Начало Основна линия Военноморските сили получиха два нови автономни дистанционно управляеми подводни апарата по програма на Министерството на отбраната на САЩ
303
България

Военноморските сили получиха два нови автономни дистанционно управляеми подводни апарата по програма на Министерството на отбраната на САЩ

В Хидрографска служба на Военноморските сили бяха получени два нови автономни дистанционно управляеми подводни апарата UUV„Teledyne Gavia“.Придобивката се осъществява по програма на Министерството на отбраната (МО) на САЩ за развитите на отбранителните способности на партньорите и сключен договор с Министерството на отбраната на Република България.

| 18 Октомври 2024, 10:16 ч.
Военноморските сили получиха два нови автономни дистанционно управляеми подводни апарата по програма на Министерството на отбраната на САЩ
Военноморските сили получиха два нови автономни дистанционно управляеми подводни апарата по програма на Министерството на отбраната на САЩ
Снимка © БТА

В Хидрографска служба на Военноморските сили бяха получени два нови автономни дистанционно управляеми подводни апарата UUV„Teledyne Gavia“. Придобивката се осъществява по програма на Министерството на отбраната (МО) на САЩ за развитите на отбранителните способности на партньорите и сключен договор с Министерството на отбраната на Република България. Това съобщи пресцентърът на Министерството на отбраната.

Детският лекар и хомеопат д-р Марио Янакиев получи приза "Лекар на годината 2024" в Хасково. Церемонията по връчването на отличията на Районната лекарска колегия в Хасково към Българския лекарски съюз в традиционните пет категории се състоя в зала "Хасково" на Общината в навечерието на празника на българския лекар - 19 октомври.

В категорията "Принос за развитие и утвърждаване на авторитета на съсловната организация" наградата е за д-р Лиляна Минкова. Колегията определи за първенец в категорията "Ти си нашето бъдеще" за млад лекар д-р Димитър Ангелов. За принос в развитието и прилагането на иновативна медицина първи в региона е д-р Иван Николов, а за дългогодишна дейност и активен принос в развитието на специалност призът беше даден на д-р Георги Кемалов. Отличията бяха връчени от председателя на Управителния съвет на съсловната организация д-р Николай Колев.

Д-р Марио Я

Няма пострадали граждани при пътни инциденти в Търговищка област през изминалата седмица. Това съобщи главен инспектор Мартин Стоянов - временно преназначен на длъжността началник на сектор „Пътна полиция“ в Областната дирекция (ОД) на МВР в седмичния отчет за резултатите от контролната дейност на полицейските екипи и предприетите от органите на реда мерки за повишаване на сигурността по пътищата в региона, цитиран от пресцентъра на Областната дирекция на полицията. 

По данни на Стоянов, през седмицата от 7-и до 13-ти октомври в областта са регистрирани девет пътни инцидента, при които са нанесени само материални щети на участвалите в тях моторни превозни средства. За Търговищка област това е втора поредна седмица без жертва от катастрофа. През предходната седмица един човек бе ранен в пътен инцидент с АТВ, припомня .

Регистрираните от началото на година

Кражба на парична сума в размер на близо 19 500 лева разследват служители от Областната дирекция на МВР в Перник, съобщиха от пресцентъра на институцията.

Вчера около 10:00 ч., на телефон 112 е подаден сигнал за разбит офис на фирма в миньорския град. По данни на материално отговорно лице от обекта липсващата сумата е открадната от метална каса. 

Оперативно-следствена група е извършила оглед на местопроизшествието, при което е установено, че в помещенията на фирмата е проникнато, като е била изкривена дограмата.  

Предприети са всички действия за изясняване на случая и установяване на извършителите. Уведомена е прокуратурата и е образувано досъдебно производство, работата по което продължава.

Припомняме, че през септември м.г. полицията в Перник започна разследване на кражба на парична сума в размер на 10 000 лева от офис на частна фирма в гр

Окръжна прокуратура – Враца внесе в съда обвинителен акт срещу М.М., привлечен в качеството на обвиняем за извършено престъпление, свързано с даване на подкуп на длъжностно лице, се посочва в пресъобщение до медиите от Апелативна прокуратура, София. 

