Начало Местен фокус В Търговище започва мащабен ремонт на спортната зала „Иван Ангелов“
292
България

В Търговище започва мащабен ремонт на спортната зала „Иван Ангелов“

В Търговище започва мащабен ремонт на спортната зала „Иван Ангелов“.Заложените в проекта дейности предвиждат цялостно обновяване на спортното съоръжение, което е строено в периода от 1959-та до 1964 година.

| 18 Октомври 2024, 10:36 ч.
В Търговище започва мащабен ремонт на спортната зала „Иван Ангелов“
В Търговище започва мащабен ремонт на спортната зала „Иван Ангелов“
Снимка © БТА

В Търговище започва мащабен ремонт на спортната зала „Иван Ангелов“. Заложените в проекта дейности предвиждат цялостно обновяване на спортното съоръжение, което е строено в периода от 1959-та до 1964 година. Инвестицията е на стойност 3,4 млн. лв., осигурени от държавния бюджет, а срокът за приключването му е до средата на януари 2026 г., посочиха от пресслужбата на общинската администрация.

България участва с транспортен самолет C-27J "Спартан" и вертолет AS 532 "Кугър" в многонационалното учение Brave Warrior 24, съобщиха от пресцентъра на Министерството на отбраната.

Началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов присъства днес на Деня за високопоставени гости на учението в Унгария. Той се състоя в последния ден на срещата на Военния комитет на Европейския съюз (ЕС) във формат „началници на отбраната“. 

България участва в учението с транспортен самолет C-27J "Спартан", вертолет AS 532 "Кугър", екип от Съвместното командване на специалните операции и военнослужещи с медицинска апаратура и оборудване от Военномедицинската академия.  

Представени бяха статичен и динамичен показ на елементи от учението и демонстрация на способности за неутрализиране на бунтовници, за евакуация на цивилни и за противодействие срещу безпилотни летател

Няма политически акт в това извънредно заседание, защото хората, които стоят с часове в задръстванията са от различни политически сили. И днес трябваше да решим техните проблеми. Това заяви Мирослав Боршош, общински съветник от групата на ГЕРБ-СДС в Столичния общински съвет (СОС), където днес не се състоя извънредното заседание на СОС поради липса на кворум.

Единствената точка в дневния ред беше изслушване на кмета на Столичната община Васил Терзиев във връзка със силно затруднения трафик, транспортното обслужване и пътната безопасност в града.

Боршош каза пред медиите, че хората, които дишат мръсния въздух в София и са в опасност заради липса на пътна маркировка, са от всички политически сили. Най-големият орган за дебати и решения беше бойкотиран от управляващите, заяви Боршош. Според него реалната градска политика е провалена. И другата седмица, ако трябва ще има извъ

Към началото на октомври 30,5% от избирателите са сигурни, че ще упражнят правото си на глас за Народно събрание, като трябва да се има предвид неяснотата в изборните списъци, декларативността на нагласите и т.н. Условното очакване е за около 2 милиона гласа. 3,1% от всички гласуващи се очаква да гласуват с „Не подкрепям никого“. Това сочат данни на независим сондаж на „Галъп интернешънъл болкан“ публикуван в сайта на социологическата агенция за изборните нагласи към началото на месеца. Сондажът не е прогноза за изборен резултат, а моментна снимка, която е съчетана със сериозна условност заради степените на откровеност на респондентите, както и заради очакваното натежаване на „технологичен“ вот при очакваната колеблива обща активност, посочват социолозите.

Изследването е проведено между 28 септември и 6 октомвр

От началото на следващата седмица във Враца стартира тестовият период на новата електронна система за информиране на гражданите, използващи обществения транспорт в община Враца, а впоследствие – и на новия начин на таксуване, съобщи днес пред журналисти зам.-кметът Цветан Стоичков. Целта на новата услуга е удобство за пътниците и мониторинг в реално време от страна на администрацията за движението на транспортните средства във Враца.

За целта вече са изградени 15 електронни информационни табла на спирки, които са разположени на местата с най-голям пътникопоток и ще предоставят в реално време информация за маршрутното разписание. Заместник-кметът обясни, че през тестовия период има голяма вероятност да има отклонения в подаваната информация и апелира към гражданите да подават информация, ако забележат разминаване.  

