, като съизвършители и в съучастие, умишлено са умъртвили Борис Кисьов като са го нападнали с нож пред дома му посред нощ, за да „уредят“ дългогодишен спор помежду им за дворно място. Атанас Димитров е осъждан, затова обвинението му е за убийство при условията на опасен рецидив, което се наказва с лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна. За престъплението, в което е обвинен брат му Димитров – за убийство, наказанието е от 10 до 20 г. лишаване от свобо

Служебният министър на земеделието и храните д-р Георги Тахов ще присъства на петия Национален събор "Млечният път на България през вековете", който ще бъде открит от 12:00 часа днес на площад "Трети март" в град Луковит, съобщиха от ресорното министерство.

Целта на инициативата е да се популяризират млечните продукти със защитено наименование за произход (ЗНП). По време на събора над 30 фирми на малки и средни производители на млечни продукти ще представят продукцията си.

Утре, 19 октомври, министър Тахов ще открие Деня на българския производител, който ще се проведе днес и утре на изложбените площи до разклона за сливенското село Мечкарево. Това съобщиха организаторите от Изпълнителната агенция по селекция и репродукция в животновъдството (ИАСРЖ) и Министерството на земеделието и храните, с подкрепата на Държавен фонд "Земеделие". В официалното откриване ще участват ощ

Изграден е тротоарът на южното пътно платно, осигурен е пешеходен достъп, озеленяване и велоалея. Осигурен е достъп и до ул. “Емилиян Станев“. 

Кръстовището на бул. „Черни връх“ и бул. „Тодор Каблешков“ е част от третия градски ринг на София, обясниха от Столична община. 

Дейностите по изграждането на бул. „Тодор Каблешков“ продължават в участъка от ул. „Емилиян Станев“ до ул. „Луи Айер“.

Припомняме, че на 4 октомври 2023 г. започна изграждането на бул. „Тодор Каблешков" от ул. „Луи Айер" до бул. „Черни връх", което е изцяло нов пробив от булеварда и 1,4 км от третия градски ринг. Довършването на последния етап на цялостната реконструкция на бул. „Тодор Каблешков" трябва да приключи през тази година, но се оказа, че има имот на булеварда, който все още не е отчужден.

Новото трасе е продължение на вече построения бул. „Тодор Каблешков" от бул. „България" до ул. „Луи Айер" и също ще бъде с две пътни платна с широчина девет метра, съответно - три ленти по три метра, еднопосочни велоалеи с ширина два метра и тротоари средно по пет метра. В средата се обособява трасе за бъдещо трамвайно движение. Ще се изгради и ново улично ЛЕД осветление.

Полицията в Пловдив работи по два случая, свързани подготовката за провеждането на парламентарните избори на 27 октомври. Това съобщи пред журналисти заместник-директорът на Областната дирекция на МВР в града комисар Николай Кирков. От началото на предизборната кампания униформените са проверили общо осем случая, като по шест от тях не се е потвърдила информацията и са прекратени с постановления на наблюдаващите прокурори. 

От 27 септември до момента са проверени над 400 обекта, като в тях са включени всички т.нар. рискови зони, които са определени от полицията на базата на анализ. Сред тях заложните къщи и дружества за бързи кредита са 226. Проведени са беседи с над 400 души от криминалния контингент и с над 50 т.нар. ромски лидери. Към момента са издадени 32 протокола за предупреждения по Закона за МВР. В над 180 големи фирми на територията на областта са извършвани пров

Фирмите, които използват изкуствен интелект, трябва да въведат принципи за защита на служителите, каза днес проф. Андрияна Андреева, юрист и областен управител на Варна. Тя бе сред докладчиците на националната научна конференция "Правото и бизнесът в съвременното общество". Организатор на форума е катедра „Правни науки“ към Икономическия университет в крайморския град. Във фокуса на конференцията бяха развитието на частното и публичното право за усъвършенстването на бизнеса и влиянието на дигитализацията върху обществените отношения.

