Начало Контекст Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете
394
България

Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете

Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете, съобщиха от общинския пресцентър.Услугата е част от стремежа на общината да насърчи опазването на околната среда и да улесни рециклирането на излязло от употреба електрическо и електронно оборудване и предлага безплатна услуга по събиране на този вид отпадъци директно от домовете на гражданите.

| 18 Октомври 2024, 11:07 ч.
Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете
Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете
Снимка © Община Пловдив

Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете, съобщиха от общинския пресцентър.

Окръжният съд в Пазарджик остави в ареста общинския съветник Сашо Ангелов. Съдия по делото беше Александър Александров.

"Аз съм пастор. Аз съм един човек, който кара хората да пращат децата си на училище. Не съм пипвал цигара, още повече дрога. Аз проповядвам на миряните да не лъжем и крадем", каза той. "Библията ми казва да се покорявам на властите", допълни Ангелов.  

Припомняме, че Районният съд в Пазарджик наложи постоянна мярка "задържане под стража" на общинския съветник Сашо Ангелов, който бе задържан на 8 октомври при специализирана полицейска акция в пазарджишкия квартал "Изток" с основен акцент противодействие на престъпленията срещу избирателните права на гражданите.

Докато течеше заседанието, пред Съдебната палата в Пазарджик привърженици на Ангелов от евегенгелистката църква се събраха на протест с искане за освобождането му. 

Са

Държавният глава Румен Радев награди с Почетния знак на президента дейци на военната авиация. Генерал (о.з.) Михо Михов беше отличен за приноса му към развитието на Военновъздушните сили и укрепването на отбранителните способности на България, както и по случай навършените от него 75 години. За принос към развитието на българската военна авиация и по случай 75-ата му годишнина с Почетния знак на президента беше удостоен и полковник (о.з.) Владимир Пампоров.

Награждаването е в навечерието на Празника на авиацията и Българските военновъздушните сили - 16 октомври. На церемонията присъстваха и курсанти от Висшето военновъздушно училище „Георги Бенковски“.

С настъпващия празник за мен е огромно удоволствие да отлича с Почетния знак на президента наши летци, командири и общественици за техния достоен професионален и житейски път и значителен принос за развитие на

Мащабна полицейска операция срещу купуването на гласове се провежда на територията на Софийска област, съобщиха от МВР.  Повече информация ще бъде дадена от комисар Петър Соколов, началник на отдел „Охранителна полиция“ при Областната дирекция на МВР - София

В петък служебният министър на вътрешните работи Атанас Илков обяви, че са образувани са близо 50 досъдебни производства за престъпления против политическите права на гражданите. Постъпили са близо 140 сигнала, извършени са над 100 проверки, като почти една четвърт от тях са прекратени. В 14 от сигналите е имало данни за престъпление, посочи той. 

До момента са задържани 23-ма души. Изготвени са 471 предупредителни протоколи. До момента е имало над 100 операции на МВР, стана ясно още от думите на Атанас Илков. 

Заради огнища на шарка при овцете е въведен засилен контрол за превоз на животни през българските граници с Румъния и Гърция. Това съобщи служебният министър на земеделието и храните д-р Георги Тахов пред журналисти в Луковит.

"Това, което Министерството на земеделието и храните чисто институционално предприема, през издаването на административни заповеди се забранява придвижването и търговията на животни - дребен рогат добитък. От тук обаче искам да апелирам през вас за спазване на указанията в тази заповед. В страни около нас като Румъния и Гърция епизоотичната обстановка е много обострена, а те като гранични на нас държави, които са в близост до наши райони, наистина са предпоставка за навлизане на болестите при нас", коментира земеделският министър. 

Той добави, че се предприемат всички необходими мерки да се ограничи заразата. Засега огнищата са две и са локалн

Трима души са обвинени за причинени телесни повреди след разследване на полицията в Самоков, съобщиха от Областната дирекция на МВР – София. 

Първите двама обвиняеми са самоковци на 19 и 20 години, причинили на друг самоковец лека телесна повреда чрез нанасяне на удари с ръце и крака, допълват от полицията. 

Оттам посочват, че им е наложена мярка за неотклонение „подписка“.