От 1 ноември се предвижда и въвеждане в експл

Няма как местната власт да въвежда иновации, без първо да убеди гражданите, че има нужда от тях, каза днес кметът на Враца Калин Каменов пред участниците в дискусиите по време на Годишната среща на местните власти, организирана от Националното сдружение на общините в Република България. Домакин на събитието е комплекса „Албена“.

Според Каменов "умни градове със семпли хора не се правят". Като лоши примери той посочи много от проектите, реализирани в страната, които практически не работят. Позицията му беше, че много от българите не са готови да използват разделното сметосъбиране, подземните контейнери или тези за зелени отпадъци. Държавата трябва да задели и вложи сериозен ресурс за информационни, стимулиращи и разяснителни кампании, за да бъдат преодолени тези проблеми, посочи кметът на Враца. Той подчерта още, че въпреки всички приказки за използването на водорода

В проекта за обновяване на спортната зала са предвидени мерки за повишаване на енергийната ефективност. Ще бъде подменена дограмата и ще бъде поставена топлоизолация по фасадите на сградата. Заложена е подмяна на всички видове инсталации, както и изграждане на такива за мълниезащита, за климатизация на залата и на сервизните помещения.

Предвижда се премахване на първия ред трибуни, с цел осигуряване на изискуемите за баскетболно игрище габарити. Ще бъдат обособени и допълнителни аварийни изходи, за да отговаря съоръжението на съвременните изисквания за безопасност. По трибуните се предвижда още разширяване на подходите и подмяна на старите седалки с прибиращи се такива. Предвиждат се дейности по подмяна на амортизирани настилки и цялостно вътрешно освежаване на стени и тавани, става известно от разписаното в проекта.

Премахнати ще бъдат лампериите в залата, като на тяхно място ще се положат акустични стенни пана. Ще има нови осветителни тела, озвучителна система, електронни табла, както и ще бъдат изградени нови санитарни възли.

В дейностите по проекта са заложени мерки за осигуряване на достъпна среда, чрез изграждането на рампа и обособяване на специални места за хора с увреждания. Ще бъде изграден и санитарен възел, отговарящ на изискванията за достъпност.

Предвидени са още обновяване на площадките и стълбите, намиращи се северно от сградата, както и обособяване на зона за отдих.

Юни месец, когато стъпих на длъжността си като министър, направихме преразпределение на бюджетите, които са в Министерството на земеделието и храните и Държавен фонд “Земеделие” и утвърдихме от остатъчни бюджети по направление “Улици и пътища към общините” достатъчен резерв и средства. Това обясни министърът на земеделието и храните Георги Тахов на Годишната среща на местните власти в курортния комплекс “Албена”, организирана от Националното сдружение на общините в Република България. 

Той припомни, че тази седмица е внесъл точка, с която се е одобрило увеличение по бюджета за енергийна ефективност. “Всички общини, които са и към това поднаправление ще получат финансиране”, подчерта Тахов. 

Министърът призова всички общини, които попадат към финансирането за "Улици и пътища" да подадат заявките за изплащане до 15

Добри са условията за туризъм по планините, съобщиха от Планинската спасителна служба (ПСС) на Българския Червен кръст (БЧК).

Времето е слънчево и ясно, на някои места има вятър и висока облачност.

В курортите съоръженията не работят.

В планините ще бъде предимно слънчево с разкъсана висока облачност, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология. Ще духа умерен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 15°, на 2000 метра - около 8°.

Общо 27 души са ранени при 25 тежки катастрофи през последното денонощие, съобщиха от МВР.

В София са регистрирани три тежки и 35 леки пътнотранспортни произшествия, при които са пострадали трима души.

От началото на месеца са станали 319 катастрофи с 23 жертви и 389 ранени.

От началото на годината са регистрирани 5730 пътнотранспортни произшествия, при които са загинали 362-ма човека, а пострадалите са 7210.

При сравнение с реалните данни за загинали през същия период на 2023 г., се отчитат 67 по-малко загинали участници в движението през 2024 г., съобщават още от МВР.