Оттам припомнят, че на 4 юли т.г. 86-годишният М.М., управлявал лек автомобил в с. Малорад, област Враца, е бил спрян от служители на автопатрул заради невключени дневни светлини. По време на проверката 86 годишният мъж пуснал през отворения прозорец на полицейската кола 10 лева, като казал, че това е "за фаровете" и че "бърза", се посочва в съобщението от прокуратурата. Още тогава полицейските органи уведомили служител от „Оперативна дежурна част“. Разпитаният обвиняем се признал за виновен и е изразил съжаление за деянието си. Предстои делото да продължи в съда, посочват от Апелативна прокуратура. 

Няма да има стачки и проблеми с градския транспорт, заяви кметът на София Васил Терзиев на брифинг в Столичната община по повод на въвеждането от 1 ноември на бонусна система за заплащане в столичния автотранспорт и електротранспорт.

Това предвижда подписаното днес споразумение с кмета на София Васил Терзиев, което е в допълнение на договореностите от края на месец февруари тази година за повишаване на възнагражденията на работещите в градския транспорт, съобщиха по-рано днес от Федерацията на транспортните синдикати към КНСБ за въвеждането на бонусната система.

Васил Терзиев коментира, че това е поредният пример, когато Столичната община поема ангажименти и много съвестно ги изпълнява. От началото на мандата ни е било цел да сме предвидим партньор и обещанията да се спазват, посочи Терзиев. Щастлив съм, че се справихме с предизвикателствата, допълни той и посочи, че тру

Подводните апарати са предназначени за извършване на хидрографски изследвания в крайбрежната зона с голяма работна дълбочина, до 1000 метра. Могат да се използват както за научни цели, така и в интерес на отбраната. Съставени са от отделни модули и са лесни за обслужване. Възможно е управлението им от плавателно средство, като има възможност за надграждането им с допълнителни апаратури и сензори, информира МО.

Получените апарати са оборудвани с мултибим „Teledyne SeaBat T-20“ и ехограф на морското дъно „Teledyne Benthos Sub Bottom Profiler“. Включени са два допълнителни модула сонар за противоминна борба и тренировъчен модул за противоподводна война. Високоточната навигация на хидрографските изследвания се осигурява от наличието на GPS приемник, инерциална навигационна система и доплеров лаг.

България е първата страна, която получава пълния пакет от модули на UUV„Teledyne Gavia”, отбелязва МО.

От 3 до 31 октомври тази година в Хидрографската служба на Военноморските сили специалисти от фирмата „Teledyne“ провеждат курс за поддръжка и експлоатация на подводните апарати. Обучението включва теоретична част, практическа работа и тренировки на море. Курсът ще завърши с обучение по обслужване и поддръжка на новопридобитата техника. 

Предвижда се в края на 2025 г. Военноморските сили да получат първия от двата многофункционални модулни патрулни кораби, а вторият, напълно оборудван кораб - две години по-късно, в началото на 2027 г.

Софийският градски съд решава дали да пусне от ареста Петя Банкова. Банкова, която беше директор на Агенция "Митници", бе задържана на 4 април, при акция в институцията. Тя е обвинена за участие в организирана престъпна група за търговия с влияние, контрабанда, подкупи с още трима души.

Бившият директор на Агенция "Митници" има и повдигнато второ обвинение – то е за принуда. Според прокуратурата Банкова е командировала 18 души на различни позиции, някои от които са били повишавани. Впоследствие Банкова ги е принуждавала да приемат тези постове.

На 17 април Софийската градска прокуратура обвини бившия главен секретар на МВР Живко Коцев за участие в престъпна група, в която са участвали Банкова, Марин Димитров и Стефан Димитров. 

На автомагистрала „Европа“ при км 32 се провежда акция срещу нарушенията на Закона за движение по пътищата, съобщи на брифинг Владислав Павликянов, началник на сектор „Пътна полиция“ при Областната дирекция на МВР - София.

Ще се проверяват водачите за употреба на алкохол, наркотици, „Гражданска отговорност“ и техническото състояние на автомобилите.

В акцията участват представителите на агенция „Автомобилна администрация“, НАП, Агенция „Пътна инфраструктура“ и инспекцията по труда във връзка с нарушения на трудовото законодателство.

До момента е установен един водач, който е дал положителна проба за наркотици.

От ОД на МВР - София апелират към водачите на тежкотоварни автомобили над 12 тона да спазват временната организация на движението при АМ „Хемус“ касаеща тунелите „Правешки ха

Трима души са загинали, а 20 са ранени при 20 тежки катастрофи в страната през последното денонощие, съобщиха от МВР. В София са регистрирани едно тежко и 20 леки пътнотранспортни произшествия, при които един човек е пострадал.

