Начало В детайли Пред паметника „Майка България“ бе честван празникът на Търновския гарнизон
375
България

Пред паметника „Майка България“ бе честван празникът на Търновския гарнизон

Курсанти от Националния военен университет „Васил Левски“ и Духовият оркестър на Военния университет се включиха в отбелязването на празника на Търновския гарнизон.Почитаме бойната слава на 18-ти пехотен Етърски, 20-ти пехотен Добруджански, 46-ти пехотен, 50-ти пехотен резервен, 50-ти опълченски – съставен от доброволци, 70-ти и 83-ти пехотни полкове и отдаваме чест на саможертвата на всички смели български воини, които продължават да живеят в историческата памет на града и народа ни, каза курсант – младши сержант Даниел Иванов.

| 18 Октомври 2024, 08:54 ч.
Пред паметника „Майка България“ бе честван празникът на Търновския гарнизон
Пред паметника „Майка България“ бе честван празникът на Търновския гарнизон
Снимка © БТА

Курсанти от Националния военен университет „Васил Левски“ и Духовият оркестър на Военния университет се включиха в отбелязването на празника на Търновския гарнизон.

Район "Витоша" оттегля подкрепата си за проекта за изграждане на социална услуга в кв. "Княжево", предназначена за резидентна грижа за непридружени деца бежанци от уязвими групи, съобщават от районната администрация на своята фейсбук страница.

След внимателно изслушване на мнението на местната общност и допълнителни проучвания стигнахме до заключението, че предложената локация не отговаря на необходимите стандарти за осигуряване на адекватна социална грижа за децата, посочват от район "Витоша". Те допълват, че решението за оттегляне на подкрепата за проекта и изпращането на съответното писмо до Държавната агенция по бежанци е базирано на грижата на районната администрация за безопасността и доброто развитие на децата, както и на нуждите и опасенията на нашите граждани.

Надяваме се, че това ще послужи като стимул за разумно преосмисляне на проекта и намиране на подходяща

На тази извънредна сесия няма да присъствам и няма да се подпиша, защото тя има изцяло предизборен характер. Това заяви общинският съветник от групата на "БСП за България" Ваня Григорова пред журналисти по повод извънредното заседание на Столичния общински съвет (СОС) днес. 

По думите тази извънредна сесия не предлага решения на проблемите, които са реални. Единственият доклад, които предлага решение, беше предложен от мен и подписан от Иван Таков и Екатерина Йорданова. Той е за гарантиране на средствата на допълнителните възнаграждения за транспортните работници, но не беше подкрепен от останалите вносители за провеждането на извънредна сесия, обясни Григорова. 

Според нея партийните формации трябва да се научат, че предизборните кампании са, за да покажат на избирателите как могат да се решават проблемите, а не да използват проблемите за предизборна кампания

Създателят на прототип на хиперавтомобил инж. Ахмед Мерчев каза , че изборът на място за фабриката му е бил съзнателен, защото иска да помогне за развитието на родния си край.

Преди дни той представи прототипа в родното си село Слащен. Фабриката на инж. Мерчев е в село Туховища - само на три километра от родното му място. Първоначалното му желание е било базата да е в Слащен, но поради липса на подходящ терен я изгражда в съседното село. С това Родопите се превръщат в място, в което се създават прототипи на суперавтомобили. Разработката на първият прототип - "Алиено Сентиеро", предвижда той да е с мощност над пет хиляди конски сили и да развива скорост над 585 км/час. 

Това са проектни скорости, като за някои от моделите ще предлагаме и по-опростени, съответно и по-евтини и достъпни версии, каза още инж. Мерчев. Той допълни, че все още са на етап разработки, тепърва

Служебният министър на отбраната Атанас Запрянов ще участва в срещата на военните министри на НАТО в Брюксел на 17 и 18 октомври, съобщиха от Министерството на отбраната (МО). 

На форума ще бъдат обсъдено как да бъдат прилагани най-важните решения, свързани с отбранителния и възпиращ потенциал на Алианса, взети на срещата на върха във Вашингтон през юли 2024 г. Ще бъде обсъдена и подготовката на предстоящата среща на върха през 2025 г. в Хага. 

В Брюксел ще се проведе работно заседание на Съвета НАТО-Украйна, на което ще бъдат обсъдени дългосрочната политическа и практическа подкрепа за Украйна, актуална информация във връзка със ситуацията на бойното поле и текущите и бъдещи потребности на страната.