Към наказателна отговорност е привлечен и 26-годишен жител на града, причинил средна телесна повреда на друг мъж. Той му е счупил носните кости. На обвиняемия е наложена мярка за неотклонение „подписка“, допълват още от дирекцията. 

Припомняме, че тази година от полицията съобщиха за случай на нанесен побой, при който почина 17-годишен младеж, а извършителят бе на 18 години. 

Услугата е част от стремежа на общината да насърчи опазването на околната среда и да улесни рециклирането на излязло от употреба електрическо и електронно оборудване и предлага безплатна услуга по събиране на този вид отпадъци директно от домовете на гражданите.

Всеки, който желае да предаде старо електронно оборудване – компютри, телевизори, домакински уреди и други, може да направи заявка на безплатен телефон 080014100. След подаване на заявката, екипите за извършване на съответната дейност ще посетят гражданите в удобно за тях време, за да съберат отпадъците. 

Тази инициатива е част от ангажимента на Община Пловдив за насърчаване на устойчиво развитие и отговорно управление на електронните отпадъци. Чрез правилното предаване и рециклиране на електронни устройства ние всички можем да допринесем за по-чиста околна среда и намаляване на замърсяването. Община Пловдив приканва гражданите да се включат в тази инициатива и заедно да направят общината по-чиста и зелена.

Припомняме, че през август Община Пловдив обяви, че  подготвя проектно предложение за кандидатстване по процедура "Зелена инфраструктура в градска среда", Приоритет 5 по Програма "Околна среда 2021-2027" за подобряване качеството на атмосферния въздух чрез мерки за намаляване на вторичното разпрашаване.

Само за летните месеци – юни, юли, август и септември, през 2024 г., са възникнали 277 произшествия с участие на тротинетки, докато през 2023 г. са били 105, седем души са загинали. Това съобщи главен инспектор Лъчезар Близнаков от „Пътна полиция” в предаването „Събуди се” по Нова телевизия.

По думите му около два и половина до три пъти се е повишил броят на произшествията с тротинетки. Затова и контролът по отношение на водачите на тези превозни средства е завишен. 

Лъчезар Близнаков обясни, че тротинетките не могат да се движат в парка. Могат да се движат по велосипедната инфраструктура, ако няма изградена такава – те са равноправни участници в движението и трябва да се движат по пътното платно.

Пътници на тротинетка не се превозват, забранен е превозът, посочи още той. Лица до 18 години задължително трябва да са с каска.

Едно от основните нарушения, които се извършват от шофьорите в София, е превишаването на скоростта. От началото на годината са установени 302 949 случая или с над 32 хил. повече в сравнение с миналата година, съобщи Николай Крушарски, началник на отдел "Пътна полиция" в Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР). Той добави, че на Околовръстния път е установен водач шофирал с над 260 км/ч.

Според представените данни от началото на годината в София са се случили 588 тежки катастрофи или с 11 по-малко в сравнение със същия период за миналата година, а ранените са 693 или с двама повече. Загиналите в София при катастрофи са 25 от началото на годината, което е с 14 по-малко в сравнение със същия период за 2023 г. Крушарски коментира, че тези резултати се дължат както на засиления контрол, така и на няколко направени законови промени.

В София за годината 6273 души, водач

Призивите да бъде спряна процедурата за избор на председател на Върховния административен съд (ВАС) и главен прокурор е призив Висшият съдебен съвет (ВСС) да наруши Конституцията, което е недопустимо. Това е записано в проектодекларация на ВСС, представена от представляващия Боян Магдалинчев в началото на днешното заседание на пленума на Съвета, на което се очаква Пленумът да реши дали да приеме хронограма за избор за председател на ВАС.

Тези искания са демонстрация на правен нихилизъм и двоен стандарт. Усещането за беззаконие не трябва да се мултиплицира във всяка част от обществото, пише в документа.

Неуспехът на неслучилата се съдебна реформа не може да бъде вменен на ВСС. Съветът се третира като необходим грешник за провалянето на съдебната реформа, се посочва в проектодекларацията. С документа се отправя апел да не се минават границите на допустимото и институциите

Криминалисти от Велики Преслав установиха двама извършители на противозаконно отнемане на лек автомобил, съобщиха от пресотдела на Областната дирекция (ОД) на МВР - Шумен.