От началото на месеца в страната са станали 264 катастрофи с 20 загинали и 325 ранени.

От началото на годината са регистрирани 5675 пътнотранспортни произшествия, при които 358 души са загубили живота си, а 7147 са пострадалите.

При сравнение с реалните данни за загиналите през същия период на 2023 г. се отчитат с 68 по-малко загинали участници в движението по пътищата през 2024 г., става ясно още от данните на МВР.

Питам кмета на София Васил Терзиев и неговите заместници как така няма пари за работещите и шофьорите в градския транспорт, а същевременно се разписват адвокатски договори за хонорар за над половин милион лева. Това попита общинският съветник и председател на групата на "БСП за България" Иван Таков.

Той посочи, че на днешната извънредна сесия на Столичния общински съвет са щели да се чуят много обвинения за задръствания. И всичко това ще бъде вярно, защото София е блокирана, но има неща, които се случват извън полезрението на медиите, които не са допустими, смята общинският съветник. "Няма да дадем пари на служителите в градския транспорт, но ще даваме пари за хонорари за адвокати", каза Таков. 

Той обясни, че не знае за какво дело става въпрос и заради това пита кмета. Знам, че става въпрос за дело между Столичната община и частен контрагент, което се води от 2023

Териториалните експертни лекарски комисии (ТЕЛК) да получават по 100 лв. за предсрочно издадено решение предлагат от Министерството на здравеопазването (МЗ). Предложението е направено в проект за нормативна промяна, публикуван за обществено обсъждане на сайта на МЗ. В момента стойността за влязло в сила експертно решение на ТЕЛК, изготвено от комисията предсрочно в срок два месеца от подаване на заявлението-декларация в регионалната картотека на медицинската експертиза, срещу което няма подадена жалба в нормативно установения срок или при обжалване е потвърдено от Националната експертна лекарска комисия, е 60 лв. 

В мотивите към предложението за промяна е припомнено, че от март тази година са в сила промени, чиято цел е преодоляване на значителното забавяне на експертизата, която в някои комисии достига до три-четири години. Според тези промени ТЕЛК трябва да има във всичк

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
В МВР са получени близо 200 сигнала за купуване на гласове, съобщи министър Атанас Илков
В МВР са получени близо 200 сигнала за купуване на гласове, а образуваните досъдебни производства за престъпления против политическите права на гражданите са 70, показват данните, ...
Нова директива ще хармонизира правилата за фалити на фирмите, каза евродепутатът Емил Радев
По думите му причината е, че в отделните държави членки правилата са много различни. Някъде такова производство приключва за 6 месеца, в други страни продължават по 7-8 години, обя ...
Около 700 служители от МВР в Пазарджик ще са ангажирани с изборния процес
Около 700 са служителите от структурни звена на МВР в област Пазарджик, които са ангажирани с изборния процес. Това стана ясно на работна среща с ръководители на държавни институци ...
Специализирана полицейска операция за противодействие на престъпления, свързани с нарушения на изборното законодателство, се провежда в Гълъбово и Стара Загора
На територията на Областна дирекция на МВР – Стара Загора днес се провеждат активни полицейски действия в Районните управления в Гълъбово, както и Първо и Второ Районни управ ...
Полицаи задържаха употребил алкохол водач без шофьорска книжка, който опитал да избегне проверка в Шумен
Задържан е употребил алкохол водач без шофьорска книжка, който опитал да избегне полицейска проверка, съобщиха от Областната дирекция (ОД) на МВР в Шумен.  Малко след 00:30 ча ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
В МВР са получени близо 200 сигнала за купуване на гласове, съобщи министър Атанас Илков
В МВР са получени близо 200 сигнала за купуване на гласове, а образуваните досъдебни производства за престъпления против политическите права на гражданите са 70, показват данните, ...
Предстои последният етап на сертифициране на Щаба на регионално командване на специални операции с Румъния, съобщи генерал-майор Явор Матеев
От понеделник предстои да преминем последният етап на сертифициране на Щаба на регионално командване на специални операции с Румъния. Това съобщи пред журналисти генерал-майор Явор ...
Главни прокурори обмислят всеобхватен инструмент за проследяване, блокиране и конфискация на активи, придобити по криминален път
В последните години се забелязва тенденция за повишаване на организираността при трафика на мигранти, контрабандата на наркотици, извършването на измами и други видове престъпления ...
Двама мъже са установени от полицията за ден в Русенско да шофират автомобили след употреба на наркотици
Двама мъже са установени от полицията за ден в Русенско да шофират автомобили след употреба на наркотици. Това съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР в Русе Даниела Малче ...
Земеделският министър д-р Георги Тахов откри петия национален събор "Млечният път на България през вековете" в Луковит
Служебният министър на земеделието и храните д-р Георги Тахов откри петия национален събор "Млечният път на България през вековете" в Луковит. Основен организатор е Сдружение "Бълг ...
Тикер в 14:24 ч.
В МВР са получени близо 200 сигнала за купуване на гласове, а образуваните досъд ...
Начало Основна линия
303
България

