Начало Контекст Започва изпълнението на втората фаза от проекта за подобряване на качеството на въздуха в Община Пловдив
254
Икономика

Започва изпълнението на втората фаза от проекта за подобряване на качеството на въздуха в Община Пловдив

Започва изпълнението на фаза 2 от проекта за подобряване на качеството на атмосферния въздух в Община Пловдив чрез намаляване на емисиите от фини прахови частици от битовото отопление.Проектът е финансиран по процедура "За по-чист въздух" на ОП "Околна среда" 2021 - 2027 г", съобщиха от пресцентъра на общината.

| 18 Октомври 2024, 11:44 ч.
Започва изпълнението на втората фаза от проекта за подобряване на качеството на въздуха в Община Пловдив
Започва изпълнението на втората фаза от проекта за подобряване на качеството на въздуха в Община Пловдив
Снимка © Община Пловдив,

Започва изпълнението на фаза 2 от проекта за подобряване на качеството на атмосферния въздух в Община Пловдив чрез намаляване на емисиите от фини прахови частици от битовото отопление. Проектът е финансиран по процедура "За по-чист въздух" на ОП "Околна среда" 2021 - 2027 г", съобщиха от пресцентъра на общината. Общата му стойност е 28 072 211,55 лева, от които 23 861 379,82 лв. са предоставени от Европейския фонд за регионално развитие, а останалата сума е от национално съфинансиране. 

Двама непълнолетни младежи на 16 и 17 години от селата Габрица и Борци са задържани заради нарязване и увреждане на автомобилни гуми на различни места в Шумен, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция (ОД) на МВР.  

Работата по случая е започнала в началото на миналата седмица, когато са приети сигнали за срязани гуми на леки автомобили „Фолксваген Лупо“ и на „Рено Клио“, съответно на шуменските улици „Съединение“ и “Добруджа“. Около 23:00 часа на 13 октомври с нож са срязани и гуми на леки автомобили „Линкълн“ и на „Субару Форестър“, които били паркирани в централната част на града. 

След получен сигнал от гражданин за двама младежи със съмнително поведение, екип на полицията в Шумен е предприел незабавни действия за установяване на извършителите. В непосредствена близост д

Питам кмета на София Васил Терзиев и неговите заместници как така няма пари за работещите и шофьорите в градския транспорт, а същевременно се разписват адвокатски договори за хонорар за над половин милион лева. Това попита общинският съветник и председател на групата на "БСП за България" Иван Таков.

Той посочи, че на днешната извънредна сесия на Столичния общински съвет са щели да се чуят много обвинения за задръствания. И всичко това ще бъде вярно, защото София е блокирана, но има неща, които се случват извън полезрението на медиите, които не са допустими, смята общинският съветник. "Няма да дадем пари на служителите в градския транспорт, но ще даваме пари за хонорари за адвокати", каза Таков. 

Той обясни, че не знае за какво дело става въпрос и заради това пита кмета. Знам, че става въпрос за дело между Столичната община и частен контрагент, което се води от 2023

Мащабна полицейска операция срещу купуването на гласове се провежда на територията на Софийска област, съобщиха от МВР.  Повече информация ще бъде дадена от комисар Петър Соколов, началник на отдел „Охранителна полиция“ при Областната дирекция на МВР - София

В петък служебният министър на вътрешните работи Атанас Илков обяви, че са образувани са близо 50 досъдебни производства за престъпления против политическите права на гражданите. Постъпили са близо 140 сигнала, извършени са над 100 проверки, като почти една четвърт от тях са прекратени. В 14 от сигналите е имало данни за престъпление, посочи той. 

До момента са задържани 23-ма души. Изготвени са 471 предупредителни протоколи. До момента е имало над 100 операции на МВР, стана ясно още от думите на Атанас Илков. 

В тези години на кризи и политическа нестабилност местните власти се превърнаха в олицетворение на българската държавност, каза президентът Румен Радев в обръщението си към участниците в Годишната среща на местните власти, която се провежда в "Албена". Той посочи, че НСОРБ се утвърждава като най-представителния глас на общините у нас и незаменим фактор във взаимодействието между хората по места и централната власт.

