Начало Контекст Минус 4 градуса е измерената температура тази сутрин в Чепеларе
263
България

Минус 4 градуса е измерената температура тази сутрин в Чепеларе

Първото застудяване тази есен вече е факт, съобщи дежурният в метеорологичната станция на връх Рожен. Най-ниската температура е измерена в Чепеларе – минус 4 градуса, а на Рожен е минус 1 градуса.„Колегите в останалите места докладваха, че при тях тази сутрин е било около нула градуса“, добави дежурният метеоролог.

| 18 Октомври 2024, 11:29 ч.
Минус 4 градуса е измерената температура тази сутрин в Чепеларе
Минус 4 градуса е измерената температура тази сутрин в Чепеларе
Снимка © Антон Байрактаров

Първото застудяване тази есен вече е факт, съобщи дежурният в метеорологичната станция на връх Рожен. Най-ниската температура е измерена в Чепеларе – минус 4 градуса, а на Рожен е минус 1 градуса.

"Индустриален и логистичен парк - Бургас" АД е открил процедура по избор на кредитна институция, с което да бъдат осигурени необходимите мостови и собствени средства за разходите по проекта за изграждане на втора фаза на индустриалния парк. Припомняме, че проектът, който получи одобрение за финансиране по приоритетна ос "Интелигентна индустрия" по Плана за възстановяване и устойчивост ще се изпълнява от акционерното дружество в партньорство с общинската администрация в Бургас. Инвестициите ще бъдат насочени към изграждането на довеждаща и вътрешна инфраструктура, обособяването на нови индустриални територии както и изграждането на довеждаща инфраструктура. 

Максималният размер на заема е 21 млн. лева, се посочва в документацията по обявената процедура за избор на кредитна институция, показа справка на . 10 млн. лева от посочената сума ще бъдат усвоени като инвестиционен кр

Министърът на вътрешните работи Атанас Илков освободи от поста директора на дирекция "Вътрешна сигурност" в МВР старши комисар Лазар Христов. Това съобщиха от институцията.

Сменен е и директорът на полицията в Русе Пламен Пенчев. 

Преди месец бе сменен директорът на полицията в Бургас. Сега титуляр на поста е Владимир Маринов.

Районна прокуратура – Пловдив привлече като обвиняем и задържа 20-годишен мъж за извършено хулиганство при проявено насилие спрямо жена, съобщиха от прокуратурата. 

В.П., на 20 г., е обвиняем за това, че на 13.10.2024 г., в Пловдив, е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото  - нанесъл е множество удари с ръце и крака по лицето и тялото на 19-годишна жена, влачил я по земята, дърпал я за косата, обиждал я и крещял.

Досъдебното производство е било образувано след самосезиране на Районна прокуратура – Пловдив по разпространен в медиите видеоклип с проявено насилие спрямо жена. Установено е, че мъжът и жената, които се виждат на кадрите, се познавали и имали връзка. Извършват се действия по разследването – разпити на свидетели, назначена е съдебномедицинска експертиза за установяв

Изпълняващият длъжността кмет на Пловдив Иван Стоянов, Николай Бухалов, зам.- кмет „Спорт и младежки дейности“ и Георги Титюков , общински съветник, официално откриха в Пловдив девететажен блок с новопостроени социални жилища по проект „Изграждане на социални жилища в град Пловдив”, който се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Региони в растеж 2014-2020”, съфинансирана от Европейския съюз, чрез Европейски фонд за регионално развитие. 

Новопостроената сграда разполага общо с 74 апартамента, от които 40 едностайни, 22 двустайни, осем- тристайни и четири -четиристайни апартамента, 18 паркоместа, като и общи спомагателни помещения. 

Жилищата ще бъдат предоставяни за настаняване на хора от уязвими групи и в неравностойно положение, като те максимално могат да бъдат настанени за три години - три пъти по една

Много е важно да покажем България и нейното ключово място и роля в изключително важните постижения, изследвания на функцията на мозъка, на болестите и превенцията, които са новият съвременен бич за нашите поколения. Това коментира българският еврокомисар Илиана Иванова, чийто ресор са иновациите, научните изследвания, културата, образованието и младежта, преди началото на поредната сесия на 24-ия Европейски конгрес по неврохирургия. Форумът започна в неделя в София. 

Очаквам да видя една сериозна дискусия за настоящите и бъдещи предизвикателства пред неврохирургията, изтъкна еврокомисарят. Искам да уверя всички участници, че могат да продължат да разчитат на изключително сериозното отношение и оценка на Европейския съюз (ЕС) за тези изследвания, подчерта Илиана Иванова.