За използването на изкуствения интелект (ИИ) на европейско ниво са заложени изисквания не само като законодателни мерки, но и като етични норми, които да регулират ИИ в трудовите отношения, посочи Андреева. По думите е нужно въвеждането на принципи за защита на работниците и служителите от дискриминация. Работодателите трябва да гаран

Университетската многопрофилна болница за активно лечение (УМБАЛ) в Бургас обяви осемнадесет свободни места за лекари – специализанти. Те ще бъдат заети след конкурс, за който вече могат да се подават документи. Местата са в петнадесет отделения и клиники на болницата – диагностични, терапевтични и хирургични. Това съобщиха от пресцентъра . 

За разлика от други лечебни заведения, в които специализантите трудно получават достъп до практическа работа, в УМБАЛ-Бургас водещият принцип е младите лекари да участват в диагностично-лечебния процес наравно със специалистите. Те могат да придобиват допълнителна квалификация с дежурства в Спешно отделение, където се сблъскват с разнообразие от случаи и повечето се възползват от тази възможност, добавиха от болницата.

Силно застъпената практическа работа и улесненият достъп до специализация е вероятната причина в УМ

Д-р Вилхелм Елисеев и д-р Пламена Вълчева бяха наградени от регионалната колегия на Българския лекарски съюз (БЛС) във Видин. Поводът е отбелязването на Деня на св. Иван Рилски и на българските лекари.

От името на видинската колегия на БЛС д-р Елисеев получи знака на съюза и плакет за лекар на годината. Преди да връчи наградата председателят на регионалната колегия д-р Борислав Милчев изказа благодарност за неговата всеотдайна работа за пациентите, за видинската болница, както и за колегията. В това трудно време той продължава да стои на своя пост и да управлява една от най-важните структури, без която болницата не би могла да съществува – отделението по анестезиология и интензивно лечение, отбеляза д-р Милчев. И пожела на д-р Елисеев успехи като координатор на спешната медицинска помощ по въздуха за региона. 

Д-р Елисеев благодари за номинацията, както и на с

Пожар гори в сградата на бившето училище в Червена вода, съобщи директорът на Районната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Русе комисар Светослав Войчев.

Говорителят на Областната дирекция на МВР в крайдунавския град Даниела Малчева уточни, че сигналът подаден в 7:45 ч. Изгорял е покривът на сградата. На място са изпратени пет противопожарни автомобила и вишка. Пожарът е локализиран, като е предотвратено разпространението му във физкултурния салон на бившето училище. Няма пострадали хора и опасност за разпространение на пламъците.

Основно училище „Христо Ботев“ в село Червена вода е закрито официално от 2008 година. Към момента няма данни за какво се е използвала сградата, коментира Малчева.

Причините за пожара предстои да се изясняват.

 

 

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Фирмите, използващи изкуствен интелект, трябва да въведат принципи за защита на служителите, каза проф. Андрияна Андреева
Втора овцеферма със зараза от шарка е установена в хасковското село Узунджово в рамките на два дни, съобщиха от БАБХ
Административният съд в Добрич остави без разглеждане жалба на областния управител срещу решението за провеждане на местен референдум
Сметище гори в столичния квартал „Христо Ботев“, изпратени са два екипа на пожарната
Нарушения на забраната за нощен риболов установиха при масови проверки инспектори от агенцията по рибарство в Русе
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Октомври
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Контекст
Около 700 служители от МВР в Пазарджик ще са ангажирани с изборния процес
На преден план
От началото на следващата седмица във Враца ще заработи нова система за таксуване и информационни услуги на градския транспорт
В детайли
До няколко дни ще започне поетапното пускане на парното в Перник, съобщиха от топлофикационното дружество
Контекст
Специализирана полицейска операция за противодействие на престъпления, свързани с нарушения на изборното законодателство, се провежда в Гълъбово и Стара Загора
На преден план
Жена от Кресна пострада при побой
Основна линия
В Областната администрация в Хасково пристигнаха бюлетините и книжата за вота на 27 октомври
Местен фокус
Фирмите, използващи изкуствен интелект, трябва да въведат принципи за защита на служителите, каза проф. Андрияна Андреева
На преден план
Младежът, който преби жена пред денонощен магазин в Перник, е обвинен в умишлено причиняване на смърт
Контекст
Полицаи задържаха употребил алкохол водач без шофьорска книжка, който опитал да избегне проверка в Шумен
Сфера
Заради случаи на пожари със загинал през последните седмици, пожарната в Кърджали излезе с препоръки за предотвратяването им
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.