За първи път по време на среща на министрите на отбраната на страните-членки на НАТО ще бъде проведено работно заседание с партньорите от Индийско-Тихоокеан

От 7:00 часа в Хасковска област започна полицейска акция срещу изборната търговия. До този момент има петима задържани, съобщи в Любимец директорът на Областната дирекция на МВР в Хасково Иван Расоков. 

На частен адрес в Хасково са намерени лични карти със списъци. Открити са дози от различни видове наркотици, голямо количество цигари без бандерол, стоки от защитени търговски марки, посочи Расоков.

Проверяваните обекти и лица са набелязани след анализ от предишни избори и за тях се смята, че са рискови за търговия с гласове. Всеки сигнал, който се получи, се проверява в детайли и се докладва на прокуратурата, допълни Расоков. По негови думи до този момент са издадени 21 предупредителни протокола срещу лица, за които съмнения, че се занимават с дейност, нарушаваща политическите права на гражданите.

Акцията ще продължи през целия днешен ден, проверки ще има и д

Почитаме бойната слава на 18-ти пехотен Етърски, 20-ти пехотен Добруджански, 46-ти пехотен, 50-ти пехотен резервен, 50-ти опълченски – съставен от доброволци, 70-ти и 83-ти пехотни полкове и отдаваме чест на саможертвата на всички смели български воини, които продължават да живеят в историческата памет на града и народа ни, каза курсант – младши сержант Даниел Иванов.

Той припомни датата 1 септември 1914 година, когато търновецът генерал-лейтенант Иван Фичев става министър на войната, на 22 септември, той подписва заповедта, с която се обявяват бойни празници на частите. С тази заповед 20 октомври, който е последният ден от боевете при Бунархисар, е определен като празник на двата търновски полка – 18-и пехотен Етърски и 20-и пехотен Добруджански.

Дълги години празникът е бил честван независимо от влезлите в сила клаузи на Ньойския договор, според които през 20-те години в Търновския гарнизон остава само една дружина. Честванията продължават до 1943 г., когато за последен път в гарнизона се отдава почит към полковете, формирани и дислоцирани в Търновския гарнизон. Празникът е възстановен през 2015 г. 

Сред официалните гости бяха и четиримата заместник-началници на Националния военен университет – полк. Георги Крайнов, полк. Николай Урумов, полк. Иван Йовков, подполк. Светломир Стоянов, както и зам.-кметът на Община Велико Търново проф. Георги Камарашев.

Цветя пред паметника „Майка България“ поднесоха заместник-председателят на Общинския съвет Росен Иванов, полковникът от запаса проф. Михаил Харалампиев – председател на Областната организация на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва във Велико Търново. 

Ние сме горещи поддръжници на разширяването на Европейския съюз (ЕС), но при спазването на общите условия и процедурата, която е известна на всички“. Това заяви служебният премиер Димитър Главчев в Берлин, където участва в Срещата на върха в рамките на „Берлинския процес“, съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет. „Ние винаги сме били на позицията, че всяка една страна, която е кандидат за член на ЕС, трябва да има собствени заслуги за участието си в Европейския съюз, както и да спазва всички права и отговорности, които е поела в процеса“, посочва Главчев. 

Министър-председателят акцентира, че по отношение на двустранните срещи в хода на процеса е предложено преговорите да се разширят на равнище държава кандидат-членка – ЕС, за да се избегнат противоречията между две държави. „В крайна сметка ние това сме го направили с Репуб

В много случаи общини, които в продължение на години страдат от безводие, не правят достатъчно, за да разрешат проблемите с липсата на вода. Това каза пред журналисти в Бургас министърът на околната среда и водите Петър Димитров. Той посочи като пример държавната програма за финансиране на общински проекти за периода 2024 – 2026 г., към която почти липсват подадени проекти, свързани с водоснабдяването и канализацията. 

“Учудват ме местните властите, които имат дългогодишни проблеми, свързани с водите, но не участват по програми за обновяване на инфраструктурата. Нужно е по-отговорно отношение от тяхна страна. Има огромен проблем с безводието в страната. Проблемът не засяга само малките населени места“, каза Димитров. Той добави, че в Перник например загубите на вода надхвърлят 80 на сто, градът често се сблъсква с режим на водата, но действия не са предпр

Истината е, че задръствания в София има и ще продължава да има, когато имаш 800 000 коли, които и тази година са се увеличили. Населението също се увеличава, строи се, развива се градът. Това каза кметът на София Васил Терзиев пред журналисти. Коментарът му е във връзка с извънредното заседание на Столичния общински съвет за силно затруднения трафик, транспортното обслужване и пътната безопасност в града. 

