Начало В детайли Градски фестивал ще предложи вино от местни сортове на жителите и гостите на София днес и утре
467
Икономика

Градски фестивал ще предложи вино от местни сортове на жителите и гостите на София днес и утре

Urban Wine Fest София 2024 започва днес в столичното Ларго. Градският винен фестивал е посветен на многообразието на местни сортове винено грозде, с които българските винари дават автентичния облик на българското вино, посочват организаторите от Българската асоциация на винените професионалисти (БАВП).Събитието ще се проведе днес и утре между 16:00 и 22:00 часа. Екип от винени експерти ще представят на посетителите повече от 40 вина от над 17 местни сорта. За музиката ще се погрижат Джаз формация "София" в петък и Софийски духов оркестър в събота.

| 18 Октомври 2024, 08:00 ч.
Градски фестивал ще предложи вино от местни сортове на жителите и гостите на София днес и утре
Градски фестивал ще предложи вино от местни сортове на жителите и гостите на София днес и утре
Снимка © Ивона Величкова

Urban Wine Fest София 2024 започва днес в столичното Ларго. Градският винен фестивал е посветен на многообразието на местни сортове винено грозде, с които българските винари дават автентичния облик на българското вино, посочват организаторите от Българската асоциация на винените професионалисти (БАВП).

"Уиз Еър" (Wizz Air) временно преустановява всички свои полети от и до Тел Авив до 14 януари 2025 г. включително, поради текущата ситуация в региона, съобщиха от авиопревозвача. 

"Авиокомпанията искрено се извинява на своите пътници за причиненото неудобство, но текущите извънредни обстоятелства са напълно извън нейния контрол. Засегнатите пътници могат да изберат пълно възстановяване на сумата в WIZZ кредити или чрез оригиналния метод на плащане, както и безплатни възможности за промяна на полета. Клиентите, които са направили резервациите си чрез онлайн туристически агенции или други посредници, следва да се свържат с тях за възстановяване на заплатената сума или промяна на полет", посочват от "Уиз Еър". 

Редица авиокомпании в различни държави обявиха, че спират полетите си до Тел Авив и Бейрут.

Общинският съвет в Бяла Слатина ще проведе редовното си заседание днес, съобщиха от Съвета. Двадесет и три точки са включени в предварителния дневен ред на общинските съветници.

Една от точките касае актуализация на бюджета на общината. Кметът инж. Иво Цветков предлага на съветниците бюджетът да се актуализира със 17 401 600 лв. В докладната си той посочва, че през годината, след проведени процедури за избор на изпълнители по проектите, финансирани от държавния бюджет, са сключени договори за над 14 млн. лв. Те касаят ремонт на централния площад, облагородяване на пешеходно пространство по улица „Димитър Благоев“, ремонт на улици в Бяла Слатина, както и ремонт на тротоари по протежението на улиците с името „Георги Димитров“ в селата Търнава и Алтимир. 

Две от учебните заведения в общината са спечелили проекти за над един милион лева, получени

Звания „Почетен гражданин на Дряново“ бяха връчени на Тържествено заседание на Общински съвет – Дряново в Ритуалната зала на Общината. 

„Днес ни събира едно от най-значимите събития, събитие, което обединява в едно традиция и любов. Наградите, които ще връчим днес, са израз на висока оценка към хората, които се трудят да прославят нашия град и община. Гордея се, че работя в града, от който са излезли достойни дряновци. Днес, във време на изпитание, по-ясно от всякога разбираме, че сплотени можем да постигнем много“, каза по време на заседанието председателят на Общински съвет – Дряново Тодор Георгиев.

Званието „Почетен гражданин на Дряново“ бе присъдено на Маргрета Григорова, инж. Веселин Кръстев, Антон Антонов, Дончо Дончев, посмъртно на д-р Тодор Тодоров и д-р Тодор Бахчеванов.

„Скъпи дряновци, уважаеми

Добри са условията за туризъм по планините, но по високите места е ветровито и облачно, съобщиха от Планинската спасителна служба (ПСС) на Българския Червен кръст (БЧК). 

Температурите са по-ниски в сравнение с вторник и сутринта на връх Ботев е измерен минус 1 градус.