Военноморските сили получиха два нови автономни дистанционно управляеми подводни апарата по програма на Министерството на отбраната на САЩ

В Хидрографска служба на Военноморските сили бяха получени два нови автономни дистанционно управляеми подводни апарата UUV„Teledyne Gavia“.Придобивката се осъществява по програма на Министерството на отбраната (МО) на САЩ за развитите на отбранителните способности на партньорите и сключен договор с Министерството на отбраната на Република България.

| 18 Октомври 2024, 10:16 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Военноморските сили получиха два нови автономни дистанционно управляеми подводни апарата по програма на Министерството на отбраната на САЩ
Военноморските сили получиха два нови автономни дистанционно управляеми подводни апарата по програма на Министерството на отбраната на САЩ
Снимка © БТА

В Хидрографска служба на Военноморските сили бяха получени два нови автономни дистанционно управляеми подводни апарата UUV„Teledyne Gavia“. Придобивката се осъществява по програма на Министерството на отбраната (МО) на САЩ за развитите на отбранителните способности на партньорите и сключен договор с Министерството на отбраната на Република България. Това съобщи пресцентърът на Министерството на отбраната.

Детският лекар и хомеопат д-р Марио Янакиев получи приза "Лекар на годината 2024" в Хасково. Церемонията по връчването на отличията на Районната лекарска колегия в Хасково към Българския лекарски съюз в традиционните пет категории се състоя в зала "Хасково" на Общината в навечерието на празника на българския лекар - 19 октомври.

В категорията "Принос за развитие и утвърждаване на авторитета на съсловната организация" наградата е за д-р Лиляна Минкова. Колегията определи за първенец в категорията "Ти си нашето бъдеще" за млад лекар д-р Димитър Ангелов. За принос в развитието и прилагането на иновативна медицина първи в региона е д-р Иван Николов, а за дългогодишна дейност и активен принос в развитието на специалност призът беше даден на д-р Георги Кемалов. Отличията бяха връчени от председателя на Управителния съвет на съсловната организация д-р Николай Колев.

Д-р Марио Я

Няма пострадали граждани при пътни инциденти в Търговищка област през изминалата седмица. Това съобщи главен инспектор Мартин Стоянов - временно преназначен на длъжността началник на сектор „Пътна полиция“ в Областната дирекция (ОД) на МВР в седмичния отчет за резултатите от контролната дейност на полицейските екипи и предприетите от органите на реда мерки за повишаване на сигурността по пътищата в региона, цитиран от пресцентъра на Областната дирекция на полицията. 

По данни на Стоянов, през седмицата от 7-и до 13-ти октомври в областта са регистрирани девет пътни инцидента, при които са нанесени само материални щети на участвалите в тях моторни превозни средства. За Търговищка област това е втора поредна седмица без жертва от катастрофа. През предходната седмица един човек бе ранен в пътен инцидент с АТВ, припомня .

Регистрираните от началото на година

Кражба на парична сума в размер на близо 19 500 лева разследват служители от Областната дирекция на МВР в Перник, съобщиха от пресцентъра на институцията.

Вчера около 10:00 ч., на телефон 112 е подаден сигнал за разбит офис на фирма в миньорския град. По данни на материално отговорно лице от обекта липсващата сумата е открадната от метална каса. 

Оперативно-следствена група е извършила оглед на местопроизшествието, при което е установено, че в помещенията на фирмата е проникнато, като е била изкривена дограмата.  

Предприети са всички действия за изясняване на случая и установяване на извършителите. Уведомена е прокуратурата и е образувано досъдебно производство, работата по което продължава.