Новата Еврокомисия предстои да встъпи, председателят Урсула фон дер Лайен обяви, че иновац

„Колегите в останалите места докладваха, че при тях тази сутрин е било около нула градуса“, добави дежурният метеоролог.

Наред с минусовите температури са паднали и слани в Чепеларе, Смолян, Рожен, Рудозем.

Шестима души са задържани, проверени са 76 души с 60 моторни превозни средства, съобщи комисар Петър Соколов, началник на отдел „Охранителна полиция“ при Областната дирекция на МВР - София, във връзка с провежданата днес специализирана полицейска операция предимно срещу престъпленията против политическите права на гражданите в Софийска област.

Трима са задържани във връзка с кражби и посегателства срещу гражданите, двама са установени без лични документи, а един човек е от криминалния контингент.

Акцент в операцията са общините Костенец и Долна Баня. В акцията участват представители от Националната агенция за приходите (НАП), регионалната инспекция по горите и агенцията по безопасност на храните. Проверяват се частни адреси и търговски обекти, ще се проверяват игрални зали и заложни къщи. На входовете и изходите на двете общини има сформирани контролно-пропус

Започва специализирана полицейска операция за контрол на водачи на мотоциклети, мотопеди, велосипеди и индивидуални електрически превозни средства, съобщи на брифинг главен инспектор Светослав Шишийски, началник на сектора „Пътна полиция“ към Областната дирекция на МВР в Ловеч.

Акцията ще се състои в периода от 15 до 20 октомври. Ще бъдат проверявани и пешеходците за спазване правилата на движение.

Проблемът с тротинетките в Ловешка област все още не е така обострен, както на други места, каза инспекторът и припомни, че водачите на тротинетки следва да се движат на пътища и улици, на които обозначената скорост е до 50 км/час или по велоалеи.  

През август трима младежи пострадаха след пътни инциденти с електрически тротинетки в Ловешко, припомня .

Лицата до 18 годишна възраст, управляващи тротинетка, задължително трябва да носят обезопасите

В Плевен тази сутрин пристигнаха бюлетините за предсрочните парламентарни избори на 27 октомври. Тиражът им е 225 000 броя, съобщи Евгени Петков, член на екипа за техническо-организационна подготовка на изборите при Областна администрация. 

Броят на бюлетините е оптимизиран спрямо този от вота за Народно събрание и Европейски парламент, проведен на 9 юни, коментира той. Бюлетините бяха разтоварени пред Областна администрация, като районът беше отцепен от полицията. Още днес те се предоставят на общинските администрации в област Плевен.

За най-голямата община в областта – Плевенска, броят на доставените бюлетини е 113 000.

Припомняме, че общо 215 кандидати за народни представители са регистрирани за участие в предсрочните парламентарни избори на 27 октомври в 15-и Многомандатен избирателен район (МИР) – Плевенски. Освен листи с кан

През изминалата седмица в област Видин са станали 10 пътнотранспортни произшествия (ПТП) с материални щети, регистрирана е и една катастрофа с пострадал. Вчера при ПТП на изхода на областния град в посока Дунавци е загинал 35-годишен мотоциклетист, съобщи на брифинг началникът на сектор „Пътна полиция“ – Видин главен инспектор Владимир Герасимов.

От 7 до 13 октомври пътните полицаи са проверили 179 моторни превозни средства (МПС). За констатирани нарушения по Закона за движение по пътищата са съставени 90 акта и 123 глоби по фиш, един акт - по Кодекса за застраховането, и три – по Закона за българските лични документи, допълни Герасимов. Той уточни, че издадените електронни фишове през седмицата възлизат на 98 броя, заснетите клипове за превишена скорост са 671. При проверките в региона са засечени трима водачи, шофирали след употреба на алкохол, както и

Близо 19 килограма марихуана в газови бутилки за метан откриха митнически и гранични служители на пункта „Лесово” при границата с Република Турция, съобщават от Агенция „Митници”. Стойността на наркотичното вещество възлиза на около 300 000 лева, по цени на съдопроизводството, допълват оттам.

Укритата марихуана е установена при проверка на лек автомобил с българска регистрация, управляван от български гражданин с инициали А.М. Водачът е пътувал сам. Той е задържан за срок до 72 часа, съобщават от Окръжна прокуратура – Ямбол. Предстои да бъде внесено в съда искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“. 