Президентът каза още, че е необходимо да се променят отношенията между местната, централната и законодателна власт, ако искаме да видим България такава, каквато заслужава да бъде.

Следва

За постигане на целта за подобряване на качеството на атмосферния въздух в Пловдив проектът предвижда подмяна на отоплителните уреди на твърдо гориво на домакинства с алтернативни видове отоплителни устройства - климатици и камини на пелети. От общината съобщиха, че близо 4000 домакинства ще могат да се възползват и да подменят отоплителните си уреди на твърдо гориво с по-екологични устройства.  

Крайният срок за изпълнение на проекта е до 31.12.2029 г.  

Припомняме, че в средата на месец август тази година Община Пловдив подготви и друго проектно предложение за кандидатстване по процедура "Зелена инфраструктура в градска среда", Приоритет 5 по Програма "Околна среда 2021-2027" за подобряване качеството на атмосферния въздух чрез мерки за намаляване на вторичното разпрашаване.

Общината е пряк бенефициент по процедурата и може да получи средства в размер 10 755 155 лева, които да се инвестират в изграждане на зелени площи за широко обществено ползване, изграждане на зелени стени, облагородяване на "кални петна" и други мерки, допустими по процедурата. Приоритетно това ще става с растителни видове с висока степен на поглъщане и/или задържане на фини прахови частици.

Ние сме горещи поддръжници на разширяването на Европейския съюз (ЕС), но при спазването на общите условия и процедурата, която е известна на всички“. Това заяви служебният премиер Димитър Главчев в Берлин, където участва в Срещата на върха в рамките на „Берлинския процес“, съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет. „Ние винаги сме били на позицията, че всяка една страна, която е кандидат за член на ЕС, трябва да има собствени заслуги за участието си в Европейския съюз, както и да спазва всички права и отговорности, които е поела в процеса“, посочва Главчев. 

Министър-председателят акцентира, че по отношение на двустранните срещи в хода на процеса е предложено преговорите да се разширят на равнище държава кандидат-членка – ЕС, за да се избегнат противоречията между две държави. „В крайна сметка ние това сме го направили с Репуб

Пътнотранспортно произшествие с участието на трима мотоциклетисти е настъпило в района на Български извор, област Ловеч. При инцидента е загинал един от тях, съобщиха от пресцентъра на МВР. Катастрофата е станала на пътя Български извор – Севлиево, а на мястото на инцидента са изпратени екипи на „Пътна полиция“, „Спешна помощ“  и „Пожарна безопасност“. Състоянието на другите пострадали участници в катастрофата се установява.

От МВР съобщиха, че временно движението е ограничено и в двете посоки и се осъществява по обходен маршрут – Сопот– Угърчин  – Дерманци – Торос. Движението се регулира от екипи на "Пътна полиция". Установяват се обстоятелствата, при които е възникнало пътнотранспортното произшествие с участието на тримата мотоциклетисти. 

По-рано днес мотоциклетист загина на пътя Мездра

Втора ферма със заразени с шарка овце е констатирана в рамките на два дни в хасковското село Узунджово, съобщиха на официалната си страница от Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ).

В обекта се отглеждат 313 животни, уточниха от агенцията. Заболяването е установено след извършен официален надзор във връзка с констатирано първично огнище. Засегнатият животновъден обект е технологично свързан с първичното огнище, според информацията от БАБХ.

В предишния установен обект на територията на селото са били отглеждани 307 овце и 217 кози. За пресичане на разпространението на заразата в него е пристъпено към хуманно умъртвяване на животните.

Заради констатираното огнище и набелязването на мерки, които да пресекат разпространението на заразата, през вчерашния ден беше свикано извънредно заседание в областната управа на Хасково на местната епизоотична комисия.