В планините ще преобладава слънчево време. По-значителни временни увеличения на облачността ще има над източните райони на Стара планина, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология. Ще духа умерен, по високите части – до силен север-северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 15°, на 2000 метра - около 8°.

Сто и тринайсет нарушения на правилата за движение са установени в Пернишка област по време на операция по линия на ROADPOL (Европейската мрежа на службите на пътната полиция), съобщиха от полицията в Перник.  

В периода между 7 и 13 октомври на територията на региона са проверени 3166 моторни превозни средства. 

Трийсет и две от констатираните нарушения са за използване на мобилни телефони без устройства „свободни ръце“ и 81 - за неизползване на обезопасителни колани, каски и системи за деца. За неизползване на колани ще бъдат глобени 68 шофьори. За неизползване на обезопасителни системи за деца ще бъдат санкционирани трима водачи. Глобите за този вид нарушения са в размер на 50 лв. и отнемане на десет контролни точки. От 15 до 20 октомври т.г. ще се състои специализирана полицейска операция, насочена към уязвимите участници в движението – ве

Събитието ще се проведе днес и утре между 16:00 и 22:00 часа. Екип от винени експерти ще представят на посетителите повече от 40 вина от над 17 местни сорта. За музиката ще се погрижат Джаз формация "София" в петък и Софийски духов оркестър в събота.

Това е третото събитие от поредицата градски винени фестивали този месец. Вече минаха изданията във Велико Търново и Варна, а следващата седмица предстои Пловдив.

Urban Wine Fest е част от инициативата на БАВП - Международен ден на мавруда, която вече пета година успява да обедини винени специалисти, търговци и туристически бизнеси в България около каузата да станат българските сортове по-разпознаваеми, българското вино да е предпочитано от местните и туристите и по-популярно извън границите на страната.

Международният ден на мавруда, 26 октомври, вече присъства в световните календари на празници, посветени на винени сортове.

Фестивалите са без вход, а винените дегустации и консумация на вина и храна ще се заплаща на място. Посетителите могат да донесат любимата си дегустационна винена чаша или да използват чаша срещу депозит на място.

Казанлъшкото село Голямо Дряново ще посрещне производители и занаятчии от цялата страна за деветото издание на Фестивала на ореха. Това става ясно от афиша за събитието, публикуван в официалната страница на кметството. Събитието ще е на 19 октомври и се организира под патронажа на Националната асоциация на производителите и преработвателите на черупкови плодове и с подкрепата на земеделския производител Георги Василев. 

За поредна година жителите и гостите на Голямо Дряново ще имат възможност да закупят био ядки, сирена, пчелен мед, керамика, дърворезба и други ръчно изработени стоки. Начало на фестивала ще даде представянето на кулинарна благотворителна изложба, след което ще започне и фолклорна програма с участие на клубове по народни танци и певчески групи. Пресъздадени ще бъдат народни традиции, а специални гости на празника ще са певиците сестри Диневи. 

П

На днешното заседание Общинският съвет оправомощи кмета да смени обслужващата банка на общината. Докладната записка на градоначалника беше изменена и прецизирана по предложение на общинския съветник Антоанетка Станева и подкрепена от всички 11 съветника.

От предварително обявения дневен ред отпадна точката за откриване на процедура за продажба чрез публичен търг с явно наддаване на урегулиран поземлен имот в с. Винарово с площ 872 кв.метра. Искането за оттегляне е от кмета на общината поради допуснати пропуски в документацията. Единодушно бяха приети промяна в поименния списък на капиталовите разходи и отчетът за изпълнението на решенията на Общинския съвет за третото тримесечие на 2024 година. Съветниците отмениха свое решение, върнато от областния управител на област Видин за ново разглеждане.

В края на заседанието беше внесено питане от група общински съветници. С нег

Трафикът на всички гранични контролно-пропускателни пунктове (ГКПП) със съседните на България държави е нормален, съобщиха от Главна дирекция „Гранична полиция“ (ГДГП). Информацията е актуална към 6:00 часа тази сутрин.

По границата с Румъния, заради извършването на основен ремонт на българския участък на Дунав мост при Русе, е въведена временна организация на движение, като трафикът се осъществява в една лента с пропускателен режим и се регулира със светофарна уредба. Освен ГКПП „Русе“, шофьорите в региона могат да се насочат и към пунктовете „Силистра“, „Кардам“, „Дуранкулак“, „Кайнарджа“ и „Крушари“. Последните два са с работно време от 8:00 до 20:00 часа всеки ден и през тях не се пропускат товарни автомобили.