На 14 октомври митнически служители от отдел „Борба с наркотрафика“ селектират превозното средство за щателна проверка, при която откриват три броя фабрични бутилки за газ метан, допълнително п

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
От плевенския клуб на спартакистите отпразнуваха 90-годишнината на най-възрастния спортист Георги Шабански
Спортен клуб (СК)„Спартакисти – за здраве и дълголетие“ към народно читалище (НЧ) „Съгласие 1869“ в Плевен отбеляза 90-годишнината на най-възрастния с ...
Нараства употребата на лесен за укриване синтетичен наркотик, който не се отчита и на тестовете, предупреждават специалистите
Поради лесното пренасяне и укриване напоследък има ръст на употребата на синтетични наркотици. Това заяви началникът на сектор в териториалната дирекция на Агенция „Митници&l ...
Невзривен боеприпас бе открит в област Сливен и унищожен от военнослужещи
Специализиран екип от Центъра за подготовка на специалисти – Сливен, под ръководството на капитан Михаил Попов, разузна, транспортира и унищожи един 152 мм бронебойно трасира ...
В МВР са получени близо 200 сигнала за купуване на гласове, съобщи министър Атанас Илков
В МВР са получени близо 200 сигнала за купуване на гласове, а образуваните досъдебни производства за престъпления против политическите права на гражданите са 70, показват данните, ...
Нова директива ще хармонизира правилата за фалити на фирмите, каза евродепутатът Емил Радев
По думите му причината е, че в отделните държави членки правилата са много различни. Някъде такова производство приключва за 6 месеца, в други страни продължават по 7-8 години, обя ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Двойно повече специалисти по информационни технологии проверяват машините за вота, каза Росен Карадимов в писмо до Обществения съвет на ЦИК
Служебният кабинет осигури двойно повече IT специалисти от държавната администрация, които удостоверяват устройствата за машинно гласуване за парламентарния вот. Това пише служебни ...
От плевенския клуб на спартакистите отпразнуваха 90-годишнината на най-възрастния спортист Георги Шабански
Спортен клуб (СК)„Спартакисти – за здраве и дълголетие“ към народно читалище (НЧ) „Съгласие 1869“ в Плевен отбеляза 90-годишнината на най-възрастния с ...
Нараства употребата на лесен за укриване синтетичен наркотик, който не се отчита и на тестовете, предупреждават специалистите
Поради лесното пренасяне и укриване напоследък има ръст на употребата на синтетични наркотици. Това заяви началникът на сектор в териториалната дирекция на Агенция „Митници&l ...
Сдружението МИРГ - Самоков - Белица - Сърница ще работи за развитието на рибарския сектор с нови технологии
Местна инициативна рибарска група (МИРГ) - Самоков - Белица - Сърница ще работи за развитието на рибарския сектор с нови технологии, съобщиха от сдружението след проведена среща за ...
Сливенският съд задържа под стража мъж за изнасилване на малолетна
Окръжен съд – Сливен постанови определение, с което взе мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо мъж с инициали Т.Я.И., обвинен в изнасилване на малоле ...
Тикер в 15:25 ч.
Служебният кабинет осигури двойно повече IT специалисти от държавната администра ...
Начало Контекст
263
България

Минус 4 градуса е измерената температура тази сутрин в Чепеларе

Първото застудяване тази есен вече е факт, съобщи дежурният в метеорологичната станция на връх Рожен. Най-ниската температура е измерена в Чепеларе – минус 4 градуса, а на Рожен е минус 1 градуса.„Колегите в останалите места докладваха, че при тях тази сутрин е било около нула градуса“, добави дежурният метеоролог.

| 18 Октомври 2024, 11:29 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Минус 4 градуса е измерената температура тази сутрин в Чепеларе
Минус 4 градуса е измерената температура тази сутрин в Чепеларе
Снимка © Антон Байрактаров

Първото застудяване тази есен вече е факт, съобщи дежурният в метеорологичната станция на връх Рожен. Най-ниската температура е измерена в Чепеларе – минус 4 градуса, а на Рожен е минус 1 градуса.

"Индустриален и логистичен парк - Бургас" АД е открил процедура по избор на кредитна институция, с което да бъдат осигурени необходимите мостови и собствени средства за разходите по проекта за изграждане на втора фаза на индустриалния парк. Припомняме, че проектът, който получи одобрение за финансиране по приоритетна ос "Интелигентна индустрия" по Плана за възстановяване и устойчивост ще се изпълнява от акционерното дружество в партньорство с общинската администрация в Бургас. Инвестициите ще бъдат насочени към изграждането на довеждаща и вътрешна инфраструктура, обособяването на нови индустриални територии както и изграждането на довеждаща инфраструктура. 