Терзиев посочи, че амбицията е да се подобри инфраструктурата на града. Ще продължава да има трафик и това не трябва да е изненада за никого, добави кметът. Всички искаме да караме по европейски улици и това го дължим на софиянци. Задръстванията ще продължава да ги има, докато този град се развива, каза още Терзиев. Той посочи, че така е било и преди. "Не сме ние първите, които затварят улици, за да се строи", допълни кметът. 

Той обясни, че е в голяма дилема

Годишната среща на местните власти в курортния комплекс “Албена”, която е организирана от Националното сдружение на общините в България, продължава и днес с пленарни сесии. 

В първата сесия в зала „Сий“ на хотел „Парадайз Блу“ беше обсъдена темата за използване на местните ресурси за стопанско оживяване на селските райони.

“Настоящето събитие е посветено на добрите практики и предизвикателствата пред местните власти за прилагането на ключовите приоритети на селскостопанската политика. Тя включва подобряване на пътищата, оползотворяването на местните ресурси”, каза в началото на събитието консултантът и партньор в проект “Растеж чрез активизиране на местния потенциал” Евгени Иванов.

Според кмета на община Летница Красимир Джонев през последните три години европейската политика за развитие на селските

Равнището на регистрираната безработица в България през септември се е понижило до 5,2%. В края на месеца броят на безработните е бил 147 196, което е с 3513 по-малко в сравнение с август. Това сочат данните на Агенцията по заетостта. 

Общо 14 022 безработни са започнали работа през септември с посредничеството на бюрата по труда в страната. Броят им се е увеличил с близо 2500 или с 21% спрямо август. Според данните 864 души от групите на търсещите работа заети, учащи и пенсионери също са се включили в заетост с подкрепата на трудовите посредници. Отчита се увеличение на заявените в бюрата по труда свободни работни места на първичния пазар, които през септември са 9 614. В реалната икономика свободните позиции са най-много в сферата на образованието (27,4%), следват преработващата промишленост (24,1%), търговията (11,0%), държавно управление (9,2%), административни и спома

 

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
До няколко дни ще започне поетапното пускане на парното в Перник, съобщиха от топлофикационното дружество
От 21 октомври ще започне поетапното пускане на отоплението в Перник, съобщават от „Топлофикация – Перник“. Във връзка с очакваното понижение на среднодневните те ...
Отвориха за кандидатстване процедура "За по-добро бъдеще" за предоставяне на пакети с продукти за новородени
Отворена за кандидатстване е процедура за директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ „За по-добро бъдеще“ по Програма „Храни и основно материално подпо ...
В Роман започва традиционният есенен панаир
От днес до неделя ще се проведе традиционният есенен панаир в Роман, съобщиха във фейсбук страницата си от Община Роман. Петъчният ден е обявен за неучебен за всички учебни заведен ...
В община Бяла Слатина спортната инфраструктура и дейностите са на високо ниво, каза кметът инж. Иво Цветков
В община Бяла Слатина спортната инфраструктура и дейности са на високо ниво, каза кметът инж. Иво Цветков по повод получена днес награда „Кмет на годината“ в категория ...
Община Бяла Слатина ще кандидатства с проект за обновяване на стадиона в града
На заседание на Общински съвет – Бяла Слатина беше подкрепено намерение на администрацията да кандидатства с проектно предложение за обновяване на стадиона в града. Финансира ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Около 700 служители от МВР в Пазарджик ще са ангажирани с изборния процес
Около 700 са служителите от структурни звена на МВР в област Пазарджик, които са ангажирани с изборния процес. Това стана ясно на работна среща с ръководители на държавни институци ...
От началото на следващата седмица във Враца ще заработи нова система за таксуване и информационни услуги на градския транспорт
От началото на следващата седмица във Враца стартира тестовият период на новата електронна система за информиране на гражданите, използващи обществения транспорт в община Враца, а ...
До няколко дни ще започне поетапното пускане на парното в Перник, съобщиха от топлофикационното дружество
От 21 октомври ще започне поетапното пускане на отоплението в Перник, съобщават от „Топлофикация – Перник“. Във връзка с очакваното понижение на среднодневните те ...
Специализирана полицейска операция за противодействие на престъпления, свързани с нарушения на изборното законодателство, се провежда в Гълъбово и Стара Загора
На територията на Областна дирекция на МВР – Стара Загора днес се провеждат активни полицейски действия в Районните управления в Гълъбово, както и Първо и Второ Районни управ ...
Жена от Кресна пострада при побой
Жена от Кресна пострада при побой, нанесен от неин съгражданин, съобщиха от пресцентъра на Областна дирекция на МВР - Благоевград. Сигналът за побоя е подаден на 16 октомври на тел ...
Тикер в 13:29 ч.
Около 700 са служителите от структурни звена на МВР в област Пазарджик, които са ...
Начало В детайли
375
България

