Начало Контекст Пожар гори в бившето училище в русенското село Червена вода, няма пострадали хора
556
България

Пожар гори в бившето училище в русенското село Червена вода, няма пострадали хора

Пожар гори в сградата на бившето училище в Червена вода, съобщи директорът на Районната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Русе комисар Светослав Войчев.Говорителят на Областната дирекция на МВР в крайдунавския град Даниела Малчева уточни, че сигналът подаден в 7:45 ч. Изгорял е покривът на сградата.

| 18 Октомври 2024, 09:29 ч.
Пожар гори в бившето училище в русенското село Червена вода, няма пострадали хора
Пожар гори в бившето училище в русенското село Червена вода, няма пострадали хора
Снимка © БТА

Пожар гори в сградата на бившето училище в Червена вода, съобщи директорът на Районната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Русе комисар Светослав Войчев.

Общо 305 са секционните избирателни комисии, които ще работят в изборния ден в област Враца. В 228 от избирателните секции ще се гласува и с машина, и на хартия. Това каза на брифинг говорителят на Районната избирателна комисия (РИК) – Враца Силия Иванова. Тя добави, че в областта вече има двадесет и осем подвижни избирателни секции с назначени комисии. 

До 24 часа преди изборите ще стане известно и дали ще има новосформирани секционни избирателни комисии (СИК) в лечебни заведения и домове за стари хора, каза ощв Иванова. 

На 22 октомври във Враца ще пристигнат отпечатаните бюлетини, информира също говорителят на РИК. 

Силия Иванова напомни, че в областната администрация всеки ден има на разположение демо машина за гражданите, които искат да направят демонстрационно гласуване. В РИК – Враца има на разположение шест демо машини, но няма и

Мерки за предотвратяване на пожари през есенно-зимния сезон разпространи на сайта на МВР и по медиите Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Кърджали. Мерките са заради случаите на пожари в жилищни сгради в област Кърджали през последните седмици, съобщиха за медиите от регионалния пресцентър на МВР в областния град.

От началото на октомври в региона са възникнали три пожара, свързани с използването на отоплителни уреди, като при два от тях са нанесени материални щети, има и един загинал. Тялото му е било открито овъглено след потушаване на пожар в къща в село Висока поляна на 10 октомври. 

Последният случай на пожар е от изминалата нощ, когато се запалил комин на лятна кухня в село Айрово. Екип на пожарната служба в Кърджали е потушил пожара, преди да обхване сградата.

За сравнение, през 2023 г. са регистрирани 36 п

Темата за пътната обстановка в София породи разногласия между общинските съветници в Столичния общински съвет (СОС), които се събраха днес за извънредно заседание с единствена точка в дневния ред - изслушване на кмета на София Васил Терзиев във връзка със силно затруднения трафик, транспортното обслужване и пътната безопасност в града.

През миналата седмица общинските съветници на ГЕРБ-СДС внесоха искане за извънредна сесия на Съвета, на която да бъде изслушан кметът Васил Терзиев заради тежкия трафик в София, "кошмарните задръствания", за проблемите с обслужването на града и пътната безопасност. 

Въпреки, че общинските съветници се събраха в кулоарите днес, където дадоха брифинги, до заседание не се стигна поради липса на кворум. При необходими 31 общински съветници, в гласуването участваха 26-ма. 

Истината е, че задръствания в София има и ще продължава

Младежи от Комплекса за социално развитие в Търговище поздравиха лекари в навечерието на професионалния им празник. Потребителите на услугата подариха на своите общопрактикуващи лекари, както и на медици от Центъра за спешна медицинска помощ в града, ръчно изработени картички с пожелания, каза управителят на институцията Таня Христова.

Денят на Българския лекар се отбелязва на 19 октомври от 1996 г., когато Българският лекарски съюз избира за покровител на медиците Св. Йоан Рилски Чудотворец. В забързаното ни ежедневие рядко отдаваме необходимото уважение на лекарите си, посочи Христова. „Идеята ни бе да изкажем своята признателност към медицинските специалисти, да ги изненадаме и усмихнем в натоварения им делник. Защото те го заслужават“, каза тя.