Максималният размер на заема е 21 млн. лева, се посочва в документацията по обявената процедура за избор на кредитна институция, показа справка на . 10 млн. лева от посочената сума ще бъдат усвоени като инвестиционен кр

Министърът на вътрешните работи Атанас Илков освободи от поста директора на дирекция "Вътрешна сигурност" в МВР старши комисар Лазар Христов. Това съобщиха от институцията.

Сменен е и директорът на полицията в Русе Пламен Пенчев. 

Преди месец бе сменен директорът на полицията в Бургас. Сега титуляр на поста е Владимир Маринов.

Районна прокуратура – Пловдив привлече като обвиняем и задържа 20-годишен мъж за извършено хулиганство при проявено насилие спрямо жена, съобщиха от прокуратурата. 

В.П., на 20 г., е обвиняем за това, че на 13.10.2024 г., в Пловдив, е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото  - нанесъл е множество удари с ръце и крака по лицето и тялото на 19-годишна жена, влачил я по земята, дърпал я за косата, обиждал я и крещял.

Досъдебното производство е било образувано след самосезиране на Районна прокуратура – Пловдив по разпространен в медиите видеоклип с проявено насилие спрямо жена. Установено е, че мъжът и жената, които се виждат на кадрите, се познавали и имали връзка. Извършват се действия по разследването – разпити на свидетели, назначена е съдебномедицинска експертиза за установяв

Изпълняващият длъжността кмет на Пловдив Иван Стоянов, Николай Бухалов, зам.- кмет „Спорт и младежки дейности“ и Георги Титюков , общински съветник, официално откриха в Пловдив девететажен блок с новопостроени социални жилища по проект „Изграждане на социални жилища в град Пловдив”, който се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Региони в растеж 2014-2020”, съфинансирана от Европейския съюз, чрез Европейски фонд за регионално развитие. 

Новопостроената сграда разполага общо с 74 апартамента, от които 40 едностайни, 22 двустайни, осем- тристайни и четири -четиристайни апартамента, 18 паркоместа, като и общи спомагателни помещения. 

Жилищата ще бъдат предоставяни за настаняване на хора от уязвими групи и в неравностойно положение, като те максимално могат да бъдат настанени за три години - три пъти по една

Много е важно да покажем България и нейното ключово място и роля в изключително важните постижения, изследвания на функцията на мозъка, на болестите и превенцията, които са новият съвременен бич за нашите поколения. Това коментира българският еврокомисар Илиана Иванова, чийто ресор са иновациите, научните изследвания, културата, образованието и младежта, преди началото на поредната сесия на 24-ия Европейски конгрес по неврохирургия. Форумът започна в неделя в София. 

Очаквам да видя една сериозна дискусия за настоящите и бъдещи предизвикателства пред неврохирургията, изтъкна еврокомисарят. Искам да уверя всички участници, че могат да продължат да разчитат на изключително сериозното отношение и оценка на Европейския съюз (ЕС) за тези изследвания, подчерта Илиана Иванова.

Новата Еврокомисия предстои да встъпи, председателят Урсула фон дер Лайен обяви, че иновац

„Колегите в останалите места докладваха, че при тях тази сутрин е било около нула градуса“, добави дежурният метеоролог.

Наред с минусовите температури са паднали и слани в Чепеларе, Смолян, Рожен, Рудозем.

Шестима души са задържани, проверени са 76 души с 60 моторни превозни средства, съобщи комисар Петър Соколов, началник на отдел „Охранителна полиция“ при Областната дирекция на МВР - София, във връзка с провежданата днес специализирана полицейска операция предимно срещу престъпленията против политическите права на гражданите в Софийска област.

Трима са задържани във връзка с кражби и посегателства срещу гражданите, двама са установени без лични документи, а един човек е от криминалния контингент.

Акцент в операцията са общините Костенец и Долна Баня. В акцията участват представители от Националната агенция за приходите (НАП), регионалната инспекция по горите и агенцията по безопасност на храните. Проверяват се частни адреси и търговски обекти, ще се проверяват игрални зали и заложни къщи. На входовете и изходите на двете общини има сформирани контролно-пропус

Започва специализирана полицейска операция за контрол на водачи на мотоциклети, мотопеди, велосипеди и индивидуални електрически превозни средства, съобщи на брифинг главен инспектор Светослав Шишийски, началник на сектора „Пътна полиция“ към Областната дирекция на МВР в Ловеч.

Акцията ще се състои в периода от 15 до 20 октомври. Ще бъдат проверявани и пешеходците за спазване правилата на движение.

Проблемът с тротинетките в Ловешка област все още не е така обострен, както на други места, каза инспекторът и припомни, че водачите на тротинетки следва да се движат на пътища и улици, на които обозначената скорост е до 50 км/час или по велоалеи.  