През граничните пунктове „Маказа“, „Златоград“ и &b

Българската банка за развитие има нова стратегия и подготвя различни програми, за да влезе по-директно в публичната политика и да подпомогне преодоляването на регионалните дисбаланси в страната, каза днес в Албена служебният министър на иновациите и растежа Росен Карадимов пред участниците в Годишната среща на местните власти, организирана от Националното сдружение на общините в Република България. По думите му целта е институцията да уплътни ролята си на истинска банка за развитие, като финансира публични обекти. Карадимов уточни, че програмите се разработват в момента и през 2025 г. банката ще стане реален партньор на българските общини, особено за неща, за които държавата не може или няма право да отделя ресурс.

Карадимов посочи още, че местните власти трябва да са много активни по привличането на инвеститори. Той подчерта, че държавата финансира проекти за изграждане на дов

Благотворителната кръводарителска кампания "Усмихни сърце" се организира за пети път в Отделението по трансфузионна хематология на Многопрофилната болница за активно лечение - Пазарджик, съобщават на официалната си страница от лечебното заведение.
"Тази кампания е нашият начин да запазим живи имената на Георги Арнаудов и Ангел Здравков – две лъчезарни момчета, чийто живот бе прекъснат твърде рано. Георги ни напусна преди четири години след тежка битка с онкологично заболяване, а Ангел загубихме преди година – внезапно и трагично. Две усмивки, които вече не могат да греят сред нас , но които никога няма да забравим. Тази кампания е за тях. За техните усмивки. За техния дух. За да покажем, че животът, който те обичаха, може да продължи в нечии други сърца. Те ни бяха отнети, но в нашите ръце е силата да ги помним и да ги почитаме – не с думи, а с действия, които с

Събитието не е подходящо за лица под 18 години. Организаторите апелират за умерена и отговорна консумация и предупреждават, че по време на събитието ще има фото и видео заснемане.

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
От началото на следващата седмица във Враца ще заработи нова система за таксуване и информационни услуги на градския транспорт
От началото на следващата седмица във Враца стартира тестовият период на новата електронна система за информиране на гражданите, използващи обществения транспорт в община Враца, а ...
Жена от Кресна пострада при побой
Жена от Кресна пострада при побой, нанесен от неин съгражданин, съобщиха от пресцентъра на Областна дирекция на МВР - Благоевград. Сигналът за побоя е подаден на 16 октомври на тел ...
Младежът, който преби жена пред денонощен магазин в Перник, е обвинен в умишлено причиняване на смърт
Младежът, който преби жена пред денонощен магазин в Перник, е обвинен в умишлено причиняване на смърт, съобщиха от прокуратурата. Припомняме, че тежкото престъпление беше извършено ...
Областният управител върна решението на Общински съвет – Ямбол за преместваемите обекти
Областният управите на Ямбол Николай Костадинов върна за ново разглеждане в Общински съвет – Ямбол наредбата, уреждаща поставянето на преместваеми обекти, съобщават от прессл ...
Трима души са задържани в София за извършване на измами с кредити в страната, съобщиха на брифинг в Стара Загора разследващите
Трима души са задържани за извършване на измами с кредити. Това съобщи на брифинг Лъчезар Иванов - прокурор в Районна прокуратура – Стара Загора. В брифинга участват също Тан ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Около 700 служители от МВР в Пазарджик ще са ангажирани с изборния процес
Около 700 са служителите от структурни звена на МВР в област Пазарджик, които са ангажирани с изборния процес. Това стана ясно на работна среща с ръководители на държавни институци ...
От началото на следващата седмица във Враца ще заработи нова система за таксуване и информационни услуги на градския транспорт
От началото на следващата седмица във Враца стартира тестовият период на новата електронна система за информиране на гражданите, използващи обществения транспорт в община Враца, а ...
До няколко дни ще започне поетапното пускане на парното в Перник, съобщиха от топлофикационното дружество
От 21 октомври ще започне поетапното пускане на отоплението в Перник, съобщават от „Топлофикация – Перник“. Във връзка с очакваното понижение на среднодневните те ...
Специализирана полицейска операция за противодействие на престъпления, свързани с нарушения на изборното законодателство, се провежда в Гълъбово и Стара Загора
На територията на Областна дирекция на МВР – Стара Загора днес се провеждат активни полицейски действия в Районните управления в Гълъбово, както и Първо и Второ Районни управ ...
Жена от Кресна пострада при побой
Жена от Кресна пострада при побой, нанесен от неин съгражданин, съобщиха от пресцентъра на Областна дирекция на МВР - Благоевград. Сигналът за побоя е подаден на 16 октомври на тел ...
Тикер в 13:29 ч.
Около 700 са служителите от структурни звена на МВР в област Пазарджик, които са ...
Начало В детайли
467
Икономика