По нейни думи младежите, които ползват услугите на Комплекса за социално развитие, осъзнават значимата роля на

От следващата седмица започва да тече срокът за номинации за председател на Върховния административен съд (ВАС). В четири поредни заседания на пленума на Висшия съдебен съвет (ВСС) ще могат да се правят кандидатури. Изборът ще е на 20 март. Това гласува Пленумът на Висшия съдебен съвет. Трима от присъстващите бяха против продължаването на процедурата.

Мандатът на сегашния председател на ВАС Георги Чолаков изтича в края на ноември. 

Олга Керелска каза, че гласува против, защото смята, че този състав на съвета с изтекъл мандат не може да проведе този избор. Залагаме риск при последващи действия групи от депутати или президентът да сезират Конституционния съд, посочи тя.  

ВСС няма право на преценка дали да приложи правомощията си в Конституцията, каза колегата Даниела Марчева. Не може да се изкарва пред скоби изборът на "тримата големи" пред всички о

Говорителят на Областната дирекция на МВР в крайдунавския град Даниела Малчева уточни, че сигналът подаден в 7:45 ч. Изгорял е покривът на сградата. На място са изпратени пет противопожарни автомобила и вишка. Пожарът е локализиран, като е предотвратено разпространението му във физкултурния салон на бившето училище. Няма пострадали хора и опасност за разпространение на пламъците.

Основно училище „Христо Ботев“ в село Червена вода е закрито официално от 2008 година. Към момента няма данни за какво се е използвала сградата, коментира Малчева.

Причините за пожара предстои да се изясняват.

Над 20 души са задържани до момента при специализирана операция на полицията на територията на област Благоевград, съобщи на брифинг началникът на отдел „Охранителна полиция“ при Областната дирекция на МВР (ОДМВР) в Благоевград комисар Димитър Ичев.

Както информира, на територията на областта е в ход специализирана полицейска операция за противодействие на конвенционалната престъпност и опазване на обществения ред, както и противодействие на престъпленията, свързани с политическите права на гражданите. 

Към момента на територията на областта има изградени 35 контролно – пропускателни пункта, на които полицейски служители извършват проверка на преминаващите превозни средства. Проверени са множество адреси, за които има данни, че живеят или пребивават хора, които могат да повлияват на криминогенната обстановка на територията на Областната дирекция н

Няма да има стачки и проблеми с градския транспорт, заяви кметът на София Васил Терзиев на брифинг в Столичната община по повод на въвеждането от 1 ноември на бонусна система за заплащане в столичния автотранспорт и електротранспорт.

Това предвижда подписаното днес споразумение с кмета на София Васил Терзиев, което е в допълнение на договореностите от края на месец февруари тази година за повишаване на възнагражденията на работещите в градския транспорт, съобщиха по-рано днес от Федерацията на транспортните синдикати към КНСБ за въвеждането на бонусната система.

Васил Терзиев коментира, че това е поредният пример, когато Столичната община поема ангажименти и много съвестно ги изпълнява. От началото на мандата ни е било цел да сме предвидим партньор и обещанията да се спазват, посочи Терзиев. Щастлив съм, че се справихме с предизвикателствата, допълни той и посочи, че тру

България предлага проект за наблюдение на земната повърхност с използването на нано-сателитни технологии в интерес на военните мисии и операции на Европейския съюз. Това заяви началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов днес по време на заседанието на Военния комитет на Европейския съюз, което се провежда в Будапеща, Унгария, съобщиха от Министерството на отбраната. 

Началниците на отбраната обсъдиха в рамките на срещата актуални теми от дневния ред на Общата политика за сигурност и отбрана и представиха своите виждания за реализиране нивото на амбиция на Евросъюза. Адм. Ефтимов коментира документа „Прогрес каталог 2024“, като отчете реалистичната оценка, която той предoставя по отношение на недостига на критично важни оперативни способности. Началникът на отбраната акцентира върху необходимостта държавите членки на Европейския съюз приоритетно да изграждат сп

Местностите Тодорини кукли и Забанова падина ще са със статут на защитени, обявиха от Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) – Монтана. Местност Тодорини кукли с площ 1776,80 дка се намира в землището на село Бързия, община Берковица, а местност Забанова падина с обща площ 858,2 дка е разположена в землищата на град Берковица и село Бързия, община Берковица, област Монтана.