През август трима младежи пострадаха след пътни инциденти с електрически тротинетки в Ловешко, припомня .

Лицата до 18 годишна възраст, управляващи тротинетка, задължително трябва да носят обезопасите

В Плевен тази сутрин пристигнаха бюлетините за предсрочните парламентарни избори на 27 октомври. Тиражът им е 225 000 броя, съобщи Евгени Петков, член на екипа за техническо-организационна подготовка на изборите при Областна администрация. 

Броят на бюлетините е оптимизиран спрямо този от вота за Народно събрание и Европейски парламент, проведен на 9 юни, коментира той. Бюлетините бяха разтоварени пред Областна администрация, като районът беше отцепен от полицията. Още днес те се предоставят на общинските администрации в област Плевен.

За най-голямата община в областта – Плевенска, броят на доставените бюлетини е 113 000.

Припомняме, че общо 215 кандидати за народни представители са регистрирани за участие в предсрочните парламентарни избори на 27 октомври в 15-и Многомандатен избирателен район (МИР) – Плевенски. Освен листи с кан

През изминалата седмица в област Видин са станали 10 пътнотранспортни произшествия (ПТП) с материални щети, регистрирана е и една катастрофа с пострадал. Вчера при ПТП на изхода на областния град в посока Дунавци е загинал 35-годишен мотоциклетист, съобщи на брифинг началникът на сектор „Пътна полиция“ – Видин главен инспектор Владимир Герасимов.

От 7 до 13 октомври пътните полицаи са проверили 179 моторни превозни средства (МПС). За констатирани нарушения по Закона за движение по пътищата са съставени 90 акта и 123 глоби по фиш, един акт - по Кодекса за застраховането, и три – по Закона за българските лични документи, допълни Герасимов. Той уточни, че издадените електронни фишове през седмицата възлизат на 98 броя, заснетите клипове за превишена скорост са 671. При проверките в региона са засечени трима водачи, шофирали след употреба на алкохол, както и

Близо 19 килограма марихуана в газови бутилки за метан откриха митнически и гранични служители на пункта „Лесово” при границата с Република Турция, съобщават от Агенция „Митници”. Стойността на наркотичното вещество възлиза на около 300 000 лева, по цени на съдопроизводството, допълват оттам.

Укритата марихуана е установена при проверка на лек автомобил с българска регистрация, управляван от български гражданин с инициали А.М. Водачът е пътувал сам. Той е задържан за срок до 72 часа, съобщават от Окръжна прокуратура – Ямбол. Предстои да бъде внесено в съда искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“. 

На 14 октомври митнически служители от отдел „Борба с наркотрафика“ селектират превозното средство за щателна проверка, при която откриват три броя фабрични бутилки за газ метан, допълнително п

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
От плевенския клуб на спартакистите отпразнуваха 90-годишнината на най-възрастния спортист Георги Шабански
Нараства употребата на лесен за укриване синтетичен наркотик, който не се отчита и на тестовете, предупреждават специалистите
Невзривен боеприпас бе открит в област Сливен и унищожен от военнослужещи
В МВР са получени близо 200 сигнала за купуване на гласове, съобщи министър Атанас Илков
Нова директива ще хармонизира правилата за фалити на фирмите, каза евродепутатът Емил Радев
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Октомври
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Сфера
Двойно повече специалисти по информационни технологии проверяват машините за вота, каза Росен Карадимов в писмо до Обществения съвет на ЦИК
Контекст
От плевенския клуб на спартакистите отпразнуваха 90-годишнината на най-възрастния спортист Георги Шабански
Контекст
Нараства употребата на лесен за укриване синтетичен наркотик, който не се отчита и на тестовете, предупреждават специалистите
Местен фокус
Сдружението МИРГ - Самоков - Белица - Сърница ще работи за развитието на рибарския сектор с нови технологии
Основна линия
Сливенският съд задържа под стража мъж за изнасилване на малолетна
Сфера
В страната се оформя консенсус за необходимостта от повишаване на разходите за отбрана и достигането им до 2,5 % от БВП, каза Атанас Запрянов
Местен фокус
Заради огнища на шарка при овцете е въведен засилен контрол на българските граници с Румъния и Гърция, съобщи министър Тахов
На преден план
Общо 2410 души ще работят в секционните избирателни комисии в област Монтана за парламентарния вот на 27 октомври
Контекст
Невзривен боеприпас бе открит в област Сливен и унищожен от военнослужещи
Основна линия
Започна рехабилитацията на улица „Стефан Караджа“ в омуртагското село Величка
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.