Начало Контекст С разпит на свидетели продължава делото за катастрофата край Своге, при която загинаха 20 души
429
България

С разпит на свидетели продължава делото за катастрофата край Своге, при която загинаха 20 души

С разпит на свидетели продължава делото за катастрофата край Своге, при която загинаха 20 души. Инцидентът стана на 25 август 2018 година.Обвинителният акт бе връщан три пъти на прокуратурата заради откривани допуснати нарушения.

| 18 Октомври 2024, 09:21 ч.
С разпит на свидетели продължава делото за катастрофата край Своге, при която загинаха 20 души
С разпит на свидетели продължава делото за катастрофата край Своге, при която загинаха 20 души
Снимка © Христо Касабов

С разпит на свидетели продължава делото за катастрофата край Своге, при която загинаха 20 души. Инцидентът стана на 25 август 2018 година.

Нелегален хранителен магазин, оръжие, злато, наркотици и списъци с предполагаеми избиратели са разкрити при акция на полицията в област Хасково вчера, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР (ОДМВР).

Както съобщихме, операцията с основна насоченост противодействие на престъпления, свързани с политическите права на гражданите, започва в 7:00 часа и продължи през целия ден на територията на областта. Тя приключи със задържането на общо 20 души по Закона за МВР. Издадени бяха седем предупредителни протоколи и бяха образувани пет досъдебни производства. Заведени бяха шест преписки за купуване на гласове.

В Любимец е установен незаконен търговски обект, в който са намерени  2120 къса безакцизни цигари. В жилище в хасковския квартал „Орфей“ са открити грам метаамфетамин и пистолет без документи. Дрога е открита на още пет места. От дом в Любимец

Целева помощ за отопление до момента е отпусната на 5244 домакинства в област Ямбол. Има вероятност тази година броят им да надхвърли отпуснатите през изминалия отоплителен сезон. Това съобщи директорът на Регионалната дирекция „Социално подпомагане“ (РДСП) Емилия Марчева.

През миналата година енергийни помощи са получили 5417 семейства в областта, уточни Марчева. Предвид това, че 342 от подадените заявления са в момента в обработка, а срокът за подаване е до 31 октомври, възможно е да са повече отпуснатите през тази година помощи, коментира тя.

До момента в Ямболска област са подадени 6250 заявления за помощ за отопление, но една част от тях – 664, са отказани. Най-честата причина за отказите е, че средномесечният доход на семейството е надвишил доходния критерий за отпускане на целевата помощ, посочи още директорът на РДСП – Ямбол. 

Мотоциклетист загина, след като се удари в каруца, съобщиха от Областната дирекция на МВР във Видин.

Сигналът за пътнотранспортното произшествие, станало на изхода на Видин в посока Дунавци, е получен вчера в 14:39 часа. При огледа на местопроизшествието разследващите констатирали, че мотоциклет с видинска регистрация, управляван от 35-годишен мъж от с. Капитановци, на прав участък от пътя, се е ударил в задното дясно колело на пресичащата от ляво на дясно пътното платно каруца. Мотоциклетистът е загинал. Водачът на каруцата – 38-годишен видинчанин, е бил задържан с полицейска мярка за срок до 24 часа. Работата по случая продължава, като е образувано досъдебно производство.

По данни на МВР за последното денонощие на територията на страната са загинали трима души, а 20 са ранени при 20 тежки катастрофи. 

Рамково споразумение за взаимопомощ между общините и електроразпределителните дружества (ЕРП) подписаха по време на Годишната среща на местните власти в курортен комплекс "Албена" трите електроразпределителни дружества и Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ). 

С това споразумение ще утвърдим нашия диалог с ЕРП-тата. Разчитам действително на диалог и съдействие на ЕРП с всички кметове и общини, каза председателят на Управителния съвет на НСОРБ и кмет на Велико Търново Даниел Панов. 

Председателят на Управителния съвет на "Електроразпределение Север" Атанас Колев каза, че дружеството не е спирало да работи заедно с местната власт. "Надявам се с подписването на това споразумение да продължим да си партнираме, както и досега", каза още той. 