В ход е процедурата по обявяване на местностите за защитени зони. Тя е стартирана от Министерството по околна среда и водите по предложение на неправителствената организация WWF - България, съобщиха от РИОСВ - Монтана. 

В двете планински местности има разнообразни букови гори и гнездови местообитания на редки и защитени видове птици. След като бъдат обявени за защитени, в границите на Тодорини кукли и Забанова падина ще бъдат наложени редица забрани.

До 8 ноември з

Делото за грабеж и опит за убийство на таксиметров шофьор за трети път влиза за разглеждане във Върховния касационен съд (ВКС). Заседанието е насрочено за 25 октомври, от 10:00 часа, става известно от сайта на ВКС.

В края на 2017 г. 31-годишният Апостол Вълчев бе прострелян от двама ученици. Тогава 18-годишният Симеон Димитров и 14-годишният Костадин Стоянов поръчват такси край ямболското село Дражево, след което нападат шофьора, за да му отнемат 52 лв. оборот. Шофьорът претърпя серия животоспасяващи операции.

Делото все още не е приключило, като до момента премина по няколко пъти през различни инстанции. Нападението над таксиметровия шофьор стана и повод за протести в Ямбол и София с искане за справедлива присъда.

Първоначално Окръжен съд – Ямбол призна за виновни подсъдимите в извършването на опит за грабеж, придружен с опит за убийство. На Костадин Стояно

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Двойно повече специалисти по информационни технологии проверяват машините за вота, каза Росен Карадимов в писмо до Обществения съвет на ЦИК
Служебният кабинет осигури двойно повече IT специалисти от държавната администрация, които удостоверяват устройствата за машинно гласуване за парламентарния вот. Това пише служебни ...
В страната се оформя консенсус за необходимостта от повишаване на разходите за отбрана и достигането им до 2,5 % от БВП, каза Атанас Запрянов
В страната се оформя консенсус за необходимостта от повишаване на разходите за отбрана и достигането им до 2,5 % от брутния вътрешен продукт (БВП), заяви служебният министър на отб ...
Предстои последният етап на сертифициране на Щаба на регионално командване на специални операции с Румъния, съобщи генерал-майор Явор Матеев
От понеделник предстои да преминем последният етап на сертифициране на Щаба на регионално командване на специални операции с Румъния. Това съобщи пред журналисти генерал-майор Явор ...
Седем млади лекари получиха грамоти от лекарската колегия във Видин
Регионалната колегия на Българския лекарски съюз (БЛС) във Видин връчи грамоти на седем млади лекари, постъпили на работа във видинската болница през последната година. Надявам се, ...
Посланикът на Франция у нас изрази признателност към МВР във връзка с помощта за организацията на сигурността на Олимпиадата в Париж
Успехът на Олимпийските и Параолимпийските игри в Париж бе възможен благодарение на добрата организация на сигурността, каза посланикът на Франция у нас Жоел Мейер по време на срещ ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Двойно повече специалисти по информационни технологии проверяват машините за вота, каза Росен Карадимов в писмо до Обществения съвет на ЦИК
Служебният кабинет осигури двойно повече IT специалисти от държавната администрация, които удостоверяват устройствата за машинно гласуване за парламентарния вот. Това пише служебни ...
От плевенския клуб на спартакистите отпразнуваха 90-годишнината на най-възрастния спортист Георги Шабански
Спортен клуб (СК)„Спартакисти – за здраве и дълголетие“ към народно читалище (НЧ) „Съгласие 1869“ в Плевен отбеляза 90-годишнината на най-възрастния с ...
Нараства употребата на лесен за укриване синтетичен наркотик, който не се отчита и на тестовете, предупреждават специалистите
Поради лесното пренасяне и укриване напоследък има ръст на употребата на синтетични наркотици. Това заяви началникът на сектор в териториалната дирекция на Агенция „Митници&l ...
Сдружението МИРГ - Самоков - Белица - Сърница ще работи за развитието на рибарския сектор с нови технологии
Местна инициативна рибарска група (МИРГ) - Самоков - Белица - Сърница ще работи за развитието на рибарския сектор с нови технологии, съобщиха от сдружението след проведена среща за ...
Сливенският съд задържа под стража мъж за изнасилване на малолетна
Окръжен съд – Сливен постанови определение, с което взе мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо мъж с инициали Т.Я.И., обвинен в изнасилване на малоле ...
Тикер в 15:24 ч.
Служебният кабинет осигури двойно повече IT специалисти от държавната администра ...
Начало Контекст
556
България