57-годишна жена е подала сигнал в полицейското управление в града, че неизвестен откраднал лек автомобил "Фолксваген", който е бил паркиран на ул.“ Илия Р. Блъсков“ в града. По нейни данни кражбата е станала за времето от 20:30 часа на 12 октомври до 4:00 ч.на следващия ден. Колата е била отключена, а контактният ключ е бил на таблото. Малко по-късно жената е установила, че автомобилът е върнат на същата улица, без липси и повреди, допълниха от полицията.

В хода на образуваното досъдебно производство криминалисти от полицейското управление във Велики Преслав са установили извършителите на противозаконно отнемане на автомобила - двама местни жители на 17 и 18 години. Младежите са направили п

Днес в 17:00 часа изтича крайният срок за регистрация на социологическите агенции, които ще извършват проучвания „на изхода“ (exit-poll) в изборния ден на 27 октомври. Това се посочва в хронограмата на Централната избирателна комисия (ЦИК). 

Социологическите агенции трябва да представят в ЦИК заявление по образец за регистрация на агенция, която ще извършва социологическо проучване в изборния ден; удостоверение за актуално правно състояние. Агенциите трябва да представят списък, съдържащ имената и единния граждански номер на анкетьорите по изборни райони. В списъка се посочват номерата на избирателните секции, извън които ще се осъществява анкетирането. 

Резултатите от проучванията, извършвани в изборния ден (exit-poll), се оповестяват не по-рано от 20:00 ч. на изборния ден.

Забранява се публичното огласяване под каквато и да е форма, на какв

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
От плевенския клуб на спартакистите отпразнуваха 90-годишнината на най-възрастния спортист Георги Шабански
Спортен клуб (СК)„Спартакисти – за здраве и дълголетие“ към народно читалище (НЧ) „Съгласие 1869“ в Плевен отбеляза 90-годишнината на най-възрастния с ...
Нараства употребата на лесен за укриване синтетичен наркотик, който не се отчита и на тестовете, предупреждават специалистите
Поради лесното пренасяне и укриване напоследък има ръст на употребата на синтетични наркотици. Това заяви началникът на сектор в териториалната дирекция на Агенция „Митници&l ...
Невзривен боеприпас бе открит в област Сливен и унищожен от военнослужещи
Специализиран екип от Центъра за подготовка на специалисти – Сливен, под ръководството на капитан Михаил Попов, разузна, транспортира и унищожи един 152 мм бронебойно трасира ...
В МВР са получени близо 200 сигнала за купуване на гласове, съобщи министър Атанас Илков
В МВР са получени близо 200 сигнала за купуване на гласове, а образуваните досъдебни производства за престъпления против политическите права на гражданите са 70, показват данните, ...
Нова директива ще хармонизира правилата за фалити на фирмите, каза евродепутатът Емил Радев
По думите му причината е, че в отделните държави членки правилата са много различни. Някъде такова производство приключва за 6 месеца, в други страни продължават по 7-8 години, обя ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
При натоварен трафик днес и утре движението в тунела „Топли дол“ ще бъде временно спирано и ще се осигурят две ленти в посока Варна
Екипи на сектор „Пътна полиция“ при Областната дирекция на МВР - София предприемат действия за по - висока проходимост в района на тунел „Топли дол“ на авто ...
Двойно повече специалисти по информационни технологии проверяват машините за вота, каза Росен Карадимов в писмо до Обществения съвет на ЦИК
Служебният кабинет осигури двойно повече IT специалисти от държавната администрация, които удостоверяват устройствата за машинно гласуване за парламентарния вот. Това пише служебни ...
От плевенския клуб на спартакистите отпразнуваха 90-годишнината на най-възрастния спортист Георги Шабански
Спортен клуб (СК)„Спартакисти – за здраве и дълголетие“ към народно читалище (НЧ) „Съгласие 1869“ в Плевен отбеляза 90-годишнината на най-възрастния с ...
Нараства употребата на лесен за укриване синтетичен наркотик, който не се отчита и на тестовете, предупреждават специалистите
Поради лесното пренасяне и укриване напоследък има ръст на употребата на синтетични наркотици. Това заяви началникът на сектор в териториалната дирекция на Агенция „Митници&l ...
Сдружението МИРГ - Самоков - Белица - Сърница ще работи за развитието на рибарския сектор с нови технологии
Местна инициативна рибарска група (МИРГ) - Самоков - Белица - Сърница ще работи за развитието на рибарския сектор с нови технологии, съобщиха от сдружението след проведена среща за ...
Тикер в 15:32 ч.
Екипи на сектор „Пътна полиция“ при Областната дирекция на МВР - Соф ...
Начало Контекст
394
България

Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете

Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете, съобщиха от общинския пресцентър.Услугата е част от стремежа на общината да насърчи опазването на околната среда и да улесни рециклирането на излязло от употреба електрическо и електронно оборудване и предлага безплатна услуга по събиране на този вид отпадъци директно от домовете на гражданите.

| 18 Октомври 2024, 11:07 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете
Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете
Снимка © Община Пловдив

Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете, съобщиха от общинския пресцентър.

Окръжният съд в Пазарджик остави в ареста общинския съветник Сашо Ангелов. Съдия по делото беше Александър Александров.

"Аз съм пастор. Аз съм един човек, който кара хората да пращат децата си на училище. Не съм пипвал цигара, още повече дрога. Аз проповядвам на миряните да не лъжем и крадем", каза той. "Библията ми казва да се покорявам на властите", допълни Ангелов.  

Припомняме, че Районният съд в Пазарджик наложи постоянна мярка "задържане под стража" на общинския съветник Сашо Ангелов, който бе задържан на 8 октомври при специализирана полицейска акция в пазарджишкия квартал "Изток" с основен акцент противодействие на престъпленията срещу избирателните права на гражданите.

Докато течеше заседанието, пред Съдебната палата в Пазарджик привърженици на Ангелов от евегенгелистката църква се събраха на протест с искане за освобождането му. 

Са

Държавният глава Румен Радев награди с Почетния знак на президента дейци на военната авиация. Генерал (о.з.) Михо Михов беше отличен за приноса му към развитието на Военновъздушните сили и укрепването на отбранителните способности на България, както и по случай навършените от него 75 години. За принос към развитието на българската военна авиация и по случай 75-ата му годишнина с Почетния знак на президента беше удостоен и полковник (о.з.) Владимир Пампоров.

Награждаването е в навечерието на Празника на авиацията и Българските военновъздушните сили - 16 октомври. На церемонията присъстваха и курсанти от Висшето военновъздушно училище „Георги Бенковски“.

С настъпващия празник за мен е огромно удоволствие да отлича с Почетния знак на президента наши летци, командири и общественици за техния достоен професионален и житейски път и значителен принос за развитие на

Мащабна полицейска операция срещу купуването на гласове се провежда на територията на Софийска област, съобщиха от МВР.  Повече информация ще бъде дадена от комисар Петър Соколов, началник на отдел „Охранителна полиция“ при Областната дирекция на МВР - София

В петък служебният министър на вътрешните работи Атанас Илков обяви, че са образувани са близо 50 досъдебни производства за престъпления против политическите права на гражданите. Постъпили са близо 140 сигнала, извършени са над 100 проверки, като почти една четвърт от тях са прекратени. В 14 от сигналите е имало данни за престъпление, посочи той. 

До момента са задържани 23-ма души. Изготвени са 471 предупредителни протоколи. До момента е имало над 100 операции на МВР, стана ясно още от думите на Атанас Илков. 

Заради огнища на шарка при овцете е въведен засилен контрол за превоз на животни през българските граници с Румъния и Гърция. Това съобщи служебният министър на земеделието и храните д-р Георги Тахов пред журналисти в Луковит.

"Това, което Министерството на земеделието и храните чисто институционално предприема, през издаването на административни заповеди се забранява придвижването и търговията на животни - дребен рогат добитък. От тук обаче искам да апелирам през вас за спазване на указанията в тази заповед. В страни около нас като Румъния и Гърция епизоотичната обстановка е много обострена, а те като гранични на нас държави, които са в близост до наши райони, наистина са предпоставка за навлизане на болестите при нас", коментира земеделският министър. 