Градски фестивал ще предложи вино от местни сортове на жителите и гостите на София днес и утре

Urban Wine Fest София 2024 започва днес в столичното Ларго. Градският винен фестивал е посветен на многообразието на местни сортове винено грозде, с които българските винари дават автентичния облик на българското вино, посочват организаторите от Българската асоциация на винените професионалисти (БАВП).Събитието ще се проведе днес и утре между 16:00 и 22:00 часа. Екип от винени експерти ще представят на посетителите повече от 40 вина от над 17 местни сорта. За музиката ще се погрижат Джаз формация "София" в петък и Софийски духов оркестър в събота.

| 18 Октомври 2024, 08:00 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Градски фестивал ще предложи вино от местни сортове на жителите и гостите на София днес и утре
Градски фестивал ще предложи вино от местни сортове на жителите и гостите на София днес и утре
Снимка © Ивона Величкова

Urban Wine Fest София 2024 започва днес в столичното Ларго. Градският винен фестивал е посветен на многообразието на местни сортове винено грозде, с които българските винари дават автентичния облик на българското вино, посочват организаторите от Българската асоциация на винените професионалисти (БАВП).

"Уиз Еър" (Wizz Air) временно преустановява всички свои полети от и до Тел Авив до 14 януари 2025 г. включително, поради текущата ситуация в региона, съобщиха от авиопревозвача. 

"Авиокомпанията искрено се извинява на своите пътници за причиненото неудобство, но текущите извънредни обстоятелства са напълно извън нейния контрол. Засегнатите пътници могат да изберат пълно възстановяване на сумата в WIZZ кредити или чрез оригиналния метод на плащане, както и безплатни възможности за промяна на полета. Клиентите, които са направили резервациите си чрез онлайн туристически агенции или други посредници, следва да се свържат с тях за възстановяване на заплатената сума или промяна на полет", посочват от "Уиз Еър". 

Редица авиокомпании в различни държави обявиха, че спират полетите си до Тел Авив и Бейрут.

Общинският съвет в Бяла Слатина ще проведе редовното си заседание днес, съобщиха от Съвета. Двадесет и три точки са включени в предварителния дневен ред на общинските съветници.

Една от точките касае актуализация на бюджета на общината. Кметът инж. Иво Цветков предлага на съветниците бюджетът да се актуализира със 17 401 600 лв. В докладната си той посочва, че през годината, след проведени процедури за избор на изпълнители по проектите, финансирани от държавния бюджет, са сключени договори за над 14 млн. лв. Те касаят ремонт на централния площад, облагородяване на пешеходно пространство по улица „Димитър Благоев“, ремонт на улици в Бяла Слатина, както и ремонт на тротоари по протежението на улиците с името „Георги Димитров“ в селата Търнава и Алтимир. 

Две от учебните заведения в общината са спечелили проекти за над един милион лева, получени

Звания „Почетен гражданин на Дряново“ бяха връчени на Тържествено заседание на Общински съвет – Дряново в Ритуалната зала на Общината. 

„Днес ни събира едно от най-значимите събития, събитие, което обединява в едно традиция и любов. Наградите, които ще връчим днес, са израз на висока оценка към хората, които се трудят да прославят нашия град и община. Гордея се, че работя в града, от който са излезли достойни дряновци. Днес, във време на изпитание, по-ясно от всякога разбираме, че сплотени можем да постигнем много“, каза по време на заседанието председателят на Общински съвет – Дряново Тодор Георгиев.