Икономическият обмен между България и Босна и Херцеговина е във възходящо развитие, но има далеч по-голям неизползван потенциал, заяви държавният глава Румен Радев днес на съвместна пресконференция след среща с председателстващия босненското Председателство Денис Бечирович в Сараево.

"Предложих да подпишем меморандум за взаимна защита на инвестициите", отбеляза Радев на пресконференцията. "Ние имаме интерес да разширяваме производството, да търсим нови възможности за съвместни предприятия. Убеден съм, че българският бизнес ще намери силно присъствие в Босна при наличие на повече информация".

Председателстващият босненското Председателство отбеляза, че в икономически план се забелязват позитивни тенденции, като износът от Босна за България през 2023 г. е възлязъл на 115 милиона конвертируеми марки (приблизително същата стойност и в лева – бел. ред.), а вносът от Бъл

Извънредно заседание на Столичния общински съвет (СОС) ще се състои днес от 10:00 часа, съобщиха от пресцентъра на Съвета. Заседанието е с единствена точка изслушване на кмета на Столична община Васил Терзиев във връзка със силно затруднения трафик, транспортното обслужване и пътната безопасност в града.

Мотивите за свикването на извънредно заседание на СОС са продиктувани от липсата на устойчива политика на Столична община, особено в областта на транспорта и пътната безопасност, се посочва в доклада, чиито вносители са 22 общински съветници.

През миналата седмица общинските съветници на ГЕРБ-СДС внесоха искане за извънредна сесия на Съвета, на която да бъде изслушан кметът Васил Терзиев заради тежкия трафик в София, "кошмарните задръствания", за проблемите с обслужването на града и с пътната безопасност, съобщи на брифинг тогава председателят на групата на общинските съ

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Сливенският съд задържа под стража мъж за изнасилване на малолетна
Окръжен съд – Сливен постанови определение, с което взе мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо мъж с инициали Т.Я.И., обвинен в изнасилване на малоле ...
Започна рехабилитацията на улица „Стефан Караджа“ в омуртагското село Величка
Със символична първа копка започна рехабилитацията на улица „Стефан Караджа“ в омуртагското село Величка. Обновена ще бъде отсечка от 1090 м., съобщи секретарят на Общ ...
Проверки на готовността за зимно поддържане на пътищата и на снегопочистващата техника разпореди областният управител на Разград на общините
Проверки на готовността за зимно поддържане на общинските пътища и снегопочистващата техника разпореди на общините областният управител на област Разград Владимир Димитров, съобщих ...
Рехабилитация и модернизация на уличното осветление започна във всички населени места в община Омуртаг
Започна изпълнението на проекта за рехабилитация и модернизация на уличното осветление в община Омуртаг. Днес в село Величка бе дадено началото на дейностите, съобщиха от общинскат ...
Врачанският окръжен съд измени мярка за неотклонение на обвинен за грабеж заради влошено здравословно състояние
Тричленен състав на Окръжния съд-Враца измени мярка за неотклонение на обвинен за грабеж на 26-годишен мъж, заради влошеното му здравословно състояние и му постанови „домашен ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
При натоварен трафик днес и утре движението в тунела „Топли дол“ ще бъде временно спирано и ще се осигурят две ленти в посока Варна
Екипи на сектор „Пътна полиция“ при Областната дирекция на МВР - София предприемат действия за по - висока проходимост в района на тунел „Топли дол“ на авто ...
Двойно повече специалисти по информационни технологии проверяват машините за вота, каза Росен Карадимов в писмо до Обществения съвет на ЦИК
Служебният кабинет осигури двойно повече IT специалисти от държавната администрация, които удостоверяват устройствата за машинно гласуване за парламентарния вот. Това пише служебни ...
От плевенския клуб на спартакистите отпразнуваха 90-годишнината на най-възрастния спортист Георги Шабански
Спортен клуб (СК)„Спартакисти – за здраве и дълголетие“ към народно читалище (НЧ) „Съгласие 1869“ в Плевен отбеляза 90-годишнината на най-възрастния с ...
Нараства употребата на лесен за укриване синтетичен наркотик, който не се отчита и на тестовете, предупреждават специалистите
Поради лесното пренасяне и укриване напоследък има ръст на употребата на синтетични наркотици. Това заяви началникът на сектор в териториалната дирекция на Агенция „Митници&l ...
Сдружението МИРГ - Самоков - Белица - Сърница ще работи за развитието на рибарския сектор с нови технологии
Местна инициативна рибарска група (МИРГ) - Самоков - Белица - Сърница ще работи за развитието на рибарския сектор с нови технологии, съобщиха от сдружението след проведена среща за ...
Тикер в 15:30 ч.
Екипи на сектор „Пътна полиция“ при Областната дирекция на МВР - Соф ...
Начало Контекст
254
Икономика