Той добави, че се предприемат всички необходими мерки да се ограничи заразата. Засега огнищата са две и са локалн

Трима души са обвинени за причинени телесни повреди след разследване на полицията в Самоков, съобщиха от Областната дирекция на МВР – София. 

Първите двама обвиняеми са самоковци на 19 и 20 години, причинили на друг самоковец лека телесна повреда чрез нанасяне на удари с ръце и крака, допълват от полицията. 

Оттам посочват, че им е наложена мярка за неотклонение „подписка“.

Към наказателна отговорност е привлечен и 26-годишен жител на града, причинил средна телесна повреда на друг мъж. Той му е счупил носните кости. На обвиняемия е наложена мярка за неотклонение „подписка“, допълват още от дирекцията. 

Припомняме, че тази година от полицията съобщиха за случай на нанесен побой, при който почина 17-годишен младеж, а извършителят бе на 18 години. 

Услугата е част от стремежа на общината да насърчи опазването на околната среда и да улесни рециклирането на излязло от употреба електрическо и електронно оборудване и предлага безплатна услуга по събиране на този вид отпадъци директно от домовете на гражданите.

Всеки, който желае да предаде старо електронно оборудване – компютри, телевизори, домакински уреди и други, може да направи заявка на безплатен телефон 080014100. След подаване на заявката, екипите за извършване на съответната дейност ще посетят гражданите в удобно за тях време, за да съберат отпадъците. 

Тази инициатива е част от ангажимента на Община Пловдив за насърчаване на устойчиво развитие и отговорно управление на електронните отпадъци. Чрез правилното предаване и рециклиране на електронни устройства ние всички можем да допринесем за по-чиста околна среда и намаляване на замърсяването. Община Пловдив приканва гражданите да се включат в тази инициатива и заедно да направят общината по-чиста и зелена.

Припомняме, че през август Община Пловдив обяви, че  подготвя проектно предложение за кандидатстване по процедура "Зелена инфраструктура в градска среда", Приоритет 5 по Програма "Околна среда 2021-2027" за подобряване качеството на атмосферния въздух чрез мерки за намаляване на вторичното разпрашаване.

Само за летните месеци – юни, юли, август и септември, през 2024 г., са възникнали 277 произшествия с участие на тротинетки, докато през 2023 г. са били 105, седем души са загинали. Това съобщи главен инспектор Лъчезар Близнаков от „Пътна полиция” в предаването „Събуди се” по Нова телевизия.

По думите му около два и половина до три пъти се е повишил броят на произшествията с тротинетки. Затова и контролът по отношение на водачите на тези превозни средства е завишен. 

Лъчезар Близнаков обясни, че тротинетките не могат да се движат в парка. Могат да се движат по велосипедната инфраструктура, ако няма изградена такава – те са равноправни участници в движението и трябва да се движат по пътното платно.

Пътници на тротинетка не се превозват, забранен е превозът, посочи още той. Лица до 18 години задължително трябва да са с каска.

Едно от основните нарушения, които се извършват от шофьорите в София, е превишаването на скоростта. От началото на годината са установени 302 949 случая или с над 32 хил. повече в сравнение с миналата година, съобщи Николай Крушарски, началник на отдел "Пътна полиция" в Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР). Той добави, че на Околовръстния път е установен водач шофирал с над 260 км/ч.

Според представените данни от началото на годината в София са се случили 588 тежки катастрофи или с 11 по-малко в сравнение със същия период за миналата година, а ранените са 693 или с двама повече. Загиналите в София при катастрофи са 25 от началото на годината, което е с 14 по-малко в сравнение със същия период за 2023 г. Крушарски коментира, че тези резултати се дължат както на засиления контрол, така и на няколко направени законови промени.

В София за годината 6273 души, водач

Призивите да бъде спряна процедурата за избор на председател на Върховния административен съд (ВАС) и главен прокурор е призив Висшият съдебен съвет (ВСС) да наруши Конституцията, което е недопустимо. Това е записано в проектодекларация на ВСС, представена от представляващия Боян Магдалинчев в началото на днешното заседание на пленума на Съвета, на което се очаква Пленумът да реши дали да приеме хронограма за избор за председател на ВАС.