"Това споразумение е плод на много работа. Работа не по текстовете, а по-скоро по коорд

Приключи първата по рода си Среща на върха между Европейския съюз и Съвета за сътрудничество в Персийския залив, съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет (МС) на официалната си фейсбук страница. Събитието даде ясен политически сигнал за задълбочаване на икономическите и политическите отношения с държавите от Персийския залив, посочиха от МС. В срещата участва и служебният министър-председател на България Димитър Главчев

Имаме много добри отношения със Саудитска Арабия, отбелязах със задоволство при разговора си в Брюксел с принц Мохамед бин Салман Ал Сауд, престолонаследник и министър-председател на Кралство Саудитска Арабия. Наред с развитието на двустранните връзки във фокуса на разговора ни беше и значимостта на отношенията между ЕС и Съвета за сътрудничество в Персийския залив, написа в профила си във фейсбук служебния премиер. 

След края на събитието

Обвинителният акт бе връщан три пъти на прокуратурата заради откривани допуснати нарушения. Подсъдим е шофьорът на автобуса, който се обърна - Григор Григоров, и още петима - Бисер Иванов, Светослав Трифонов, Иван Иванов, Стела Попниколова и Михаела Томова. Обвиненията са за причиняване на смърт по непредпазливост на повече от едно лице и на телесни повреди на други при катастрофата. Григор Григоров е обвинен за това, че при управление на превозно средство е причинил смъртта на 20 души и телесни повреди на други десетима вследствие на катастрофа.

Прокуратурата твърди, че инцидентът е станал при мокра настилка, след като автобусът е навлязъл в насрещното движение. Ударил се е в две коли и после се е блъснал в мантинелата, преминал през нея и навлязъл в страничния скат. Там се е преобърнал и спрял в дерето.

Превозното средство се е движило с 53,5 км/час. Така, според обвинението, с тази скорост шофьорът не е имал възможност да завие, без да навлезе в насрещното платно. Това е било възможно само ако е спазил максимално допустимата скорост от 40 км/час. Разследващите имат претенции и за качеството на пътната настилка в района на катастрофата.

Материалите по делото са около 270 тома, разпитани са над 100 свидетели, има и заключения на десетки вещи лица.

С 355-метров тиквеник Севлиево посрещна хиляди гости за празниците на града, които са посветени на Петковден. За седмица Севлиево се превръща в столица на тиквата и в център на различни инициативи, свързани с емблематичния за района плод.

В празничната събота Краси Радков забавлява публиката на сцената на Празника на тиквата. Изявиха се местни таланти и певчески групи, а хилядите събрали се на площада пред общинската администрация се хванаха на голямото севлиевско хоро.

По-рано шеф Ради Стамболов показа уменията си по правене на йогурт сладолед с тиква, като произведенията му бяха опитани от желаещите посетители.

По традиция за празника на Севлиево местните кулинари и ресторантьори обединяват усилия, за да зарадват гостите и гражданите на общината с 355-метров тиквеник. Тази година с безвъзмезден труд и дарени от тях продукти те успяха да почерпят всички гост

Проверки на готовността за зимно поддържане на общинските пътища и снегопочистващата техника разпореди на общините областният управител на област Разград Владимир Димитров, съобщиха от държавната институция. 

Кметовете трябва да обърнат внимание на готовността на техниката за извличане на закъсали товарни автомобили. Задължително трябва да се осигури финансиране на дейностите по подготовката за зимата и да се отделят целеви средства в кметствата за допълнителни разходи при аварийно-възстановителни работи, посочват от областната управа. 

Оттам допълват, че в общините ще бъдат изготвени списъци на собствениците, притежаващи техника, която е годна за участие в бедствени ситуации през зимата. През ноември миналата година заради усложнената зимна обстановка в област Разград беше обявено бедственото положение. Обилните снеговалежи и силният вятър тогава предизвикаха

Двама мъже са задържани за шофиране под въздействието на наркотици, единият е употребил и алкохол, съобщиха от Областната дирекция на МВР – Видин в информационния бюлетин.

Видинчанин на 43 г., шофирал лек автомобил, е спрян вчера за проверка на ул. „Преславска“ в областния град. При тестване с техническо средство пробата на водача реагирала положително на  метадон. Мъжът е дал и проби за изследване в Центъра за спешна медицинска помощ. 

Снощи около 22:00 ч. в с. Медовница униформени служители спрели за проверка 48-годишен мъж от Враца. При тестване с дрегер пробата на водача отчела 2,28 промила алкохол, а пробата с техническо средство индикирала положително на амфетамин. 