Пожар гори в бившето училище в русенското село Червена вода, няма пострадали хора

Пожар гори в сградата на бившето училище в Червена вода, съобщи директорът на Районната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Русе комисар Светослав Войчев.Говорителят на Областната дирекция на МВР в крайдунавския град Даниела Малчева уточни, че сигналът подаден в 7:45 ч. Изгорял е покривът на сградата.

| 18 Октомври 2024, 09:29 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Пожар гори в бившето училище в русенското село Червена вода, няма пострадали хора
Пожар гори в бившето училище в русенското село Червена вода, няма пострадали хора
Снимка © БТА

Пожар гори в сградата на бившето училище в Червена вода, съобщи директорът на Районната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Русе комисар Светослав Войчев.

Общо 305 са секционните избирателни комисии, които ще работят в изборния ден в област Враца. В 228 от избирателните секции ще се гласува и с машина, и на хартия. Това каза на брифинг говорителят на Районната избирателна комисия (РИК) – Враца Силия Иванова. Тя добави, че в областта вече има двадесет и осем подвижни избирателни секции с назначени комисии. 

До 24 часа преди изборите ще стане известно и дали ще има новосформирани секционни избирателни комисии (СИК) в лечебни заведения и домове за стари хора, каза ощв Иванова. 

На 22 октомври във Враца ще пристигнат отпечатаните бюлетини, информира също говорителят на РИК. 

Силия Иванова напомни, че в областната администрация всеки ден има на разположение демо машина за гражданите, които искат да направят демонстрационно гласуване. В РИК – Враца има на разположение шест демо машини, но няма и

Мерки за предотвратяване на пожари през есенно-зимния сезон разпространи на сайта на МВР и по медиите Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Кърджали. Мерките са заради случаите на пожари в жилищни сгради в област Кърджали през последните седмици, съобщиха за медиите от регионалния пресцентър на МВР в областния град.

От началото на октомври в региона са възникнали три пожара, свързани с използването на отоплителни уреди, като при два от тях са нанесени материални щети, има и един загинал. Тялото му е било открито овъглено след потушаване на пожар в къща в село Висока поляна на 10 октомври. 

Последният случай на пожар е от изминалата нощ, когато се запалил комин на лятна кухня в село Айрово. Екип на пожарната служба в Кърджали е потушил пожара, преди да обхване сградата.

За сравнение, през 2023 г. са регистрирани 36 п

Темата за пътната обстановка в София породи разногласия между общинските съветници в Столичния общински съвет (СОС), които се събраха днес за извънредно заседание с единствена точка в дневния ред - изслушване на кмета на София Васил Терзиев във връзка със силно затруднения трафик, транспортното обслужване и пътната безопасност в града.

През миналата седмица общинските съветници на ГЕРБ-СДС внесоха искане за извънредна сесия на Съвета, на която да бъде изслушан кметът Васил Терзиев заради тежкия трафик в София, "кошмарните задръствания", за проблемите с обслужването на града и пътната безопасност. 

Въпреки, че общинските съветници се събраха в кулоарите днес, където дадоха брифинги, до заседание не се стигна поради липса на кворум. При необходими 31 общински съветници, в гласуването участваха 26-ма. 

Истината е, че задръствания в София има и ще продължава

Младежи от Комплекса за социално развитие в Търговище поздравиха лекари в навечерието на професионалния им празник. Потребителите на услугата подариха на своите общопрактикуващи лекари, както и на медици от Центъра за спешна медицинска помощ в града, ръчно изработени картички с пожелания, каза управителят на институцията Таня Христова.