Припомняме, че през септември м.г. полицията в Перник започна разследване на кражба на парична сума в размер на 10 000 лева от офис на частна фирма в гр

Окръжна прокуратура – Враца внесе в съда обвинителен акт срещу М.М., привлечен в качеството на обвиняем за извършено престъпление, свързано с даване на подкуп на длъжностно лице, се посочва в пресъобщение до медиите от Апелативна прокуратура, София. 

Оттам припомнят, че на 4 юли т.г. 86-годишният М.М., управлявал лек автомобил в с. Малорад, област Враца, е бил спрян от служители на автопатрул заради невключени дневни светлини. По време на проверката 86 годишният мъж пуснал през отворения прозорец на полицейската кола 10 лева, като казал, че това е "за фаровете" и че "бърза", се посочва в съобщението от прокуратурата. Още тогава полицейските органи уведомили служител от „Оперативна дежурна част“. Разпитаният обвиняем се признал за виновен и е изразил съжаление за деянието си. Предстои делото да продължи в съда, посочват от Апелативна прокуратура. 

Няма да има стачки и проблеми с градския транспорт, заяви кметът на София Васил Терзиев на брифинг в Столичната община по повод на въвеждането от 1 ноември на бонусна система за заплащане в столичния автотранспорт и електротранспорт.

Това предвижда подписаното днес споразумение с кмета на София Васил Терзиев, което е в допълнение на договореностите от края на месец февруари тази година за повишаване на възнагражденията на работещите в градския транспорт, съобщиха по-рано днес от Федерацията на транспортните синдикати към КНСБ за въвеждането на бонусната система.

Васил Терзиев коментира, че това е поредният пример, когато Столичната община поема ангажименти и много съвестно ги изпълнява. От началото на мандата ни е било цел да сме предвидим партньор и обещанията да се спазват, посочи Терзиев. Щастлив съм, че се справихме с предизвикателствата, допълни той и посочи, че тру

Подводните апарати са предназначени за извършване на хидрографски изследвания в крайбрежната зона с голяма работна дълбочина, до 1000 метра. Могат да се използват както за научни цели, така и в интерес на отбраната. Съставени са от отделни модули и са лесни за обслужване. Възможно е управлението им от плавателно средство, като има възможност за надграждането им с допълнителни апаратури и сензори, информира МО.

Получените апарати са оборудвани с мултибим „Teledyne SeaBat T-20“ и ехограф на морското дъно „Teledyne Benthos Sub Bottom Profiler“. Включени са два допълнителни модула сонар за противоминна борба и тренировъчен модул за противоподводна война. Високоточната навигация на хидрографските изследвания се осигурява от наличието на GPS приемник, инерциална навигационна система и доплеров лаг.

България е първата страна, която получава пълния пакет от модули на UUV„Teledyne Gavia”, отбелязва МО.

От 3 до 31 октомври тази година в Хидрографската служба на Военноморските сили специалисти от фирмата „Teledyne“ провеждат курс за поддръжка и експлоатация на подводните апарати. Обучението включва теоретична част, практическа работа и тренировки на море. Курсът ще завърши с обучение по обслужване и поддръжка на новопридобитата техника. 

Предвижда се в края на 2025 г. Военноморските сили да получат първия от двата многофункционални модулни патрулни кораби, а вторият, напълно оборудван кораб - две години по-късно, в началото на 2027 г.

Софийският градски съд решава дали да пусне от ареста Петя Банкова. Банкова, която беше директор на Агенция "Митници", бе задържана на 4 април, при акция в институцията. Тя е обвинена за участие в организирана престъпна група за търговия с влияние, контрабанда, подкупи с още трима души.

Бившият директор на Агенция "Митници" има и повдигнато второ обвинение – то е за принуда. Според прокуратурата Банкова е командировала 18 души на различни позиции, някои от които са били повишавани. Впоследствие Банкова ги е принуждавала да приемат тези постове.

На 17 април Софийската градска прокуратура обвини бившия главен секретар на МВР Живко Коцев за участие в престъпна група, в която са участвали Банкова, Марин Димитров и Стефан Димитров. 

На автомагистрала „Европа“ при км 32 се провежда акция срещу нарушенията на Закона за движение по пътищата, съобщи на брифинг Владислав Павликянов, началник на сектор „Пътна полиция“ при Областната дирекция на МВР - София.

Ще се проверяват водачите за употреба на алкохол, наркотици, „Гражданска отговорност“ и техническото състояние на автомобилите.

В акцията участват представителите на агенция „Автомобилна администрация“, НАП, Агенция „Пътна инфраструктура“ и инспекцията по труда във връзка с нарушения на трудовото законодателство.