Разградската фирма „Биовет - клон Разград“ е сред петте фирми, които получиха приза „Общински  инвеститор“ за 2024 г., информираха от общинската администрация. Наградите бяха връчени в първия ден на Годишната среща на местните власти, която се организира от Националното сдружение на общините в България (НСОРБ) и се състои всяка година в курорта „Албена“.

Кметът на Троян и заместник-председател на НСОРБ Донка Михайлова връчи приза на управителят на „Биовет-клон Разград“ Теменуга Газдова.

По време на годишната среща на местните власти се връчват и награди за принос в местното самоуправление и партньор на общините. Като представители на Община Разград в срещата участваха кметът Добрин Добрев и заместник-кметовете Полина Иванова, Зорница Евгениева и Елка Неделчева, посочиха от администрацията.

Номинациите се правят

България може да бъде реиндустриализирана по наши разчети с минимум 35 индустриални парка. Индустриалният парк, освен привличане на инвеститори веднага, дава възможност за икономическо, социално развитие, рефлектира върху образователната инфраструктура. Това каза служебният министър на иновациите и растежа Росен Карадимов на Годишната среща на местните власти в курортния комплекс “Албена”, организирана от Националното сдружение на общините в Република България. 

По негови думи индустриалните паркове са единственият прост и ефективен механизъм за преодоляването на регионалните диспропорции. “Те привличат висококвалифицирана работна ръка, привличат образовани хора. Стандартът на живот, който тези паркове осигуряват, ще започне да уеднаквява социалния статус в различните региони на България. Неслучайно в програмата на министерството с предварителен бонус точ

Заради ремонтните дейности се преустановява тренировъчната дейност в залата, в която се подготвят формациите на баскетболен клуб „Светкавица – Мебел Стил“. Възпитаниците на клуба ще тренират във физкултурните салони на различни училища в областния град. Изнесена ще бъде и дейността на шахматния клуб „Мисионис – Търговище“, уточниха от общинската администрация. 

С изпълнението на цялостния ремонт на сградата е ангажирана фирма „Епос Груп“ ЕООД, избрана след обществена поръчка, обявена от Общината в Търговище. 

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Младежи от Комплекса за социално развитие в Търговище поздравиха лекари в навечерието на професионалния им празник
Младежи от Комплекса за социално развитие в Търговище поздравиха лекари в навечерието на професионалния им празник. Потребителите на услугата подариха на своите общопрактикуващи ле ...
От началото на следващата седмица във Враца ще заработи нова система за таксуване и информационни услуги на градския транспорт
От началото на следващата седмица във Враца стартира тестовият период на новата електронна система за информиране на гражданите, използващи обществения транспорт в община Враца, а ...
Жена от Кресна пострада при побой
Жена от Кресна пострада при побой, нанесен от неин съгражданин, съобщиха от пресцентъра на Областна дирекция на МВР - Благоевград. Сигналът за побоя е подаден на 16 октомври на тел ...
Младежът, който преби жена пред денонощен магазин в Перник, е обвинен в умишлено причиняване на смърт
Младежът, който преби жена пред денонощен магазин в Перник, е обвинен в умишлено причиняване на смърт, съобщиха от прокуратурата. Припомняме, че тежкото престъпление беше извършено ...
Областният управител върна решението на Общински съвет – Ямбол за преместваемите обекти
Областният управите на Ямбол Николай Костадинов върна за ново разглеждане в Общински съвет – Ямбол наредбата, уреждаща поставянето на преместваеми обекти, съобщават от прессл ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Младежи от Комплекса за социално развитие в Търговище поздравиха лекари в навечерието на професионалния им празник
Младежи от Комплекса за социално развитие в Търговище поздравиха лекари в навечерието на професионалния им празник. Потребителите на услугата подариха на своите общопрактикуващи ле ...
От понеделник ще бъде затворен за движение участък по пътя Варна – Златни пясъци
От понеделник, 21 октомври, ще бъде затворено северното платно на пътя Варна – Златни пясъци в района от Ботаническата градина до Евксиноград, съобщиха от Община Варна. Движе ...
Конгрес за усложненията в естетичната дерматология започна в София
Трети конгрес по естетична дерматология с международно участие започна днес в столицата. Форумът продължава три дни - от 18 до 20 октомври, с акцент върху усложненията в естетичнат ...
В МВР са получени близо 200 сигнала за купуване на гласове, съобщи министър Атанас Илков
В МВР са получени близо 200 сигнала за купуване на гласове, а образуваните досъдебни производства за престъпления против политическите права на гражданите са 70, показват данните, ...
Предстои последният етап на сертифициране на Щаба на регионално командване на специални операции с Румъния, съобщи генерал-майор Явор Матеев
От понеделник предстои да преминем последният етап на сертифициране на Щаба на регионално командване на специални операции с Румъния. Това съобщи пред журналисти генерал-майор Явор ...
Тикер в 14:29 ч.
Младежи от Комплекса за социално развитие в Търговище поздравиха лекари в навече ...
Начало Местен фокус
292
България