Званието „Почетен гражданин на Дряново“ бе присъдено на Маргрета Григорова, инж. Веселин Кръстев, Антон Антонов, Дончо Дончев, посмъртно на д-р Тодор Тодоров и д-р Тодор Бахчеванов.

„Скъпи дряновци, уважаеми

Добри са условията за туризъм по планините, но по високите места е ветровито и облачно, съобщиха от Планинската спасителна служба (ПСС) на Българския Червен кръст (БЧК). 

Температурите са по-ниски в сравнение с вторник и сутринта на връх Ботев е измерен минус 1 градус.

В планините ще преобладава слънчево време. По-значителни временни увеличения на облачността ще има над източните райони на Стара планина, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология. Ще духа умерен, по високите части – до силен север-северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 15°, на 2000 метра - около 8°.

Сто и тринайсет нарушения на правилата за движение са установени в Пернишка област по време на операция по линия на ROADPOL (Европейската мрежа на службите на пътната полиция), съобщиха от полицията в Перник.  

В периода между 7 и 13 октомври на територията на региона са проверени 3166 моторни превозни средства. 

Трийсет и две от констатираните нарушения са за използване на мобилни телефони без устройства „свободни ръце“ и 81 - за неизползване на обезопасителни колани, каски и системи за деца. За неизползване на колани ще бъдат глобени 68 шофьори. За неизползване на обезопасителни системи за деца ще бъдат санкционирани трима водачи. Глобите за този вид нарушения са в размер на 50 лв. и отнемане на десет контролни точки. От 15 до 20 октомври т.г. ще се състои специализирана полицейска операция, насочена към уязвимите участници в движението – ве

Събитието ще се проведе днес и утре между 16:00 и 22:00 часа. Екип от винени експерти ще представят на посетителите повече от 40 вина от над 17 местни сорта. За музиката ще се погрижат Джаз формация "София" в петък и Софийски духов оркестър в събота.

Това е третото събитие от поредицата градски винени фестивали този месец. Вече минаха изданията във Велико Търново и Варна, а следващата седмица предстои Пловдив.

Urban Wine Fest е част от инициативата на БАВП - Международен ден на мавруда, която вече пета година успява да обедини винени специалисти, търговци и туристически бизнеси в България около каузата да станат българските сортове по-разпознаваеми, българското вино да е предпочитано от местните и туристите и по-популярно извън границите на страната.

Международният ден на мавруда, 26 октомври, вече присъства в световните календари на празници, посветени на винени сортове.

Фестивалите са без вход, а винените дегустации и консумация на вина и храна ще се заплаща на място. Посетителите могат да донесат любимата си дегустационна винена чаша или да използват чаша срещу депозит на място.

Казанлъшкото село Голямо Дряново ще посрещне производители и занаятчии от цялата страна за деветото издание на Фестивала на ореха. Това става ясно от афиша за събитието, публикуван в официалната страница на кметството. Събитието ще е на 19 октомври и се организира под патронажа на Националната асоциация на производителите и преработвателите на черупкови плодове и с подкрепата на земеделския производител Георги Василев. 

За поредна година жителите и гостите на Голямо Дряново ще имат възможност да закупят био ядки, сирена, пчелен мед, керамика, дърворезба и други ръчно изработени стоки. Начало на фестивала ще даде представянето на кулинарна благотворителна изложба, след което ще започне и фолклорна програма с участие на клубове по народни танци и певчески групи. Пресъздадени ще бъдат народни традиции, а специални гости на празника ще са певиците сестри Диневи. 

П

На днешното заседание Общинският съвет оправомощи кмета да смени обслужващата банка на общината. Докладната записка на градоначалника беше изменена и прецизирана по предложение на общинския съветник Антоанетка Станева и подкрепена от всички 11 съветника.

От предварително обявения дневен ред отпадна точката за откриване на процедура за продажба чрез публичен търг с явно наддаване на урегулиран поземлен имот в с. Винарово с площ 872 кв.метра. Искането за оттегляне е от кмета на общината поради допуснати пропуски в документацията. Единодушно бяха приети промяна в поименния списък на капиталовите разходи и отчетът за изпълнението на решенията на Общинския съвет за третото тримесечие на 2024 година. Съветниците отмениха свое решение, върнато от областния управител на област Видин за ново разглеждане.