Пред паметника „Майка България“ бе честван празникът на Търновския гарнизон

Курсанти от Националния военен университет „Васил Левски“ и Духовият оркестър на Военния университет се включиха в отбелязването на празника на Търновския гарнизон.Почитаме бойната слава на 18-ти пехотен Етърски, 20-ти пехотен Добруджански, 46-ти пехотен, 50-ти пехотен резервен, 50-ти опълченски – съставен от доброволци, 70-ти и 83-ти пехотни полкове и отдаваме чест на саможертвата на всички смели български воини, които продължават да живеят в историческата памет на града и народа ни, каза курсант – младши сержант Даниел Иванов.

| 18 Октомври 2024, 08:54 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Пред паметника „Майка България“ бе честван празникът на Търновския гарнизон
Пред паметника „Майка България“ бе честван празникът на Търновския гарнизон
Снимка © БТА

Курсанти от Националния военен университет „Васил Левски“ и Духовият оркестър на Военния университет се включиха в отбелязването на празника на Търновския гарнизон.

Район "Витоша" оттегля подкрепата си за проекта за изграждане на социална услуга в кв. "Княжево", предназначена за резидентна грижа за непридружени деца бежанци от уязвими групи, съобщават от районната администрация на своята фейсбук страница.

След внимателно изслушване на мнението на местната общност и допълнителни проучвания стигнахме до заключението, че предложената локация не отговаря на необходимите стандарти за осигуряване на адекватна социална грижа за децата, посочват от район "Витоша". Те допълват, че решението за оттегляне на подкрепата за проекта и изпращането на съответното писмо до Държавната агенция по бежанци е базирано на грижата на районната администрация за безопасността и доброто развитие на децата, както и на нуждите и опасенията на нашите граждани.

Надяваме се, че това ще послужи като стимул за разумно преосмисляне на проекта и намиране на подходяща

На тази извънредна сесия няма да присъствам и няма да се подпиша, защото тя има изцяло предизборен характер. Това заяви общинският съветник от групата на "БСП за България" Ваня Григорова пред журналисти по повод извънредното заседание на Столичния общински съвет (СОС) днес. 

По думите тази извънредна сесия не предлага решения на проблемите, които са реални. Единственият доклад, които предлага решение, беше предложен от мен и подписан от Иван Таков и Екатерина Йорданова. Той е за гарантиране на средствата на допълнителните възнаграждения за транспортните работници, но не беше подкрепен от останалите вносители за провеждането на извънредна сесия, обясни Григорова. 

Според нея партийните формации трябва да се научат, че предизборните кампании са, за да покажат на избирателите как могат да се решават проблемите, а не да използват проблемите за предизборна кампания

Създателят на прототип на хиперавтомобил инж. Ахмед Мерчев каза , че изборът на място за фабриката му е бил съзнателен, защото иска да помогне за развитието на родния си край.

Преди дни той представи прототипа в родното си село Слащен. Фабриката на инж. Мерчев е в село Туховища - само на три километра от родното му място. Първоначалното му желание е било базата да е в Слащен, но поради липса на подходящ терен я изгражда в съседното село. С това Родопите се превръщат в място, в което се създават прототипи на суперавтомобили. Разработката на първият прототип - "Алиено Сентиеро", предвижда той да е с мощност над пет хиляди конски сили и да развива скорост над 585 км/час. 

Това са проектни скорости, като за някои от моделите ще предлагаме и по-опростени, съответно и по-евтини и достъпни версии, каза още инж. Мерчев. Той допълни, че все още са на етап разработки, тепърва

Служебният министър на отбраната Атанас Запрянов ще участва в срещата на военните министри на НАТО в Брюксел на 17 и 18 октомври, съобщиха от Министерството на отбраната (МО). 