В Търговище започва мащабен ремонт на спортната зала „Иван Ангелов“

В Търговище започва мащабен ремонт на спортната зала „Иван Ангелов“.Заложените в проекта дейности предвиждат цялостно обновяване на спортното съоръжение, което е строено в периода от 1959-та до 1964 година.

| 18 Октомври 2024, 10:36 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
В Търговище започва мащабен ремонт на спортната зала „Иван Ангелов“
В Търговище започва мащабен ремонт на спортната зала „Иван Ангелов“
Снимка © БТА

В Търговище започва мащабен ремонт на спортната зала „Иван Ангелов“. Заложените в проекта дейности предвиждат цялостно обновяване на спортното съоръжение, което е строено в периода от 1959-та до 1964 година. Инвестицията е на стойност 3,4 млн. лв., осигурени от държавния бюджет, а срокът за приключването му е до средата на януари 2026 г., посочиха от пресслужбата на общинската администрация.

България участва с транспортен самолет C-27J "Спартан" и вертолет AS 532 "Кугър" в многонационалното учение Brave Warrior 24, съобщиха от пресцентъра на Министерството на отбраната.

Началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов присъства днес на Деня за високопоставени гости на учението в Унгария. Той се състоя в последния ден на срещата на Военния комитет на Европейския съюз (ЕС) във формат „началници на отбраната“. 

България участва в учението с транспортен самолет C-27J "Спартан", вертолет AS 532 "Кугър", екип от Съвместното командване на специалните операции и военнослужещи с медицинска апаратура и оборудване от Военномедицинската академия.  

Представени бяха статичен и динамичен показ на елементи от учението и демонстрация на способности за неутрализиране на бунтовници, за евакуация на цивилни и за противодействие срещу безпилотни летател

Няма политически акт в това извънредно заседание, защото хората, които стоят с часове в задръстванията са от различни политически сили. И днес трябваше да решим техните проблеми. Това заяви Мирослав Боршош, общински съветник от групата на ГЕРБ-СДС в Столичния общински съвет (СОС), където днес не се състоя извънредното заседание на СОС поради липса на кворум.

Единствената точка в дневния ред беше изслушване на кмета на Столичната община Васил Терзиев във връзка със силно затруднения трафик, транспортното обслужване и пътната безопасност в града.

Боршош каза пред медиите, че хората, които дишат мръсния въздух в София и са в опасност заради липса на пътна маркировка, са от всички политически сили. Най-големият орган за дебати и решения беше бойкотиран от управляващите, заяви Боршош. Според него реалната градска политика е провалена. И другата седмица, ако трябва ще има извъ

Към началото на октомври 30,5% от избирателите са сигурни, че ще упражнят правото си на глас за Народно събрание, като трябва да се има предвид неяснотата в изборните списъци, декларативността на нагласите и т.н. Условното очакване е за около 2 милиона гласа. 3,1% от всички гласуващи се очаква да гласуват с „Не подкрепям никого“. Това сочат данни на независим сондаж на „Галъп интернешънъл болкан“ публикуван в сайта на социологическата агенция за изборните нагласи към началото на месеца. Сондажът не е прогноза за изборен резултат, а моментна снимка, която е съчетана със сериозна условност заради степените на откровеност на респондентите, както и заради очакваното натежаване на „технологичен“ вот при очакваната колеблива обща активност, посочват социолозите.