Тези искания са демонстрация на правен нихилизъм и двоен стандарт. Усещането за беззаконие не трябва да се мултиплицира във всяка част от обществото, пише в документа.

Неуспехът на неслучилата се съдебна реформа не може да бъде вменен на ВСС. Съветът се третира като необходим грешник за провалянето на съдебната реформа, се посочва в проектодекларацията. С документа се отправя апел да не се минават границите на допустимото и институциите

Криминалисти от Велики Преслав установиха двама извършители на противозаконно отнемане на лек автомобил, съобщиха от пресотдела на Областната дирекция (ОД) на МВР - Шумен.

57-годишна жена е подала сигнал в полицейското управление в града, че неизвестен откраднал лек автомобил "Фолксваген", който е бил паркиран на ул.“ Илия Р. Блъсков“ в града. По нейни данни кражбата е станала за времето от 20:30 часа на 12 октомври до 4:00 ч.на следващия ден. Колата е била отключена, а контактният ключ е бил на таблото. Малко по-късно жената е установила, че автомобилът е върнат на същата улица, без липси и повреди, допълниха от полицията.

В хода на образуваното досъдебно производство криминалисти от полицейското управление във Велики Преслав са установили извършителите на противозаконно отнемане на автомобила - двама местни жители на 17 и 18 години. Младежите са направили п

Днес в 17:00 часа изтича крайният срок за регистрация на социологическите агенции, които ще извършват проучвания „на изхода“ (exit-poll) в изборния ден на 27 октомври. Това се посочва в хронограмата на Централната избирателна комисия (ЦИК). 

Социологическите агенции трябва да представят в ЦИК заявление по образец за регистрация на агенция, която ще извършва социологическо проучване в изборния ден; удостоверение за актуално правно състояние. Агенциите трябва да представят списък, съдържащ имената и единния граждански номер на анкетьорите по изборни райони. В списъка се посочват номерата на избирателните секции, извън които ще се осъществява анкетирането. 

Резултатите от проучванията, извършвани в изборния ден (exit-poll), се оповестяват не по-рано от 20:00 ч. на изборния ден.

Забранява се публичното огласяване под каквато и да е форма, на какв

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
От плевенския клуб на спартакистите отпразнуваха 90-годишнината на най-възрастния спортист Георги Шабански
Нараства употребата на лесен за укриване синтетичен наркотик, който не се отчита и на тестовете, предупреждават специалистите
Невзривен боеприпас бе открит в област Сливен и унищожен от военнослужещи
В МВР са получени близо 200 сигнала за купуване на гласове, съобщи министър Атанас Илков
Нова директива ще хармонизира правилата за фалити на фирмите, каза евродепутатът Емил Радев
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Октомври
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Местен фокус
При натоварен трафик днес и утре движението в тунела „Топли дол“ ще бъде временно спирано и ще се осигурят две ленти в посока Варна
Сфера
Двойно повече специалисти по информационни технологии проверяват машините за вота, каза Росен Карадимов в писмо до Обществения съвет на ЦИК
Контекст
От плевенския клуб на спартакистите отпразнуваха 90-годишнината на най-възрастния спортист Георги Шабански
Контекст
Нараства употребата на лесен за укриване синтетичен наркотик, който не се отчита и на тестовете, предупреждават специалистите
Местен фокус
Сдружението МИРГ - Самоков - Белица - Сърница ще работи за развитието на рибарския сектор с нови технологии
Основна линия
Сливенският съд задържа под стража мъж за изнасилване на малолетна
Сфера
В страната се оформя консенсус за необходимостта от повишаване на разходите за отбрана и достигането им до 2,5 % от БВП, каза Атанас Запрянов
Местен фокус
Заради огнища на шарка при овцете е въведен засилен контрол на българските граници с Румъния и Гърция, съобщи министър Тахов
На преден план
Общо 2410 души ще работят в секционните избирателни комисии в област Монтана за парламентарния вот на 27 октомври
Контекст
Невзривен боеприпас бе открит в област Сливен и унищожен от военнослужещи
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.