Денят на Българския лекар се отбелязва на 19 октомври от 1996 г., когато Българският лекарски съюз избира за покровител на медиците Св. Йоан Рилски Чудотворец. В забързаното ни ежедневие рядко отдаваме необходимото уважение на лекарите си, посочи Христова. „Идеята ни бе да изкажем своята признателност към медицинските специалисти, да ги изненадаме и усмихнем в натоварения им делник. Защото те го заслужават“, каза тя.

По нейни думи младежите, които ползват услугите на Комплекса за социално развитие, осъзнават значимата роля на

От следващата седмица започва да тече срокът за номинации за председател на Върховния административен съд (ВАС). В четири поредни заседания на пленума на Висшия съдебен съвет (ВСС) ще могат да се правят кандидатури. Изборът ще е на 20 март. Това гласува Пленумът на Висшия съдебен съвет. Трима от присъстващите бяха против продължаването на процедурата.

Мандатът на сегашния председател на ВАС Георги Чолаков изтича в края на ноември. 

Олга Керелска каза, че гласува против, защото смята, че този състав на съвета с изтекъл мандат не може да проведе този избор. Залагаме риск при последващи действия групи от депутати или президентът да сезират Конституционния съд, посочи тя.  

ВСС няма право на преценка дали да приложи правомощията си в Конституцията, каза колегата Даниела Марчева. Не може да се изкарва пред скоби изборът на "тримата големи" пред всички о

Говорителят на Областната дирекция на МВР в крайдунавския град Даниела Малчева уточни, че сигналът подаден в 7:45 ч. Изгорял е покривът на сградата. На място са изпратени пет противопожарни автомобила и вишка. Пожарът е локализиран, като е предотвратено разпространението му във физкултурния салон на бившето училище. Няма пострадали хора и опасност за разпространение на пламъците.

Основно училище „Христо Ботев“ в село Червена вода е закрито официално от 2008 година. Към момента няма данни за какво се е използвала сградата, коментира Малчева.

Причините за пожара предстои да се изясняват.

Над 20 души са задържани до момента при специализирана операция на полицията на територията на област Благоевград, съобщи на брифинг началникът на отдел „Охранителна полиция“ при Областната дирекция на МВР (ОДМВР) в Благоевград комисар Димитър Ичев.

Както информира, на територията на областта е в ход специализирана полицейска операция за противодействие на конвенционалната престъпност и опазване на обществения ред, както и противодействие на престъпленията, свързани с политическите права на гражданите. 

Към момента на територията на областта има изградени 35 контролно – пропускателни пункта, на които полицейски служители извършват проверка на преминаващите превозни средства. Проверени са множество адреси, за които има данни, че живеят или пребивават хора, които могат да повлияват на криминогенната обстановка на територията на Областната дирекция н

Няма да има стачки и проблеми с градския транспорт, заяви кметът на София Васил Терзиев на брифинг в Столичната община по повод на въвеждането от 1 ноември на бонусна система за заплащане в столичния автотранспорт и електротранспорт.

Това предвижда подписаното днес споразумение с кмета на София Васил Терзиев, което е в допълнение на договореностите от края на месец февруари тази година за повишаване на възнагражденията на работещите в градския транспорт, съобщиха по-рано днес от Федерацията на транспортните синдикати към КНСБ за въвеждането на бонусната система.

Васил Терзиев коментира, че това е поредният пример, когато Столичната община поема ангажименти и много съвестно ги изпълнява. От началото на мандата ни е било цел да сме предвидим партньор и обещанията да се спазват, посочи Терзиев. Щастлив съм, че се справихме с предизвикателствата, допълни той и посочи, че тру

България предлага проект за наблюдение на земната повърхност с използването на нано-сателитни технологии в интерес на военните мисии и операции на Европейския съюз. Това заяви началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов днес по време на заседанието на Военния комитет на Европейския съюз, което се провежда в Будапеща, Унгария, съобщиха от Министерството на отбраната. 