Започва изпълнението на втората фаза от проекта за подобряване на качеството на въздуха в Община Пловдив

Започва изпълнението на фаза 2 от проекта за подобряване на качеството на атмосферния въздух в Община Пловдив чрез намаляване на емисиите от фини прахови частици от битовото отопление.Проектът е финансиран по процедура "За по-чист въздух" на ОП "Околна среда" 2021 - 2027 г", съобщиха от пресцентъра на общината.

| 18 Октомври 2024, 11:44 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Започва изпълнението на втората фаза от проекта за подобряване на качеството на въздуха в Община Пловдив
Започва изпълнението на втората фаза от проекта за подобряване на качеството на въздуха в Община Пловдив
Снимка © Община Пловдив,

Започва изпълнението на фаза 2 от проекта за подобряване на качеството на атмосферния въздух в Община Пловдив чрез намаляване на емисиите от фини прахови частици от битовото отопление. Проектът е финансиран по процедура "За по-чист въздух" на ОП "Околна среда" 2021 - 2027 г", съобщиха от пресцентъра на общината. Общата му стойност е 28 072 211,55 лева, от които 23 861 379,82 лв. са предоставени от Европейския фонд за регионално развитие, а останалата сума е от национално съфинансиране. 

Двама непълнолетни младежи на 16 и 17 години от селата Габрица и Борци са задържани заради нарязване и увреждане на автомобилни гуми на различни места в Шумен, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция (ОД) на МВР.  

Работата по случая е започнала в началото на миналата седмица, когато са приети сигнали за срязани гуми на леки автомобили „Фолксваген Лупо“ и на „Рено Клио“, съответно на шуменските улици „Съединение“ и “Добруджа“. Около 23:00 часа на 13 октомври с нож са срязани и гуми на леки автомобили „Линкълн“ и на „Субару Форестър“, които били паркирани в централната част на града. 

След получен сигнал от гражданин за двама младежи със съмнително поведение, екип на полицията в Шумен е предприел незабавни действия за установяване на извършителите. В непосредствена близост д

Питам кмета на София Васил Терзиев и неговите заместници как така няма пари за работещите и шофьорите в градския транспорт, а същевременно се разписват адвокатски договори за хонорар за над половин милион лева. Това попита общинският съветник и председател на групата на "БСП за България" Иван Таков.

Той посочи, че на днешната извънредна сесия на Столичния общински съвет са щели да се чуят много обвинения за задръствания. И всичко това ще бъде вярно, защото София е блокирана, но има неща, които се случват извън полезрението на медиите, които не са допустими, смята общинският съветник. "Няма да дадем пари на служителите в градския транспорт, но ще даваме пари за хонорари за адвокати", каза Таков. 

Той обясни, че не знае за какво дело става въпрос и заради това пита кмета. Знам, че става въпрос за дело между Столичната община и частен контрагент, което се води от 2023

Мащабна полицейска операция срещу купуването на гласове се провежда на територията на Софийска област, съобщиха от МВР.  Повече информация ще бъде дадена от комисар Петър Соколов, началник на отдел „Охранителна полиция“ при Областната дирекция на МВР - София

В петък служебният министър на вътрешните работи Атанас Илков обяви, че са образувани са близо 50 досъдебни производства за престъпления против политическите права на гражданите. Постъпили са близо 140 сигнала, извършени са над 100 проверки, като почти една четвърт от тях са прекратени. В 14 от сигналите е имало данни за престъпление, посочи той. 