Изследването е проведено между 28 септември и 6 октомвр

От началото на следващата седмица във Враца стартира тестовият период на новата електронна система за информиране на гражданите, използващи обществения транспорт в община Враца, а впоследствие – и на новия начин на таксуване, съобщи днес пред журналисти зам.-кметът Цветан Стоичков. Целта на новата услуга е удобство за пътниците и мониторинг в реално време от страна на администрацията за движението на транспортните средства във Враца.

За целта вече са изградени 15 електронни информационни табла на спирки, които са разположени на местата с най-голям пътникопоток и ще предоставят в реално време информация за маршрутното разписание. Заместник-кметът обясни, че през тестовия период има голяма вероятност да има отклонения в подаваната информация и апелира към гражданите да подават информация, ако забележат разминаване.  

От 1 ноември се предвижда и въвеждане в експл

Няма как местната власт да въвежда иновации, без първо да убеди гражданите, че има нужда от тях, каза днес кметът на Враца Калин Каменов пред участниците в дискусиите по време на Годишната среща на местните власти, организирана от Националното сдружение на общините в Република България. Домакин на събитието е комплекса „Албена“.

Според Каменов "умни градове със семпли хора не се правят". Като лоши примери той посочи много от проектите, реализирани в страната, които практически не работят. Позицията му беше, че много от българите не са готови да използват разделното сметосъбиране, подземните контейнери или тези за зелени отпадъци. Държавата трябва да задели и вложи сериозен ресурс за информационни, стимулиращи и разяснителни кампании, за да бъдат преодолени тези проблеми, посочи кметът на Враца. Той подчерта още, че въпреки всички приказки за използването на водорода

В проекта за обновяване на спортната зала са предвидени мерки за повишаване на енергийната ефективност. Ще бъде подменена дограмата и ще бъде поставена топлоизолация по фасадите на сградата. Заложена е подмяна на всички видове инсталации, както и изграждане на такива за мълниезащита, за климатизация на залата и на сервизните помещения.

Предвижда се премахване на първия ред трибуни, с цел осигуряване на изискуемите за баскетболно игрище габарити. Ще бъдат обособени и допълнителни аварийни изходи, за да отговаря съоръжението на съвременните изисквания за безопасност. По трибуните се предвижда още разширяване на подходите и подмяна на старите седалки с прибиращи се такива. Предвиждат се дейности по подмяна на амортизирани настилки и цялостно вътрешно освежаване на стени и тавани, става известно от разписаното в проекта.

Премахнати ще бъдат лампериите в залата, като на тяхно място ще се положат акустични стенни пана. Ще има нови осветителни тела, озвучителна система, електронни табла, както и ще бъдат изградени нови санитарни възли.

В дейностите по проекта са заложени мерки за осигуряване на достъпна среда, чрез изграждането на рампа и обособяване на специални места за хора с увреждания. Ще бъде изграден и санитарен възел, отговарящ на изискванията за достъпност.

Предвидени са още обновяване на площадките и стълбите, намиращи се северно от сградата, както и обособяване на зона за отдих.

Юни месец, когато стъпих на длъжността си като министър, направихме преразпределение на бюджетите, които са в Министерството на земеделието и храните и Държавен фонд “Земеделие” и утвърдихме от остатъчни бюджети по направление “Улици и пътища към общините” достатъчен резерв и средства. Това обясни министърът на земеделието и храните Георги Тахов на Годишната среща на местните власти в курортния комплекс “Албена”, организирана от Националното сдружение на общините в Република България. 

Той припомни, че тази седмица е внесъл точка, с която се е одобрило увеличение по бюджета за енергийна ефективност. “Всички общини, които са и към това поднаправление ще получат финансиране”, подчерта Тахов. 

Министърът призова всички общини, които попадат към финансирането за "Улици и пътища" да подадат заявките за изплащане до 15

Добри са условията за туризъм по планините, съобщиха от Планинската спасителна служба (ПСС) на Българския Червен кръст (БЧК).

Времето е слънчево и ясно, на някои места има вятър и висока облачност.

В курортите съоръженията не работят.

В планините ще бъде предимно слънчево с разкъсана висока облачност, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология. Ще духа умерен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 15°, на 2000 метра - около 8°.

Общо 27 души са ранени при 25 тежки катастрофи през последното денонощие, съобщиха от МВР.