На форума ще бъдат обсъдено как да бъдат прилагани най-важните решения, свързани с отбранителния и възпиращ потенциал на Алианса, взети на срещата на върха във Вашингтон през юли 2024 г. Ще бъде обсъдена и подготовката на предстоящата среща на върха през 2025 г. в Хага. 

В Брюксел ще се проведе работно заседание на Съвета НАТО-Украйна, на което ще бъдат обсъдени дългосрочната политическа и практическа подкрепа за Украйна, актуална информация във връзка със ситуацията на бойното поле и текущите и бъдещи потребности на страната.

За първи път по време на среща на министрите на отбраната на страните-членки на НАТО ще бъде проведено работно заседание с партньорите от Индийско-Тихоокеан

От 7:00 часа в Хасковска област започна полицейска акция срещу изборната търговия. До този момент има петима задържани, съобщи в Любимец директорът на Областната дирекция на МВР в Хасково Иван Расоков. 

На частен адрес в Хасково са намерени лични карти със списъци. Открити са дози от различни видове наркотици, голямо количество цигари без бандерол, стоки от защитени търговски марки, посочи Расоков.

Проверяваните обекти и лица са набелязани след анализ от предишни избори и за тях се смята, че са рискови за търговия с гласове. Всеки сигнал, който се получи, се проверява в детайли и се докладва на прокуратурата, допълни Расоков. По негови думи до този момент са издадени 21 предупредителни протокола срещу лица, за които съмнения, че се занимават с дейност, нарушаваща политическите права на гражданите.

Акцията ще продължи през целия днешен ден, проверки ще има и д

Почитаме бойната слава на 18-ти пехотен Етърски, 20-ти пехотен Добруджански, 46-ти пехотен, 50-ти пехотен резервен, 50-ти опълченски – съставен от доброволци, 70-ти и 83-ти пехотни полкове и отдаваме чест на саможертвата на всички смели български воини, които продължават да живеят в историческата памет на града и народа ни, каза курсант – младши сержант Даниел Иванов.

Той припомни датата 1 септември 1914 година, когато търновецът генерал-лейтенант Иван Фичев става министър на войната, на 22 септември, той подписва заповедта, с която се обявяват бойни празници на частите. С тази заповед 20 октомври, който е последният ден от боевете при Бунархисар, е определен като празник на двата търновски полка – 18-и пехотен Етърски и 20-и пехотен Добруджански.

Дълги години празникът е бил честван независимо от влезлите в сила клаузи на Ньойския договор, според които през 20-те години в Търновския гарнизон остава само една дружина. Честванията продължават до 1943 г., когато за последен път в гарнизона се отдава почит към полковете, формирани и дислоцирани в Търновския гарнизон. Празникът е възстановен през 2015 г. 

Сред официалните гости бяха и четиримата заместник-началници на Националния военен университет – полк. Георги Крайнов, полк. Николай Урумов, полк. Иван Йовков, подполк. Светломир Стоянов, както и зам.-кметът на Община Велико Търново проф. Георги Камарашев.

Цветя пред паметника „Майка България“ поднесоха заместник-председателят на Общинския съвет Росен Иванов, полковникът от запаса проф. Михаил Харалампиев – председател на Областната организация на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва във Велико Търново. 

Ние сме горещи поддръжници на разширяването на Европейския съюз (ЕС), но при спазването на общите условия и процедурата, която е известна на всички“. Това заяви служебният премиер Димитър Главчев в Берлин, където участва в Срещата на върха в рамките на „Берлинския процес“, съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет. „Ние винаги сме били на позицията, че всяка една страна, която е кандидат за член на ЕС, трябва да има собствени заслуги за участието си в Европейския съюз, както и да спазва всички права и отговорности, които е поела в процеса“, посочва Главчев. 

Министър-председателят акцентира, че по отношение на двустранните срещи в хода на процеса е предложено преговорите да се разширят на равнище държава кандидат-членка – ЕС, за да се избегнат противоречията между две държави. „В крайна сметка ние това сме го направили с Репуб

В много случаи общини, които в продължение на години страдат от безводие, не правят достатъчно, за да разрешат проблемите с липсата на вода. Това каза пред журналисти в Бургас министърът на околната среда и водите Петър Димитров. Той посочи като пример държавната програма за финансиране на общински проекти за периода 2024 – 2026 г., към която почти липсват подадени проекти, свързани с водоснабдяването и канализацията. 