До момента са задържани 23-ма души. Изготвени са 471 предупредителни протоколи. До момента е имало над 100 операции на МВР, стана ясно още от думите на Атанас Илков. 

В тези години на кризи и политическа нестабилност местните власти се превърнаха в олицетворение на българската държавност, каза президентът Румен Радев в обръщението си към участниците в Годишната среща на местните власти, която се провежда в "Албена". Той посочи, че НСОРБ се утвърждава като най-представителния глас на общините у нас и незаменим фактор във взаимодействието между хората по места и централната власт.

Президентът каза още, че е необходимо да се променят отношенията между местната, централната и законодателна власт, ако искаме да видим България такава, каквато заслужава да бъде.

Следва

За постигане на целта за подобряване на качеството на атмосферния въздух в Пловдив проектът предвижда подмяна на отоплителните уреди на твърдо гориво на домакинства с алтернативни видове отоплителни устройства - климатици и камини на пелети. От общината съобщиха, че близо 4000 домакинства ще могат да се възползват и да подменят отоплителните си уреди на твърдо гориво с по-екологични устройства.  

Крайният срок за изпълнение на проекта е до 31.12.2029 г.  

Припомняме, че в средата на месец август тази година Община Пловдив подготви и друго проектно предложение за кандидатстване по процедура "Зелена инфраструктура в градска среда", Приоритет 5 по Програма "Околна среда 2021-2027" за подобряване качеството на атмосферния въздух чрез мерки за намаляване на вторичното разпрашаване.

Общината е пряк бенефициент по процедурата и може да получи средства в размер 10 755 155 лева, които да се инвестират в изграждане на зелени площи за широко обществено ползване, изграждане на зелени стени, облагородяване на "кални петна" и други мерки, допустими по процедурата. Приоритетно това ще става с растителни видове с висока степен на поглъщане и/или задържане на фини прахови частици.

Ние сме горещи поддръжници на разширяването на Европейския съюз (ЕС), но при спазването на общите условия и процедурата, която е известна на всички“. Това заяви служебният премиер Димитър Главчев в Берлин, където участва в Срещата на върха в рамките на „Берлинския процес“, съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет. „Ние винаги сме били на позицията, че всяка една страна, която е кандидат за член на ЕС, трябва да има собствени заслуги за участието си в Европейския съюз, както и да спазва всички права и отговорности, които е поела в процеса“, посочва Главчев. 

Министър-председателят акцентира, че по отношение на двустранните срещи в хода на процеса е предложено преговорите да се разширят на равнище държава кандидат-членка – ЕС, за да се избегнат противоречията между две държави. „В крайна сметка ние това сме го направили с Репуб

Пътнотранспортно произшествие с участието на трима мотоциклетисти е настъпило в района на Български извор, област Ловеч. При инцидента е загинал един от тях, съобщиха от пресцентъра на МВР. Катастрофата е станала на пътя Български извор – Севлиево, а на мястото на инцидента са изпратени екипи на „Пътна полиция“, „Спешна помощ“  и „Пожарна безопасност“. Състоянието на другите пострадали участници в катастрофата се установява.

От МВР съобщиха, че временно движението е ограничено и в двете посоки и се осъществява по обходен маршрут – Сопот– Угърчин  – Дерманци – Торос. Движението се регулира от екипи на "Пътна полиция". Установяват се обстоятелствата, при които е възникнало пътнотранспортното произшествие с участието на тримата мотоциклетисти. 

По-рано днес мотоциклетист загина на пътя Мездра

Втора ферма със заразени с шарка овце е констатирана в рамките на два дни в хасковското село Узунджово, съобщиха на официалната си страница от Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ).

В обекта се отглеждат 313 животни, уточниха от агенцията. Заболяването е установено след извършен официален надзор във връзка с констатирано първично огнище. Засегнатият животновъден обект е технологично свързан с първичното огнище, според информацията от БАБХ.