В края на заседанието беше внесено питане от група общински съветници. С нег

Трафикът на всички гранични контролно-пропускателни пунктове (ГКПП) със съседните на България държави е нормален, съобщиха от Главна дирекция „Гранична полиция“ (ГДГП). Информацията е актуална към 6:00 часа тази сутрин.

По границата с Румъния, заради извършването на основен ремонт на българския участък на Дунав мост при Русе, е въведена временна организация на движение, като трафикът се осъществява в една лента с пропускателен режим и се регулира със светофарна уредба. Освен ГКПП „Русе“, шофьорите в региона могат да се насочат и към пунктовете „Силистра“, „Кардам“, „Дуранкулак“, „Кайнарджа“ и „Крушари“. Последните два са с работно време от 8:00 до 20:00 часа всеки ден и през тях не се пропускат товарни автомобили.

През граничните пунктове „Маказа“, „Златоград“ и &b

Българската банка за развитие има нова стратегия и подготвя различни програми, за да влезе по-директно в публичната политика и да подпомогне преодоляването на регионалните дисбаланси в страната, каза днес в Албена служебният министър на иновациите и растежа Росен Карадимов пред участниците в Годишната среща на местните власти, организирана от Националното сдружение на общините в Република България. По думите му целта е институцията да уплътни ролята си на истинска банка за развитие, като финансира публични обекти. Карадимов уточни, че програмите се разработват в момента и през 2025 г. банката ще стане реален партньор на българските общини, особено за неща, за които държавата не може или няма право да отделя ресурс.

Карадимов посочи още, че местните власти трябва да са много активни по привличането на инвеститори. Той подчерта, че държавата финансира проекти за изграждане на дов

Благотворителната кръводарителска кампания "Усмихни сърце" се организира за пети път в Отделението по трансфузионна хематология на Многопрофилната болница за активно лечение - Пазарджик, съобщават на официалната си страница от лечебното заведение.
"Тази кампания е нашият начин да запазим живи имената на Георги Арнаудов и Ангел Здравков – две лъчезарни момчета, чийто живот бе прекъснат твърде рано. Георги ни напусна преди четири години след тежка битка с онкологично заболяване, а Ангел загубихме преди година – внезапно и трагично. Две усмивки, които вече не могат да греят сред нас , но които никога няма да забравим. Тази кампания е за тях. За техните усмивки. За техния дух. За да покажем, че животът, който те обичаха, може да продължи в нечии други сърца. Те ни бяха отнети, но в нашите ръце е силата да ги помним и да ги почитаме – не с думи, а с действия, които с

Събитието не е подходящо за лица под 18 години. Организаторите апелират за умерена и отговорна консумация и предупреждават, че по време на събитието ще има фото и видео заснемане.

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
От началото на следващата седмица във Враца ще заработи нова система за таксуване и информационни услуги на градския транспорт
Жена от Кресна пострада при побой
Младежът, който преби жена пред денонощен магазин в Перник, е обвинен в умишлено причиняване на смърт
Областният управител върна решението на Общински съвет – Ямбол за преместваемите обекти
Трима души са задържани в София за извършване на измами с кредити в страната, съобщиха на брифинг в Стара Загора разследващите
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Октомври
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Контекст
Около 700 служители от МВР в Пазарджик ще са ангажирани с изборния процес
На преден план
От началото на следващата седмица във Враца ще заработи нова система за таксуване и информационни услуги на градския транспорт
В детайли
До няколко дни ще започне поетапното пускане на парното в Перник, съобщиха от топлофикационното дружество
Контекст
Специализирана полицейска операция за противодействие на престъпления, свързани с нарушения на изборното законодателство, се провежда в Гълъбово и Стара Загора
На преден план
Жена от Кресна пострада при побой
Основна линия
В Областната администрация в Хасково пристигнаха бюлетините и книжата за вота на 27 октомври
Местен фокус
Фирмите, използващи изкуствен интелект, трябва да въведат принципи за защита на служителите, каза проф. Андрияна Андреева
На преден план
Младежът, който преби жена пред денонощен магазин в Перник, е обвинен в умишлено причиняване на смърт
Контекст
Полицаи задържаха употребил алкохол водач без шофьорска книжка, който опитал да избегне проверка в Шумен
Сфера
Заради случаи на пожари със загинал през последните седмици, пожарната в Кърджали излезе с препоръки за предотвратяването им
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.