И по двата случая са образувани досъдебни производства, уточниха от полицията.

По данни на сектора „Пътна полиция“ Видин от 7 до 13 октомври пр

Изключително слаб интерес към пробното гласуване с машини отчитат от Районната избирателна комисия (РИК) в Ямбол. То бе организирано днес за жителите на четири от петте общини на областта – Ямбол, Тунджа, Елхово и Стралджа. За община Болярово не е организирано, тъй като там има само две секции, в които ще се гласува с машини, каза председателят на РИК – Ямбол Ани Канева.

Само двама желаещи да им бъде разяснено как се гласува с машина е имало в Елхово и трима в Стралджа. „Интересът към демонстрационното гласуване е изключително занижен вече на този етап. Все по-малко избиратели проявяват интерес. Вероятно, защото хората вече се научиха как се гласува с машина, изборите доста често се случват“, посочи Канева.

В област Ямбол са образувани 232 избирателни секции, от които четири подвижни. Очаква се в понеделник (21 октомври) в Ямбол да пристигнат 102

Празник на спорта, здравето и дълголетието за хората от третата възраст се състоя в плевенския парк „Кайлъка“. Събитието бе открито от заместник-председателя на Българска федерация „Спорт за всички“ (БФСВ) Ирен Цветкова, която връчи благодарствен плакет на кмета на Плевен д-р Валентин Христов. Плакетът беше получен от представител на общината. 

В спортния празник с различни активности се включиха близо 70 представители на клуб „Спартакисти - спорт за всички“ - Плевен, Спортен клуб (СК) „Кула - спорт за всички“ - град Кула и СК „Мрамор - спорт за всички“ - село Мрамор. 

Най-възрастният участник беше 90-годишният Георги Шабански. Той се включи в композицията „Боят край Плевен. Залавянето на Осман паша“. Другите два отбора също представиха свои композиции.

Организатори на спортния празн

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
От плевенския клуб на спартакистите отпразнуваха 90-годишнината на най-възрастния спортист Георги Шабански
Спортен клуб (СК)„Спартакисти – за здраве и дълголетие“ към народно читалище (НЧ) „Съгласие 1869“ в Плевен отбеляза 90-годишнината на най-възрастния с ...
Нараства употребата на лесен за укриване синтетичен наркотик, който не се отчита и на тестовете, предупреждават специалистите
Поради лесното пренасяне и укриване напоследък има ръст на употребата на синтетични наркотици. Това заяви началникът на сектор в териториалната дирекция на Агенция „Митници&l ...
Невзривен боеприпас бе открит в област Сливен и унищожен от военнослужещи
Специализиран екип от Центъра за подготовка на специалисти – Сливен, под ръководството на капитан Михаил Попов, разузна, транспортира и унищожи един 152 мм бронебойно трасира ...
В МВР са получени близо 200 сигнала за купуване на гласове, съобщи министър Атанас Илков
В МВР са получени близо 200 сигнала за купуване на гласове, а образуваните досъдебни производства за престъпления против политическите права на гражданите са 70, показват данните, ...
Нова директива ще хармонизира правилата за фалити на фирмите, каза евродепутатът Емил Радев
По думите му причината е, че в отделните държави членки правилата са много различни. Някъде такова производство приключва за 6 месеца, в други страни продължават по 7-8 години, обя ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
При натоварен трафик днес и утре движението в тунела „Топли дол“ ще бъде временно спирано и ще се осигурят две ленти в посока Варна
Екипи на сектор „Пътна полиция“ при Областната дирекция на МВР - София предприемат действия за по - висока проходимост в района на тунел „Топли дол“ на авто ...
Двойно повече специалисти по информационни технологии проверяват машините за вота, каза Росен Карадимов в писмо до Обществения съвет на ЦИК
Служебният кабинет осигури двойно повече IT специалисти от държавната администрация, които удостоверяват устройствата за машинно гласуване за парламентарния вот. Това пише служебни ...
От плевенския клуб на спартакистите отпразнуваха 90-годишнината на най-възрастния спортист Георги Шабански
Спортен клуб (СК)„Спартакисти – за здраве и дълголетие“ към народно читалище (НЧ) „Съгласие 1869“ в Плевен отбеляза 90-годишнината на най-възрастния с ...
Нараства употребата на лесен за укриване синтетичен наркотик, който не се отчита и на тестовете, предупреждават специалистите
Поради лесното пренасяне и укриване напоследък има ръст на употребата на синтетични наркотици. Това заяви началникът на сектор в териториалната дирекция на Агенция „Митници&l ...
Сдружението МИРГ - Самоков - Белица - Сърница ще работи за развитието на рибарския сектор с нови технологии
Местна инициативна рибарска група (МИРГ) - Самоков - Белица - Сърница ще работи за развитието на рибарския сектор с нови технологии, съобщиха от сдружението след проведена среща за ...
Тикер в 15:30 ч.
Екипи на сектор „Пътна полиция“ при Областната дирекция на МВР - Соф ...
Начало Контекст
429
България