В София са регистрирани три тежки и 35 леки пътнотранспортни произшествия, при които са пострадали трима души.

От началото на месеца са станали 319 катастрофи с 23 жертви и 389 ранени.

От началото на годината са регистрирани 5730 пътнотранспортни произшествия, при които са загинали 362-ма човека, а пострадалите са 7210.

При сравнение с реалните данни за загинали през същия период на 2023 г., се отчитат 67 по-малко загинали участници в движението през 2024 г., съобщават още от МВР.

Разградската фирма „Биовет - клон Разград“ е сред петте фирми, които получиха приза „Общински  инвеститор“ за 2024 г., информираха от общинската администрация. Наградите бяха връчени в първия ден на Годишната среща на местните власти, която се организира от Националното сдружение на общините в България (НСОРБ) и се състои всяка година в курорта „Албена“.

Кметът на Троян и заместник-председател на НСОРБ Донка Михайлова връчи приза на управителят на „Биовет-клон Разград“ Теменуга Газдова.

По време на годишната среща на местните власти се връчват и награди за принос в местното самоуправление и партньор на общините. Като представители на Община Разград в срещата участваха кметът Добрин Добрев и заместник-кметовете Полина Иванова, Зорница Евгениева и Елка Неделчева, посочиха от администрацията.

Номинациите се правят

България може да бъде реиндустриализирана по наши разчети с минимум 35 индустриални парка. Индустриалният парк, освен привличане на инвеститори веднага, дава възможност за икономическо, социално развитие, рефлектира върху образователната инфраструктура. Това каза служебният министър на иновациите и растежа Росен Карадимов на Годишната среща на местните власти в курортния комплекс “Албена”, организирана от Националното сдружение на общините в Република България. 

По негови думи индустриалните паркове са единственият прост и ефективен механизъм за преодоляването на регионалните диспропорции. “Те привличат висококвалифицирана работна ръка, привличат образовани хора. Стандартът на живот, който тези паркове осигуряват, ще започне да уеднаквява социалния статус в различните региони на България. Неслучайно в програмата на министерството с предварителен бонус точ

Заради ремонтните дейности се преустановява тренировъчната дейност в залата, в която се подготвят формациите на баскетболен клуб „Светкавица – Мебел Стил“. Възпитаниците на клуба ще тренират във физкултурните салони на различни училища в областния град. Изнесена ще бъде и дейността на шахматния клуб „Мисионис – Търговище“, уточниха от общинската администрация. 

С изпълнението на цялостния ремонт на сградата е ангажирана фирма „Епос Груп“ ЕООД, избрана след обществена поръчка, обявена от Общината в Търговище. 

Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Младежи от Комплекса за социално развитие в Търговище поздравиха лекари в навечерието на професионалния им празник
От началото на следващата седмица във Враца ще заработи нова система за таксуване и информационни услуги на градския транспорт
Жена от Кресна пострада при побой
Младежът, който преби жена пред денонощен магазин в Перник, е обвинен в умишлено причиняване на смърт
Областният управител върна решението на Общински съвет – Ямбол за преместваемите обекти
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Октомври
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
На преден план
Младежи от Комплекса за социално развитие в Търговище поздравиха лекари в навечерието на професионалния им празник
В детайли
От понеделник ще бъде затворен за движение участък по пътя Варна – Златни пясъци
Местен фокус
Конгрес за усложненията в естетичната дерматология започна в София
Контекст
В МВР са получени близо 200 сигнала за купуване на гласове, съобщи министър Атанас Илков
Сфера
Предстои последният етап на сертифициране на Щаба на регионално командване на специални операции с Румъния, съобщи генерал-майор Явор Матеев
Основна линия
Главни прокурори обмислят всеобхватен инструмент за проследяване, блокиране и конфискация на активи, придобити по криминален път
Основна линия
Двама мъже са установени от полицията за ден в Русенско да шофират автомобили след употреба на наркотици
Местен фокус
Земеделският министър д-р Георги Тахов откри петия национален събор "Млечният път на България през вековете" в Луковит
Сфера
Седем млади лекари получиха грамоти от лекарската колегия във Видин
В детайли
Община Стара Загора ще си сътрудничи с технологичен стартъп в подкрепа на бизнеса и заетостта на хората от региона
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.