До момента е установен един водач, който е дал положителна проба за наркотици.

От ОД на МВР - София апелират към водачите на тежкотоварни автомобили над 12 тона да спазват временната организация на движението при АМ „Хемус“ касаеща тунелите „Правешки ха

Трима души са загинали, а 20 са ранени при 20 тежки катастрофи в страната през последното денонощие, съобщиха от МВР. В София са регистрирани едно тежко и 20 леки пътнотранспортни произшествия, при които един човек е пострадал.

От началото на месеца в страната са станали 264 катастрофи с 20 загинали и 325 ранени.

От началото на годината са регистрирани 5675 пътнотранспортни произшествия, при които 358 души са загубили живота си, а 7147 са пострадалите.

При сравнение с реалните данни за загиналите през същия период на 2023 г. се отчитат с 68 по-малко загинали участници в движението по пътищата през 2024 г., става ясно още от данните на МВР.

Питам кмета на София Васил Терзиев и неговите заместници как така няма пари за работещите и шофьорите в градския транспорт, а същевременно се разписват адвокатски договори за хонорар за над половин милион лева. Това попита общинският съветник и председател на групата на "БСП за България" Иван Таков.

Той посочи, че на днешната извънредна сесия на Столичния общински съвет са щели да се чуят много обвинения за задръствания. И всичко това ще бъде вярно, защото София е блокирана, но има неща, които се случват извън полезрението на медиите, които не са допустими, смята общинският съветник. "Няма да дадем пари на служителите в градския транспорт, но ще даваме пари за хонорари за адвокати", каза Таков. 

Той обясни, че не знае за какво дело става въпрос и заради това пита кмета. Знам, че става въпрос за дело между Столичната община и частен контрагент, което се води от 2023

Териториалните експертни лекарски комисии (ТЕЛК) да получават по 100 лв. за предсрочно издадено решение предлагат от Министерството на здравеопазването (МЗ). Предложението е направено в проект за нормативна промяна, публикуван за обществено обсъждане на сайта на МЗ. В момента стойността за влязло в сила експертно решение на ТЕЛК, изготвено от комисията предсрочно в срок два месеца от подаване на заявлението-декларация в регионалната картотека на медицинската експертиза, срещу което няма подадена жалба в нормативно установения срок или при обжалване е потвърдено от Националната експертна лекарска комисия, е 60 лв. 

В мотивите към предложението за промяна е припомнено, че от март тази година са в сила промени, чиято цел е преодоляване на значителното забавяне на експертизата, която в някои комисии достига до три-четири години. Според тези промени ТЕЛК трябва да има във всичк

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
В МВР са получени близо 200 сигнала за купуване на гласове, съобщи министър Атанас Илков
Нова директива ще хармонизира правилата за фалити на фирмите, каза евродепутатът Емил Радев
Около 700 служители от МВР в Пазарджик ще са ангажирани с изборния процес
Специализирана полицейска операция за противодействие на престъпления, свързани с нарушения на изборното законодателство, се провежда в Гълъбово и Стара Загора
Полицаи задържаха употребил алкохол водач без шофьорска книжка, който опитал да избегне проверка в Шумен
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Октомври
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Контекст
В МВР са получени близо 200 сигнала за купуване на гласове, съобщи министър Атанас Илков
Сфера
Предстои последният етап на сертифициране на Щаба на регионално командване на специални операции с Румъния, съобщи генерал-майор Явор Матеев
Основна линия
Главни прокурори обмислят всеобхватен инструмент за проследяване, блокиране и конфискация на активи, придобити по криминален път
Основна линия
Двама мъже са установени от полицията за ден в Русенско да шофират автомобили след употреба на наркотици
Местен фокус
Земеделският министър д-р Георги Тахов откри петия национален събор "Млечният път на България през вековете" в Луковит
Сфера
Седем млади лекари получиха грамоти от лекарската колегия във Видин
В детайли
Община Стара Загора ще си сътрудничи с технологичен стартъп в подкрепа на бизнеса и заетостта на хората от региона
Основна линия
Трима души са обвинени за причинени телесни повреди след разследване на полицията в Самоков
В детайли
Присъствените обучения на членовете на секционни избирателни комисии в област Ямбол започват идната седмица
Местен фокус
Предстои последният етап на сертифициране на Щаба на регионално командване на специални операции с Румъния, каза ген.-м. Явор Матеев
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.