С разпит на свидетели продължава делото за катастрофата край Своге, при която загинаха 20 души

С разпит на свидетели продължава делото за катастрофата край Своге, при която загинаха 20 души. Инцидентът стана на 25 август 2018 година.Обвинителният акт бе връщан три пъти на прокуратурата заради откривани допуснати нарушения.

| 18 Октомври 2024, 09:21 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
С разпит на свидетели продължава делото за катастрофата край Своге, при която загинаха 20 души
С разпит на свидетели продължава делото за катастрофата край Своге, при която загинаха 20 души
Снимка © Христо Касабов

С разпит на свидетели продължава делото за катастрофата край Своге, при която загинаха 20 души. Инцидентът стана на 25 август 2018 година.

Нелегален хранителен магазин, оръжие, злато, наркотици и списъци с предполагаеми избиратели са разкрити при акция на полицията в област Хасково вчера, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР (ОДМВР).

Както съобщихме, операцията с основна насоченост противодействие на престъпления, свързани с политическите права на гражданите, започва в 7:00 часа и продължи през целия ден на територията на областта. Тя приключи със задържането на общо 20 души по Закона за МВР. Издадени бяха седем предупредителни протоколи и бяха образувани пет досъдебни производства. Заведени бяха шест преписки за купуване на гласове.

В Любимец е установен незаконен търговски обект, в който са намерени  2120 къса безакцизни цигари. В жилище в хасковския квартал „Орфей“ са открити грам метаамфетамин и пистолет без документи. Дрога е открита на още пет места. От дом в Любимец

Целева помощ за отопление до момента е отпусната на 5244 домакинства в област Ямбол. Има вероятност тази година броят им да надхвърли отпуснатите през изминалия отоплителен сезон. Това съобщи директорът на Регионалната дирекция „Социално подпомагане“ (РДСП) Емилия Марчева.

През миналата година енергийни помощи са получили 5417 семейства в областта, уточни Марчева. Предвид това, че 342 от подадените заявления са в момента в обработка, а срокът за подаване е до 31 октомври, възможно е да са повече отпуснатите през тази година помощи, коментира тя.

До момента в Ямболска област са подадени 6250 заявления за помощ за отопление, но една част от тях – 664, са отказани. Най-честата причина за отказите е, че средномесечният доход на семейството е надвишил доходния критерий за отпускане на целевата помощ, посочи още директорът на РДСП – Ямбол. 

Мотоциклетист загина, след като се удари в каруца, съобщиха от Областната дирекция на МВР във Видин.

Сигналът за пътнотранспортното произшествие, станало на изхода на Видин в посока Дунавци, е получен вчера в 14:39 часа. При огледа на местопроизшествието разследващите констатирали, че мотоциклет с видинска регистрация, управляван от 35-годишен мъж от с. Капитановци, на прав участък от пътя, се е ударил в задното дясно колело на пресичащата от ляво на дясно пътното платно каруца. Мотоциклетистът е загинал. Водачът на каруцата – 38-годишен видинчанин, е бил задържан с полицейска мярка за срок до 24 часа. Работата по случая продължава, като е образувано досъдебно производство.

По данни на МВР за последното денонощие на територията на страната са загинали трима души, а 20 са ранени при 20 тежки катастрофи. 

Рамково споразумение за взаимопомощ между общините и електроразпределителните дружества (ЕРП) подписаха по време на Годишната среща на местните власти в курортен комплекс "Албена" трите електроразпределителни дружества и Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ). 

С това споразумение ще утвърдим нашия диалог с ЕРП-тата. Разчитам действително на диалог и съдействие на ЕРП с всички кметове и общини, каза председателят на Управителния съвет на НСОРБ и кмет на Велико Търново Даниел Панов. 