Началниците на отбраната обсъдиха в рамките на срещата актуални теми от дневния ред на Общата политика за сигурност и отбрана и представиха своите виждания за реализиране нивото на амбиция на Евросъюза. Адм. Ефтимов коментира документа „Прогрес каталог 2024“, като отчете реалистичната оценка, която той предoставя по отношение на недостига на критично важни оперативни способности. Началникът на отбраната акцентира върху необходимостта държавите членки на Европейския съюз приоритетно да изграждат сп

Местностите Тодорини кукли и Забанова падина ще са със статут на защитени, обявиха от Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) – Монтана. Местност Тодорини кукли с площ 1776,80 дка се намира в землището на село Бързия, община Берковица, а местност Забанова падина с обща площ 858,2 дка е разположена в землищата на град Берковица и село Бързия, община Берковица, област Монтана.

В ход е процедурата по обявяване на местностите за защитени зони. Тя е стартирана от Министерството по околна среда и водите по предложение на неправителствената организация WWF - България, съобщиха от РИОСВ - Монтана. 

В двете планински местности има разнообразни букови гори и гнездови местообитания на редки и защитени видове птици. След като бъдат обявени за защитени, в границите на Тодорини кукли и Забанова падина ще бъдат наложени редица забрани.

До 8 ноември з

Делото за грабеж и опит за убийство на таксиметров шофьор за трети път влиза за разглеждане във Върховния касационен съд (ВКС). Заседанието е насрочено за 25 октомври, от 10:00 часа, става известно от сайта на ВКС.

В края на 2017 г. 31-годишният Апостол Вълчев бе прострелян от двама ученици. Тогава 18-годишният Симеон Димитров и 14-годишният Костадин Стоянов поръчват такси край ямболското село Дражево, след което нападат шофьора, за да му отнемат 52 лв. оборот. Шофьорът претърпя серия животоспасяващи операции.

Делото все още не е приключило, като до момента премина по няколко пъти през различни инстанции. Нападението над таксиметровия шофьор стана и повод за протести в Ямбол и София с искане за справедлива присъда.

Първоначално Окръжен съд – Ямбол призна за виновни подсъдимите в извършването на опит за грабеж, придружен с опит за убийство. На Костадин Стояно

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Двойно повече специалисти по информационни технологии проверяват машините за вота, каза Росен Карадимов в писмо до Обществения съвет на ЦИК
В страната се оформя консенсус за необходимостта от повишаване на разходите за отбрана и достигането им до 2,5 % от БВП, каза Атанас Запрянов
Предстои последният етап на сертифициране на Щаба на регионално командване на специални операции с Румъния, съобщи генерал-майор Явор Матеев
Седем млади лекари получиха грамоти от лекарската колегия във Видин
Посланикът на Франция у нас изрази признателност към МВР във връзка с помощта за организацията на сигурността на Олимпиадата в Париж
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Октомври
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Сфера
Двойно повече специалисти по информационни технологии проверяват машините за вота, каза Росен Карадимов в писмо до Обществения съвет на ЦИК
Контекст
От плевенския клуб на спартакистите отпразнуваха 90-годишнината на най-възрастния спортист Георги Шабански
Контекст
Нараства употребата на лесен за укриване синтетичен наркотик, който не се отчита и на тестовете, предупреждават специалистите
Местен фокус
Сдружението МИРГ - Самоков - Белица - Сърница ще работи за развитието на рибарския сектор с нови технологии
Основна линия
Сливенският съд задържа под стража мъж за изнасилване на малолетна
Сфера
В страната се оформя консенсус за необходимостта от повишаване на разходите за отбрана и достигането им до 2,5 % от БВП, каза Атанас Запрянов
Местен фокус
Заради огнища на шарка при овцете е въведен засилен контрол на българските граници с Румъния и Гърция, съобщи министър Тахов
На преден план
Общо 2410 души ще работят в секционните избирателни комисии в област Монтана за парламентарния вот на 27 октомври
Контекст
Невзривен боеприпас бе открит в област Сливен и унищожен от военнослужещи
Основна линия
Започна рехабилитацията на улица „Стефан Караджа“ в омуртагското село Величка
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.