В предишния установен обект на територията на селото са били отглеждани 307 овце и 217 кози. За пресичане на разпространението на заразата в него е пристъпено към хуманно умъртвяване на животните.

Заради констатираното огнище и набелязването на мерки, които да пресекат разпространението на заразата, през вчерашния ден беше свикано извънредно заседание в областната управа на Хасково на местната епизоотична комисия.

Икономическият обмен между България и Босна и Херцеговина е във възходящо развитие, но има далеч по-голям неизползван потенциал, заяви държавният глава Румен Радев днес на съвместна пресконференция след среща с председателстващия босненското Председателство Денис Бечирович в Сараево.

"Предложих да подпишем меморандум за взаимна защита на инвестициите", отбеляза Радев на пресконференцията. "Ние имаме интерес да разширяваме производството, да търсим нови възможности за съвместни предприятия. Убеден съм, че българският бизнес ще намери силно присъствие в Босна при наличие на повече информация".

Председателстващият босненското Председателство отбеляза, че в икономически план се забелязват позитивни тенденции, като износът от Босна за България през 2023 г. е възлязъл на 115 милиона конвертируеми марки (приблизително същата стойност и в лева – бел. ред.), а вносът от Бъл

Извънредно заседание на Столичния общински съвет (СОС) ще се състои днес от 10:00 часа, съобщиха от пресцентъра на Съвета. Заседанието е с единствена точка изслушване на кмета на Столична община Васил Терзиев във връзка със силно затруднения трафик, транспортното обслужване и пътната безопасност в града.

Мотивите за свикването на извънредно заседание на СОС са продиктувани от липсата на устойчива политика на Столична община, особено в областта на транспорта и пътната безопасност, се посочва в доклада, чиито вносители са 22 общински съветници.

През миналата седмица общинските съветници на ГЕРБ-СДС внесоха искане за извънредна сесия на Съвета, на която да бъде изслушан кметът Васил Терзиев заради тежкия трафик в София, "кошмарните задръствания", за проблемите с обслужването на града и с пътната безопасност, съобщи на брифинг тогава председателят на групата на общинските съ

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Сливенският съд задържа под стража мъж за изнасилване на малолетна
Започна рехабилитацията на улица „Стефан Караджа“ в омуртагското село Величка
Проверки на готовността за зимно поддържане на пътищата и на снегопочистващата техника разпореди областният управител на Разград на общините
Рехабилитация и модернизация на уличното осветление започна във всички населени места в община Омуртаг
Врачанският окръжен съд измени мярка за неотклонение на обвинен за грабеж заради влошено здравословно състояние
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Октомври
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Местен фокус
При натоварен трафик днес и утре движението в тунела „Топли дол“ ще бъде временно спирано и ще се осигурят две ленти в посока Варна
Сфера
Двойно повече специалисти по информационни технологии проверяват машините за вота, каза Росен Карадимов в писмо до Обществения съвет на ЦИК
Контекст
От плевенския клуб на спартакистите отпразнуваха 90-годишнината на най-възрастния спортист Георги Шабански
Контекст
Нараства употребата на лесен за укриване синтетичен наркотик, който не се отчита и на тестовете, предупреждават специалистите
Местен фокус
Сдружението МИРГ - Самоков - Белица - Сърница ще работи за развитието на рибарския сектор с нови технологии
Основна линия
Сливенският съд задържа под стража мъж за изнасилване на малолетна
Сфера
В страната се оформя консенсус за необходимостта от повишаване на разходите за отбрана и достигането им до 2,5 % от БВП, каза Атанас Запрянов
Местен фокус
Заради огнища на шарка при овцете е въведен засилен контрол на българските граници с Румъния и Гърция, съобщи министър Тахов
На преден план
Общо 2410 души ще работят в секционните избирателни комисии в област Монтана за парламентарния вот на 27 октомври
Контекст
Невзривен боеприпас бе открит в област Сливен и унищожен от военнослужещи
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.