Председателят на Управителния съвет на "Електроразпределение Север" Атанас Колев каза, че дружеството не е спирало да работи заедно с местната власт. "Надявам се с подписването на това споразумение да продължим да си партнираме, както и досега", каза още той. 

"Това споразумение е плод на много работа. Работа не по текстовете, а по-скоро по коорд

Приключи първата по рода си Среща на върха между Европейския съюз и Съвета за сътрудничество в Персийския залив, съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет (МС) на официалната си фейсбук страница. Събитието даде ясен политически сигнал за задълбочаване на икономическите и политическите отношения с държавите от Персийския залив, посочиха от МС. В срещата участва и служебният министър-председател на България Димитър Главчев

Имаме много добри отношения със Саудитска Арабия, отбелязах със задоволство при разговора си в Брюксел с принц Мохамед бин Салман Ал Сауд, престолонаследник и министър-председател на Кралство Саудитска Арабия. Наред с развитието на двустранните връзки във фокуса на разговора ни беше и значимостта на отношенията между ЕС и Съвета за сътрудничество в Персийския залив, написа в профила си във фейсбук служебния премиер. 

След края на събитието

Обвинителният акт бе връщан три пъти на прокуратурата заради откривани допуснати нарушения. Подсъдим е шофьорът на автобуса, който се обърна - Григор Григоров, и още петима - Бисер Иванов, Светослав Трифонов, Иван Иванов, Стела Попниколова и Михаела Томова. Обвиненията са за причиняване на смърт по непредпазливост на повече от едно лице и на телесни повреди на други при катастрофата. Григор Григоров е обвинен за това, че при управление на превозно средство е причинил смъртта на 20 души и телесни повреди на други десетима вследствие на катастрофа.

Прокуратурата твърди, че инцидентът е станал при мокра настилка, след като автобусът е навлязъл в насрещното движение. Ударил се е в две коли и после се е блъснал в мантинелата, преминал през нея и навлязъл в страничния скат. Там се е преобърнал и спрял в дерето.

Превозното средство се е движило с 53,5 км/час. Така, според обвинението, с тази скорост шофьорът не е имал възможност да завие, без да навлезе в насрещното платно. Това е било възможно само ако е спазил максимално допустимата скорост от 40 км/час. Разследващите имат претенции и за качеството на пътната настилка в района на катастрофата.

Материалите по делото са около 270 тома, разпитани са над 100 свидетели, има и заключения на десетки вещи лица.

С 355-метров тиквеник Севлиево посрещна хиляди гости за празниците на града, които са посветени на Петковден. За седмица Севлиево се превръща в столица на тиквата и в център на различни инициативи, свързани с емблематичния за района плод.

В празничната събота Краси Радков забавлява публиката на сцената на Празника на тиквата. Изявиха се местни таланти и певчески групи, а хилядите събрали се на площада пред общинската администрация се хванаха на голямото севлиевско хоро.

По-рано шеф Ради Стамболов показа уменията си по правене на йогурт сладолед с тиква, като произведенията му бяха опитани от желаещите посетители.

По традиция за празника на Севлиево местните кулинари и ресторантьори обединяват усилия, за да зарадват гостите и гражданите на общината с 355-метров тиквеник. Тази година с безвъзмезден труд и дарени от тях продукти те успяха да почерпят всички гост

Проверки на готовността за зимно поддържане на общинските пътища и снегопочистващата техника разпореди на общините областният управител на област Разград Владимир Димитров, съобщиха от държавната институция. 

Кметовете трябва да обърнат внимание на готовността на техниката за извличане на закъсали товарни автомобили. Задължително трябва да се осигури финансиране на дейностите по подготовката за зимата и да се отделят целеви средства в кметствата за допълнителни разходи при аварийно-възстановителни работи, посочват от областната управа. 

Оттам допълват, че в общините ще бъдат изготвени списъци на собствениците, притежаващи техника, която е годна за участие в бедствени ситуации през зимата. През ноември миналата година заради усложнената зимна обстановка в област Разград беше обявено бедственото положение. Обилните снеговалежи и силният вятър тогава предизвикаха

Двама мъже са задържани за шофиране под въздействието на наркотици, единият е употребил и алкохол, съобщиха от Областната дирекция на МВР – Видин в информационния бюлетин.