“Учудват ме местните властите, които имат дългогодишни проблеми, свързани с водите, но не участват по програми за обновяване на инфраструктурата. Нужно е по-отговорно отношение от тяхна страна. Има огромен проблем с безводието в страната. Проблемът не засяга само малките населени места“, каза Димитров. Той добави, че в Перник например загубите на вода надхвърлят 80 на сто, градът често се сблъсква с режим на водата, но действия не са предпр

Истината е, че задръствания в София има и ще продължава да има, когато имаш 800 000 коли, които и тази година са се увеличили. Населението също се увеличава, строи се, развива се градът. Това каза кметът на София Васил Терзиев пред журналисти. Коментарът му е във връзка с извънредното заседание на Столичния общински съвет за силно затруднения трафик, транспортното обслужване и пътната безопасност в града. 

Терзиев посочи, че амбицията е да се подобри инфраструктурата на града. Ще продължава да има трафик и това не трябва да е изненада за никого, добави кметът. Всички искаме да караме по европейски улици и това го дължим на софиянци. Задръстванията ще продължава да ги има, докато този град се развива, каза още Терзиев. Той посочи, че така е било и преди. "Не сме ние първите, които затварят улици, за да се строи", допълни кметът. 

Той обясни, че е в голяма дилема

Годишната среща на местните власти в курортния комплекс “Албена”, която е организирана от Националното сдружение на общините в България, продължава и днес с пленарни сесии. 

В първата сесия в зала „Сий“ на хотел „Парадайз Блу“ беше обсъдена темата за използване на местните ресурси за стопанско оживяване на селските райони.

“Настоящето събитие е посветено на добрите практики и предизвикателствата пред местните власти за прилагането на ключовите приоритети на селскостопанската политика. Тя включва подобряване на пътищата, оползотворяването на местните ресурси”, каза в началото на събитието консултантът и партньор в проект “Растеж чрез активизиране на местния потенциал” Евгени Иванов.

Според кмета на община Летница Красимир Джонев през последните три години европейската политика за развитие на селските

Равнището на регистрираната безработица в България през септември се е понижило до 5,2%. В края на месеца броят на безработните е бил 147 196, което е с 3513 по-малко в сравнение с август. Това сочат данните на Агенцията по заетостта. 

Общо 14 022 безработни са започнали работа през септември с посредничеството на бюрата по труда в страната. Броят им се е увеличил с близо 2500 или с 21% спрямо август. Според данните 864 души от групите на търсещите работа заети, учащи и пенсионери също са се включили в заетост с подкрепата на трудовите посредници. Отчита се увеличение на заявените в бюрата по труда свободни работни места на първичния пазар, които през септември са 9 614. В реалната икономика свободните позиции са най-много в сферата на образованието (27,4%), следват преработващата промишленост (24,1%), търговията (11,0%), държавно управление (9,2%), административни и спома

 

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
До няколко дни ще започне поетапното пускане на парното в Перник, съобщиха от топлофикационното дружество
Отвориха за кандидатстване процедура "За по-добро бъдеще" за предоставяне на пакети с продукти за новородени
В Роман започва традиционният есенен панаир
В община Бяла Слатина спортната инфраструктура и дейностите са на високо ниво, каза кметът инж. Иво Цветков
Община Бяла Слатина ще кандидатства с проект за обновяване на стадиона в града
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Октомври
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Контекст
Около 700 служители от МВР в Пазарджик ще са ангажирани с изборния процес
На преден план
От началото на следващата седмица във Враца ще заработи нова система за таксуване и информационни услуги на градския транспорт
В детайли
До няколко дни ще започне поетапното пускане на парното в Перник, съобщиха от топлофикационното дружество
Контекст
Специализирана полицейска операция за противодействие на престъпления, свързани с нарушения на изборното законодателство, се провежда в Гълъбово и Стара Загора
На преден план
Жена от Кресна пострада при побой
Основна линия
В Областната администрация в Хасково пристигнаха бюлетините и книжата за вота на 27 октомври
Местен фокус
Фирмите, използващи изкуствен интелект, трябва да въведат принципи за защита на служителите, каза проф. Андрияна Андреева
На преден план
Младежът, който преби жена пред денонощен магазин в Перник, е обвинен в умишлено причиняване на смърт
Контекст
Полицаи задържаха употребил алкохол водач без шофьорска книжка, който опитал да избегне проверка в Шумен
Сфера
Заради случаи на пожари със загинал през последните седмици, пожарната в Кърджали излезе с препоръки за предотвратяването им
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.