Видинчанин на 43 г., шофирал лек автомобил, е спрян вчера за проверка на ул. „Преславска“ в областния град. При тестване с техническо средство пробата на водача реагирала положително на  метадон. Мъжът е дал и проби за изследване в Центъра за спешна медицинска помощ. 

Снощи около 22:00 ч. в с. Медовница униформени служители спрели за проверка 48-годишен мъж от Враца. При тестване с дрегер пробата на водача отчела 2,28 промила алкохол, а пробата с техническо средство индикирала положително на амфетамин. 

И по двата случая са образувани досъдебни производства, уточниха от полицията.

По данни на сектора „Пътна полиция“ Видин от 7 до 13 октомври пр

Изключително слаб интерес към пробното гласуване с машини отчитат от Районната избирателна комисия (РИК) в Ямбол. То бе организирано днес за жителите на четири от петте общини на областта – Ямбол, Тунджа, Елхово и Стралджа. За община Болярово не е организирано, тъй като там има само две секции, в които ще се гласува с машини, каза председателят на РИК – Ямбол Ани Канева.

Само двама желаещи да им бъде разяснено как се гласува с машина е имало в Елхово и трима в Стралджа. „Интересът към демонстрационното гласуване е изключително занижен вече на този етап. Все по-малко избиратели проявяват интерес. Вероятно, защото хората вече се научиха как се гласува с машина, изборите доста често се случват“, посочи Канева.

В област Ямбол са образувани 232 избирателни секции, от които четири подвижни. Очаква се в понеделник (21 октомври) в Ямбол да пристигнат 102

Празник на спорта, здравето и дълголетието за хората от третата възраст се състоя в плевенския парк „Кайлъка“. Събитието бе открито от заместник-председателя на Българска федерация „Спорт за всички“ (БФСВ) Ирен Цветкова, която връчи благодарствен плакет на кмета на Плевен д-р Валентин Христов. Плакетът беше получен от представител на общината. 

В спортния празник с различни активности се включиха близо 70 представители на клуб „Спартакисти - спорт за всички“ - Плевен, Спортен клуб (СК) „Кула - спорт за всички“ - град Кула и СК „Мрамор - спорт за всички“ - село Мрамор. 

Най-възрастният участник беше 90-годишният Георги Шабански. Той се включи в композицията „Боят край Плевен. Залавянето на Осман паша“. Другите два отбора също представиха свои композиции.

Организатори на спортния празн

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
От плевенския клуб на спартакистите отпразнуваха 90-годишнината на най-възрастния спортист Георги Шабански
Нараства употребата на лесен за укриване синтетичен наркотик, който не се отчита и на тестовете, предупреждават специалистите
Невзривен боеприпас бе открит в област Сливен и унищожен от военнослужещи
В МВР са получени близо 200 сигнала за купуване на гласове, съобщи министър Атанас Илков
Нова директива ще хармонизира правилата за фалити на фирмите, каза евродепутатът Емил Радев
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Октомври
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Местен фокус
При натоварен трафик днес и утре движението в тунела „Топли дол“ ще бъде временно спирано и ще се осигурят две ленти в посока Варна
Сфера
Двойно повече специалисти по информационни технологии проверяват машините за вота, каза Росен Карадимов в писмо до Обществения съвет на ЦИК
Контекст
От плевенския клуб на спартакистите отпразнуваха 90-годишнината на най-възрастния спортист Георги Шабански
Контекст
Нараства употребата на лесен за укриване синтетичен наркотик, който не се отчита и на тестовете, предупреждават специалистите
Местен фокус
Сдружението МИРГ - Самоков - Белица - Сърница ще работи за развитието на рибарския сектор с нови технологии
Основна линия
Сливенският съд задържа под стража мъж за изнасилване на малолетна
Сфера
В страната се оформя консенсус за необходимостта от повишаване на разходите за отбрана и достигането им до 2,5 % от БВП, каза Атанас Запрянов
Местен фокус
Заради огнища на шарка при овцете е въведен засилен контрол на българските граници с Румъния и Гърция, съобщи министър Тахов
На преден план
Общо 2410 души ще работят в секционните избирателни комисии в област Монтана за парламентарния вот на 27 октомври
Контекст
Невзривен боеприпас бе открит в област Сливен и унищожен от военнослужещи
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.